Poradňa gynekologičky

V tejto sekcii nám môžete položiť otázky, na ktoré ste nenašli odpovede na našej stránke.

V čo najkratšej dobe ich zodpovieme a odpoveď Vám zašleme na Vašu emailovú adresu.

Zároveň Vás chceme informovať, že texty všetkých otázok a odpovedí budú zverejnené aj na tejto webovej stránke (samozrejme bez uvedenia Vášho mena a e-mailovej adresy.

Ďakujeme, že sa staráte o svoje zdravie.

Na Vaše otázky odpovedá: MUDr. Radmila Sládičeková, MPH, gynekologička


Pridať otázku



  • Dobrý deň, chcem sa opýtať za aký čas by sa mala dostaviť menštruácia po pôrode ak nekojím? Ďakujem,
    Najskôr po šestonedelí.
  • Pri akej polohe sa najlepsie zavadz tampon?? prosim poradte mi...
    Jedna noha pokrčená v kolene a opretá napr. o toaletu, na druhej stojíte.
  • Dobrý deň, prosím vás je možné, že ak som sa nakazila po orálnom sexe, tak by som cítila príznaky, ako pálenie v hrdle už cca hodinu po? Na druhý deň sa to zhoršilo a na tretí už ma pálilo aj v hrudníku. O akú chorobu by mohlo ísť a kedy a kde sa mám dať vyšetriť? Prosím o rýchlu odpoveď. Ďakujem.
    Ak vás páli hrdlo, choďte ku všeobecnému lekárovi, ktorý vám urobí aj kultiváciu z hrdla. Vaše ochorenie nemusí mať súvis s orálnym sexom.
  • Dobrý deň prajem, pani doktorka, chcela by som sa Vás spýtať na, pre mňa, dosť chúlostivú vec. Som matkou troch detí (5, 4, 1 rok) a znova som otehotnela (ešte stále kojím najmladšiu dcérku, menštruáciu od pôrodu som mala raz, 8.10.2012). Ešte som nebola u môjho gynekológa, nemám na to čas. Starostlivosť o tri deti mi zaberajú všetok môj čas a ja som úplne bezradná. NAjradšej by som podstúpila interrupciu, lenže ani na to nemám možnosť z finančného hľadiska. Prosím, poraďte mi, aké sú možnosti prerušenia tehotenstva, som úplne bezradná a zúfalá. V tomto stave nezvládam starostlivosť o moje už narodné deti, mám pocit, že som sa dostala do situácie, z ktorej neexistuje východisko. Prosím, poraďte mi. Teraz som pravdepodobne v 10. týždni tehotenstva. Za skorú odpoveď Vám vopred ďakujem. Ostávam s pozdravom.
    Ak chcete podstúpiť interrupciu, tak je už najvyšší čas, legálne je to možné do 12-teho týždňa gravidity. Hneď potom si dajte zaviesť vnútromaternicové teliesko.
  • 3.11. Som mala zachránený sex ale dával si pozor potom som 16 dostala menzes a tento mesuac mi to mešká už 13 nieje som.tehotná vsak
    Choďte na vyšetrenie ku gynekológovi, tak sa to dozviete. Ja to predsa bez vyšetrenia nemôžem vedieť.
  • Dobrý deň prajem.Ja by som od Vás strašne veľmi chcela vedieť,či existuje nejaká tabletka alebo iná forma na to,aby muž ostal neplodný dlhodobo alebo aspoň na určitý čas sa prejavila disfunkcia jeho spermatu pri ktorom by som mala istotu že neotehotniem.Skúste nám prosím s týmto pomôcť.Ja a môj prijatel by sme to veľmi odcenily.Vopred Vám dakujeme.Mirka a Martin.
    Antikoncepčná tabletka pre mužov neexistuje.
  • dobry den. chcela by som sa spytat. mala som s priatelom pohlavny styk bez ochrany. snazime sa o babo. a ako sa do mna urobil tak na druhy den mi dosli mesiaciky. aka sanca je tam ze otehotnem?? a kolko trva dni po urobeni oplodnenie vajicka?? velmi pekne vas porosim o odpoved dakujem :)
    Šanca na otehotnenie nie je, keďže ste dostali menzes. Ak sa snažíte otehotnieť, mali by ste mať oplodňujúci pohlavný styk počas ovulácie, čo je v strede cyklu.
  • Dobrý deň. Mám 17 rokov, menštuujem od 13-ich, no úplne pravidelnú menštráciu ešte nemám, vždy tam je tak 2-3 dni rozdiel. Minulý mesiac som mala 2 cykly blízko pri sebe. Bolo to 4-8.11 a potom 17-21.11. Povedala som o tom aj mame, no raz sa mi to už stalo a nič to nebolo, tak sme si povedali, že pôjdeme ku gynekologičke, len ak sa niečo také zopakuje. No teraz je už 20.12 a menštruáciu som ešte nemala. Môže to byť spôsobené tým, že som ju mala 2x blízko po sebe? No je tu ešte niečo. S priateľom už všeličo skúšame, no k sexu nedôjde kým nebudem zaočkovaná proti rakovine krčka maternice. Problém je však v tom, že som ho spravila, zaschlo mi to na ruke (pravdepodobne len kvapôčka lásky, ale to už neviem) a potom naslinenými prstami vošla do vagíny. Uvedomila som si to až potom aká to bola chyba.. Je to asi malá šanca, no... neviem. Ďakujem za odpoveď.
    Podľa mňa sa jedná skôr o hormonálnu nerovnováhu, potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • dobry den chcela by som sa spytat robila som si digitalny test jedna čiarka bola jasna a ta druha čo ma doplnat plusko len obrys neviem čo si mam o tom mysliet lebo ak ma byt vysledok negativny mala by tam byt len jedna čiarka a okienko čierne prosim skuste mi poradit dakujem
    Zájdite ku gynekológovi na tehotenský test z krvi.
  • Dobry vecer, chcela by som sa spytat, ci je mozne niakymi tabletkami znizit prilisnu kyslost v posve. Dakujem za odpoved
    V pošve má byť pH 4,4, čo je dosť kyslé pH. Znižovať ho nedoporučujem kvôli možnému vzniku infekcie.
  • Mam ist na operaciu krcka maternice a maju mi ho odobrat,pretoze je cely rozbiti,,tak mi povedal doktor.Mozem potom este mat dieta?
    Bohužiaľ, diagnózu \"rozbitý krčok\" nepoznám a teda sa nemôžem vyjadriť ku vašej ďalšej plodnosti. Skúste sa spýtať lekára, ktorý vás na operáciu posiela.
  • Dobrý deň, beriem HAK softine a pred troma týždňami som brala tabletky na zápal trojklanného nervu, Biston.V príbalovom letačiku som našla že tie tabletky znižujú účinnosť HAK alebo môžem mať neočakávane krvácanie. No prečítala som si to až po tom, čo som mala pohlavný styk presne pred dvoma týždňami.presne o 6 dní po styku som začala špiniť.Stále som brala Biston.Hnedý tmavý hustý výtok zmiešaný s trochou krvi bol veľmi intenzívny....trval asi týždeň aj pár dní a mal nepríjemný zápach ..ešte doteraz mám hnede fľaky na nohavičkách, stále zapáchajúce...niekedy som cítila krče ako pri menštruácii ,objavila som mi aj čiara od pupka dolu. Urobila som si 3 teh. testy, všetky negatívne. Momenálne nemám žiadne bolesti ani príznaky gravidity...som tehotná? alebo mám infekciu či hormonálnu nerovnováhu? prosím poradte ,za odpoveď vopred ďakujem.
    Zájdite za vaším gynekológom, aby vás vyšetril.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať ci je HAK Maitalon spolahliva... a na kolko %... mam 20 rokov a dieta u mna nepripada do uvahy... pocula som ze aj pri dokladnom uzivani sa moze stat ze zena otehotnie ..a to je to posledne co potrebujem ...beriem spominanu antikoncepciu pol roka no stale mam obavy z otehotnenia ..tabletky uzivam pravidelne v presnu hodinu maximalne s pol hodinovym az hodinovym oneskorenim... aj pri zvracani alebo hnackach a inych liekoch si davam pozor... v podstate ani s priatelom nejdeme \"naplno\" koli mojmu strachu ..nedokazem sa toho strachu zbavit ...mozno si pomyslite ze som divna ale ja tyzden pred ocakavanou menstruaciou doslova spim ako na ihlach a o to viac ak ma sem tam pichne v podbrusku alebo ho mam nafuknute...som hrozna viem...ale neviem sa toho strachu zbavit
    Ak nerobíte chyby v užívaní, môžete sa na antikoncepciu úplne spoľahnúť. Partnera nestresujte.
  • dobry den mam taki problem ze pred troma tizdnami mi zistil dochtor bacil krcka maternice a velmi sa bojim mam dva krasne deticki a mam len 25 rokov prosim vas poradte mi co mam robit a ci je to vazna choroba dakujem
    Bacil je všeobecný názov baktérie tyčinkovitého tvaru. Napíšte mi, čo presne vám lekár zistil.
  • Dobrý deň. Mám tušenie že som tehotná. Poslednú menštruáciu som mala 16.11 a nechránený pohl.styk som mala s partnerom od 9-11. novembra. Posl. dni sa cítim divne. V robote sa mi chce spať, asi pred 3 dňami som mala neskutočnú svalovicu-a to ani netuším z čoho, keďže som učiteľka klavíru a moc sa pri tom nepohybujem. Stalo sa mi to,keď som šla na nákup po schodoch som začala au-kať, bolo to dosť nepríjemné ako keby ste bežali maratón asi dva dni som to cítila a potom sa to nejako samo upravilo. uz od 7.12 mavam mierne kŕče v podbrušku-ako keby som to mala dostať, a tiež plynatosť- neskutočným spôsobom ma nadúvalo, mám brucho ako balón, hnacky ..grgavalo sa mi,..uz sa mi negrga... A 7.12 som sa v noci o 4tej v noci zobudila na neskutočné kŕče, obracala som sa z jednej strany na druhú..k tomu som mala pocit,že ma nadúva pri tom,..trvalo to asi 10 min a opäť to bolo v pohode- ako keby sa nič nestalo. Nedávno som zistila že som alergická na laktózu,... a mlieko som vylúčila, prechádzam detoxikáciou-podľa jonáša, a cítila som sa super... mávala som hnačky-no to sa urpavilo-a teraz znova ..... okrem toho som si začala merať bazálnu tepotu- zabudla som dodať, kramy som dostala 11.12 -ale to sa nedalo povazovat za kramy-pretoze to bolo slabe.-zriedy moc s krvou.. a tie dalsie 2 dni slaba menstr. na jeden den by mi stacila jedna vlozka... a k tomu bola divna-pretoze som nezachytila pocas tejto menst. odlupovanie sliznice maternice....tak neviem. bazálnu teplotu som si začala merať od 7.12 --stale to je 37,1 a merám si ju vždy ráno no 10teho vyskočila na 37,3 ...11.12 to bolo 36,9 ... .. k tomu sa pridala neskutočná bolesť hlavy :/ točí sa mi celý svet. a to pijem veľa vody. je to divne, keby som ovulovala týždeň pred kramamy- hovorí sa že sa ovuluje v strede cyklu- tak to je iná sranda-lebo nikdy predtým som takéto probl. nemala. robila som si aj test- no vyšiel negativny. asi je na to este skoro. tak, pardon za tak dlhú otázku, no nerozumiem tomu, :/ ďakujem za odpoved. cize kramy boli,pred nimi tyzden mierne krce ako keby som mala dostat,..a tato ms. bola fakt divna... tak uvidim,...no bola by som rada,ak by ste mi aj napriek takej dlhej otazke odpovedali..:D :D :) pekny vecer. m.
    Ak ste mali pohlavný styk 11.11.2012, ako píšete a menštruáciu ste dostali 16.11.2012, tak v tom cykle ste neotehotneli. Popisované príznaky sú veľmi neurčité a netýkajú sa gynekológie, skôr by som to pripisovala viróze, alebo tráviacim ťažkostiam. Kvôli slabej intenzite poslednej menštruácie by ste mali zájsť ku gynekológovi- môže sa jednať o mimomaternicové tehotenstvo, hormonálnu poruchu, alebo množstvo iných problémov.
  • Dobry den,. Mam 17 rokov. Chcem sa vas opytat co moze byt pricinou ze pri pohlavnom s tyku s priatelom mam suchu vaginu. Partnera to strasne boli, lebo ako keby mu nieco branilo v ceste. Neviem či to nieje aj nasledok tamponu. Lebo este pred rokom som si davala tampon ked som isla na plávaren a myslela som si že sa mi tam nezasekne že to jespolahlive. Ale jedneho dna som ho nemohla nijak raz vybrať. A po dlhom snaženi som ho ako tak vybrala. :( Od vtedy mam s tým problémy pri pohlavnom styku ma to bolí a niečo mi z vagíny vysí. Ako keby tam bolo niečo odtrhnuté. Prosím poradte mi. Dakujem.
    Mali by ste í na gynekologické vyšetrenie. Príčinou suchosti pošvy môže byť v prvom rade zápal, takže vám treba urobiť kultivácie z pošvy a samozrejme je potrebné diagnostikovať, čo vám z pošvy \"visí\"
  • Dobry den. Uz asi druhy tyzden mam vytok bielej farby, nezapacha, nepali ma pri moceni. K tomu sa pridali bolesti v podbrusku - uz druhy den. Mam 10 mesacne dieta, ktore kojim a este som od porodu nedostala menstruaciu. Mozu byt bolesti v podbrusku spojene s vytokom predzvestou bliziacej sa menstruacie alebo mam radsej ist k lekarovi?dakujem
    Určite zájdite ku svojmu gynekológovi, bolesti môžu mať rozličné príčiny.
  • Dobrý deň, prepáčte ale potrebovala by som súrne vašu radu, názor. Mám iba jeden vaječník kde mám podviazaný vajíčkovod, čiže som bez šance otehotnieť my bolo povedané. Napriek tomu nedostala som menzes už týždeň a tehotenský test vyšiel pozitívny. Bohužiaľ som v zahraničí a tu nie je také jednoduché ísť ku gynekológovi, prosím o vašu radu, môžem byť tehotná alebo z nejakého iného dôvodu sa ukázal test pozitívny. Ďakujem.
    Môžete byť tehotná, treba vás vyšetriť ultrazvukom,a diagnostikovať, či je gravidita uložená v maternici, alebo sa jedná o mimomaternicové tehotenstvo.
  • Dobry večer Chcem sa opytat Beriem utrogestan na potporu hormonu progresteronu Predpisala mi ho endokrinologička lebo som mala nizke hodnoty a už dva krat som potratila Ale teraz mi mešká menzes Tehotná som neni ale dočitala som sa že to ma v pli v na to že mi neška teda ze ho nedostanem čo ma teda robiť mam to prerušit zatial som využivala polovicu balenia a este polovicu mam Dakujem za odpoveť
    Utrogestan užívajte 15-24-tý deň cyklu každý mesiac. Neviem, ako vám to doporučila endokrinologička, ale na navodenie pravidelného cyklu sa to užíva takto.
  • Dobry den , Prosim vas o radu dlhsiu dobu mam silny vytok bielej farby mierne hrudkovy bez zapachu posvu mam mierne zacervenanu pripadne opuchnutu citlivu ..Dost casto sa kupem kvoli tomuto problemu no vzdy po okupany mam posvu velmi suchu.( ako keby rozrezanu hore pri pyskoch )..mam staleho priatela uz cca 2 roky...mali sme skvely milostny zivot no ako nastali moje problemy chut na sex vobec nemam stranim sa mu... priatel ma uz zacina podozrievat s nevery..Moze sa jednat o kvasinkovu infekciu ? na internete som citala ze infekcia sa moze prejavit aj zlou zivotou spravou... je to mozne ? Dost casto pijem sladke malinovky .Vopre dakujem
    Prečo ste hneď na začiatku týchto problémov nezašli ku gynekológovi? Urobí vám kultiváciu z pošvy a dá vám liečbu- jedná sa s najväčšou pravdepodobnosťou o kvasinkovú infekciu. Je to banalita a vy by ste si ušetrili rozpor s partnerom.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, ci by som mala ist na vysetrenie k lekarke, ak mam 3 den slaby hnedkasty vytok,ktory nezapacha a nie su v nm ani hrudky. beriem horm. antikoncepciu, som v strede cyklu. a pred 2 mesiacmi som prekonala zapal brala som Clotrimazol, ten zabral. o co sa jedna prosim? dakujem
    Potrebujete gynekologické vyšetrenie a odber kultivácií z pošvy.
  • Dobry den, prosim vas potrebujem radu. S priatelkou sme mali sex pocas 4. dna menstruacie a praskol kondom. Teraz je 6.ty den a stale krvaca. Plodne dni jej vychadzaju od 5. teho dna cyklu do 18.teho. Aka je sanca ze otehotnie? Velmi pekne dakujem za radu
    Žiadna žena nemá plodné dni 13 dní! Šanca na otehotnenie je minimálna.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat, ze ci urobim dobre, ak sa dam zaockovat vakcinou Silgard, ked uz mam genitalne bradavice- kondylomy v posvovom vchode, ci sa to po vakcinacii, este viac nezhorsi- nerozsiri, kedze bude oslabena imunita. Dakujem
    Imunita oslabená nebude, očkovať sa dajte až po odstránení bradavíc, vakcína vás bude chrániť proti novej infekcii HPV vírusom v budúcnosti.
  • Dobry den, nedari sa mi otehotniet, navyse nemam posledne mesiace ziadnu chut na sex. Bola som 1x na vysetreni hormonalneho profilu, lekar mi povedal, ze je zly a ze neovulujem, ze mi da nejake tabletky na tri mesiace a ked nezaberu, mam ist do centra pre IVF. Mohli by ste mi prosim napisat, ci je takyto pristup lekara v poriadku? Nic viac som sa nedozvedela, neviem, ci by sa nemal ist dat aj partner vysetrit, ci ta relativne nahla nechut na sex a takmer uplna absencia lubrikacie pri sexe nemoze suvisiet s vysledkami HP, pripadne ci by som mala ziadat od lekara nejake dalsie vysetrenie, vacsinou sa tvari, akoby som sa pytala najvacsie hluposti sveta. neviem ci by sa nemal HP opakovat, resp. ci je mozne na zaklade jedneho mesiaca povedat, ze ozaj treba aby som brala nejake hormonalne pripravky. Ovulacne testy mavam obcas pozitivne, obcas negativne. Dakujem za odpoved.
    V prvom rade vás treba poriadne vyšetriť- treba vám odobrať hormonálny profil v 2deň cyklu, tiež krv na protilátky proti spermiám a AMH(antimullerov hormón), ktorý hovorí o funkčnej kapacite vaječníkov. Ďalej je potrebné odobrať kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie.Tiež je potrebné podrobné ultrazvukové vyšetrenie v strede cyklu a nakoniec vás možno poslať na laparoskopiu s chromopertubáciou, aby sa zistilo, či je v malej panve všetko v poriadku a či sú vajíčkovody priechodné. Manžel by mal absolvovať urologické vyšetrenie a vyšetrenie spermiogramu. Toto všetko sú vyšetrenia, ktoré sa dajú realizovať v ambulancii vášho gynekológa, akurát na laparoskopiu vás musí poslať na iné pracovisko a manžela na urológiu. Ja to robím takto, neviem, aké zvyky má váš gynekológ. Čo sa týka straty libida, to môže byť ovplyvnené rozličnými faktormi, alebo aj ich kombináciou. Možno by ste mali zájsť za psychiatrom-sexuológom.
  • Dobry den, v pribalovom letaku antikoncepcie (konkretne Softinelle) sa pise, ze ak zena zacina prvy krat brat antikoncepciu, ma prvu tabletku vziat v prvy den cyklu a ze vtedy je ihned chranena pred otehotnenim. Moja otazka teda znie, co znamena to ihned? na druhy den? o par hodin? dakujem
    Tabletku užite kedykoľvek v prvý deň cyklu a chránená začnete byť po týždni užívania.
  • Dobry den, vo Vasej poradni som uz viackrat nasla odpoved na otazky, ktore ma zaujimali, rada by som ju tentokrat vyuzila aj osobne. Cca. v poslednych dvoch rokoch som mala po MS este 2-3 dni slabe hnede spinenie. Posledne dva cykly spinim este dalsich 6-7 dni, tak som sa s tym rozhodla nieco robit, nakolko sa snazime o dieta. Dnes (som 8 DC) mi na to gynekolog predpisal norethisteron, kt. by vraj problem mal odstranit. Mam ho brat do 24 DC. Spominala som mu nas umysel a povedal, ze snazit sa mozeme dalej. Docitala som sa vsak, ze norethisteron, brany od 5 DC, spolahlivo zablokuje ovulaciu a sposobi aj zvysenie bazalnej teploty. Nakolko ho zacinam brat v 8 DC, je sanca, ze ovulaciu budem mat ako vzdy (mam ju 15. DC - overene baz. teplotou, bolestami, ovu-testami) alebo ju budem mat az po tom 24 DC? Alebo ju tento mesiac nebudem mat vobec? Je to zablokovanie ovulacie pravidlom alebo ju zablokuje iba vtedy, ked sa berie od toho 5. DC? ako v tomto pripade spoznam, ci ovulacia prebehla? Ak by som tento cyklus nahodou otehotnela, predstavuje v tomto pripade norethisteron nejake riziko pre dieta? Viete mi aj poradit, cim by mohlo byt toto spinenie sposobene a co by som s nim mohla urobit, ak by norethisteron nezabral? predpokladam, ze ide o nejaky hormonalny problem, moj gynekolog mi vsak hormonalny profil vobec nenavrhol a ked som to nacrtla, povedal, ze najskor chce vidiet spermiogram partnera.. Vopred dakujem za Vasu odpoved a prajem prijemny zvysok vecera.
    Hormonálny profil by bol potrebný kvôli pretrvávajúcemu krvácaniu v prvej fáze cyklu, potrebujete tiež dôkladné vyšetrenie ultrazvukom a kultivácie z pošvy na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Urologické vyšetrenie partnera a vyšetrenie spermiogramu je dôležité kvôli otehotneniu, nie kvôli vášmu špineniu, preto by som to nemiešala dohromady, ani by som s vyšetreniami nečakala, dokedy bude partner vyšetrený. V gynekologickej ambulancii ste dôležitá vy. Ja Norethisteron nedávam ženám, ktoré sa snažia o potomka, takže tento cyklus vám to pomôže s krvácaním,ale neviem, či ovuláciu budete mať.
  • Dobry večer chcela by som sa opytat v januari mi vysla cytologia 3 moj gynekolog ma poslal k onko gynekologovi ,len ako som prisla k nemu nemoze mi zobrat vzorky s krčku lebo mam zapal ,a ja nic necitim ziadne palenie ziadne vytoky proste nic ,vkuse mi nasadzuje antibiotika a vaginalne tabletky kazdy 2 mesiac ,trva to uz rok a furt mi vravi po prelieceni ze sa zobere vzorka a iba sa to odialuje a mam uz strasne slabu imunitu lebo aj moja obvodna mi vkuse nasadzuje antibiotikum naposledy mi pan doktor predpisal dalcit a fluomizin ci ako sa to vola a 2mesiace pred tym mi napisal to iste ,a som bezradna ci moze sa to takto oddalovat taketo vysetrenie , mam 22 rokou a chcela by som casom babo ,ale sa boji ze koli tomuto sa tam nieco pokazi :D vopred vam pekne dakujem za odpoved
    Keďže nepoznám váš nález, ani výsledky kultivácií, nemôžem sa vyjadrovať ku vašej liečbe. Skúste ísť ku vášmu gynekológovi, aby vám kontrolný odber onkocytológie urobil on.
  • Chcela by som sa spytat ci mi neviete pomoct mam take male vrediky strasne to boli a je to velke opuchnute,bojim sa ist doktorovi lebo jeden mi uz rezali neda sa to nejako inac liecit ??
    Bez vyšetrenia nie je možné diagnostikovať o akú diagnózu sa jedná a kde ju vlastne máte. Ihneď choďte za svojím gynekológom.
  • Dobrý deň, chcela by som sa informovať,mám 11 rokov jedného partnera, ktorému bol teraz zistení výrus streptokokus agalaxie. Bol mu zistení aj z výteru penisu aj v ejakuláte. S partnerom sme naposledy mali pohlavný styk v októbri tohto roku, nakoľko je na služobnej ceste v zahraničí už od júna. Ja idem na vyšetrenie zajtra, tak som zvedavá ako dopadnem. To, že mu tento vírus zistili my zatajil, takže preto som sa rozhodla ísť aj ja na vyšetrenie. Chcem sa spýtať je možné dostať tento vírus pohladným stykom alebo aj iným sposobom, nakoľko mu neverím, že to ináč nebolo. Ak áno akým. Je možné tetno vírus aj prenášať ináč ako pohlavne, pretože máme 5 ročnú dcérku a dúfam, že neni ohrozená. Ďakujem pekne za skorú odpoveď. Slávka
    Streptococcus agalactiae nie je vírus, ale obyčajná baktéria, ktorá sa u ľudí bežne nachádza v tráviacom trakte a u žien bezpríznakovo v pošve. Nie je to baktéria získaná neverou, ani vaše dieťa nie je ohrozené.
  • Dobrý deň, v lete po silných antibiotikách som prekonala mykózu, gynekologička mi dala fluomozin .Teras sa to vrátilo opäť.bola som u gynekologičky dala mi fluomizin no nezabral, tak mi spravila výter..vyšiel mi streptokok..Nasadila mi Polygynax a nič viac k tomu nepovedala..Ja som ale čítala,že by som mala pokračovať v liečbe vaginálnymi čípkami s obsahom lactobacilom a kyseliny mliečnej(gyntima, floragyn) a potom preventívne užívať probiotiká(candistop)..na svrbenie v okolí orgánov používam cannesten...myslíte že je to správny postup?
    Ak máte mykózu, Fluomizin vám nepomôže-ten je zameraný na anaeróbne bakteriálne infekcie. Polygynax je na liečbu streptokoka vhodný. Po liečbe Polygynaxom by ste mali používať Gynoflor kvôli obnove kyslej vaginálnej flóry.
  • Dobrý deň,chcem sa spýtať o mám robiť. Z pošvy mám nepríjemný výtok,ktorý vonia po cesnaku a cesnak som nejedla. Neviem čo mám robiť.
    Je to jednoduché - musíte ísť ku gynekológovi na kultivácie z pošvy.
  • Dobry den, momentalne som v Kanade, a. predpokladam ze tu zostanem aspon dalsich 4 mesiacov. Predtim ako som odcestovala zo Slovenska som si vybavila cestovne poistenie cez slovensku poistovnu. Teraz by som potrebovala si dat predpisat antikoncepciu, ako to mam riesit ked ze dom v Kanade a nemam kanadsku zdravotnu poistku? Vopred dakujem za Vasu odpoved. S pozdravom, Nella
    Ja bohužiaľ neviem, aké zvyky sú v Kanade. Doporučujem vám antikoncepciu si kúpiť.
  • Dobrý deň, som v 29 tt a s manželom sme maly pohlavný styk, ale manžel mal penis natretý canesten masťou a pred stykom si ho zabudol umyť. tej masti tam nebolo veľa, lebo si penis natieral ráno a styk sme maly večer, ale predsa tam niečo ostalo. Chcela by som sa spýtať či to môže niečo spôsobiť v pošve alebo či sa to iba vyplaví von z pošvy. Ďakujem
    Canesten vám neublíži.
  • Dobrý deň. Podla pani doktorky by som mala byť 6+3 dni. Som po KET. Pri prvej kontrole 13.11 som mala HCG v krvi 109 a pri druhej 6.12 už bolo 6847. Medzi tým so ale mala hnedý výtok a keď som vola do ambulancie dostala som 2x odpoveď že je to normalne. Pri ultrazvuku mi ale zistili prazdny plodový vak a na ďalšiu kontolu mám prisť 11.12. Pri IVF sa mi neuchytilo vôbec nič. Môže to mať niečo spoločné s práznym plodovým vakom alebo je šanca že sa ešte niečo prebudí???? Za odpoveď velmi pekne ďakujem.
    HCG sa produkuje aj keď je gravidita poškodená. Počítajte s tým, že vám pri kontrole povedia, že sa jedná o anembryomolu.
  • mozd ginekolog predpisat dufalak? v lekarni my povedali ze nie a co mozem v tehu pouzivat na zmekcenie stolice
    Prepísať to gynekológ môže, ale vy si to celé musíte zaplatiť. Ja to pre tehotné robím tiež tak, inak by museli chodiť ešte aj ku gastroenterológovi.
  • Moze vyvolat neplodnost, zavedenie vnutromaternicoveho telieska u mladych zien, ktore este nerodili?
    Nie, vnútromaternicové teliesko neplodnosť nevyvolá.
  • Dobrý deň, Dala som si urobiť preventívne cytologické vyšetrenie. Vyšiel mi pozitívny níález HPV. Prosím o radu. Výsledky HPV testu su vraj ako Law..nizke..c.3 v stupnici do 10, pan doktor mi navrhuje aj očkovanie. Otazka: nie je to uz zbytočne kedže uz ten virus mam, v čom mi môže teraz uz pomocť 2. od čoho zavisi či sa to bude zhorsovat alebo zlepsovat, co ma na to vplyv...3. neda sa to uplne vyliecit? A je možné že sa nakazí aj môj partner? Treba sa teraz nejako chrániť pri pohlavnom styku? ´Dakujem velmi pekne za Vas cas a prajem pekny den.
    Nezáleží na tom, či vírus máte, alebo nie, výsledky HPV testu sa nehodnotia podľa nejakej výšky, to ste asi zle pochopili. Dôležitý je výsledok onkocytológie, ten ste mi nenapísali. V každom prípade vakcinácia má pre vás význam, prekonanie HPV infekcie vás nechráni do budúcna, lebo po prirodzenej infekcii protilátky nevznikajú. Jedinou možnosťou, ako sa chrániť pred opakovanou infekciou je dať sa vakcínovať- doporučujem kvadrivalentnú vakcínu. Váš partner už infikovaný je, alebo ak to jeho imunita zvládla, tak bol. Ochranné opatrenia už nie sú potrebné.
  • dobry den, endokrinologickou mi bolo odporucane aby mi moja gynekologicka predpisala clostalbegid na ovulaciu,pri dnesnom vysetreni mi ho ale moja gynekologicka odmietla predpisat,ze musim priniest sperminogram mojho partnera,viete mi poradit ako mam postupovat,moj partner ked to pocul hned to odmietol,velmi sa takehoto vysetrenia hanbi,nemoze mi ich gynekologicka predpisat aj bez tych partnerovich testov???...
    Áno, môže.
  • Dobrý deň, mám 16 rokov a mám priateľa ktorý má 18. Chceli by sme začať pohlavne aktívne žiť. Len všade čítam články, že mám čas a podobné veci, vraj si nemám pokaziť život. No je to dosť náročné po prvé mu neodolať a po druhé v tomto veku chuť na sex dosť narastá. Neviem čo mám robiť. Rozmýšlala som, že pôjdem ku gynekológovi dať si predpísať antikoncepciu, lebo nechcem urobiť prešľap. Ďakujem Vám vopred za rady, vážim si ich
    Ak uvažujete o začiatku pohlavného života je určite veľmi zodpovedné, ak najprv začnete užívať antikoncepciu. Veľmi veľa mojich mladých pacientok to tak robí.
  • Dobrí deň. Chcela by so sa Vás opýtať čo mám robiť ak mi mešká v kuse menštruácia niekoľko dní. A keď príde tak dosť silná a strašné bolesti na nevydržanie. Čo by to mohlo značiť.? Je to niečo zlé? Bojím sa ísť ku gynekológovi. :( Ďakujem.
    Ku gynekológovi ísť musíte, sama problém nevyriešite.Potrebujete vyšetrenie a liečbu.
  • Dobry den chcela by som sa opytat ako mam mUhiuame povedat ze som dostala menzes uz ho mam 3 dni pomoc ako?
    Úplne normálne je povedať to priamo.
  • Dobry den prajem, mam taky problem,ktory trva už skoro 5mesiac.. Po narodení dcerky som hned po šestonedelí dostala menzes aj ked len trojdnovy ale pravidelny cyklus trval tak 5 mesiacov,pokial moj otec nedostal nahlu mozgovu prihodu.Vtedy som sa tak zlakla,že som prestala dojčit,mam krvacanie aj mimo menzesu,dokonca beriem neurol.. Po dôkladnom vyšetrení u gynekologa,vysledky boli v poriadku ako aj sono aj cytoster... mi predpisal antikoncepciu Phaenyela, po ktorej som cely mesiac špinila,potom som mala normalne menzes a druhy mesiac noveho balenia bolo všetko v poriadku aj sme mali s manželom styk,,no na 11 den som opät začala špinit.Bola som opät za lekarom,vraj je to normalne a aj sex možme mat...večer sme mali teda aky taky sex a pri nom som sa troška rozkrvacala. Aj ked to potom prešlo,zasa som bola za lekarom a povedal,že je asi potrebny zakrok na hysteroskopiu. teraz nešpinim,no beriem už posledny tyžden lieky a na druhy tyžden mam dostat menzes... čo podla vas možem očakavat... mam velky strach...
    Neočakávajte nič hrozné, hysteroskopia je kvôli histologizácii sliznice maternice, ale krvácanie počas užívania antikoncepcie s dienogestom je bežné.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat,ci sucasne uzivanie antibiottik Amoksiklav a Formilid mozu znizit ucinnost antikoncepcie Nuvaring.Musim ich zial uzivat,no mam obavy.Taktiez sa chcem opytat,ze ak mozu tieto antibiotika znizit ucinnost,na aku dlhu dobu.Ide o to,ze Nuvaring doberiem este tento tyzden,co mi vychadza so sucasnym uzivanim antibiotik a nasledne mam 7 dni bez uzivanis Nuvaringu.Ked zacnre uzivat nove balenie Nuvaringu,bude to uz potom v poriadku? Dakujem pekne za odpoved.
    V novom cykle už budete antikoncepčne chránená.
  • Dobrý večer pani doktorka, používam vaginálny krúžok Nuvaring, a chcem sa spýtať, či s ním môžem chodiť do sauny? Za odpoveď ďakujem. Slávka
    Áno, môžete pokojne vykonávať všetky aktivity.
  • dobrý den , chcem sa opýtať, že za akých okolnosti obsahuje predejakulačna tekutina spermie?.....môže obsahovať spermie aj vtedy ak partner napr...3 dni vôbec neejakuoval? alebo obsahuje spermie vždy?
    Áno, môže.
  • Dobry den, potrebovala by som poradit ohladom \"vpadnutých bradaviek\". Pocula som o roznych pomockach, ktore sluzia na vytiahnutie bradavky, ale iba v obdobi tehotenstva. Ja tehotna nie som, ale velmi mi prekaza ta vyzualna stranka. Je nejaka pomocka, ktora by mi pomohla vyriesit tento problem? Da sa s tym nieco robit? Dakujem
    Skúste používať tie isté pomôcky, akoby ste boli tehotná. Definitívnym riešením je operácia, ale potom by ste nemohli dojčiť, takže doporučujem počkať až po dojčení.
  • Dobrý deň. Mám problém s neustupujúcim výtokom. Som citlivá na prenosné infekcie od partnera. Boli sme obidvaja preliecení, ale on ma pravdepodobne tesne pred rozchodom podvadzal s promiskuitnou ženou a zase sa mi výtoky vratili. Gynekológ mi nasadil Klacid 500mg, Entizol, Polygynon..Vytoky sa zmiernili ale neprestali. Potom mi znova nasadil Entizol a Macmiror. Výsledok opäť neúspešný. Teraz zase beriem KLacid 500mg, Vagilact a Rosalgin výplachy. Všetky tieto lieky užívam posledné 2 mesiace a výtok neprestal. Výsledok kultivácie bol v poriadku. Gynekológ však povedal, že tomu laboratóriu veľmi neverí a že smerodajné pre neho je to, čo vidí. Z toho zápalu mam už vraj tak fragilný krčok maternice, že už pri najmenšom dotyku pri vyšetrení mu začnem krvácať. Je správny postup takú dlhú dobu užívať antibiotiká? Je možné, že mi nič nezaberá? Bojím sa aj HPV vírusu. Z poslednej preventívky som bola naň negatívna, ale po nevere svojho partnera mám strach a gynekológ mi nemôže urobiť preventívku, kým vraj nie som úplne zdravá. Aký je možný ďalší postup liečby? Ďakujem
    Ak máte fragilný krčok, gynekológ môže odobrať onkocytológiu aj bez toho, aby robil preventívku- sú to dve rozdielne veci. Nemôžem hodnotiť vašu liečbu, keď nepoznám výsledky kultivácií- aká to je infekcia. Ak sa bojíte HPV infekcie, dajte sa vakcínovať- doporučujem kvadrivalentnú vakcínu.
  • Dobry den prosim vas poradte mi ako mam potratit,doktor mi to zakazuje ale neviem ako potratit muz to dieta nechce,prosim poradte mi co mam urobit ,dakujem.
    Ak si graviditu neprajete, absolvujte legálnu interrupciu.
  • mam 42 rokov menstrulaciu dostanem len po agolutine. chcela by som mat este dieta .mam sancu otehotniet ?
    Aby to váš gynekológ zistil, mal by vás vyšetriť a v prvom rade odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • dobrý den, chcem sa opýtať či v predejakulačna tekutina obsahuje spermie aj ked partner naposledy ejakuoval pred 3 dnami?
    Áno, obsahuje.
  • Dobrý den.chcela bysom spítať že beriem antikoncepciu-vreya,zabudla som vziať tabletku stredu večer a len piatok večer som brala.vinechala som dve dni zabudla som vziať.čo mám teraz robiť-ale piatok som brala naraz dve tabletky.dakujem
    Do konca cyklu používajte ešte aj prezervatív, nespoliehajte sa na antikoncepčnú účinnosť.
  • Dobrý den,prosím Vas chcem sa opýtať mám hlboký otvorený abces na prsníku ktorý mi praskol a následne na druhý den mi do abcesu vložili drenažku 2 krát už som bola na preveze.Aký máte názor na to že mám 7 dnovú dcérku či môžem aj z tohto prsníka dojčiť..Veľmi sa bojím aby sa niečo maličkej nestalo...Horúčku som nemala ani nemám až na ten hlbký otvorený abces na prsníku...Z ktorého stále ide hustý sekret... cez drenaž...Abcesy sa mi vytvorili už počas tehotenstva na celom prsníku ktoré boli maličké a ktoré postupne vychádzali na povrch a vylievali sa.Ale tento mi robý veľké starosti kvôli dojčeniu..V pôrodnici mi zakázali dojčiť ale potrebovala by som počuť ešte aj iný názor na tento daný problem..Za akukoľvek odpoved vám budem veľmi vdačná..Ivana
    Z chorého prsníka odstriekajte, dojčite iba zo zdravého prsníka.
  • Dobry den chcela by som sa spytat ako sa ma uzivat Mycomax raz za mesiac alebo kazdy tyzden, beriem antibiotika Ciphin. Dakujem
    Mycomax užívajte pol roka vždy v prvý deň menzes.
  • Dobrý deň, od jari beriem ANT sunyu, a asi v tom čase som začala mávať veľmi zapáchajúce vetry. Stravu mám rovnakú ako pred užívaním a nikdy som nemala takýto problém. Môže to spôsobovať antikoncepcia?Ak áno, viete mi poradiť niečo, čím by som sa toho zbavila?ďakujem katka
    Zapáchajúce vetry určite nesúvisia s užívaním antikoncepcie.
  • Dobrý deň,chcem sa opýtať ,kedy je nejvhodnejsie mať pohlavný styk pri pozitívnom ovulačnom teste.Kúpila som Rapiclear.Ďakujem.
    Pohlavný styk majte ihneď, ako máte pozitívny ovulačný test.
  • Dobry den, mam otazocku: moj byvaly priatel ma podviedol a tym aj ziskal genitalne bradavice nevedel o tom a mali sme sex bez ochrany no ja som v tom case bola po liecbe chemoterapiou je mozne ze to nejako zabranilo tomu aby som sa nakazila aj ja? Su tomu uz 3roky a nevyskytli sa u mna nijake priznaky, nijake vyrastky nic len mykoza. Bola som aj u gynekologicky ze mam vyrastky ale uistila ma ze som v poriadku. Myslim si keby som mala nejake vyrastky vnutri v posve tak na prehliadke by to zistili. No stale mam obavy co ak to mam len o tom neviem a mam strach aby som nenakazila mojho noveho partnera. Aj teraz mam mykozu a zial myslim ze som to preniesla aj na partnera, pretoze ma podrazdeny penis s cervenymi fliackami. Za skoru odpoved Vam Dakujem.
    Inkubačná doba genitálnych bradavíc je 3 týždne, takže ste ich asi nemali dostať. Mykóza je bežná u ľudí s oslabenou imunitou, takže sa u vás môže opakovať. Partner aj vy si môžete v lekárni kúpiť Mycomax na perorálne užitie a Canesten na lokálne použitie.
  • Dobrý večer pani doktorka! Na pokožke, teda na vonkajšej strane maternice som vyhádzaná od včera. Svrbí ma to iba občas. Malličko..z vnutornej strany nepocitujem žiadne ťažkosti. Ide o niečo vážne ? Alebo stačí len zájsť do lekárne a nejaký krém na zmiernenie si zakupiť ? Vopred dakujem za odpoved.
    Maternica je uložená vo vnútri v bruchu, takže na nej nemôžete mať vyrážky.Myslíte pravdepodobne vulvu. Mali by ste ísť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi, aby nález videl, odobral kultivácie z pošvy a dal vám liečbu.
  • Dobrý večer ,chcela by som sa opýtat na moj problém poslednú ms som mala 9 10. robila som si tehotenský test ktorý bol negatívny asi pred týždňom som mala velké krče v podbrušku myslela som že som dostala menštruáciu ale bolo to len slabé hnedé špinenie ktoré hned aj skončilo naštívyla som svojho gynekológa ktorý tehotenstvo tiež vylúčil no od vtedy to znamená od včera 27.11 ma už druhý raz prepadli krče ktoré smerujú od lavého vaječníka a prechadzajú do celého brucha lekár mi nato povedal že si mám dať tabletku proti bolesti .Mimochodom mi nedal ani injekciu na vyvolanie menštruácie ale ultrazvuk mi spravil aj odber krvi na zistenie HCG Myslíte že by som mohla aj napriek tomu byt tehotná? Prosím poradte čo mám robit.Dakujem za odpoveď.
    Mslím si, že ak tehotenstvo nebolo potvrdené z krvi, ani ultrazvukom, tak tehotná nie ste. Jedná sa o hormonálnu poruchu a preto by ste mali dostať liečbu.
  • Dobrý deň, užívam dlhodobo HAK qlaira. Bola mi nasadená, pretože som nedostávala menštruáciu skoro vôbec. Keď som ju dostala ta mi nastalo silné krvácanie, ktoré dva krát skončilo kyretážou. Mám 35 rokov a som po dvoch cisárskych pôrodoch. Keďže som HAK užívala cez 2 roky, chcela som ju na chvíľu vysadiť. Tak sa aj stalo, ale znovu mi meprichádzala menštruácia tak som sa po dvoch mesiacoch rozhodla, že ju začnem brať znovu. Pri užívaní qlaira som menštruáciu mávala pravidelne. Keďže po vysadení qlairy som dva mesiace nedostala menštruáciu, nevedela som kedy mám začať brať ďaľšie balenie. Začala som len tak. Beriem ju už 10 ty deň a stále u mňa pretrváva krvácanie. Hneď ako som ju nasadila asi pri tretej tabletke som začala krvácať, ale nie je to také silné. Večer krvacanie akoby zmizlo a ráno to začne znovu. Viete mi niečo poradiť.
    Potrebujete zmenu antikoncepcie na iný druh, vybrať by vám ho mal váš ošetrujúci gynekológ.
  • Dobry večer chcela by som sa spytat rok a pol uživam hak maitalon. No premyšlam nad jej vysadenim. No nie z dovodu tužby po babetku. Popri uživani hak som pribrala 8 kil. Myslite že po jej vysadeni by sa mi hmotnost zase vratila naspet? A je pravda že po vysadeni je možne hned otehotniet?
    Po vysadení antikoncepcie je možné ihneď otehotnieť. Zvýšenie hmotnosti môže byť spôsobené aj zníženou funkciou štítnej žľazy, takže by ste mali zájsť na vyšetrenie ku endokrinológovi.
  • Prajem pekny den. Chcela by som sa vás opytat pred tyzdnom mi nasli hematom ktori meral 26x22mm bola som 5dni hospytalizovana v nemocnici a krvacanie mi zastavyli po tych 5dnoch mi znova urobiultrazvuk a hematom sa zmensil na 5,2x18mm. No moja otazka vlastne znie ci je zle ak rano ked vstanem tak mam uplne bledunko ruzovy vytok je to iba rano potom celi den a celu noc je vsetko v poriadku vobec nekrvacam ani nespinim a nemam ani ziadne bolesti. Vopred vam velmi pekne dakujem za radu
    Bolo by vhodné, keby ste mi napísali, kde sa hematóm nachádza, potom môžem na otázku odpovedať. Nepíšete ani, či ste tehotná, alebo nie.
  • Zdravim chcem sa spytat uzivam Artiziu doteraz sa mi to este nestalo...20.11.mi skoncila menstruacia a 21.11.som zacala uzivat nove balenie a od dneska rana mi ide krv alebo taky hnedy vytok preco ked mi pred par dnami skoncila menstr.?je potrebne ist na vysetrenie alebo mi to po par dnoch prestane?dakujem za radu
    Vyšetrenie nie je ihneď potrebné, stačí užívať Ascorutin 3x2 a keď sa krvácanie neskončí po týždni užívania, tak potom už treba navštíviť vášho gynekológa.
  • Dobry den. Chcela by som sa poradiť ohľadom stále sa vracajucich mykoz.Pred tromi mesiacmi som bola na steroch z krčka výsledok bol 2, a skoro každý mesiac sa mi vracaju mykozy,bola som u svojej doktorky,dala mi lieky na vkladanie a brala mi stery, výsledok bol dobrý ale mýkoza sa stále vracia.Chcela by som sa poradiť čim sa to dá vyliečiť aby sa to už nevracalo,bola som aj u urologa a tam som mala výsledky dobré, povedal že to je len gynekologického pôvodu.Predtým som problémy nemala.len posledných 6 mesiacov sa mi tá mykoza stále vracia. Mám stáleho partnera takže problém mám len ja.
    Problémom môže byť porucha bunkovej imunity, preto by bolo vhodné, aby ste navštívili imunológa. Po vyšetrení je možné dať vám vyrobiť autovakcínu.
  • Dobry den pani doktorka , mam 38 rokov chodim pravidelne na prehliadky mam dve dcery , bola som v maji na konizaciu krcku ale mam iny problem pravidelne kazdy mesiac mi opuchnu vonkajsie pysky ohanbia a boli ma v podbrusku , trva to asi pat dni , bola som u gynekologa no ten mi na to dal iba candibene alebo canesten dost ma to trapi aby to nebolo nieco chronicke dakujem pekne za odpoved . Jana
    Je potrebné vám urobiť kompletné kultivácie z pošvy a odoslať vás imunológovi. Imunológ vám môže dať urobiť autovakcínu.
  • dobry den. Chcela by som sa opytat ak som uzila antikonceciu iba 1 mesiac po polrocnej pretavke a potom som antikoncepciu vysadila mozem mat z toho neake nasledky? menstruacia mi meska asi tak 8 dni, lekar mi robil krvne testy na tehotenstvo ale vysli negativne,lekar taktiez videl na ultrazvuku nieco male na vajickovode ale vravel, ze na cystu to nevyzera.je mozne, ze by som mohla byt tehotna ked som mala pohlavny styk pred 3 tyzdnami a menstruacia potom nedosla?
    Ak je negatívny tehotenský test z krvi, tak tehotná nie ste. Jednomesačným užívaním antikoncepcie ste si neublížili.
  • prosim vas mam ozazku uzila som antikoncepciu v prvy den menstruacie uzila som uz 7 tabletiek a priatel sa do mna spravil mozem byt tehotna?
    Nie, už ste antikoncepčne chránená.
  • Dobrý deň! Chcem sa spýtať ,ze beriem artiziu začala som v prvý deň menštruácie a ta mi este neskončila a už mi trvá 9 dní,že či to spôsobuje tá antikoncepcia a beriem ju úplne prvý krát.
    Pokračujte v užívaní, počas prvého mesiaca užívania sa takáto nepravidelnosť môže vyskytnúť. Ak by to pokračovalo v ďalšom cykle, navštívte svojho gynekológa.
  • Dobrý deň pani doktorka, chcela by som sa spýtať užívam antikoncepciu Lyndinette 20 a potrebovala by som posunúť dátum menštruácie o pár dní skôr, mohla by som vynechať posledné 3 tabletky z aktuálneho balenia? Mám potom ponechať 7 dňovú pauzu alebo ako sa zariadiť ? Je to vôbec možné a aké riziká sú s tým spojené? Ďakujem za Vašu odpoveď.
    Jedinou možnosťou, ako posunúť menzes je spojiť dva blistre a nemať menzes- ak skončíte s užívaním skôr, narušíte tak antikoncepčnú účinnosť.
  • Dobry den, chcem sa opytat, ci uzivanie tabletiek Entizol ovplyvnuje ucinok antikoncepcie. Dakujem za Vasu odpoved a Vas cas.
    Perorálne užívanie áno, vaginálne nie.
  • Chcem sa opytat, ci musim vysadit tabletkovu antikoncepciu pred konizaciou? Ďakujem za odpoved.
    Nie, nie je to potrebné.
  • Dobrý deň chcem sa spýtať 21. a 22.11.2012 som si nedala antikoncepciu a 22.11. sme mali s priateľom pohlavný styk je možné že by som mohla otehotnieť? Ďakujem za skorú odpoveď.
    Áno.
  • Dobrý večer,chcela by som sa opýtať či HCG v krvi/moči je len ked je žena tehotná,alebo su aj iné príčiny prečo sa nachádza tento hormón v tele.Ďakujem za odpoveď :)
    Iná príčina okrem tehotenstva nie je, vo veľmi, veľmi zriedkavých prípadoch to môže byť nádor vaječníka.
  • dobrý deň pani doktorka chcela by som sa spýtať či môže byt pri vyšetrení manžel obaja si to prajeme a môj doktor tvrdi že nie a ak áno tak za poplatok a to sa mi zdá cudne aký poplatok začo ved manžel je blízka osoba ďakujem za vyjadrenie
    Do mojej ambulancie prichádzajú partneri mojich pacientiek bežne a bez poplatku, ale iba s gravidnými ženami. Prítomnosti pri bežnom vyšetrení sa chlap ešte nedožadoval, podľa mňa to nie je potrebné. Ku zvykom iného kolegu sa vyjadrovať nemôžem, v jeho ambulancii platia jeho pravidlá.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať, či liek Inofolic má nejaké vedlajšie účinky. Za odpoveď Vám vopred ďakujem
    Inofolic vedľajšie účinky nemá.
  • Dobrý deň! Mám 43 rokov,do teraz som mávala menzes pravidelný 4-5 dní.Tento mesiac mi trval 7 dní a po 3 dňoch som ho dostala znova.Mám aj bolesti také isté ako mávam pri menzese.Chcem sa opýtať či môžem mať znova menzes? V poslednej dobe mávam aj také pocity tepla,zmeny nálad.Dakujem za odpoved .
    Je možné, že sa jedná o hormonálnu poruchu, potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň,mam 17rokov a bola som na gynekológii kde mi gynekolog povedal že mam vysokú sliznicu o 27mm,zajtra mám ísť na odber krvi a vysledky by mali prísť tento týždeň.Chcela by som sa spýtať čo vlastne spôsobuje vysokú sliznicu.Tehotná niesom.Spýtala som sa ho že či je možne že to mam z bližiacej sa menštruacie ktorú mam dostat o dva dni.Povedal mi ze z menštruácie ju tak vysoko mať nemôžem a este v takom mladom veku.Ďakujem za odpoveď.
    Sliznica narastá pod vplyvom hormónov, preto vám vás gynekológ iste vyšetrí hormonálny profil a po menzes vás skontroluje ultrazvukom. Potom podľa výsledkov dostanete liečbu.
  • Dobrý deň, chcem sa poradiť, na prehliadky chodím viac-menej pravidelne, mamička umrela na následky rakoviny prsníkov ako 49 ročná. Mám 15 rokov po poslednom tehotenstve a napriek tomu mám po celý ten čas výtok z prsníkov, zelenkavo béžovo čírej farby. Je hustejší a lepkavý.Po vyšetreniach som sa dozvedela že mám veľké mliečne žľazy a tiež nejaké cysty, ktoré sa objavili v priebehu roku. Je tento výtok toľko rokov po pôrode bežný ? Ďakujem za odpoveď, s pozdravom Soňa
    Samozrejme, že to nie je bežné! Váš gynekológ by vám mal odobrať odtlačkovú cytológiu, odoberie vám krv na vyšetrenie hladiny prolaktínu a odošle vás na mamografiu.Vzhľadom na rodinnú anamnézu by ste mali byť pravidelne sledovaná v prsníkovej ambulancii.
  • Dobry den pani doktorka, pri milovani s partnerom som nasla na prezervative biele hrcky svojho vytoku. Biely vytok mam aj na spodnom pradle,ale je hlienovity, ziadne hrcky. Pocitujem aj z casu na cas svrbenie,no problem pri moceni ako je palenie, nemam. Co to mo ze byt - zapal mocovych ciest alebo nejaka mykoza? Mam to prvykrat. Ake lieky,maste alebo cipky pomahaju? Daju sa kupit bezne v lekarni bez predpisu alebo treba zajst gynekologovi? Dakujem velmi pekne. S pozdravom Alexandra
    Choďte ku gynekológovi, odoberie vám kultiváciu z pošvy a dá vám liečbu.
  • Dobrý deň prajem. Chcem sa opýtať: Partnerka berie HAK pravidelne v rovnaký čas a aj ja sa snažím dávať si pozor, no stalo sa, že som to neudržal. Bolo to v deň užitia poslednej tabletky a dva dni na to sa stávalo, že mala menštruáciu. Je tretí deň a zatiaľ neprišla a necíti ani príznaky, že by mala prísť. Môže sa stať, že by mohla byť tehotná lebo necíti ani nejakú nevoľnosť alebo tak. Pred týždňom bola na výtere u krčnej a dnes sa dozvedela, že má streptokoka, môže to mať na to vplyv? Môže tento bacil znížiť účinok antikoncepcie? Ďakujem.
    Žiadna baktéria účinnosť antikoncepcie neznižuje. Ak priateľka užíva antikoncepciu bez chýb, môžete mať nechránený pohlavný styk bez strachu z gravidity- načo by jej inak antikoncepcia bola?
  • chcela by som sa opýtať pap test mi vyšiel II-IIIa môže to mať za následok aj to že som mala zápal pošvy, zápal močového mechúra a ten test mi bol odobratý v čase zápalu ?
    Zápalové ochorenie v pošve môže a nemusí ovplyvňovať výsledok cytológie. Za zhoršením môže byť pokojne aj HPV infekcia. Diferenciálnu diagnostiku urobí váš gynekológ.
  • a ako dlho ho treba uzivat???a za ako dlho sa da otehotniet???viete moj priatel chodi na tyzdnovky a sex nemam pravidelny tak ak by ste mi mohli poradit
    Ako dlho treba čo užívať??? Toto nie je chat, ak ste mi už niečo písali, ja nieviem, čo to bolo. Vždy sa pýtajte celú otázku.
  • Chcem sa Vás opýtat pociťovala som svrbenie pálenie biely tvarohovitý výtok. Zašla som ku gynekologičky kde mi urobila stery z pošvy vyšetrenie dala mi fluomizin vag.tablety a vag.tablety ked tieto doužívam mám začať s gynoflorom preventívne vraj. Partner používa canestetn lebo aj u neho sa objavilo svrbenie okolo žaluda. Chcem sa Vás opýtať ako mám zabrániť aby sa nám to už neopakovalo?
    Kvasinkovej infekcii sa nedá zabrániť, raz za čas sa objaví u každej ženy. Hneď ako pocítite opäť svrbenie, kúpte si v lekárni Mycomax a do pošvy Canesten tabletku, pre partnera Mycomax a Canesten krém.
  • Dobry vecer chcela.by som sa.opytat na tehotenstvo pocas kojenia. Moja dcerka mala 17.11. 4 mesiace. Ja som mala s priatelom 20.10. Nechraneny styk avsak neejakuloval do mna. Viem ze otehotniet sa da aj napriek tomu ale ja som.si spravila takmer 3 tyzdne po tomto.styku tehotensky test a bol negativny. Konkretne 7.11. Som si ho robila. Aka je sanca ze by mi v takom stadiu test tehotenstvo neukazal? Malu kojim a menzes po porode som este nemala. Dakujem
    Pravdepodobnosť falošnej negativity neviem vyjadriť, závisí to od kvality tehotenského testu. Ak sa bojíte gravidity, je možné užívať antikoncepciu počas dojčenia- Cerazette- stačí o to požiadať vášho gynekológa.
  • Mám záujem o nehormonálnu antikoncepciu. Podľa doterajších informácií ma najviac zaujalo vnútromaternicové teliesko. Nie je však odporúčané ženám, ktoré ešte nerodili, čo je aj môj prípad. Je to pravda? A prečo? A posledná otázka je, že na aké najkratšie obdobie je možné zaviesť toto teliesko. Ďakujem
    Vnútromaternicové teliesko nie je antikoncepciou prvej voľby pre nerodiace ženy, ale to neznamená, že ho nemôžete mať. Najkratšiu dobu zavedenia si určujete vy, najdlhšie môže byť 5 rokov.
  • Dobrý deň, beriem HAK - regulon, uzívam ho uz asi 3 roky. V sobotu nad ránom som mala pohlavny styk, parkrat za tento mesiac sami stalo ze som tableku zobrala o dve hodiny neskor (neviem kolkokrat sa mi to mohlo stať, tak dva tri razy maximálne). Partner sa do mna naplno urobil, môže sa stať, že by som mohla otehotnieť? vzdy som si tabletku ale dala do 12 hodin. Ďakujem Vám za odpoveď.
    Ak ste nepochybili, nemôžete otehotnieť.
  • Dobry den,chcem Vas porosit o Vas nazor. Po 15 rocnom manzelstve som mala kondylomy.Podstupila som 3 operacne odstranovania a liecbu issoprinosinom, v tom case ma manzel presviedcal ze on ma nenakazil, ja som mu bola verna. V tom case som mu uverila. Teraz po dalsich 11 rokoch priznal ze ma posledne 4 roky podvadvadzal a konecne nasiel tu pravu a v lete sa k nej nastahoval. Takto dopadlo moje 26 rocne manzelstvo. Teraz ma vsak zacal obvinovat ze ja som ho donutila hladat si milenky, lebo nas intimny zivot znicila moja pohlavna choroba, ktoru nevie kde a s kym som dostala. Strasne sa preto trapim lebo ho lubim, ale uz mu nedokazem verit ze ma nenakazil on. Dalej by som sa chcela poradit, chodim na pravidelne gynekologicke kontroly a podla gynekologa som v poriadku. Moj gynekolog tvrdi ze ma vtedy musel nakazit manzel,ale ze mozem znova s niekym zit. Ja sa vsak toho velmi bojim aby som niekoho neohrozila tymto virusom. Uz 5 rokov som bez pohlavneho zivota,lebo manzel ho uz so mnou nechcel. Teraz to vysvetlil tym ze ked spaval s inymi zenami, nespaval so mnou. Dakujem, budem cakat na odpoved.
    KOndylómy sú spôsobené infekciou HPV a táto infekcia sa môže preniesť iba sexuálnym kontaktom. Ak ste manželovi neboli neverná, tak kondylómy vám priniesol on. Inkubačná doba tohoto ochorenia je 3 týždne. Ak boli kondylómy odstránené, nie ste infekčná a môžete mať iný vzťah. Ak máte vek do 45rokov, môžete sa aj nechať vakcínovať proti HPV infekcii
  • Dobry vecer..chcem sa opytat.mam 16 rokov a menstruaciu som nikdy nemala pravidelnu ale aspon som ju mala mala raz za 2 3 mesiace..ale uz asi rok aj viac..ju mam len raz mozno za pol roka.a to iba jednorazuvu..prosim aj viete poradit.napiste..
    Jednoznačne sa jedná o hormonálnu poruchu a potrebujete dôkladné gynekologické vyšetrenie a liečbu. Povedzte to mame a zájdite s ňou ku gynekológovi.
  • Dobry den. Berem antikoncepciu belara dobrala som 21 tabletiek a celi cas som spinila(hnedyvytok) na 3den prestavky som dostala menstruaciu a na zachode somna vyslo aj nieco velke biele ako crevo 5cm plus minus. Co to mohlo byt ako by mal moj gynekolog zareagovat. Dakujem za odpoved.
    Keď to \"niečo\" nevidím, nemôžem povedať, čo to bolo. V menštruačnej krvi sa nič biele ako črevo nenachádza.Jediné, čo ma napadá, je črevný parazit- hlísta.
  • Dobrý deň Ja používam antikoncepciu Mercilon. Chcela by som sa spýtať či môžem užívať hneď ďalšie balenie bez prestávky tých 7 dní. A potom druhom balení by som pokračovala zase normálne. Nevznikne riziko tehotenstva ? Ďakujem za odpoveď
    Nie, pokiaľ užívate antikoncepciu bez chýb,nezvyšujete riziko gravidity, pokojne si urobte dlhý cyklus.
  • PANI DOKTORKA MáM OTáZKU, JE PRAVDA ŽE DO 1.TRIMESTRA Sú NAJPRESNEJŠIE MERANIA A PODĽA TýCH VIETE PRESNE UčIŤ V AKOM TýžDNI SA PLOD NACHáDZA.áNO?
    Áno. Potom sa vek plodu odhaduje podľa veľkosti mozočka.
  • Dobrý večer pani doktorka,mam 18rokov a mala som nechránený pohlavný styk s partnerom.Nasledne o 13dní som si urobila tehotenský test Gravitest 10,urobila som si ho dva krát poobede-vysli negatívne,a na druhy den zaraz ráno a tiež negatívne.Menzes mam dostat o dva dni.Na internete som sa dočitala ze Gravitest nieje príliš spoľahlivy.Bola som uz u gynekologa,vysledky z krvi pridu az o 3dni,ale chcela by som dovtedy vediet či teoreticky tehotná niesom,kedze mi vyšiel tehotenský test 3krát negatívne.Sestrička na gynekologii mi povedala ze ak mi vysli 3krát testy negativne tak ze tehotna niesom,ale mám bolesti v podbrušku aj ked slabe,môže to byt prichádzajuca menštruácia v postate.Velmi pekne dakujem za odpoved.
    Podľa mňa tehotná nie ste.
  • Dobrý deň, užívam HAK YAZ už dva roky. V poslednej dobe sa hocikedy rozplačem, mám zmeny nálad, bolieva ma hlava. Je toto dôvod na zmenu antikoncepcie? Čo sa stane keď sa rozhodnem vysadit antikkoncepciu?
    Ak antikoncepciu vysadíte, budete ovplyvňovaná vlastnými hormónmi a všetko sa vráti do stavu, ako bolo pred užívaním antikoncepcie. Popisované príznaky sú dôvodom na zmenu antikoncepcie.
  • Chcela by som sa spytat,ze odkedy mozem mat nechraneny pohlavny styk ked som uzila len tri tabletky ale menzes mi uz skoncil..dakuejm
    Po týždni užívania antikoncepcie už môžete mať nechránený pohl. styk.
  • dobry den chcela by som sa spytat ake vitaminy by som mohla brat ak planujeme dietatko,,,
    Ja odporúčam svojim pacientkám Femibion 800.
  • Dobry den, tento tyzden som bola s partnerom na vysetreni v martine Centrum asistovanje reprodukcie - kde zistili ze partnerov spermiogram je krasny co ma tesi, no moze by v mojom pripade ze mam PCO, no nie je este potvrdene. predpisal mi clostylbegit (5-9DC) a pregnyl. Chcem sa ale spytat - dopocula som sa o lieku - INOFOLIC - ktory je ako vyzivovy doplnok konkretne - produkt podporuje činnosť vaječníkov, zvyšuje počet kvalitných a oplodnenia schopných vajíčok. Podľa klinických štúdií môže pomôcť ženám túžiacim otehotnieť. Moze mi pri jeho uzivani vzniknut nejake vedlajsie neziaduce ucinky - nebol mi naordinovany lekarom, je volne dostupny. Chcem sa anonymne teda spytat ci ho mozem uzivat aj bez odporucenia lekarom. na letaku je doporucene davkovanie 1x1, no znamej ho naordinovala gynekologicka 2x1 vrecusko. V pripade ze PCO sa nepotvrdi - mozem uzivat tento liek? Dakujem
    Inofolic je výborný v liečbe syPCO, užívajte ho v dávke 2x1.
  • dobry den, zacala som uzivat antikoncepcne naplaste EVRA, prvu som si aplikovala v prvy den menstruacie... Dnes je to uz 6ty den, tak sa chcem spytat ci som uz chranena, alebo mam pouzit este inu formu antikoncepcie. dakujem
    Antikoncepcčne ste chránená po týždni užívania antikoncepcie.
  • dobry den ,som po biopsii krcka maternice a chcela by som sa spytat kolko nesmiem mat sex z manzelom,dakujem vopred za odpoved
    Postačí 2 týždne sexuálnej abstinencie.
  • Dobry deň, Pani doktorka, chcem sa prosím informovať na par veci ohladom antikoncepcie, chcela by som ju začať užívať, nakolko mam velké problemy s pleťou a počula som že jej užívanie pomaha s problemami ako sú napríklad akné, mam velmi velké problemy s akné a chcela by som sa spytať či by to bolo možné riešenie mojho problemu ak by som ju začala brať, lebo viem aj o nežiaducich učinkoch antikoncepcie, ktorym je aj napríklad to že akné môže vyvolať, prípadne zhoršiť, už som navštívila asi 5-tich dermatologov ale žiadny nevedel prisť na príčinu, čo to vyvolava... prosím pekne pomôžte mi...
    Žiadna antikoncepcia akné nevyvoláva. Z tých piatich dermatológov vám ani jeden neodobral krv na vyšetrenie hormonálneho profilu? Ak áno a našlo sa zvýšenie hladiny mužských pohlavných hormónov, potom je pre vás vhodná antikoncepcia s antiandrogénom.
  • Dobry den,chcela by som sa opytat,ci je normalne,ak som v 10tt a citim v podbrusku bolesti ako na menzes? Bolesti su raz silnejsie,raz slabsie a citim to az v krizoch.Velmi sa bojim,pretoze minuly rok som potratila v 7tt ale mala som vtedy aj krvacanie a neznesitelne bolesti..najhorsie je,ze som ani len netusila ze som tehotna,az ked mi oznamili na pohotovosti,ze prave potracam...Nechcela by som to zazit znova,ale zase nechcem ani hystercit.Poradte mi prosim,ci je to normalne
    Ak máte bolesti v gravidite, môže to byť hroziaci potrat, zájdite za vaším gynekológom, aby vás vyšetril a upokojil.
  • Dobrý deň, používam antikoncepciu nuvaring a po 7 dňovej pauze som si krúžok zabudla zaviesť v daný čas a vložila som ho až o nejakých 16 hodín neskôr. Počas tej sedem dňovej pauzy som mala nechránený pohlavný styk (ktorý ak som počula pri používaní nuvaringu môže byť bez obáv) ale chcem sa opýtať či ak som si ho vložila o tých niekoľko hodín neskôr, či sa znížil jeho účinok počas tých sedem dní bez neho, tým pádom ochrana pred otehotnením, alebo môžem byť bez obáv?
    Schopnosť ochrany sa neznižuje pred opomenutím, ale až po ňom. 7 dní používajte pri styku prezervatív, potom to bude v poriadku.
  • Dobry den chcela by som sa opytat mam bolestive prsia a zacali ma aj svrbiet mam 3-4 dni pred menstruaciou uzivam tabletky duphaston po prvej menstruacii ma pichalo v podbrusku no potom to preslo ta menstruacia bola taka cudna zo zaciatku bola cervena krv no potom 3 dni len hneda a niekedy aj cely den nic a az potom vytieklo hnedej krvy, teraz ma trosku pobolieva brusko ako pred menstruaciou ale zatial len tak slabulinko mam aj zvysenu teplotu kolisa 36,9- 37,1 mam zvysenu plynatost a viac mi aj busi v brusku . V nosnej dierke sa mi objavila aj krv . Ked si liham mam palenie zahy a strasne nenormalne zavraty , a som taka ospalejsia a mam aj take vacsie brusko myslite ze sa moze jednat o tehotenstvo ? ide mi hlavne o tie prsniky mam ich aj popretkavane modrymi zilkami ale to svrbenie som nemala len teraz zacalo. Dakujem za odpoved
    Prečo nejdete ku svojmu gynekológovi? Môže sa jednať o graviditu a aj mimomaternicové tehotenstvo.
  • dobry den..uz dva mesiace sa citim zlee mam priznaky tehotenstva ale mala som menstruaciu ako som mala mat len akurat ze som ho mala len dva dnii....a stale ma boli bruchoo.podla vas som vtom? vopred vam dakujem
    Podľa popisovaných príznakov sa môže jednať aj o mimomaternicové tehotenstvo- ihneď choďte na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi.
  • Dobry den chcel by som sa spytat moja priatelka mavala pravidelne menštruaciu každy mesiac rovnako, ale teraz posledne 2 mesiace ju dostava tyzden skorej je to normalne môže za to aj zmena sexualneho priatela alebo je to niečo ine?
    Určite to nie je zmenou sexuálneho partnera, je to hormonálna porucha s ktorou by mala navštíviť gynekológa.
  • Dobry den! Asi 2 roky sa snažíme o babatko, zial bez uspechu. Mam nasledovny nalez: Cytologia spracovana liqiud based: -Lactobacillus Doderleini -nenadorove zmeny- metaplazia .atypicke skvamozne bunky -low grade SIL (mierna dysplazia / CIN1). Imunoicytochemicke vysetrenie: CINtec, Histology Kit (p16 INK 4a) mtm laboratories AG bez expresie / bez asociacie s high risk typmi HPV. kazdy rok podstupim cytolog. vysetreniu, vzdy som mala vysledok PAPII. Raz mi vysla hodnota PAP IIIa, ale po opakovaneom vysetreni o 5 mesiacov, som mala zas PAPII. Casto citim palenie (potom nemam ao nikeolko dni zas, potom zase nemam), ale neviem ci je to gynekologicky alebo urologicky problem. Viackrat som si dala spravit aj bakterologicke vysetrenie. Posledny krat koncom maja, Ureop, mykopl a chlma, boli negativne. Podla Vas takyto vysledok moze mat za nasledok, ze sa mi nepodari otehotniet. Jeden vajecnik ma zvacseny, s prechodnym vajcovodmom ale polycysticky a lavy mam vzrastoch. Ci takyto stav vajecnikov moze mat vplyv na vysledok cytologickeho vysetrenia? Aky je dalsi postup pri takomto nalze? Prosim Vas, vedeli by ste mi poradit?Dakujem Vam!
    Vaječníky a vajíčkovody neovplyvňujú výsledok onkocytológie. Ja by som vás odoslala na laparoskopiu s chromopertubáciou a ak ste ju už absolvovali, tak na kliniku asistovanej reprodukcie.
  • Dobrý deň, antikoncepciu užívam približne 3 roky ak by som chcela mať približne o 10 rokov dieťa môžu vzniknúť nejaké komplikácie týkajúce sa dlhodobého užívania antikoncepcie ?
    Nie, ťažkosti s otehotnením nebudete mať.
  • Dobrý deň, beriem antikoncepciu Jeanine už asi 2,5 roka , a po ročnom užívaní som si dala mesiac pauzu ako mi poradila moja lekárka. Predpísala mi Duphaston pre prípad, že by sa mi menzes nedostavil cez túto mesačnú pauzu so slovami, že by som mala dostať menzes do cca 3 dní od začatia užívania Duphastonu. Menzes sa ale nedostavil v termíne ,tak som si pre istotu urobila tehotenský test,ktorý bol negatívny a začala som užívať Duphaston 2x1tbl denne. Užívam už tretí deň a menzes stále nikde. Dostaví sa menzes ešte? Alebo by som mohla byť tehotná, aj keď bol test negatívny a robený týždeň po nechránenom prerušovanom styku s vyvrcholením mimo mňa? Ďakujem a prajem pekný deň J.
    Menzes sa dostaví až po doužívaní Duphastonu. Pauzy v užívaní antikoncepcie nie je potrebné robiť.
  • Dobry den, pred mesiacom som zacala brat HAK Chloe, teda tri tyzdne som vybrala tabletky a uz sa mi pomaly konci tyzden, v ktorom som mala pauzu (teba placebo tabletky). Avsak menstruaciu som nedostala. Mam po siedmych dnoch tejto pauzy, teda na osmy den, pokracovat v brani tabletiek? Alebo cakat dokym sa dostavi menstruacia? Takisto by som sa chcela opytat, ci plati, ze tabletku mam zacat brat kazdy mesiac v piaty den cyklu? Alebo bez ohladu na cyklus stale po 7 dnovej pauze na osmy den? Dakujem
    Pokračujte ďalej v užívaní.
  • Dobrý deň, uživam antikoncepciu 8 mesiacov a bez problemov. A do teraz mám krvacanie trošku mimo menzesu. Som chorá a užívam antibiltika a začalo mi to pri konci než antibiltika mám doužívať. Môže to mať nejakú súvislosť s krvacaním? Dakujem
    Antibiotiká s krvácaním mimo cyklus nesúvisia.
  • Dobrý deň chcem sa spýtať ja mám taký problém že každý deň mám taký silný biely strašne zapáchajúci výtok a dosť to svrbi a páli existuje na to niečo?a ešte máme s priateĺom taky problém že keď máme spolu pohlavný styk tak na začiatku to strašne boli pretože som veľmi sucha a boli to i mňa i jeho poradite mi čo máme robiť?
    Ihneď choďte na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi a dodržujte sexuálnu abstinenciu až do času, keď budete v poriadku.
  • ahoj som v 6tt tyzden si picham fraxiparin 0,4 ml uz som dva krat potratila ale prve teh bolo bez problemou od vcera vecera mam slabo hnedy vytok bola som na prechadzke a do kopca sme isli rychlou chodzou mohol by byt ten vytok z vyššej namahy na kontrolu mam ist az buduci stvrtok bojim sa nechcem prist o babetko inac problemy teraz nemam ziadne len mam stale taky pocit akoby mi mala prist menstruacia poradte mi prosim co mam robit
    Ak špiníte, choďte ihneď na pohotovosť, hnedé špinenie určite nie je spôsobené rýchlou chôdzou a každé krvácanie v gravidite je hroziaci potrat. Mali by ste užívať Duphaston v dávke 3x1 až do 16-teho týždňa gravidity.
  • Dobrý večer ! Chcela by som sa spýtať na Pharmatex čipky. Je táto forma ochrany účinná? Stačí sa chrániť touto formou? Ďakujem
    Táto forma antikoncepcie je vhodná pre ženy s nepravidelným sexuálnym životom a je menej spoľahlivá, ako hormonálna antikoncepcia. Ak sú však hormóny u vás kontraindikované, samozrejme to bude musieť stačiť.
  • Dobrý deň, mám takú otázku, možno blbu ale som priliš velky stressman tak sa radšej spýtam. Tento mesiac som začala užívať HAK KarHleight a dnes som mala 7. tabletku. No velmi ma bolia prsia, celý čas. Zvyčajne ma dosť bolia pred menštruaciou, no počas nej prestanú. No teraz neprestali a stále bolia. Viem že je to možný vedlajší účinok HAK, pred par rokmi som brala Chloe a tiež ma boleli prsia, ale nespomínam si že od prveho dňa čo som ich začala brať. Nieje to skoro? či stáva sa aj to? To je vlastne moja hlavna otazka. Ide o to že sa bojim či niesom tehotna, aj keď menzes som dostala len s pár dňovým omeškaním, ale to sa mi stávalo bežne. Nemala som nechránený pohl.styk, ale stalo sa nám s partnerom že kondom ostal na posteli a nevieme či sa to stalo až na konci alebo niekde počas. Ale odvtedy su to dva mesiace, no aj tak sa bojim. Su ženy čo maju počas tehotenstva menzes, sice testy vyšli negativne. Ano znie to cele prehnane, ale tie prsia ma trápia a na tehotensvto je ešte strašne skoro. Ďakujem za odpoveď
    Počas užívania antikoncepcie vás prsníky môžu bolieť a byť napäté, ale najneskôr do 3 mesiacov by to malo prestať.
  • dobry vecer, chcela by som sa spytat, mala som silnu anginu, a dnes som dobrala posledne antibiotika , boli ale velmi silne. vo stvrtok zacinam brat antikoncepciu belara, mozem mat o tyzden sexualny styk ? nebudu mat tie antibiotika na to nejaky zly ucinok? za skoru odpoved vopred dakujem.
    Antibiotiká užívané pred začiatkom užívania antikoncepcie nemajú na jej účinnosť žiadny vplyv.
  • Dobrý deň p.Doktorka. Ja by som sa chcela opýtať od kedy sa môže začať brať antikoncepcia? dakujem
    Hormonálnu antikoncepciu môžete začať užívať v prvý až piaty deň menštruácie.
  • dobry den ja by som sa chchela spitat mam taky problem ze som bola u svojej gynekologicky a mi brala vyter s vytokou a vysledok stoho znel ze mam silny zapal a preto mi nasadila lieky Doxyhexal ktory mam uzivat s manzelom a chchela bz som sa spitat ci mozme udrziavat medzi liecbou aj intimni zivot dakujem a ak bz ste mi mohli poradit ze scoho to mohlo vzniknut bola bz som velmi rada lebo mi odporucila aby manzel siel k lekarovi .koli tomu
    Počas liečby musíte dodržať sexuálnu abstinenciu! Ako vám mám odpovedať, že z čoho máte zápal, keď ste mi nenapísali, čo vyšlo z kultivácie? Mali by ste sa na to spýtať vašej gynekologičky.
  • Dobrý den meška mi menštruacia a beriem tabletki azalia a je to pri nich normalne lebo už mi raz takto meškala a dostala som možem ju ešte dostat alebo pride neskoršie alebo si j mam dat nejako vyvolat dakujem
    Počas užívania Azalie môže menštruácia meškať, alebo nemusí prísť vôbec, je to v poriadku.
  • Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť. Bola som u gynekológa, mala som v oblasti genitálii na pravej strane biely pluzgier a este take male dva okolo . Lekár sa ma pýtal, na oslabenu imunitu a ze ci nemávam herpes. Nikdy v živote som nemala. Tak mi predpísal masť Pimafucort ( minulý týžden stredu). Natieram, uz je to len take červené. Tento piatok mám kontrolu. Prosím Vás, ak to zmizne, to budem mať v sebe vírus, a po každom styku nakazím toho človeka? To bude zakaždý nakazený? :-( Veľmi pekne ďakujem za odpoveď
    Ak to bol herpes genitalis, tak budete pre partnera infekčná iba tesne pred výsevom a počas výsevu herpetických pľuzgierov.
  • dobry den ja sa chcem spitat .mavam pravidelnu menstuaciu a mavam ju 6_7 dni .teraz som ju mala necele 2 dni .a pred dvoma tyzdnamy som sa vazila mala som o dve kila menej .co to moze byt ked tak rychlo som pribrala co umna ke nemozne ani kilo pribrat .a ta menstruacia .neviem ci stym mam ist za gynekologom alebo nie.dakujem za odpoved
    Ak bola menštruácia neobvykle krátka, ku gynekológovi by ste mali ísť.
  • Dobry den,zmenila som po 4 rokoch sex partnera. Pocitujem urcity diskomfort ako je zmena vytoku z bieleho hustejsieho na ruzovy riedkya so zapachom. skor hnilobnym., nie rybacim. Taksa len chcem spytat ze ci to moze byt nejaka klasicka reakcia na noveho partnera alebo ci sa jedna o nejaku pohl. chorobu?
    Jedná sa o zápal v pošve a mali by ste navštíviť svojho gynekológa, aby vám urobil kultivácie z pošvy a dal vám liečbu.
  • Dobrý deň, dnes sa mi objavili vyrážky na pošve a strašne to svrbí. Posledný krát som mala pohlavný styk asi pred týždňom a odvtedy som mala asi 4 dni hnedé výtoky a teraz mám také žlté a vo väčšom množstve. Aj menzes som mala dostať a mešká mi. Chcem sa spýtať či je možné, že by som bola tehotná aj keď sa partner neurobil a že čo by to mohlo byť. Ku gynekologičke sa bojím ísť tak isto ako aj povedať to mame, ale aj tak jej to poviem ak to neprejde. A ešte by som sa chcela spýtať, že či gynekologička povie rodičom, že som už mala pohlavný styk. (mám 16 rokov).
    Rodičia majú právo na informáciu o vašom zdravotnom stave až do 18-teho roku života. Ale ak sa mama sama nebude vypytovať, tak gynekológ sám aktívne o vašom sexuálnom živote nebude matke nič zdeľovať. mali by ste gynekologičku navštíviť a povedať jej, že máte výtok. Potrebujete vyšetrenie.
  • Dobrý den, už 5 mesiacov užívam pravidelne antikoncepciu Lindynette 20 každý den v tú istú hodinu. 3 týždne beriem tabletky a jeden týžden ich vynechávam. Chcela by som sa Vás spýtať, že keď som mala pohlavný styk počas druhého dňa užívania antikoncepcie ( menštruácia mi skončila den pred tým) , mohla som otehotnieť ? Za Vašu odpoveď dakujem.
    Nie, nemohli ste otehotnieť, počas užívania antikoncepcie ste antikoncepčne chránená stále, aj v dňoch pauzy, -načo by vám inak bola?
  • dobry den, chcela by som sa informovat, na akej baze pocita ultrazvuk tehotnost. Bola som na ultrazvuku s tym, ze mi lekarka povdala, ze som ukoncila 6 tyzden tehotenstva + cca 2 dni. Pricom podla prveho dna poslednej menstruacie je to 9 tyzdnom /nepravidelny cyklus/. preto sa chcem opytat.Ten 6 tyzden na ultrazvuku je 6 tyzdnov od styku? Alebo od vtedy co sa vajicko dostalo do maternice? Ale od ako ultrazvuk pocita? velkost plodu je 5 mm. To znamena, ze je to 6 tyzdnov od kedy? Vopreddakujem.
    Je to 6 týždňov podľa veľkosti plodu. Prečo ste sa podrobnosti nespýtali lekárky, ktorá vás vyšetrovala?
  • Dobrý den, chcela by som sa opytat, snazime sa s priatelom rok o babätko-nemame sice pravidelny sex ,ale snažime sa medzi 10-16dnom a nedari sa.Spermiogram ma v norme,ja som mala malo progesteronu a preto beriem od 16dna duphaston do 25 dna.Viete mi poradit pripadne nejake vitaminy a ci tato liecba duphastonom je spravna? dakujem
    Duphaston vám doplňuje progesterón. Dôležité je, aby ste mali ovuláciu a to by mohol sledovať váš gynekológ ultrazvukom.
  • Dobrý den chcem sa opítat beriem tabletki azalia a meska mi menštruacia je možne ju dako privola ked viem že tejotna niesom dakujem
    Počas užívania Azalie nemusíte mať vôbec menštruáciu. To vám váš gynekológ nepovedal?
  • dobrý deň, od 15.11. mám menštruáciu ale s priateľom sme sa milovali aj cez ňu a všetko dal do mňa aká je šanca tehotenstva? keďže nemávam pravidelnú menštruáciu a zvykne mi meškať s výpočtom plodných dní nemám skúsenosť. ďakujem
    Počas menzes je minimálna pravdepodobnosť otehotnenia.
  • Dobrý den, už druhý mesiac beriem Femoden antikoncepciu. 1. mesiac sme sa sedem prvých dní chránili - nakolko som ju začala užívat 5.den menštruácie. Teraz som mala 7dní prestávku - menzes. Potom som zobrala prvu a druhú tabletku (2dni) a mali sme nechránený styk). Už nemusím dodržiavat prvých 7dní brania tabletiek inu antikon.ochranu??? A počas 7dní pauzy - nebrania tabletiek - môžme sexovat bez ochrany- nakolko mám menzes len 3dni? Velmi pekne dakujem
    7 dní chránenia platí iba pre prvý cyklus užívania, potom ste už antikoncepčne chránená aj počas týždňa bez tabliet a môžete mať nechránený sex.
  • Dobry den, mam 23 rokov, pred casom som sa informovala u svojej gynekologicky, ci by som si nemohla dat zaviest nehormonalne vnutromaternicove teliesko (nakolko hormonalnu antikoncepciu nemozem brat). Moja lekarka mi odmietla vykonat tento zakrok, nakolko tvrdila, ze je to len pre zeny ktore uz jedno dieta maju. Pred tym ako som sa informovala u svojej lekarky, polozila som otazku ohladom nehormonalneho vnutromaternicoveho telieska aj Vam pani doktorka. Vy ste mi odpovedali ze si mozem dat zavies teliesko s medou alebo s naviazanym hormonom -mirenu. Nakolko si tieto dve odpovede odporuju, chcela by som sa opytat ako to teda je. Vopred dakujem
    Ak nemôžete užívať hormóny, musí o tom predsa vedieť aj vaša gynekologička a ďalšou možnosťou je vnútromaternicové teliesko. Vy si vyberáte, ktoré zo spomínaných si prajete. Ak vám teliesko nenaloží vaša gynekologička, tak o to požiadajte gynekológa v antikoncepčnej ambulancii nemocnice vo vašom meste.
  • Dobry den, chcel by som sa opytat... priatelka si dala predpisat hormonalnu antikoncepciu KarHleight uziva ju pravidelne a uz viac ako mesiac, chcem sa teda opytat, ci mozme uz mavat pravidelny pohlavny styk bez ochrany dakujem :)
    Nechránený sex môžete mať už po týždni užívania hormonálnej antikoncepcie.
  • pani doktorka mám 3 otázky 1) ak do 1 trimestra som mala rozdiel v nameraných hodnotách plodu 5max 7 dní a vraj to znamená že je to ok a deň otehotnenia a termín pôrodu sa neposúva? 2) a ak v 12+4tt bol plod o 8 dní väčší stále je to v poriadku? Podľa veľkosti mal 13+5tt 3) Ak po 1 trimestri napr. v 20tt je plod o 2týždne starší znamená to že termín otehotnenia sa posúva? Alebo s termínom nič nerobíte a skôr riešite prečo sa dieťa vývíja popredu? Bolo mi povedané že najpresnejšie merania sú do 12tt a potom už nemeníte termín otehotnenia ani pôrodu ale skôr riešite prečo sa plod skôr či neskôr vyvíja ano? ďakujem
    S termínom nikto nič robiť nebude, pre gynekológov je dôležité, aby plod rástol stále primerane.
  • Dobry den pisem z ineho mailu ale chcela by som sa opytat ze: beriem antikoncepciu znacky diane uz asi 3 mesiace sedi mi zo zaciatku som spinila ako povedal lekar ale preslo to nebyva mi z nej zle ani nic len po spineni to vystriedal priesvity,nezapachajuci vytok, necitim bolesti, nebyva mi zle citim sa normalne nejake zmeny nic, pripomina mi to plodne dni len kedze beriem antikoncepiu toto asi nebudu plodne dni, je to normalne stava sa to? dakujem :) vopred
    Môže sa jednať o zvýšenú sekréciu hlienu z krčka maternice, ktorá je vystimulovaná práve antikoncepciou.
  • Dobrý večer, už asi 2 roky beriem HAK Sunya. Doteraz som nemala žiadne vážnejšie gyn. problémy. Avšak min. mesiac som dostala menštruáciu a ako obvykle som si po prestávke zobrala HAK ale asi po 2 dnoch co som prestala krvacat som mala spinenie a tento mesiac ziadne spinenie ale som asi v polke cyklu a začala krvácať (už 2 deň -- nie je to silné ale nie je to ani špinenie). Čím to môže byť? ďakujem
    Príčiny môžu byť rôzne, zájdite na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi.
  • Dobry den, p. Dr. chcem sa Vas opytat: pred 3 mesiacmi som zacala brat HAK Belaru a kazdy mesiac mavam 2x cykluc s prestavkou cca 5-7 dni....tzn., ze za 3 mesiace som uz mala 6x menzes. V pribalovom letaku je napisane, ze ak sa to bude opakovat viac, ako 3 mesiace mam navstivit svoho gynekologa. Mne sa to opakuje uz 3 mesiac, mam este pockat jeden mesiac ci sa mi cyklus neupravy, alebo mam navstivit gynekologa? HAK uzivam pravidelne v tu istu hodinu, pred rokom som uzivala HAK Chloe a ziady takyto problem som nemala....neviem cim to moze byt. Za odpoved Vam vopred dakujem.
    Zájdite za vaším gynekológom, aby vám antikoncepciu zmenil.
  • Dobry den. Mam 17 rokov a brala som antikoncepciu priblizne rok...a prestala som ju uzivat a uz su to skoro 2 mesiace co mi neprisla menstruacia....Je to dosledok toho,ze som vysadila alebo to je nieco inee...? :) Dakujem.
    Môže to byť vysadením antikoncepcie, aj tehotenstvom. Zájdite ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie.
  • dobrý den, uzivam antikoncepciu daylette a dostala som sa uz k uzitiu zelených tabletiek placebo pri ktorých ma nastupit menstruacia, no menstruacia sa nedostavila vobec...tak som si pre istotu urobila tehotensky test a bol pozitivny,no od va dni neskor po vykonani testu som zacala krvacat , bolo to take spinenie respektive,..mam velke bolesti v podbrusku bolia ma krize, a mam velke navaly tepla,prehana ma,...kamratka mi povedala ze som tehotna a ze som mohla potratit ..ako to teda prosiim vas je?...mam obavy...
    Ihneď choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi, alebo na pohotovosť.
  • Dobry den, pani doktorka, mam problem a zaroven aj otazku. Uzivam HAK (Regulon) uz vyse roka. Pocas 7-dnovej pauzy (bez HAK), ktora mi zacala od 12.11.2012, sme sa s partnerom milovali, konkretne 12.11. Ale dva dni dozadu som uzila tabletku s viac nez 12-hodinovym oneskorenim. Nie som si ista, ci sa priatel do mna \"urobil\", tak som po sexe uzila tabletku Escapelle (asi 14 hodin po...13.11.). Nasledne pocas tyzdna, bez HAK som mala dostat menzes (vacsinou to byva na stvrty den). Bohuzial zatial som nic nedostala a mam obavu. Posledna menstruacia bola nezvycajne kratka len 3 dni. Neviem, ci to moze suviesiet aj s tym, ze som uz tehotna. Od noveho tyzdna t.j. od 19.11. by som mala zacat s uzivanim noveho balenia HAK, ale neviem co mam robit, kedze menzes som nedostala. Urobila som si aj tehotensky test 16.11., ktory bol negativny. Moze aj za meskanie menzesu tabletka Escapelle?, kedze to bolo uvedene aj v pribalovom letaciku. A v tejto suvislosti ma zaujima, co mam robit? Mam zacat s uzivanim noveho balenia, tak ako zvycajne, aj ked som menszes nedostala, alebo nie a mam cakat, az kym sa nedostavi menzes? Vopred dakujem za odpoved!
    Myslím si, že za meškanie môže tabletka Escapelle- trošku ste to hormonálne prekombinovali. Pokračujte v užívaní antikoncepcie.
  • Dobrý deň, môj partner chodí domov každé 2 týždne a keď máme pohlavný styk väčšinou mávam potom zápal močových ciest. Je možné že je to spôsobené nejakým zápalom v pošve? Ďakujem za odpoveď
    je to možné, ale je možné, že máte postkoitálnu cystitídu, čo je zápal mechúra vyvolaný mechanickým dráždením. Váš gynekológ by vám mal odobrať kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. ak bude niečo pozitívne, tak to treba liečiť. V prípade negativity kultivácií ja predpisujem Nolicin, ktorého jednu tabletku žena užije vždy po pohlavnom styku a cystitídu nedostane.
  • Dobrý deň, mám 20 rokov a lekár mi predpísal LUTENYL kôli meškajúcej menštruácií. Beriem ich už tretí mesiac a začali ma bolieť prsia posledný mesiac... bolia ma hlavne večer ked si idem ľahnúť, a ráno ked sa postvím z postele. Tehotná nie som... čo to môže byť? Ďakujem
    Môžete mať zvýšenú hladinu estrogénov, alebo zvýšenú hladinu prolaktínu. Zájdite za vaším gynekológom, ktorý vám môže vyšetriť hormonálny profil a odoslať vás na ultrazvukové vyšetrenie prsníkov.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať kedy som naplno chránená, ak som úplne vynechala jednu tabletku HAK, v druhom týždni(9.) a ďalší deň som pokračovala normálne.. Ďakujem.
    Po týždni užívania antikoncepcie bez chýb ste zasa plne chránená.
  • Dobrý deň Doktor mi predpisal Nuvaring.Uživala som tabletky DAYLETTE,15.11.2012 som posledný krat zobrala neaktivnu tabletku,dneska rano som dostala menzes.Mozem s tabletkovej DAYLLETE preist na Nuvaring v prvy ked menzes ?
    Áno, môžete.
  • Dobrý den,mám 39 rokov už dve detičky 18 a 4 ročné ,dnes mi kultivácia ukázala mierne zvýšenie kvasiniek a tak mi lekár predpísal Klion 100 čipky ,začala som ich užívať,ale mam obavy či náhodou nie som aj tehotná pokúšame sa už skoro štyri roky ,menzes som mala 29.10 ,ale problém je v tom ,že cítim bolesť podbrušku ako keby mala prísť menzes a potom sem tam pichnutie a som veľmi unavená ,malátna,mám pocit na vracanie. Chcem sa spýtať ,že či mi môžu uškodiť tie čipky ked by sa mi potvrdilo tehotenstvo,test si myslím je skoro robiť a ešte sa spýtam ked mi lekár povedal, že teraz pri vyšetrený videl,že ovulácia pravdepodobne tento krát nevznikla,čo to znamená? Dakujem za skorú odpoved.
    Ak ste tehotná, Klion D nie je vhodným antimykotikom. Potrebujete Gynazol. Pravdepodobne nič neznamená.
  • Dobrý deň,chcela by som sa opýtať,či predejakulačná tekutina obsahuje spermie aj v prípade,keď partner pred ďalším stykom išiel na záchod a aj sa umyl.Ďakujem
    áno, obsahuje.
  • Dobry den chcela by som sa spytat uživam HAK MERCILON a dneska mi lekar predpisal na zapal žaludka antibiotika DUOMOX1000 a KLABAX a PANTOPRAZOL SANDOZ či tieto lieky neovplyvnuju učinost HAK .Dakujem za odpoved.
    Antibiotiká môžu ovplyvňovať účinnosť antikoncepcie, ,preto počas celej liečby a týždeň po jej ukončení používajte ešte aj prezervatív.
  • Dobrý večer ! Chcela by som sa spýtať, akú formu antikoncepcie, alebo inú formu ochrany by som mohla používať okrem hormonálnej antikoncepcie a kondómov. Mám migrény a hormonálna antikoncepcia mi ich zhoršovala a mala som ich častejšie. Ďakujem
    Skúste nútromaternicové teliesko s naviazaným hormónom, ktoré je veľmi spoľahlivé- volá sa Mirena, alebo vnútromaternicové teliesko bez hormónu.
  • Dobry den p.doktorka, chcela by som sa opytat na menstruaciu po porode. Rodila som pred 10mesiacmi a menstruaciu stale nemam, pricom 2 mesiac kojim uz len max 2xden a 1xnoc a niektore dni uz ani tolko. Na gynekologickej prehliadke, USG a cyto pred pol rokom bolo vsetko v poriadku, sliznica nizka. Je to este \"normalne\" nemat menzes pri takej frekvencii kojenia ? Vopred dakujem.
    Ja si myslím, že menštruácia vám každým dňom príde. Druhou možnosťou je zájsť ku gynekológovi, aby vám zmeral výšku sliznice maternice.
  • Dobrí deň! 1.8.2012 mi robili konizáciu. Po 3 mesiacoch mi teraz robili kontrolnú cytológiu výsledky budú až 6.12. Bolo to značne bolestivé a trošku som 2 dni krvácala a môj gynekológ mi povedal , že mám jazvy na krčku a preto sa mi dlho spúšťa menštruacia a dlho špiním a je dosť bolestivá. Navrhol mi ak sa mi to nezlepší odstránenie jaziev v celkovej anestézií. V blízkej budúcnosti ale plánujeme 2 dieťa môžu byt pri neodstránení a následnej tehotnosti a pôrodu nejaké komplikácie?
    Ja si vôbec neviem predstaviť, o aké jazvy sa jedná. Zvyčajne po LEEP konizácii žiadne jazvy nie sú. Skúste sa o tom porozprávať so svojím gynekológom.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať čo mám robiť. Už asi 2 roky mám problémy so svrbením, sčervenaním s pálením pošvy, Opakuje sa to každý mesiac pravidelne. Uź sa nakazil aj môj priateľ a je to fakt nepríjemné. Moje gynekologičky mi dali plno liekov, vag. krémov, antibiotík atď. používam aj čajovníkový olej ale stále sa to opakuje. Možte mi prosím pomôcť s liečbou čo mám používať na imtímnu hygienu, a s čím to mám preventívne liečiť po menštruácií? A čo mám dať partnerovi? Ďakujem :)
    Koľko máte gynekologičiek? Vašu liečbu by mal koordinovať jeden lekár. Je potrebné vám odobrať kultivácie z pošvy na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Podľa nálezu je potrebné dať liečbu. Potom je možné vám na pol roka predpísať perorálne antimykotikum, ktorého tabletku užijete vždy v prvý deň cyklu. Mali by ste navštíviť imunológa, aby vyšetril stav vašej bunkovej imunity a tiež je možné, aby imunológ dal doporučenie na výrobu autovakcíny. Partnera pošlite ku dermatovenerológovi.
  • Dobrý den ja sa Vas chcem opytat ako casto a kedy je dobre mat pohlavny styk pri pokuse a babätko. Dakujem
    Vypočítajte si plodné dni a pohlavný styk je vhodné mať práve vtedy. 5 dní pred plodným dňom pohlavný styk nesmiete mať.
  • Dobrý deň! Mám dva roky priateľa,žijeme spolu aj sexuálne.Do teraz sme nemali žiadne problémy pri sexe až tento mesiac ked sa vrátil po 4 mesiacoch zo zahraničia.Mal na žaludi malú chrastičku,ktorá ho bolela a pri dráždení začala krvácať.On mi tvrdil že je to tým že nemal 4 mesiace sex,preto som mu to musela robiť opatrne aby ho to nebolelo.Môže to byť tým ako povedal,alebo má môj priateľ dáku chorobu? Za odpoved vám dakujem Janka z Trenčína
    Chrastička na žaludi nesmie byť za žiadnych okolností, váš priateľ by mal navštíviť dermatovenerológa a vám doporučujem sexuálnu abstinenciu, dokedy nebude vyšetrený.
  • Dobry den, Chcela by som vas poziadat o vas nazor na moj problem. Som 3 mesiace po porode a kojim. Pri vstupe do posvy z lavej strany ako bol urobeny nastrih mam taky zhluk 3 malych akoby vyrastkov alebo kuskov masa, pricom dnes sa mi dnes stalo ze z nich vyslo aj trocha krvi po tom ako som bola na velkej toalete. Trochu to aj boli na dotyk. Jeden z tych vyrastkov je takej tmavsej farby (vyzera ako zive maso). Na poporodnej prehliadke ktoru som absolvovala v osmom tyzdni po porode mi lekar povedal ze je vsetko v poriadku. Ked som sa ho spytala na to ze okolie vstupu do posvy ma stale pobolieva len sa usmial a povedal ze to je normalne a ze to uz nikdy nebude ako predtym. Chcem sa spytat ci je normalne ze mam taketo vyrastky a ze ma bolia? Je normalne ze vzhladovo sa okolie posvy zmenilo po porode? Je nadej ze casom sa to vsetko zahoji a ze bolesti pri pohlavnom styku prejdu? Pocas porodu sa mi urobil aj hematom (neviem presne kde) ale lekari si to vsimli a zasili to. Je mozne ze tie vyastky co mam nejak suvisia s tym hematomom? Myslite si ze biolampa moze pomoct rychlejsiemu zahojeniu okolia posvy? Dakujem pekne za odpovede.
    Všetky vaše ťažkosti sa dajú ošetriť. V prvom rade tie výrastky sú spôsobené hojením šitia po pôrode- stáva sa to často a ja to svojím pacientkám ošetrím potieraním výrastkov dusičnanom strieborným.je to chvíľková záležitosť s veľkým efektom. Ak dojčíte, tak je prirodzené, že pri pohlavnom styku máte pocit suchosti a bolesti v pošve, je to spôsobené hormonálnymi zmenami počas dojčenia. Stačí dať do pošvy estrogénový krém Ovestin a sliznica bude opäť kvalitná ako pred pôrodom a sex bude príjemný.
  • Dobry den zajtra ma čaka prvy kombinovany test u lekara ale mam sa niečoho obavat ak som mala nedavno nadchu a bolest zubov a hlavy ako je na tom babetko ,dufam že sa nič nemože stat.Dakujem pekne
    To sa nedá bez vyšetrenia konštatovať.
  • Dobry den chcela by som sa vas opytat o radu mala som menzes 3 dni vyšlo so mna kúsky mase potom so mna islo take hnedé co vobec nesmrdelo. Včera som mala ako partnerom pohlavný styk a nieco vnútri vo mne mi tam nieco zavadzalo chcela by som vediet co to je lebo moj partner to takisto cítil vo mne dakujem za odpoved
    ja predsa nemôžem bez vyšetrenia vedieť, akú prekážku máte v pošve. Choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den chcela by som sa spytat doteraz som pouzivala antikoncepciu Nuvaring vaginalny kruzok po 3 tyzdnoch som si ho odstranila dostala som cyklus a na 7 den som si namiesto kruzku Nuvaring nasadila novu antikoncepciu Evra antikoncepcne naplaste..chcem sa spytat ci som od prveho dna chranene alebo nie? naplast som si dala 12.11 a 14.11 som mala nechraneni styk bola som chranena alebo mam radsej pouzit antikoncepcnu tabletku PO dakujem
    Po zmene antikoncepcie ste chránená.
  • Este by som vas chcela poprosit aby ste mi vysvetlili ten tyzden pauzy,ako to vlastne funguje a ci som aj vtedy chranena.Dakujem
    V týždni pauzy ste antikoncepčne chránená, pokiaľ užívate antikoncepciu bez chýb. V tomto týždni tiež očakávajte slabú a nebolestivú menštruáciu. Váš gynekológ vám to nepovedal?
  • Dobrý večer chcela by som sa opýtať či by som mohla byť tehotná ...uživam HAK už 4 mesiace tento mesiac som však začala brať o deň neskôr ako som mala a na 3 deň užívania som mala pohlavný styk.
    S najväčšou pravdepodobnosťou ste neotehotneli.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtat z ktorej antikoncepcie sa priberá,mne gynekolog predpísal ZENADEU..len zatial žiadne výsledky
    Zo žiadnej antikoncepcie sa nepriberá, táto informácia je veľmi zavádzajúca.
  • Dobry den, chcem sa spytat ci si mam urobit tehotensky test aj ked prisla menstruacia normalne, v piatok idem na CT.Dakujem.
    V každom prípade si ho urobte.
  • Dobrý večer.Už dlhší čas ma trápia biele čiastočky v pošve ktoré ostávaju partnerovi na penise pri pohlavnom styku.Niekedy sú to akoby šupinky niekedy sú to dlhšie časti akoby nitky.Žiadala som gynekologa o kultivačné vyšetrenie ale odmietol to s tým že sú to kvasinky.Predpísal mi tabletky na orálne užívanie ale ani po nich sa to nezlepšilo.Nemám žiadny pocit pálenia,svrbenia ani výtok a je to bez zápachu.Čo to môže byť?
    Bez vyšetrenia to neviem diagnostikovať, potrebujete riadne gynekologické vyšetrenie, kultivácie z pošvy a pokiaľ to bude potrebné, tak cielenú liečbu.
  • Dobry den pani doktorka. Uz rok mavam problemy s mocovymi cestami. Pred letom som bola preliecena atb. Teraz som mala v hrdle hemolytickeho streptokoka, moc som na neho mala negativny. Dvoje atb mi nezabrali a teraz mam problemy s mocovymi opat spolu s miernym svrbenim a palenim. Prosim Vas, moze to byt sposobene uzivanim atb (oboje boli pencilinove)? V moci mi vysli bielkoviny a leukocyty, co asi znaci zapal. Na streptokoka mi uz odvodna doktorka moc vysetrit nedala.Tak isto mi nedala ziadne lieky, ze sa len pokusime preliecit imunitu.Tak sa Vas chcem spytat, ci je takyto postup normalny, nakolko sa bojim ze sa mi to moze rozsirit a zhorsit..? V lekarni som si kupila probiotika, krem canesten, na mocove uromax a urologicky caj, na imunitu si davam echinaceu, vela pijem a jem brusnice, ale sa obavam, ci to staci. Sucasne ma ale aj pobolieva v podbrusku ako pocas menzesu. Pred 15 dnami nam s partnerom praskol kondom, co bolo na konci poslednej menstruacie. Moze to byt priznak tehotenstva alebo len zbytocne stresujem? Dalo by sa to uz teraz zistit z tehotenskeho testu? Dakujem za odpoved.
    Vo vašom prípade je potrebné, aby vám váš gynekológ odobral kultivácie z pošvy na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Keď budete mať výsledky, zájdite na vyšetrenie ku urológovi. Podľa výsledok by vám špecialisti mohli dať liečbu, ktorá bude účinná.
  • chcela by som sa spytat či naozaj nie je nebespečne pri nuvaringu použivat tampony?dakujem
    Nie, nie je to nebezpečné, ale menštruáciu mávate v týždni bez krúžka, takže tampón a krúžok sa v pošve v vlastne nestretnú.
  • Dobry vecer chcela by som sa opytat: Pracujem v Rakusku a pre mensie krvacanie mimo menstruacie som si dala urobit testy a vysli mi PAP IV- Zaver tam znie PAPD a ja stale neviem co mi je len ze mam urychlene navstivit gynekologa jedna sa o maternicny krcok a preto vas prosim co vsetko mam podstupit a ako nebezpecna je tato choroba. Dakujem s pozdravom Iveta
    U nás hodnotenie PAP D neexistuje, ale ak tam bolo PAPIV, jedná sa o dyspláziu krčka maternice a vy by ste mali ihneď navštíviť gynekológa, aby vám odobral testy na prítomnosť HPV infekcie, urobil kolposkopiu,odobral knips biopsiu a odoslal vás na konizáciu.
  • Dobry vecer prajem,som 3mesiace po porode a kedze kojim,moja Dr.mi predpisala antikoncepciu Cerazette. Dr. mi vravela,ze pokial este nemam menstruaciu,mozem ju zacat uzivat kedykolvek,tak som si vcera vecer dala prvu tabletku. Chcela som sa opytat,od ktoreho dna zacne byt ucinna? Od 1.dna alebo po tyzdni? S uzivanim HAK skusenost mam,ale zakazdym som ju zacala uzivat v 1.den cyklu,tak preto som teraz zmatena:) Dakujem za odpoved a zelam vsetko dobre!
    Ja pred nasadením Cerazette vždy zmeriam sliznicu maternice ultrazvukom. Ak dojčíte a nemáte menzes, vaša gynekologička predpokladá, že sliznica maternice je nízka, takže môžete začať s užívaním ihneď.Na antikoncepčný účinok sa spoľahnite po týždni užívania antikoncepcie.
  • Dobrý deň, dňa 11. októbra som vysadila antikoncepcie (Novynette) a 15. októbra som dostala menštruáciu. Počas plodných dní som mala nechránený pohlavný styk. Asi po dvoch týždňoch po menštruácii mi začalo byť zle- tlak, nutkanie na zvracanie, tlak a mierna bolesť v bruchu, bolesť vaječníkov, citlivosť na pachy, nechuť do jedla. Nutkanie na zvracanie mám každý deň najmä večer. Brucho mám nafúknuté, na dotyk tvrdé. Menštruáciu som mala dostať 12. novembra a nič. Nevoľnosť pretrváva. Tehotenský test som si robila dva krát- bol negatívny- naposledy dnes ráno. Je to reakcia na vysadenie antikoncepcie, alebo predsa len tehotenstvo? Ďakujem
    Reakcia na vysadenie antikoncepcie zväčša nebýva, choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobry vecer chcem sa spytat bola som u gynekologovy lebo som nemala menzes uz tri tyznee mi meskala a povedal mi ze niesom tehotna a dal mi injekciu ale mna velmi svrbi v posve a povedal ze tam nemam ziadny zapal co mozem mat kvasinky prosim vas co mam robit
    Vráťte sa so svojím problémom ku svojmu gynekológovi, musí vám odobrať kultiváciu z pošvy a dať vám liečbu.
  • Dobrý deň, mám 17 rokov a menštruáciu mám asi iba trišvrte roka alebo tak nejak, a môže mi meškať menštruácia kôli pohlavnému styku ktorý bol trochu viac bolestivý? ale nebol prvý Ďakujem
    Menštruácia mešká kvôli pohlavnému styku iba v tom prípade, že styk bol oplodňujúci a vy ste otehotneli. V inom prípade nie.
  • dobrý deň,mám k vám otázku,v období ovulácie mávam mierne bolesti ,naposledy som však na 16DC pocítila silnú pichľavú bolesť na pravej strane podbruška /apendix už nemám/ a následne som začala slabo krvácať čerstvú krv nie špinenie trvalo pol dňa,čo to znamená,mávam len také tmavé špinenie ale toto bolo aj dosť bolestivé.Mohla to byť aj nejaká prasknutá cysta alebo je to prejav ovulácie ?Dakujem
    Jednalo sa pravdepodobne o ovulačné krvácanie a pichavá bolesť bola známka ovulácie. Ak sa to bude opakovať, zájdite na ultrazvukové vyšetrenie ku svojmu gynekológovi, aby môj predpoklad potvrdil.
  • Dobry vecer.Chcem sa spytat aky mate na to vy nazor...dvojicky su rodove?lebo mam dvojicky jednovajecne dievcatka a svokra stale tvrdi ze jej syn(moj muz)je vynimocny lebo spravil dvojicky ze to mame preto ze jej dedo bol z dvojiciek (dvaja chlapci)ale neboli jednovajecny a zostal len jeden.od viacerych ludi som pocula ze vynimocna som ja nie muz ze tym ze mame dvojicky nema muz nic spolocne ani to ze svokrin dedo bol z dvojiciek.ako to je prosim vas?dakujem dominika
    Výnimoční nie ste ani jeden. Ak vznikne tehotenstvo s dvojvaječnými dvojčatami, tak nastalo oplodnenie dvoch zrelých vajíčok dvoma spermiami. Ak sú dvojčatá jednovaječné, tak to znamená, že sa vajíčko po oplodnení rozdelilo na dvoch samostatných jedincov. Nevidím v tom žiadnu známku výnimočnosti, ani dedičnosti.
  • Dobry den. Mam 17 rokov a pred par dnami som bola u gynekologicky a predpisala mi antikoncepciu. Cakam na menzes aby som mohla zacat brat tabletky.Chcela by som sa spytat ci hned po skonceni menzesu co je 6-7 uzitych tabletiek, mozme mat hned nechraneny pohlavny styk?
    Po siedmych dňoch užívania antikoncepčných tabliet ste už antikoncepčne chránená.
  • Dobry den, zacala som brat antikoncepciu a pocas uzivania tabletiek som nemala ziadne problemy. Teraz mam 2.den tyzdnovej pauzy,menstruacia este neprisla,ale mam zvlastne v nohach a bolesti hlavy. Je to normalne?
    Nie, nie je. Zájdite za svojím gynekológom a o príznakoch mu povedzte, ak sú príznaky intenzívne, choďte na pohotovosť.
  • Dobrý deň. Prosím poraďte mi. Pokušame sa s manželom o 3.dieťa a nedarí sa. Cyklus mám nepravidelný a preto mi gynekolog predpisal Duphaston. Kedy počas cyklu pri brani Duphastonu sa mame pokušať o dieťa? Neni mi to celkom jasne. Ďakujem za odpoveď. Oslovičová
    Duphaston vám cyklus spravidelní, o dieťa sa pokúšajte v strede cyklu- okolo 14 dňa cyklu. Ak sa vám nedarí dlhšiu dobu, je potrebné vyšetriť váš hormonálny profil v druhý deň cyklu, tiež anti mullerov hormón, protilátky proti spermiám,odobrať kultivácie z pošvy a manžela je treba odoslať na vyšetrenie spermiogramu- bohužiaľ, ten sa rokmi môže meniť. Podľa výsledkov je potom možné dať vám liečbu, stimulovať ovuláciu, alebo aj vás odoslať na laparoskopiu s chromopertubáciou(zistenie priechodnosti vajíčkovodov)
  • Dobrý deň, môj gynekológ mi zistil že mám strptokoka. predpísal mi Macmirorr 12 čípkov 2ks, aby som ich brala ráno aj večer. Ďalej mi povedal, že počas tých 12 dní čo ich budem brať nesmiem mať s priatelom sex (bežne nepoužívame kondom, lebo beriem hormonálnu antikoncepciu). Moja otázka je, či možeme mať sex ak použijeme kondóm? a druhá otáza je, že či sa máme ísť dať s priatelom vyšetriť k všeobecnému lekárovi, alebo ku krčnému, či máme toho streptokoka v hrdle, lebo doktor povedal že sme sa mohli nakaziť pri orálnom sexe. - aby som sa nenakazila znova. Dakujem
    Ak sa jedná o baktériu Streptococcus agalactiae, tak váš priateľ nie je infikovaný, iba vaša pošva je touto baktériou kolonizovaná. Ak sa jedná o kolonizáciu, tak nepomôže ani liečba Macmirorom(dvojnásobná). Ak vám esteticky neprekáža žltý výtok z pošvy a nemáte bolesti pošvy zo zápalu(v tom prípade je to vážne iba kolonizácia streptokokom), tak s prezervatívom pohlavný styk môžete mať. Ku žiadnemu inému lekárovi ísť nemusíte, ani partnera nikde nenaháňajte, pokiaľ sa vážne jedná iba o tohto streptokoka.
  • Dorý deň rada by som sa len spitala že, mam Pco syndrom bral som lieky no ale teraz sam nemam čas ani zajsť do lekara no necitiťim bolesť len nekedy tak ma to pichne. No mam priatela a po časem jasne že cchem me aj babo no teraz tie par dni som nemala nechranieni sex a bola ma prisia už dve týždne menštruacia mi ešte nemeška lebo minulili mesiac som dosltala 24.10. no llen čakam môžte mi porariť že ked mam pco nemôžem otehotnieť
    PCO syndróm, čo je syndróm polycystických ovárií je vrodený stav, kedy na vaječníkoch je hrubší povrch a nie vždy dochádza k ovulácii, čo samozrejme mení aj hormonálny profil. Pri tomto syndróme nepociťujete bolesti, otehotnieť je možné, ale možno s väčšími ťažkosťami, ako je to bežné.
  • Dobry den, chcem sa spytat ci mozem uzit liek mycomax aj počas menštruácie? A ako často sa môže liek mycomax uzit. dakujem
    Áno, môžete. Môžete ho užiť raz mesačne v prvý deň menzes po dobu šiestich mesiacov na liečbu chronickej mykózy.
  • Dobrý deň prajem! Chcela by som sa informovať, či ma môže vyšetriť svoj gynekológ aj tesne pred menštruáciou? Totiž o 3 dni by som mala dostať. Aký je rozdiel medzi tesne po menzes,a tesne pred menzes? Výsledný efekt je ten istý? s pozdravom Angelika Gyepesová
    Áno, môže vás vyšetriť.
  • Dobrý deň . Mám prisevitný výtok z bielymi hrčkami , nieje ho veľa len trošku . Pred týždeom som prekonala infekčnu mononukleozu a brala som dost silné antibiotiká , môže to byť aj tým ? ... Bojím sa , ci nahodou niesom tehotná , pretože aj ked som s partnerom nemala pohlavny styk a nedal svoj penis domna ani sa nevystriekal , boli sme obaja vyzleceny a on ma svojím penisom zo spodu dráždil. Bojím sa ci mu nahodou nevysla predejakulačná tekutina a nedostala sa domna , práve vtedy mi zacali plodné dni . Aj ked viem že bud neobsahuju spermie alebo obsahujú len malé množstvo aj tak sa bojím a doktorka povedala mojmu partnerovi ze ma neaktivne spermie ... že chvílku potrva kým sa zregenerujú ... Môžem byt tehotna ? Ďakujem za odpoveď .
    Biely výtok nie je známkou gravidity a mononukleóza je vírusové ochorenie a neužívajú sa pri ňom antibiotiká. Choďte svojmu gynekológovi, aby vám odobral kultivácie z pošvy a dal. liečbu. Ak sa bojíte gravidity, urobte si baby test, ja vám cez internet bez vyšetrenia predsa nemôžem povedať, či ste tehotná.
  • Dobrý deň. Antikoncepciu (Artizia ) uzivam viac ako rok, a v nedelu som ju zabudla po prvý krát užiť. S partnerom som v ten den mala nechranený pohlavný styk. Na to, že som zabudla zobrat v nedeľu tabletku som prišla az v pondelok ráno je to cca 13h. Tabletka mala byt v nedelu v poradi 12sta. Po prečítani informačneho papierika na antikoncepcii som automaticky užila 2 antikoncepčné tabletky a v tom strese na obed aj preistotu tabletku po. Po prečitani informačného papierika na tabletke po (pisalo tam ked uživate antikoncepciu tak ju mam použivať dalej) som zobrala aj tabletku za pondelok. Nezrobila som nejaku šarapatu? Ďakujem za odpoveď.
    Šarapatu ste urobili, tabletku \"po\" ste užiť nemali. Stačí do konca cyklu používať prezervatív.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, druhe dietatko som kojila dva roky, a ked som ho octavila, cize prestala kojit, tak odvtedy mavam take stavy uzkosti akoby depresie. Moze to mat niaky hormonalny vplyv na oraginzus? Da sa stym nieco robit ? Dakujem pekne
    Zájdite ku gynekológovi a psychiatrovi, aby vás vyšetrili a dali liečbu. Depresie môžu súvisieť s hormonálnymi zmenami.
  • Dobrý deň pani doktorka, obraciam sa na Vás s prosbou o radu. Mám 41 rokov a asi 17 rokov som úžívala tabletky ako napr. mikrogynon, lindinete 20 a pod. Tabletky som užívala aj z dôvodu, že už od začiatku som mala problém a menštruáciou. Bez injekcie som ju nedostala. No po čase mi doktorka odporučila antikoncepciu. Teraz som bola, tak ako každý rok, na preventívnej prehliadke a doktorka mi odporučila iné tabletky - klimonorm. Som sama, deti nemám, no a už ani mať nebudem. Nakoľko som si prečítala niekoľko názorov vo fórume, dostala som strach z vedľajších účinkov. Teraz som doužívala poslednú tbl. lindinete 20 a asi v piatok by som mala dostať menštruáciu a mala by som začať brať klimonorm. No zatiaľ som si ho v lekárni ešte ani nevybrala. Prosím Vás teda o Váš názor. Za skorú odpoveď Vám ďakujem.
    Nechápem túto zmenu- máte nejaké ťažkosti? Máte návaly, potíte sa, ste depresívna, plačlivá, alebo máte iné príznaky klimaktéria? Ak nie, nie je potrebné liečbu meniť. Klimonormu sa neobávajte, ak ste nemali celé roky ťažkosti s hormonálnou antikoncepciou, tak s hormonálnou substitúciou ich mať nebudete.
  • Dobry den, este sa Vas chcem spytat ci je mozne otehoniet pocas liecby Fluomizinom a ak ano ake nasledky by z toho mohli byt?
    Ak si liečite zápal pošvy, tak by ste nemali mať sex!
  • Dobry vecer a mozete mi este poradit? Ak som si dala poslednu tabletku noretisteronu v nedelu rano a dnes uz nic za ako dlho by mala menstruacia prist?Viete strasne ma bolia prsia a to u mna nebyva zvykom.a ak by som bola tehotna mozu tabletky noretisteron skreslit vysledok tehotenskeho testu?
    Menštruácia po Norethisterone prichádza do 3-5dní, v prípade tehotenstva Norethisteron tehotenský test neskreslí.
  • Dobrý deň.Na začiatok chcem napísat že mávam nepravidelný cyklus 28-38 dní. Ide o to že 14.10.212 som mala podla 28 dnoveho cyklu dostat menzes,ale neprisiel a mala som v ten den s manzelom nechranený pohlavný styk ( jediný v tom mesiaci).Ked menzes neprisiel ani o 12 dní,spravila som si domáci test a bol negatívny. Šla som gynekológičke ktorá mi sparvila krvný test s výsledkom hcg 817.to bol piatok avšak som už v tom čase 10 dní slabo špinila (iba svetlohnedý výtok)tak mi povedala aby som sla do nemocnice nasledujci týžden v pondelok (o štyri dni neskôr).Tam mi spravili o tie štyri dni po poslednom krvnom teste znova test a bol hcg 0. Sono bolo negativne,nizka sliznica 4mm. o tri dni test zasa opakovali a znova 0.Ide o to že to SLABUČKÉ špinenie mi preslo po 17tich dnoch,avšak žiadna čerstvá červená krv tam nebola,ani len kusky sliznice,nič iba hnedý výtok na jednu intimku denne. Týžden som nešpinila a teraz špinim znova uz 3ti den,zasa slabučko,žiadna črstva krv. Je mozne potratit aj bez riadneho krvácania? a prečo to na týžden prestalo a zasa začalo? mam mierne bolesti v podbrušku aj v krizoch celý ten čas... Nerozumiem ako sa dá potratit bez toho aby som ten zarodok vylučila. a bez krvy. Podla vás je to mozne? alebo jemozne ze sa v laboratoriu pomylili a som stale tehotná? dakujem za skoru odpoved.
    Môže sa jednať o mimomaternicové tehotenstvo, zájdite opäť na vyšetrenie.
  • dobry den, mala som rakovinu krcka maternice. lekari mi povedali, ze som zdrava. otehotnela som. viem, ze po vylieceni rakoviny krcka maternice sa tehotenstvo povoluje. rada by som sa vsak opytala, ci sa odporuca potrat. vopred dakujem za odpoved Andrea
    Nepíšete, v akom štádiu rakovina bola- ak vám zostala maternica, tak to bolo asi iba Ca in situ a konizáciou ste vyliečená. Dieťa mať môžete, ak si ho neželáte, na potrat ísť môžete.
  • Dobry vecer, chcem sa spytat synator sa narodil v marci, šeststonedelie som mala normalne a 12.10. som mala akoby prvy krat menstruaciu a tento mesiac este stale nic. Pred porodom mi chodili skor o dva dni ako minuly mesiac. Mozem teraz zase prestat menstruovat? Dakujem
    Ak dojčíte, menštruácia môže byť nepravidelná a rozličnej intenzity.
  • Dobrý deň, chcem sa informovať či sa dá zistiť HPV s cytologie a vnútromaterničného sona, lebo bola som na prehliadke ročnej a mám problém s genitálnymi bradavicami. A kožná doktorka poslala partnera tiež na vyšetrenie na HPV infekciu, ale mu to nechcú urobiť ževraj to nerobia keď nemá partnerka potvrdené, alebo nemá žiadne príznaky ako napr. tiež bradavice. Tak teraz neviem či mám ísť ku gynekologičke a žiadať čisto vyšetrenie na to, lebo asi 2 mesiace ako som bola na preventívnej a všetko som mala v poriadku. Dakujem za odpoved
    Genitálne bradavice sú spôsobené HPV infekciou, kožný lekár by mal partnera vyšetriť bez akéhokoľvek papiera. \"Vnútromaternicový\" ultrazvuk neexistuje, existuje vyšetrenie vaginálnou sondou, tým sa ale HPV dokázať nedá.
  • dobrý deň, mám 20 rokov a od 15 mám problémy s menštruáciou. Z dôvodu neodostatku progesterónu a nepravidelnosti cyklu mi doktor neodporúčal antikoncepciu keď som ju chcela a nasadil mi lutenyl (že sú to najlepšie tabletky ) užívam jednu tabletku denne od 22.dňa cyklu do 26. dňa a teraz už beriem druhý mesiac ale hneď po prvej tabletky mám na druhý deň taký tlak v podbrušku, mám nafúknuté brucho. Pamätám si, že tieto tabletky som \"jedla\" asi tak v 16, ďalej som mala ešte aj duphaston a ktovie ešte aké už si to ani nepamätám, ale nepamätám asi ani takéto účinky. Doktora mám dosť ďaleko preto sa informujem najprv touto cestou, či sa vyskytujú takéto nežiadúce účinky (v PL také nie sú spomínané) alebo mám navštíviť doktora. za odpoveď ďakujem
    Tlak v podbrušku nie je normálnym príznamom počas užívania Lutenyl. Ak chcete mať pravidelný menzes, tak je potrebné Luteny užívať 15-24 deň cyklu- teda 10 dní v cykle! 4 dni nestačia.
  • Prajem pekný deň. Mám 37 r..S manželom sa pokúšame 7 rokov otehotnieť. Máme za sbou už 4x IVF a po nich 2x kyretáž v 9tt. Stále rozmýšľam, či nie je príčinou autoimunita. Genetické testy nám vyšli dobré. Akurát ja mám zvýšenú zrážanlivosť krvi (Leiden - heterozygot) a AMH je 0,3. Takže asi ani nič moc. Aj mužovi sa rapídne zhoršuje spermiogram. Dá sa s autoimunitou niečo robiť? A ako sa to vyšetruje?
    Ak existujú autoimunitné príčiny ťažkostí s otehotnením, tak áno. Ak máte heterozygotnú mutáciu f.V.Leiden, tak je potrebné, aby ste boli prísne sledovaná hematológom počas gravidity a od začiatku gravidity by ste mali užívať Fraxiparine. Autoimunitné ochorenia sa vyšetrujú u imunológa, tiež je možné otestovať vás na prítomnosť protilátok proti spermiám.
  • Dobrý den pani dokorka, mala som nechraneny poh.styk so svojim partnerom pocas liecby Fluomizinom. Po tejto liecbe dalej pokracujem s liekom Gynoflor. Chceli by sme babätko a chcem sa spytat ci je mozne sa oň pokusat aj pocas liecby. Myslite ze ak by som nahodou otehotnela malo by to vplyv na plod? Dakujem za odpoved!
    Počas užívania Fluomizinu by ste nemali mať pohlavný styk, počas užívania Gynofloru už áno, ak by ste otehotneli, Gynoflor plod nepoškodí.
  • dobry chcem sa opytat mala som mat menzes a mala som len jeden den hnedy vytok a dva dni nic a zase jeden den hnedy vytok mozem bzt tehotna dakujem
    Áno, môžete a môže sa jednať aj o mimomaternicovíé tehotenstvo, preto by ste mali vyhľadať svojho gynekológa, aby vás vyšetril.
  • uzivala som tri a pol roka antikoncepciu po jej vysadeni mam menstruaciu tri dni je to normalne trva to jeden cely rok
    Áno, je to normálne. Váš gynekológ vám môže odobrať hormonálny profil a ultrazvukom zmerať sliznicu maternice, aby sa ubezpečil, že je všetko v poriadku.
  • DOBRY DEN.POSLEDNOM CASE MAM PRI POHLAVNOMSTYKU KRVACANIE.ALE POTOM UZ NIE.MAM 41.CO TO MOZE BYT DAKUJEM
    V rade by ma zaujímalo, kedy ste boli na preventívnej prehliadke. tento príznak sa vyskytuje pri rozličných ochoreniach, najvážnejšie z nich je rakovina krčka maternice, rozličné dysplázie krčka maternice, polyp krčka maternice, zápal kanála krčka maternice a iné. Ihneď choďte svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril a stanovil príčinu postkoitálneho krvácania.
  • Dobrý deň -mám 40r a tento rok v lete som začala mať strašne silné menštruácie,lekárka mi povedala že mám veľmi vysokú výstelku maternice a predpísala mi HAK Daylette lebo odber krvi ukázal málo progesteronu ale sa mi prejavilo veľa nežiadúcich účinkov a dostala som menštruáciu po 14dňoch od poslednej.Chcela by som prejsť na Duphaston a moja otázka je : -ako sa dá nastaviť menštruácia tak ako chcem ja pomocou tohto lieku,pracujem v zahraniči a chcem mat menštruáciu ked som v práci -dalej či by nebolo lepšie vybrať maternicu,lebo už som mala aj operáciu na krčku a tento rok čo ster to zápal -alebo poradiť nejaký iný spôsob liečby dakujem s pozdravom Jana
    O vašu liečbu by sa mal starať váš gynekológ,lebo problémy, čo ste napísali si nemôžete riešiť sama. Ak sa vo vašich steroch stále nachádza zápal, tak už dávno bolo potrebné odobrať kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+ykoplazmy a chlamýdie. Podľa nálezu je potrebné dať vám liečbu. Nie je to dôvod na odstránenie maternice. Daylette by som nevolila ako liek na hyperplastickú sliznicu. Ak si želáte antikoncepčný účinok, tak vhodná je Jeanine alebo Dienorette, alebo antikoncepčné teliesko Mirena. Ak si antikoncepčnú účinok neprajete, tak by som volila Lutenyl, alebo Norethisteron 15-24 deň cyklu. Samozrejme, liečbu treba sledovať.
  • Vazeny pani doktorka, dovolujem si obratit sa na Vas s nasledovnou vecou: Pravidelne uzivama antikoncepciu Nuvaring. Vcera, t.j. 11.11.2012 som zabudla vybrat kruzok po 3 tyzdnoch pouzivania v obvyklom case (t.j. cca o 20.00 hod). Ihned, ako som to zistila, kruzok som vybrala. Bolo to hned nasledujuci den, t.j. 12.11.2012 o cca 6.40 hod. Zaujima ma: a) ci som postupovala spravne, b) ci dalsi kruzok mam zaviest presne o tyzden v den, kedy som kruzok vybrala (t.j. v pondelok 3.12.2012) alebo ho zaviest tak, ako som bola zvyknuta doposial (t.j. v nedelu) c) ci kruzok mozem zaviest napr. aj o hodinu skor v dany den V zmysle prilozenej informacuie som postupovala spravne, ale rada by som si to este overila. Velmi pekne Vam vopred dakujem za Vasu odpoved.
    Postupovali ste správne, nový krúžok si zaveďte v nedeľu, ak to urobíte o hodinu skôr, nevadí.
  • Dobry den, mam na Vas otazku ohladom vysadenia antikoncepcie. Beriem ju 6 rokov a chcela by som ju vysadit. Mam pockat, kym dostanem cyklus a po nom uz dalej nepokracovat v uzivani? Dakujem
    Áno, ukončíte cyklus a nový už nezačnete.
  • pani doktorka ja viem že nie ste veštica tak sa to teda opýtam inač , ak vám uvediem čo kedy bolo namerané a aké výsledky som dostala viete mi podľa toho povedať či to platí a či sa plod primerane vyvíja a či nie je starší ? Ďakujem a prepáčte za otravovanie 30.júla- menzes bol normálne aj s bolesťami,pred menzesom bolesť prsníkov po skončení menzesu prsia bolieť prestali (predtým som mala menzes 2júla). .. -teraz som ale otehotnela a zistila som to 29 augusta podľa tehotenského testu a 30augusta som bola na sone a pán doktor mi povedal že to je 4-5 týždeň že to vychádza že sa to stalo v auguste s mojím partnerom( na sone sme videli len malú guličku(plodové vajce,dutinku)ktorá malo 7mm priemer v nútri sme nič nevideli.). -4 septembra som bola na ultr. videli sme len plodové vajce a žiadna akcia srdca.(čiže to isté ako na úplne prvej kontrole) - týždeň a voľačo okolo 13-15 septembra som bola zas a videli sme žltkový vak alebo tak nejako sa to volá ale žiadna akcia srdca i keď sme tam už videli mini plodík. -28 septembra som bola zas a už bola akcia srdiečka bábo malo 22mm a bola som 8+4tt ale podľa veľkosti 9+1tt. -potom som bola 10.10 a to malo bábo 10+1 no podľa veľkosti 11+0 a malo 3,5cm. Potom som bola 18.10- plod mal 4,6cm a v tehotenskej knižke mám zapísané 11+1tt. Na ďalšej kontrole som bola 26.10 plod mal 7,3cm podľa ms som bola 12+4tt no podľa veľkosti plodu 13+5tt. Na poslednej kontrole som bola 30.10- plod mal podľa MS 13+1tt a , prvý krát ma pozerali nie cez pošvu ale normálne cez bruško, pekne sme videli plodík pani doktorka mi nepovedala veľkosť ale namerala mi tieto hodnoty : EFW Hadlock 75g Average GA-13w6d GA(EFW)13w1d BPD-Hadlock-1.)2,45/ 2.)2,40// Avg.2,43cm /G.A14w+1d //Range13w+0d-15w2d AC-Hadlock-1.)7,34/ /2.)6,94 / / Avg.-7,14cm //G.A13w5d //Range12w0d-15w3d FL-Hadlock- 1.)1,28 //Avg.1,28cm // G.A13w5d //Range12w3d-15w1d Ratio FL/BPD 52,67%= (71-87%) FL/AC 17,93%=(20-24%)
    Keďže som ten plod nemerala, nemôžem vám povedať, akú má veľkosť a ako je starý. To predsa musí povedať ten lekár, ktorý vás aktuálne vyšetruje.
  • Dobry den, mam 27rokov. V januari mi bolo diagnostikovane CIN2 a podstupila som konizaciu. Na prehliadku chodim kazdy rok a predtym som mavala vzdy PAP2 uz od roku 2007. ..So svojim sucasnym partnerom som v case zistenia ochorenia pohlavne zila 4 mesiace, je to mozne, ze som ziskala vysokorizikove HPV od neho a dokazali za taky kratky cas prejst do CIN 2, alebo som mohla byt vystavena infekcii uz v minulosti... Ak by na vytvorenie takeho stadia stacil tak kratky cas, preco sa nerobia stery castejsie? Ďakujem.
    HPV infekcia a rozvoj dysplázie krčka trvá aj niekoľko rokov. Kontrola krčka maternice postačuje v takom rytme, ako je zákonom určené.
  • A po koľkých dňoch si môžem spraviť tehotenský test po pohlavnom styku? Ďakujem za skorú odpoveď.
    Tehotenské testy sú rozlične citlivé, najskôr za týždeň, ale aj to si kúpte ten najcitlivejší.
  • Dobrý deň chcem sa spýtať mam 43 dve deti.Vyše roka mávam silnejšiu menštuáciu s kúsami zrazenej krvi bola som na preventívke všetko v poriadku cytologia aj onkomarkery vporiadku,lekár mi navrhol MIRENU bojím sa či mi sadne,či sa dlho pritom špiní a koľko približne trvá kým si telo na to zvykne alebo čo môžem ešte očakávať.Ďakujem za odpoveď.
    Najnepríjemnejšie je špinenie, ktoré po nasadení trvá 1-3 mesiace, potom by malo prestať.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako mam pokračovať v užívaní HAK ak som mesiac vynechala? Ďakujem za odpoveď
    Musíte si ju nasadiť tak, ako po prvý krát, to znamená v prvý deň menštruácie.
  • Dobry den chcem vas poprosit o pomoc chcem potratit a neviem ako,mozete mi poradit,caj alebo tabletky doktor mi nechce dat nieco na potrat,poradte mi.dakujem.
    Jediná možnosť je absolvovať legálnu interrupciu do 12-teho týždňa gravidity.
  • Dobry den ma jednu otazku som tehotna a chcem vas poprosit o radu doktor mi nechce nic odporucit na potrat neviete o bylinkach alebo tabletky.dakujem.
    Nič také neexistuje, jediná možnosť je absolvovať legálnu interrupciu do 12-teho týždňa gravidity.
  • Dobry den pani doktorka, chcela by som sa opytat, co sa bude diat, ak som zabudla uzit HAK a to po viac ako 12 hodinach. Zabudnutu tabletku som uzila aj po tomto casovom odstupe. Ostava mi uzit este jednu tabletku a potom mam 7 dnovu pauzu. Pomoze aj to, ak som ju uzila aj dodatocne, alebo to uz nemalo vyznam? Dakujem za odpoved :-)
    Dobre, že ste ju užili dodatočne, ak budete mať pohlavný styk počas pauzy, tak používajte prezervatív.
  • dobry den mala som sex s partnerom pričom došlo vyvrcholenie jeho ejakulatu vo mne bojim sa že otehotniem - beriem pravidelne antikoncepiu - rozmyslal som ze si kupim tie 3 tabletky proti otehotneniu aky je vas nazor pani doktorka
    Ak beriete antikoncepciu bez chýb, môžete mať nechránený pohlavný styk bez strachu z nežiadúcej gravidity. Načo by vám inak bola antikoncepcia?
  • Dobrý deň CHcela by som sa opýtať že ak som si robila tehotenský test večer vyšiel pozitívny a aj na druhé ráno tiež vyšiel pozitívny je možne že som tehotná dá sa testom veriť pobolievajú ma aj prsia aj sa mi viac sfarbili do hneda mam aj trochu nevolnosť ale dá sa to vydržať lebo nezvraciam dakujem za odpoveď
    Áno, ste tehotná.
  • dobry den chcem sa opytat, uzivam antikoncepsiu chloe, a teraz by som mala mat menstruaciu, len nemozem si spomenut cii poslednu tabletku som si dala vo svrtok alebo v piatok, po poslednej tabletke za nejake 2 -3 dni sa mi dostavy menstruacia a po 7 dnoch mam zacat brat nove balenie, bol by problem keby som si prvu tabetku dala po 8 dnovej pauze?
    Áno, radšej si ju dajte o deň skôr, ako neskôr.
  • Dobrý deň, mám 21 rokov, beriem HAK Daylette druhý mesiac (konkrétne 12. tbl. z druhého blistra), lenže mám nežiadúce účinky ako bolestivé prsia na dotyk. Myslíte, že mám ešte počkať, či si telo na túto HAK zvykne(ak áno, tak koľko), alebo zájsť ku gynekologičke, nech mi predpíše inú? Za Váš čas Vám vopred ďakujem.
    Ak sa stav neupraví po troch cykloch, zájdite ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den,mam diagnostikovanu ureaplašu.liecime sa spolocne s partnerom pomocou doxyhexalu.chcela by so vediet ake su priciny vzniku ureaplazmy a ci je to len vysledok nevery.nemam podozrenie ani dovod mysliet na partnerovu neveru. Za odpoved dakujem
    Ureaplazmy sa môžu nachádzať v pošve každej sexuálne aktívnej ženy, hlavne, ak ste mali už viac, ako jedného partnera. Ureaplazmy sa môžu prenášať aj na partnera, takže sa musíte liečiť obaja.
  • DOBRý DEň PANI DOKTORKA,. Už som sem písala asi pred cca 2-3 týždňami ale nenašla som odpoveď tak píšem ešte raz. viete totiž mám jeden obrovský problém.. pred pár mesiacmi som bola znásilnená.bolo to 20júla , po tom styku som dostala normálne menzes-30.júla- menzes bol normálne aj s bolesťami,pred menzesom bolesť prsníkov po skončení menzesu prsia bolieť prestali (predtým som mala menzes 2júla). .. -teraz som ale otehotnela a zistila som to 29 augusta podľa tehotenského testu a 30augusta som bola na sone a pán doktor mi povedal že to je 4-5 týždeň že to vychádza že sa to stalo v auguste s mojím partnerom( na sone sme videli len malú guličku(plodové vajce,dutinku)ktorá malo 7mm priemer v nútri sme nič nevideli.). -4 septembra som bola na ultr. videli sme len plodové vajce a žiadna akcia srdca.(čiže to isté ako na úplne prvej kontrole) - týždeň a voľačo okolo 13-15 septembra som bola zas a videli sme žltkový vak alebo tak nejako sa to volá ale žiadna akcia srdca i keď sme tam už videli mini plodík. -28 septembra som bola zas a už bola akcia srdiečka bábo malo 22mm a bola som 8+4tt ale podľa veľkosti 9+1tt. -potom som bola 10.10 a to malo bábo 10+1 no podľa veľkosti 11+0 a malo 3,5cm. Potom som bola 18.10- plod mal 4,6cm a v tehotenskej knižke mám zapísané 11+1tt. Na ďalšej kontrole som bola 26.10 plod mal 7,3cm podľa ms som bola 12+4tt no podľa veľkosti plodu 13+5tt. Na poslednej kontrole som bola 30.10- plod mal podľa MS 13+1tt a , prvý krát ma pozerali nie cez pošvu ale normálne cez bruško, pekne sme videli plodík pani doktorka mi nepovedala veľkosť ale namerala mi tieto hodnoty : EFW Hadlock 75g Average GA-13w6d GA(EFW)13w1d BPD-Hadlock-1.)2,45/ 2.)2,40// Avg.2,43cm /G.A14w+1d //Range13w+0d-15w2d AC-Hadlock-1.)7,34/ /2.)6,94 / / Avg.-7,14cm //G.A13w5d //Range12w0d-15w3d FL-Hadlock- 1.)1,28 //Avg.1,28cm // G.A13w5d //Range12w3d-15w1d Ratio FL/BPD 52,67%= (71-87%) FL/AC 17,93%=(20-24%) Prosím vás moja otázka znie podľa všetkých týchto údajov , podľa vás kedy som otehotnela?? Počas znásilnenia 19júla alebo s mojím partnerom v auguste? S mojím partnerom som začala normálne sexovať po znásilnení od 23júla čiže dovtedy to ešte vychádza na partnerove bábatko... proste bola som už u 3 gynekológov potvrdili mi že bábo je od mojho partnera ale ja sa furt bojím a potrebujem uistenie že som otehotnela v auguste alebo posledný júlový týždeň kedy mi to vychádza na partnera. Ešte dotaz pri znásilnení sa dotyčný vraj neurobil a trvalo krátko. ešte raz ďakujem vopred za odpoveď.
    Nemôžem vám povedať, kto je otcom dieťaťa, to by som musela byť veštica. Ak ste boli už u troch kolegov, ktorí vás mali možnosť aj vyšetriť, bolo by vhodné, keby ste im verili. 100% istotu vám dá iba genetické vyšetrenie dieťaťa po jeho narodení.
  • Chcela by som sa opýtať po pohl. styku 3 hod som použila tabletku espapelle...no od 9 oktobra som nemala menštuáciu, ale po niekoľkých dňoch po použití tabletky som mala hnedý výtok, dnes mi už mešká 8 dní...je to normálne, alebo sa niečo stalo ?...Ďakujem za odpoveď
    Escapelle nespôsobuje meškanie menzes, mali by ste navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobrý večer! Chcem sa spýtať, že asi pred týždňom aj pól som mala príznaky na vaginálnu mykózu a kúpila som si canesten krém. Svrbenie a výtok prešiel, no pri pohlavnom sexe mám stále ako keby také pálenie. Čo by som mala spraviť? Je to normálne?
    Normálne to nie je, ak máte pocit, že vám nezabrala samoliečba, musíte ísť ku svojmu gynekológovi, aby vám urobil kultiváciu z pošvy a dal cielenú liečbu.
  • dobry den da sa otehotniek ked beriem norethisteron???viete mala som dostat menzes 8.11.2012 a nedostala som ich ale oddielila som si ich lebo ideme prec...naposledy som mala pohlavny stik 27.10 a 3.11.2012..toho 3.11 som mala slabo ruzivy vytok a pobolievali ma vajecniky a potom nic,,,vytok zmyzol ale pobolievanie vajecnikov a podbrusia mi ostali mohli by ste mi prosim poradit???
    Norethisterom nie je antikoncepcia, preto počas jeho užívania môžete otehotnieť. Ak nedostanete menzes po vysadení Norethisteronu, mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • DOBRY DEN chcela by som sa vas spytat pred mesiacom som si dala vybrat danu a terayz som mala nechraneny sex cely mesiac a mam nepriemny pocit svrbenia v posve a mala som mat menzes 28.9. a nedostala som ho potom som si robila tehotenske testy vsetky vysli negativne chcem vediet ci mozem byt tehotna alebo je to niejakym zapalom a ked som vrannom stadiu tehotenstva ci moze ukazat tehotensky tes dakujem
    Tehotenský test z lekárne je spoľahlivý podľa citlivosti. Meškanie menštruácie môže byť spôsobené rôznymi príčinami, preto by ste mali zájsť ku vášmu gynekológovi, aby vás vyšetril ultrazvukom a podľa nálezu vám urobil ostatné vyšetrenia.
  • moze dostat skor krami než ma dostat ?
    Áno.
  • Dobry den pani doktorka,chcela by som sa poradit mam 2 problemy,Jeden sa tyka vytokov mam dost silne az agresivne vytoky,nezapachaju,ale mam pocit svrbenia a palenia.gynekolog mi zobral vzorky a povedal ze to je v poriadku.aj ked si to nemyslim.niekedy su vodnate az citim ze to zomna tecie a niekedy velmi huste a biele.je to dost neprijemne a niekedy aj partner ma problemy s toho. skusala som uz canesten macmiror a vselico mozne no nic nezabera. Dalsi problem ktory ma trapi je ten na ktory mi gynekolog vobec nevedel odpovedat.nemozem vykonavat sex od zadu ba dokonca sa ma partner zo zadu ani nemoze chytit ani zadok trosku natiahnut lebo hned sa od zadu .tym myslim vaginalny otvor ako by natrhol.urobia sa mi jemne akoby prasklinky ale su velmi bolestive,pri moceni tiez.hojenie trva max 2 dni ale i napriek tomu je to velmi neprijemne. mam 23r,a 2 porody.za odpoved Vam vopred dakujem
    Tvorba drobných trhlín je známkou chronickej kvasinkovej infekcie. treba vám urobiť kultivácie z pošvy na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie, podľa výsledkov vám dať cielenú liečbu a liečbu proti kvasinkám. Perorálne antimykotikum by ste mali užiť v prvý deň menzes v priebehu šiestich mesiacov. Na hrádzu je vhodné používať krém ovestin čípky, alebo krém Cicatridina a zlepšenie kvality sliznice pošvového vchodu.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, mám 22 rokov a začala som užívať antikoncepciu Chloe a dva dni po ukončení menštruácie sa mi objavilo intermenštruačné krvácanie, ktoré trvá už druhý týždeň je to v poriadku a ako dlho to môže trvať, prípadne dá sa to niečím zastaviť ?? Ďakujem za odpoveď
    Skúste užívať Ascorutin v dávke 3x2 a ak bude špinenie pokračovať aj v ďalšom cykle, budete musieť navštíviť svojho gynekológa, aby vás vyšetril.
  • dobry den.chcem sa opytat v septembri som nemala menstruaciu vobec v oktobri mi dali vyvolavacku a tento mesiac mi zas meska.ale viem ze nie som tehotna...poradite mi prosim cim to moze byt??vdaka
    S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o hormonálnu poruchu spôsobenú anovulačnými cyklami. Mali by ste navštíviť svojho gynekológa, aby vás vyšetril ultrazvukom a dal vám vyšetriť hormonálny profil. Potom vám podľa výsledku dá liečbu.
  • Dobry den. Som po druhom porode a po 10mes.dojceni som velmi vychudla a z prs mi neostalo vobec nic. Celkovo som typ, ktory ma extremne rychly metabolizmus - cely zivot sa napchavam, rano vecer a nepriberiem. Chcela by som vzhladom na to, ze uz mam dve deti a dalsie nechceme zavat s uzivanim antikoncepcie, avsak rada by som zvolila taku, z ktorej sa da aj pribrat na vahe. Skusite mi prosim vysvetlit, ci sa da dopredu o takejto moznosti uvazovat? Myslim, ze ide hlavne o to, ake mnozstvo hormonov antikonc. obsahuje? Dakujem za odpoved.
    Neexistuje žiadna taká antikoncepcia, o ktorej možno povedať, že určite priberiete. Štítnu žľazu máte vyšetrenú, vzhľadom na to, že tak veľmi chudnete?
  • Dobry vecer. Prosim Vas o radu. Nepise sa mi to lahko, ale mala som pohlavny styk s muzom, ktoreho nepoznam velmi doverne, vlastne bola to iba jednorazova zalezitost bez uvazenia rizik.. Beriem antikoncepsi, nejde mi ani tak o to, ci mozem byt tehotna, lebo poznam ucinky anikoncepcie. Prosim o radu z dôvodu, ze styk bol nechraneny. Mozem si od svojho gynekologa ziadat nejake vysetrenia na pohlavne prenosne choroby? Ci sa to vysetruje az potom ked zacnem mat nejake prejavy? Mozem si tieto vysetrenia urobit aj preventivne, pre dobry pocit? Predpokladam ze si to zaplatim, ale nevadi, potrebovala by som vedioet, ci mi neviete poradit na co konkretne sa zamerat, ci sa to vôbec robi. Velmi pekne Vam dakujem za radu a ostava s podravom.
    Ako samoplatca môžete požiadať o vyšetrenie na pohlavne prenosné ochorenia- chlamýdie, ureaplazmy+mykoplazmy, HIV,BWR,HBsAg,a HCV.
  • Dobrý deň, po druhom pôrode som bola na cytologii a zistili mi askus nejaký. čo to prosím Vás znamená? nemusím sa báť? lebo mám HPV a ak mám zlé výsledky, chodím semtam aj do BB na onkogynekologiu, ale zatial som bola vždy v poriadku. ďakujem pekne
    ASCUS znamená zhoršenie cytológie, ktoré je spôsobené HPV. V BB je vynikajúci onkogynekológ Dr. Jendrušák, choďte k nemu na prehliadku.
  • dobri den, asi 10oktobra som bola na kryoterapii krcka maternice povedali mi ze budem mat vytok mozno aj krvavy, ano mala som ale nie moc, ale teraz ho mam este stale a kazdy den taky zlty a pred tym som vobec nemavala teda aspon nie takyto chcem sa spytat ci to je normalne ze po tej kryoterapii ho este mam alebo ci to prestane? dakujem
    Výtok rôzneho zafarbenia môže pretrvávať aj 6 týždňov po takomto ošetrení krčka. Dodržujte zvýšenú intímnu hygienu a sexuálnu abstinenciu po celý čas hojenia krčka.
  • Dobry den, Porodila som svoje prve dieta,mam 33rokov, dieta ma 4mesiace. 2mesiace uzivam antikoncepciu Azalia a mam tak trocha vycitky ze krmim hormonami svoje dieta. Navyse sa dcerka narodila ako hypotroficka s infekciami ale uz sme krasne pribrali a detsky lekar len chvali ako prosperuje vo vyvoji. Antikoncepciu som zacala uzivat lebo kondomy neznasam.stipe ma z nich posva a nemam z intimity s partnerom ziaden pozitok. Azalia mi vyhovuje len tie obavy kolko toho ide do mlieka-kedze plne dojcim. Co si o tom myslite? A 2.otazka-chcela by som mat zhruba o 2roky dalsie dieta ale bojime sa s partnerom ze bude opat problem ze babo bude v brusku hladovat, asi som mala nieco s placentou nikto mi to nevysvetlil, v siedmom mesiaci babetko prestalo priberat ale prietoky a pupocnik som mala vzdy ciste..Napojili ma na vyzivu a vyvolali porod presne v termine..Narodila sa 24OOg 48cm. A 3.otazka-pocas cisarskeho rezu mi nemohli zstavit krvacanie, zasili ma a celu noc som aj napriek injekciam mala hroznu bolest. Rano mi sestricky silno tlacili na brucho a valila sa zo mna kopa krvi, kricala som od bolesti snad na celu nemocnicu. Bol to dobry postup? Musela som podstupit taketo utrpenie? Neda sa to inac? A nemam nahodou podstupit vysetrenie u hematologa kvoli slabej zrazanlivosti krvi alebo nieco podobne aby sa mi to nestalo pri dalsom porode? Velmi pekne dakujem za vase nazory..
    Azalia sa do mlieka nevylučuje, preto je určená pre dojčiace matky- to vám váš gynekológ nepovedal?
  • dobrý den, každý rok chodím na preventívku a vždy som mala všetko v poriadku, teraz mi vyšlo HPV PAP 3 a vraj sa to prenáša pohlavnou cestou. Ja mam skoro 4 roky jedného partnera a pred 12 mesiacmi mi vyšlo toto vyšetrenie v poriadku a teraz nie. Nakazil ma teda môj partner? znamená to že sa niekde nakazil od niekoho? teraz mam sex. abstinovať aby som sa vyliečila? aka je ešte pravdepodobnosť, akou cestou som mohla k tomuto vírusu prísť? dakujem vam velmi pekne
    Jediná možnosť, ako ste sa mohli infikovať je pohlavným stykom. HPV infekcia môže v bunke pretrvávať aj niekoľko rokov bez toho, aby sa o tom vedelo a až keď sa napr. oslabí imunita sa prejaví dyspláziou krčka maternice. Nie je isté, že ste HPV dostali práve od toho partnera, s ktorým teraz žijete. Sexuálne abstinovať nemusíte. S papilomavírusovou infekciou si poradí buď vaša imunita a nález na krčku maternice sa zlepší, alebo sa bude zhoršovať a vy budete musieť absolvovať konizáciu.
  • dobrý den včera som si robila test a vysiel mi ze jedna bola čiarka ružova a druhá sabá a robila som si dva a obba mi tak vysli co to môže znamenaťHM,prosím povedzte
    Môže to znamenať graviditu, tak zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobry vecer, chcela by som sa opytat ci antibiotika suprax ovplyvnuju antikoncepciu maitalon.. ci musi byt pouzita pri uzivani ina metoda chranenia..
    Každé antibiotikum môže ovplyvniť účinnosť antikoncepcie, preto počas užívania a týždeň po ukončení užívania používajte ešte prezervatív.
  • Dobrý deň pani doktorka, som študentkou VŠ a keď som v pondelok odchádzala na internát, zabudla som si doma HAK. Viem, je to nezodpovedné, ale stalo sa. Takže som 3 dni neužila a na 4. deň som dostala menštruáciu aj keď som ju mala dostať až neskôr. Chcem sa spýtať ako mám teraz užívať tabletky? Ďakujem za radu
    Musíte tento cyklus vynechať a začať užívať nový blister v prvý deň menštruácie.
  • Dobrý večer, chcem sa spýtať, včera som nezjedla tabletku (antikoncepciu) a dnes som mala nechránený sex pričom som tabletku tu ktoru som mala jest dnes zjedla az teraz ....... môže byť riziko otehotnenia? za skoru odpoved vopred dakujem...
    Áno, neužitím tabletky znižujete účinnosť antikoncepcie, do konca cyklu používajte pri styku prezervatív.
  • Dobrý deň moja otázka je že zajtra mi konči menstruacia ale dnes som ju ani tak uz ani enmala a s priatelom sme mali pohlavny styk je mozne ze by som mohla ostat tehotna Ďakujem za skorú odpoveď.
    Ak neužívate antikoncepciu, tak určitá možnosť otehotnenia vždy existuje.
  • Dobrý deň , dnes som bola na preventívnej prehliadke a pri odbere vzorky z krčka maternice sa objavila krv , čo sa predtým nikdy nestalo . Môže to byt príznakom vážneho ochorenia alebo je to bežne ?Dakujem za odpoved
    Tento jav je bežný, neobávajte sa. Dôležité sú výsledky onkocytológie.
  • Dobrý deň,prosím Vás mám otázku....po dvoch rokoch užívania antikoncepcie mi doktor zmenil antikoncepciu vraj na slabšiu.Teraz ju beriem druhý týždeň a dneska sa mi objavil tmavo hnedý výtok,je možné že to je tou zmenou? Ďakujem za odpoved.Pekný večer
    Myslím si, že áno, zavolajte svojmu gynekológovi, mne ste ani nenapísali, akú názvy tých antikoncepcií, ktoré boli menené.
  • Dobry den...mam na na VAS otazocku, na ktoru, si neviem uz dlho odpovedat a to je:neviete mi odpovedat na to,ked mi meskava menstruacia v 38rokoch aj tyzden?.Kedysi som mavala pravidelnu staby ukazkovu presnost cyklu a odkedy som odrodila dve deti a mam za sebou i sterilizaciu 6rokov,tak v poslednom tomto roku, mi to takto, nepravidelne prichadza a mens.mavam skor slabu.Moze to byt v dosledku sterilizacie?,alebo menopauzy? predcasnej) a ak ano,mala by som to nejako riesit,alebo nechat tak a vzdy cakat ?.Moja mama mala menopauzu okolo 54-ky,cize vo vyssom veku,tak si to neviem,vysvetlit.Dakujem za odpoved.
    S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o anovulačné cykly. Postačí, ak vám gynekológ predpíše gestagén(Duphaston, Utrogestan, Lutenyl), ktorý budete užívať 15-24 deň cyklu a menzes bude chodiť opäť pravidelne.
  • Dobry den, mam hnedy vytok, bolesti podbruska a prsnikov. Zo zaciatku som to pripisovala ovulacii ale trva to uz 8 dni, tak neviem, co to moze znamenat. Dakujem za vysvetlenie.
    Aby sa zistila príčina krvácania, musíte ísť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobry den, chcela by som sa opytat, ze ked beriem antibiotika Suprax a antikoncepciu Maitalon tak ci sa musi chranit aj inou antikoncepciou...
    Áno, mali by ste používať ešte aj prezervatív.
  • dobry večer mam jednu otazku : brala som 2 roky antiku cerazette kedz som kojila dnes som bola u svojho dok. pretoze som prestala kojit a vcera vecer som dobralala poslednu tabletku pan dok. mi predpisal daylette a povedal ze prvu si mam zobrat uz dnes . Som znepokojena pretoze somcitala ze prva sa ma brat v prvy den menzesu je to pravda ? nevadi ze ja som ju zobrala uz dnes ako mi povedal doktor aj ked nemam menstruaciu ??? dakujem
    Vôbec to nevadí, pokračujte v užívaní a verte vášmu lekárovi.
  • Dobrý deň ja by som sa chcela spýtať že moja mamina mala rakovinu prsníka pred 9 rokmi a raz do mesiaca po tom ako sa z nej vyliečila si chodila pichať do bratislavy inekcie aby nedostala menzes teraz jej to zmenili a mala chodiť až každé 3 mesiace si pichať tú inekciu taktiež jej aj zmenili tabletky a dneska dostala menzes može jej menzes jej stav niako skomplikovať poprípade znamenať niečo iné alebo až nič ? Ďakujem
    Menštruácia jej stav nekomplikuje, onkológovia sa snažia zastaviť funkciu vaječníkov, aby bola liečba účinná. Bolo by vhodné, aby príchod menštruácie nahlásila svojmu onkológovi, možno bude potrebné zmeniť jej liečbu.
  • dobry vecer chcela by som sa spytat ze mala som danu pred mesiaccom som si ju vybrala a teraz mam problem s tim ze uz 10dni mi meska menzes a velmi ma svrbi v pošve chcem vediet ci ide o zapal alebo ci mozem byt tehotna ale obila som si uz3 tehotenske testy a vysli negativne neviem ci ide o to ze som si ich robila vo wc a tam je zima a moc je teply chcem aby ste mi poradili co mam robit dakujem
    Je to jednoduché- choďte ku gynekológovi. Máte kvasinkový zápal pošvy a potrebujete kultivačné vyšetrenie a liečbu a tiež potrebujete ultrazvukové vyšetrenie kvôli meškaniu menzes.
  • dobry den,mam 18 rokov,som nefajciarka a ani nepijem.pred 6 dnami som zacala brat svoju prvu antikoncepciu konkretne laurinu.uz je to asi tri dni co ma pobolievaju nohy.nieje to neznesitelne ale viem ze z toho moze byt tromboza,preto som vydesena a velmi si to vsimam.nemam ziaden opuch zatial.bola som dnes u vseobecnej lekarky a ta mi urobila odery. je mozne aby sa mi po tak kratkom case brania hak prejavila tromboza? a da sa zistit z krvi? je to dostatocne vysetrenie? je mozne ze by celkova bolest noh a sem-tam viac nad kolenom a v clenku boli len obycajny vedlasi ucinok a treba zmenit hak? dakujem velmi pekne.:-)
    Okrem vyšetrení krvi je potrebné vyšetrenie u angiológa.
  • Dobry den, mam 20 rokov a este som nemala gynekologicke problemy, ale nedavno som si vsimla, ze mi z bradavky vytiekla zelena tekutina. Rada by som vedela co by to mohlo znamenat. Za odpoved dakujem
    Zájdite ku gynekológovi, aby vám odobral odtlačkovú cytológiu z bradavky, krv na vyšetrenie hladiny prolaktínu a aby vás odoslal na vyšetrenie prsníkov ultrazvukom.
  • Dobrý deň, neužívala som antikoncepciu pol roka, teraz mám však priateľa a minulý mesiac som mala pohlavný styk, síce s kondómom, ale ten sa pretrhol a ja som užila Escapelle.. bola som si u gynekologičky dať predpísať NuvaRing, kázala mi ho nasadiť v prvý deň ako mi príde menštruácia.. pred troma dňami som začala slabunko špiniť, dnes sa mi menštruácia rozbehla naplno (silné krvácanie), prišla o 5 dní skôr ako som očakávala (asi účinok Escapelle) a tak som nasadila krúžok.. moja otázka znie, som chránená už od prvého dňa alebo sa radšej mám chrániť prvý týždeň aj inak..? pýtam sa pretože neviem, či som správne považovala za začiatok menštruácie to silné krvácanie a nie slabunké trojdňové špinenie.. ďakujem vopred za odpoveď..
    Týždeň po nasadení antikoncepcie sa musíte chrániť aj inak, to vám váš gynekológ určite povedal.
  • Dobry den, Brala som HAK ale prestala som ju brat v polovici balenia.29.9 som dostala menstruaciu dost slabu asi 4 dni. Tabletky som uz nebrala,10 oktobra som mala nechraneny styk a nasledne som nedostala dalsiu menstruaciu,ktora meskauz tyzden. Medzitym mi volala sestricka z gynekologie,ze nemam v poriadku testy,kedz mavam silne bolesti v pravom vajecniku. Robila som si tehotensky test a vysiel pozitivny. Tymto sa chcem opytat ci je moznezei test vysiel nespravne. Doktorku mam v inom meste a som objednana az buduci tyzden preto sa zaujimam touto cestou. Dakujem
    Test nevyšiel nesprávne.
  • Dobry vecer, chcela by som sa vas spytat, antikoncepciu beriem prvy krat, a menstruaciu mam dostat 23 novembra , mavam ju presne 28 dni od poslednej menstruacie. Doktor mi predpisal Belaru a povedal ze prvu tabletku mam nasadit 5ty den menstruacie a uzivat ju 21 dni , potom si dat 7 dnovu pauzu a znova. Pocas tej 7dnovej pauzy dostanem menstruaciu alebo ju dostanem normalne 28 dni od poslednej menstruacie? A po tej 7 dnovej pauze mozem pokracovat v uzivani tabletiek aj keby ju nemam a keby ju dostanem normalne 28 dni od poslednej ? Dakujem.
    Menštruáciu dostanete počas 7 dňovej pauzy. Aj v prípade, že menzes nedostanete pokračujet v užívaní antikoncepcie.
  • Dobry den .chcem sa opytat ci mam podlahnut operacii alebo sa dat liecit mam zrasty ktore trvaju roky z predchadzajucich operacii ,a teraz mam aj zatocene crevo a bolesti brucha obcas hnacky aj 10 krat za den ma nutka na stolicu ,vysledky su dobre crevo ciste.Mam navrh na kupelnu liecbu a riesim to teraz ce gynekologov ,a takisto sa chcem spytat ci je bezpecna operacia po tych predoslich gynekologickych operacii hlavne ci je bezpecny barierovy gel a ci to pomoze uz konecne ma zbavit tych problemov a bolesti trva to uz vyse roka..ci je lepsie pockat a ist do kupelov ??mam strach ze mi prederavia crevo ..mam tie creva popretkavane zrastami ..Dakujem za odpoved Barbora.
    \"Podľahnúťoperácii\" znamená zomrieť pri operácii- tak to určite nie. ak máte takého ťažkosti, kúpele vám nepomôžu, podľa mňa oparáciu absolvujte a potom choďte do kúpelo. Hyalobarier gel si dajte aplikovať, je super.
  • Dobrý večer, chcela by som sa vás prosím spýtať . Mám 17 rokov, a piaty deň menštruácie som začala užívať antikoncepciu BELARA. Chcela by som sa spýtať na koľký deň od užitia prvej tabletky môžem mať pohlavný styk ? Pri každej antikoncepcii je to 7 dní ? Ďakujem :)
    Áno, po siedmych dňoch užívania môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • Dobrý večer, mám taký problém. Začala som brať antikoncepciu, už som v treťom týždni užívania a všimla som si, že mi začal zároveň taký hnedý výtok. Mávam ho cez deň a len trochu ale dosť mi to vadí. Predtým asi rok-dva dozadu som brala antikoncepciu a nemala som to. Čo to spôsobilo? Má to nejaký vplyv na účinnosť antikoncepcie? Ďakujem za odpoveď
    Takéto špineie sa občas vyskytne, spôsobuje ho praskanie drobných cievok v sliznici maternice. Skúste si v lekárni kúpiť Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2 tbl.denne.
  • Dobrý deň, chcela som sa spýtať,. Už dlhší čas beriem antikoncepciu Chloe a teraz mi doktorka napísala antibiotiká Duomox kvôli chrípke. Popri ich spoločnom užívaní mám menší výtok. Môžem ich aj naďalej užívať? A som rovnako chránená? Ďakujem
    Ak počas užívania antikoncepcie beriete antibiotiká, používate pri styku aj prezervatív. Kvôli výtoku by ste mali zájsť na kutiváciu z pošvy ku gynekológovi.
  • Pekny den, chcela by som sa spytat ci vadi, ak som zacala brat druhy tyzden z opacnej strany. Uzivam HAK s nazvom KARHLA
    Nevadí to, v každej tabletke je rovnaká dávka hormónov.
  • Dobrý deň, začínam užívať antikoncepciu a chcela by som sa spýtať či som chránená už od prvého dňa? Ďakujem za odpoveď :)
    Váš gynekológ vám určite povedal, že antikoncepčne chránená budete až po týždni užívania antikoncepcie.
  • Dobry den, mam 23 rokov a staleho partnera. Nemozem brat hormonalnu antikoncepciu (ziadnu), kvoli vrodenym chorobam krcovych zil v rodine. Chcela by som sa opytat, ci by som mohla skusit nehormonalne vnutromaternicove teliesko, o ktorom som uz vela citala a aky na to mate nazor? Dakujem
    Kŕčové žily nie sú kontraindikáciou užívania hormonálnej antikoncepcie. Môžete si dať zaviesť aj teliesko s meďou, alebo teliesko s naviazaným hormónom-Mirenu.
  • doby deň chcel by som sa vas opytať, moja priateľka použila flector počas minulej menštruácie a teraz jej mešká už druhý deň, doteraz jej to nikdy nemeškalo a ani neuživala flector, môtže to byť spôbene tym, mohol jej flector narušiť cyklus?
    Nie, Flector cyklus nenaruší. Môže byť tehotná.
  • Dobry den.dceru poslal gynekolog na predoperacne vysetrenie vzhladom na planovany vykon v CA frakčna kyretaž+excizia.chcem sa spytat ci to robia leep metodou a ci to robia v Ružomberku.dakujem
    LEEP metódou sa robí konizácia, nie excízia a kyretáž a v Ružomberku by ten prístroj na LEEP konizáciu mali mať. Aby ste si boli istá, spýtajte sa priamo na oddelení, ja nemám prehľad o prístrojovom vybavení každej nemocnice na Slovensku.
  • poprosm Vas kde na slovensku robia metodou Leep konizacia .dakujem
    Na každom gynekologickom oddelení.
  • Dobrý deň...chcela by som sa opýtať, že po akom čase, začne účinkovať antikoncepcia Dienorette? Nenašla som to nikde na nete.. Vopred Ďakujem
    Váš gynekológ vám to mal povedať, po týždni pravidelného užívania ste antikoncepčne chránená.
  • Dobrý deň. Dala som si predpísat antikoncepciu na upravu menstruacie, pretoze som ju mala pomerne casto a trvala obycajne dlhsie ako sedem dni. Dala som si ju v prvy den krvacania a na druhy den (a ani dalsie 3 dni) som uz ziadne nemala. Kedze nemam ziadnu skusenost s antikoncepciou, trosku ma to vystrasilo. Rada by som vedela, ci je to bezne. Petra
    Bežné to určite nie je. Antikoncepcia vám menštruáciu neupraví, iba na čas, počas ktorého ju užívate.
  • Dobrý deň beriem antikoncepciu v pondelok som zabudla zobrať tabletku a v sobotu som mala zobrať o 9:00 ráno tabletku ale nejako som na ňu zabudla a zobrala som ju až večer o 11:12 a v nedeľu o 15:00 som mala pohlavný nechránený styk s priateľom.Na druhý deň som si kúpila tabletku ESCAPELLE do 72 hodín no ešte ráno som zobrala antikoncepčnu tabetku je nejake riziko že otehotniem ? za odpoved vopred dakujem.
    Escapelle neužite, iba 7 dní používajte pri styku prezervatív.
  • Príjemný dobrý večer pani MUDr. Radmila Sládičeková, chcem sa informovať čo mám robiť,aby som dostala orgazmus. S priateľom sa snažíme ,ale nejde to. Neviem prečo, snažím sa uvoľniť ako sa len dá. Na ďalší rok máme svadbu. Vidím na ňom,že je nešťastný a robí všetko preto ,aby ma uspokojil. Orgazmus som ešte ani raz nedostala. Dá sa to tam dole nejako operovať? Ďakujem.
    Operácia nie je potrebná, postačí, keď spolu s partnerom navštívite sexuológa. Je to špecialista, ktorý vám určite pomôže.
  • Mavam rano take bliele an gatkach a bojím sa že dostanem kami . Na vás je otazka možem teraz dostať krami ????
    Toto je otázka pre vešticu. \"Krámy\" je slangový názov pre menštruáciu a v písanom texte je slušné používať spisovný názov. \"Biele na gaťkách\" je pravdepodobne výtok a ten nie je známkou blížiacej sa menštruácie.
  • DOBRY VECER ..prosim vas chcela som sa spitat som po liecbe rakoviny prsnika 7 rokov chemo radio + hormonalna 5 rocna liecba tamoxifenom a zoladexom mam 38r..stav ustaleny bez recidivy .v septembri som bola na zakroku konizacia ale histologia dopadla cin 3 neuplna ze to nevybrali cele tak idem znovu v decembri na druhu konizaciu ktora uz dufam dopadle len dobre.....dufam ale mam taky problem idem v marci na zajazd do turecka mame ho vopred zakupeny a mam vtedy akurat tam dostat menzes 1.3 odlietame a menzes mam dostat 3.3...problem je vtom ze chcem oddialit menzes o tyzden tabletkami alebo injekciami ak sa da a existuju ..pri mojej diagnoze nemozem brat ani antikoncepciu nemozem brat ziadne hormony ...menzes mam silny druhy aj treti den potom uz nie .nemozem chodit ani poriadne do prace nieto este po turecku chodit .....prosim vas je to vobec mozne v mojom pripade to neako oddialit ten menzes o ten tyzden niecim???musi predsa nieco existovat nato...dakujem za akukolvek odpoved dakujeemm..
    Menštruácia sa dá oddisliť jedine hormonálne, preto by ste sa o tom mali poradiť so svojím onkológom.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať aká môže byť odchýlka medzi užívaním tabliet v jednotlivých dňoch? Pretože nie vždy som brala tabletu v rovnaký čas, tak neviem, či som chránená, aj ked neuzivam tabletu a úplne presný čas a užívam HAK deväť dní! Za odpoveď vopred ďakujem.
    Posun v užívaní jednotlivých tabliet nesmie byť väčší ako 12 hodín.
  • Dobrý deň, prosím Vás chcela by som sa opýtať po styku sa mi stáva, že pri vchode do pošvy sa mi urobí taká trhlinka ,celé je to začervenané a opuchnuté. Stáva sa to iba niekedy a používam aj lubrikačný gel ale aj tak sa to natrhne. Po pár dňoch sa to zahojí ale chcela by som tomu predísť aby sa to nestávalo. Môžete mi poradiť?
    Zájdite na gynekologické vyšetrenie, potrebujete kultivačné vyšetrenie z pošvy. Takéto trhlinky spôsobuje kvasinková infekcia pošvy.
  • dobry den, chcela by som sa opytat ci lieky proti migrene (sumatriptan) znizuju ucinok antikoncepcie Triquilar. Dakujem za odpoved.
    Sumatriptan účinnosť antikoncepcie neznižuje.
  • Dobry den.moja predposledna menzes bola 8septembra .Mavam nepravidelny cyklus,vela muzskeho hormonu...Od predposlednej menstruacie mi uplinulo 53dni a na 53 den som dostala menzes .Pred tym som si urobila dva testy a vysli negativne.Lenze teraz ,ked som dostala menzes 30 oktobra tak som mala uplne slabu menzes a mala som ju len 4dni a nie ako mavam a bez bolesti..Bolesti noh,podbruska som mala od 30dna kym som nedostala a to trvalo 23dni .Co to moze byt .Mozem verit testom alebo si mam spravit este raz .Dakujem za odpoved....................
    Zájdite na gynekologické vyšetrenie, potrebujete nielen gynekologické a ultrazvukové vyšetrenie kvôli slabej menštruácii ale aj vyšetrenie hormonálneho profilu a liečbu kvôli nepravidelnej menštruácii.
  • Dobrý deň, väčšinou mi menštruácia meškávala pár dní. Asi rok ju mávam takmer pravidelne, ale nikdy som ju nedostala skôr. S mojim partnerom sme mali nechránený styk 1.11. ale neejakuloval do mňa. Menštruáciu som mala dostať 8.11. ale dostala som ju 3.11.- čiže o 5 dní skôr, čo sa mi zatiaľ nestalo. Čo by to mohlo byť? Je tu nejaká šanca, že by som bola tehotná? Bolesť v podbrušku som pociťovala ako vždy. Ďakujem, Simona
    Skorší príchod menštruácie nie je známkou gravidity. Môže sa jednať o hormonálny problém.
  • Dobrý deň bola som u svojho gynekolologa aby mi predpísal anitikoncepciu, a veľmi ma vystrašilo čo mi povedal. Že mi neodporučuje žiadnu antokoncepciu lebo mi hrozi rakovina krčku maternice.posledne výsledky mu ukazali že mám zvýšeny HPV vírus a aj cytologiua.Ale nič viac mi k tomu nepovedal a som stoho dosť vystašena. Nepovedal mi ani ziadnu liečbu alebo čo by som mala robiť aby som to aspoň pozastavila vôbec neviem čo ma čaka.Neviem ale myslím si že keď mi to už hrozí malo by sa stým niečo robiť.Mám 24 rokov a dve deti.
    Aký máte HPV vírus a aký je výsledok vašej cytológie. Antikoncepcia vám určite rakovinu krčka maternice nespôsobí, vôbec nesúhlasím s vyjadrením vášho gynekológa.
  • dobry den.poprosim Vas dcere maju rpbit v Ružomberku Frakčnu kyretaž+ EXCIZIA PORTIA.CHcem Vas poprosit aky je rozdiel medzi kyretažou a LEEP konizaciou.Dakujem
    Kyretáž je \"výškrab\" dutiny maternice- získa sa sliznica dutiny maternice a kanála krčka maternice, ktorá sa odosiela na histologické vyšetrenie. LEEP konizácia je znesenie povrchu krčka maternice elektrickou kľučkou- materiál sa tiež odosiela na histologické vyšetrenie.
  • dobry den.chcela by som sa opytat na jednu vec. som v 7 tyzdni tehotenstva , a nedavno mi zacal ist taky hnedasty vytok, a teraz neviem ci je to v poriadku alebo to nieco znamena. niekto mi vravi ze je to normalne v tehotenstve tak ale niesom si ista.momentalne zijem v anglicku a tu to nevysetruju ako unas doma na slovensku, a preto by so chcela vediet vas nazor.dakujem .
    NI eje to normálne . Hnedá krv je oxidovaná krv, takže sa jedná o krvácanie v gravidite, čo je vlastne hroziaci potrat. Potrebujete gynekologické vyšetrenie a liečbu(Duphaston 3x1)
  • Dobrý večer.som po neuspešnom IVF 3 týždne mali sme s manželom pohlavny styk môže sa stať, že môžem prirodzeným spôsobom otehotneiť.dakujem za odpoved
    Neveim, čo je príčinou sterility, ale v určitých prípadoch môžete otehotnieť aj spontánne.
  • Dobrý deň prajem. Mám 26 rokov. A chcela by som sa opýtať mám zavedenú Mirenu od roku 2011. Doteraz som nemala žiadne komplikácie až teraz sa mi preukázali zdravotné problémy asi už druhý mesiac. Každý druhý týždeň mám napätie, citlivosť a bolesti prstíkov. Môžete mi prosím napísať či to môže z tým súvisieť prosím. Za kladné a rýchle vybavenie Vám vopred Ďakujem.
    Bolesti prsníkov sú ovplyvnené vašimi vlastnými hormónmi. Zájdite za vaším gynekológom na odber krvi na hormonálny profil a na ultrazvukové vyšetreie prsníkov.
  • Pekný deň, začala som užívať HAK pred týždňom, no a párkrát sa mi stalo, že to nebolo v presný čas, ale cca aj hodinu, niekedy aj viac. Chcela by som sa spýtať, že aká odchýľka pri užívaní môže byť, na to aby som bola chránená, keď je uvedené,že by to malo byť v asi presný čas, každý deň?
    Posun môže byť až 12 hodín, viac nie.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať či a ako sa dá odložiť menštruácia, v prípade že ju mám dostať o 5 dní.
    Je možné ešte začať užívať Norethisteron, ktorý vám napíše váš gynekológ, efekt bude vzhľadom na blížiacu sa menštruáciu sporný.
  • Dobry den, som vydata mama 2 deti, 37 rocna.. som aj po konizacii krcka maternice , nemala som rizikove typy iba CIN 1-2 ale koli castym vytokom a zapalom mi konizaciu urobil na jednodnovej chirurgii. vysledky po konizacii OK. Moj problem. 10 dni po menstruacii trpim hnedym vytokom zapachajucim co mi velmi vadi... sprchujem sa aj 5 krat denne koli pachu. nikdy som to nemala ale zistila som ze taketo problemy mam hned po styku. Ked mam styk s manzelom tak o dva dni mam vzdy problem. Bola som u gynekologa a povedal mi ze mam masivny zapal a predpisal mi Fluomizin. Ale co ma trapi .. ako mam vzdy zapal? ved sa milujem s muzom uz len 1 xkrat za mesiac a potom sa pol mesiaca liecim a zas ten jeden styk a zas sa liecim... lekar mi chce dat cielene antibiotika ORALNe uzivat... ja zas nechcem lebo sa liecim aj na imunologii koli oslabenej imunite a ked zas antibiotika tak som v bludnom zacarovanm kruhu... viete mi nieco poradit na imunitu v posve? aby som nemala stale tie zapaly a z coho su? nie je mozne ze po jednom styku uz som zas v zacarovanom kruhu, je nutne uzivat oralne antibiotika? vdaka za Vasu odpoved
    Ak vám gynekológ chce dať cielené antibiotiká, tak to znamená, že z pošvy niečo vykultivoval. Pokiaľ sa nevyliečite, výtok sa bude opakovať a vy budete stále užívať vaginálnu liečbu. Lieky na podporu imunity môžete užívať aj naďalej.
  • Dobrý deň..Chcela by som sa opýtať, ak som dobrala celkovo antikoncepciu a možno týždeň na to som mala pohlavný styk mohla by som ostať tehotná?a prudko som začala priberať,pričom dosť jem mám husté výtoky a nedostala som menštruáciu tohto mesiaca, môže to byť aj tým, že som dobrala lieky??Vopred ďakujem
    Týždeň po ukončení blistru antikoncepcie ste antikoncepčne chránená, potom už nie. Aby ste sa dozvedeli príčinu meškania menzes, musíte ísť na ultrazvukové vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Som 3 mesiace po pôrode, dr. mi predpísal Azaliu. Ešte som si ju však nevybrala a medzitým som dostala prvý menzes, ktorý mi už aj skončil. Môžem nasadiť antikoncepciu Azaliu hocikedy medzi cyklom, alebo mám počkať až kým mi príde druhý menzes a nasadiť až potom. Je možné že ďalší menzes nedostanem vôbec keď kojím? Ďakujem za odpoveď
    Mali by ste počkať na ďalší menzes, ak sa nedostaví, zájdite ku gynekológovi, aby vám zmeral sliznicu maternice ultrazvukom.
  • Dobry den uzivam uz asi 8 mesiacov Duphaston a mala som ho brat na 17 den od zacatia menstruacie ale uplne som sa po 7 mesiacoch pomylila(pretože mi to menštruaciu vobec neupravilo a zacala som tabletky brat v den menzesu.Takze nie o 17 dni ako mi kazali ale presne v den menzesu najhorsie na tom je ze dnes beriem posledny 10 den a pred dvomi dnami som uzila 2 tablety naraz vecer lebo som si spomenula ze som zabudla zobrat rano.az potom som precitala v pribalenom letaku ze sa nesmu dve naraz uzivat.Mozete mi poradit ako to mam uzivat teraz?Alebo mam navstivit lekara?Duphaston som brala na upravenie menstruacneho cyklu a mam cystu na vajecniku.Za odpoved vopred dakujem
    Ja dávam Duphaston na úpravu cyklu 15-24 deň cyklu v dávke 2x1. Prvý deň cyklu je prvý deň menštruácie.
  • Dobry den chcela by som sa spytat beriem uz 5 rok antikoncepciu Vreya,kebyze sa chceme pokusit s priatelom o babatko po akom case od vysadenia antikoncepcie mozem otehotniet??Dakujem
    Antikoncepciu doberiete do konca cyklu a v ďalšom cykle už nezačnete užívať. Otehotnieť môžete hneď v tom cykle bez tabliet.
  • Dobrý deň, lekár mi predpísal Medoflucon, vraj ako prevenciu vaginálnych ťažkostí /kvasinky..../. V pribalenom letáku bola informácia, že sa nemá užívať u žien v reprodukčnom veku /ja mám 31/. Prosím Vás o informáciu čo spôsobuje? Je možné, aby tento liek spôsobil meškanie menštruácie? Je možné aby ovplyvnil výsledok tehotenského testu /je pozitívny a nemal by byť/? Za vašu odpoveď vopred ďakujem.
    Je to Fluconazol, ktorý nemôže užívať tehotná žena. Nespôsobuje meškanie menzes, ani neovplyvní výsledok baby testu.
  • Dobry den,p.Dr. Chcela by som sa opytat.Plánujeme s manzelom rodinku,aj na nej pracujeme,ale akosi sa nedari uz 5 mesiacov. Mam lekarom na 100 per.nepotvrdeny syndrom PCO. moj cyklus je 36 dnovy,ale mam pocit,ze bez ovulacie. meriam si bazalnu teplotu,robim ovulacne testy,ale tak to vyzera ako keby sa to dobre rozbiehalo a k ovulacii nedojde. teplota trosku vzstupy o dva dieliky,testy zacinaju ukayovat pritomnost LH,ale len slabulinko aj tri dni je to rovnake a bez hlienu ,nic vyraznejsie a potom to padne. o par dni opat to iste. hlien nikde teplota sa stale drzi a testy opat ukazuju slabulinku druhu ciarku a o dva dni je potom. menstruacia je slabulinka... ale teraz som si precitala na fore o novom pripravku inofolic.,myslite si,ze by mi mohol pomoct na moju (ne)ovulaciu??? dakujem pekne
    ˇAno, Inofolic by vám mohol pomôcť, práve vám ho chcem ponúknuť. Užívajte ho 3 mesiace v dávke ráno a večer 1 sáčik rozpustiť vo vode. Po prvom mesiaci by vám mal váš gynekoló ultrazvukom zmerať folikuly, budete ovulovať.
  • Dobry den chcela by som sa opytat ci ze kedy mozem potratiť? keby som bola vtom. napr. už po 1 tyzdni, 2 alebo kedy Dakujem
    Potratiť sa dá v ktoromkoľvek týždni tehotenstva.
  • Dobry den . 5.3.2012 mi robili tretiu sekciu a zaroven aj sterilizaciu vajecnikov .poslednu menstruaciu som mala 23.09.2012 ,uz mi meska menstruacia dnes 14 den ,par dni sa mi chce velmi spat citim sa unavena mozem byt po sterilizacii opat tehotna ???
    Nemali by ste byť ste byť gravidná, existujú aj iné príčiny meškania menzes. Musíte zájsť ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať,či je vhodné používať pharmatex ako lubrikant pri používaní HAK. Nenarušujú sa účinky týchto 2 antikoncepcií pri ich vzájomnom užívaní ? Za odpoveď vopred ďakujem.
    Hormonálna antikoncepcia vám ako antikoncepčná ochrana postačuje, takže používanie Pharmatexu je na vás. Účinnosť hormonálnej antikoncepcie to však nenaruší.
  • Dobrý deň, mám 35 rokov, môj lekár mi predpísal antikoncepciu (Zenadea) kvôli silnej menštruácii a vysokej sliznici v maternici. Menštruáciu som mala dostať 31.10(mávam ju pravidelne každých 28/29 dní). 1.11. som začala špiniť+som mala všetky príznaky(moje), že menštruácia prišla, tak som hneď užila 1. tabletku. Dnes je 4.11., ja som užila svoju 4. tabletku no stále nekrvácam. Môže byť príčinou to, že som užila prvú tabletku príliš skoro?(keď som ešte \"riadne\" nekrvácala?) Tehotná nie som a menštruáciu som mala doteraz pravidelne, žiadnu HAK som doteraz neužívala. Mám užiť všetkých 21 tabliet a čakať pokým dostanem menštruáciu? Odkedy budem v tomto prípade chránena pred otehotnením? Ďakujem za odpoveď
    Neviem príčinu meškania menzes, tabletku ste nemala užiť, lebo ste menzes nedostali. Tak teraz sa nemôžem vyjadriť ani k antikoncepčnej spoľahlivosti.
  • Dobrý deň, mám 21 rokov, beriem HAK Daylette druhý mesiac (konkrétne 12. tbl. z druhého blistra), lenže mám nežiadúce účinky ako bolestivé prsia na dotyk, precitlivenosť(resp. zmeny nálad) a bolesti hlavy. Myslíte, že mám ešte počkať, či si telo na túto HAK zvykne(ak áno, tak koľko), alebo zájsť ku gynekologičke, nech mi predpíše inú? Za Váš čas Vám vopred ďakujem.
    Zájdite na gynekológiu kvôli zmene antikoncepcie.
  • Dobrý deň, pred pár dňami som mala sex, nie po prvý krát a po ňom zo mňa vytieklo celkom dosť krvi. Bojím sa, či mi niečo partner nepretrhol, pretože som cítila ako keby také uvolnenie, že mohol ísť kľudne hlbšie bol vo mne tak 13-16 cm hlboko a potom celkom dosť tej krvi, hádam mi nepretrhol maternicu? Ďakujem...
    Maternicu vám určite nepretrhol, pohlavný styk predsa neprebieha v maternici. Ak máte takéto akútne príznaky, nepíšte na internet, ihneď choďte na gynekologické vyšetrenie.
  • dobrý den .Pani doktorka mi predpisala antikon.dienorette. Nikdy predtím som antikoncepciu nebrala.bola mi predpisanná z dôvodu adenomyozy. Zacala som ju uživat v prvy den menstruácie,Beriem ju druhy den ,bolí ma z nej hlava a točisami, Chcem sa opitat či tie priznaky sa po čase stratia,alebo ju mam vysadit, Vopred ďakujem za odpoved.
    Váš gynekológ vás určite poučil, že v prípade takýchto príznakov by ste mali antikoncepciu vysadiť a ísť na vyšetrenie ku lekárovi, alebo na pohotovosť, to podľa intenzity príznakov.
  • Dobrý den, chcela by som sa poradit aj touto formou kedze moja gynekologycka mi tvrdi, ze je vsetko v poriadku,aj ked ja si to prave nemyslim. Uzivam tabletky Lyndinette 30 uz roky(4-5) bez pauzy, tabletky beriem 21 dni potom nasleduje 7 dnova pauza,no po tom co menstruacna pauza konci a zacina novy 21 dnovy cyklus, hned po prvych dnoch sa objevuje spinenie,co trva dni. Bola som uz aj na vysetreni,no bolo mi povedane,ze je to normalne. Co by ste mi poradili? Mam zmenit tabletky, resp. mam ich prestat brat? Dakujem
    Ak ultrazvuk sliznice maternice neukazuje žiadnu patológiu, tak skúste počas špinenia užívať cyclo 3 fort 1 tbl denne, pokiaľ sa špinenie nezastaví. Ak to nebude mať efekt, zmeňte antikoncepcie.
  • Dobry den,chcem sa vas opytat ,uz 3 mesiac uzivam NUVARING,no dneska ejakulat skoncil vo mne...je sanca ze otehotniem i napriek tomu ze ju berem pravidelne,stalo sa to uz nejakej zene? Dakujem za skoru odpoved :)
    Žiadnej žene, ktorá užívala antikoncepciu bez chýb, sa to nestalo. Váš lekár vám určite povedal, že počas užívania antikoncepcie môžete mať nechránený pohlavný styk. Na čo by vám inak tá antikoncepcia bola?
  • Dobry den, rada by som sa opytala. Uz viac ako tyzden nam nejde kurenie a tepla voda, zohrievame si ju v hroncoch. V dome bol neskutocny chlad pretoze sa opravarom neracilo prist. stale nam to nejde. V podstate som bola doma za ten tyzden a pol 24 hodin denne a mam obavy pretoze mi meska uz 8 den neviem ci je to tym chladom alebo mozem byt tehotna. Mam vyhadzanu tvar a vzdy popoludni mi pride zle. Su to priznaky ktore sa zobrazia pred menstruaciou, ale zial nedostavuje sa, tak mam obavy..dakujem vopred\"
    Kvôli chladu vám menzes nemešká. Ak sa bojíte tehotenstva, prečo si neurobíte baby test, alebo rovno nezájdete ku svojmu gynekológovi? Bez vyšetrenia vám predsa nemôžem dať žiadnu odpoveď.
  • Dobrý deň, mám už 5 rokov mykózy, ktoré sa neustále vracajú. Od gynekologicky vzdy dostanem mast a tabletky na vkladanie, po liečbe 2x týždenne Gynoflor, ale aj tak sa mi mykózy stále vracajú. Pohlavný styk som už kvôli tomu dlho nemala, kvôli bolesti a páleniu. Vedeli by ste mi poradiť niečo, aby sa mi už mykóza nevrátila? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
    Navštívte imunológa, ten vyšetrí stav vašej imunity a dá vám liečbu. Teraz je možné dať vám urobiť aj autovakcínu, požiadajte imunológa aj o túto liečbu.
  • Dobry den chcela by som sa spytat co moze znamenat hnedkavy vytok v tretom tyzdni cyklu. Berie HAK, ale minuly mesiac som asi tri dni nebrala tabletky. Bola som na chate v horach a zabudla som si ich doma, viem ze to by sa stavat nemalo. Počas tych dni som mala nechraneny pohlavny styk. Po prichode domov som dostala menzes kvoli tomu výsadní, ale kedze to bolo len o tyzden skor tak tabletky uz nezacala brat a posunula som si menzes. Ďalšie balenie som zacala uzivat klasický po tyzdni od poslednej tabletky. A teraz v trtom tyzdni cyklu mam hnedkavy vytok a pobolieva ma podbrusko. Co to moze indikovat? Narušila som si velmi moj cyklus? Nemozem byt tehotna? Dakujem za odpoved
    Nepostupovali ste správne. Zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, včera som mala prerušovanú súlož a chcela by som sa spýtať či si mám dať tabletku po, prípadne nejaké znaky toho či som alebo niesom tehotná. Nemám pllodné dni, za 5 dní mam dostať menštruáciu. Prosím pomôžte mi, nechcem byť tehotná, mám len 16
    Ak máte 16 rokov, tak by ste si mali uvedomiť, že na ochranu pred počatím by ste mali užívať antikoncepciu.
  • Dobry vecer chcela by som sa opytat .... dneska som spala s priatelom a zabudol sa a vystriekal sa domna a pred dvoma dnami mi skoncili kramy ... kolko percentna moznost je ze ostanem tehotnou???? dakujem ..... za radu
    Percentuálne sa vyjadriť neviem. Ak neužívate hormonálnu antikoncepciu, tak ste mali použiť urgentnú antikoncepciu Escapelle.
  • Dobrá večer prajem. Chcela by som sa Vás spýtať, dnes som bola u gynekológa a predpísal mi na výtok dvoje lieky na zavádzanie Entizol a Fluomozin, len teraz som si nie 100% istá či mi povedal, že mám užívať oboje naraz ? Zdá sa mi, že áno, ale pre istotu sa Vás chcem spýtať či to môže byť. Aby som si náhodou nespôsobila nejaké problémy :-). Vopred ďakujem za skorú odpoveď.
    Keďže oboje antibiotiká účinkujú proti anaeróbnym baktériám, tak nevidím význam podávania týchto tabliet spolu. mali by ste sa spýtať svojho lekára, ako to myslel.
  • Dobry den;. Mam zavedenu nehormonalnu danu uz od 04/2011.doteraz som nemala ziadne problemi.ale teraz mi meska menzes uz 10 dni.mam caste palenie zahy,som nervoznejsia a casto sa mi menia nalady.proste klasicky pms.alebo moEm byt tehotna? Dakujem za odpoved
    Môžete byť aj tehotná. Choďte na gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že mala som v sobotu začať užívať antikoncepciu..kedže mi skončila menštruácia, no bola som mimo domova a začala som ju teda užívať až v pondelok.. a dnes čiže v piatok sme mali s partnerom pohlavný styk avšak mali sme prerušovanú súlož..mala by som si užiť tabletku po? prosím keby sa dalo čo najrýchlejšie odpovedať dakujem
    Urobili ste veľkú chybu v užívaní antikoncepciu, preto do konca cyklu používajte aj prezervatív.
  • dobry den, chcem sa spytat co mam robit....beriem atk yaz...vzdy pravidelne o 11 hodine. dnes, vcera, predvcerom aj predpredvcereom som ju zobrala presne o 11, ale minuly tyzden bol dost hekticky, kvoli novej robote...zobrala som ju o 12, o 14, o 17 ale vzdy v ten den a nikdy som nepresvihla 12 hodinovu toelranciu.....dnes som mala s praitelom pohlavny styk (13 tabletka) a spravil sa do mna...ako mam postupovat? mozem byt tehotna? mam si kupit tabletku po?este nikdy sa mi to nestalo, ze by som s uzivanim takto meskala, prosim o radu, pekny den
    Stále ste v limite tolerancie, takže žiadnu paniku. Ste antikoncepčne chránená a môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • Dobrý deň, stane sa niečo ak som mala antikoncepčnú tabletku zobrať večer o 21:00 a vzala som ju na druhý deň o pol4 poobede..je tam ryziko otehotnenia?? ...za skorú odpoveď ďakujem
    Riziko otehotnenia sa zvyšuje, ak s tabletkou meškáte viac, ako 12hodím. Týždeň používajte pri pohlavnom styku aj prezervatív.
  • Dobrý deň chcela by som opýtať som 7mesiacov od porodu este dojcim. 5mesiacov od porodu som dostala menstruaciu ktoru som aj na druhy mesiac dostala v rovnaky datum.TerazSom mala dostat 3 krat ale je to pre mna zahada najprv som ju nedostala v dany datum nasledne som si urobila tes bol negativny a nato som si myslela ze som uz dostala menstruaciu ale bolo to len jeden den a podobalo sa to skor len koncu menst. Neviem čo to môže znamená lebo doteraz som mala menštruáciu pravidelnu . Môžem byt tehotna ci mam ist za lekarkou DakujeM
    Počas dojčenia môže byť menštruácia nepravidelná, ale je možné aj otehotnieť. Ak máte obavu, na gynekológiu zájdite.
  • dobry den, uz 2roky uzivam antikoncepciu MAITALON..tento mesiac som vynechala jednu tabletku a raz moj priatel nedával pozor a \'\'pustil to domna\'\'. Menzes som sice dostala, ale styk sme mali asi pri poslednej tabletke takze ten by prisiel ci som tehotna ci nie. Navyse beriem silné antibiotiká a pocula som ze to tiez moze ovplyvnit ucinnost antikoncepcie. Je mozne ze som tehotna? Bojim sa toho, lebo pri tych antibiotikach a antikoncepcii by to bolo nebezpecne pre bábo. Za Vasu odpoved Vám dakujem.
    Ak si nie ste istá tehotenstvom, prečo si neurobíte baby test? Ak užívate antibiotiká, tak by ste mali používať pri pohlavnom styku aj prezervatív a samozrejme aj vtedy, keď robíte chyby v užívaní antikoncepcie.
  • Dobrý deň, antikoncepciu som prestala brat začiatkom mája, menštruáciu som dostala po 32 dňoch, opakovalo sa mi to v takýchto intervaloch (od začatia) - po 38 dňoch, 24 dňoch, 35 dňoch. Naposledy som dostala menštruáciu 5. septembra a trvala približne týždeň. Odvtedy stále čakám a nič, prešli už 2 mesiace. V poslednom čase mám biely až žltkastý výtok. Chcem sa opýtať, či je to normálny stav po vynechaní tabletiek. Tabletky som brala približne 2 a pol roka. Ďakujem
    Po vysadení antikoncepcie je cyklus taký, aký bol aj pred jej užívaním- vo vašom prípade nepravidelný. Vynechanie menzes nie je normálne, choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň,chcela by som sa opýtať uživala som antibiotiká Cefzil,po dobratí poslednej tabletky som začala pociťovať svrbenie,palenie pri močení,opuchly mi a sčervenali pysky a mala som biely vytok v lekárni mi doporučili canesten krém,ten mi však nerobil dobre,tak mi lekarnička odporučila tabletku mycomax 150 jednu pre mňa a jednu pre partnera,pretože medzitým sme mali pohlavný styk a po pohlavnom styku sa mu vytvorili take malé akokeby pupaciky na žaludi ale nič ho nesvrbelo ani nepalilo.Po 7 dňoch užití mycomax150 všetky príznaky prešli aj mne aj partnerovi mysleli sme,že už je to dobré tak sme mali pohlavný styk,ale pri pohlavom styku som začala pociťovať miernu bolesť,neviem teda či to teda ešte nie je dobré,ale nemám ani pálenie ani svrbenie..ešte som zabudla spomenúť,že užívam už pol roka antikoncepciu Triquilar..
    Musíte navštíviť svojho gynekológa aby vás vyšetril a odobral kultivácie z pošvy a partner by mal ísť na vyšetrenie ku dermatovenerológovi.
  • Dobrý deň potrebovala bi som pomoc. Pretože už asi 2mesiace mám cudny zapach z vaginy kazdy deň sa sprchujem a len čo videm zo sprchy hneď som špinavá ,manželovi a tak isto aj mne je to nepríjemné.. Mala bi som zájsť k doktorke alebo sú nato neake tabletky alebo niečo take? A este bi som rada spýtala či je normálne ked meškám a2,3 mesiace od kedy som porodila pred tým som dostala menstruaciu normálne a teraz meškám 2 aj 3 mesiace ... Ďakujem
    Čudujem sa vám, že dva mesiace chodíte so zapáchajúcim výtokom, ktorý je nepríjemný aj manželovi a nezájdete ku gynekológovi na vyšetrenie a liečbu. Neliečte sa sama, potrebujete kultivácie z pošvy a liečbu podľa citlivosti. Meškanie menzes nie je normálne.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať, či počet súloží za jeden deň obmedzuje plodnosť spermií a po koľkých hodinách sa z neplodnej spermie stane opäť plodná? Ďakujem
    Spermia potrebuje 5 dní na dozretie do štádia, kedy je schopná oplodniť vajíčko. Ak muž ejakuluje viac krát za sebou, tak sa v ejakuláte nachádzajú aj nezrelé formy spermií, ktoré nie sú schopné vajíčko oplodniť. Nie je možné, aby sa spermie menili z neplodných na plodné v rozmedzí niekoľkých hodín.
  • Pekny den, 5 dni pred dobratim blistra antikoncepcnych tabletiek som si jednu tabletku zabudla zobrat. Betiem belaru. Prisla som na to az na dalsi den ked som si mala dat dalsiu tabletku. Nevedela som ci si mozem zobrat dve naraz (teraz uz viem ze ano) tak som si jednoducho dala len jednu a predlzila tak cyklus o den. Precitala som si o belare ze ked zabudnem tabletku v poslednom tyzdni mala by som vynechat 7 dnovu prestavku a pokracovat hned novym blistrom. Je to tak?mam vsak problem, o dva dni po vynechanej tabletke, napriek uzivaniu antikoncepcie mi zacala menstruacia. Co mam robit? Mam teraz prestat uzivat tabletky aj ked som este nedokoncila cele balanie? Mam urobit 7 dnovu pauzu hned? Alebo pokracovat v brani? Brat hned aj dalsie balenie? Prosim poradte co najrychlejsie. Dakujem.
    Pokračujte v užívaní, krvácate kvôli vynechanej tabletke.
  • Dobry den, beriem antikoncepciu Artizia a dnes rano sa mi stala takmer neuveritelna vec - ked som si tabletku vyberala z obalu, vysmykla sa mi a spadla na zem, nemohla som ju vobec najst. Takze som sa rozhodla nezobrat si dalsiu, ktoru by som mala vziat zajtra, ale pockat dozajtra. Dufam, ze mi to nenarusi moj \"anticyklus\" i ked si budem isto davat vacsi pozor pri styku teraz.
    Vynechanie tabletky môže narušiť účinnosť antikoncepcie, takže do konca cyklu používajte aj prezervatív.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, či je nejaká pravdepodobnosť aby som otehotnela v prípade, že môj priateľ masturboval asi hodinu pred stykom bez akejkoľvek ochrany, ale do mňa už neejakuoval. Medzitým bol aj močil. Mám radšej užiť tabletku po? Ďakujem vám veľmi pekne za pomoc. Pekný deň.
    Ak sa pred stykom s vami umyl a vymočil, nemali by ste otehotnieť a Escapelle nemusíte užívať.
  • Dobry vecer, chcem sa opytat prosim Vas ci vadi ak som si nechtiac strhla skoro celu naplast Evra zo zadku kde ju mam nalepenu, dalsiu naplast si mam dat pondelok. Nestrhla som si ju a nedalanovu, nechala som ju dalej tam. Nevadi vsak? dakujem za odpoved
    Ak ste náplasť znovu pritlačili, tak to nevadí.
  • Dobrý den chcela by som sa spíta ohladom menštruacii .Mam jedno dieta a pred otehotnení som mala menštruaciu bezbolestnú ani som nevedla kedy prisla a kedy odišla .tteraz mam velmi bolestivu hlavne prve dva dni aj hrudky krvi zo mna padajú krče... prosím vas mam robiť?
    Mali by ste zájsť na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi, ktorý vám urobí odbery krvi na zápalové markery, odbery kultivácií z pošvy a hlavne ultrazvukové vyšetrenie. Takéto príznaky môže okrem iného spôsobovať polyp sliznice maternice, alebo myóm maternice.
  • Dobrý den, v januari roku 2009 mi robili konizaciu krcka maternice lebo mi vynasli CIN lll in situ, urgente ma operovali. Lekár co ma operoval mi povedal, ze tam troska ostala ako je to mozne ked az doteraz som mala výsledky ok. Poradte mi porsím co mám robit, ja nechcem umriet .. bojím sa hrozne toho .. psychologicky som z toho vedla a velmi sa bojím. Budem moct mat deti, a mala by som ich uz mat? ... prosím poradte mi .. potrebujem Vasu pomoc. Dakujem velmi pekne.
    Neviem, z akého ste mesta. Doporučovala by som vám konzultáciu u skvelého onkogynekológa na NOU Klenová- volá sa MUDr. Slezák. Ak za ním pôjdete, tak zoberte so sebou výsledky všetkých vyšetrení a histológiu z konizátu.
  • dobrý deň,ak mi na 12DC vyšiel ovulačný test negatívny mohlo to znamenať,že už mám po ovulácii? aj keď som mala všetky príznaky ovulácie? môže ovul.prebehnúť aj skôr teda 8-11deň? Cyklus mám 29dňový. Ďakujem
    Ovulácia môže prebehnúť skôr aj neskôr.
  • Dobri den chcela by som si od vas poradit.Uz asi necely mesiac mam silnu bolest na lavom vajecniku,nemozem sa toho miesta ani dotknut,je velmi bolestive.Menstruaciu mam asi tri mesiace da sa povedat pravidelnu ale dost silnu,nakolko som pol roka kojila svoje dieta,viete mi prosim poradit co moze sposobovat tu bolest??dakujem
    Bez gynekologického vyšetrenie nemôžem povedať, čo spôsobuje u vás bolesť. Musíte ísť na gynekologické vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, mám 17 rokov, začala som brať v prvý deň menštruácie antikoncepciu Daylette a krvácam už desiaty deň. Mám pokračovať v užívaní alebo ju mám vysadiť? Sestra berie Yadine a nikdy s ňou takého problémy nemala. Keby som chcela prejsť na Yadine, akým spôsobom ukončiť Daylette a prejsť na novú HAK? Je to moja prvá antikoncepcia. Ďakujem
    Pokračujte v užívaní a v lekárni si kúpte Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2 až do ukončenia špinenia. Až keby sa opakovalo krvácanie v ďalšom cykle, tak zájdite za svojím gynekológom, aby vám antikoncepciu vymenil.
  • Dobry den, chcem sa poradit na ucinost HAK. Menzes mi zacal 02.09 skoncil v sobotu 06.09. HAK som zacala uzivat az v pondelok 08.09. Prvy pohlavny styk som mala v piatok 12.09. Chcem sa spytat ci mohla byt HAK uz ucinna ak ano na kolko percent mohla byt uz ucinna? Dakujem
    Antikoncepciu ste mali začať užívať v prvý deň menzes, nie až po jeho skončení!!! Kto vám to tak poradil?? O účinnosti antikoncepcie v tomto cykle nie je možné ani diskutovať.
  • Dobry den,chcem poprosit o radu.Mam palenie v posve,tyzden som mala hnedy vytok a počas toho tyzdna som aj každy vecer trochu krvacala.Menštruaciu mavam pravidelnu.Bola som s tym aj u gynekologičky,no vobec ma nevyšetrila, s tym,že su to normalne ženske problemy,lenže teraz sa to zhoršilo,tak som si pošvu namazala kremom,ktory je na zapaly a zase som trochu začala krvacať,vytok momentalne nemam.Rozmyšlam o zmene gynekologičky.Dakujem za odpoved
    Potrebujete riadne gynekologické vyšetrenie, tento problém cez internet nevyriešite.
  • Dobry den, Prechadzam z antikoncepcie Qlaira na Novynette, mam po skonceni tab. Qlaira hned zacat uzivat Novynette? Ale podla navodu by som uz nemala uzivat tie ktore neobsahuju liecivo takze posledne dve? Som z toho dopletena, uzit ich alebo vynechat bude ochrana zachovana aj ked ich uzijem a po nich budem uzivat Novynette, poradte mi prosim ako postupovat spravne aby bola ochrana zachovana. Dakujem
    Počas posledných tabliet bez liečiva by ste mali dostať menzes, tak vtedy začnite s Novynette.
  • Dobrý deň! Mám 23 rokov a už asi 4 roky sa mi opakujú mykózy a zápaly (pošvy). Niekedy mám pár mesiacov pokoj a potom sa objaví opäť nejaký zápal. Mykózy sa mi celkom darí počas toho obdobia pokoja preventívne ustriehnuť - po styku a pri akomkolvek diskomforte používam multigyn actigel.. Okrem toho mám aj ranku na kŕčku maternice. Cyto stery mám v poriadku. Priateľa mám stáleho a je mojím prvým sexuálnym partnerom a ja tiež jeho prvá. Teraz sa mi ale opäť objavila mykóza, ktorú som si okamžite preliečila, ale mám pocit, že mi to opäť asi prešlo do zápalu (podľa bolesti pri styku bez nejakých iných príznakov - viem podľa tých predchádzajúcich zápalov). Okrem toho mám vlastne bežne biely hustý výtok, čo mi gynekológ povedal, že od toho kŕčka maternice. Ešte mi povedal, že kvôli tej ranke na kŕčku mám vlastne permanentne zapálený kŕčok, na čo mi dal rosalgin vyplach a probiotika na týždeň, ale nič viac. Takže opäť ma čaká návšteva gynekológa a už ma tieto opakované problémy nebavia...Už som sa rozhodla, že budem držať protikvasinkovú diétu, ale neviem, či to pomôže proti zápalom, keďže pôvodcom zápalov býva baktéria údajne. Chcem sa opýtať, či je normálny postup zapálený kŕčok neliečiť? Čo by som mala robiť, aby sa mi zápaly neopakovali? Odporučili pri mojich problémoch autovakcínu, prípadne čo iné by som mala podniknúť? Chcela by som sa zápalov nadobro zbaviť, aby neviedli k neplodnosti a podobne..Ďakujem za odpovede na moje otázky.
    Aby sa zápal dal liečiť, je potrebné zistiť, čo ho spôsobilo. takže vám treba odobrať z pošvy kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Podľa nálezu vám lekár dá liečbu. Ak máte dobré výsledky cytológie, je možné krčok ošetriť diatermokoaguláciou, aby sa prehojil zdravým, pekným epitelom. tak by mal prestať aj ten neustály výtok.
  • Dobry vecer! mam takyto problem.mam 48rokov.v auguste mi vybrali danu,mala som nechraneny pohl.styk,pertner sa nespravil,avsak po teoretickej stranke je mozne aj v takomto pripade otehotniet.v augaste,som nemala menzes,po troch tyzdnoch od styku som bola u lekara,apravil mi sono a vylucil tehot.kazal mi zalozit Nuvaring aj naapriek tomu ze nemam manzes,po vybrati som mala menzes jeden den a potom tri dni len spinenie,pred tym sedem dnova menzes.Zalozila som si druhy Nuvaring a od tedy mi je stale spatne,na zvracanie,ci pijem kavu,cii citim nejake pachy ako spreje a atd..a mam bolesti v podbrusku v krizoch. tehotensky test vysiel negatyvne.moja otazka znie.na kolko je spolahlivy teh.test ked mate antik.je mozne ze som tehotna? alebo tieto priznaky moze sposobit antikoncepcia.pracovne si nemozem zobrat hocikedy volno,svojho lekara mam daleko a ja som uz nekludna. Za odpoved Dakujem!
    Tehotenské testy sú rôzne citlivé, takže podľa toho sú aj spoľahlivé. Nechápem, prečo ste mali začať s užívaním antikoncepcie, keďže ste nemali menzes. Rozhodne to nie je štandardný postup, preto by vám mal všetko objasniť ten lekár, ktorý vás vyšetroval a lieky vám predpísal.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, keď som užívala antikoncepciu 4mesiace tu istú-Maitalon, a stal sa jedna chyba keď som bola v lekárni namiesto Maitalonu mi dal lekárnik Merinol, ja som si to bohužial všimla až doma, pretože som sa ponáhľala. Naruší mi to organizmus, keď zmením jeden mesiac iné tablety? A keď využívam ten Merinol, opäť sa vrátim k Maitalonu. Myslíte, že je to vhodné? ďakujem za odpoveď.
    Antikoncepciu s týmto menom vôbec nepoznám, neviem sa vyjadriť k otázke.
  • Dobry den,, chcela by som sa Vas opytat ci by ste mi vedeli poradit kde nastal problem. Coskoro bude rok co beriem HAK znacky MAITALON som s nou velmi spokojna, lenze teraz sa mi vyskytol problem a neviem v com..13.okt t.j sobota bol den kedy som vzala posl tabl., hned na to o 2dni som dostala menstrulaciu ktora trvala 5dni, na 8den t.j. 23.ok somt zacala uzivat novy blister prvu tabl... stale beriem presne na hodinu, kazdy den o 18.00 nikdy sa mi este nepodarilo zmeskat...a teraz v utorok 30.Okt. som zase zacala krvacat a krvacam tak ako bezne pri menstrulacii.. viete mi poradit kde nastal problem...v com? Dakujem
    Takéto krvácanie mimo cyklus sa môže vyskytnúť, zvyčajne praskajú cievky v nízkom, antikoncepciou ovplyvnenom endometriu(sliznica maternice). Zájdite za vaším gynekológom, krvácanie zastaví.
  • Dobry den chcela by som vediet važ nazor na danu vec od ovulacie do prichodu menštruacie potom to prejde a začne zas do prichodu dalšej ovulacie,mam hrozne bolesti pod bruška a prsnikou žili mi vidu von zväčšia sa a naplnia a bolia ma aj bradavky išla som stym ku gynekologičke ale povedala že je to v poriadku ale 17.4.2012 som bola na operacii žlčnika a bola som aj na vyšetreni u gastroentrologa a tam bolo tiež všetko v poriadku opakuje sa to už 3mesiace za sebou a dost to je neprijemne že uživam stale tabletky od bolesti. Pokušame sa o babetko tak by som potrebovala surne poradit čo stym a na koho sa ešte obratit. Dakujem
    Váš gynekológ by vám mal odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu a mali by ste ísť na ultrazvukové vyšetrenie prsníkov. V lekárni si kúpte Kvapky Mastodynon, uľaví sa vám.
  • Dobrý deň, mám výtok žltkastej farby. Gynekológ mi predpísal tabletky Fluomizin potom mám mať týždeň pauzu a po pauze si mám nasadiť tabletky Gynoflor. Chcela by som sa spýtať, či môžem mať pohlavný styk počas užívania obidvoch tabliet. A či vlastne odo mňa nemôže partner niečo dostať ako je to napr. u mykózy, že tu dostať môže. Ďakujem
    Počas užívania Fluomizinu pohlavný styk mať nemôžete.
  • Dobry den chcela by som sa Vás opýtat pri pohlavnom styku mám bolesti . Silne mi zapácha moč a mam bolesti v podbrušku . Bojím sa ist s tym k doktorovi vedeli by ste mi poradit? Vopred dakujem za odpoved.
    Bez gynekologického vyšetrenia sa vám nedá pomôcť, ani sama si nepomôžete. Prekonajte strach a ku gynekológovi sa vyberte.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, nakolko lieky proti vypadavaniu vlasov znizuju ucinok antikoncepcie, a ci vobec. (konkretne sa jedna o liek priorin od firmy bayer) dakujem
    Tento liek účinnosť antikoncepcie neovplyvňuje.
  • Dobrý deň, chcem sa opýťať, chcela by som zmeniť antikoncepciu, nakolko priatel je teraz odcestovany v zahraničí. Momentálne beriem qlairu a som s nou veľmi spokojná. Len cena je dosť vysoká. Existuje ešte nejaka veľmi podobna qlaire a aspon o trošku lacnejšia?
    Qlaira má špecifické zloženie, takže podobná na našom trhu nie je.
  • mala som nechran.poh.styk a partner sa do mna spravil na to na druhy den som dostala menstruaciu mohla by som aj napriek tomu otehotniet?
    S najväčšou pravdepodobnosťou nie.
  • Dobrý večer, prosím vás chcem sa spýtať že keď mi diagnostikovali pohlavné bradavice, či by som si mala vyčleniť aj vlastný uterák na sprchovanie. Ďakujem za odpoveď.
    Jednoznačne áno. Myslím, že táto otázka je zbytočná, snáď sa celá domácnosť u vás neutiera do jedného uteráka?
  • Dobry den chcem sa opytat ci mozem dostat pohlavnu chorobu ked berem antikoncepciu. Partner do mna penis vlozil ale hned ho dal prec.
    Užívanie antikoncepcie nie je ochrana proti prenosu pohlavných chorôb!!! Neviem, prečo ste mi oznámili, že partner do vás vložil penis, na akú otázku vám mám odpovedať. Ak ste mali na mysli, či ste takýmto spôsobom mohli dostať sexuálne prenosnú infekciu, tak odpoveď znie áno.
  • Dobrý deň, vysadila som HAK po dobratí celého blistra. Prišiel menzes (oddychový týždeň) a ďalej som už tabletky nebrala. Po menzese mám už druhý deň slabý hnedý výtok. Je to výtok len z vysadenia HAK, alebo signalizuje nejaký vážnejší problém? Myslím, že nie je infekčný, iné problémy ako napríklad svrbenie nemám. Ďakujem za odpoveď!
    Hnedý výtok môže byť spôsobený hormonálnou poruchou- nízkou hladinou estrogénov. Potrebujete gynekologické ultrazvukové vyšetrenie a po potvrdení môjho predpokladu liečbu.
  • Dobrý deň v akom veku sa môže vyskytnúť vaginálna mykóza (aspoň si myslím že ide o to...) ? ... aj v 15 rokoch ? ... a aj ked je dievča panna ? ...Príznaky: svrbenie, čudné zapáchanie (po rybách),hustejšie výtoky... Vopred ďakujem za odpoveď
    Mykózu môžeš mať v každom veku a nezáleží na tom, či si panna. Ak máš výtok, tak to povedz mame, aby ťa zobrala ku detskému gynekológovi na kultiváciu z pošvy.
  • Dobry den , mam 12 rokov a este som nemala menzes , na nohavickach mavam biele skvrny a ma mto neprijemny zapach , dakujem za radu
    Môže sa jednať o výtok spôsobený zápalom pošvy. Povedz to mame, aby ťa zobrala ku detskému gynekológovi na odber kultivácie z pošvy.
  • Dobry den, Chcela by som sa informovat zacal sa mi vytok s ruzovym prifarbenim, takymi malickymi hrudkami. Viem ze mam striedavo na vajecnikoch cysty a v niektorych dnoch citim aj bolest na vajecnikoch. Chcela by som len vediet ci ten vytok je z toho ze mi praskaju cysty alebo to je naznak niecoho ineho. Za Vasu odpoved vopred velmi pekne dakujem.
    Hrudkovitý výtok je s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobený kvasinkovou infekciou pošvy, preto by ste mali ísť na vyšetrenie ku gynekológovi. Prasknutie cysty nikdy nespôsobí výtok.
  • Dobry den,som v uk uz 4 tyzdne a vyslo mi tu ze som tehotna ...stale si to kontrolujem testami .vzdy mam 2 ciarky ale rano je ta ciarka slabsia ako ked si urobim test az vecer alebo poobede.som asi 7-8 tt.a domov idem az o mesiac a pol. Neviem ci je to normalne,ci sa mam bat...dakujem vivi
    Ak ste tehotná, mali by ste ísť na vyšetrenie ku gynekológovi. Rozdielnu citlivosť testov neviem vysvetliť.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat ci sa moze uzit tabletka \"po\" v priebehu uzivania antikoncepcie. Ked sa zabudne uzit tabletka (viac ako 12 hodin) a pride k nechranenemu pohlavnemu styku. Dakujem
    Nie, Escapelle počas užívania antikoncepcie neužívajte. ak urobíte chybu v užívaní, tak do konca cyklu používajte aj prezervatív.
  • Dobrý deň, chcela som sa opýtať,že v čom môže byť problém. Jedenásť dní mi mešká menštruácia, väčšinou mám pravidelný 30-31 dňový cyklus. Mám v podbrušku jemné bolesti na pravej strane, sem tam ma pichne aj na ľavej. Robila som si dva testy a vyšli negatívne, bola som aj u gynekológa na krv a vyšlo, že nie som tehotná. S manželom sa snažíme o bábo, ale nedarí sa. Druhá otázka je, že s manželom si chceme dať urobiť testy v Košiciach v centre asistovanej reprodukcie. Neviete aký je postup, čo všetko treba urobiť? Vopred ďakujem za info.
    Meškanie menzes môže byť spôsobené hormonálnou poruchou. Ja pracujem v Bratislave a všetky testy ohľadom sterility aj laparoskopiu s vykonávam pacientke ja a potom ju so všetkými výsledkami odosielam do centra asistovanej reprodukcie. myslím, že takto je to aj v Košiciach.
  • Dobry den ja by som sa chcela opytat ci sa daju kupit v lekarni aj niejake tabletky bez lekarskeho predpisu ak mam denne velmi zapachajuci vytok bielej farby ktory trva uz cca.3 tyzdne Dakujem .
    Jednoznačne choďte ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril , odobral kultivácie z pošvy a dal vám liečbu podľa citlivosti infekčných agens, spôsobujúcich výtok.
  • Dobrý večer,p.doktorka,budúci rok budem mať 40rokov,vyše 17 rokov som brala Cilest ,lebo mi vyhovoval.Lekár mi povedal ,že by som mala urobiť pauzu,tak už vyše roka neberiem nič. Bola som pred branim Cilestu (v 21rokoch ) operovaná na zrasty a cisty .Pokial som brala tabletky tak bolo na vyšetreniach všetko v poriadku.Teraz mi lekár oznámil ,že sa mi cisty obnovili,aj občas pociťujem silne bodnutie v boku,lekár povedal že vtedy mi praskaju.Chcela by som opäť brat antikonceociu, preto sa Vas pytam aku by ste mi odporučali vy,mam taky pocit že lekar mi sa snaži vždy len to najdrahšie predpisať, ďakujem za odpoveď.
    Nemyslím si, že váš lekár vám vyberá tú najdrahšiu antikoncepciu. Cilest je preto lacný, lebo je to jedna z najstarších tabletkových antikoncepcií, čo je u nás na trhu. Váš gynekológ vám určite ponúka modernú, nízkodávkovanú antikoncepciu, ktorú by ste vzhľadom na vek aj mali užívať a tá všetka má podobnú cenu. Ja by som vám ponúkala Zoely, alebo vaginálny krúžok Nuvaring.
  • Dobrý deň, chcela by som sa vás prosím opýtať ako mám užívať antikoncepciu Daylette ak momentálne užívam Belaru, či si mám urobiť prestávku, kedy dostanem menštruáciu a pokračovať ďalej alebo ju začať brať ihneď po poslednej tabletke Belary? ďakujem za odpoveď.
    Urobte si pauzu a v prvý deň menštruácie po Belare užijete prvá tabletku Daylette.
  • Dobry den, zabudla som si zobrat jednu antikoncepcnu tabletku a chcela by som vediet, ci sa mam znepokojovat. Zabudla som ju pocas prveho tyzdna cyklu (stvrta tabletka) pri antikoncepcii Artizia (ma 7 dnovu pauzu v uzivani) a zobrala som si ju po 16 hodinach od obvyklej hodiny kedy ju beriem. Takze som to o 4 hodiny presvihla, je tam velke riziko? Pocas tych 16 hodin som mala styk. Mam si rasej kupit tabletku po? Za odpoved dakujem!
    Tabletku \"po\" nie je potrebné užiť\" nasledujúcich 7 dní používajte pri styku prezervatív.
  • Dobry den, chcem sa spytat ci moze ovplyvnit vysetrenie EEG pripadne tehotenstvo? Dakujem.
    EEG graviditu neohrozuje.
  • Dobrý deň, mám 12 rokov este nemam menštruáciu ale ked idem na wc a idem sa utrieť tak mi ide z ...... také biele vlákno poradte čo to je a ako sa to dá liečiť. PS bojím sa to povedat mame
    \"Biele vlákno\" je hlien, ktorý sa začína produkovať, keď sa začína hormonálna činnosť vaječníkov. Nemusíš sa báť, nie je to choroba. Keď ale budeš mať nejaký problém, mame ho povedz, určite ti bude vedieť poradiť.
  • Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Mám 18 rokov a nemala som ešte preventívnu prehliadku u gynekológa, je to potrebné aj keď som ešte nemala pohlavný styk ? Ak áno, ako takéto prvé vyšetrenie prebieha ? Za odpoveď vám veľmi pekne ďakujem...:) Pekný deň
    Na preventívnu prehliadku máte nárok od 18-teho roku života. Ku gynekológovi zájdite, môžete sa očkovať proti rakovine krčka maternice, čo je výhodné pred prvým pohlavným stykom.
  • Dobrý den ja sa chcem opýtat ja uzivam tabletky CHLOE a rada by som vedela ci som chránená aj ked beriem biele tabletky?som chranená len ked berem aj oranzové alebo aj biele?dakujem
    Antikoncepčne ste chránená stále počas užívania Chloe.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať o 12:00 som si mala dat antikoncepciu a zabudla som a asi tak o 18:00 sme mali s priateľom pohlavný styk je možné že by som mohla otehotnieť? Ďakujem za skorú odpoveď.
    Neotehotneli ste. S užitím antikoncepčnej tabletky by ste nemali meškať viac, ako 12 hodín.
  • Pani Doktorka, mala som 3 mesačnú pauzu HAK-Novynette.V sobotu večer som začala slabo krvácať,chcem si zasa užívať ,no tabletky viem si dať až v pondelok,lebo nemám doma zakupenu...možem si ju dať až na 3deň cyklu,alebo je to problem...viem,že prvy deň je asi vhodnejšie.no chcem si už zase uzívať antiku...čo mám robiť?
    S antikoncepciou môžete začala 1-5. deň cyklu.
  • Dobry den, chcela by som sa Vas opytat na spolahlivost Pharmatexu. Pred dvomi rokmi som prestala uzivat HAK Regulon z dovodu rozchodu s priatelom. Momentalne rozmyslam nad inymi alternativami ochrany,k HAK sa vsak vratit nechcem, nakolko mam problemy s cievami, resp. tvorbou modrin. Po vysadeni antikoncepcie som vyrazne schudla a dosiahla svoju povodnu hmotnost 53 kg. Som zodpovedna, chcem byt dostatocne chranena. Co si myslite o spolahlivosti Pharmatexu v kombinacii s kondomom ? Je lepsie zvolit krem alebo vaginalne kapsule ? Dakujem za odpoved
    Pharmatex ani kondóm nedosahujú takej antikoncepčnej spoľahlivosti, ako hormonálna antikoncepcia, ale poslúžia lepšie, ako žiadna antikoncepcia.
  • Dobrý deň Chcela by som sa informovať ohľadom užívania antikoncepčných tabletiek Karhleight . Užívam antikoncepciu prvých 5 dní od začatia menštruačného cyklu . Chcela by som sa spýtať či som chránená už od začiatku ? Vopred za odpoveď ďakujem
    Antikoncepcčne chránená ste až po siedmych dňoch užívania.
  • Dobry den !!..chcela by som sa spytat ci je vhodne uzivat hormonalnu antikoncepciu myslim vo forme tabliet ak trpim \"hyperbilirubinemiou\" a lahkou anemiou ...tiez mam problem cisto kozmeticky - rozsirene zilky na stehnach pricom vekom sa stav zhorsuje - teda je ich coraz viac... Poz. ...mam 39 rokov, 2 deti a momentalne mam zhruba 2 a pol roka zavedene vnutromaternicove teliesko \"Ariana\" ....znasam ho dobre akurat mam silnejsi menzes...
    Benígna hyperbilirubinémia nie je absolútnou kontraindikáciou podávania perorálnej kombinovanej hormonálnej antikoncepcie. Ja by som vám však navrhla vnútromaternicové teliesko s naviazaným hormónom- Mirenu. Tá pôsobí iba vo vnútri maternice a neovplyvní váš pečeňový metabolizmus. Okrem toho, že pôsobí antikoncepčne, tak krvácanie bude úplne slabé, alebo nebudete vôbec krvácať, čo je veľmi vhodné pre liečbu vašej anémie.
  • Dobre den, chcem sa Vas spytat. 1. septembra som spravila dost velku chybu v uzivani (zabudla som si dat 5tu tabletku HAK gestodette). Neuvedomila som si to a mala som s priatelom dva dni na to pohl. styk (prerusovanu suloz ale 2x po sebe = kvapocky lasky)). 6 dno od zabudnutia som mala slabsie 1 dnove spinenie. No menstruaciu som v pauze dostala normalnu, klasicu 4dnovu. Tak som pokracovala v uzivani (chybu v dalsom mesiaci som nespravila). Aj ta druha menstruacia mi prisla klasicka, silna 4dnova. Treza som na konci prveho tyzdna v uzivani tabletiek a pobolieva ma trochu v podbrusku, a mam aj hustejsi vytok. Myslite si ze by som mohla byt tehona aj napriek 2 menstruaciam, ktore som uz dostala? keby som bola, tak som uz v 9 tyzdni. Bojim sa, ani by ma nenapadlo ze napriek silnej, klasickej menzes mozem byt v tom. Dakujem za odpoved, Chrenkova
    Ak si nie ste istá, prečo nenavštívite svojho gynekológa, alebo si neurobíte tehotenský test? ja si nemyslím, že ste tehotná, ale bez vyšetrenia to je iba môj názor.
  • Dobry den, nedavno sme sa prestahovali do ineho mesta a nakolko este nemam zmeneneho lekara,obraciam sa s otazkou na vas. Pred troma tyzdnami som si spravila tehotensky test,ktory sa da pouzit uz 5.den po styku.Vysiel mi pozitivny.No tyzden na to som dostala menzes.Dostala som ho o tyzden skor ako som \"mala\" a trval este raz tolko ako zvycajne.Od jeho skoncenia a vlastne este aj pred nim,mam silny vytok,ktory aj dost zapacha. Chcem sa spytat,ci je mozne aby som bola tehotna,ked to test ukazal,i napriek tomu,ze som menzes mala. Za odpoved vam velmi pekne dakujem
    Je možné že ste tehotná, taktiež sa môže jednať o mikroabort, alebo aj o mimomaternicové tehotenstvo. Jednoznačne potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • ZACALA SOM UZIVAT ANTIKONCEPCIU FEMODEN MAM 43 ROKOV JE TATO ANTKON. PRIMERANA K MOJMU VEKU PREDTYM SOM UZIVALA ANTIKONCEPCIU BELALA KTORA MI NEROBILA DOBRE KAZDY DRUHY TYZDEN SOM KRVACALA POSOBI ANTIKON: FEMODEN NA PRIBERANIE A je dobra na plet ake pozitivne ucinky ma tato ankoncepcia
    43 ročnej žene by som Femoden nedoporučovala, potrebujete nízkodávkovanú antikoncepciu.
  • Dobrý večer prajem...mala by som na Vás takúto otázku..Mám 20 roko a beriem HAK DIANE 2 roky a chcela by som mať styk s novým priateľom a chcela by som si byť istá,že nemusíme použiť kondóm,pretože niesom si istá,či tam nieje riziko aj ked som nikdy na tabletku nezabudla a každý den ju beriem v rovnakom čase. A ešte by som sa chcela spýtať či nemusím používať kondom aj počas 7 dnovej pauzy,ako je možné že to chráni ?....A nemusím si pri HAK vypočítavať plodné a neplodné dni ? Ďakujem Vám veľmi pekne
    Ak užívate antikoncepciu, nemáte plodné dni- načo by vám inak antikoncepcia bola? Antikoncepčne ste chránená stále počas užívania antikoncepcie, aj v dňoch pauzy a môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • Prosím Vás, ovplyvňuje lubrikačný gel účinok antikoncepcie, presnejšie vaginálneho krúžku Nuvaring? Za odpoveď ďakujem.
    Lubrikačný gél neovplyvňuje účinnosť Nuvaringu.
  • Dobrý den, prosim vas pekne chcela by som vas opytat, beriem pravidelne antikoncepciu Solftinlle 21 dni a teraz mam druhy den oddychovy den, včera a dneska ranko sme mali s priatelom (sex) bez prezerativ a dneska pred obedom som dostala krva. či menstruacii? čbojim sa či nahodou neotehoniet. Dakujem veľmi pekne Andrea
    Neotehotneli ste, v týždni pauzy budete dostávať menštruáciu. Antikoncepčne ste chránená aj v týždni pauzy- to vám váš gynekológ nepovedal?
  • Dobry den,prosim Vas chcem sa opytat ci sa moze panadol v tehotensve.Od bolesti zubov.Som v 22 tyzdni tehotenstva.Dakujem
    Môžete ho použiť, ale radšej nie opakovane.
  • Dobry den,ja by som sa chcela spytat,ci tehotensky test sa moze robit aj tri mesiace od pohlavneho styku a vysledok bude spravny.Viem je to trosku zvlastna otazka,no 2 mesiace po pohlavnom styku som menstruaciu dostala,az minuly mesiac mi meskala,dostala som vyvolavacku,po vyvolavacke som menstruaciu dostala asi az na 8 den,menstruaciu som mala normalnu 8 dni, ako zvycajne,zo zaciatku silnejsiu,potom sa to zoslabovalo.sestricka mi vravela,ze to je v poriadku,kedze menstruacia po vyvolavacke sa moze dostavit az do 10 dni po jej pichnuti,podla toho aky nizky je obsah hormonov v tele, kedze test,ktory som si robila vysiel negativne,ani doktorka na sone nevidela nic,chcem sa spytat na bolesti v podbrusku,moja doktorka mi vysvetlila,ze v case ovulacie je to normalne,ze brusko a podbrusko neboli len pocas menstruacie,ale aj v case ovulacie,trosku ma to znepokojuje,kedze test je negativny,ani na sone nic nevidno,menstruaciu som taktiez dostala po vyvolavacke a tie bolesti stale pretrvavaju,niesu velmi vyrazxne,ale je to ako nejaky tlak alebo take nieco,ja to opisat neviem,len sa mi to zda zvlastne a tehotna este netuzim byt.Moja gynekologicka sa ma spytala,ci nemozem mat problemy s travenim.Tento tyzden by mi mali este urobit druhy odber na hladinu hormonov.Chcem sa spytat,robia sa tieto testy aj zenam,ktore su tehotne,alebo tieto odbery sa robia len zenam,ktore maju problem s menstruaciu.Vopred dakujem za odpoved.
    Tehotným ženám sa nerobí hormonálny profil.
  • Dobrý deň, je teoreticky možné nejako zabrániť , aby som pri užívaní antibiotík dostala mykózu? ďakujem
    Počas užívania antibiotík používajte lokálne antimykotiká preventívne.
  • Dobry den ja by som sa chcela spytat ja som rodila cysarskym rezom a sla som ku gynekologovi po sestonedeli a predpisal mi antikoncepciu ktoru ,mozem brat aj ked kojim a povedal mi ze nemusim dostat menzes no dostala som a zajtra to bude 2 tyzdne co ho uz mam . Neviem ci je to s tej antikoncepcie alebo co mam utekat ku gynekologovi alebo este pockat dakujem
    Choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, po vyše 2 rokoch som vysadila antikoncepciu teraz je to len 6-ty deň, čo som si nedala antikoncepciu a cítim sa hrozne. Je to normálne?
    Áno, je to hormonálna zmena. Samozrejme, ak to bude dlho pretrvávať, musíte zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, rada by som sa spýtala. Som v 25.týždni tehotenstva. Pred dvomi dňami som sa necítila dobre, bolo mi celkovo špatne od žalúdka a bolelo ma bruško - resp. v podbrušku, bolesť typická pri zastavenej stolici, veľmi som sa bála preto som zašla môjmu gynekologovi. Ten mi predpísal tabletky MAGNE B6 a dal ma na PN s odporučením kludového režimu. Ked sa ma pýtal, či beriem ešte nejaké tabletky, povedala som len že viatmínky pre tehotné LADEE VITA avšak zabudla som mu povedať, že od endokrinologičky mam predpísané a beriem každé ráno na lačno tabletky EUTHYROX 50mg. Teraz sa bojim, či sa to navzájom nevylučuje alebo nie je žiadne riziko brat oba preparáty aj Euthyrox aj Magne B6 dokopy. Prosím mohli by ste mi odpovedať čím skôr, nech som kludnejšia???? Ešte som vlastne zabudla poznamenať a chcem sa tiež spýtať, MAGNE B6 mi predpísal v dávkovaní 3x1 tbl. avšak v príbalovej informácii tabletiek som sa dočítala, že tehotné by nemali prekročiť dávkovanie 2 tbl. denne, tak ako to je??? Prečo mi lekár predpísal vyššiu dávku. Ja radšej užívam 2 denne ako bolo napísané v príb.info jednu ráno a jednu večer. Veľmi pekne ďakujem za zodpovedanú otázku. Peťa
    Magnézium, Lady vita a Eutyrox môžete užívať spolu. Namiesto Magne B6 si kúpte Magnerot a ten užívajte 3-4x1 podľa potreby.
  • Dobrý deň, kvôli bolestiam hlavy počas menštruácie mi môj gynkológ odporučil zmeniť antikoncepciu yadinne a začala som brať antikoncepciu zoely. Beriem ju prvý mesiac, avšak trápia ma hrozné zmeny tlaku a hlavne návaly tepla je to pri zmene antikoncepcie normálne, alebo ju mám vysadiť a vrátiť sa radšej k yadinne? ďakujem
    Vydržte 2-3 cykly, až potom hodnoťte antikoncepciu. Nemeňte preparáty hneď, lebo sa nestačíte prispôsobiť.
  • Dobrý deň začala som brať antikoncepciu Lunytta. Chcem sa opýtať či môžu MIG 400 na bolesť hlavy ovplyvniť účinok antikoncepcie lebo v príbalovom letáku sa nezmieňujú o týchto účinkoch. Občas beriem aj tabletky predpísané neurologičkou Relpax na migrénové bolesti hlavy, či tieto tabletky ovplyvňujú antikoncepciu. Za odpoveď ďakujem a prajem pekný deň.
    Mig400 a Relpax účinnosť antikoncepcie neovplyvňujú.
  • Prajem dobrý deň. potrebujem vašu radu. Svoj prvý pohlavný styk som mala počas prvého užívania antikoncepcie chloe, avšak počas bielych tabletiek. poslednú účinnú tabletku som vzala 2 dni pred pohlavným stykom, v ktorom môj priateľ použil kondom. o 3 dni nato som dostala menštruáciu, odvtedy ubehlo už 6 dní a ja mám stále pocit že sa so mnou niečo deje. môže sa stať že som tehotná? od tej menštruácie mi začali vadiť výrazné vône, pobolievajú ma vaječníky, bývam unavená a často močím. prosím poraďte mi, som z toho zúfalá (tabletky už ďalej teraz neberiem a predtým som brala viac menej pravidelne, možno s oneskorením do 3 hodín)
    Nie ste tehotná, ak ste tabletky užívala bez chyby. Počas užívania antikoncepcie môžete mať nechránený pohlavný styk bez rizika otehotnenie, načo by vám inak bola antikoncepcia?
  • Dobry den, pravidelne uzivam hormonalnu antikoncepciu, tento mesiac som vsak v prvy den po tyzdnovej prestavke 18.10 zabudla uzit tabletku, uzila som ju vsak do 24 hodin spolu s dalsou. Aby vsak toho nebolo malo, v stredu 24.10 som opat neuzila antikoncepciu, nakolko som si zabudla tabletky. Chybajucu tabletku som uzila nasledujuci den. Vcera som vsak mala nechraneny styk s priatelom, a dnes sa mi objavilo spinenie. Den prvej menstruacie bol 15.10, mozem byt tehotna? Mam uzit tabletku po? Dakujem za odpoved
    Do konca cyklu používajte prezervatív. Špiníte preto, lebo ster vynechali tabletku, špinenie nie je známkou tehotenstva. Escapelle nie je potrebné užívať.
  • dobry den. chcem sa opytat na jednu otazku , ja som tehotna asi tak 4 tyzdne a chcela by som vediet ci mozem mat s partnerom pohlavny styk aj teraz pocas tehotenstva a jeho zaciatku. dakujem .
    Pokiaľ nekrvácate a nemáte ťažkosti, môžete mať pohlavný styk.
  • dobry den..prestala som uzivat HAK zo zdravotnych dovodov,pred tromi mesiacmi som prekonala mozgovy infarkt,beriem lieky na vysoky krvny tlak,clopigammu a anopirin,dala som si zaviest danu,po menstruacii som bola na ultrazvuk ci je na spravnom mieste,lekar mi povedal,ze je vsetko v poriadku,som v polovici menstruacneho cyklu a po pohlavnom styku som zacala krvacat - uz treti den,chcem sa spytat,ci je to prirodzene a ci to krvacanie nemoze ovplyvnovat aj lieky na riedenie krvi..neviem ako sa mam teraz orientovat,ci je to menstruacia,alebo krvacanie ineho charakteru..mam vyhladat lekara ak sa to neupravi samo..?dakujem..
    Jedná sa o krvácanie mimo cyklus, ktoré je spôsobené telieskom v kombinácii s liekmi proti zrážanlivosti krvi. ak sa to bude opakovať, navštívte svojho gynekológa.
  • Dobrý deň. Chcem sa spýtať či sa môžu dávať candibene vadinálne čípky 100 mg 6 tbl spolu s lactofeel vaginálny gél či sa to navzájom neovplyvňuje? Podotýkam som v 37. týždni tehotenstva. Za skorú odpoveď Vám vopred ďakujem s pozdravom Ďuríková.
    Najprv užívajte Cadibene, potom Lactofeel.
  • Dobrý deň, už pár rokov mám výtok, ktorý občas zapácha a hlavne pri milovaní. Chodím pravidelne na lekársku prehliadku k všeobecnej lekárke aj ku gynekologičke. Gyn. prehliadku som absolvovala 26. 6. 2012 /stery, moč, sono/ a všetky výsledky sú dobré mám po 50-siatke. Veľmi mi vadí tento zápach. Neberiem žiadne lieky ani vitamíny . Čo s tým.? M.
    Potrebujete jednoduchú kultiváciu z pošvy a liečbu. Jedná sa o bakteriálnu vaginózu, je to premnoženie anaeróbnych baktérií, ktoré spôsobujú zapáchajúci výtok a vymiznutie laktobacila.Do pošvy potrebujte krémové antibiotikum s obsahom clindamycinu a následne by ste mali používať vaginálne tabletky s obsahom laktobacila a estriolu.
  • Dobry den, opakovane sa u mna objavili kozne problemy spojene so svrbenim a to na chrbte a na dekolte. Zasla som za koznou, ktora mi dala urobit aj krvne testy z ktorych sa zistilo, ze mam zvysene mykoplazmy (neviem ktory druh) a ze je to prenosne pohlavnym stykom. Ja som vsak este panna ako je mozne ze som sa nakazila? je mozne ze sa to moze preniest oralnym sexom?predpisala mi antiobiotika Cyprofloxacin Sandoz. Je jej postup spravny? nemala ma poslat ku gynekologovi resp. urologovi aby sa podvrdilo resp. vylucilo o aky druh mykoplazmy ide a podla toho nasadila potrebne antibiotika? okrem toho ma znepokojilo ze namiesto antiobiotik mi nukala colostrum, o ktorom som pocula 1x a teda som skor zvolila antibiotika na dobu 21 dni a potom mam ist znova na krv. Prosim poradte mi ci nemam podstupit aj ine vysetrenia aby sa spravne urcila liecba. Rovnako sa chcem opytat ako ma vyzerat gynokologicke vysetrenie ak som este panna, nakolko sa bojim ci sa nieco nezanedbalo. Ak sa berie vyter z posvy alebo ster z krcka maternice porusi sa tym panenska blana? dakujem za odpovede
    Výter z pošvy sa berie otvorom v panenskej blane- kadiaľ myslíte, že by vám odtekala menštruačná krv? Počas odberu nedôjde k deflorácii. Mykoplazmy je možné získať aj inou formou, ako priamo pohlavným stykom. Liečba je dobrá, po liečbe by ste mali zájsť ku gynekológovi na kontrolný výter.
  • Doplnenie otázky, ohľadne Mireni. Pani doktorka písala som Vám o probléme pri pohlavnom styku, že manžel cíti vlákna z Mireny, a prekáža mu to. Ak sa nakoniec rozhodnem Mirenu dať vytiahnuť, prosím akú by ste mi radili antikoncepciu? Mám tri deti, ešte stále kojím, mám tri mesiace po pôrode, a medzi tehotenstvami som brala tabletkovú antikonc. , mám 32 rokov, a užívam lieky na štítnu žľazu-Euthyrox 50mg. Za odpoveď veľmi pekne Ďakujem.
    Ja som vám už dávno odpísala (ak ste to vy), že Mirenu je veľká škoda vyhodiť kvôli prekážajúcim vláknam, treba ich zastrihnúť.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, ohľadom Mireny a problémy pri pohlavnom styku. Už dva mesiace mám zavedenú Mirenu. Ja osobne nemám s nou žiadny problém, ale manžel ju pri pohlavnom styku cítil, respektíve vlákna ktoré znej vyúsťujú. Doktor ich troška zastrihol, ale aj tak ich manžel cíti a vadí mu to pri pohlavnom styku. Doteraz sme nikdy nemali žiadny problém, manžel má so mnou stále rád sex, ale vidím na nom, že to nie je ono. Neviem čo mám robiť, veľmi ma to trápi , uvažujem o tom že si ju dám vytiahnuť, len po troch deťoch a medzitým užívanie antikoncepcie, som si myslela, že Mirena je najvhodnejšia. Prosím poraďte mi, či sa nemôže niečo stať, keď ešte požiadam doktora o ďalšie skrátenie vlákien, či nebude mať problém potom pri vyťahovaní, a či ste sa už s takýmto problémom stretli. Ešte poznámočka stále kojím, dúfam, že aj to nejak neovplyvňuje.
    Samozrejme, že vlákna je treba skrátiť tak, aby váš pohlavný život bol uspokojivý, na to má predsa antikoncepcia slúžiť.
  • Dobý deň. chcem sa opýtať beriem antidepresíva parexín a chcela by som začať užívať hak minerva, ktoré mi predpísala dokt. prv než som skončila na antidepresívach. Môžu sa tieto tablt. navzajom ovplyvňovať?
    Oba lieky môžete spolu užívať.
  • dobrý večer chcela by som sa opytat ...asi pol roka som brala antikoncepciu a 27 augusta som mala poslednu menstruaciu a potom som uz tabletky nebrala (vysadila som ich ) nasledovnú menstruaciu som mala dostat 27 septembra ...nedostala som .. takze od 27 augusta som nemala lekar mi dal vyvolavacku ,robil ultrazvuk a povedal ze tehotnost to nie je ..len uz presli dva tyzdne a ani po vyvolavacke som ich nedostala ...neviem teda ci som tehotna alebo nie ,,,moze to meskat aj z vynechania ?
    Jedná sa o tzv.post pill amenoreu- teda vynechanie menštruácia po ukončení užívania antikoncepcie. Postihuje iba malé percento užívateliek antikoncepcie. Endokrinológovia tvrdia, že takáto amenorea sa upraví do pol roka po ukončení užívania antikoncepcie.
  • Dobrý deň mohli by ste mi prosím povedať niečo bližšie o modernom pesare femcap ? chcela by som to vyskúšať keďže hormóny mi nesadli a už by som to nechcela riešiť hak. Kondóm nám nevyhovuje, pharmatex celkom ujde, ale stáva sa, že partnera štípe penis, tak by som chcela kúpiť tento pesar, žiaľ našla osm strašne málo info. Neviem ani poriadne na akom princípe to funguje, či sa to musí používať kombinovane ešte s niečim iným a či môžu byť na to nejaké alergické reakcie. Ďakujem pekne :)
    Bohužiaľ, zatiaľ som nepočula, že by na našom trhu bol pesar k dispozícii. Niektoré moje pacientky si pesary vozili zo zahraničia.
  • Dobry vecer!!! Berem tabletky Bellissima pravidelne,a mala som teraz pauzu a nedostala som menstruaciu!!! Jeto normalne? Robila som si aj test pre istotu ale ukazal ze nie som tehotna!!! Dakujem
    Občas sa pri užívaní nízkodávkovanej antikoncepcie stane, že sliznica maternice narastie tak nízka, že nekrváca. Pokračujte v užívaní antikoncepcie a v prípade, že sa menzes nedostaví ani v ďalšom cykle, navštívte svojho gynekológa.
  • Dobryyy den mala som Zapal a aj antibiotika pekne mi zmyzol ... Dobrala som ich minuly tyzdeb v nedelu !! Kedyozem mat pohlavmy styk s priatelom aby sme boli mimo ohrozenia O
    Nepíšete,čím bol spôsobený zápal, zápal čoho ste mali, ani aké antibiotiká ste užívali. Ako vám mám odpovedať?
  • Sustavne sa liečim na vag. mykozu alebo e. cooli, 4 roky lekar uz nevie čo napísať na RP. Mne stači zobrať len Paralen a už mám problem. Nemam diabetes, reumu,a pod. Ďakujem za radu .
    Absolvujte imunologické vyšetrenie a imunológ zistí stav vašej bunkovej imunity a môže vám doporučiť výrobu autovakcíny. V Bratislave autovakcíny robia na lekárskej fakulte na oddelení mikrobiológie.
  • Dobrý deň pani doktorka. Mávam pravidelnú menštruáciu,no tento mesiac som ju mala dlhú až 14 dní a bola skor taká hnedá, teraz ešte stále mám raz za deň ružový výtok a občas ma pobolieva pod bruchom. Neberiem žiadne lieky okrem vitaminov (zinok, pangasius). Bola som u lekára ale povedal, že som v poriadku, no mne sa to v poriadku vôbec nezdá. Som v zahraničí a k lekárovi sa mi teraz znova ísť nedá. Myslela som si, že môžem byť aj tehotná, ale test bol negatívny. Čo by som mohla robiť dovtedy kým sa dostanem zase k lekárovi. Ja už začínam mať strach. Za odpoveď Vám vopred ďakujem.
    Bez riadneho gynekologického vyšetrenia a zistenia príčiny krvácania si pomôcť nemôžete. V každom prípade aj lieky vám musí predpísať gynekológ, takže sa k nemu musíte dostať.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je možné že som tehotná, beriem HAK Maitalon pravidelne, s partnerom mávame nechraneny pohlavny styk a spravil sa domna ?
    Lekár, ktorý vám predpisoval antikoncepciu vám určite povedal, že budete antikoncepčne chránená, pokiaľ budete antikoncepciu užívať bez chyby. To znamená, že môžete mať nechránený pohlavný styk. načo by vám inak bola antikoncepcia?
  • Dobrý deň.Začala som brať antikoncepcne tabletky Zoely od prvého dňa menstruacie. šiesty deň uzivania som mala nechraneny pohlavný styk s priateľom a ešte som mala aj slabucke krvácanie. Na druhý deň okolo 10:30 som mala slabucku hnačku fakt len trošku. Neviem či to s tým súvisí ale radšej to pisem. Tabletky užívam pravidelne medzi 8-9 hodinou ráno.Chcem sa opýtať či teda som už bola 100% chránená a nie je riziko otehotnenia aj keď sa urobil do mňa. Ďakujem za skorú odpoveď
    Nechránený pohlavný styk môžete mať po siedmych dňoch užívania. Keďže ten váš styk bol na šiesty deň užívania, budeme predpokladať, že to postačuje a že ste antikoncepčne chránená.
  • Dobryyy den mala som Zapal a aj antibiotika pekne mi zmyzol ... Dobrala som ich minuly tyzdeb v nedelu !! Kedyozem mat pohlavmy styk s priatelom aby sme boli mimo ohrozenia O
    Mali by ste sa to spýtať svojho gynekológa. Nepíšete zápal čoho ste mali,ani aké antibiotiká ste užívali. Ako vám mám odpovedať na tak neurčitú otázku?
  • Dobrý deň, v poslendom týždni som sa spozdila pri užívaní HAK o nejakých 14 hodín potom som užila tabletku. O deň neskôr som začala mať polesti ako keď mi začína menštruácia a mala som hnedý výtok..No mám ju dostať až o týžden neskôr, ale dalej som pokračujem v užívaní až do konca blistra..chcem sa spýtať či som urobila dobre. dakujem za odpoved
    Áno, pokračujte v užívaní, hnedé špinenie je spôsobené oneskoreným užitím tabletky.
  • Dobrý deň...užívam hormonálnu antikoncepciu...zrovna počas 7 dňovej prestávky medzi dvoma baleniami užívam antibiotiká Xelacef 500...viem, že v období užívania antibiotík je narušená účinnosť HAK...ale neviem, na ako dlho...antibiotiká doberiem v stredu ráno a vo štvrtok začnem brať nové balenie antikoncepcie...už budem plne chránená, alebo účinnosť HAK je následkom užívania antibiotík narušené na dlhšiu dobu po dobratí antibiotík? ...ďakujem za odpoveď...
    Prezervatív pri pohlavnom styku používajte ešte 7 dní po ukončení užívania antikoncepcie.
  • RE: odpoved na otazku..Budu mi to robit v tej anestezii. predtym ale teda mozem mat ano? dakujem
    Ja neviem, čo ste sa ma pýtali, toto nie je chat! Vždy musíte napísať celý problém!
  • Dobrý deň, dovoľujem si obrátiť sa na Vás s prosbou o pomoc, radu, som bezradná a nešťastná. Skúšala som to aj na mnohých web stránkach,poradniach, ale žiaľ odpovede som sa nedočkala a môj lekár mi nič nevysvetlil iba mi dal ruky papiere s odporúčaním na onkogynekológiu. Som 33 - ročná matka dvoch synov 9 a 11 ročných. Mala som 2 sexuálnych partnerov. Prvého, otca mojich oboch synov do 06/2010, v 09/2010 mi bola robená cytologia s výsledkom PAP II, od 03/2011 mám druhého partnera, v roku 2011 som nemala robenú cytológiu, posledný výsledok z cytológie je teraz z 09/2012 s výsledkom PAP IIIa LSIL s HPV (nemám žiadne problémy, iba bolesti v podbrušku asi niekedy od 06/2010). Viem, že môj prvý partner mal od 07/2009-06/2010 súčasne pomer so mnou a ešte s jednou dámou, ktorá sa v tej dobe podrobila konizácii krčka. S týmto partnerom som mala nechránený styk, nakoľko bol mojím manželom a tvrdil že intímne žije iba so mnou.Som bezradná, neviem ako sa mám zachovať voči svojmu terajšiemu partnerovi. Snažila som sa získať si informácie o HPV na nete a ak som to správne pochopila, tak k nakazeniu asi došlo ešte s prvým partnerom, alebo sa mýlim?S mojim terajším partnerom si veľmi prajeme mať bábätko, mám preto veľký strach. Je to veľmi citlivá téma, nechcem mu ublížiť,preto aj tak veľmi pátram po pravde, po pôvodcovi môjho HPV. Prosím pomôžte mi. Viem, že sa s mojím terajším partnerom musím o tom, čo najrýchlejšie porozprávať, ale neviem ako mu to mám povedať, nechcem, aby nadobudol presvedčenie, že som mu bola neverná a tiež nechcem, aby si myslel, že som presvedčená o jeho nevere.Mám strach aj čo bude so mnou, moji dvaja synovia majú iba mňa a ja mám panický strach z rakoviny. Ďakujem Vám za pochopenie a odpoveď Viki
    Ak absolvujete konizáciu, tak rakovinu nedostanete. Po konizácii sa dajte očkovať štvorvalentnou vakcínou. Keďže váš prvý manžel mal milenku, ktorá musela podstúpiť konizáciu, tak je jasné, že infekcia HPV pochádza od nej.
  • Dobrý večer, po niekolko mesacnom uzivani antikoncepcie Gestodette som tuto hak prestala brat. po jej vysadeni som zacala priberat na vahe. stravujem sa zdravo, sportujem ako obvykle, nic sa nezmenilo. kila nejdu zhodit. cim to je? ako zastavit priberanie a podarit sa schudnut? za Vasu odpoved dakujem. Zuzana
    Priberanie na váhe môže byť spôsobené ochorením štítnej žľazy, mali by ste zájsť na endokrinologické vyšetrenie.
  • dobry vecer to som zase ja ta stou,menstruaciou ktora mi neprisla v pauze,nenapisala som nazov tabletiek,tak teraz BELLISSIMA!!!!!!! Dakujem
    Je to v poriadku, je to nízkodávkovaná antikoncepcia, môže sa to stať.
  • Dobry vecer, Pred uzivanim antikoncepcie som vazila 55kg. Od 20 roku zivota som zacala uzivat hormonalnu antikoncepciu mercilon a moja vaha sa zmenila na 57. V sucasnosti mam 25 r. a za cely cas uzivania antikoncepcie sa moja vaha nehybala a nemala som ani ziadne ine neziaduce ucinky. Pred mesiacom som vysadila antikoncepciu a teraz mi menstruacia meska 3 den. - Je to normalne, alebo mam zajst ku gynegologicke? Tehotenstvo vylucujem. A moja vaha sa za tento mesiac, co neberiem antikoncepciu zmenila a 3 kg som nabrala na telesnej hmotnosti. Teraz vazim 60kg. - Moze to byt sposobene s vysadenim HAK? Pritom chodievat plavat, behat, posilujem a stravujem sa bezne bez dodrziavania nejakych diet. Dakujem Lucia
    Priberanie môže byť spôsobené viazaním tekutiny pred menzes, alebo zníženou funkciou štítnej žľazy. Meškanie menzes je spôsobené vysadením antikoncepcie. Antikoncepciu vysaďte, keď menzes bude meškať viac, ako 10 dní.
  • Dobry vecer!!! Chcem sa opitat beriem pravidelne antikoncepciu,teraz som mala tyzden pauzu,ale nedostala som menstruaciu!!! Jeto normalne? Robila som si aj test pre istotu,ale ukazal ze nie som tehotna!!!! Dakujem!!!
    V prvom rade ste mi mali napísať, akú antikoncepciu užívate, ale vo všeobecnosti možno povedať, že ak užívate antikoncepciu s obsahom dienogestu, alebo nízkodávkovanú antikoncepciu, občas sa môže stať, že menštruácia je slabá, alebo sa vôbec nedostaví.
  • Dobrý deň. Prosím Vás chcela by som sa opýtať, či by ste mi nevedeli poradiť vhodnú antikoncepciu pre mňa. Používala som JEANINE, ale bola som z nej strašne podráždená a neskôr som začala používať maitalon, ale z tých mi vôbec nechutilo jesť a schudla som 5 kg. Je nejaká antikoncepcia, kde sa tieto príznaky nemusia prejaviť ? Ďakujem za odpoveď
    Skúste Zoely, mali by ste byť spokojná.
  • Dobrý deň. asi pred 3 týždňami som vysadila antikoncepčné tabletky Yaz. nerobili mi žiadne problémy len už som ich brala dlhšie a chcela som ich vysadiť na nejaký čas. Brala som ich skoro 5 rokov. Po vysadený tabletiek mi začali problémy že mi býva dosť často nevoľno až na odpadnutie a mám bolesti také pichlavé pri lavom vaječníku ( ako keď som mala cystu). Mávam hnedé výtoky bez zápachu. nemám svrbenie ani nič iné iba tie výtoky. Tie väčšinou mávam po tej pichlavej bolesti. Aj pri pohlavnom styku mám bolesti.nie vždy ale pomerne dosť často. je to taká divná bolesť.ako keby som zvnútra opuchnutá.akoby ma to pálílo. Počas toho ako som brala tie tabletky nemala som žiadne problémy a tak som teraz trochu nespokojná. alebo by som mala aj zájsť za svojím gynekológom? Len som chcela vedieť či sú to bežné príznaky po vysadení antikoncepčných tabliet a koľko ešte to asi tak bude trvať. teda kedy už bude telo v normále? A ešte som chcela že ak som mala počas toho ako som brala tabletky denno denne výtoky a ževraj to bolo normálne.tak teraz mi tie výtoky už úplne prestanú časom alebo nie? Ďakujem za odpoveď moc mi pomôžete :)
    Príznaky, ktoré popisujete, nie sú v žiadnom prípade normálne, výtok takisto nie je v poriadku. Jednoznačne absolvujte gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry den. Mavam velmi casto zapaly, kvasinky a podobne. Najnovsie mi nasiel doktor z cytologie nejake zmeny na bunakch poslal ma na exciziu. Mnestruacia mi skoncila 22. musim este dobrat Klion D-100 na gardnerellu. Moja otazka sa tyka sex. styku. Som objednana na 6 teda prepdokladam ze predtym mozem mat avsak ptoom som pocula ze jeden menstruacny cyklus nie. Ako to teda je? ..menstruaciu mam dostat niekedy tyzden aj nieco po zakroku ..takze teda potom je nutne cakat ten tyzden a cely mesiac aby presiel cyklus? dakujem za odpoved ( ak je to potrebne mam 20 rokov)
    Neviem bohužiaľ, akým spôsobom bude vzorka z krčka odoberaná. Ak to bude knips biopsia, stačí dodržať týždňovú sexuálnu abstinenciu, Ak vám bude lekár robiť excíziu v celkovej anestézii, tak pohlavný styk môžete mať až o mesiac. Poučiť by vás mal špecialista, ktorý zákrok bude vykonávať.
  • Dobry den, Chcela by som sa opytat prechadzam z antikoncepcie Qlaira na Novynette ako zacat uzivat, a hlavne by som chcela vediet ci sa treba dodatocne chranit, ( ci je antikoncepcny ucinok neako oslabeny) ak ano ako dlho Za odpoved vopred pekne dakujem Katka
    V prvý deň menštruácie po Qlaire užite prvú tabletku Novynette a pokračujte ďalej. Antikoncepčne budete chránená, dodatočnú antikoncepciu užívať nemusíte.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, ci lieky na chripku ako Coldrex alebo Theraflu ovplyvnuju ucinok antikoncepcie. Uzivam tabletky Zoely a na pribalovom letaku ucinok tychto liekov popisany nie je, preto sa len chcem uistit, ze ziadny vplyv nemaju. Dakujem velmi pekne.
    Coldrex a Theraflu účinnosť antikoncepcie neovplyvnia.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať len jedno. Je normálne dostať menzes po dvoch týždňoch?? Síce takto to mam len prvý krát ale aj tak.. Prosím odpovedzte :)
    Môže sa jednať o ovulačné krvácanie, tak či tak je to krvácanie mimo cyklus a preto by ste mali navštíviť svojho gynekológa.
  • psychicky nevladzem Dobry den prosim Vas som v koncoch psychicky , fyzicky, telesne aj dusevne. som v 16tt a presne tolko tyzdnov nespim ale len ratam vypocty, neviem si tehotenstvo uzit a preklinam jeden jediny den. potrebujem sa snad naposledy poradit a uz viac nic neriesit. len potrebujem pocut teda samozrejme pravdu , ci skutocne sa mozem tesit a vychutnavat si toto najkrajsie obdobie pre zenu. dam vam niekolko otazok . Znovu vas musim vsak vtiahnut do mojej problematiky. Pm 4-7do 8.7. plodne dni od 16-23.7 v tom case niekolko nechranenych stykov, cyklus pravidelny 33dnovy, posledny styk 31.7 chraneny. Moje otazky: 1. je mozne ze 9-10dni od oplodnenia sa da pocitovat bolest prsnikov -zväcsenie, mala som zvysenu aj vonkajsiu aj vnutornu teplotu , a bolest podbruskom ako pri menzese1 2. tehotenske testy mi vychadzali neg. boli sice robene pred meskajucou menstruaciou, je to normalne? 3.ked som si robila test digi po 12dnoch meskania s udajom tyzdnov od oplodnenia ukazal mi 3+co podla navodu znamena ze prebehlo od oplodnenia viac ako 3tyzdne. Mozem tento vysledok z casti povazovat za pravdivy? 4.je pravda ze 14dni od oplodnenie nie je na sono vysetreni vidiet este nic? teda nejaky zaciatok gravidity ,alebo gestacny vak?plod uz urcite nie? 5. mala som chraneny styk 31.7. vcase neplodnych dni, 5dni pred ocakavanou menzes,mozem tento den konecne vymazat z mojej mysli? je pri takomto styku v neplodnych dnoch sanca nulova na otehotnenie? 6.bola som u gyn v 5-6tt podla PM kde potrvdil teh. videli sme embryo.pol velkost 1-2mm zodpoveda to? 7.potom som bola u gyn podla Pm v 7tt5dni velkost polda sonu 7tt2dni= 1,1cm a potom v 10tt velkost plodu 9tt4=2,94 a potom v 14tt velkost plodu 7,9cm. zodpovedaju velkosti tymto tyzdnom? 8.zo zaciatku bol namerany 3dni rozdiel viem ze je to tolerancia, znamena to ze som neotehotnela 14DC ale 17DC? 9. moze to byt koli tomu ze moje cykly su 33dnove ked zoberem do uvahy stred cyklu je to 16-17DC. 10. ked som si prepocitala podla PM ktora bola 4.7 plus teda tych 16-17den stred cyklu tak mi to vyslo ze k oplodneniu prislo 20.alebo 21.7 , je to realne? tieto dni suhlasia aj velkostou plodu podla sona a teda aj s trojdnovou odchlkou nameranou na sone. 11.ak by som zostala tehotna v case 31.7. to by bolo presne na 27DC a rozdiel podla PM a podla sona plodu by musel byt az 13dni a viac. mozem sa spolahnut ze sono zachyti takyto velky rodziel ked dokaze zachytit 3dni? 12. ak dietatko bude vo vyssom stadiu tehotenstva mensie o dva tyzdne co to znamena? ze som otehotnela neskor? kedze hranica tolerancia je +-14dni 13.alebo sa len vyvija pomalsie a den oplodnenia sa nemeni,ked prve udaje a sonovysetrenia o oplodneni vychadzali presne na ten tyzden v case plodnych dni. 14.termin porodu mam stanoveny podla PM na 10.4, podla sona na 13.3,podla cyklu na 16.3. je to v poriadku? 15. ak sa pozna den kedy prislo k oplodneniu , hoci je to skutocne mozne iba pri umelom oplodneni tak sa termin porodu pocita takymto sposobom? beriem do uvahy ze prislo k oplodneniu 20.7-7dni-3mesiace+1rok= 13.4.2013 16. to znamena ze opät mi sedi aj termin porodu , teda relativne vsetky 3terminy sedia a nieje tam odchylka 6 dni co pri mojom cykle a sono vystreni je skutocne tak. je teda iste ze mozem byt kludna a terminy by sa uz nemali velmi menit?mozno iba v ramci tychto 6dni? 17.mozem vymazat ten prekliaty den z mojej hlavy, mysle a z mojho zivota? Budem rada ak mi odpoviete na moje otazky. Viem aj logicky si to viem odovodnit , aj casovo , aj terminovo, aj velkstou aj vsetkym ze som zostala tehotna pocas plodnych dni. ale nocne mory su silnejsie a predstavy, ze by to tak nebolo o to fatalnejsie a tragicke...som skutocne psychicky zufala. DAKUJEM VAM ZA VASU PRACU A ZA VSETKY DOTERAZ ZODPOVEDANE OTAZKY.velmi mi tym psychicky pomahate!
    Nepoteším vás. Aj v prípade, že vám všetky tri termíny vychádzajú podľa vašich výpočtov, vždy existuje možnosť, že ste otehotneli neskôr. Otcovstvo určí iba genetický test otcovstva po pôrode dieťaťa.
  • Dobry den, uzivam hormon.antikoncepciu a praskol nam s priatelom prezervativ. Vsimli sme si to vsak az po pohlavnom styku. Beriem ju pravidelne, ale 3 dni dozadu som pila viac alkoholu. K styku doslo 12dni od zaciatku menstruacie. Zaujimalo by ma ci je mozne otehotnenie vplyvom toho alkoholu. Priatel chcel, aby som si zobrala aj tabletku po, ale nasla som na internete, ze ak sa uziva antikoncepcia, tak by sa to nemalo. Dakujem
    V prípade, že užívate hormonálnu antikoncepciu bez chýb, môžete mať nechránený pohlavný styk bez rizika otehotnenia a nemusíte používať prezervatív. Užitie urgentnej antikoncepcie nie je v žiadnom prípade potrebné.
  • Dobry vecer :) chcela by som sa spytat,po kolkych mesiacoch mozem znova uzivat antikoncepciu,ked mam od nej pauzu dva mesiace . Vopred dakujem za odpoved
    Pauza vôbec nie je potrebná, antikoncepciu užívajte tak dlho, ako je potrené, alebo ako si prajete.
  • Dobri den, mala by som na Vas jednu otazku. Moja priatelka mala nechraneny pohlavny styk so svojim priatelom po celu dobu ich vztahu (cca 2 mesiace), menstruacia jej meska uz 3 mesiac, byva jej nevolno, je ospala a vela konzumuje, test si vsak spravit nechce. Je tehotna?
    Určite uznáte, že ak by som mohla odpovedať na túto otázku, bola by som veštica. Ak však dospelej žene, ktorá mala nechránený pohlavný styk mešká menzes 3 mesiace, treba uvažovať aj o gravidite, odkladanie gynekologického vyšetrenia situáciu nenapraví.
  • dobry den,po vysadeni HAK pocitujem vyssiu citlivost bradaviek,je to normalny jav?..dakujem za odpoved..prajem vam vela uspechov v praci aj osobnom zivote..
    Môže sa to stávať vplyvom hormonálnych zmien.
  • dobry den..aky cas musi ubehnut od zavedenia \"dany\",aby splnala svoju funkciu..dakujem za odpoved..
    Po menštuácii už môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • dobry den,prestala som brat HAK zo zdravotnych dovodov,teraz som si dala zaviest danu..mam ju mesiac,chcem sa spytat ci je normalne,aby som pri pohlavnom styku krvacala,aj ked menstruaciu mam dostat o 10 dni..?..dakujem..
    teliesko niekedy môže vyvolávať špinenie. ak sa to bude diať aj v ďalšom cykle, musíte navštíviť gynekológa, aby vás vyšetril ultrazvukom.
  • Dobrý deň, obraciam sa na Vás, lebo som už viac-menej zúfalá. Trpím výtokmi už roky (min.15 r.), gynekológ je môj najnavštevovanejší lekár a keď ma vidí, tak aj on je zo mňa zúfalý. Výtok mávam hustejší, bez výraznejšieho zápachu (ako kedy), vlatne po každom vycikaní, pokiaľ ma výraznejšie neobťažuje, tak ho už ani neriešim. Prečo Vám píšem, s bývalým manželom sme pri styku používali kondóm (viac-menej som ho donútila), avšak teraz mám priateľa, ktorý konóm odmieta používať, pretože tvrdí, že s ním si to nevie užiť a zvlásť so ženou, ktorú má rád. Tvrdí, že po milovaní ho to vždy svrbí, aj keď sme používali nejaké preparáty. Viete, veľmi ma to trápi, pretože ma začal úplne odmietať a stále viac sa odcudzujeme. Je to veľmi frustrujúce, lebo ja viem , že mám problém a vlastne mala by som ho s akýmkoľvek aj iným mužom. Gynekológ tvrdí, že môj najväčší problém je chýbajúci laktobacilus, no aj keď nejaký preparát vyberiem o pár dní mám výtok znovu. Viete mi nejak poradiť? Ďakujem Silvia
    Je potrebné vám odobrať kultivácie z pošvy, onkocytológiu z krčka a urobiť kolposkopické vyšetrenie. Tiež je potrebné meranie pH pošvy. Podľa nálezu je možné poslať vás na imunologické vyšetrenie a dať vám urobiť autovakcínu. Používanie prezervatívu vám nepomôže, preto partnera ani nenúťte, aby ho mal.
  • Dobrý deň prajem, mala by som otázku 1. tabletku z 3. tyzdňa som užila asi 20 hodin neskor a následne som pokračovala v bežnom užívani ako mi poradili, lenže teraz som si neni ista, ci mam dalsi blister hned pokracovat bez pauzy, alebo mam urobit 7 dnovu pauzu ako normálne a následne zacat novy blister či užívať ako doteraz bez zmeny? užívam Yasminelle pohlavny styk som nemala, ale by som chcela vediet v takomto prípade odkedy mozem ratat s plnou ochranou tabletiek? dakujem pekne
    Do konca cyklu používajte prezervatív, urobte si normálne pauzu a pokračujte v užívaní. V ďalšom cykle budete zasa antikoncepčne chránená.
  • Dobry den, mam otazku. Kvoli dovolenke som si dala naplaste bez prerusenia dva balenia po sebe. Teraz mi zacal menzes, ale spinenie bolo uz tri dni pred odstranenim poslednej naplaste a v podstate na dalsi den po odlepeni sa spustilo krvacanie. Take jeden den silnejie druhy slabsie, dnes je to uz 6den co mam stale menzes a dnes dokonca silnejsi a su tam take zrazeniny, Moze to signalizivat nejaky problem, alebo je to kvoli tomu ze nebola prestavka medzi baleniami. Dakujem za skoru odpoved.
    takéto krvácanie sa vyskytlo kvôli dlhému cyklu. Ak sa však krvácanie nezastaví, budete musieť navštíviť gynekológa.
  • Dobry večer....pred dvomi rokmi som mala neliečeny zapal. ktory mi spoôsobil priateľl pri prstovani ( najskôr mal špinu na prstoch) odvtedy mam furt opuchy pri prstovani.Už pri malom manipulovani s prstami mi napuchnu steny pošvy a už sa tam neviem dostať,pri silnejšom manipulovani my opuchnu steny aj psky ohanbia.Bola som s tym u gynekológa robil mi kultivačne testy ale nič nezistil....predpisal mi vaginalne tabletky, no nič sa nezmenilo. Myslite že sa tu bude dať liečiť aj keď to už trva 2 roky? Viete mi povedať s čim to liečiť? vopred ďakujem
    Aby som sa mohla zodpovedne vyjadriť, musela by som vás vyšetriť. Ak boli kultivácie negatívne, tak uvažujem o tom, že spomínaný \"opuch \" môže byť aj fyziologická reakcia dutinkatých telies umiestnených v pošvovom vchode na sexuálne dráždenie. Videl váš gynekológ ten opuch, alebo po sexe sa opuch stratil?
  • Dobrý deň, beriem antikoncepčné náplaste už skoro 3 rok. Už viackrát sa mi stalo, že som po sexe krvácala alebo mala taký červený výtok. Nebolo to pred menštruáciou. Ten červený až hnedkastý výtok mávam aj inokedy, nie len po sexe. Doktorka mi povedala, že to nič neznamená ale mne to aj tak robí starosti. čo by to mohlo znamenať? Ďalej mi povedala po vag. sone že sa mi vo vaječníku zdržuje neprasknutý folikul, kt. je tam už dlho a má pocit že sa zvačšuje. Kázala mi vysadiť antikoncepciu a potom prísť na kontrolu. Aký to má význam? čo môže znamenať ten neprasknutý folikul? Menštruáciu mávam pravidelne a intenzívnu. Antikoncepciu užívam pravidelne. Ďakujem za odpoveď.
    Nemôžem sa vyjadrovať k sonografickému nálezu, ktorý som nevidela. Ak sa folikul zväčšuje, môže vzniknúť cysta. Krvácanie mimo cyklus môže vznikať kvôli užívaniu antikoncepcie, ale môže mať aj iné príčiny- zápal, alebo léziu na krčku maternice. Bolo by vhodné vás dôkladne vyšetriť.
  • Dobry den Vam prajem! Ja by som sa chcela spytat, ci je mozne odialit menstruaciu o jeden mesiac s tym, ze po skonceni tabliet, hned zacnem brat dalsie balenie tabliet na dalsi mesiac, bez vynechania 7dnovej prestavky medzi dvoma baleniami. Este som to nikdy neskusala, a mam trosku obavy z toho ale, chystam sa na dovolenku s priatelom po dlhej dobe a prave na tie dni mi vychadza aj menstruacia. Chcela by som sa teda spytat, ci je to mozne a ci mi to moj cyklus velmi narusi. Za odpoved Vam vopred dakujem!
    Nepíšete, ktoré tabletky užívate- ak sú monofázické(všetky tabletky rovnakej farby), tak spojte dva cykly bez prestávky tak, ako ste napísali.
  • dobry den,pišete že otehotniet môžem hned po vysadeni antikoncepcie,ale môj gynekolog mi povedal,že mam počkat dva mesiace.Co by sa stalo,keby som otehotnela skôr.Mam 38rokov.
    Nestane sa nič, ak otehotniete hneď po vysadení antikoncepcie. Naopak, hneď po vysadení je vyššia šanca ovulácie. Takúto techniku používajú aj v centrách pre asistovanú reprodukciu. Nesúhlasím s vaším gynekológom, názory o pauze po ukončení užívania antikoncepcie sú zastaralé.
  • Dobry den. Poslednu menstruaciu som mala 4. Septembra a dodnes som nedostala medzi tym som mala nechraneny pohlavny styk, pred tyzdnom som si robila tehot.test ale vysiel mi negativny. Zväcsili sa mi aj prsia a mam bolest v podbrusku. Mozem byt tehotna? Dakujem za odpoved.
    Áno, môžete byť tehotná, ale samozrejme, meškanie menzes môže spôsobiť aj hormonálna porucha, ktorú sprevádzajú aj iné príznaky. Zájdite za svojím gynekológom, aby vás vyšetril ultrazvukom a dal vám odobrať krv na tehotenský test.
  • Dobri den...prosim vas chcela by som uz mat babetko su niake lieky ktore podporuju vajecniky ich lepsiu funkciu poslednych rokoch sa len liecim na cisty a zapaly..teraz momentalne som sa dala na herbalajf ale akosi mi nepomahaju nevidim ziadne ucinky uz druhi mesiac mam len jeden den menzes koncom tyzdna mam dostat a uvidim lebo ma dole pri vajecnikoch strasne boli a teraz som mala dva dni krce a na pravej strane mam to citlive na dotyk....dakujem za odpoved
    Jednoznačne je potrebné, aby ste absolvovali gynekologické vyšetrenie a vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi. Iba podľa výsledkov je možné dať vám liečbu. Cca od januára bude k dispozícii liek na zlepšenie funkcie vaječníkov, ktorý sa volá Inofolic a bude voľnopredajný v lekárňach.
  • Dobrý deň. na odporučanie internet lekarky pre bolesti na hrudi, chodokrvnost a nizku hladinu zeleza som prestala brat antikoncepciu. 12.10 mi začala menstruacia a zobrala som z antikoncepcie prvu tabletku. Zvyčajme mi trva menstruacia 5 dni. teraz vsak zacina znova silniet. Je to normalne pre tu chudokrvnost a ze som prestala brat antikoncepciu alebo by som to mala riesit so svojim gynekologom?
    Určite nie je vhodné, aby ste sa liečili cez internet. Antikoncepcia vhodne ovplyvňuje intenzitu krvácania a preto sa používa práve na liečbu chudokrvných žien. Určite ste ju nemali vysadiť. Zájdite za svojím gynekológom na vyšetrenie.
  • Dobrý deň,chcela by som sa opýtať že keď mám sex so svojim partnerom týždeň pred menštruáciou s ochranou sa mi zneskoria krámy o pár dní je to normálne?... Alebo po pohlavnom styku sa mi chce skoro stále močiť.. a aká je šanca pretrhnutia kondomu ?? ..Partner chce aby sme mali pohlavný styk taký,že pred vyvrcholením ho zo mňa vytiahne len ja sa dosť bojím že zostanem tehotná aj keď sa do mňa neurobí.. Je to možné ? kamarátka to takto robí dlhšie ale ja sa veľmi bojím...
    Príchod menštruácie nie je ovplyvňovaný časom pohlavného styku. Na riziko pretrhnutia kondómu by ste sa mali spýtať jeho výrobcu. Prerušovaný pohlavný styk je zaťažený zvýšeným rizikom otehotnenia. Neuvažovali ste o užívaní antikoncepcie?
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať- mám 37 rokov. beriem už dlhý čas antikoncepciu, nemala som s ňou problém,len odkedy beriem takú čo má menej hormónov. Toto je balenie, s ktorým som nemala problém-vyhovovala Softinelle. Po nejakm čase som mala bolesti hlavy-dosť silné, nezaberali tabletky na bolesť.Poradila som sa s mojim gynekológom-odporučil dodržovať pitný režim a ak by sa bolesti vrátili spraví zmenu v tabletkách,alebo vysadíme hormonálnu antikoncepciu. Moja otázka sa týka antikoncepcie, ktorá je bezhormonálna. Ktorú odporúčate- praktickú, spoľahlivú...??!!Ďakujem.
    Požiadajte svojho gynekológa o zavedenie vnútromaternicového telieska.
  • Dobrý deň,užívam 4. mesiac antikoncepciu Dienorette a už druhy mesiac po sebe sa mi dostavilo len veľmi slabé trojdňové krvácanie z vysadenie,predtým som užívala Minervu a krvácanie som mala až sedemdňové a intenzívne.Podľa vás je to kvôli zmene tabletiek alebo môžem byť tehotná?Dočítala som sa že viaceré ženy majú pri tejto antikoncepcií len slabé krvácanie.ďakujem za odpoveď
    Váš gynekológ vás mal poučiť, že počas užívania tejto antikoncepcie bude krvácanie veľmi slabé, niektoré ženy ani nekrvácajú. Je to úplne v poriadku.
  • dobry vecer chcem sa opytat o radu ja mam stale vytoky brala som aj antibiotika do posvy ja uz som zufala vytoky mam raz hnede a zlte a trochu zapachaju moze to byt nejaka choroba poradte mi umivam sa stale a nepomaha nic aj vlozky vonave pouzivam a pred rokom som mala herpes od spodu dakujem poradte mi jana
    Váš gynekológ by vám mal urobiť kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Podľa výsledkov kultivácií by vám mal dať liečbu. Po liečbe môžete ešte navštíviť imunológa, ktorý vám vyšetrí stav vašej imunity.
  • Dobry deň, chcela by som sa opytat co to znamena ked nemozem dosiahnut orgazmus? Ďakujem vopred za odpoveď.
    Na túto otázku sa nedá exaktne odpovedať. Aby sa zistilo, kde je problém, je potrebné absolvovať rozhovor so špecialistom- sexuológom.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat co je pravdy na tom, ze po dvoch rokoch by sa mali prestat uzivat antikonepcne tabletky? preco? je to aj nebezpecne ked ich neprestanem uzivat po dvoch rokoch?
    NIe je to pravda.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Pred 3 týždňami som mala pohlavný styk s bývalým priateľom, Yadine som vtedy neuzila 3 dni,ale po styku som hned tie 3 tabletky douzila. Neejakoval do mňa, ale mimo (okolie brucha, i ked mohlo sa to dostať dnu). A pred týždnom som už mala styk so svojím novým partnerom - terajším uz. Ten ejakoval do mňa,ale Yadine používam už riadne. Teraz vo štvrtok som mala dostať menzes ako mi patrí (od stykov som este nemala) , ale namiesto toho mám zatiaľ iba také hnedé , hnedý výtok. Okolie konečníka mám červené (ale mám sedave zamestnanie) dávam si obklady dubovej kory,a krem canesten. Nemohlo sa stať, že by som bola tehotna alebo co to moze byť, keď mám zatiaľ iba ten hnedý výtok?? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď
    Urobili ste veľkú chybu v užívaní, antikoncepčný účinok nebol určite dokonalý, je možné, že ste otehotneli. mali by ste zájsť na gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý večer, chcela by som sa opýtať aké sú možnosti vyšetrení na prítomnosť/neprítomnosť pohlavných chorôb a či sú tieto vyšetrenia spoplatňované a či môže doktor takéto vyšetrenie vykonať na žiadosť pacientky. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Ak sa vyšetrenie vykonáva na žiadosť pacientky, tak je spoplatnené, ak je vyšetrenie indikované, je možné ho vykonať v rámci zdravotného poistenia.
  • Dobrý večer, po skoro dvojročnom užívaní hormonálnej antikoncepcie zn. Sunya som pribrala 15 - 20 kíl, teraz je to už 9 mesiacov čo som ju prestala brať a moja váha sa stále nezmenila. Tak som teda chcela vedieť kedy sa to asi upraví, prípadne či to nemôže byť spojené aj s nejakou inou poruchou. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Myslím si, že ste nepribrali kvôli antikoncepcii. Mali by ste absolvovať endokrinologické vyšetrenie.
  • Zdravím,už 3 týždeň beriem pravidelne HAK Natalya a včera ma začalo pichať pod kľúčnou kosťou,dnes mi bolo na zvracanie,ale nezvracala som a mala som aj 1x hnačku,som aj taká malátna,neviem teda či je to kvoli antikoncepcii alebo je to len nejaká viróza..poradte,či mám pokračovať v bratí HAK alebo mám prestať?
    Bez vyšetrenia nemôžem diagnostikovať, či máte virózu, alebo iný problém. Jediným riešením je navštíviť vášho gynekológa.
  • rozhodla som sa po 4 rokoch vysadit antikoncepciu , nech si telo odpocinie . neberiem ju uz dva mesiace. chcem sa spytat,ze po kolkych mesiacoch je vhodne ju znova nasadit?
    Prestávky nie je nutné robiť, nasadiť si ju môžete, kedy budete chcieť- začať však treba v prvý deň. cyklu.
  • Dobrý deň. Beriem antikoncepciu 4 roky. Teraz mi priateľ odchádza na 2 roky mimo krajinu, čo znamená, že budeme spolu striedavo. 3 mesiace spolu, 4 nie a podobne. Myslím si, že je zbytočné brať tabletky, keď spolu nebudeme (a asi to ani nechcem). Preto by ma zaujímalo, čo je pre telo vhodnejšie. Brať tabletky striedavo, podľa potreby, alebo ich prestať brať úplne, alebo ich mám brať stále. Radila som sa aj so svojou gynekologičkou, ale tá mi neporadila nič konkrétne a nechala rozhodnutie na mne. Ďakujem za radu.
    Antikoncepciu užívajte iba vtedy, keď ju budete potrebovať. Nezabudnite, že budete musieť vždy začať v prvý deň cyklu.
  • DOBRY DEN, moja gynekologicka mi povedala ze mam uzivat probiotika. To su vlastne laktobacily? neviete mi odporucit nejake cenovo pristupne(pocula som, ze hliva ustricova je dobra), lebo v lekarni mi dali na vyber z niekolkych druhov, ale neviem si vybrat...casto mavam rozne kvasinkove ochorenia ako Candida...teraz momentalne uzivam Indol3C, v tom nie su aj probiotika? Dakujem za odpoved
    Hliva ustricová, ani Indol3C nie sú probiotiká. Probiotiká sú laktobacily, ceny však neviem, preto sa pýtajte vo vašej lekárni.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je možne aby som bola tehotna ak sme mali s priateľom chraneny sex a kondom nepraskol. dakujem za odpoved.
    Možnosť otehotnenia záleží aj na tom, či ste mali prezervatív počas celého styku, alebo ibe pred vyvrcholením partnera. Ak sa bojíte, urobte si tehotenský test.
  • Dobry den, mam 22 rokov a uz asi 5 rokov problemy s hlienovitym vytokom, u gynekologa som este nebola, z jeho navstevy mam strach, a nie je tu nikto kto by mi s tym pomohol , ani z rodiny... Bola by som Vam skutocne velmi povdacna keby ste mi poradili ako si mozem sama pomoct ? dakujem velmi pekne za odpoved
    Bohužiaľ, aby sa zistila príčina výtoku, je potrebné absolvovať gynekologické vyšetrenie. Pokiaľ neviem príčinu, nemôžem logicky ponúknuť liečbu. Myslím si, že ani nikto z rodiny vás gynekologicky nevyšetrí, ani neodoberie kultivácie z pošvy. Prestaňte sa báť gynekológa a absolvujte vyšetrenie.
  • Dobry den.Mam 22 rokov a s manzelom sa uz 5 mesiacov snazime pocat dieta. Zatial neuspesne. Ide ale o to, ze menstruaciu som mala dostat 17.10.2012,pred dvoma dnami,lenze sa nedostavila. Kedze som bola dlhsie chora nechraneny pohlavny styk som mala 10.10.,teda az po ovulacii,cez ,,neplodne dni,, .Takze menstruacia mi meska dva dni,od styku preslo 9 dni. Dva dni,kazde rano ma velmi napina na zvracanie,aj ked nezvraciam,v noci mavam velmi silne vetry,pocitujem neprijemne palenie v podbrusku,obcas aj bolest v podbrusku akoby pred menstruaciou,ale po nejakom case bolest vymizne a o par hodin sa znova objavi na par hodin. Nechuti mi jest,mavam caste hnacky,zvysil sa mi posledne dni krvny tlak,ktory som mala vzdy v poriadku.Tehotetensky test si robim uz tri dni po sebe ale stale je negativny a to som si kupila ten najcitlivejsi..vraj... Chcem sa spytat..moze ist o tehotenstvo aj ked je zatial test negat.??alebo len predmenstruacny syndrom? A este otazka,ak by bolo pravdepodobne ze som tehotna,kedy by som si mala urobit tehotensky test aby som si uz bola na istom ci som alebo nie som tehotna? Velmi pekne dakujem za skoru odpoved
    Môže sa jednať o hormonálnu poruchu, alebo silný predmenštruačný syndróm. Jednoznačne potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • dobry vecer chcela by som sa opytat aky je vo mne problem. . Som po porode uz 6 mesiacou mam v ruke Implantant a us 6 mesiacou meskam a uz ma zacina boliet pod bruchom a aj mam nafuknute brusko. ..
    Predpokladám, že ste mysleli, že vám mešká menštruácia, lebo ak meškáte inde, nemôžem vám pomôcť. Váš gynekológ, ktorý vám implantát aplikoval, vám určite povedal, že menštruácia nemusí prísť tri roky a to je najlepší efekt Implantátu. V prípade, že sa necítite dobre, zájdite na ultrazvukové vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • ak uzivam Ospen, moze mi meskat menzes? moj problem je uz asi rok vysoke aslo a preukazany streptokok v krvy.momentalne uzivam ospen asi 10dni.antikoncepciu neberiem uz mesiac.menzes mi meska uz 18 dni,moze to byt koli tym liekom? robila som si dva tehotenske testy ale nepreukazali tehotnost. a v pribalovom letaku nieje pisane,ze by koli Ospenu meskal menzes. za odpoved vopred dakujem. sona maria
    Ospen nespôsobuje meškanie menštruácie. Môže sa jednať aj o hormonálnu poruchu, preto by ste mali ísť na gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry den, chcem sa spytat: Som v 22tt tehotenstva. Prudko som si kychla a ostali mi mokre nohavicky aj nohavice. Teraz mam strach ci to bol len moc, alebo to mohla byt plodova voda. Nemalo to ziadnu farbu, ani zapach. Bolesti v bruchu sa mi zatial neobjavili. Aj hodinu potom som babatko citila sa hybat. Volala som lekarke povedala mi, ze to bude len moc, kedze mi to dole tlaci. Ak by to tak nebolo, co mam dalej sledovat, nechcem prist o babatko :( mohla to byt aj plodova voda? Dakujem za odpoved
    Pokojne to môže byť aj plodová voda. zájdite ku svojmu gynekológovi, alebo na pohotovosť, aby vám urobili test na prítomnosť plodovej vody-Temešváryho test.
  • Dobrý deň, môj doktor mi predpísal Gynazol.Dávala som si ho ako mi kázal do vyčistenej pošvy a robila som všetko podľa návodu.Napriek tomu cítim,že krém mi počas dňa z pošvy vyteká .Lieči tento krém aj tak ? Mám ho zatiaľ prvý deň a príznaky ako svrbenie pretrvávajú.Prosím o pomoc a bližšie info .
    Krém obalí steny pošvy a ostatný mierne vyteká, je to v poriadku. V pošve zostane 4 dni, takže na účinok počkajte dovtedy.
  • Dobry den, beriem ATK uz 12 rokov. Posledne 4 mesiace mi menstruacia trva asi 2 dni. Moze to byt nasledkom dlhodobeho uzivania ATK? Dakujem
    Áno, je to tak. Vplyvom hormónov v antikoncepcii sliznica narastá veľmi nízka a tým pádom je menštruácia slabej intenzity.
  • Dobrý deň, berem antikoncepciu Yadine iba mesiac. V sobotu som dobrala prvý mesiac a stále mi nenabehla menštruácia. Tabletky som brala poctivo, každý deň v tú istú hodinu. Chcem sa spýtať či je to normálne a že ako mám začať s tabletkami na ďalší mesiac. Ďakujem
    Menštruáciu dostanete kedykoľvek v týždni pauzy.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať, mávam silnú menštruáciu - tvoriacu krvavé kusy, ktoré viac menej vychádzajú len počas pobytu na wc, mávam aj krče a často býva menštruácia spojená s hnačkou. Lekárka mi povedala, že mám zjavne hormonálnu nerovnováhu - vysokú stielku (bez krvného testu) a nasadila mi antikoncepciu - Belara. Nie som veľmi zástancom HAK, ani liekov všeobecne, chcela by som sa informovať, či existuje aj iná alternatíva ako HAK, alebo práve HAK by moje problémy najefektívnejšie vyriešila (ale aj vyliečila, nie len prekryla symptómy). Mám 26r, tehotná by som chcela byť tak o cca. 3 roky. Ďakujem veľmi pekne.
    Výška sliznice sa dá ovplyvniť aj bez použitia antikoncepcie, preto povedzte vašej doktorke, že antikoncepciu si užívať neprajete a ona nájde iný spôsob liečby.
  • Dobry den, som po menstruacii, teraz konkretne 3dni po nej a mam ten problem, ze v utorok (hned 1.den po menstruacii) som mala na gatiach hnedy vytok a smrdel , na druhy den cize vcera uz bol taky hm biley a husty a zas zapacha a dnes je stvrtok a stale mam tento problem... velka nahoda ale je, ze presne rped mesiacom po menstruacii som tiez mala ten zapachajuci vytok :-((( neviem co mam robit, lebo mne dala gynekologicka pred tym mesiacom co spominam , dala mi antibiotika (vaginalne yablety aj na zapitie- bral ich aj partner) a ako je mozne ze zas sa mi to vratilo??? nechapem dost sa preto trapim a placem ked to citim :((( trapi ma to velmi.... poradte prosim co robit inak som objednana ku gynekoloicke, ale ma toho tak vela, ze mam cakat az 31.oktobra, ale uricte nebudem cakat,tak radsej si este skusim kupit nejake vaginal.tablety na vytoky, poradite mi enjaky ktory by mi predali???
    Máte pravdepodobne gardnerelu vaginalis, je to baktéria, ktorá nie je pohlavne prenosná, ale premnoží sa v pošve , keď vymizne laktobacil a spôsobuje zapáchajúci výtok. Potrebujete kultivácie z pošvy, zmeranie pH pošvy a ak sa potvrdí diagnóza bakteriálnej vaginózy, tak liečbu. Bohužiaľ, riadnu liečbu si v lekárni voľne kúpiť nemôžete.Môžete si robiť výplach pošvy prípravkami tantum rosalgin, Aflogyn, Clogin a používať vaginálne tabletky s obsahom laktobacila.
  • Dobry den, uz asi dva tyzdne ma trapi mierna bolest (tlak) podbruska, zvlastny skoro az bolestivy pocit pri moceni a svrbenie v oblasti posvy.Domnievala som sa, ze ide o zapal mocovych ciest mozno spojeny s mykozou. Pri vysetreni u urologa sa ziadny zapal nenasiel. Sucasne som pouzivala cremy a cipky proti mykoze Canesten. Tie vsak tiez nepomohli. Moze ist o nejaku inu infekciu?
    Aby sa dala stanoviť diagnóza, musíte absolvovať gynekologické vyšetrenie, preto navštívte svojho gynekológa.
  • dobrý deň. chcela by som sa opýtať čo znamená keď mi v cytologickom náleze napísali, že nemožno vylúčiť HSIL ( ASC-H). opakovane mi totiž vychádza nález CIN 1. a ešte či na to nemá vplyv aj hormonálna antikoncepcia . ďakujem pekne
    Zhoršenie onkocytológie spôsobuje infekcia ľudským papilomavírusom, antikoncepcia na to nemá vplyv. Je potrebné vás vyšetriť kolposkopicky, odobrať stery na HPV a opakovane onkocytológiu. Pod kolposkopickou kontrolou je možné odobrať biopsiu z krčka a podľa histologického nálezu sa rozhodnúť o ďalšom postupe. HSIL je veľké zhoršenie onkocytológie, treba vás prísne sledovať.
  • Mám 55 rokov, po odhaleni nevery mojho 60 ročného manzela pred rokom, som začala mat zdravotné úroblémy, čo sa týka menstruacie, ktoru som dovtedy mala pravidelnu. priznávam, ze ked som nemala tieto problémy, zanedbávala som aj zdraotnu starostlivodt. teraz krvácam už tretí týžden, v noci nie iba cez den, aj to len slabo. pracovne povinnosti mi nedovolia íst k lekárovi, nakolko som odkázaná sama na seba, a výpadok z práce by ovplivnil aj moje príjmy, nakolko som živnostnícka. neviem sa spametat zo zrady manžela, s ktorým žijem 35 rokov, aj ked viem, že to bol možno len ulet, a dokazovanie si niečoho. Dovtedy sme mali normálny sexuálny život, dá sa povedat, že aj po tolkých rokoch vážnivý. Dakujem.
    Bohužiaľ vám musím povedať, že nastalo obdobie, kedy musíte uprednostniť seba pred prácou. Ihneď choďte ku gynekológovi, treba zistiť príčinu krvácania a krvácanie zastaviť.
  • Dobry vecer.Chcem sa spytat mam nepravidelne cykly a vela muzskeho hormonu.Moja posledna menzes bola 8 septembra.Teraz mojich poslednych dni mi byva vseliako a po chvili to prejde.Teraz vecer som mala strasne chut na jedenie a jedla som jogurt s kolacom --strasne miesam.S manzelom sa uz velmi dlho snazime o druhe babo ,myslite ze to vyslo...Moj zensky doktor mi povedal minuly mesiac po menzese aby som prisla v oktobri ,ked dostanem menstruaciu.Ci mi bude robit niake vysetrenia ci mavam vobec ovulaciu.Dnes mam 40den a menzes nikde .Poslednych 5dni dozadu nosim vlozku ,lebo niekedy neviem kedy dostanem.A dva dni dozadu som videla po malej na toaletnom papiery vela hlienu .Nechapem mojmu telu.Toj som si vsimla na dvoch cykloch ,ze ked som dostala menzes tak v prvy den menzesu som mala aj vela hlienu ako by som mala aj ovulaciu ale moj doktor mi povedal ,ze to vtedy nemoze byt aj ovulacia.....Nerobila som si este tehotensky test lebo raz mi prisiel menzes uz aj na 43den aj na 65den ale po injekcii tak si preto este nechcem robit test aby som sa velmi nesklamala....Dakujem za odpoved.........................
    Tehotenský test si urobte, musíte vedieť, na čom ste. Vášho gynekológa navštívte, potrebujete riadne vyšetrenie.
  • dobry... ja by som sa chcela opytat kolko stoji si dat DANU a ci davaju nieco od bolesti vsade na gynekologii a ked nie tak ked si to popytam daju mi bo ste mi uz pisali ze je to neprijemne.
    Nepoznám cenníky, ani zvyky jednotlivých ambulancií na Slovensku. Mali by ste si zistiť, ako je to u vášho gynekológa.
  • Dobrý deň chcem poradit: pred 7 tyzdnami som potratila v 11 týždni tehotenstva. Bola som na vysetreni a zistili mi, ze mam virus HPV vysokorizikový 16. Moja gynekologička mi dala dve možnosti: Bud urobiť konizáciu a očkovanie, alebo otehotnieť a byť pod drobnohľadom a zákrok by sa spravil neskôr. Veľmi chcem bábetko čím skôr. Neviem sa rozhodnut. Aké sú rizika? Ďakujem za odpoveď
    Ja by som sa tak neponáhľala s operáciou. 85% lézií spôsobených HPV sa vylieči pomocou vlastnej imunity. Treba vás iba sledovať, každé 3-4 mesiace odobrať onkocytológiu a iba pri vážnom zhoršení nálezu doporučiť operáciu. Pokojne môžete aj otehotnieť.
  • Dobrý deň, som po leep konizácii, ktorú som podstúpila 2.10., 12.10. mi prišiel menzes, teraz už nekrvácam, ale mám žltý hojný vytok. Chcem sa len opýtať, či je to normálny stav. Zatiaľ som si do pošvy nezavádzala ani čípky Cicatridine nakoľko mám aj genitálne bradavice a bojím sa, aby som si ich nepreniesla hlbšie do pošvy. Ďakujem za odpoveď.
    6 týždňov od konizácie môžete mať výtok rozličnej farby a aj množstva, Cicatridinu užívajte, pomáha hojiť krčok maternice. Na genitálne bradavice môžete dostať Aldaru a mali by ste sa dať očkovať štvorvalentnou vakcínou.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať či tabletky Norethisteron Zentiva zaberajú na 100 percent čo sa týka odstavenia menštruácie
    Áno, sú to výborné tabletky, ktoré slúžia aj za účelom oddialenia menzes.
  • Dobry den .Chcem sa opýtať ,beriem antikoncepciu Lyndenett30,ale chcela by som prejsť na vnútromaternicové teliesko s toho dôvodu,že v poslednom čase je to aj rok mi strasne začali opúchať nohy.Pani doktorka,aká je pravda ,že pri vnútromaternicovom teliesku je väčšia pravdepodobnosť naberania váhy,lebo to by som nechcela pri lyndenette takýto problém nemám,len ten opuch nôh.A ešte ,keby ste mi napísala aj koľko stojí teliesko.Ďakujem
    Vnútromaternicové teliesko nikdy nie je dôvodom priberania na váhe, účinkuje iba vo vnútri maternice. Máte na výber vnútromaterrnicové teliesko s naviazaným hormónom- Mirena, alebo teliesko s obsahom medi,striebra, alebo zlata.
  • dobry den.chcela by som sa opytat ak som po sterilizacii , netreba sa naozaj bat tehorenstava?mozem mat nechraneny pohlavny styk aj pocas plodnich dni?alebo si to sledovat a davat pozor....DAKUJEM
    Sterilizácia je definitívne riešenie antikoncepcie, môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • Dobrý deň pani doktorka. Chcela by som Vás poprosiť o radu, ako mám správne pokračovať v užívaní lieku duphaston. Lieky som mala užívať od 11. - 25. dňa MC, ale ja som to pomýlila a začala som ich brať od 1.dňa menštruácie ako pri HA. Lekár my na to odkázal po sestričke, že mám pokračovať v užívaní do 25. dňa cyklu. JE TO SPRÁVNE??? A o ďalšiu radu by som poprosila, čo robiť keď som zabudla užiť 2 tabletky z predošlého dňa? Duphaston mám užívať 2 krát po 1 tabl. Mám užiť zabudnuté 2 tabletky spolu s tými dnešnými? A aké môžu nastať nežiaduce príznaky pri nesprávnom užívaní, ( čiže ráno ich neužijem a až večer doháňam zabudnuté ).
    Nežiadúce účinky nebudete mať, v tom užívaní máte riadny neporiadok. Duphaston sa má užívať 15-24-tý deň cyklu v dávke 2x1, potom to bude mať zmysel.
  • Dobrý večer pani MUDr. Radmila Sládičeková, chcela by som sa Vás spýtať na vhodnú antikoncepciu pre mňa, mám 29 rokov, jedno dieťa, miernú nadváhu, na ľavej nohe mierné krčové žily, používam nehormonálnu antikoncepciu Pharmatex, ale moja doktorka ma vyplašila, že nie je bezpečná tak by som chcela prejsť na hormonálnu, ale neviem aká by bola pre mňa vhodná, poradte mi dáku značku ktorá je spolahlivá a nemá veľa nežiadúcich účinkov najmä pri tých mojích kŕčových žilách...vopred veľmi pekne ďakujem, s pozdravom Anka
    Ja by som pre vás volila vaginálny krúžok Nuvaring. Na správny výber antikoncepcie je potrebné vedieť celú vašu anamnézu a vyšetriť vás, takže konečné slovo musí mať váš gynekológ.
  • dobry den, chcela by som sa opytat s manzelom sa snazime o babo z hruba asi nejasko vyse roka a zatial bez usechu... nedavno som bola u gynekologa na preventivke a povedal mi ze mam zapal posvy a ze to musi preliecit .... moze byt ze je toto jeden z dvovodom preco som este neotehotnela ? za odpoved Ďakujem.
    Akútny zápal pošvy je len niekoľkodňová záležitosť, nie je to príčina ťažkostí s otehotnením. Váš gynekológ vám pri vyšetrovaní príčin ťažkostí s otehotnením odoberie krv na vyšetrenie hormonálneho profilu, AMH, protilátky proti spermiám, vyšetrí vás podrobne ultrazvukom, z pošvy vám odoberie kultivácie na ureaplatzmy+mykoplazmy a chlamýdie. Ak sú všetky výsledky negatívne, odošle vás na laparoskopiu s chromopertubáciou. Vášho manžela pošle na urologické vyšetrenie a vyšetrenie spermiogramu. Podľa výsledkov všetkých týchto vyšetrení potom môžete ísť do centra asistovanej reprodukcie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo može byť príčinou nepravidelnej menštruácie? Mám ju jeden až dva krát do roka. Mala som cystu na vaječníku, ale tá mi praskla po používaní injekcií. Ináč mi žiaden doktor nič vážne nezistil. Čo môžem s tým robiť? Budem mať vôbec deti? Ďakujem
    Jedná sa o hormonálnu poruchu, preto je potrebné, aby vám váš gynekológ vyšetril hormonálny profil a urobil ultrazvukové vyšetrenie. Podľa nálezu vám treba dať liečbu.
  • Dobrý dn chcela by som sa spýtat či som nejako ovplyvnila vývoj plodu ked som akurat v 5 tt tehotenstva brala 2krat flector rapid proti bolesti bo ma bolel zub a nevedela som že som tehotná...dakujem .
    Vyvíjajúci sa plod by mal chrániť žĺtkový váčik, takže by sa mu nič nemalo stať.
  • Dobrý den Ja by som sa vás chcela opýtať už druhy krát som potratila vždy som začala krvácať priblizne 8 týždni tehotenstva nes som bola u svojho doktora po prepustenií z nemocnice on mi povedal že mozem ísť do roboty ze ved netrvalo dlho (tehotenstvo) a ze vysledky este nema tak mi nic nevie viac povedať Ale on mi raz povedal ked sa mi to stalo ešte prvy krát ze keby sa to stalo este raz tak mi robia testy ale teraz že o tom sa ešte nebude bavitť Prosím o aké testy sa jedna Kedy by som mohla znovu skusiť otehotnieť A neviete mi poradit nejakeho špecialistu že by som skusila ist ku nemu Je mi jedno v ktorom meste by to bolo Dakujem za odpoveť
    Ja by som vám doporučila absolvovať odber krvi na vyšetrenie infekčných ochorení- HIV,BWR,HBsAg,HCV,TOXO,Rubeola, CMV,EBV,HsV a odbery na tormbofilné mutácie a antifosfolipidový syndróm. Špecialisti sú v každom centre na liečbu sterility a infertility. Otehotnieť by ste mohli po 3-4 mesiacoch, najprv by bolo vhodné mať urobenú diagnostiku príčin potrácania.
  • Dobrý deň, tabletky beriem o 21:30, včera som si ju dala a dnes ráno som si v zhone myslela, že som si ju zabudla dať a zobrala som si o 7:30 ďalšiu. Môžem dnešnú večernú vynechať alebo ju musím zobrať aj tak?
    Dnešnú ste už zobrali, tak ju večer neužite.
  • dobrý den, mám taký problem, dostala som menštruaciu, tak som hned prvý den zobrala antrikoncepciu.....no ráno ked som vstala menštuacia mi nejak sekla.....a už som ju nemala až poobede sa zase objavila, teraz je to už tretí den čo sa to takto objavuje, no teraz už mam len veľmi slabu menštruaciu.....no stále som mala menštruaciu najmenej 5 dni, a teraz je to treti den a vyzerá to tak že menštruacia mi už konči....môže to byť spôsobene tým že som začala brť antikoncepciu?......alebo môžem byť tehotná a to krvacanie je iba takz...špinenie?....za rýchlu odopoved vopred dakujem
    Začatím užívania antikoncepcie sa menštruácia ihneď nestane slabou. Môžete byť aj tehotná, preto by ste mali zájsť s týmto problémom na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi.
  • Dobrý deň... beriem dva týždne HAK mercilon no stále dosť špiním.. preto mi moj gynekolog predpisal silnejšiu antikoncepciu cilest. Dneska ju mám vysadiť na 7 dni.. po 7mich dnoch mam začať brat cilest.. Chcela by som sa opýtať či budem tych 7 dni chránena i ked som vzala iba 13 tabliet ? Vopred Ďakujem :) Rony
    Nie, nebudete antikoncepčne chránená. Ja by som vám doporučovala dobrať balenie do konca a až potom meniť na Cilest.
  • Dobry den, uz takmer 6 rokov beriem HAK Yadine, zatial som nemala ziadne problemy no v poslednom case som prezila dost stresujuce obdobie a stalo sa ze som sa s uzitim tabletkz oneskorila asi 2 krat no raz som si ju stihla dat do uplynutia 12 hodin druhykrat vsak az okolo 15 hodin po tom ako som ju mala uzit... a posledne dni sa citim trochu divne, ako keby som mala dostat menstruaciu, boli ma podbrusko hlavne rano ale aj inokedy cez den, som schopna spat aj 12 hodin denne, bolia ma prsia... menstruaciu mam dostat az o 10 dni... viem ze to moze byt aj tym stresom ale nie je mozne ze som tehotna? s partnerom mame pravidelny sexualny zivot... dakujem za odpoved!!!!
    Nemyslím si, že ste tehotná.
  • Dobry vecer pani doktorka, Mam jednu otazku na ktoru by som prosim Vas,chcela odpoved. S priatelom sme sa milovali a ked vytiahol zo mna penis,mal na nom biely povlak odomna..../ povlak nezapachal / bol hrudkoviteho tvaru. Nerozumiem z coho to moze byt. Nie som prechladnuta, nemam svrbenie, citim sa dobre,ale niekedy z nicoho nic sa mi vyskytne tento neprijemny problem a neviem ako mam odpovedat priatelovi na jeho otazky typu : Ale co to je ????????? Prosim Vas o vysvetlenie pani doktorka. Vopred dakujem za Vasu odpoved s pozdravom Jazmin
    Mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi- môže sa jednať o klasický pošvový sekrét, ale aj o výtok, ktorý spôsobujú baktérie a kvasinky. Ak sa to dokáže, budete potrebovať liečbu.
  • Dobrý deň! mám problém stým, že v posledných par mesiacoch(pred 4mesicmi som bola u gynekológa a on mi nato nič nedal, a ani sa k tomu nevyjadril, ale vtedy so nemala až taký silný výtok) mám dosť silný výtok, svrbenie ( niekedy aj pálenie) a občas aj dosť suchú pošvu. Chcela by som sa spýtať, že od čoho by to tak mohlo byť? a ako by som si to vedela dať vyliečiť? a dalo by sa to aj vyliečiť bez návšteve u gynekológa? Prosím poraďte mi, Ďakijem
    Bez návštevy gynekológa sa nevyliečite. Je potrebné vám odobrať kultivácie z pošvy a podľa nálezu dať liečbu.
  • dobry den chcela som sa opytat beriem tabletky artitzia chcem vediet ci su neni moc hormonalne a ci existuje este neco slabsie dakujem
    Artizia je nízkodávkovaná moderná antikoncepcia. Neexituje niečo \"slabšie\", ale antikoncepcia s iným zložením, ak sa počas užívania Artizie necítite dobre.
  • Zdravím, chcela by som sa opýtať, či je pravdou že tabletky od firmy BAYER sú \"smrteľné\" a či by ste mi vedeli poradiť dobrú gynekologičku alebo gynekológa v Bratislave. Vopred ďakujem za odpoveď :) S pozdravom Danka
    Neviem, ktoré tabletky máte na mysli, takže vám nemôžem odpovedať. Gynekológa vám doporučujem hľadať podľa referencií kamarátky, alebo referencií na internete.
  • Dobry den chcem sa opytat ci je bezne v strede cyklu slabe spinenie, vsimla som si ho po defekecii .trosku krvi na toaletnom papieri. moze to byt priznak ovulacie?
    Môže sa jednať o ovulačné krvácanie. Ak sa bude opakovať v ďalšom cykle, mali by ste navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobrý deň, 7 dní mi mešká menštruácia. Robila som si dve testy a vidno na nich dve čiarky. Tá druhá čiarka je však veľmi slabá. Kedy by som mohla ísť na ultrazvuk? ďakujem za odpoved
    Ak vám bude menzes meškať dva týždne, navštívte vášho gynekológa.
  • Dobrý deň. Po požití tabletky escapelle som začala krvácať. Dá sa povedať.,že to bola menštruácia..aj keď po 14tich dňoch po predchádzajúcej. Bola som dosť prekvapená.,ale pripisovala som to tej tablete. Lenže su to už dva týždne čo som ju užila..a ja mam stále slabé špinenie. Niekedy je to iba hnedaste..inokedy krvavo hnedasté. Viete mi prosím Vás poradiť ,že čo to môže byt? Ďakujem velmi pekne
    Krvácanie mimo cyklus bolo spôsobené užitím Escapelle, možné je, že to bolo aj ovulačné krvácanie.
  • dobry den, dnes som dostala do ruk tehotensku knizku kde mi lekar urobil ultrazvuk som v dvanastom tyzdni tehotenstva a dal do tej knizky skratku S -lll napisana ako rimska trojka co znamena tato skratka ?
    Toto nie je štandardná, všetkými používaná skratka, musíte sa spýtať vášho gynekológa.
  • Dobrý deň pani doktorka, chcela by som Vás požiadať o radu ak môžem. Zistili mi myómy na maternici, kvôli komplikáciam a to tlakom a bolestiam v podbrušku a krvácaniu mi dnes lekár odporučil HSK zákrok. Chcela by som sa opýtať či podla Vás by nebolo lepšie úplné odstránenie maternice? Mám silné bolesti v podbrušku a tlaky ako pred pôrodom a problémy s častým močením. Mám 40 rokov, 2 pôrody za sebou. Ďakujem za odpoveď .
    Ak niektorý z myómov zasahuje do dutiny maternice, tým môže spôsobovať kŕče a bolesti a je možné ho hysteroskopicky odstrániť, zároveň sa bude histologizovať sliznica maternice. Ak vám po hysteroskopii nebude lepšie, potom je možné pristúpiť ku hysterektómii.
  • Ešte by som sa chcela spýtať.sesternica sa s manželom sa snažia už dlhe roky o babatko chodili po vyšetreniach kde zistili že on má málo živých spermií ale nakoniec sa im to podarilo a ked bola v šiestom mesiaci teraz v máji jej v brušku zomrela,snažia sa znova ale zas sa im nedarí,čo by ste poradili aby mali užínať a skúšať ďalej?Ďakujem
    Pre ženu je vhodné užívať Femibion 800, liečbu pre muža by mal poradiť urológ.
  • Dobrý deň.Som už skoro tri mesiace po cisárskom pôrode,kojila som asi len cca 2 dni,aj to som dokrmovala s nutrilonom,doktor mi dal antikoncepciu azalia,do teraz som stale krvácala potom mi dal ascorutin tak asi tri dni už konečne nemam vložku,chcela som teliesko a povedal že ženy po cisarskom ho nemožu mat čo je na tom pravda a kedy by sa mohla zaviesť?,a že mám stale užívať tu azaliu.Chcem to vysadiť a skúsiť ten antikoncepčný krém,je to dobra volba?Dakujem
    S telieskom počkajte aspoň pol roka po pôrode, aby sa maternica zhojila, v opačnom prípade by mohlo dôjsť k poraneniu maternice pri zavádzaní. Ak už nedojčíte vôbec, môžete požiadať o zmenu antikoncepciu na kombinovanú formu. Antikoncepčný krém môžete používať tiež, ale musíte si uvedomiť, že je menej spoľahlivý, ako hormonálna antikoncepcia.
  • Už 3 roky beriem nepretržite HAK Lindynette 20 a teraz sa mi prvýkrát stalo, že som počas 7-dňovej prestávky nekrvácala. Nezabudla som vynechať žiadnu tabletku, aj keď ich užívam v nepravidelnú hodinu každý deň. Môže byť, že som tehotná?
    Nie ste tehotná, pokračujte ďalej v užívaní. Ak menzes opäť vynechá, zájdite ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry večer.....pred 2 rokmi som mala zapal pošvy ktory mi spôsobil priateľ pri prstovani....najskôr mal špinave prsty...kedže som vtedy mala 14 rokov nemohla som isť sama ku gynekologovi ani to povedať mame....takže som ten zapal nemala liečeny. Po nejakom čase výtoky aj svrbenie prešlo ale opuchy pri prstovani nie. Asi po roku som brala vaginalne tabletky. Ale nepomohli mi. Nedavno som bola u gynekológa a predpisal mi vaginalne tabletky aj krem fungicidin, urobil mi testy ale nič nenašiel ani mykozu. Pri prstovani mi hned napuchnu steny pošvy a potom sa tam neviem dostať. Neviete čo to môže byť? A ako to mam liečiť?Bojim sa že nebudem mocť mať normalny sexualny život
    Pri sexuálnom dráždení je prirodzené, že sa krv nahrnie do dutinkatých teliesok, ktoré sú v oblasti pošvového vchodu. To je asi ten \"opuch\" ktorý popisujete. Pohlavný styk bude možný.
  • dobry večer ked som mala posledny menzes 29.9.kedy približne by som mala mat plodne dni ovulaciu?dakujem.
    Ovuláciu očakávajte približne na štrnásty deň od prvého dňa menštruačného krvácania.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, ze aka antikocepcia by bola pre mna najvhodnejsia aby uspesnost otehotnenia po vysadeni netrvalo prilis dlho. Mam 34rokov, dve deti, ale po cca dvoch rokoch by sme cheli este jedno - ci si mama zvolit HAK alebo teliesko, alebo co nalepsie odporucate, nechcela by som nejako utlmit hormony, pretoze pri prvom som mala problem otehotniet, pri druhom som ani nevedela ako, a bojim sa ze ci uzivanim niecoho nenarusim organizmus a bude problem otehotniet ved nebudem uz najmladsia :-). Pri teliesku sa bojim, ze mi to porusi maternicu. Dakujem za odpoved.
    Teliesko maternicu neporušuje a hormonálna antikoncepcia je robená tak, aby plodnosť bola návratná. Je naozaj na vás, aby ste si vybrali, aký spôsob antikoncepcie použijete.
  • Dobry den.Mam 25 rokov a menstruacia mi meska uz 7 mesiac tehotna niesom(robila som si pravidelne testy a uz by som to aj citila,mam 2 sekcie za sebou poslednu pred 5 rokmi) ..Taktiež mam kazdy den biely vytok ktory zapacha (po sexe taktiež).. je to nieco vazne? .. neviete z coho sa mi to mohlo stať?Prosim si odpoved z infom ze asi z coho to moze byt a ake ma cakaju na to vysetrenia a tak a ci je to nieco vazne pracujem a zijem v zahranici a maju tu problem gynekologovia zobrat do ambulancie cudzinca.Vopred vam dakujem za odpoved.
    Meškanie menzes môže byť spôsobené okrem gravidity mnohými príčinami. častou príčinou je hormonálna nerovnováha spôsobená anovulačným cyklom. Potrebujete vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi a ultrazvukové vyšetrenie. Zapáchajúci výtok býva najčastejšie spôsobený baktériou Gardnerella vaginalis, potrebujete gynekologické vyšetrenie odber kultivácie z pošvy a liečbu podľa nálezu.
  • Dobrý deň prajem, chcela by som sa Vás spýtať aké môžu nastať nežiaduce príznaky po ukončení brania antikoncepčných tabletiek. Rozhodla som sa po 7 rokoch prestať brať tabletky. Strašne ma po prvom týždni začali bolieť bradavky, Môže to byť v dôsledku ukončenia? Na čo sa môžem ešte pripraviť (okrem meškajúcej menštruácie samozrejme)? Ďakujem za odpoveď :)
    Po ukončení užívania antikoncepcie začne obvyklá produkcia hormónov z vaječníkov a preto môžete mať také príznaky počas cyklu, aké ste mávali pred začiatkom užívania antikoncepcie.
  • DOBRI DEN..JEMI.41.ROKOV.MALASOM.PROBLEMI.ZO.MENSTRUACIOV.KRIVACALASOM.A.MAM.ZVETSENU.MATERNICU.A.PRED.11MESIACOM SOM.MALA POSLEDNU.MENSTRUACIU.NOSOM.NA.PRECHODE.ALE.MAM.BOLESTI.PODBRUSI.A.PRIMOCENI.A.PRISEXE.MAVAM.HNEDI.VITOK.A.NACHMATANI.BRUCHA.BOLEST.ATAKVAS.PROSIM.CO.ZNAMENA.TIBOLESTI.AHNEDI.VITOK.KEDZENEMAM.MENZES.DAKUJEM.ZA.OTPOVED ..
    Aby sa dala stanoviť diagnóza, musí vás vyšetriť gynekológ, odobrať kultivácie z pošvy a urobiť ultrazvukové vyšetrenie. Až potom bude možné dať vám liečbu.
  • dobry den, chcela by som otehotniet,brala som 11 rokov antikoncepciu,po akom čase by som mohla otehotniet?
    Môžete otehotnieť hneď po vysadení antikoncepcie.
  • Dobry den, v lete som dvakrat prekonala zapal mocovych ciest,uzivala som antibiotika Gyrablock, pred mesiacom som mala vysledky z mocu v poriadku. Momentalne ma zacalo trapit stipanie a biely vytok bez zapachu, chcem sa opytat ci tie zapaly len neboli prejavom niecoho vaznejsieho a ci by mohlo ist aj o nejaku infekciu. Dakujem za odpoved
    Môže sa jednať o zápal pošvy, ktorý nemá nič spoločného s prekonanými zápalmi močového mechúra. Zájdite na kultivácie z pošvy ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň pani MUDr. Sládičeková. Chcela by som poradiť, 4 roky som užívala antikoncepciu REGULON. No chcela som hormonálnu antikoncepciu a dúfala som, že mi pomôže v otázke problému s pleťou. Môj gynekológ povedal, že je mu to jedno a bez žiadnych ďalších vyšetrení mi ju zmenil na antikoncepciu BELARA. Užívam ju 6 mesiac no nič sa mi nezlepšilo niekedy mám pocit, že je to ešte horšie. Bolievajú ma nohy neustojím na nich, všimla som si, že mi začínajú byť veľmi vidno žily, všimli si to aj blízky. Mám len 20 rokov. Bude to 5 rokov čo užívam antikoncepciu myslíte, že to má nejaký vplyv mám ju vysadiť? Alebo zmeniť? Ak áno na akú? Prosím poraďte mi. Vopred ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa
    Ak chcete ovplyvniť kvalitu pleti, vyskúšajte antikoncepciu s obsahom dienogestu, budete spokojná.
  • Dobry den chcela by som sa spytat s priatelom sa pokusame o babo a dnes mi z odda zacala kvapkat nejaka hneda bodicka ale Len z jedneho prsia ma bolia na dotik a boli ma podbrusko .. ale minuly mesiac som mala normalne svoj ciklus mozem byt tehotna .dakujem
    Píšete mi, že z odda vám kvapká hnedá bodička a ja vám vôbec nerozumiem. Ak je to výtok z bradavky, musíte ísť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril, odobral krv na vyšetrenie hladiny prolaktínu a poslal vás na ultrazvukové vyšetrenie prsníkov. Ak ste mali menzes primeranej intenzity a prišiel načas, tak tehotná nie ste.
  • Chcem sa opýtať, či môže zvýšený príjem vitamínu C ovplyvniť účinok antikoncepcie Belara. Môže jej účinok znížiť výživový doplnok Imunoglukán?
    Imunoglukán ani vitamín C účinok antikoncepcie neovplyvňuje.
  • Dobrý deň.Chcela by som sa poradiť ohľadom antikoncepcie.Beriem 5rok antikoncepciu Lyndenett30,ale rozmýšľala som o vnútro maternicovom teliesku,lebo niekedy sa my zadržiava viac vody v tele a mám opuchnuté hlavne nohy ,nieje to stále a stáva sa,tak som chcela vedieť či by nebolo lepšie vnútro maternicové teliesko.neviem sa rozhodnúť,lebo známa mi vravela,že ona keď mala teliesko ,tak začala priberať,lekár jej to vysvetlil ,že sa uvoľňujú postupne hormóny a to spôsobilo priberanie,tak mám obavy ,ja by som nechcela pribrať.a ešte koľko stojí teliesko.Ďakujem a prajem príjemný deň.
    Nie je možné, aby priberanie spôsobilo teliesko. Aj teliesko s naviazaným hormónom nespôsobuje priberanie na váhe, hormón pôsobí iba na sliznicu maternice. Takéto teliesko stojí 165 euro.
  • dobrý den, chcela by som sa opytať ako mam začar brat antikoncepciu....napr...ked som dostala v nedelu..mam zobrat tableku s nadpisom nedela alebo mam počkat na pondelok...? lekaraka povedala že ju mam začať brat hned v prvý den ked dostanem menštruaciu...prosim vas poradte sm začiatočnička?
    Ak menzes dostanete v nedeľu, tak začnite s tabletkou označenou nedeľa- v prípade, že máte monofázickú antikoncepciu( všetky tabletky rovnakej farby)
  • Dobrý deň.Moja kamarátka sa mi prednedávnom zverila s tým, že už mala pohlavný styk s jej priateľom(je to jej prvý partner.)Prednedávnom sa jej objavili bolesti v ľavého vaječníka, vraj zvyčajne pri sexe,ale niekedy aj \"len tak\". Mame sa to bojí povedať,aj ku gynekológovi sa bojí ísť pretože ešte nedovŕšila 15 rokov. Chcela by som sa za ňu opýtať, že čo by to mohlo byť a aký je postup gynekológa pri zistení,že pacientka mala pohlavný styk pred dovŕšením 15.roku?Teraz má 14. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Pohlavný styk so štrnásťročným dieťaťom je pohlavné zneužitie maloletého a musí sa nahlásiť polícii, lebo je to trestný čin. Pokiaľ tento skutok neoznámite vy, stávate sa spolupáchateľom. S bolesťami dievča musí navštíviť lekára, nie je možné to utajiť, čo keď ochorenie ohrozí jej život?
  • Dobry den, chcem sa spytat ci moze antikoncepcia konkretne qlaira sposobit nechut na sex...ak ano treba ju vysadit alebo je aj ine riesenie? Dakujem
    V takomto prípade môžete požiadať gynekológa o zmenu antikoncepcie.
  • Dobrý deň, pani doktorka. Beriem HAK Regulon už asi 9 mesiacov. Všetko doteraz prebiehalo správne. Pred dojedením plata tabletiek som začala špiniť na tmavohnedo (cca dva dni pred dobratím mesačnej dávky). Je to normálny stav? Nepociťujem žiadne bolesti ani iné problémy. Nechránený pohlavný styk som mala naposledy 16.09. Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.
    Počas užívania antikoncepcie sa môže vyskytnúť špinenie, na vyšetrenie zájdite, ak sa to bude opakovať.
  • Dobry den.Som mlade dievca,mam 21 a uz dlhsie mam problem s menzesom.Asi pred 5 rokmi mi diagnostikovali medularny k. stitnej zlazy,nastastie som z toho vyviazla,pravidelne chodim na kontroly,vysledky su v poriadku.Koli tomu uzivam aj Euthyrox.Prve asi 2 roky to bola 100,momentalne mi moj endokrinolog davku zvysil,no uz dlhsi cas pozorujem ze menzes nemam pravidelny tak ako kedysi,casto meska,naposledy mesiac a dodnes nic.Chcela by som sa opytat ci tie tabletky maju nejaky vplyv na menzes alebo v tom moze byt nejaky iny problem? Dakujem.
    Funkcia štítnej žľazy ovplyvňuje aj menštruačný cyklus, takže sa o svojom probléme poraďte práve s vaším endokrinológom.
  • Dobry den mozem brat anikoncepciu maitalon ak mam migrenu použivam antimigrenozne cipky neuskodi alebo nezhorsi sa migrena?dakujem
    Váš gynekológ by vás mal odoslať na neurologické vyšetrenie a podľa vyjadrenia neurológa vám potom predpísať antikoncepciu.
  • Dobry den,chcem sa spytat,som na konci 14t a kazdy mesiac mam hnedy vytok,nieje to cely den,len obcas,ale desi ma to,na pohotovosti mi povedali,ze je vsetko v poriadku,dalsi mesiac ma nechal doktor doma na PN,ze mam byt v klude a lezat a predpisal mi Dicynone,som este doma,ale zas sa mi objavil ten vytok,neviete mi poradit ci je to normalne?dakujem
    Každé krvácanie v gravidite je hroziaci potrat, ihneď choďte ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie.
  • Dobry den, v minulosti som prekonala niekolko zapalov mocovych ciest a mechura, podla obvodnej lekarky je to u mna uz chronicke. V minulosti to bolo niekolkokrat do roka, v sucasnosti max. 2 x za rok, teda sa to zlepsilo. Poznam dokonale vsetky priznaky od pociatocneho stadia az po silny zapal. No momentalne netusim, co mi je. Ziadny z priznakov nemam, okrem jedneho. To, co ma trapi je, ze po vymoceni mam pocit, ze nie som vyprazdnena uplne. Ked si na wc este chvilu posedim, vyjde zo mna dodatocne niekolko kvapiek a ten pocit prejde. Myslela som, ze sa mi pravdepodobne zacina opat zapal, tak som zacala pit urologicky caj, jest brusnice a sem tam si davam aj rovatinex kvapky, no tie neznasam dobre, preto ich pouzivam iba vynimocne. No tento stav sa nijak nezmenil, teda nezhorsil, no nadalej pretrvava napriek spomenutym opatreniam. Trva to uz niekolko tyzdnov. Co sa tyka konkretne zenskych zalezitosti, nemam absolutne ziadne problemy. Chcem sa spytat, ci mi neviete poradit, o co by mohlo ist a za akym lekarom vlastne s danym problemom zajst. Zacinam sa bat, ci to nebude rakovina mocoveho mechura. Dakujem vam velmi pekne za odpoved
    Potebujete vyšetrenie u gynekológa, musí vám odobrať kultivácie z pošvy na ureaplazmy+mykoplazmy, aeroby+anaeroby a chlamýdie. Ak bude niečo z nich pozitívne, treba to liečiť. Ak nie, mali by ste navštíviť gynekológa, aby sa zaoberal vaším dráždivým mechúrom.
  • Dobrý neskorý večer, pani doktorka už druhý mesiac užívam antikoncepciu Belara, mala som však veľmi slabé krvácanie po druhom mesiaci užívania.30. októbra som mala nechránený pohlavný styk so svojim priateľom, urobil sa do mňa a ja mám teraz obavu či nie som tehotná, keďže som mala len veľmi slabé krvácanie. Gynekologička mi povedala, že ak som neurobila žiadnu chybu pri užívaní,, čo som isto neurobila tehotná by som nemala byť a že slabé krvácanie je v poriadku. Môžem byť tehotná?
    Nie, nemôžete byť tehotná. 30.októbra 2012 ešte nebolo.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na klitorise sa mi vyskytla malá ranka netuším z čoho je nekrváca ani nič, len ma to niekedy bolí. Vyzera to ako keby len zišla koža chcela by som sa opýtať či je to vážne alebo mám len počkať kým sa to zahojí. Za odpoveď ďakujem.
    Zájdite na vyšetrenie ku gynekológovi, bez vyšetrenia sa neodvážim diagnostikovať, o čo sa jedná.
  • Zdravím Vas, mam 2 mesačneho syna kt.dojčím a chcela by som sa spýtat na najvhodnejsiu formu antikoncepcie. moj gynekolog mi predpísal tabletky kt.sa možu uživat aj pocas dojcenia /azalia/, no nerobia mi dobre,byvam z nich nervozna,depresivna a na malom som tiež spozorovala znamky nekludu a nervozity. Nemam chut experimentovat s roznymi druhmi a značkami tabletiek hlavne koli malemu, aku formu ochrany mam zvolit? Príp.su vnutromaternicove kružky vhodne aj po porode? dakujem
    Ak vám nevyhovujú tabletky, tak požiadajte gynekológa o vnútromaternicové teliesko.
  • Dobry den ,chcela by som sa spytat ...beriem antikoncepciu Mercilon,dnes som ale zacala brat antibiotika Penbene...neviem ci mam pokracovat v brani alebo si dat predpisat ine antibiotika,maju vpliv na HAK? Mozem brat antibiotika dalej?
    Každé antibiotikum môže mať vplyv na účinnosť antikoncepcie, preto počas užívania antibiotík a týždeň po doužívaní používajte pri pohlavnom styku aj prezervatív.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, uz asi dva mesiace mam medzi konecnikom a posvou zacervestane a trosku zdurenu sliznicu, stiipe to sme tam viac ked sa spotim, alebo som na malej ,ked som sa pozrela do zrkadla boli tam trski cervene zilky ..neviem co to moze byt , treba navstivit doktora ? zacalo mi to po tom ako som pred 5 mesiacmi prisla do UK .. momentalne ani nechcem to prilis drazdit s mojim partnerom. dakujem
    Navštívte gynekológa, pravdepodobne sa jedná o mykotickú infekciu.
  • dobrý den, chcela by som sa opýtať, či je to normálne že po vyvolávacej injekcii mi menštruácia stale neprichádza a mam veľmi silné biele výtoky...prosim poradte za rýchlu odpoved vopred Dakujem
    Silný biely výtok je známka infekcie pošvy, meškanie menzes,môže mať rôzne príčiny, preto potrebujete opakovane gynekologické vyšetrenie a vyšetrenie ultrazvukom.
  • chcem sa opytat idem na konizaciu a mam aj hpv virus ako e mozne vsade citam ze je to pohlavna choroba.S manzelom sme si verny ako som mohla ochoriet?dakujem
    HPV vírus ste mohli dostať ešte pred uzavretím manželstva, ochorenie mohol spôsobiť až teraz.
  • Dobry den chtela sem se zeptat prave jsem v 16tt a poboliva ne na prave strane v podbrisku neni to akoze bolest len take pichnuti a casto to citim ked si sadnem ale vstanem z postele.Predem Dakujem za rada
    Pichanie v podbrušku oznámte vášmu gynekológovi, každú tehotnú s bolesťami je potrebné riadne vyšetriť.
  • Dobrý deň, chcem sa vas opýtat jednu vec.Od marca sa s manzelom snazime o babätko menstruaciu som mavala vzdy pravidelnu az do tohoto mesiaca ked som ju dostala o tyzden skor ,co to mohlo sposobyt?Dakujem
    Nepravidelnosti menzes spôsobuje hormonálna porucha, preto by ste mali zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň p. doktorka prosím vás o radu alebo skôr o také ukludnenie. Posledný menštruáciu som mala 25. 8 potom som mala par krát nechránený pohlavný styk a dva krát som užila tabletku po :( viem bolo to veľmi nezodpovedné a asi som si tým poblížila. Mala som ju dostať 22.9 a nič som nedstala mala som len take špinenie 2 dňové. Urobila som si 4 testy a negatívne. Dnes som bola u svojho lekára a vyšetroval nadal mi že som si pobližila a zobrali mi krv pre prípadnu graviditu a taktiez mi prepisal antikoncepciu.. Myslíte, že som naozaj tehotná ? Ďakujem vopred.
    Nemyslím si, že ste tehotná, nepravidelnosť menzes spôsobilo podľa mňa opakované užitie escapelle.
  • Dobrý deň ja idem na konizaciu krcka maternice mam HPV virus mam dve deti .Co cutam o Hpv je mozne ho dostat len pohlavnym stykom a nie sme si z manzelom isty pretoze sme si verny ako som sa potom mohla nakazit?dakujem za odpoved.pekny den.
    Vírus HPV môže v tele pretrvávať aj roky, mohli ste ho dostať ešte pred manželstvom.
  • Lucy.Chcela by som sa opytat 2 otazky: 1. : ked som mala s priatelom nechraneny styk a dostanem nacas menstruaciu-nemozem byt tehotna? 2. : existuju aj nehormonalne antikoncepcne tablety?
    Ak dostanete menzes načas a je obvyklej intenzity, nie ste tehotná. Nehormonálne antikoncepčné tabletky neexistujú.
  • Dobrý deň,chcela by som sa opýtať,či antibiotiká Deoxymykoin úplné znižujú účinnosť HAK Novinette,alebo teda v akej miere ju ovplyvňujú,a aké je riziko. Ďakujem.
    Každé antibiotikum zníži účinnosť antikoncepcie, takže počas užívania a týždeň po ukončení užívania by ste mali pri pohlavnom styku používať bariérovú ochranu.
  • Dobry den, prosim Vas o radu, uz dlhsie mam na jednej bradavke malinky cerveny pupienok, zozaciatku som nic necitila, ale teraz ma to trenim podprsenky ci tricka strasne akoby stipe a boli, co mam s tym robit, vdaka vopred
    Nález choďte ukázať kožnému lekárovi, ten stanoví správnu diagnózu.
  • Dobry den ,chcem sa vas opitat ked zacnem brat AT nie v ten den ako dostanem menzes ale az na 15 posunie sa mi cyklus menzesu ? Dakujem
    Antikoncepciu nemôžete začať užívať v 15-ty deň cyklu!!
  • dobry den.Bola som uz 3 krat u gynek.lebo som krvacala viackrat po sexe,dal mi unasyn a noretisteron.dostala som menzes a 4 dni po skonceni som zacala spinit.Gynek.ma poslal na konizaciu,lebo mam kontaktne krvacajucu ranku na krcku.Stipe ma cela posva je to hrozne.zajtra idem na zakrok,velmi sa bojim,ze mam rakovinu.Uistil ma,ze sa nemusim bat,ze by to uz uvidel,ale neverim mu.Dakujem
    Neviem, čo sa ma pýtate. O tom, aký je nález na krčku vás uistí výsledok histologického vyšetrenia po konizácii.
  • Dobrý deň, Berem antikoncepcie a po dobrati 21. tabletky mam vynachet 7 dni, a v tých siedmych dňoch mi majú prísť krámy. A na 8. den mam znova začať brat. A chcela by som sa opýtať že či mi môžu prist kramy aj počas tej doby keď beriem tabletky?? Ďakujem.
    Nie, menštruáciu by ste počas užívania aktívnych tabliet nemali dostať.
  • Dobrý deň MuDr. Sládičeková, chcem sa len opýtať či je možné otehotnieť v tretí deň po vysadení HA... respektive 3dni po tom ako som si mala nalepiť novú náplasť. Samozrejme viem, že možné je všetko ale je to pravdepodobné ???? Ďakujem a prajem pekný deň
    Je to málo pravdepodobné, lebo tak skoro po skončení menštruácie nebude ešte zrelé vajíčko, ktoré by ovulovalo.
  • Dobry den ja sa chcem spitat ci je 100% zistit tehotenstvo podla krvnych testou ked vas lekar vobec neprezrel? Za odpoved vopred DAKUJEM!!!
    Tehotenstvo sa z krvi zistiť dá, ale bez ultrazvukového vyšetrenie sa nedá určiť, či sa jedná o vnútromaternicové, alebo mimomaternicové tehotenstvo.
  • DOBRY DEN prosim vas mam 63rokov robyli mi kyretaz mala som myom aj hystologicke vzorky je tomu tyzden a mna by zaujmalo ako dlho sa objavuje krvacanie po tomto zakroku?PRETOZE ESTE STALE SPINIM!DAKUJEM! VEGHOVA
    Špinenie môže byť 7-10dní. Ak bude trvať dlhšie, tak choďte ku tomu gynekológovi, ktorý vám kyretáž robil.
  • dobrý den.mozem brat tab.DUPHASTON,ked mám vysoké ASLO?
    Áno, môžete.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať či je lepšia celková anastéza alebo polovičná. Neviem sa rozhodnúť a preto Vás prosím o radu. Ďakujem
    Neviem, čo myslíte pod pojmom polovičná anestézia, ani na aký výkon sa chystáte.
  • dobry den som v 37tyzdni zehotenstva a chcem sa opytat ci mozem mat este sex?dakujem
    Ak vaše tehotenstvo nie je rizikové, sex mať môžete.
  • Dobrý deň, mám 23 rokov a ešte som nemala pohlavný styk, už by som aj chcela začať pohlavne žiť ale nemôžem. Skúšala som pohlavný styk, ale dosť ma to bolelo odvtedy sa stále tomu bránim. Vedela by ste mi poradiť? Ďakujem za odpoveď
    Ak máte psychické zábrany, mali by ste zájsť za špecialistom, sexuológom, alebo psychiatrom.
  • Dobrý večer, mám 18 rokov, u gynekológa som bola prvý krát pred rokom. Išla som za ním, lebo som si chcela dať predpísať hormonálnu antikoncepciu nielen preto, že mám pravidelný styk, ale aj pre moje kožné problémy - akné. Tie pretrvávajú približne od mojich 14 a počas menštruačného cyklu sa ešte zhoršujú. Nemám nijakú ťažkú formu, ale občas sa mi spraví podkožný zápal. Neviem sa toho zbaviť, už mám aj jazvičky a celkovo to nie je to nič príjemné... Prakticky sa bez make-upu nepohnem, čo mojej pleti nijako nepomáha. Keď som prišla k doktorovi vyšetril ma a začal vypisovať recept (samozrejme sa ma predtým vypytoval také tie bežné formulárové otázky). Snažila som sa mu povedať hlavný dôvod prečo antikoncepciu chcem, ale on už bol zjavne rozhodnutý, mal vypísaný recept. Žiaľ, táto antikoncepcia mi vôbec nerobila dobre, práve naopak. Bývalo mi zle, mala som náhle výkyvy nálady. Tabletky som dopoužívala až do konca balenia, ale naďalej som ich užívať nechcela. Odvtedy som ešte u doktora nebola a chcela by som vedieť odporúčanie aj iného doktora, preto moja otázka znie takto: Aký typ a značku hormonálnej antikoncepcie mi odporúčate? Kľudne môže byť viac tipov. Vopred ďakujem za pomoc Prajem pekný deň
    Podľa vašich požiadaviek by ste mali užívať antikoncepciu s obsahom antiandrogénu- Jeanine, Belara, Diane 35. Sú to preparáty s obsahom dienogestu, chloradinon acetátu a cyproteron acetátu, ktoré majú rozlične silný antiandrogénny účinok.
  • Dobry den ,chcela by som sa opitat mala som nechraneni styk den pred menstruaciou a 15 den na to som 2 dni trosku krvacala a 14 den neskor som mala menstruaciu velmi slabu a troj dnovu vzdi mam pravidelni 28 dnovi ciklus a pokazde trva 7 dni ,je tam moznost ze som tehotna ? Dakujem vopred za odpoved
    Áno, môžete byť tehotná, choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrá den, chela by som sa spýtať, aký druh hormonálnej antikoncepcie by som mohla užívať alebo, či môžem vôbec nejaký druh antikoncepcie užívať aj ked mi zistili že mám hustú krv. Približne pred dvomi rokmi moja mama brala hormonálnu antikoncepciu v podobe tabletiek a zapríčinilo jej to trombózu v nohe a vlastne vtedy mi zistili, že mám hustú krv.
    Hustá krv nie je diagnóza, ale ak máte nejakú trombofilnú mutáciu, tak hormonálnu antikoncepciu užívať nemôžete.
  • Dobrý večer pani doktorka, ja by som sa chcela opýtať, či môžem mať nejaké problémy počas tehotenstva ak som ako 17 ročná podstúpila kyretáž. Dnes mám 26 rokov. Sú s týmto problémom spojené nejaké riziká do budúcna, ďakujem pekne za Vašu odpoveď
    Ak ste podstúpili kyretáž( alebo interrupciu?), môžete, ale nemusíte mať ťažkosti donosiť plod.
  • Dobry den chcem sa opytat ci mozem mat pohlavny styk po zlom vysledku cytologie 26teho idem na dalsi vyter ci mozem alebo nie.Dakujem pekne
    Áno, pohlavný styk mať môžete.
  • Beriem antikoncepicu chloe uz 2 rok s priatelom sme mali sex urobil sa domna ..v ten tyzden som zabudla zjest jednu tabletku..uz asi 2 tyzden mam bolesti brucha citim sa stale nafuknuta je nejake pravdepodobnsot othotnenia?...ked chlap sa viackrat denne urobi do zeny tam je nejaka pravdepodobnost otehotnenia? dakujem
    Áno, riziko otehotnenia vo vašom prípade existuje, keďže ste porušili pravidelnosť užívania antikoncepcie. Zájdite za vaším gynekológom, aby vás vyšetril.
  • moze zena otehotniet ked sa jej chlap urobi do analiku???dakujem za odpoved
    Nie, pokiaľ sa ejakulát nedostane aj do pošvy.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať , nakoľko berem antykoncepciu belara po 21 dňoch mám 7 dňovú prestávku. čo mám urobiť pokiaľ sa mi menštruácia nedostaví v priebehu týchto 7dni?... mam začat brať ďalšie balenie? alebo v tom môže byť nejaký problém poradíte mi prosím. Ďakujem!
    Po týždni začnite užívať ďalšie balenie.
  • Dobri den chcela by som sa spytat dala som si antikoncepciu mirenu po kolkych dnoch mozem mat sex z manzelom ako mi ju dali
    Po týždni už môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • Dobrý deň. Mám 21 rokov, menštruáciu som dostala v trinástom roku. Prvé roky boli nepravidelné, približne v pätnástom - šestnástom roku života sa mi krvácanie upravilo na klasický 28 dňový cyklus. Približne pred dvoma rokmi som začala byť sexuálne aktívna a odvtedy sa mi cyklus skrátil na 26-27 dní (čo by ma až tak netrápilo). V poslednom čase (cca 3-4 mesiace) mám problém s cyklom. Už neraz sa mi stalo, že som menštruáciu nedostala na čas, meškala mi niekedy aj týždeň. Antikoncepciu neberiem, lebo nechcem a okrem toho mi telo na hormóny negatívne reaguje (skúšala som brať HAK - kratučké obdobie). S partnerom máme styk vždy chránený prezervatívom. V čom môže spočívať problém tohto posunu - predlžovania a skracovania cyklu - keď som s tým doposiaľ problém nemala a krvácanie som mala vždy takmer presné ako hodinky, s odchýľkou maximálne jeden deň? Ku gynekológovi chodím pravidelne a žiadne problémy som nikdy nemala (ani mykózy, ani nič, čo by teoreticky mohlo dĺžku cyklu ovplyvňovať). Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď. Monika
    Problémy s cyklom spôsobuje hormonálna porucha, nikdy nie mykóza. mali by ste s touto ťažkosťou zájsť za svojím gynekológom, aby vám dal odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • Dobry den chcem sa Vas spytat ci mi moze znizenie hormonal.antikon.sposobit vypadavanie vlasov i ked som ju zmenila pred dvomi mesiacmi...dakujem..lebo mi padaju a ja si myslim ze je to z nej...dakujem
    Skúste túto antikoncepciu vysadiť, tak sa presvedčíte, či práve ona spôsobuje vypadávanie vlasov. Zájdite samozrejme aj ku kožnému lekárovi.
  • Dobrý deň pani doktorka,obraciam sa na vás s otázkou:v septembri sme sa začali snažiť o bábätko,menštruáciu som mala dostať 5.10. v piatok ,ale začala som len slabo špiniť takou ružovou farbou,len na toaletný papier.Trvalo to 5 dní a stále mám taký divný pocit v bruchu ako keby som už mala dostať,dnes to vyzerá ,že by sa to aj rozbehlo,ale len slabšia intenzita.Tehotenský test vyšiel negatívny a ja neviem či čakať na ďalšiu menštruáciu,alebo ísť k lekárovi hneď?Mám 34 rokov a doteraz som mala cyklus pravidelný.
    Choďte ku gynekológovi, potrebujete vyšetrenie.
  • Dobry den, prosim Vas gynekolog mi brat ster z krcka maternice pocas krvaveho vytoku. V poslednej dobe mam krvave vytoky, aj mesiac v kuse takze inak sa to nedalo. Moze toto ovplyvnit vysledok?
    Výsledok to neovplyvní, možno to sťaží odčítavania sklíčka. Keďže krvácanie môže byť spôsobené dyspláziou buniek krčka maternice, inú možnosť gynekológ nemal.
  • Dobrý deň, pani doktorka, mám 2 otázočky. Už niekoľko krát mi pán doktor menil antikoncepčné tabletky. Z niektorých ma bolela hlava, atď. Asi najväčším problémom bola veľká nechuť na sex. Momentálne beriem Mirelle, rpičom je to trošku lepšie,no pred menštruáciou mávam návaly horúčavy, taktiež bolesti hlavy a iné. Neexistuje antikoncepcia, ktoré by nezasahovala do sexuálneho apetítu a zároveň by som sa cítila stále dobre? A druhá otázka sa týka takisto tabletiek Mirelle. Je možné , že vplyvom tejto antikoncepcie mi jeden mesiac trvá menštruácia týždeň a druhý mesiac 2 dni a strašne slabo? Vopred ďakujem za odpoveď.
    Mirelle je veľmi nízko dávkovaná antikoncepcia a môže spôsobovať veľmi slabé menštruačné krvácanie. Vyskúšajte antikoncepciu s názvom Zoely, vaše libido by malo zostať nezmenené.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať jednu otázku. Môžem užiť tabletku escapelle aj keď dojčím? V príbalovom letáku je napísané, že áno, ale chcem si byť istá, či neohrozím nejako dieťatko. Som 6 mesiacov po pôrode, menštruáciu som ešte nemala, no mala som nechránený styk, tak sa trošku obávam prípadného tehotenstva.
    Jednorazovo ho užiť môžete.
  • DOBRY DEN..CHCEM SA SPYTAT,BOLA SOM U SVOJHO GYNEKOLOGA A TEN MI ZISTIL PODLA KRVNYCH TESTOV žE US SOM V PRECHODE A NASADIL MI KLIMONORM...JE MOžNE žE BY SOM MOHLA EšTE OTEHOTNIET NAKOLKO SOM Už V PRECHODE-MAM 37 ROKOV A TUžIM VELMI EšTE PO DIETATKU...DAKUJEM
    K tomu sa môže vyjadriť iba lekár, ktorý vidí vaše krvné testy a vás ostatný gynekologický nález. Ja by som vám doporučila, aby ste v tomto prípade navštívili špecialistu v centre pre asistovanú reprodukciu.
  • dobry den pani doktorka, chcela by som sa opytat pred 5 rokmi som zacala uzivat antikoncepciu, vo veku 20 rokov- najpr chloe potom jeanine. Uzivam ju bez predstavky. Dovodom na nasadenie ATK bol syndrom PCO. Vzdy som mala velmi huste a pevne vlasy. V poslednom obdobi mi vsak vlasy zacali velmi padat a stencovat sa a to hlavne na temene hlavy - myslim ze to je koli PCO aj inzulinovej resistencii ktorou trpim(je to jeden z hlavnych priznakov). Myslite si, ze keby mi moja doktorka nasadila antikoncepciu silnejsiu pr. Diane35 (ktora sa pouziva na androgennu alopeciu) tak mi to pomoze s momentalnym problemom s vlasmi? resp. ako by ste tento problem riesili vy? Dakujem za odpoved.
    Chloe a Diane 35 sú chemicky rovnaké, môžete užívať ktorúkoľvek. ja by som vás poslala ešte ku dermatológovi a problém riešila v spolupráci s ním.
  • Chcela by som užívať antikoncepciu pretože mám hrozné menštruačné bolesti a ked som ju predtým brala nemala som...no teraz mám krčové žily na nohách a lekárka mi to zakázala...existuje antikoncepcia ktorá sa dá užívať aj ked mám tieto problémy?
    Kŕčové žily nie sú kontraindikáciou užívania antikoncepcie, môžete ju pokojne užívať.
  • dobry den, ja by som sa chcela informovat v akom tyzdni tehotenstva mozem uzivat calibrum mami teraz uzivam baby plan calibrum ci ho mozem uzivat az do 15 tyzdna tehotenstva. dakujem
    Áno, môžete.
  • Dobre den, chcela by som sa opytat ze ked v oblasti klitorisu ma bolieva alebo lepsie mam citlivu tak ze ma bolieva ked po tom prejdem tak ci by stemi nemohla povedat koli comu by to asi mohlo byt. Vopred dakujem
    Klitoris je veľmi citlivá oblasť a niektoré ženy neznášajú priamy dotyk v tejto oblasti. Ak si myslíte, že trpíte zápalom v tejto oblasti, tab bez vyšetrenia sa nedá stanoviť diagnóza a budete musieť zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den antikoncepciu uzivam cca 2 roky najskor mercilon a teraz qlairu, chcem sa spytat ci som mohla koli antikoncepcii stratit chut na sex... ak ano mam s nou prestat alebo existuje aj ine riesenie???
    Antikoncepcia môže znížiť libido, preto by ste mali vášho gynekológa požiadať o zmenu antikoncepcie.
  • Dobry den. Mam 47 rokov,nefajcim, pravidelne sportujem. Beriem hak Softinelle. Nesposobuje mi ziadne problemy, len by som sa chcela opytat na Vas nazor, ci je vhodne v mojom veku tento druh antikoncepcie, zmenit znacku, ci uvazovat o inom sposobe antikoncepcie. Dakujem
    Pokiaľ vám nespôsobuje ťažkosti a ste gynekologicky sledovaná, môžete ju naďalej užívať.
  • Dobrý deň, antikoncepciu som po prvý krát začala brať na konci cyklu, kedy začne účinkovať?
    Po týždni užívania môžete mať nechránený pohlavný styk.
  • ahojte potrebujem poradit ,uz asi 3dni mi ide zmiesany moc z krvou,nemam ziadne bolesti iba ked cikam ma boli podbrusko a chodim neustale cikat.pijem urologicky caj ale mam pocit ze mi vobec nepomaha,,,poradte mi co by mi pomohlo alebo co to vlastne je. dakujem
    Ihneď navštívte svojho gynekológa, aby vás vyšetril.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ...beriem antikoncepciu (mercilon) a rada by som vedela či by som mohla s priateľom NECHRÁNENÝ pohlavný styk ...ďakujem za skorú odpoveď
    Počas užívania hormonálnej antikoncepcie môžete mať nechránený pohlavný styk. Váš gynekológ vás o tom mal poučiť, keď vám antikoncepciu predpisoval.
  • Dobry den! Chcela by som sa opytat. V case ovulacie som mala s manzelom nechraneny sex, den pred tym som slabsie krvacala a mala som bolesti v podbrusku. Nasledne par hodin po milovaní som začala silnejšie krvćať a takéto krvácanie trvalo 3 dni. Moja otazka znie ci môžem mať šancu na tehotenstvo aj pri takomto krvacani? Bolo fakt dost silne. Vraj moze ist o ovulacne krvacanie len fakt neviem ci moze byt az v takej silnej inzenzite. Dakujem za pripadnu odpoved Petra
    Naozaj sa môže jednať o ovulačné krvácanie, i keď to by malo byť slabšej intenzity, alebo iba špinenie. Napriek tomu by ste mohli zostať tehotná. Ak sa krvácanie v strede cyklu bude opakovať, navštívte svojho gynekológa, vyšetrí vás ultrazvukom a dá vám liečbu.
  • Dobr den chcem sa opytat, ak by som bola tehotna a nevedela o tom, mohlo by sa sexom nejako ublizit plodu? Dakujem za odpoved
    Sex plodu neublíži.
  • chcela bi som sa opitat pretoze sama newiem nacom som bolia ma velmi prsia okolo prsnikov mam viditelnejsie zili no pohlavni styk som mala pred 3 mesiacmi takze newiem menstruaciu som dostala poradili bi ste mi prosim vas ?dakujem
    Zájdite za vaším gynekológom, aby vám dal vyšetriť krv na hladinu prolaktínu a aby vás odoslal na ultrazvukové vyšetrenie prsníkov.
  • Dobry den, zacala som uzivat antikoncepciu. Dva dni dozadu som dobrala prve balenie ale stale som nedostala menstruaciu. Uz som si robila aj tehotensky test (digitalny aj normalny) ale je negativny. Moze byt meskanie ovplivnene tym, ze to je moja prva antikoncepcia a hormony v tele sa menia? dakujem za odpoved
    Menštruáciu môžete dostať kedykoľvek v dňoch pauzy, nejedná sa o meškanie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aká je možnosť že som otehotnela pri nechránenom pohlavnom styku a partner sa do mňa urobil. Užívam hormonálnu antikoncepciu asi pol roka s trošku nepravidelným dávkovaním (občas hodinový alebo dvojhodinový skĺz - neberiem tabletky vždy v ten istý čas). Na druhý deň po pohlavnom styku vysadila antikoncepciu, keďže mi skončilo 21-dňové obdobie jej užívania, no prešli menzes sa stále nedostavil. Zvyčajne sa objaví po dvoch dňoch. Teraz som však dostala chrípku a beriem analgetiká. Mohlo to nejak ovplyvniť posun menštruácie? Je možnosť otehotnenia v tomto prípade? Ďakujem
    Počas užívania hormonálnej antikoncepcie môžete mať nechránený pohlavný styk bez rizika otehotnenia.
  • Prepáčte, že vyrušujem, ale mohla by som Vás poprosiť o radu či pomoc? Rozpoviem Vám môj príbeh, ak Vám to nebude vadiť. 21. septembra sme s priateľom mali chránený pohlavný styk, mal prezervatív, ale urobil sa do neho, ale hneď sme prestali a vybral ho zo mňa. Prezervatív nebol roztrhnutý, lebo ho ešte tak stisol a nič nevytekalo. Pred tým som vzala 17. septembra tabletku escapelle. 2. októbra som dostala menštruáciu. Doobeda silne, taká normálna ako vždy, ale ku večeru bola slabá. Robila som si 4 tehotenské testy (aj dnes ráno, čo je 18 dní po poslednom pohlavnom styku) a boli negatívne. Dnes sa cítim mokro, mám také výtoky, ale tie mám vždy, no nezdá sa mi to nejako tie, ktoré mám dnes, alebo si to len namýšľam. Myslíte, že to bola menštruácia a bola taká trochu čudná v dôsledku tej tabletky alebo som tehotná? Ďakujem Vám vopred za odpoveď.
    Intenzita menštruácie mohla byť ovplyvnená tabletkou Escapelle. Kvôli výtoku by ste mali ísť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • DOBRY DEN UZ SOM RAZ TU VAM NAPISALI AJ STE MI ODPOVEDALI ZACO DAKUJEEM....ALE BOLA SOM NA TEJ KONIZACII 13.9.HISTOLOGIA DOPADLA CIN 3..NEUPLNA KONIZACIA ZE TO CELE NEVYBRALI TEN KONUS ...MUSI SA TO ZOPAKOVAT IDEM ZAS NA REKONIZACIU O 3 MESIACE MAM 37ROKOV SOM PO LIECBE CARCINOMA PRSNIKA 7 ROKOV...ALE MNA BY ZAUJIMALO AK SA IM TO ZAS NEPODARI VYBRAT AZ DO HLBKY ZE MAJU IST DO HLBKY TOHO KRCKA MATERNICE PRI DRUHEJ KONIZACII CO BUDE VLASTNE POTOM NASLEDOVAT ?AK SA TO ZAS NEPODARI?CO MA VLASTNE CAKA A NEMINIE??CELY KRCOK ZE NEMOZU ZOBRAT .....CO VLASTNE BUDE POTOM??....................DAKUJEM ZA SKORU ODPOVED...
    Úplne pokojne je možné odstrániť celý krčok, ale myslím si, že bude postačovať takzvaná vysoká konizácia. Nemusíte sa znepokojovať, občas sa to stáva, že žena musí absolvovať rekonizáciu.
  • Dobry den. Chcela by som sa opytat ci je normalne dostavat menstruaciu kazdy mesiac zhruba az na 35-39 den. Chela by sm podotknut ze sa pokusame o babätko. Dakujem velmi pekne.
    Nie, je to normálne, mali by ste absolvovať gynekologické vyšetrenie a vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • Dobrý deň, chcela by som od Vás poradiť. Pol roka som nemala menštruáciu, miestami som si pripadala ako chlap, rastli mi chlpky na bruchu , zhrubol mi hlas, nechapala som celu situáciu. ale stale som si myslela, že sa to napravi lebo som mala dost stresov tak som to pripisovala im. Až som už nevydržala išla som ku gynekologovi ten mi zistil, že mam slabe vaječniky a posiate mikrocistami .. na tom sone to vyzeralo ako hrudky mrazeneho hrasku. Vtedy mi povedal, že možno bude problem s otehotnenim. Dal mi tabletky do posvy a este lekarnicka mi poradila aby som si dala predpisat gynoflor , ze lebo tabletky ktore mi dal su dobre..ale ze znicia vsetku prirodzenu floru v posve. douzivala som to a cysticky trosku ustupili ale povedal nech si dam Nuvaring, ten som pouzivala aj v minulosti, a ze to by odporucil aby sa to upravilo.. Ale ja chcem dieťatko a nechcem do seba zbytočne pchať hormony.. Neexistuje niečo ine na upravu.. Lebo ten moj doktor mi ani poriadne nepovedal , že z čoho to cele mohlo vzniknut ked rok dozadu to bolo vsetko v absolutnom poriadku.. Poradte mi prosim .. v novembri idem na prehliadku a proste uz chcem zacat riesit... Dakujem za Váš čas
    Pravdepodobne máte syndróm polycystických vaječníkov, ktorý je vrodený a nevznikol vám. Syndróm polycystických vaječníkov spôsobuje hormonálnu poruchu, ktorej súčasťou je aj zvýšená produkcia mužských pohlavných hormónov- preto pozorujete zvýšené ochlpenie. Nuvaring vám nepomôže, neobsahuje antiandrogény.Ak si prajete dieťa, mali by ste absolvovať dôkladné gynekologické vyšetrenie, odber krvi na vyšetrenie hormonálneho profilu a možno aj endokrinologické vyšetrenie.Podľa výsledkov vyšetrení budete možno nútená navštíviť ambulanciu pre asistovanú reprodukciu. Pre paciwentky s polycystickými vaječníkmi bude od januára k dispozícii nový voľnopredajný preparát, ktorý má napomôcť otehotneniu- volá sa Inofolic.
  • dobry den chcela by som sa opytat ci je mozne otehotniet ked sa partner nespravi ?? citala som o tom nizsie v clanku dakujem
    Existuje malé percento pravdepodobnosti, že áno.
  • dobry den chcem sa opytat mam 18 rokov za mesiac 19 a nemam pravidelnu menstruaciu chcem vediet ci je to nejaky problem? chcem sa opytat tiez na jednorazovu antikoncepciu ktora je bezne dostupna v lekarni ci naozaj splna ucel aj ked by sa partner viac krat za sebou vo vnutri vaginy urobil? dakujem
    Urgentná antikoncepcia nie je určená na bežné a časté používanie a jej spoľahlivosť sa odvíja od doby užitia od nechráneného pohlavného styku.
  • Dobry den, mam genitalny herpes v okoli posvy. Mozem aj v takomto pripade pouzivat tampony? Mozu sa pluzgiere preniest aj dovnutra?
    V žiadnom prípade tampóny nepoužívajte, herpes sa môže kontaktom preniesť aj do pošvy.
  • Dobrý deň, Začala som brat Yadine, asi po rocnej pauze, antikoncepciu poznam, nakolko som ju brala už pred par rokmi a dlhodobo. Teraz ako som ju nasadila, beriem ju druhým mesiacom a stále spinim , teda už mi aj menstruacia skoncila a znova zacala , boli aj dni co som ju nemala a zase... :( no je to neprijemne aj kvoli sexualnemu životu. Tento mesiac sa mi to zda už lepsie :) ..je mozne že tie dni, kedy som nespinila a mala styk s manželom, by som mohla otehotniet ? Respektíve, je možne, že kym si telo na nu opat zvykne otehotniet ? Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď.
    Ak antikoncepciu užívate bez chýb, neotehotniete, krvácanie nie je známkou tehotenstva. Mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, prechádzam z 21 dňovej antikoncepcie Yasminell na 28 dňovu antikoncepciu KarHleight Moja otázka znie, či môžem začať užívať prvú tabletku z KarHleight v prvý deň menštruácie ? Lebo podľa letaka ak dobre chápem sa odporúča začať brať prvú tabletku hneď po dobratí 21 tabletky z predchádzajúcej antikoncepcie. To som však už nestihla, preto ma zaujíma kedy môžem začať s novými tabletkami. ďakujem
    Môžete začať až po sedemdňovej pauze.
  • Dobrý deň.chcela by som sa opýtať či existuje typ nehormonálnej antikoncepcie (tabliet), ale ešte som nemala pohlavný styk.Ďakujem
    Tabletková nehormonálna antikoncepcia neexistuje.
  • Dobry deň,chcem sa spytať,čo to znamena,ak mam v 16 tt zvysenu hodnotu HCG?Na odbere som bola v16+5 a dnes mi volali vysledky screeningu a vraj mam zvysene hodnoty HCG inak všetko v norme.Teraz som 17+1 tt.Môže tato hodnota poukazovať na vrodenu vadu?Ďakujem za odpoveď.Presne udaje žial nemam.
    Skríning je potrebné vyhodnotiť komplexne, nie len zatelefonovať jednu zvýšenú hodnotu. Biochemické hodnoty treba dávať do korelácie s ultrazvukovým vyšetrením. Ak niečo nie je v poriadku pre daný týždeň, mali by ste absolvovať genetickú konzultáciu a ak to genetik odporučí, tak amniocentézu.
  • dobry den, prvykrat som zacala uzivat antikoncepciu a na 6 den som mala sex s priatelom bez prezervativu. myslite, ze by som mala uzit escapelle. lebo som sa docitala, ze ak zena uziva antikoncepciu tak bez prezervativu moze byt sex az na 7.den. dakujem za odpoved.
    Escapelle užiť nemusíte.
  • Dobry den prosim Vas chcem sa spytat.Pred pol rokom som zacala brat antikoncepciu,brala som ju 6 mesiacov dobrala som posledne balenie minuly mesiac a viac uz ju nechcem brat.Po dobrati poslednych 21 tabletiek som dostala menzes.Menzes mi skoncil pred 2 tyzdnami a dnes som zacala opat krvacat.A neviem co to znamena nikdy som nemala ziadne gynekologicke problemy.Citim sa zle je mi stale na vracanie a mam krce v bruchu.Momentalne uz tyzden beriem antibiotika lebo som chora,mam zapal hrdla a ucha.Poradte mi prosim kde je problem.Dakujem
    Kvôli krvácaniu mimo cyklus vás musí vyšetriť gynekológ. Bolesti a krvácanie môže spôsobiť aj ovulácia, ale je nutné stanoviť diagnózu až po vyšetrení.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať: Bola som som odcestovaná a zabudla som si doma HAK. Chcela som ju vysadiť koly dlhodobemu užívaniu a zdravotným problémom, lenže som ju koly tomu, že som ju zabudla doma vysadila po 2 tablete z blistra samozrejme sa mi vratilo krvacanie. Myslíte, že je lepšie nechať vysadenú, alebo zobrať naraz 4 tabletky a pokračovať v užívani blitra a vysadiť až po dobratia blistra. 4 tabletky naraz je zobrať vela už nie?
    Musíte vynechať celý cyklus a začať odznova od prvého dňa cyklu.
  • Dobrý den...chcem vediet čo sa deje s mojím telom....menzes dostávam každý druhý mesiac od júla to trvá..júl som nemala,august bol,september nič až v oktobrii prišiel.Bola som hned ako mi prvý mesiac vynechal aj u lekára,ktorý tehotenstvo vylúčil,ultrazvuk ok aj krv mi bral.Lenže teraz som z toho mimo,bo sa to zopakovalo znovu,myslím vynechanie menzesu.Inak sa cítim nesvoja,mávam návale tepla,zimy,cítim sa špinavá aj po sprchovaní ako keby som mala dostat menzes.Može to byt nejaká prucha? Dakujem pekne za odpoved
    Jedná sa o hormonálnu poruchu, liečbu by vám mal dať váš gynekológ podľa výsledkov hormonálneho profilu.
  • Dobry den, som v 9tyzdni tehotenstva a ked som bola na WC vsimla som si ze zomna zacala kvapkat krv, ziadne bolesti nemam a po tom sa to uz neopakovalo, ale uz druhy den mam taky krvavy zriedeny vytok neviem ci to moze byt nasledok cipku ktory mi dal doktor clotrimazole 500mg lebo od vtedy sa zomna vyplavuje takyto vytok je tomu 5dni, k doktorovi mam ist zajtra a na pohotovosti ma poslali domov....dakujem za skoru odpved
    Clotrimazol nespôsobuje krvácanie. Každé krvácanie v gravidite je hroziaci potrat a preto treba ihneď utekať na pohotovosť.
  • Dobrý deň pani doktorka, užívam antikoncepciu vo forme tabletiek a chcela by som zmenu, tak sa chcem opýtať, či je vnutromaternicové teliesko bezpečné aj pre ženy, ktoré ešte nerodili, teda pre mna? a či je podla Vás lepšie toto teliesko alebo kružok? ďakujem
    Vnútromaternicové teliesko nie je antikoncepciou prvej voľby u žien, ktoré nerodili. Ak u vás neexistuje kontraindikácia, doporučila by som vám vaginálny krúžok.
  • Dobry den, chcela by som sa opytať užívam antikoncepciu Maitalon a liečila som sa na vaginalnu mykozu - Fluomizin. Dva dni po ukončení 6 dňovej liečby som mala nechranený pohlavný styk. Je možne zniženie učinku anitkoncepcie? Otehotnenie? Ďakujem...
    Fluomizin neznižuje účinnosť antikoncepcie, ani nelieči mykózu.
  • Dobrý deň, mám 55 rokov, menštruáciu nemám už 45 roky, teraz som mala nechránený pohlavný styk po dlhšom čase, asi po týždni mám bolesti v ľavej strane podbruška. Mohla by som otehnotnieť alebo to je mám zápal. Ďakujem za odpoveď
    Neotehotneli ste, ale kvôli bolesti by ste mali navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobry den, od februara 2012 beriem atk. DAYLETTE.Vsetko bolo v poriadku, menstruacia presna.No od augusta mi vynechala.Uz 3 mesiac nemam vobec \"normalnu\" menstruaciu.Mala som krvacanie pocas uzivania tbl. medzi augustom a septembrom asi cca. 2 dni.Mam dalej uzivat tuto antikoncepciu?Dakujem pekne za odpoved, prajem pekny den,Danka
    Ak užívate antikoncepciu bez chyby, tak gravidná nie ste. Počas užívania nízkodávkovanej antikoncepcie je menštruácia slabá, alebo niekedy nepríde vôbec. Doporučovala by som vám ultrazvukové vyšetrenie u gynekológa,a ak sliznica maternice bude nízka, tak môžete pokračovať v užívaní antikoncepcie.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat mam 35 rokov a chceli by sme druhe dieta, ale mam problemy s vysokym tlakom. Uzivam Lacipil 6mg pri ktorom sa mi tlak znizi, ale vecer mi vzdy vyskoci tak na 148/98 atd...niekedy menej ....Moze to uskodit plodu? dakujem za odpoved
    Veľké zmeny krvného tlaku nie sú pre vývoj dieťaťa vhodné a u vás sa môže vyvinúť gestóza. O stabilizáciu krvného tlaku by sa mal postarať váš internista.
  • Dobrý večer, v piatok(5.10.) sme mali s priateľom nehodu, roztrhol sa nám prezervatív. V sobotu ráno (6.10.) som užila \"tabletku po\". Cyklus mávam relatívne pravidelný-28-30 dní a menzes by som mala dostať o týždeň (14.10.). Aká je pravdepodobnosť otehotnenia? Ďakujem za odpoveď.
    Ak ste užili núdzovú antikoncepciu, tak pravdepodobnosť otehotnenia je minimálna.
  • Dobry den.. mala som po prvy krat sex.. on vo mne bol len par sekund a nestihol sa urobit.. moja otazka znie že ci možem byt tehotna ?? DAkujem
    S najväčšou pravdepodobnosťou nie.
  • Dobrý den, mam problém s meškaním menštruácie. poslednu menstruáciu som dostala 27.8 2012 .cyklus mi zvyčajne trvá 33 dní,takze som dalsí mala dostat oklolo 27 septembra. dnes je 5 oktobra a nič. tehotensky test som si robila a vysiel negatívny.....stále mam nejaké bolesti v podbrušku, nie silné ale akoby ta menštruácia mala už kazdu chvílu príst a stále nič....brala som tento mesiac azitromycín ale od kožného lekára...neviem či to mohol ovplyvniť tento liek, alebo kde by mohol byt problém..
    Azitromycín váš cyklus neovplyvnil. Keďže meškanie menštruácie môže mať rozličné príčiny, potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý den. Chcela by som sa opýtat, ze ci by dosledkom meskania menstruacie mohla by byt aj angína a antibiotika.momentalne mi meska uz 4 den. Dakujem. :)
    Angína,ani užívanie antibiotiká nespôsobujú meškanie menzes.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať, či užívanie liekov na mykózu (Myfungar, Macmiror) znižujú účinok hormonálnej antikoncepcie Chloe? V posledný deň užitia lieku na mykózu som mala pohlavný styk, lenže kondóm sa roztrhol...
    Myfungar, ani Macmiror účinnosť antikoncecie neznižujú.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať či je to normálne, že keď som vymenila antikoncepciu a po prvom mesiaci brania mi neprišla menštruácia, ale predtým pri nových tabletkách vždy keď som zmenila sa toto nestalo. Teraz keby som si nedala dala tampón tak by som ani nevedela že ich mám ale zistila som pri tampíne že mam iba tmavý výtok aj to slabučký. Pomer som mala pred 2 mesiacmi ale minulý mesiac som mala normálne menzes. Čo mám robiť? Vopred ďakujem za odpoveď Veronika
    Pokračujte ďalej v užívaní antikoncepcie. Intenzita krvácania závisí od typu antikoncepcie, ktorú užívate.
  • Dobry den.3 mesiac uzivamm antikoncepciu,no som v polovici balenia tabletiek(este som nedobrala cele balenie) a dostala som menstriaciu.Mam pokcovat v uzivani tabletiek alebo prestat a kedy mam zase zacat brat?cim to moze byt,ze som dostala tak skoro ked beriem tabletky poctivo a pravidelne?Mam 23 rokov a 18 mesacneho synceka.Dakujem za rychlu odpoved.
    Pokračujte ďalej v užívaní a zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den, mam problem a neviem si s nim rady tak prosim o radu odbornikov. Mam staleho partnera cakali sme babatko ale v 11 tyzdni som potratila, vsetko bolo v poriadku po 2 mesiacoch som isla na kontrolu a odvtedy sa neviem zbavyt vytoku, svrbenia a palenia chodim permanentne ku gynekologovi stale mi predpise nejake kremy do posvy proti plesniam ale nic nepomaha, vsetky testy dopadli dobre ale mna to stale svrbi a pali. Dakujem za pomoc
    Pokiaľ vás gynekológ dôkladne vyšetril a kultivácie sú negatívne, mali by ste navštíviť dermatoalergológa.
  • Dobrý večer chcela vy som vediať 6.9 skončila my nenštruacia znova som dostala15.9 do dnešného dna ešte mám.Bola som u svojho ženského lekára19.9 povedal my,že mám zapal vaječníkoch a cistu vo velkosti 3 cm predpísal my lieky summed vždy my je zlé napína má na zvracanie a bolí už má velmi hlava mám prísť na kontrolu až,ked dostanem znovu menštruaciu.Dakujem.
    Ak sa príznaky zhoršujú, musíte sa vrátiť ku svojmu lekárovi.
  • Dobrý deň, Mám rok aj pol zavedenú Mirenu z dôvodu dlhodobého a nadmerného krvácania - cca 6 rokov so všetkými možnými hormonálnymi preparátmi, ktoré nefungovali. S Mirenou je mi konečne fajn. Čaké ma však operácia oka - diera v makule na jedinom oku, ktoré je čiastočne funkčné. Musí mi lekár Mirenu vybrať. Riskujem znova nekonečné menštruačné krvácanie a premeškanie vhodnej doby na očný zákrok. Prosim o radu.Mám 43 rokov.
    Operácia oka nie je dôvodom na extrakciu Mireny.
  • Dobrý den, mam problém s meškaním menštruácie. poslednu menstruáciu som dostala 27.8 2012 .cyklus mi zvyčajne trvá 33 dní,takze som dalsí mala dostat oklolo 27 septembra. dnes je 5 oktobra a nič. tehotensky test som si robila a vysiel negatívny.....stále mam nejaké bolesti v podbrušku, nie silné ale akoby ta menštruácia mala už kazdu chvílu príst a stále nič....brala som tento mesiac azitromycín ale od kožného lekára...neviem či to mohol ovplyvniť tento liek, alebo kde by mohol byt problém..
    Azitromycín neovplyvňuje menštruačný cyklus. Kvôli poruche cyklu by ste mali navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobrý deň. Chcem sa sppýtať na pár vecí. Som tehotná v deviatom týždni a gynekológ mi nepovedal že sa nemôžem milovať, lebo tehotenstvo je zatiaľ v poriadku. No chcem sa spýtať, že či sa partner môže do mna vystriekať. Chcem sa uistiť, že sa nič nestane zlé. Ďakujem.
    Už ste tehotná, takže môžete mať nechránený styk.
  • Dobrý deň pani doktorka. Posledné tri mesiace som brala nízko hormonálnu antikoncepciu Natalya no začala som mať problémy so suchosťou pri styku a celkovo. Chuť na sex je v poriadku no telo ako keby nespolupracovalo, žiadne vzrušenie a podobne. Od včera som začala brať Softine s vyššou dávkou hormónov a preto sa chcem spýtať či môžem očakávať a aspoň dúfať v zlepšenie v tomto smere. Mám priateľa, oboch nás to trápi a určite ho nechcem vymeniť. Mám len 21 rokov a už som (zo zúfalstva) prečítala aj mnoho článkov o frigidite. Keďže pred začatím užívania HAK som sexuálne nežila, neviem porovnať ten rozdiel. Za vašu odpoveď a radu vám vopred ďakujem.
    Nie ste frigidná, vaše reakcie a libido ovplyvňuje antikoncepcia. Po zmene by ste sa už mali cítiť lepšie, pokiaľ nie, musíte s vaším gynekológom testovať iný typ antikoncepcie. Vhodná je napr. Zoely.
  • dobry den,v cykle, v ktorom som brala lutenyl pre nedostatok progesteronu som otehotnela, chcela by som sa opytat, ci to znamena, ze aj v tehotenstve budem mat nedostatok tohoto hormonu alebo to tak nemusi byt a po dobrati jedneho balenia 10 dni sa hladina mohla upravit natolko, ze ho uz v tehotenstve nebude treba podavat umelo, dakujem.
    Ak budete mať nedostatok progesterónu, prejaví sa to špinením, alebo krvácaním a dostanete progesterón v tablekách. Nemusí sa to však vôbec stať.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na jednu baktériu. Pred pár týžnami som prechladla na močvé cesty, bol mi podávaný myslim cilest(ATB), ale stav sa mi nezlepsil, ked som sla na opatovne vysétrenie, bola mi zistena bakteria: lactobacilus sp.. Moja doktorka mi povedala vraj musim kontaktovat aj mojho gynekologa, pretoze, vraj sposobuje neplodnot(sterilitu u zien) a predpisala mi monural. Ale nerozumiem tomu, pretoze , vsade nas informuju, ze tato mikroflora je pozirivna a prospesna.Tak by som sa teda chcela blizsie opytat na tuto bakteriu. Vopred Vam dakujem za odpoved mitrova
    Laktobacillus určite neplodnosť nespôsobuje! Na zápal močových ciest ste určite neužívali Cilest- je to antikoncepcia. Asi ste užívali Ciprinol.
  • dobrý večer, začala som uzivat antikoncepciu, beriem ju uz 7 den a dnes, teda vo stvrtok (4.10.2012) mi mala skoncit menstruacia, lenže ona sa spustila nanovo... chcem sa spýtať či je to normálne a či to zapríčinila práve ta antikoncepcia
    Niekedy sa to stáva, že počas prvého cyklu sa krvácanie predĺži. Ak budete krvácať celý cyklus, zájdite za svojím gynekológom.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať a zároveň informovať.Dnes sa mi po prvý krát objavil taký slabší ružový výtok, beriem aj antikoncepciu už 5 rokov a nič také som ešte nemala.S priateľom máme pohlavný styk bežne, Menštruáciu mám dostať presne o týždeň vo štvrtok. Mala som pred týždňom operáciu ucha a lekár mi predpísal antibiotiká proti infekcii a liek Wobenzym na odpuchnutie.Antibiotiká som dobrala včera a ružový výtok sa mi objavil až dnes ráno.Chcem sa opýtať, či mi tie lieky mohli nejak narušiť organizmus, alebo prečo mám ten výtok týždeň pred menzesom?Môžem byť aj tehotná?Nikdy som nezabudla ani jednu tabletku a posledný pohlavný styk som mala pred 4 dňami. Ďakujem za odpoveď
    Počas užívania antikoncepcie sa niekedy môže stať, že nastane špinenie mimo cyklus. V takom prípade užite Ascorutin 3x2 a ak krvácanie pokračuje v ďalšom cykle, mali by ste navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobrý deň,chcela by som sa opýtať čo spôsobuje krvácanie aj mimo menštruačných dní..Už asi tretí mesiac mierne krvácam približne po týždni čo mi skončí menštruácia.. Hlavne pri vzrušení..Mám navštíviť gynekológa?Ďakujem
    Jednoznačne gynekológa navštívte, príčin, ktoré môžu spôsobovať krvácanie mimo cyklus môže byť viac. Sú to zápal,sexuálne prenosná infekcia, polyp sliznice maternice, polyp kŕčika maternice, dysplázia kŕčika maternice, cysta na vaječníku, pod sliznicou uložený myóm atď.
  • Dobrý vecer, chcela by som sa opytat ci by mi dal gynekolog potvrdenie ze som panna, a ze ci sa za to platí? Dakujem
    Ja som také potvrdenie ešte nikdy nedávala, ale ak by ho niekto chcel, neplatil by za to. Na otázku platby sa musíte spýtať vášho gynekológa.
  • Dobrý deň, brala som antikoncepciu takmer 7 mesiacov prestala som ju užívať v polovičke augusta od vtedy do dnes čo je 4 oktobra som mala nechránený pohlavný styk kedže sme sa snažili s priatelom o dieta. Posledné dni som pocitovala zvláštne pociti v podbrušku a pri kašlaní ma tam chytil menší krč ale pichanie. Bola som rada že sa nám to asi konečne podarilo urobila som si test a vyšiel negatívny, pri doktorovi som ešte nebola myslíte si že test sa môže mýliť ? alebo je vôbec možné že za taký dlhý čas som neotehotnela ? prosím o radu dakujem.
    7 mesiacov ešte stále nie je dlhý čas, ale samozrejme je potrebné, aby ste navštívili svojho gynekológa.
  • dobrý deň od 17.do 20.9. som mala menštruáciu hneď na druhý deň som mala nechránený pohlavný stýk ATK som prestala brať 22.9. a vtedy som mala zase nechránený pohlavný styk ale 25.9.som dostala menštruáciu ale trvalo to asi 2 dni potom ďalšie dva dni som mala iba špinenie ale od vtedy mi je stale na vracanie(dostala som chuť na kávu ktorú som predtým nezvykla pit ale hneď ako som ju vypila tak som ju vyzvracala). Mám bolesti v krížok niekedy ma slabo pichá v podbrušku a mávala som teplotu okolo 36,9 alebo 37 ale dnes mi teplota vystúpila na 37,8 a cely den ju mám okolo 37,3 mohla by som byť tehotná??
    Choďte na vyšetrenie ku gynekológovi, môže sa jednať aj o príznaky iného ochorenia.
  • Dobrý deň pani doktorka..........mám 35 rokov jedno už dospievajúce dieťa, mám stáleho partnera, chodím na pravidelné gynekologické prehliadky, som zdravá všetko mám v poriadku, výsledky, testy, antikoncepciu som nikdy nepoužívala zrejme preto, že od tehotenstva mám kŕčové žily na obidvoch dolných končatinách, nerobia mi problémy iba keď mám prví deň menštruáciu, potom to už prejde, beriem homeopatiká dvoje rôzne balenia, a chcela by som sa spýtať, že aká antikoncepcia by mi vyhovovala?....druhé dieťa by som chcela, ale približne o tri roky .......:-) Ďakujem
    Kŕčové žily nie sú kontraindikáciou užívania hormonálnej antikoncepcie, takže váš gynekológ vám môže vybrať takú, ktorá je pre vás vhodná podľa anamnézy a vykonaných vyšetrení.
  • Dobry den, mam 18 rokov a ma taky problem, strasne ma svrbi vagina,a ked si ju skrabem tak mi opuchne.pouzivam aj krem canesten ale stale sa to vracia. Ku ginekologicke nechcem ist, proste sa nato necitim, Poradili by ste mi čo by my pomohlo nejaky liek alebo krem? Dakujem
    Jednoznačne potrebujete gynekologické vyšetrenie a kultivácie z pošvy. V lekárni si môžete síce kúpiť aj Canesten vaginálnu tabletku a perorálne antimykotikum Mycomax, ale ak ťažkosti neprejdú ani tak, musíte gynekológa navštíviť.
  • Dobrý deň, beriem antikoncepciu DAYLETTE a dva dni po sebe som si ju zabudla vziať. Bola to 15-ta a 16-ta tabletka z balenia. Mala som ich užiť v nedeľu a pondelok, ale zabudla som a v utorok som si dala tabletku normálne. V stredu som zistila, že som si tie dva dni tabletku nedala, tak som si dala dve naraz. Dnes ráno som mala slabé krvácanie ako na začiatku menštruácie. Preto sa chcem opýtať, ako mám ďalej postupovať a či by som mohla byť tehotná, keď som mala pohlavný styk v utorok. Ďakujem.
    Pokračujte v užívaní a do konca cyklu používajte ešte prezervatív pri pohlavnom styku.
  • Dobrý.. s priateľom sme to chceli skúsiť, predtym než sme to robili sa urobil a poriadne si ho utrel a išli sme nato ale nevošiel sa do mňa jeho pohlavný úd, skúšali sme to a nič. Tak sme sa len tak optierali o seba. Nemali sme ochranu.Sú to už 3-4 mesiace, krámy mam v pohode.. nie je tu žiadny príznak tehotenstva? nechcem byť totižto tehotná.
    Ak máte už 4 mesiace pravidelnú menštruáciu, nemôžete byť tehotná.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je pravda, že ženy užívajúce antikoncepciu majú chodiť na prehliadku ku gynekológovi každých 6 mesiacov, nie iba raz za rok. I na stránkach zdravotných poisťovní je napísané, že hradia prehliadku raz ročne. Tak teraz neviem či si môj gynekológ robil zo mňa žarty alebo to myslel vážne, že mám prísť každých 6 mesiacov. Ďakujem za odpoveď.
    Ak vám to váš gynekológ povedal takto, tak ho rešpektujte.
  • Dobrý deň, prosím vás budem mať 15 .. a skoro každý deň mávam výtok niekedy biely niekedy žltý, niekedy ma aj pošva svrbí. čo mam robiť?
    Povedz o výtoku matke, ktorá by ťa mala zobrať ku detskému gynekológovi na vyšetrenie. Nie je treba sa báť, nebolí to.
  • Dobrý deň pani doktorka, užívam anitkoncepciu daylette, avšak menštruácia mi trvá aj 10dní a to tak, že prvé 4dni mám len špinenie, potom 2dni krvácam, potom deň nič, potom v noci začnem zase krvácať, ale cez deň nič a takto to ide aj 10dní. Užívala som celé balenie aj so zelenými tabletkami a moja dr. mi poradila, aby som užívala 21bielych tabliet a 7dní pauza, že sa to upraví. Ale nič sa nezmenilo, akurát to špinenie a krvácanie trvá dlhšie. Mám zmeniť tabletky? Na preventívnej prehliadke bolo všetko ok. Už som z toho na nervy. Ďakujem.
    Skúste užívať Cyclo-3 fort 1 tbl denne do konca cyklu. ak budete stále krvácať, požiadajte lekárku o zmenu antikoncepcie.
  • Prajem dobrý deň, mám jednu veľmi dôležitú otázku aspoň pre mňa) práve som sa zobudila s tým že som dostala menštruáciu, háčik je v tom, že beriem antikoncepčné tabletky, ktoré beriem 21 dní a 7 dní mam pauzu, cez ktorú ich mám dostať, ale problém je v tom že ešte stále som nedobrala tabletky, menstruáciu mam dostať až za cca 10 dní, za 7 dní doberiem tabletky, je to nejaký velký problém ? neviem možno zaúradovalo aj to že som bola teraz skoro týždeň v nemocni na infúziach kôli chrbtu, poradíte mi prosím, čo to môže byť? Ďakujem :)
    Počas užívania antikoncepcie sa občas vyskytne krvácanie mimo cyklus. Užívajte tabletky Ascorutin 3x2 a ku lekárovi zájdite až v prípade, že sa krvácanie bude opakovať aj v ďalšom cykle.
  • Dobrý deň. Som v 13. tyzdni tehotenstva. V prvych tyzdnoch som raz slabo krvacala a moj gynekolog mi predpisal Duphaston, 2x denne a predpisoval mi ho opakovane pri kazdej kontrole. Potom som zmenila gynekologa. K novemu som isla s problemom pri moceni, kde mi zistil hnis v moci a zapal mechura a predpisal mi antibiotika Ceroxim. Vecer, ked som si isla davat lieky som si uvedomila, ze som novemu lekarovi zabudla spomenut, ze bereim Duphaston. Vypytoval sa ma na vselijake udaje, ja som bola moc sustredena na bolesti z toho zapalu a uplne som na to zabudla a on si to v karte zrejme nevsimol. Moze sposobit sucasne uzivanie tychto dvoch liekov problemy alebo nejak uskodit dietatku? Dakujem za odpoved.
    Oba lieky pokojne spolu užívajte, Duphaston je treba užívať do konca 16-teho týždňa gravidity.
  • Dobrý deň.V nedeľu 30.9. som dostala slabý hnedý výtok,ktorý v utorok a v stredu prešiel do krvácania,ktoré sa prejavuje ihneď ráno a potom takmer ustane.beriem hormonálnu antikoncepciu Artizia a menštruáciu mám dostať v stredu 10.10 teda tri dni po dobraní balenia. S partnerom sme mali v nedeľu pohlavný styk pričom ejakuloval do mňa,ostatné dni pred tým nie. Mám obavy,či nemôžem byť tehotná alebo či nemám nejaké nádorové ochorenie,pretože mama ho mala.Viem,že mám zájsť za gynekológom,ale musím počkať do pondelka a chcem sa aspoň trochu upokojiť. Ďakujem
    Bez vyšetrenia sa nič sľúbiť nedá, myslím si však, že tehotná nie ste a krvácanie vzniklo kvôli užívaniu antikoncepcie.
  • Dobry den. Som 11 tyzdnov po druhom porode,rodila som normalne,ziadne komplikacie. Uz 6 tydznov uzivam antikoncepciu pre dojciace mamicky,no zial uz nedojcim z dovodu krvacania bradaviek. Mam uz niekolko tydznov problem s krvavym vytokom.Po pouziti WC pri cisteny je ako ruzovy gel. Bolest nemam. Vopred dakujem za radu.
    Ak užívate Cerazette(azaliu), tak sa to môže stať. V prípade, že už nedojčíte, požiadajte svojho gynekológa o zmenu antikoncepcie.
  • Môžem otehotniet ked sa chlap neurobí ?
    Teoreticky áno.
  • a ta bakterialna vaginoza sa mi z čoho urobila?
    Bakteriálna vaginóza je porucha bakteriálnej rovnováhy v pošve. Vymizol laktobacil a premnožila sa gardnerella vaginalis. Nie je to pohlavne prenosná choroba.
  • Dobrý deň rada by som vedela že ak som bola na vyšetrení u gynekologičky tak by mi oznámila že som tehotná alebo nie len ona mi nič nepovedala a teraz neviem čo si mam o tom myslieť. Brala mi aj krv kôli antikoncepcii a ked mi ju už vzali talk na vysledkoch by bolo napisane že som gravidná nie? menštruácia mi meška už vyše mesiaca a doktorka mi poveala že mi ta m niečo nepuklo a preto som ju ešte nedostala. Som hrozne nervozna a preto vas žiadam o radu. Vôbec mi nepovedala či mi niečo je len mi dala vaginalne tabletky na noc vraj mam malo okysličenu či čo a zlé PH vôbec tomu nerozumiem. Vopred dakujem za vašu odpoved
    Vo výsledkoch z krvi by sa ukázalo, či ste tehotná iba v prípade, že vám vaša doktorka dala urobiť tehotenský test. Ak vám takto dlho mešká menzes, mali by ste doktorku znovu navštíviť, aby vás vyšetrila ultrazvukom.
  • Su to urcene tebletky aj pre zeny.A vedlajsie ucinky tam ziadne neboli.Takze by to mohlo nejak ovlivnit antikoncepciu?
    Neviem, o akých tabletkách mi píšete, toto je anonymná poradňa a ja odpovedám veľkému množstvu žien a tak medzi vašou prvou a druhou otázkou sú otázky cudzích ľudí. To znamená, že mi vždy musíte napísať celý problém, toto nie je chat.
  • ano urcite uzivam testosteron,zacala som chodit do fitka a chcela som trosku pribrat na vahe.
    V žiadnom prípade by som vám nedoporučovala užívať testosterón. Ak ste si to nasadili svojvoľne sama, mali by ste si prečítať aj vedľajšie účinky pre ženu.
  • Dobry den,chcela som sa spytat ci uzivanie testosteronu moze nejak znizit ucinky antikoncepcie? Dakujem
    Určite užívate testosterón? Je to mužský pohlavný hormón a neviem, v akej indikácii vám je podávaný, lebo o takom niečom, ako je podávanie testosterónu žene som ešte nepočula.
  • dobry den, mam menzes cca od 1. rocinka na strednej skole..teraz mam 19...a mam da sa povedat kazdych 23 dni menzes, je to normalne, alebo musim zajst ku gynekologovi? Vsetko prebieha normalne, nic ma neboli a trva cca 6 dni..len sa mi to zda mat skoro...a trva to niekolko rokov
    Zájdite na gynekologické vyšetrenie. Z takéhoto častého krvácania môžete byť aj anemická.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať, či môžem byť tehotná aj keď som dostala na 7. deň po aplikácii agolutinu menštruáciu, ktorá trva klasických 5 dní a následne po nej dva dni špinenie. No však na tretí deň po skončení menštruácie ma začali bolieť kríže a slabo v podbrušku. Nemôže to byť spôsobené tým, že som začala s prvým dňom menštruácie brať antikoncepciu?
    Ak ste dostali menštruáciu, nemôžete byť tehotná. Neviem síce, čo je to\" slabo v podbrušku\", ale antikoncepcia to nespôsobuje, takisto ani bolesti krížov.
  • dobry den chcela by som sa opytat ze kedy prichadza menstruacia po vysadeni antikoncepcie brala som antikocepciu dva roky potom som ju vysadila uz presli 4 tyzdne a menstruacia nikde
    Po vysadení antikoncepcie môže menštruácia meškať. S takýmto dlhým meškaním by ste mali navštíviť svojho gynekológa.
  • dobry den, dobrala som treti blister hak minerva, beriem ju pravidelne, parkrat sa mi stalo ze som ju zobrala tak o hodinu neskôr. menstruacia mi vzdy nastupila na 3. alebo 4. den pauzy... teraz je 5. den a menstruacia neprisla... moze to byt tym ze uz 2 dni mam anginu a vysoke horucky? ak by neprisla vobec, je to normalne? mam sa bat ze som tehotna?
    Ak ste neurobili chybu v užívaní, tehotná nie ste.
  • Dobry den,dnes rano som si nahmatala na lavej strane pri vchode do posvy malu hrcku.co to asi moze byt?je to vazne?mala by som navstivit gynekologa?dakujem
    Hrčka pri vchode do pošvy môže byť cysta Bartholiniho žľazy, alebo jej absces, pokiaľ je to bolestivé. Bez vyšetrenia však nemôžem stanoviť diagnózu, preto by ste mali navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobry den, objednala som sa na preventivnu prehliadku ku svojej gynekologicke. Predtym som vzdy tyzden predtym prisla na odber krvi (pecenove testy,...). Teraz mi ale povedala, ze jej zakazali uz robit tieto odbery a ak chcem, mozem si prist dat zobrat krv, ale ju sama musim odniest na vysetrenie do nemocnie a toto si aj zaplatit. Je to normalne? Je toto vysetrenie potrebne, ak beriem antikoncepciu a kolko to stoji. Dakujem.
    Pečeňové testy počas užívania antikoncepcie gynekológ už nesmie vyšetrovať, nepreplatí to poisťovňa, a zistilo sa, že to ani nie je potrebné. Biochemické vyšetrenie vám urobí v rámci poisťovne všeobecný lekár počas preventívneho vyšetrenia, na ktoré máte nárok každé 2 roky.
  • Dobry den, chcela som sa objednat na preventivnu prehliadku u mojej gynekologicky. Predtym som vzdy tyzden pred nou prisla na odber krvi (pecenove testy, a pod.). Sestricka mi ale teraz povedala, ze mojej gynekologicke zakazali robit tieto odbery a ak chcem, mozem prist na odber, ale krv si musim sama doniest do nemocnice na vysetrenie a toto si aj sama uhradit. Je dolezite pred kazdou prehliadkou robit odbery na pecenove testy? Kolko stoji taketo vysetrenie, ak si ho mam uhradit? Dakujem.
    Toto vyšetrenie už gynekológovia nerobia, neprepláca to poisťovňa a zistilo sa, že to počas užívania antikoncepcie ani nie je potrebné. Biochemické vyšetrenie vám urobí všeobecný lekár v rámci všeobecnej preventívnej prehliadky, na ktorú máte nárok každé dva roky.
  • dobrý deň, chcem sa opýtať užívam antikoncepciu Karhla, beriem momentalne do toho antibiotika Duomox,-chripka, som chranena?
    Počas užívania antibiotík a 7 dní po doužívaní používajte pri pohlavnom styku aj prezervatív.
  • Mám 16 rokov a vždy som mala pravidelnú menštruáciu. Až posledné 3 mesiace mám každý 20-22 deň menzes... Je dosť silný sprevádzaný bolestami.... Neviem mám navštíviť lekára alebo je to normláne?? Ďakujem za radu :)
    Normálne to nieje, potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry vecer uz som sem pisala som v 39tyzdni tehotenstva a necitim pohyby babetka...ci to je vazne doktor my kazal stvrtok dojst ci to dotedy pocka alebo to je nieco zavaznejsie. mam sa obavat ze mu nieco je alebo s cim to moze suvisiet?dakujem
    Okamžite utekajte na pohotovosť!!! Ak necítite pohyby plodu, tak mohlo nastať aj úmrtie plodu, s tým sa nedá čakať! Váš gynekológ vám nevysvetlil, čo máte sledovať? Toto je veľmi závažná vec, nedá sa čakať na odpoveď z internetovej poradne.
  • chcela bi som sa poradit ci mozem bit tehotna mimo maternice mam sterilizaciu urobenu uz je tomu pet rokov mam cudne pociti v bruchu ako kebi sa mi nieco hibe unavu napinanie aj menzes nemam niekedi celi mesiac az potom mam nepravidelnu niekedi nemam poradili bi ste mi dakujem
    Jednoduchá rada- choďte na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi, prostredníctvom internetu nie je možné vás vyšetriť a pomôcť vám.
  • mam taki problem mam urobenu sterilizaciu ale bojim sa ci som neni tdhotna mimo maternice mam divne hibanie vbruchu je jedno gde stale som unavena napinama jest mi cuti tie pociti su ako bublinki niekedi vecie poradili bi ste mi dakujem
    Riešenie je jednoduché, choďte ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril a budete vedieť, čo vám je.
  • Dobrý ďen,chcela by som sa spýtať,antikoncepciu začínam brať vždy v pondelok..lenže včera som si zabudla dať tú prvú tabletku.Neviem či to vadí,že ju začnem brať teraz až od utorka,alebo si mám dať dve naraz alebo tú prvú vynechať alebo začať od druhej..Prosím Vás o radu.Ďakujem
    Užijete dve naraz a ešte týždeň používate pri pohlavnom styku prezervatív.
  • dobry den, dobrala som treti blister hak minerva, beriem ju pravidelne, parkrat sa mi stalo ze som ju zobrala tak o hodinu neskôr. menstruacia mi vzdy nastupila na 3. alebo 4. den pauzy... teraz je 4. den a menstruacia neprisla... ak by neprisla vobec, je to normalne? mam sa bat ze som tehotna?
    Ak ste neurobili chybu v užívaní, tak tehotná nie ste. Občas sa stáva, že žena počas pauzy menzes nedostane. Ak sa to bude opakovať, mali by ste ísť na gynekologické vyšetrenie.
  • Vysadila som antikoncepciu na jeden mesiac a chcela som ju opäť začať brať v obvyklom dni(štvrtok),ale menštruácia sa mi do toho dňa nedostavila, tak som ju brať nezačala. preto by som sa chcela opýtať či záleží na tom,kedy ju začnem brať, teda či je potrebné ju začať brať počas menštruácie alebo môžem aj po jej ukončení v ten obvyklý deň(štvrtok), keďže mi skončila práve dnes (utorok).Nerozumiem sa veľmi do toho, tak neviem či je to problém.ďakujem..
    Samozrejme, že antikoncepciu je potrebné začať užívať na začiatku menštruácie, iná možnosť nie je.
  • Dobrý deň, som v 37 tt tehotenstva a vmám dosť problém s hemoroidmi - nekrvácam ani ma to nebolí, ale dosť to mám napuchnuté a trčí to vonku.. v nemocnici mi odporučili čipky SPOFAX ale tam je napísané že v tehotenstve sa môžu len v nevyhnutných prípadoch.. je ich užívanie teda bezpečné? nepoškodí to nijak bábätku v mojom týždni tehu? Dakujem
    Váš gynekológ vám môže predpísať tabletky Detralex, ktoré sú bezpečné v tehotenstve a v lekárni si kúpte homeopatickú masť a čípky na hemoroidy s názvom Avenoc.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať mala som nechraneny sex s partnerom a mali sme mensiu havariu do 12 hodin som prijala tabletku proti otehotneniu ale medzi tým som dostala menstruaciu no zistila som to as po prijatí tabletky je to nebezpecne? Za odpoveď vopred dakujem
    Nie nebezpečné to nie je.
  • Dobry den, uzivam hormonalnu antikoncepciu vyse 15 rokov. Mam 40, nafajcim ale posledne 3 roky mam pri menstruacii silne bolesti hlavy. Uzivala som Jeanine, potom lekar mi predpisal Daylette ale bolesti stale mam. Je dobre este uzivat hormony alebo mam porozmyslat o inej forme ochrany? Pripadne vymene tabletiek. Dakujem
    Fajčiarka po 35-tom roku života by už nemala užívať kombinovanú hormonálnu antikoncepciu pre vysoké riziko tromboembólie. Váš gynekológ by vám mal zmeniť antikoncepciu na gestagénnu (Cerazette), alebo by ste mali siahnuť po vnútromaternicovom teliesku či už s naviazaným hormónom, alebo s meďou.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať a pekne poprosiť o odpoveď. S priateľom sa už štyri mesiace snažíme o bábätko, no teraz pred mesiacom som bola na vyšetrenie CYTO a vyšiel mi výsledok 2-3-3. Neviem vôbec čo to znamená, nakoľko som bola taká rozrušená u doktora, že som ani nevnímala, čo mi hovorí. Nasadil mi takú liečbu, ktorá pozostáva z dvoch druhov čipkov. Mám sa obávať nejakého nálezu a teraz sa nemôžme ani pokúšať o dieťatko? Ovplyvnilo by to jeho vývoj? ďakujem veľmi pekne
    Zhoršenie cytológie neovplyvní vývoj plodu, ak budete mať zlé výsledky aj po liečbe, jedná sa pravdepodobne o HPV infekciu.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, už dva týždne užívam antikoncepciu Belara, vyhodili sa mi vyrážky na čele a na tvári, pleť by sa ale pri užívaní antikoncepcie mala predsa zlepšiť. Môžete mi napísať, či je to normálna reakcia a či vyrážky časom zmiznú. Ďakujem za odpoveď, pekný deň
    Svoju pleť zhodnoťte po troch mesiacoch užívania antikoncepcie, potom bude možné hodnotiť jej účinok.
  • Dobrý deň poprosila by som o informaciu či existuje niejaka rychla tabletka proti otehotneniu? Antikoncepciu neberiem, priatel to domna pustil a v tomto case nechcem ešte otehotnieť a mám ešte aj blízko pred menstruaciou prosím je niejake riešenie?
    Do 72 hodín po nechránenom styku môžete užiť Escapelle, tabletka je voľne predajná v lekárni.
  • a.. mam už 15 ale ešte nikdy som u gynekologičky nebola.. mam sa o tomto poradiť aj z mamou z touto chorobou? z tou bakterialnou vagiinozou?
    Mamina vás musí zobrať ku gynekologičke, doma si s výtokom neporadíte.
  • Zistili ste že mám bakteriálnu vaginózu a neviete z čoho sa mi to mohlo spraviť? :/
    Bakteriálna vaginóza vzniká premnožením anaeróbnych baktérií v pošve a vymiznutím laktobacila. Nie je to pohlavne prenosné ochorenie.
  • mám 16 rokov a sex som mala zatiaľ iba dva krát, prvý krát som krvácala logické ked som bola panna , ale krvácala som aj druhý krát neviem je to normálne , tiež mávam po pohlavnom STYKU dosť silné výtoky....
    Krvácanie by bolo normálne, trhlina v panenskej blane sa asi ešte nestihla zahojiť, s výtokom musíte zájsť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril a dal vám liečbu.
  • Dobrý deň, mám 22 rokov a od 18tich rokov som vystriedala už 5 druhov HAK. Rozhodla som sa ich úplne vysadiť. S priateľom ešte bábätko nechceme, ale tabletky už nechcem ani vidieť, čo by ste mi poradili ?Ďakujem
    Môžete používať prezervatív, alebo chemickú antikoncepciu Pharmatex.
  • Dobrý deň, mám otázku ohľadne HAK. Beriem Novynette už vyše pol roka a mám pár nežiaducich účinkov. Za taký ten najväčší vedľajší účinok by som označila depresie asi týždeň pred \"menštruáciou\". Vtedy by som najradšej bola zavretá sama doma a ľutovala sa ani neviem v čom. Som precitlivelá a obyčajný bozk v romantickom filme ma dokáže rozplakať. Ked som medzi ľudmi, som agresívna a strašne nervozna. Ale akonáhle príde krvácanie, tak depresie zmiznú, Ale čo ma najviac trápi je, že krvácanie sa mi dostaví až na 4-tý deň a trvá iba 3 dni(to možno nie je až taký problém ako som čítala na nete) no trápi ma to, že krvácanie je veľmi slabučké, podobá sa dokonca len na špinenie. Asi by som sa mala ísť opýtať doktorky čo s tým, že? Chcem vedieť či je to slabé krvácanie, alebo špinenie normálne. Ďakujem. Inak som s touto HAK ja osobne veľmi spokojná :) Len to krvácanie mi vrta hlavou :-/
    Ak užívate nízkodávkovanú antikonceciu, tak slabé krvácanie je úplne normálne a je pre vás výhodou- miniete menej peňazí na tampóny a vložky. Závažnejší je pocit depresií, preto by ste mali navštíviť svojho gynekológa a požiadať ho o zmenu antikoncepcie.
  • Dobry vecer,som v 14 tyzdni tehotenstva,bola som na 3D ultrazvuku kde mi odobrali aj krv na vrodene chyby,vsetky vysetrenia z krvi aj 3D ultrazvuk vysli vyborne,ale po vysetreni mi povedali ze vzhladom k mojmu veku(37 rokov a mam jedno dieta ) mam toto 3D vysetrenie absolvovat aj v 20 tyzdni.Chcem sa opytat,ze ci aj ked mi vyjdu dobre vysledky z tripple testu v 16 tyzdni,ci musim ist opat na 3D ultrazvuk,je to potrebne?dakujem.
    V 20-tom týždni gravidity nie je potrebné robiť 3D ultrazvuk, ale morfologické vyšetrenie plodu.Vzhľadom na to, že máte 37 rokov, by ste po skríning v 16-tom týždni gravidity mali absolvovať genetickú konzultáciu, kde genetik zváži, či je potrebná amniocentéza.
  • Dobrý večer, mám 21 rokov,s priatelom sme mali sex a spravil sa do mňa. No chcem sa spýtať, či je normalne, že ma po tom začala páliť pošva.Dakujem
    Mohla to byť reakcia sliznice na kontakt s ejakulátom, alebo začínajúca mykóza. Je potrebné, aby ste zašli na kultivačné vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry ja sa chcem opytat som v 39tyzdni tehotenstva bola som na poradni a som nachladena ale bohuzial az doma som si vsimla v tehotenskej karticke zmenu doktor mi napisal na moc ˇBplus a neviem co to znamena ci je to nieco zavazne co bude vadit pri porode?za odpoved vopred dakujem s pozdravom.
    Moč bol pozitívny na bielkoviny, treba dávať pozor na opuchy nôh a váš tlak, mohla by u vás začínať tehotenská gestóza.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na môj problém. Keď menštruujem a zavediem si tampón, vždy je špinavý len na jednej strane, zistila som, že mám akoby trošku zakrivenú vagínu a on sa tam uloží tak, že saje len z jednej strany. Iné ťažkosti mi to nespôsobuje, mohol by to byť problém? Ďakujem za odpoveď
    Nie, problém to nie je.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať, beriem už 4 roky antikoncepciu značky Yadine.....niky počas tých 4 rokov sa mi nestalo že by som začala krvácať počas jej užívania až na dnes 1.10 keď som sa ráno zobudila a dostala som krvácanie........... pohlavný styk som s priateľom nemala skoro 3 týždne, môžem biť tehotná dúfam že nie. Neviem či mam dobrať balenie alebo nie a chcem sa opýtať či potom dostanem normálne krvácanie ako doteraz. Ďakujem za odpoveď
    Treba dobrať balenie do konca, krvácanie mimo cyklus nie je príznakom tehotenstva. Ak sa bude krvácanie opakovať aj v ďalšom cykle, musíte navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobrý deň....prosím Vás užívala som antikoncepciu...v júni som s ňou prestala...dostala som cyklus z vysadenia...no od tej doby nič. Chodím ku gynekológovi...dal mi aj vyvolávacie injekcie...no stále nič...Neviem, čo mám teraz robiť...lekár mi navrhuje, aby som začala zase s užívaním, aby som mala cyklus ako počas doby, keď som užívala tabletky. Nie som tomu veľmi naklonená, chcela by som aby som do toho nabehla sama...
    Ak si neprajete užívať antikoncepciu, je možnosť aj inak upraviť vám cyklus. Najprv je potrebné odobrať vám krv na vyšetrenie hormonálneho profilu, až potom sa dá dať cielená liečba.
  • Dobrý deň. Mohli by ste mi napísať dôvody čo môže spôsobiť meškanie menštruácie (3-5 mesiacov niekedy aj viac) ? Môže to byť zapríčinené nadmerným cvičením - námahou ? Čo toto meškanie môže signalizovať ? (prvá menštruácia v 12 teraz 16 rokov) Alebo je to iba ešte neustálený cyklus? Ďakujem
    Príčiny môžu byť rozličné- najskôr sa bude jednať o hormonálnu poruchu. Tú môže vyvolať prudká strata hmotnosti a aj nadmerná telesná námaha. Mali by ste zájsť za gynekológom.
  • Dobry den, berem antikoncepciu, ale v den ked som mala pohlavny styk som si zrovna zabudla dat tabletku a dala som si ju az na dalsi den. Mam si kupit preistotu tu tabletku do dvoch dni aby som neotehotnela alebo sa nemusim bat kvoli jednemu dnu ze ma stale chranila antikoncepcia? dakujem za odpoved
    Núdzovú antikoncepciu užívať nemusíte, do konca cyklu však používajte pri styku prezervatív.
  • Dobrý deň Mám vyoperované vajičkovody a tazky stupen endometriozy. Pokušame sa o IVF už 3 krát. Po hysteroskopií mi lekár zistil, že na zadnej stene maternici mám myom o veľkosti 3,5mm a deformuje maternicu, ktorá je viac posunutá na ľavú stranu. Pýtam sa je možné v takomto stave otehotniet IVF a donosiť zdravé dieťa? Prosím Vás o váš názor. Ďakujem. S Pozdravom Slávka.
    Áno, aj v myomatóznej maternici je možné donosiť dieťa.
  • Dobrý deň. Chcela som sa vás spýtať takúto vec. Posledný pohlavný styk som mala 23.9. (pred 9 dňami). Ešte som brala Duphaston. Dobrala som ho 24.9. a ešte stále nemám menštruáciu. mešká 4 deň. ku gynekológovi som už objednaná nabudúci týždeň ale strašne sa bojím čo mi povie. lebo tehotná byť nechcem... za odpoveď ďakujem
    Meškanie menštruácie môže byť spôsobené aj hormonálnou poruchou, preto gynekologické vyšetrenie potrebujete.
  • Dobry den. Menstruacia mi meska 17dni.S priatelom sa chranime.Ale antikoncepciu neberem.Mam zapachajuci zlty vytok.Test so si robila uz 2krat a je negativny.. co to moze byt ?
    Jedná sa o zápal a infekciu v pošve. Výtok predsa nie je známkou gravidity! Musíte zájsť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril a dal vám liečbu.
  • Dobry den, mam 27 rokov, som 11 dni po operacii krcka maternice, nakolko mi cytologia vysla na II - III . chcem sa spytat ci je vhodne, aby som zacala uzivat Indol 3C? a ako dlho ho mam uzivat? Mozem to zacat uzovat uz teraz? ako dlho nemozem mat pohlavny styk? kedy je vhodne po takejto operacii skusat otehotniet? a este sa chcem spytat, mam uz vyse roka taky problem, pri pohlavnom styku mam bolesti pri vchode do posvy na tej hrazdnicke /spodok vchodu do posvy zvonku/sa mi vzdy urobi taka ranka z ktorej aj krvacam, s priatelom si davame aj lubrikacny, ale viac menej ma skoro vsetky lubgikacne spipu, neviem preco, aj actigel, aj multi gyn gel, /preto by ma zaujimalo, ci sa da kupit nejaky ako sa pouziva v gynekologii, lebo ten co mi lekarka da pri vysetreni ked mi zavadza zrkadla, tak ten je uplne v pohode, vobec nestipe, nepali, neviete mi poradit nejaky typ, aky si mame kupit v lekani?/ale nic nepomaha...nemyslim si, ze je to nejaky psychicky blok, lebo som vzdy uvolnena a priatel je jemny. Prislo to tak zrazu a ja neviem z coho, ale trva to uz rok, a nepomohlo mi nic co mi moja gynekologicka dala, ani maste ako ovestin, charica, nic....chcem sa spytat z coho to moze byt, trpim dost casto na zapaly, ale vzdy sa preliecujem roznymi cipkami alebo vyplachmi ako rosalgin, aqitox....da sa to nejako vyliecit, alebo je potrebny operacny zakrok? nemala som s partnerom uz skoro 5 mesiacov styk, lebo ma to velmi bollelo, ale viem, ze toto nie je riesenie. Dakujem za odpoved
    Čudujem sa, že vás po operácii nepoučili o pooperačnej starostlivosti. Po konizácii nemôžete mať pohlavný styk 4-6 týždňov, potom absolvujete gynekologickú kontrolu a keď je všetko v poriadku, môžete začať s pohlavným životom. Na hrádzu skúste spray, alebo gél s názvom Cicatridina-obsahuje hyselinu hyalurónovú, ktorá by mala sliznicu skvalitniť. Tvorba trhliniek na hrádzi je známkou chronickej kvasinkovej infekcie, bola by potrebná aj perorálna liečba a možno aj návšteva imunológa.
  • Dobrý deň, dnes som bola u svojho gynekológa a predpísal mi opäť novú antikoncepciu volá sa Sofinelle, je to už neviem koľká antikoncepcia v poradí za posledné 3 roky, začína ma to unavovať a keď sa spýtam gynekológa aby mi poradil nejakú dobrú antikoncepciu len mávne rukov a povie, že treba vyskúšať všetko, naposledy som brala Maitalon a pribrala som 6 kíl, som veľmi citlivá a rozplače ma každá maličkosť, preto som sa rozhodla zmeniť a on mi predpísal Sofinelle, žiadne vyšetrenia mi nerobí, už som sa aj chcela obrátiť na iného lekára, ale môj lekár mi povedal, že v žiadnom prípade mi nedá kartu. Už ste sa stretli s takýmto prípadom,???
    Gynekológa môžete zmeniť každých 6 mesiacov, kartu nedá vám osobne do ruky, ale pýta si ju oficiálnou vyžiadankou lekár, ku ktorému prestupujete. Potom je váš terajší gynekológ zo zákona povinný do týždňa kartu poslať novému gynekológovi. Mauitalon a Softinelle majú rovnaký gestagém a líšia sa len dávkou estrogénu. Ja by som doporučila zmenu gestagénu a vyššiu dávku estrogénu, ako má Softinelle, potom by ste nemali byť precitlivelá a plačlivá.
  • Chcela by som sa vás spytať,že ak by som chcla zmeniť čas užívania natikoncepcie ako mám postupovať??beriem ju o 23:00 a chcela by som aspoň o takej 7,ďakujem za odpoveď
    čas užívania zmeňte, nič sa nestane.
  • dobry den,mam 38rokov,prvy krat v zivote som brala anitkoncepcir microgynon.vysadila som ju ,menstruaciu som mala dost silnu,s priatelom mame pohlavny styk neprerusovany spravi sa dnu stale,nikdy som nemala citlive bradavky no teraz ma svrbia a ma ich dost citlive,mozem byt tehotna??pretoze davnejsie mi lekar povedal povedal ze amm dozadu otocenu maternicu a mozem tazko otehnotiet.dakujem
    Áno, môžete pokojne otehotnieť, na polohe maternice nezáleží.
  • Dobrý vecer prajem. Chcem sa spýta. V roku 2011 mi zistili, ze mam rakovinu prsníka. Brala som 6 cyklov chemoterapie a 21cyklov oziarov. Predpísali mi na 2r. Zolatex a na 5r. tamoxifeno. Mám 35r. Strasne túzim po dietati. Chcem sa informovat, ci je sanca mat potom dieta? Chcem vediet, ci sa môze liecba prerúsit,aby som mohla ostat tehotná a potom znova pokracovat v liecbe? Je to 5r a ja tak dlho nechcem cakat. A este ma zaújma, ked prestanem brat zolatex kolko trvá ,aby mi zas prisiel menzes? Pocula som, ze sa mòze stát, ze uz nepríde...)) Poprosila by som akekolvek informácie o tejto téme. Vopred dakujem za skorú odpoved. S pozdravom Magdaléna77
    Vo vašej informácii chýba údaj o histologických vlastnostiach nádoru, o jeho rozsahu a o prítomnosť estrogénnych a progesteronových receptorov. Ste veľmi mladá a preto máte liečbu, ktorá zabezpečí, že sa ženské pohlavné hormóny nebudú produkovať, aby sa zabránilo bujneniu buniek nádoru. Rozhodne by som nedoporučovala prerušovanie liečby, mohlo by sa stať, že dôjde k recidíve. Ja viem, že túžba po dieťati je veľmi silná, ale v prvom rade si musíte zachrániť vlastný život.
  • Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať. Beriem antikoncepciu maitalon. nový blister sa dáva vždy v prvý deň menštruácie a medzi blistrami by mala byť 7dňová pauza...ja mávam iba trojdňovú nakoľko mi menštruácia chodí o 4 dni skôr...dnes som však dostala menštruáciu a nemám dobratý blister, v ktorom mám tabletku ešte na zajtra...neviem ako ich mám teraz ďalej brať. ďakujem
    To vám kto povedal??? Antikoncepciu užívate úplne nesprávne! Podľa menštruácie ste sa mali orientovať iba vtedy, keď ste si ju prvý krát nasadzovali, ďalej ju máte užívať v rytme 21 užívať, 7 dní pauzy. V pauze je menštruácia, ale vy už ďalší blister užívate až po siedmych dňoch.
  • Dobry vecer. Vytvorila sa mi hrcka na vagine. Zvycajne je mala a neboli. Ale tento krat je vacsia a trosku boli. Zvycajne je to po tom ked som vzrusena, alebo mam sex. Na internete som citala ze to moze byt zapal, ze sa vyvod niektorych zliazok upchal. A ak sa zapali ta vznikne bolestivy absces. Mozete mi prosim vas povedat ze co to je? Chystam sa ist aj za gynekologom. Dakujem za odpoved.
    Za gynekológom musíte ísť, bez vyšetrenia predsa nemôžem stanoviť diagnózu. Nález je potrebné vidieť.
  • DOBRY DEN CHCEM SA SPYTAT UZ TRETI DEN SOM VISADILA ANTIKONCEPCIU LEBO MY ZNEJ BOLO ZLE.AJ MOZNE ZE RYCHLEJSIE SA DA OTEHOTNIET?A TERAZ SA BOJIM DA SA OTEHOTNIET AJ STOHO KED MA CHLAP VYTOKY?DAKUJEM
    Ak má chlap výtok z močovej rúry, tak je chorý a mal by navštíviť urológa. Ak ste antikoncepciu vysadili, môžete otehotnieť.
  • dobry..tak by som sa este opytala ze ci to boli ked ju zavadzaju do vnutra maternice...DANU
    Je to nepríjemné, ja napríklad pred zavedením telieska podávam pacientke injekčne spasmoanalgetikum, aby som bolesti zabránila.
  • Dobry den ,chcem sa opýtať i darovanie krvi može ovlpyniť menšruaciu
    Nie, nemôže.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť ohľadom HAK ktorú beriem už vyše roka. Zo začiatku som užívala Chloe, tá mi síce pomohla zbaviť sa akné ale moje nálady boli neznesiteľné ..tak som požiadala svoju gynekologičku o zmenu na niečo slabšie. Momentálne užívam Belaru s ktorou som celkom spokojná, no začali mi dosť vypadávať vlasy a tak stále hľadám takú HAk ktorá by mi sadla..Nevedeli by ste mi teda poradiť inú, poprípade odporučiť takú pri ktorej by som zvládala aj nálady ale udržala akné a kvalitu vlasov..Nechcem aby to vyznelo veľmi náročne, a tiež viem že je to individuálne ale isto ste mali také prípady ..je HAK ktorá sa berie v kuse spoľahlivejšia ?
    Kombinovaná hormonálna antikoncepcia je spoľahlivá a medzi jednotlivými typmi neexistuje spoľahlivejšia a menej spoľahlivá. Je dôležité, aby vám vaša lekárka vybrala takú, ktorá vám sadne- podľa vášho nálezu a vyšetrení. Skúste antikoncepciu s obsahom dienogestu- mala by ošetriť pleť aj vlasy. Tiež by som vám odporučila, aby ste zašli na kožné vyšetrenie, aby dermatológ hľadal príčinu vypadávania vlasov.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať , že čo mám za chorobu keď mám každý deň biely zapáchajúci výtok a ešte ma to svrbí niekedy, neviete z čoho sa mi to mohlo spraviť? vopred ďakujem .:)
    Máte bakteriálnu vaginózu, potrebujete vyšetrenie u gynekológa, kultivácie z pošvy a liečbu.
  • Dobry den chcem sa opytat uz druhy rok beriem antikoncepciu Chloe..pred troma tyzdnami som nobrala antibiotika hned na druhy den po poslednej tabletke sme mali pohlavny styk...neskor som zabudla zobrat tabletku a hned o tri dni sme mali pohlavny styk priatel sa urobil domna..je nejake pravdepodobnost otehotnenia?...pretoze uz dva tyzdne sa citim nafuknuta aa pod..Dakujem
    Nafúknutá sa môžete cítiť po užívaní antibiotík. Ak urobíte chybu v užívaní, samozrejme, že zvyšujete riziko otehotnenia.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať.mala som pohlavný styk s priateľom v sprche.A ejakulát mi pri vyvrcholení nasmeroval na moju vagínu.Umyli sme to ale asi tak po pár sekundách.Neberiem žiadnu antikoncepciu.Chcem sa teda uistiť,že týmto spôsobom nemôžem otehotnieť.Ďakujem za Vašu odpoveď.
    Ak sa ejakulát dostal do pošvy, otehotnieť môžete.
  • Dobrý deň. Asi pred týždňom sa začalo u mňa svrbenie a tiež biely výtok.KeĎže som si myslela,ze ide o mykoticke ochorenie,zakúpila som si canesten combi,no svrbenie pretrváva a taktiež sa objavil aj ružový výtok a nepríjemný pocit . ďakujem
    Pokiaľ sa vám nedarí vyriešiť problém voľnopredajným liekom, musíte zájsť ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie a kultivácie z pošvy.
  • Dobry den som v prvom trimestri a začali mi hnede spinenia,niekedy ak idem na toaletu spadne zomna hneda kvapka.obavam sa či to neznamena niečo zle.aj po milvani s manželom čo bolo velmi rychlo ukončene som krvacala tak sme prestali no a to spinenie pokracuje ale malinko.je to druhy den
    Každé krvácanie, či špinenie znamená hroziaci potrat, preto treba ihneď vyštartovať na pohotovosť.
  • dobry den,chcela som vas poprosit o radu, s priatelom nepouziame ochranu,ale snazime sa davat si pozor,ale v piatok 28.septembra som mala trosku bolesti brucha a slabu menstruaciu,ktoru mam dostat az 1.alebo 2. oktobra,co by nebolo az take cudne,lenze na druhy den teda v sobotu a aj v nedelu,uz ziadna menstruacia nie je..je to vazne?nikdy sa mi to nestalo..dakujem..
    Jedná sa o krvácanie mimo cyklus, preto by ste mali ísť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň po cca 2-3 rokoch som znova začala užívať antikoncepciu. Od gynekológa som dostala antikoncepciu Phaenya 21, v minulosti som užívala antikoncepciu Yadine. Phaenya by mala byť generikum Yadine a v podstate je to to isté len od iného výrobcu, rozdiel je iba v pomocných látkach, ak som si správne naštudovala. Chcela by som sa spýtať ako tieto látky môžu ovplyvňovať antikoncepciu a aký to môže mať vplyv na ženu.
    Účinná látka je tá istá a pomocné látky nemajú na ženu žiaden vplyv.
  • Dobrý deň.Moja priateľka začína brať antikoncepciu prvý krát.Koľko treba počkať od začatia brania aby sme mohli mať sex bez prezervatívu?
    7 dní od začiatku užívania užívania antikoncepcie.
  • Dobrý deň, mám takú menšiu dilemu, mešká mi menzes už viac ako 2 týždne. Pred rokom aj pol som prestala užívať HAK, odvtedy sa mi pravidelnosť dosť zhoršila, občas mi mešká 1 týždeň inokedy aj viac. Pri pohlavnom styku používam kondómy, robila som si testy a vždy vyšli negatívne, bola som aj u gynekologičky a tá vylúčila, že by som bola tehotná, ale pre istotu mi dala vyvolávaciu injekciu. Už je to siedmy deň a stále som menzes nedostala, neviem či v tom môže byť predsa len tehotenstvo, alebo závažný zdravotný problém, len by som ich už rada dostala, kedže sa vždy ráno zobudím s takým pocitom, že dnes by už aj mohli prísť tie moje dni. Viete chcem opäť začať brať tabletky. No a chcela som sa spýtať, či si myslíte, že v tom môže ísť o niečo vážne a mám utekať rýchlo za lekárkou, ktorá je odo mňa vzdialená skoro 120 km, kedže mi dala vyvolávaciu injekciu, alebo sa to stáva a je to normálne
    Na účinok Agolutinu čakajte 10 dní, ak sa menzes nedostaví, tak sa vráťte ku svojej gynekologičke, aby vás vyšetrila ultrazvukom a urobila vám hormonálny profil.
  • Dobry vecer.Chcem sa opytat manzel si zacal pichat inzulin 4krat za den a picha si to od utorku.Ja mam nepravidelny menzes,vela muzskeho hormonu....Chceli by sme s manzelom este jedno babo,kedze mame jedno a to ma 4a pol roka a ja mam 34rokov....Chcem sa spytat vadi to ked chceme babo.Nedari sa nam uz dlhsie splodit babo....Dakujem...
    Keďže máte obaja zdravotný problém, bolo by vhodné, aby ste boli obaja vyšetrení u špecialistu. Vy potrebujete gynekologické vyšetrenie, vyšetrenie hormonálneho profilu, AMH, vyšetrenie hladiny protilátok proti spermiám, kultivačné vyšetrenie na infekčné ochorenia, a v prípade negativity predchádzajúcich vyšetrení laparoskopiu s chromopertubáciou. Manžel potrebuje urologické vyšetrenie, ultrazvuk semenníkov a vyšetrenie spermiogramu.
  • dobrý deň,chcela som sa spýtať na vnutromaternicové teliesko či je viac druhov a ktoré má aké výhody,prípadne ktoré je najlepšie.Dakujem
    Máme k dispozícii teliesko s naviazaným hormónom- to je najúčinnejšie. Ak si neprajete telieska s hormónom, môžete mať teliesko s meďou, teliesko s meďou a striebrom a teliesko s meďou a zlatom.
  • Dobrý deň.Mám 18 rokov. Už tretí deň má trápia bolesti v pobrušku. Vždy nad ránom ma prebudia neznesiteľné bolesti v podbruší, na ktoré musím vziať liek(ibalgin)..počas dňa ma neboli, iba na dotyk. Mohli by ste odhadom, podľa toho čo som popísala určiť čo to môže približne byť?
    Ihneď choďte ku svojmu gynekológovi, cez internet bez vyšetrenia sa diagnóza stanoviť nedá, ani odhadom.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať, že 10.9. som mala cestovať na dovolenku, ale nechcela som mať menštruáciu, preto som začala užívať tabletky Norethisteron. Ich branie som ukončila 12.9. Dňa 14.9. sa dostavila menštruácia. No zároveň som chcela začať brať antikoncepciu tak som 14.9. zobrala prvú tabletku. Všetko bolo v poriadku, menštruácia trvala asi 6 dní a všetko bolo OK, no keď sme sa išli s priateľom milovať, tak som som jemne špinila (hnedé), myslela som si, že je to pozostatok menštruácie, no pri každom našom styku sa to opakuje. U gynekológa som bola pred mesiacom, robil mi sono a všetky vyšetrenia a aj veľkosť vaječníkov bola v poriadku, neboli žiadne výrastky a podobne. Dnes je to 16-ty deň kedy beriem antikoncepciu a stále sa to opakuje. Niekde som čítala, že je to v prvých troch mesiacoch nasadenia HAK v poriadku. Je to teda pravda? Veľmi by som potrebovala vašu odpoveď. Ďakujem :)
    V prvých mesiacoch od nasadenia môžete občas špiniť. Kúpte si v lekárni Ascorutin a v období špinenia ho užívajte v dávke 3xdenne 2 tbl. Ak by špinenie trvalo viac, ako tri mesiace, musíte zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • dobrý den..chcel BY SOM si u vás presne upresniť kedy su plodne a neplodne dni ....dakujem krasne
    Plodné dni by mali byť medzi desiatym až pätnástym dňom cyklu. Tento výpočet je iba orientačný, nie presný.
  • Dobrý deň . Chcela by som sa spýtať že či môžem otehotnieť ak som dobrala poslednú tabletku z mesačného balenia antikoncepcie (Daylette ) a na tú poslednú tabletku som mala pohlavný styk pri ktorom priateľ do mňa pustil .... a teraz neviem či mám normálne brať placebo tabletky alebo placebo vynechať a brať ďalšie balenie HAK . . Ďakujem .
    Ak užívate antikoncepciu, tak ste chránená aj v dňoch pauzy a môžete mať nechránený pohlavný styk. To vám váš gynekológ nepovedal?
  • chcem sa spýtať, mám 40 dokedy treba užívať antikoncepciu,dakujem
    Antikoncepciu užívať nemusíte, je to vaša voľba. Je možné ju užívať až do obdobia prechodu, čo je čas veľmi individuálny.
  • Dobry den, mam jeden problem. Som po spontannom potrate v skorom zaciatku bez cistenia (hcg 32,17), pred tyzdnom 19.9. uz hcg 0 a moj problem je v tom, ze po okrvacani, ktore zacalo 20.9. navecer a skoncilo 25.9. uz len minimalne spinenie som mala nechraneny styk a vzdy, ked sa priatel do mna spravil ma zacalo boliet podbrusko, akoby som mala dostat menzes. Pocas styku ma neboli, az vcera zozaciatku, ale potom to preslo. Navyse dnes od rana ma stale pobolieva v podbrusku, mozu mi uz zacinat plodne dni? Alebo moze byt nejaky problem v tom, ze ma zacne pobolievat v podbrusku, az ked sa priatel do mna spravi? Dakujem.
    Bolesti v podbrušku môžu mať rozličné príčiny a nedajú sa diagnostikovať cez internet. Preto ak ich budete mať naďalej, musíte zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, menštruácia mi meškala 9 dní a keď som ju dostala bola veľmi slabá, čo som nikdy predtým takú nemala. Malá som s partnerom pohlavný styk ale ten si je istý , že všetko ostalo v prezervatíve. Chcela by som sa spýtať , či to môže byť aj dôsledok tým, že som odišla študovať do prahy(nové prostredie, nová škola, nový ľudia, stres)? Ďakujem za odpoveď
    Musíte zájsť na gynekologické vyšetrenie, nemyslím si, že príčinou slabej menštruácie je zmena prostredia.
  • mozem mat sex po troch tizdnoch zavedenia dani dakujem
    Áno, môžete.
  • Dobrý deň. Už asi tretí deň ma veľmi svrbí v oblasti genitálii, mám ich aj opuchnuté. Ide ale o to, ze nemam ziaden vytok. Teda, aspon som to nepostrehla. Neviem, ci sa teda jedna o mykozu, alebo co to moze byt. Co by som mala robit?
    Zájdite ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril. Inú možnosť nemáte.
  • zdravim ja by som sa potrebovala informovat o DANE a ze ci to boli
    Zavedené vnútromaternicové teliesko nebolí.
  • Dobrý deň,, ja bi som sa chcela spitat v auguste 19 steho som mala poslednú menstruaciu a tento mesiac 26 som dostala menstruaciu až po 42 dnoch . Citim sa ako bi som bola tehotna aj brucho mam už veľké bola som aj u lekára a on mi povedal že tehotna nie som mam bolesti pod bruchom a neviem co mam robiť ja si to nemôžem vysvetliť prečo som dosta menstruaciu až po 42 dňoch. Co na tom môže bit a prečo mam veľké brucho mam aj tvrdé a citim akoby mi tam plávali rybi keď niečo robim musím si oddýchnuť najradsej bi som spala a jedla ja sa cítim akoby som bola tehotna urobila som aj testy ale boli negatívne aj pri doktorovi som bola on mi len povedal že on pochybuje že bi som bola tehotna že som len prechladnuta ja už neviem co mam robiť . poraďte mi čo mam robiť Ďakujem,,,,,
    Váš gynekológ by vás mal vyšetriť ultrazvukom a dať vám odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu. Myslím si, že vaše ťažkosti môžu byť spôsobené hormonálnou poruchou.
  • Dobry vecer chcela by som sa opitat berem antikoncepciu belara ale uz dva tyzdne po dobraty balicka som nedostala menzes stale som unavena kazdy den ma napina proste povedane mam priznaky tehotenstva aj brusko mam velke u gynekologa som od v tedy nebola.par dni som spinila hnedy vytok a potom to prestalo.prosim poradte mi mozem byt tehotna? Dakujem
    Ak ste neurobili chybu v užívaní, tak tehotná nie ste. Ak sa necítite dobre, musíte absolvovať gynekologické vyšetrenie.
  • dobrý deň, pani doktorka, prosím Vás o radu. často mávam výtoky, ale pri vstupe do pošvy je to čisté a až na krčku maternice sa mi objaví zápal. kultivačne sa mi potvrdila gardnerella vaginalis a staphylococus aureus. môj gynekológ nasadil mne aj môjmu partnerovi ATB liečbu. Som z tohto nálezu nešťastná, lebo každý rok absolvujem preventívne gynekologické vyšetrenie, pracujem v zdravotníckom zariadení a dodržiavam hygienu v maximálnej miere. Mám na krčku maternice léziu po pôrode a pred 13 rokmi ešte pred pôrodom som podstúpila zmrazovanie krčka maternice. Je možné, že moje bakteriálne infekcie môžu súvisieť so spomínanou léziou? Mám 34 rokov, jedno dieťa a s partnerom by sme chceli ešte jedno dieťatko. Partner bol dlhšie hospitalizovaný a mal zavedený aj kateter v močovej trubici, je možné, že si odniesol domov nozokomiálnu infekciu a mohla som tak byť nakazená? Vopred ďakujem za radu
    Gardnerella vaginalis je baktéria, ktorá sa premnoží, pokiaľ v pošve vymizne laktobacil a je známkou poruchy pošvového prostredia. Nie je to pohlavne prenosná baktéria. Ak mal manžel zavedený katéter, tak by bolo vhodné, aby zašiel k urológovi na vyšetrenie a kultivácie z uretry.
  • Dobrý deň! Chcem sa opítať,mne na preventívnej prehliadke zo sterov vyšlo Pap 3 stupňa lae vraj ten ster nie je 100%,tak sa bude opakovať z novým sterom,ktorý neprepláca poisťovňa,za ktroú si budem musieť zaplatiť,že ten je 100%.Chcem sa opítať ako a či sa dá úplne valiečiť chronická infekcia,keďže mne sa opakuje stále candidóza,a mykóza?A ak je predrakovinové štádium,ako sa postupuje v liečbe,tak aby som sa úplne valiečila?Ďakujem za skorú odpoveď vopred:-)
    Kandidóza a mykóza je jedna a tá istá infekcia. Ak sa vám mykóza opakuje, navštívte imunológa. PAP IIIa je dysplázia krčka maternice, ktorá je spôsobená papilomavírusom. Pacientky s dyspláziou krčka maternice sa sledujú v pravidielných intervaloch, väčšinu dysplázií vyrieši telo samo a krčok sa vyhojí. V prípade zhoršovania nálezu na krčku maternice nasleduje operácia, ktorá sa volá konizácia.
  • Dobrý deň,užívam tabletky Triqiular a chcela som si oddialiť menštruáciu a začala som brať hneď druhé balenie, ktoré teraz stále užívam. Mala som pohlavný styk, ale dočítala som sa, že s týmito tabletkami sa to oddiaľuje inak. Je možné, že som tehotná? Ďakujem za odpoveď.
    Neotehotneli ste, iba môžete začať krvácať. Ak užívate Triquilar, tak si menštruáciu odkladáte nadkladaním tabliet poslednej farby toľko dní, koľko potrebujete a tak zničíte viacero balení.
  • dobrý deň od 17. do 20. 9. som mala menštruáciu 21.a22. 9.som mala nechránený pohlavný styk a od 22.9. neberiem antikoncepciu a dneska som dostala znavu menštruáciu môže to byť tým vysadením antikoncepcii
    Menštruácia po vysadení antikoncepcie bola 17.9.2012. Kvôli krvácaniu mimo menzes by ste mali navštíviť svojho gynekológa.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat, aka je sanca znovu otehotniet po dvoch interrupciach..a ci sa to da nejakym vysetrenim zistit.Dakujem za odpoved
    Keďže ste mali dve interrupcie, dá sa predpokladať, že ste schopná otehotnieť. Nedá sa to potvrdiť žiadnym vyšetrením, musíte iba skúšať otehotnieť a ak sa vám cca rok nebude dariť, potom sa dá zahájiť cyklus rôznych vyšetrení zameraných na sterilitu.
  • Dobry den prajem. Mam 25 rokov a chcela by som sa opytat ci je mozne otehotniek . Ani raz sa do mna moj partner nespravil, no po prvom pohlavnom styku mame hned druhy pohlavny styk. Je tu pravdepodobnost otehotnenia? Za Vasu odpoved Vam vopred dakujem
    Áno, takýmto spôsobom otehotnieť môžete. Po prvom pohlavnom styku sa partner musí vymočiť a dôkladne umyť, až potom môže mať opakovaný pohlavný styk.
  • Dobry den,Chcela by som sa Vas opytat, ake je riziko nakazi, pratel mi dal prsty do posvi, pred tym si vsak zabudol umyt ruky? Pred tym bol v kaviarni, cize chytal klucky, peniaze atd... preslo od vtedy 4 dni, vytok zatial nemam, len mam strach, ci sa vo mne nieco po tichu nepripravuje a potom budu z toho starosti. Dakujem Vam za odpoved
    Slizničná imunita by mala bežnej infekcii zabrániť. Presné riziko ochorenia neviem vyjadriť, lebo predsa neviem, aké baktérie mal váš priateľ na rukách.
  • Dobry den. mam naplanovanu operaciu, kt. termin sa uz neda oddiait. no akurat by som mala dostat menstruaciu. operacia bude prebiehat v celkovej anestezii. smiem uzivat hormonalny liek Norethisteron? za odpoved dakujem
    Áno, môžete.
  • je to cudneeee asi pise vam chalan! ale ja som syn a trochu sa bojim o mamu,,lebo raz mimo menzesu krvacala a niekedy ma bolesti isla si zobrat aj krv atd,,ale u gynekologa nebola dlhooo ale dlhooo atd a neda sa ju presvedcit,,,,,,bojim sa ci nema nahodou daco co nechcem ani vyslovit!!!!! poradte mi!
    Nezostáva vám nič iné, iba presvedčiť mamu, aby na gynekologické vyšetrenie išla. Povedzte jej, ako vám na nej a jej zdraví záleží.
  • Dobrý den Mám problem pri sexe som malo vlhka . A neviem čím to je ziadny zapal nemam . A antiku tiež neberiem. Tak prosim o pomoc alebo o nejake riesenie .
    Požiadajte gynekológa o vyšetrenie, malá lubrikácia pri pohlavnom styku môže mať rozličné príčiny. Ak však nemáte zápal, a žiadny gynekologický problém, ak nie ste v období prechodu,(nepíšete koľko máte rokov), tak by bolo vhodné navštíviť sexuológa. Je možné, že problém bude v nedostatočnej intenzite vzrušenia pri predohre.
  • musi byt spermia celkom biela ?
    Spermia je bunka veľká približne 60 mikrometrov a voľným okom ju nevidno, takže jej farbu nie je možné identifikovať. Asi máte na mysli ejakulát, tak ten je sivasto-biely, bez prímesi krvi.
  • Vopred dakujem pekne za odpoved
    Prosím.
  • Dobry den, pred tyzdnom som bola na operacii krcka maternice elektrickou kluckou, mam 27 rokov a este som nerodila...preto mi aj moja gynekologicka dala antibiotika Ciplox 500, a odporucila mi pit alchemilkovy caj...nejake velke bolesti nemam len v podbrusku citim take nieco ako keby som mala dostat menstruaciu, ale tu mam dostat az za tyzden...dnes rano aj vecer na toalete zo mna vyslo trocku krv, ale na intimke mam skor taky zlty az oranzovy vodnaty vytok...na kontrolu idem az v pondelok, doteraz ma nepozerala. Bojim sa, ci je ta krv normalna aj tie bolesti, ci treba ist k lekarke..Co by ste mi odporucili uzivat? citala som ze je dobry Indonal. Odporucali by ste mi dat sa zaockovat? A co moj partner, bojim sa, ze to od neho pri styku mozem opat dostat ak to ma aj on, nemal by ist na nejake vysetrenie a liecit sa aj on? Okrem toho sa chcem spytat uz asi rok ma trapi bolest pri pohlavnom styku, nikdy doteraz som ten problem nemala, pouzivali sme aj lubrikacny gel, ale na hrazdicke pri vchode do posvy sa mi vzdy vytvori taka ranka, z ktorej aj krvacam a dost to boli..nepomohlo mi zatial nic, ani masticky, ani aqitox, uz neviem, co s tym, rezignovala som a vzdala som sa sexu. Da sa to nejako liecit alebo treba ist na nejaky zakrok? z coho to moze byt, lebo som uvolnena aj parter je jemny, takze neviem....Velmi casto mavam aj zapaly, skoro pravidelne som kazdy mesiac u mojej gynekologycky, ale zakazdym mi da len nejake cipky...Bojim sa, ze to moze ohrozit moju plodnost.
    Výtok aj s prímesou krvi je pri hojení krčka po konizácii v poriadku. Kontrolovať krčok, pokiaľ nemáte žiadne komplikácie je vhodné až za 6 týždnov po operácii. Môžete si urobiť kúru Indonalom(nie Indol-3C), ktorá by mala trvať 3 mesiace a užívajte ho v dávke 2x1. Partner môže zájsť za kožným lekárom, aby mu urobil vyšetrenie na HPV. Trhlinky na hrádzi sú najčastejšie spôsobené chronickým kvasinkovým zápalom, preto by bolo vhodné vám odobrať kultivácie, dať lokálnu aj celkovú liečbu a po liečbe by som doporučila rekonvalescenciu sliznice a kože pomocou estrogénového krému.
  • dobry den.chcela by som sa opytat, berem antikoncepciu uz roky, pred 2 a pol rokom som porodila ,potom neskor mi doktor nadalej predpisal antikoncepciu.doteraz som ju uzivala ale dala som si teraz mesacnu pauzu. s manzelom sme uz aj mali pohlavny styk a tak neviem ci je sanca ze som uz otehotnela. behom tyzdna alebo tak by som mala dostat menstruaciu tak neviem., prosim poradte mi .
    Áno, pokojne ste mohli otehotnieť.
  • Dobrý deň prajem, včera som dostala menštruáciu hneď zrána a opäť som začala brať antik. krúžok Nuvaring, ale dnes už nemám menštruáciu. Je to vporiadku? ĎAKUJEM
    Ak začínate užívať antikoncepciu, tak by ste mali počkať dokedy sa menštruácia rozbehne. Teraz nie je možné určiť, či to bolo iba špinenie, lebo menštruácia sa z ničoho nič nezastaví.
  • volam sa zuzka dnes som dostala menzes neviem comi pomoze odbolesti vyskusala som vsetko neviem comi pomoze od bolesti trpim
    Zuzka, ak vám bežné prostriedky nepomáhajú, tak je potrebné zájsť za gynekológom, aby vám predpísal liečbu.
  • Dobri den mam jednu otazku beriem antikocepciu LYNDINETTE 20 ale 2 mesiace som ich nebrala mala som pauzu tak som si to poznačila do kalendara ale bola som v tom že ich mam uživat teraz 27.9. 2012 ale počitala som to ešte raz a višlo mi to že som to mala užit minuli tyžden 20.9. ako mam pokračovat? a čo sa mi stane ked ich budem uživat až teraz? možem ostat tehotna?
    Ak ste 2 mesiace antikoncepciu neužívali, mali ste začať v prvý deň cyklu. Preto neviem, kedy ste antikoncepciu začali užívať, ak to bolo mimo menzes, tak je to samozrejme chyba a otehotnieť môžete.
  • Chcem sa spytat mala som sex spriatelom a mal aj ochranu a uz mi meska menstruacia 4dni a bojim sa aby som nebola tehotna mam len 19rokov
    Urobte si tehotenský test a ak chcete viesť pohlavný život a neotehotnieť, tak zájdite za vaším gynekológom, a požiadajte ho o predpis antikoncepcie.
  • Dobrý deň, pred pár dňami som zaevidovala svrbenie a pálenie, a výtok vo väčšom množstve, ktorý však nezapáchal. Kúpila som si tablety Canesten v lekárni, balenie na 6 dní, po druhom požití sa mi dostavil ružovkastý výtok, neskor krvácanie, neberiem žiadne iné lieky, nemala som problémy s menštrtuáciou, a som v strede cyklu, môj gynekológ ordinuje najskôr o 4 dni, prosím poradťe mi, čo za tým môže byť.. ďakujem
    Jedná sa o ovulačné krvácanie, nasvedčuje tomu aj mykóza, ktorá sa často vyskytuje u žien práve počas ovulácie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtat na antikoncepciu Cerazette.Mam 3 mesačné dieťa ,ktoré dojičím.Po krvácani po pôrode teda čisteni ,nemám menzes.Chcela by som sa Vás spýtať, či treba užívat antikoncepciu aj ked nemám menzes. Za sebou mám 2 cisárske rezy.Ďakujem.
    Dojčenie vás pred graviditou neochráni, ani skutočnosť, že menštruácia nechodí.
  • Dobry den. Chcela by som sa opytat na antikoncepciu daylette. Doktor mi ju predpisal aj napriek tomu, ze sa neodporuca pocas dojcenia. Momentalne mam menzes a zaroven som zacala pouzivat tabletky. Dcerka zacala papat menej a je cela nespokojna. Proste by som sa chcela opytat ci by mohli mat tieto tabletky vplyv na zlozenie mliecka. Dakujem za odpoved.
    Tieto tabletky nemôžete užívať počas dojčenia!! Ak dojčíte, môžete užívať iba Cerazette, alebo Azaliu. Ihneď Daylette vysaďte.
  • Chcela by som sa spýtať či je možné začať užívať antikoncepciu keď dlhodobo (2 roky) užívam anopyrin na diagnózu (esenciálna trombocytémia) a ak ano tak aká forma antikoncepcie je pre mňa vhodná. ďakujem za odpoveď
    Antikoncepciu užívať môžete, podľa výsledkov vyšetrení a anamnézy vám ju musí vybrať váš gynekológ.
  • dobry den chcem sa spytat ja som dva mesiace kojila...potom som uz nemala mlieko my odislo mala som iba taku vodicku a z nicho nic my aj to odislo...a od tedy ma stale bolia prsia a take citlive ich mam aj ked si ich chitim a tie zlazi ma bolia.ci mam ist na vysetrenie alebo to je normalne...dakujem
    Samozrejme, že musíte navštíviť gynekológa, ten vyšetrí krv na hladinu prolaktínu a dá vám liečbu.
  • Dobrý deň. Obraciam sa na Vás s prosbou o vysvetlenie. Dňa 11.09.2012 až 17.09.2012 mi trvala menštruácia, celá dĺžka mi trvá okolo 32-35 dní. Dňa 26.09.2012 som išla na toaletu a som si všimla, že som krvácala. Taktiež som si všimla že okrem krvy som mala zahnedlý výtok. Stalo sa mi to prvý krát. Neviem, či som náhodou neprechladla, alebo či nemám nejakú infekciu a podobne, a preto sa obraciam na Vás či budete taká dobrá a my to vysvetlite od čoho to môže byť. Či to prejde ap. Ďakujem
    Príčina krvácania sa dá zistiť iba vyšetrením, váš gynekológ vám odoberie kultivácie z krčka maternice, krv na zápalové markery a urobí vám ultrazvukové vyšetrenie. Až potom sa dá povedať, prečo krvácate mimo cyklus.
  • Dobry den, mam 27 rokov, som 6. den po operacii krcka maternice, lekarka mi pri vysetreni na krcku nasla biely flak, cytologiu som mala II-III. Vraj sa to len vyrezalo do nejakej hlbky 3mm nejakym hakom. Mala som 4 sexualnych parterov, ale vsetko to boli dlhsie vztahy...Brala som zhruba 6 rokov antikoncepciu bez prestavky...vyter na HPV virus mi uz lekarka nestihla zobrat, urobi tak az po 4 mesiacoch....teraz vobec neviem, co je prician toho, co som mala a co to vlastne bolo..Bojim sa strasne rakoviny. Mam teraz 2 roky toho isteho partera, a bojim sa, ak ma aj on tento virus, ze ho pri styku od neho opat dostanem...Nebolo mi vobec povedane, po kolkych tyzdnoch - mesiacoch mozem mat pohlavny styk. Co by ste mi odporucili uzivat? citala som ze je vhodne uzivat Indonal( ale aky typ?) je vhodne sa dat zaockovat proti HPV? Je normalne ze mam po tom zakroku taky zltkasty ale velmi vodnaty vytok? lekarka mi dala antibiotika Ciplox500, kedze som este nerodila. Po akom obdobi je moznost otehotnenia a ake su mozne komplikacie po takomto zakroku? A mam este jednu otazku, uz asi rok ma trapi ze pri pohlavnom styku som mala strasne bolesti, kym sa partner do mna dostal, aj ked sme pouzili lubrikacny gel, a vzdy sa mi na hrazdicke pri vstupe do posvy urobila taka ranka, ktora mi krvacala, lekarka mi davala rozne masticky, ale nic nezabralo. Preto som rezignovala a radsej som sa pohlavnemu styku vyhybala, lebo to strasne boli..da sa to vobec liecit, ci je moznost nejako to chirurgicky riesit? tiez ma trapi stale svrbenie, a nic nezabera ani cipky na vkladanie, ani masticky.....chcem len dodat, ze tento problem s rankou prisiel len tak odrazu, nikdy dovtedy som nemala ziaden problem, takze si nemyslim, ze je to psychicky problem, lebo som uvolnena a aj partner je ku mne jemny, no aj napriek tomu sa mi to tam vzdy urobi. myslim, ze uz ani moja lekarka nevie, z coho to mam. Dakujem velmi pekne za odpoved.
    Po konizácii, ktorú ste absolvovali, môžete mať pohlavný styk o 6 týždňov. Trhlinky v pošvovom vchode sú pravdepodobne spôsobené kvasinkami. Je potrebné odobrať vám kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Potom je možné dať vám liečbu. Otehotnieť môžete už po dvoch mesiacoch po konizácii a problémy v súvislosti s ňou mať nebudete. Jednoznačne sa dajte zaočkovať štvorvalentnou vakcínou, teraz je dokonca v akcii.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať: pred rokom a pol som začala užívať antikoncepciu, jedným z dôvodov začatia užívania bola nepravidelná menštruácia (zhruba raz za 3 mesiace). Teraz som ju vysadila, už 3 týždne mi mešká menzes a celá tvár sa mi vyhádzala vyrážkami, je to normálne??
    Užívanie antikoncepcie nie je liečba, preto po jej vysadení sa váš cyklus vrátil do starých koľají. Potrebujete vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi a liečbu podľa nálezu.
  • Dobrý deň, už asi tri týždne mám tmavý výtok, niekedy aj trochu krvi. Myslela som si, že je to normálne, veď už som to raz takto mala, ale to len pár dní. Robí mi to starosti, neviem, či náhodou nemám nejaký problém, alebo či si len zbytočne nad tým lámem hlavu. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
    Áno, máte problém a potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň, od začiatku septembra užívam prvý krát antikoncepciu Yadine. Mám teraz oddychový týždeň už 4.deň a ešte mi neprišla menštruácia. Už týždeň má strašne pichá v podbrušku. Z čoho to môže byť? Ďakujem za odpoveď.
    Pichanie v podbrušku môže mať rozličné príčiny, musíte zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobry den mam k vam jednu prosbicku mam ocakavat v nedelu menzes ale dnes sa mi objavil kus zlteho vytoku mozte mi poradit co to znamena
    Žltý výtok znamená infekciu pošvy, mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi, aby vám urobil kultiváciu z pošvy.
  • Dobrý deň, mám 40 rokov od 26 rokov mám spravenú sterilizáciu , lebo som mala 2x pôrod cisarským rezom od 16.07.2012 som nedostala menzes ,mohla by som byť už v menopauze? Zdá sa mi to skoro .Prvý krát som menzes dostala keď som mala 10,5 roka. Ďakujem
    Áno, je to možné, ale na potvrdenie diagnózy je potrebné vám urobiť hormonálny profil a vyšetriť vás ultrazvukom. Môže sa jednať iba o luteálnu insuficienciu, čo je chýbanie progesterónu v druhej fáze cyklu.
  • Dobry den, som v 27/6 tt a lezim v nemocnici uz vyse tyzdna. Isla som k doktorovi, pretoze som zacala krvacat a zistili mi na pohotovosti, ze mam skrateny krcok na 3,3 cm, polyp na maternici a neustale mi tvrdne brucho. Robili mi stery z maternice, vysledky su dobre.Dostavam infuziu, v ktorej je 2 amp heparin 500 E, 4 amp gynopral 25mcg/50ml a Nacl, mam momentalne jeden vstrek 3mg za 6 minut, davku mi denne znizuju alebo zvysuju ale nic nepomaha, brucho tvrdne stale, krcok mi nikto nepozeral uz tyzden. pijem aj 2x denne magnezium. Stale lezim, vstavam iba na toaletu a sprchu. Musim podotknut, ze lezim v nemocnici vo Svajciarsku a neviem sa celkom stotoznit s ich pristupom. Podla Vas je to v poriadku, ked mi denne zvysuju a znizuju davky uz tyzden a nic sa nemeni? Denne mi robia meranie kontrakcii, niekedy pristroj neukaze nic, niekedy ukaze kazdych 5 minut.Tak mi potom zvysia davku z infuzie na 4mg za 3 minuty na druhy den zase znizia. Je toto standartny postup? Ako sa to lieci u nas na Slovensku? Dakujem
    Liečba by bola podobná aj na Slovensku, nezostáva vám nič iné, iba ležať a dostávať liečbu a čakať, či zaberie. Viac urobiť nemôžete.
  • Gynekologycka mi predpisala Lutenyl na 3 mesiace, pretoze po dobrati HAK mi neprisla rok mestruacia. Lutenyl som brala 10 dni, po dobrati som mala spinenie a na 7 den prisla menstruacia. Po skonceni menstruacie mam ale stale spinenie a zacala som velmi priberat aj ked jem malo- akoby som opuchla a velmi ma naduva. V 15 den cyklu som opat zacala brat Lutenyl, beriem ho rano a vecer som vzdy strasne unavena a stale mam pocit hladu. V dnoch ked som brala Lutenyl som odpuchla a vratila som sa na povodnu hmotnost no len co som ho dobrala opuchanie a priberanie sa vratilo. Neviete mi poradit cim to je a co sa s tym da robit? Na internete som nasla, ze Lutenyl moze ovplyvnit reakciu tela na inzulin. Dakujem
    Jedná sa o hormonálnu poruchu, mali by ste zájsť ku svojej gynekologičke, popísať jej vaše príznaky a ona vám potom môže odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na výtok z pošvy. Všetky príznaky sú podobné mykóze. Mala som ju zatiaľ dvakrát ale tentokrát sa to vyvíja nejako pomaly. Výtok nie je hrudkovitý ale iba hustejší a biely, a vôbec nezapácha. Je prítomné svrbenie vonkajších rodidiel aj pošvy ale nie také výrazné ako naposledy. Trvá to zhruba 5 dní. A nejako sa to nezlepšuje. Môže sa mykóza vyvýjať aj takto postupne? Pretože vždy sa mi rozvinula v priebehu dvoch dní a svrbenie bolo strašné. Teraz je mierne. Mám v pláne zájsť za gynekologičkou, len nechcem vyzerať ako hypochonder :-) Ďakujem za odpoveď.
    Vývoj môže byť taký pomalý a príznaky menej intenzívne. Na vyšetrenie rozhodne choďte.
  • Dobry deň prajem. Pani doktorka,chcela by som sa opýtať, je možné natrhnutie krcka maternice aj keď som ešte nemala žiadny pôrod? Môže sa to stať pri sexe? Ďakujem veľmi pekne
    Krčok maternice sa pri sexe natrhnúť nedá.
  • Chcem sa opýtať koľkých rokov môže mať dievča pohlavný styk? Odkedy nemôže mama vedieť o svojej dcére vyšetrenia.
    Do osemnásteho roku života za vás právne zodpovedá rodič, alebo zákonný zástupca, ten aj podpisuje informovaný súhlas u gynekológa. Je preto jasné, že sa dozvie aj váš gynekologický nález. Ak má dievča pohlavný styk po dovŕšení pätnásteho roku života, tak nie je trestne stíhaná ona, ani jej sexuálny partner, ale matka sa to po vyšetrení dozvie.
  • dobry vecer meskam uz 10 dni robila som si tehotensky test a stale i ukazuje negativ ako mam zistit ci som tehotna alebo nie dakujem
    Ak neveríte baby testu, choďte predsa ku gynekológovi, môže vám odobrať krv na tehotenský test a urobiť ultrazvukové vyšetrenie.
  • Dobry den, na povinnej prehliadke na slovensku som bola pred 4 rokmi. zijem v zahranici a tak som si doviezla tie tabletky, co mi predtym predpisala pani doktorka. tu som bola na prehliadke pred 5 mesiacmi ale to som tabletky neuzivala uz vyse pol roka. vsetky vysledky vysli v poriadku a tak sa pytam ci nieje problem ze zacnem uzivat tabletky ktore my boli predpisane pred 4 rokmi. mam 27 rokov. dakujem
    Ak ste v poriadku, tak si antikoncepciu, ktorú vám vybral váš gynekológ, môžete znovu nasadiť.
  • Chcem sa opýtať odkedy môže žena mať pohlavný styk. Odkedy nemôže mama vedieť o svojej dcére je ji vyšetrenie...
    Do 18-teho roku života je za vás zodpovedný rodič, alebo zákonný zástupca a u gynekológa za vás podpisuje informovaný súhlas.
  • dobri večer pani doktorka kcela by som sa opitat beriem tableti lutenil nemam pravidelnu menštruaciu bez inekcii nedostanem ale posledne dni ma bolia prsniky a pycha pod bruškom možem byt tehotna pani doktorka dakujem za odpoved
    Bolesti prsníkov nie sú zapríčinené iba graviditou, môže sa jednať aj o hormonálnu poruchu. Preto by ste mali zájsť za svojím gynekológom.
  • Dobrý deň, na diagnostickej laparoskopii mi odstranili 1 zrast a poslali vzorku spolu s nejakou tekutinou (asi z folikulu) na kultivaciu na chlamydie. Prosim vas vysledky ešte nemam, Je možné že mi robili i testy na mykoplazmy ureaplazmy a pripadne toxoplazmozu? Ak nie kde môžem o tieto testy požiadať? Ďakujem
    Tekutina bola asi voľná tekutina z dutiny brušnej a bola poslaná na vyšetrenie na chlamýdiovú infekciu. Mykoplazmy, ureaplazmy a toxoplazmózu vám môže vyšetriť vás gynekológ.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, už 6 rokov užívam HAK Yadine. Dňa 9.8.2012 som mala poslednú menštruáciu a po sedemdňovej pauze som nezačala užívať tabletky, lebo by sme s priateľom chceli bábätko, ale nie som ani tehotná a ani nemám menštruáciu. Myslíte si, že je to normálne, môže sa to stať po tak dlhom užívaní HAK? Alebo mám ísť k lekárovi, či je všetko v poriadku? Ďakujem.
    Zájdite ku gynekológovi, aby vás vyšetril ultrazvukom. Po vysadení antikoncepcie môžu mať ženy problémy s cyklom, niekedy aj 6 mesiacov.
  • pani doktorka, prosim poradite mi. asi som poriadne nepočuvala, ked mi moj gynekolog hovoril o davkovani liekov. dnes si to uz uvedomujem. mam 43 rokov, nemávam zdravotné problémy tohto typu ...preto nie som v obraze. menzes mi meskal, objavil sa az na 41 den, a ked uz trval 21 dni /vzdy to vyzeralo, ze skončí a na další den sa opät v silnom prevedení objavil/, navstivila som gynekologa. po vsetkých vysetreniach skonstatoval, ze vsetko je OK, aj vysetrenie, aj ultrazvuk, nie su myomy ani cysty...tak moj problem je pravdepodobne zo stresu. takze mi na gynde aplikovali nejaku injekciu /vraj bolestivu, ale mna nebolela-len sa mi znizil tlak a bolo mi na odpôadnutie a čiastočné dávenie/ + Norethisteron + Ascorutin. o čo mi ide: do 2 hod. po aplikovaní injekcie sa mi menzes zastavil, takze Norethisteron som zjedla len 2 tablety /1 v ten istý den, 2-hú tabletu na druhý den/. a viac nič. dnes po dalsich 3 dnoch začínam opät spinit.... kedze som prerusila konzumaciu tabliet, mam v nej TERAZ dalej pokračovat??? alebo čo mám robit. ??? je to pre mna dolezité. prosím, mozete mi poradit čo najskor. uprimná vdaka, en
    Dva týždne užívajte Norethisteron v dávke 2x1 a liečbu neprerušujte, ani keď prestanete krvácať. Potom by ste mali pokračovať v užívaní Norethisteronu 15-24-tý deň cyklu v dávke 2x1 a menzes bude chodiť pravidelne.
  • Dobrý deň, užívam Yasminelle už skoro rok a podotýkam, že si dávam pozor, aby som ho užívala pravidelne. Napriek tomu mi tento mesiac neprišla menštruácia počas oddychového týždňa. Blister doužívam v pondelok a menzes má prísť v piatok. Posledný sex som mala vo štvrtok. Dnes v pondelok som si robila tehotenský test a bol negatívny a zajtra v utorok by som mala začať užívať nový blister. Je vôbec možnosť, že som tehotná, keď sa vážne snažím tomu brániť a priateľ sa nikdy \"neurobí\" do mňa? Aké iné príčiny meškania menštruácie počas užívania antikoncepcie sú možné? Vopred ďakujem za odpoveď.
    Počas užívania nízkodávkovanej hormonálnej antikoncepcie, ktorou je aj Yasminelle sa nie kedy stane, že sliznica maternice narastie taká nízka, že nemá čo krvácať. Ak ste si istá, že ste neurobili chybu, okračujte ďalej v užívaní.
  • Ďakujem za odpoveď. Tak že sa nemusím ničoho báť?. A tie tabletky mi pomôžu??
    Bohužiaľ, odpovedám mnohým pacientkám a neviem, čo ste sa pýtali, ani čo som vám odpísala, takže nemôžem vedieť, o akých tabletkách sme sa bavili. Vždy píšte konkrétnu a celú otázku.
  • Dakujem moc za odpoved
    Rada som pomohla.
  • Dobrý den :) mám 19 rokov a s priatelom nechapeme co ss somnou deje. Spali sme spolu a na druhý den som dostala hned menstruaciu ale som mala dostat len cca. o 2týzdne pozdejsie. Menstruacia mi trva uz 11 dni. Co to moze byt?
    Nie je to menštruácia, ale krvácanie mimo cyklus, ktoré môže mať viacero príčin. Musíte ísť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den este raz sa chcem spytat .. ze prečo mam kazdy den biely vytok ktory zapacha .. je to nieco vazne? .. neviete z coho sa mi to mohlo stať?
    Pravdepodobne máte bakteriálnu vaginózu, mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril, odobral kultiváciu z pošvy a dal vám liečbu.
  • dobrý deň,mám 22 rokov,nikdy som nebrala žiadnu antikoncepciu a chcela by som sa opýtať,či by bola pre mňa vhodná antikoncepčná injekcia.Nemávam pravidelný pohlavný styk,len každé tri mesiace,keď prichádza priateľ domov.Alebo akú inú by ste mi odporúčili.Ďakujem veľmi pekne
    Ak nemáte pravidelný sex, tak nemusíte užívať antikoncepciu, môžete uvažovať aj o chemickej antikoncepcii s obsahom spermicídov- Pharmatex.
  • Dobrý den, chcela by som sa na nieco opýtat je mi to aj trápne a velmi sa hanbim ale som vo velkom strese a potrebujem vediet an com som. V piatok 21 septembra som bola s mojim chlapcom nespala som snim som totižto ešte panna ale mali sme taku predohru a on sa spravil a dopadlo to na moje brucho ale nie sme si istý či to nejak bud on rukou alebo sa to nejak nezanieslo do posvy. Velmi sa bojim, na druhý den som mala krvavý výtok taký slabulinký ale to mávam vždy pred menstruáciou a tu mam v týchto dnoch dostat ale k večeru mi to zmizlo a na druhý den som dostala normálny výtok. Je možné že som otehotnela ? alebo ej normálne mat pre menstruáciou výtok prosim vás poradte mi :) dakujem velmi pekne
    Výtok pred menštruáciou nie je v poriadku, nie je však známkou tehotenstva. Zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den Pani Doktorka ja som vam minule pisala o mojej 11 rocnej dcerke ale zatial som od vas nedostala ziadnu odpoved prosim potrebujem vasu radu ,s dcerkov zijeme v zahranici a lekarka mi tu povedala ze nemoze nic robit lebo jej menstruacia sa musi sama od seba upravit ale ja niesom si ista a preto som poziadala o vasu pomoc co by ste mi vy poradila ........moja dcerka zacala menstruovat v 2/12/2011 od toho casu mala skoro po 2 krat v mesiaci menzes viem nechcela som kvoli tomu panikarit kym sa jej to samo od seba neupravi ale bohuzial cakam a zatial sa to neupravuje prave naopak v tomto mesiaci september 2012 mal az 3 krat mala zaciatkom mesiaca september asi 5 dni ,potom asi 11dostala asi trosku sa jej pustilo no a potom zasa dostala19 a mala zase asi 5 dni ,,,mam naozaj velky strach o nu a preto prosim co mam v takom pripade robit mala pritom bolesti zaludka a hlavy a trosku ju tahalo aj na vracanie ,,,,ale momentalne nastupila do novej skoly tak neviem ci tie bolesti a zvracanie nesuvisia aj s novou skolou,,,,,za vasu odpoved srdecne vopred dakujem ..........juliana
    Samozrejme, že s krvácaním treba niečo robiť. Takto často dieťa krvácať nemôže, bude veľmi skoro anemická. Potrebuje riadne vyšetrenie a liečbu.
  • Dobry den pani doktorka,mam jednu otazku.Chcela by som otehotniet,ale nedari sa mi,nakolko mam uz dieta,ale chcela by som este jedno.Podla gynekologa som v poriadku,ale neviem uz otehotniet.Je mozne ze si musim zvyknut na partnerove spermie aby som mohla otehotniet?Prveho syna som mala s partnerom po viac ako roku a pol,no nepatrim do kategorie zien,ktore otehotneju na prvykrat. Mam za sebou aj interupciu,moze byt aj to problem ze uz nebudem mat viac deti? Dakujem za odpoved.
    Žiadne zvykanie na partnerove spermie nie je potrebné. Ak sa vám nedarí otehotnieť, je potrebné dôkladné gynekologické vyšetrenie, odber onkocytológie, odber kultivácií na ureaplazmy+mykoplazmy, chlamýdie, odber krvi druhý deň cyklu na kompletný hormonálny profil, anti Mullerov hormón,protilátky proti spermiám a vhodné by bolo absolvovať laparoskopiu s chromopertubáciou. Partner by mal absolvovať urologické vyšetrenie, ultrazvuk semenníkov a vyšetrenie spermiogramu.
  • Dobrý deň, prosím Vás o odpoveď na otázku: beriem antikoncepciu Lindynette už 4 mesiace a vynechala som jednu tabletku asi po 8 dňoch užívania nového cyklu. Na druhý deň po neužití som dostala menštruáciu, ktorá trvá už 8 dní. Nie je silná, ale nechce skončiť. Chcem vedieť, či by to nemohlo byť niečo vážne, alebo je to bežné pri vynechaní tabletky. Ďakujem za odpoveď.
    Po vynechaní tabletky môžete začať krvácať. doberte však tabletky do konca cyklu a pri styku používajte aj prezervatív.
  • pretoze ma strasne boli zaludok a neviem ci to mam s HAK
    Zájdite na gastroenterologické vyšetrenie, bolesti žalúdka môžu mať rozličné príčiny.
  • Chcela by som sa spytat. Brala som pol rok antikoncepciu a potom som ju nebala mesiac. Po tom mesiaci som ju zacala brat ako mi zacala menstruacia a po skonceni menstruacie spinim uz vise 2 tyzdnou. Chcela by som sa spytat cim to je. Premyslala som ze cim to nie je tim ze som ju nebrala mesiac a zase sa mi posunula menstruacia. Dakujem
    Po nasadení antikoncepcie sa špinenie mimo cyklus môže vyskytnúť, užívajte Ascorutin v dávke 3x2 až do ukončenia špinenia.
  • ďakujem strašne.. som rada že aspon dakto mi radí.. ale mam o tom povedať aj rodičom? je to vážna choroba? neviete z čoho to mám?
    Musíte vždy napísať celú otázku, rada vám odpoviem, neviem však, čo ste mi písali minule, medzi vašou prvou a druhou otázkou sú otázky od iných pacientiek.
  • dobrý deň, som 8 mesiacov po pôrode, plne kojím, aj v noci, menzes od skončenia šestonedelia nemám, ovulačný tester lady q na základe slín ukazuje neplodné dni. môžem otehotnieť aj keď nemám menzes? ďakujem
    Áno, môže sa to stať, je to však málo pravdepodobné.
  • Ďakujem .. za odpoveď zistili ste že mám bakteriálnu vaginózu., a poradili ste mi že mám ísť za gynekologom ale bojim sa lebo ešte u gynekologa som nikdy nebola a neviem ci mam na to este svoj vek , budem mať ešte len 15
    Zájdite preto za detským gynekológom, netreba sa báť.
  • Chcel by som sa opýtať žijem s priatelkou už 3roky niekedy v minulosti mala syfilis ale bola preliečená teraz je v nemocnici a pri bežných vyšetreniach jej ziistili že to má zasa chcel by som sa opýtať či som sa mohol aj ja nakaziť
    Áno, určite, syfilis je klasická pohlavná choroba.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat, uz asi 3 mesiace uzivam antikoncepciu Azalia, plne kojím už 5 mesiacov, predtym som mala menštruáciu, ale posledny mesiac sa mi nedostavila. Naposledy som mala 12.8. Neviem čo sa stalo, bála som sa či nie som náhodou tehotná, ale výsledok tehotenského testu bol negatívny. A s blížiacim sa dátumom menštruácie som mala bolesti ako keby som mala dostať.Ďakujem.
    Počas užívania Azalie je menštruácia, alebo iba špinenie nepravidelné a nie je to známkou gravidity. To vás mal poučiť lekár, ktorý vám antikoncepciu predpísal.
  • Dobry den, moze mi tampon, pri velkej potrebe vypadnut?Zabudla som, ze ho mam, a a az potom som si to uvedomila, a uz neviem ho najst :-(
    Mohlo sa stať, že ste ho vytlačili, ale na 100% sa to potvrdiť nedá. Ak si nie ste istá, tak budete musieť navštíviť gynekológa, aby vás vyšetril.
  • Dobrý deň pani doktorka, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Mám 26 rokov. Pred 6 mesiacmi som prestala užívať HAK kvôli zhoršujúcim sa problémom s migrénou. Moja pleť sa príšerne zhoršila- nielen tvár ale aj krk, plecia a chrbát mám samé akné. To by som ešte prežila, no menštruáciu mám teraz veľmi nepravidelnú, cyklus trvá od 40-60 dní. Krvácanie trvá 5-6 dní. Tehotná nie som- stále si robím testy. Posledné dva mesiace tiež pri pohlavnom styku krvácam (žiadne drastické praktiky :-) . Už som skúšala aj sexuálnu abstinenciu cca 3 týždne, či to nie je len nejaká ranka, ktorá by sa už zahojila. Na pravidelné kontroly chodím vždy a výsledky som mala vždy v poriadku. Moja pani doktorka je momentálne na dlhodobej PN, preto sa chcem spýtať či to môže byť niečo Vážne a mám sa ponáhľať hoci aj k inému lekárovi. Ďakujem
    Kvôli nepravidelnej menštruácii by ste mali mať odobratú krv na vyšetrenie hormonálneho profilu, kvôli krvácaniu po styku by vám mal gynekológ odobrať onkycytológiu a kultivácie na zápalové markery z kanála krčka maternice.
  • Dobry den, uzivam Yasminelle uz rok a moja menstruacia je ja napriek tomu dost nepravidelna, blister douzivam v pondelok a menzes pride zvycajne v piatok. Pred pouzivanim antikoncepcie som mala uplne pravidelny cyklus s 5 dennou menstruaciou. Pocas uzivania Yasminelle som ho mala dokonca par mesiacov iba dvojdenny, potom zas stvordenny, intenzita bola tiez vzdy ina a teraz dokonca este v sobotu nemam svoje dni. Chcela som sa spytat, ci je to normalne aj po tak dlhej dobe, ze sa to neustalilo? moze to mat suvis s tym, ze kazdy blister uzivam v inu dobu? jeden mesiac o piatej, druhy o tretej a podobne? Alebo mavam niekedy taky silnejsi vytok ako pri kvasinkach, moze to mat vplyv na prichod menstruacie? Dakujem za odpoved!
    Kvasinková infekcia nemá vplyv na príchod menštruácie. Váš cyklus je pravidelný, gynekológ vás mal poučiť, že menštruácia počas užívania nízkodávkovanej antikoncepcie je slabá. Menštruáciu mávate pravidelne v týždňovej pauze, je to úplne v poriadku.
  • Dobrý deň, po prvom mesiaci užívania Qlairy som nedostala menštruáciu, ale len 1-dňové špinenie. Môže to znamenať tehotenstvo, alebo môže byť menštruácia počas užívania antikoncepcie taká slabá? ĎAKUJEM
    Počas užívania Qlairy je takéto špinenie, typické, nie ste tehotná.
  • Dobrý deň. CHcem sa spýtať.. Doktor mi diagnostikoval chlamýdie. o pár dní na to bol môj priatel u urológa na vyšetrení na chlamýdie a jeho testy boli negatívne. má iba nejaké streptokoky. Nie je to to isté ako chlamýdie ? alebo má to niečo spoločné s mojím ochorením? Tiež viem, že som s nikým iným nespala a preto je pre mňa záhadou ako som mohla chlamýdie dostať.. ? S priateľom som 2,5 roka... Počas 3 týždňov sme obaja brali doxybene a okrem iného beriem aj antikoncepciu... Ďakujem za odpoveď..
    Pokiaľ sa chlamýdie nedokázali z výteru, je možné ich dokázať krvným vyšetrením. Pokiaľ ste brali Doxybene, mali by ste mať už negatívne vyšetrenie.
  • Dobrý deň, Bola som na prehliadku u mojej gynekologičky a tá mi zistila streptokoka. Som tehotná, som v 36 tt a zaujímalo by ma ako sa dá vlastne streptokok dostať a či to niejako ohrozí moje bábatko. Za odpoveď Vám veľmi pekne ďakujem.
    Streptokok normálne kolonizuje pošvu aj netehotnej ženy, zvyčajne pochádza z tráviaceho traktu. Jeho prítomnosť sa zaznačuje do tehotenskej knižky a rodička počas pôrodu dostane infúziu s antibiotikami, tým sa zabráni nákaze plodu prechádzajúceho pôrodným kanálom. Do pôrodu streptokok plod neohrozí.
  • dobry den beriem antikoncepciu belara uz 3 mesiace a nanestastie sa mi stalo,ze som zabudla vziat v jeden den tabletku. Zabudla som ju vziat 20. ale uvedomila som si to az 22. ,pretoze som si zabudla vsimnut ci mi sedia dni na balicku s normalnymi dnami... Mala som medzitym nechraneny pohlavny styk... 22. som zobrala 2 tabletky a teraz pokracujem v brani antikoncepcie normalne. Je mozne , ze som otehotnela? Vopred velmi dakujem za odpoved.
    Myslím si, že ste neotehotneli, do konca cyklu však používajte pri styku ešte aj prezervatív.
  • dobrý deň dostala som silnú mikózu lekárka mi predpísala carbimazol tabletky do pošvy a krém canesten. Beriem . Vybrala som už 4 tabletky a stále mám pocit slabého svrbenia. V pondelok som si kúpila a užila liek maxioxin niečo také je to jednorázová tabletka . Trochu to pomohlo a ešte mi lekárka predpísala tabletky Fluco Sanoz mám ich brať 4x vždy v každý pondelok a potom ešte jedno baleni 4 tabletky vždy na konci menzes. Neviem prečo som dostala mikózu či z bazénu alebo som užívala som 2 týždne tabletky proti bolest (krk a chrbtica) . Neviem si to vysvetliť beriem aj dlhodobo HAK nuvaring. Mám obavy že sa z toho nedostanem . čo mám robiť poraďte mi. Lekárka mi robila nejaké vyšetrenie ktoré bolo negatívne ale prečo mi lieky nezaberajú myslím vaginálne? ďakuje za odpoveď
    S týmito otázkami zájdite za gynekológom, ja predsa nemôžem vedieť prečo ste mykózu dostali, ani aké sú výsledky vašich vyšetrení.
  • dobry den, prosim vas o radu. Partner msa ma snažil uspokojit. Robil to rychlejšie a silnejšie. Ráno som si všimla že moje nohavičky su celé od krvy, pritom som vobec necítila že krvácam a menštruáciu som už mala. Je možné že som tehotná alebo že už niesom panna? Je to vážne? Vopred dakujem!
    Ak ste panna, ako môžete byť tehotná? Čo sú to za úvahy? Neviem, čo vám partner robil, lebo ste nenapísali, čím vás uspokojoval. Pravdepodobne vás poranil a vy by ste mali zájsť za svojím gynekológom, aby vás vyšetril.
  • dobry den, chcela by som poradit ohladom meskania menstruacie. Momentalne beriem antikoncepciu, no mala som zdravotny problem a uzivala som antibiotika asi pred 3 tyzdnami a teraz som uzivala silne lieky od bolesti na krize. Menstruaciu mam vzdy presne, poslednu tabletku doberiem vzdy v nedelu a v stredu najneskor vo stvrtok mam mentruaciu. teraz je sobota rano a stale nic a v nedelu uz mi vzdy konci. Je mozne ze mi vynechala koli liekom, alebo je mozne, ze som tehotna a lieky mali vplyv na antikoncepciu??? dakujem za radu :)
    Antibiotiká ovplyvňujú účinnosť antikoncepcie, nepíšete však, akú užívate. Zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den, ked mi to priatel robil trošku silnejšie a rychlejšie rano som si všimla že moje nohavičky su cele od krvy, vobec som netušila že som krvácala. Neznamená to že som tehotná, alebo že som prišla o panenstvo?...je to vážne?..Ďakujem!...
    Neviem čo vám priateľ robil, ale pravdepodobne vás poranil. Choďte na vyšetrenie ku gynekológovi.
  • Dobry den. ja by som sa chcela spytat, co mam robit? Brala som 9 mesiacov 3-mesacne antikoncepcne injekcie. Pocas toho casu som nemala menstruaciu a doktorka mi povedala, ze je to normalne. Chcela som, aby si telo trosku oddychlo, tak som uz na dalsiu nesla (6.6.2012) a od tej doby cakam , ze dostanem menzes. Je to normalne? Tehotna nie som.
    Normálne to nie je, choďte ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril ultrazvukom a podľa potreby aj odobral krv na vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • Dobrý deň! Chcela by som od Vás poradiť. Volám sa Edinka ,mám 27 rokov, 165 cm, a 77 kg. Mával som od roku 2003 nepravidelnú menštruáciu aj vtedy som vážila 65kg,vysoký tlak a bolesti hlavy,môj gynekolog mi už nechcel dávat injekcie aby som ich dostala ,radsej mi vtedy napísal HAK -Regulon a od tochto som mala pravidelne. V roku 2004/2005 som vážila 55kg schudla som ani neviem ako,váhu som držala 2 roky.Regulon som brala 3 roky,zmenila som tabletky lebo začalo to zas meškaním. Teraz bolo v januári 7 rokov že som brala Jadine, týmto som už nemala problémy. Len teraz v roku 2012 , 5-ho februára som mala začať brat HAK,ale som ich vysadila lebo s mojim snubencom chceme mat dieta. Mám taký problém že od februára do apríla som mala pravidelne menštruáciu bez tabletiek, ale od začiatkom mája mi začala mesačné meškanie,a potom som šla k doktorke ona mi pichla injekciu na 10 deň som to dostala,v koncom júna, ale v tomto mesiaci som mala dvakrát.Od kedy mam problémy že nemam pravidelný cyklus aj s váhou mam problémy, za mesiac som pribrala skoro 10kg, ale nemenila som nic na mojej životospráve,práve naopak ešte menej jem. Pred meškaním som vážila 65 kg, a teraz 77kg, ani kilo neide dole.Pravidelne cvičím, behám,a aj držím diétu. Snažíme sa o bábetko ale sa nedarí,asi preto lebo mam nadváhu,a nepravidelný cyklus. Nedarí sa mi ani schudnút od kedy mávam nepravidelný cyklus,predtým kým som brala Hak mala som problémy s váhou ale darilo sa mi schudnut velmi rýchlo bez zmien na jedlo myslím.....málo jem aj teraz ako vtedy. Neviem čo mam robit,poradte mi prosím. Ďakujem za odpoveď
    Máte hormonálnu poruchu, ktorú antikoncepcia nevyrieši. Jednoznačne potrebujete gynekologické vyšetrenie, vyšetrenie hormonálneho profilu a endokrinologické vyšetrenie.
  • Prosím, už piaty deň mám výtok, najprv bol riedky, priesvitný, teraz je hrudkavý a ružový. posledná menštruácia bola 6.9. beriem antikoncepciu, a s týmto prípadom u mňa som sa stretla len raz, a to tesne po pohlavnom styku. Mám stáleho partnera. Nejde o nič vážne? Ďakujem.
    Nejedná sa o nič vážne, je to kvasinkový zápal pošvy. Zájdite ku gynekológovi, aby vás vyšetril a dal vám liečbu.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat a poradit. pred 2 tyzdnami som skoncila s uzivanin antikoncepcie, pouzivala som ju asi 10 rokov. tusim s jednou polrocnou prestavkou. Tentokrat mi ale asi po tyzdni zacal svetlo cerveno-hnedy, ( povedzme krvavy) vytok, pachnuci.. je to reakcia z vysadenia tabletiek, alebo je tam skor iny zdravotny problem.Dakujem
    Môže sa jednať aj o iný problém, preto potrebujete gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň ja by som sa len chcela spýtať , že prečo každý deň mam výtok taký biely a zapachajúci?
    Máte bakteriálnu vaginózu, musíte zájsť ku svojmu gynekológovi, ktorý odoberie kultivácie z pošvy a dá vám liečbu.
  • Dobry den chcela by som sa opytat ci moze pr vaginalnej mikoze vyjst zo zeny trocha krvy pri svrbeni.Brala som v auguste Stop tabletku a neviem ci to nemoze nejak s tym suvisiet.Vaginalnu mikozu mam urcite pretoze mam strasne svrbenie az neprijemne. A chcem sa este opytat ci tabletka 24 hodin po sexualnom styku moze mat nejake vedlajsie ucinky dakujem.
    Ak užijete Escapelle, mali by ste si prečítať príbalový leták, tam je to napísané. Po užití môže byť vedľajším účinkom práve nepravidelné špinenie. Vaginálna mykóza krvácanie nespôsobuje.
  • Pani gynekologicka potrebovala by som poradit mam caste zapaly posvy,hrudkovity vytok brala som vela tabletiek aj pasticiek cipiek a nic nepomaha s manzelom mame probelmi aj pri pohlavnom styku teraz som v 33 tyzdni tehotenstva a sa bojime aby zapal neuskodil babetku...prosime poradte nam co by mi pomohlo aj manzel sa lieci u kozneho doktora a i tak sa vracaju tie tazkosti opakovane...vopred vam dakujem za odpoved na moju otazku
    Kvasinková infekcia je v gravidite veľmi častá a hojne sa opakuje. Je to spôsobené vašou hormonálnou situáciou v gravidite. Nepomôžete si inak, ako opakovaným užívaním liečby.
  • dobry den mam vnutromaternicove teliesko danu ale citim len jedno vlakno zneho. po zevedeni som hned krvacala je to normalne ?dakujem
    Vnútromaternicové teliesko sa zavádza počas menzes, takže krvácanie je prirodzené. Ak máte nejaké pochybnosti, mal by vás skontrolovať váš gynekológ, ktorý teliesko zavádzal.
  • Môžem začať užívať antikoncepicu v 4 den menstruacie? Už som ju neužívala 1 rok. Ďakujem.
    Áno, môžete a počas prvého týždňa užívania nemajte pohlavný styk, alebo použite inú ochranu.
  • mozem sa spitat ked pri velkej potrebe mi ide krv co je to je to zle
    Zájdite na gastroenterologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň,keďže som na opačnej strane republiky, nemôžem hneď navštíviť svoju gynekologičku,a tak mi napadlo, že sa popýtam najprv u vás...Včera pri večernom sprchovaní som si všimla, že mám približne nad močovým otvorom bielu bodku, niečo ako vyrážka a po siahnutí na ňu som cítila aj miernu bolesť.Pred pár dňami som dobrala vaginálne tablety kvôli mykóze a takisto antibiotika kvôli zápalu močových ciet, môže to mať nejaký súvis alebo je to niečo vážnejšie?Taktiež sme s partnerom skúsili aj pohlavný styk po dobratí,tak neviem...Ďakujem vopred za odpoveď
    Bohužiaľ, biela bodka sa bez vyšetrenia nedá diagnostikovať. Rozhodne to však nemá súvis s mykózou.
  • Dobry den, chcela by som sa ešte opytat jednu otázku. začala som užívat HAK jeanine, ma za sebou 7tabletu,no nejak som prechladla a dostala horúčky , vzala som si večer šuminy acylpírin,Moja otázka znie či to nejak ovplyni učinok antikoncepcie,Dakuejm Emília
    Acylpyrín účinnosť antikoncepcie neovplyvní.
  • Dobrý deň, mám 23 rokov a 5 rokov som pravidelne užívala antikoncepciu Lyndynette a tento mesiac som ju vysadila. Poslednú tabletku som užila v nedeľu(9.9.), vo štvrtok(13.9.) tak ako obvykle prišla menštruácia ale trvala oveľa kratšie (4 dni, ináč som mávala 7 dní). Dnes (20.9.) som opäť začala krvácať, cítim klasické príznaky menštruácie, tlak v podbrušku a pod. Je to normálne?? Čo všetko môžem po vysadení očakávať?? Nechcem hneď otravovať gynekologičku.. Pred vysadením som bola na preventívke a všetko bolo v poriadku. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Opakované krvácanie po vysadení nie je obvyklé, ani v poriadku, zájdite na vyšetrenie ku lekárke.
  • Dobrý deň, prosím Vás aký je počet žien, ktoré ročne podstúpia hysterektómiu? Túto informáciu by som rada uviedla vo svoje Diplomovej práci. Ďakujem s úctou Lenka
    Toto je gynekologická poradňa, s vašou otázkou sa obráťte na štatistický úrad.
  • Dobry den, s manzelkou sa nevieme dohodnut nad vhodnou antikoncpciou. Uz niekolko rokov pouzivame iba kondom. Mne ako manzelovi to pride ako veeelmi neintimne atd...(to nechcem rozoberat) Manzelka ma vonkajsie krcove zily na nohach. Nas jediny a najvacsi problem vo vztahu je vyriesenie otazky antikoncepcie. Otazka: existuje nejaka vhodna antikoncepcia ktora by vyhovovala nam obom? Dakujem za odpoved.
    Pokiaľ manželka nemá žiadne rizikové faktory v anamnéze, môže používať akúkoľvek antikoncepciu. Kŕčové žily nie sú kontraindikáciou užívania kombinovanej hormonálnej antikoncepcie.
  • Dobrý deň mam slabé krvácanie s vagíny začala som brat antikoncepciu Belaru a neviem či to je s nej alebo s čoho? okrem toho že krvácam mam aj bolesti brucha a neprijemne zapácham a mam aj dosť opuchnuté brucho .
    S týmito príznakmi by ste mali zájsť na gynekologické vyšetrenie.
  • pani doktorka ja strasne tuzim po dietaty a nemozem ho mat s manzelom zijeme 13 rokov ja mam problemy s menstruaciou nemam ju pravydelnu aj ked ju dostanem tak iba s tabletkamy alebo iniekcio aj to len taky mali fliacik zomna vyde uz som bola na umelom oplodneny ani to nevyslo vzdi mam zapal uz som zufala davam si nadej ze mozno mozem este pocat dieta ale otom uz pochybujem dakujem peterova
    Jednoznačne musíte opakovane navštíviť kliniku pre asistovanú reprodukciu, kde je najprv potrebná diagnostika problému a potom liečba, alebo IVF.
  • Dobry den.Vcera som mala pohl.styk s partnerom .Prebiehalo to v pohode len obcas ako bol vo mne a vysiel tak zo mna vysla akoby voda nebol to ten klasicky vytok.Nikdy sa mi nieco take nestalo a preto sa bojim ci to nie je nieco vazne.Za odpoved dakujem.
    Neviem si predstaviť, aká \"voda\" vám vytekala z pošvy, preto by vám mal vyšetriť váš gynekológ. Len po klasickom gynekologickom vyšetrení sa dá zistiť, v čom je problém.
  • Dobrý deň. Na začiatku som bola u gynekológa, ktorý ma pre vyrážky na bradakách, akémusi výtoku a bolesti prsníkov poslal na sono prsníkov. Tam mi nezistili nič,ale lekárka ma poslala ďalej na endokrynológiu a vyjardila sa,že to však,že to môžu byť aj hormonálne zmeny keďže mám 20rokov. Na endokrinológiu ma však objednali až na apríl v budúcom roku. Nakoľko ani len netuším čo by mi na endokrinológii mohli povedať, či by vôbec niečo mohli zistiť tak som nechcela hneď platiť prednostné vyšetrenie ktoré je pre mňa momentálne dosť drahé. Aký je Váš názor na to? Mala by som si radšej zaplatitť to prednostné vyšetrenie,alebo počkať? za radu vopred ďakujem
    Ak máte výtok z bradaviek a spomínané vyrážky na bradavkách, nemusíte ísť ani na endokrinológiu. Váš gynekológ vám môže dať vyšetriť krv na hladinu prolaktínu a kvôli vyrážkam vás môže poslať na kožné vyšetrenie.
  • Dobrý deň , ja by som sa Vás chcela opytat, mne meškaja menštruácia skoro už tri mesiace, bola aj u gynekologičky aj na sone no nic nebolo widieť, aj testy som si robila asi tri a nič , vysli negatívne...doktorka mi pichla aj vyvplavačku, no uz je tomu 7dni a stale nic...bolia ma prsia ale pred tym som chudla schudla som 5kil behom mesiaca a odrazu som naspät pribrala asi aj viac , čo som schudla. Tak by som sa chcela opýtat, ci aj to moze byt dôvod meskania mennštruacie. Uz som dost nervozna a mam pomerne aj strach no som objednana u doktorky opät ale neviem, co si mam o tom mysliet za radu Vám ďakujem.
    Rýchle zmeny hmotnosti môžu ovplyvniť vašu hormonálnu rovnováhu a teda aj cyklus. Viac vám musí povedať vaša doktorka podľa toho, čo vidí ultrazvukom a aké výsledky budete mať po vyšetrení hormonálneho profilu z krvi.
  • dobry den mam taky problem 30.augusta som mala pohlavny styk bala som sa ze som tehotna ale 9 septembra som dostala menstruaciu a zacala som brat po prvy krat HAK daylette robila som si tehotensky test asi pred 4 dnami a vysiel mi negativny mozem byt tehozna?
    Ak ste dostali menzes a tehotenský test je negatívny tak nie. Prečo si to stále myslíte?
  • Dobry den,prosim Vas...dnes som volala o vysledky z cytologie...odpoved sestricky bola lahka zmena krcka maternica,ze mam prist o 3mesiace...nakolko som v 9tyzdni tehotenstva,mam poprve obavy o dietatko a samozrejme aj o seba...lekar bol ku mne velmi odmerany,ked som chcela vysvetlenie po nom a nie od sestricky i to ma prinutilo zmenit gynekologa...chcem sa spytat,prosim vas mozte mi vysvetlit co to znamena?v case odoberania steru som mala aj mykozu,ze to moze byt sposobene i nou....mam obavy,som vyplasena a cakat dalsie mesiace si neviem ani predstavit..vdaka za odpoved
    Ani po zmene lekára vám nový gynekológ nevysvetlil , čo znamenajú vaše výsledky? Ľahká zmena krčka je laický výraz a ja podľa toho bohužiaľ nemôžem vysvetliť, aká je cytológia a čo ochorenie spôsobilo. Pripravte si všetky otázky do tehotenskej poradne a tam by vám mal váš gynekológ všetko vysvetliť, aby ste mali pokojný spánok. Vo všeobecnosti vám môžem povedať, že dysplázie krčka(zhoršená cytológia) neovplyvní tehotenstvo, krčok sa sleduje počas gravidity a pokiaľ je treba konizácia(operácia), tá sa vykonáva až po pôrode.
  • Dobry den, som v 6 tyzdni tehotenstva a prechladla som (mam zvysenu teplotu na 37,3, boli ma hrdlo, potim sa a mam plny nos). Obvodna lekarka mi predpisala antibiotika, ale rozhodla som sa ich radsej nebrat a liecit sa len lezanim v posteli, pitim dostatocneho mnozstva tekutin a prijimanim vitaminov z ovocia na zeleniny. Zaujima ma ci taketo prechladnutie ma vplyv na plod a aky. Nemala som radsej uzit polovicnu davku antibioti,k ako mi predpisala lekarka? Moze dojst vplyvom anginy k poskodeniu plodu? Dakujem. S pozdravom Michaela
    Ak ste chorá a neužívate lieky , ktoré vám predpísala lekárka, tak teplota a prítomnosť vírusu, alebo baktérie môže poškodiť plod a jeho vývoj už nebude pokračovať. Ak ste lekárke povedali, že ste tehotná, tak vám určite predpísala lieky, ktoré v gravidite môžete užívať. Ak vašej lekárke neveríte a liečite sa sama, načo ste k nej chodili?
  • Dobrý deň. Mam k vám otázky 1.: Čo by som mala robiť alebo aké vyšetrenia postúpiť keď ja otehotnem a rast B-Hcg pomaly rastie a potom to skonči 2krát potrat a 1 krát mimomaternicové tehotenstvo. Čo by som mala užívať aby som mohla donosiť zdravé dieťa. Ďakujem
    Mimomaternicovému tehotenstvu nemôžete nijako zabrániť. Príčiny zamĺknutého potratu môžu byť rôzne, pátrať po nich by mal váš gynekológ. Mali by ste absolvovať genetické vyšetrenie, vyšetrenie hematologické na trombofilné mutácie a odber krvi na infekčné ochorenia, ktoré by mohli spôsobiť zamĺknutý potrat.
  • dobry den pani dr. je mozne dostat mykozu z pohlavneho styku(nevera) dalej mam unikanie mocu svrbenie vaginy a vytoky .dakujem
    Vaginálna mykóza môže mať množstvo príčin a kvasinky sa premnožia u ženy aj spontánne, po nejakom impulze, nemusí mať vôbec pohlavný styk. S popísanými ťažkosťami ja cez internet nemôžem nič urobiť, musíte navštíviť svojho ošetrujúceho gynekológa.
  • Dobrý deň pán doktor.. beriem antikoncepciu jeanine, v prestávke som nedostala menštruáciu tak som prvé dva dni to jest nedeľa a pondelok neužila tabletky, chcela som sa objednať doktorovi ale nevyšlo mi to tak som si ju znova nasadila..dala som si v utorok večer tabletku normálne utorkovú a včera večer stredovú tabletku, tie dve som nechala v blistri nedelu a pondelok...a teraz tá otázka: keď som mala včera večer sex bola som už chránená od tej útorkovej tabletky??? ďakujem krásne za odpoveď pekný deň
    Nie ste antikoncepčne chránená, urobili ste veľkú chybu v užívaní. Počas užívania Jeanine sa občas stáva, že sa menzes v dobe prestávky nedostaví, nie je to dôvod na vynechanie tabliet.
  • Dobry den, mám 20r, začala som prvykrát užívat HAK jeanine...už ma za sebou 7 tabletu ktoru beriem potctivo každy den o 21:30, moja otázka znie mohla by som si zmenit čas tak na 20:30? robím 12h dennePo-PI a som vyčerpana tak chodím skoro spat, alebo mam počkat tento mesiac ešte a zmenit si čas až na druhý mesiac? Taktiež sa chcem opýtať či pri pravidelnom užívani HAK prerušovana súlož je tiež v pohode(aj napriek hak nedovolim partnerovi sa do mna ,,urobit,,) lebo som počula, že ani prerušovana súlož nieje spolahliva (bez HAK)...chcem sa chranit dvojnásobne, alebo by bola lepšia volba prezervatív? Ďakuiem za odpoved, Emília
    Pokojne zmeňte čas užívania. Antikoncepčne ste chránená, nie je potrebná ani prerušovaná súlož, ani prezervatív.
  • dobry den.chcela by som sa spytat ze uz dva dni ma neuveritelne svrbi v okoli posvy a na genitaliach mam aj biely vytok.lekar mi nic nezistil.poradte mi co mozem pouzivat na to svrbenie.dakujem
    Choďte znovu za gynekológom, aby vás vyšetril. Kvasinková infekcia sa rozvinie aj za dva dni, takže predtým lekár nemusel nič vidieť.
  • Dobrý deň , mám taký problem . Už dlheiu dobu (dva mesiace) pociťujem v podbrušku bolesti ... niekdy su to slabe niekedy take tupé ale niekdy je to ako bodnutie .. vedeli by ste mi podariť o čo ide a čim by to mohlo byť spôsobene ?? velmi sa bojim ze by mohlo ist o niečo vazne .. pred tými dvomi mesiacmi som bola u lekarky a povedali ze je vsetko v poriadku (bola som na preventivke) .. DAkujem za odpoved :)
    S bolesťami zájdite na gynekologické vyšetrenie, ja cez internet nemôžem stanoviť diagnózu.
  • dobrý den chcela som sa opitat na jednu vec včera som mala z priatelom pohlavný styk z ochranou. beriem antikoncepciu a prave mam oddychový tížden. problem je že sa nám ochrana roztrhla. priatel tvrdí že sa neurobil ale ja mam pochibnosti. je tu riziko že by som mohla bit tehotna???? Ďakujem
    Váš gynekológ vám určite povedal, že ak užívate kombinovanú hormonálnu antikoncepciu, tak ste chránená aj v týždni bez tabliet. Takže nemôžete otehotnieť a môžete mať stále nechránený pohlavný styk.
  • Chcela by som sa Vás opýtať keď používam antikoncepciu Belara po koľkých dňoch môžem mať nechránený pohlavný styk ?? ..
    Nechránený styk môžete mať stále po prvom týždni užívania antikoncepcie.
  • dobry den, zacala som brat mercilon pred mesiacom, podla pribaloveho letaka, stalo sa mi ze som poslednu tabletku pred zacatim 7 dnovej prestavky zabudla uzit, cize som mala 8 dnovu prestavku. Dalsie balenie som zacala brat normalne, cize som pokracovala, dva dni som brala tabletkz a mala som nechraneny pohlavny styk s pratnerom pricom doslo k jeho vyvrcholeniu vo mne, je potrebne aby som sa obavala ze som otehotnela ?vopred dakujem za odpoved
    Ak urobíte chybu v užívaní(čo ste urobili neužitím poslednej tabletky, Tak nasledujúci cyklus by ste sa aspoň prvých 7 dní mali chrániť aj prezervatívom. Čiže malá šanca na otehotnenie ti existuje.
  • Dobry den, som 6 mesiac po pôrode a kojiť som prestala pred mesiacom a pol. Menštruaciu som zatial mala každy mesiac už po šestonedeli pravidelne aj ked iba slabšiu ( trvala asi dva-tri dni) no po kontrole u lekara som mala všetky vysledky dobré.... Až doteraz....... po dvoch týždnoch od ukončenia menzesu som pri pohlavnom styku,ktory trval len par minut zistila,že mam krvavy vytok,myslela som si,že je to začiatok menzesu aj ked by to bolo dost skoro.. prešli asi tri dni a pri použiti toalety som zistila,že zasa tak troška krvacam, preto som navštivila lekara, ktory podla ultrazvuku povedal,že je to zašinajuci menzes... dal mi ešte tablety Zinat, lebo par tyždnov pred tym som mala opakovane hnis v moči... no po tyždni som ho opät navštivila s tym, ze krvacanie sa opakuje v tych istych intervaloch.Nasadil mi preto Lutenyl, beriem ho už desiaty den, no pocely čas mam špinenie. Potom by som vraj mala dostat menštruaciu,lebo vraj ak nie,bude potrebne robit mi Kiretaž....... Prosim Vas,čo to podla Vas môze byt...... Je to čistenie maternice nutne?
    Bohužiaľ, bez toho, aby som vás videla ultrazvukom nemôžem povedať, čo je pre vás potrebné. Pokiaľ sa krvácanie nedá zastaviť, tak kyretáž je aj diagnostickým aj terapeutickým zásahom.
  • Dobry den. Mam vytok, ktory je bielozltej farby a je hrudkovity, palenie, svrbenie. Co mam robit?....
    Choďte ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril, odobral kultiváciu z pošvy a dal vám liečbu.
  • Dobrý deň, beriem HAK YAZ a z krvných testov mi zistili, že mám málo kyseliny listovej a predpísali mi tablety ACIDUM FOLIKUM, chcem sa spýtať či tieto tablety nejako neovplyvňujú antikoncepciu a či som chránená. Ďakujem
    Acidum folicum účinnosť antikoncepcie neovplyvní.
  • Dobry den, dnes mi objavili cystu 3*3cm na pravom vajecniku, mam ist na odber krvi, aby bola vylucena endometrioza. Lekar mal velmi rusno, vedeli by ste mi vy poradit na zaklade coho mozu z krvi zistit endometriozu?....? Bolo mi dnes aj povedane ze vajecniky mam za maternicou je to v poriadku? chcem mat jedneho dna deti, mozu mi z toho hrozit nejake komplikacie? Dakujem vopred za odpoved
    Váš gynekológ vám pravdepodobne odobral z krvi onkomarkery Ca 125 a HE -4, z toho sa dá usudzovať, endometriózu nemáte. Poloha vaječníkov je v poriadku.
  • Dobrý deň, prosím Vás užívam antikoncepciu Lunytta. Dnes o 9.00 som užila tabletku a o 11 minút som bola na stolici (nie hnačkovej). Prosím Vás je potrebné pre istotu užiť ešte jednu tabletku? Bojím sa otehotnenia a predvčerom som mala pohlavný styk a tiež ho plánujem v najbližších dňoch. ďakujem
    Nie, netreba. Ak aj užívate antikoncepciu, počíta sa s tým, že na stolicu budete chodiť každý deň.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, koľko po doužívaní pôsobia ešte v tele antibiotiká a kedy je možné snažiť sa o otehotnenie. Prednedávnom mi zistili helicobaktera a dnes sú to tri týždne, čo som využívala trojkombináciu antibiotík, ktoré sa pri liečbe tejto baktérie užívajú. O týždeň mám ísť na kontrolné vyšetrenie a práve v tomto období by som mala mať aj po tohtomesačnej menštruácii, preto ma zaujíma, či je možné sa potom snažiť o otehotnenie. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
    Pokojne môžete otehotnieť.
  • DOBRY JA BY SOM POTREBOVALA ,,ODVAS POMOC, DOBRALA SOM GLOSTILBELGIT ,,,NA TEHOTNOST A PO DVOH DNOH MAM STRASNE BOLESTI BRUHA NAFUKNUTIA A VAJECNIKY MA STRASNE BOLIA,,,,,PROSIM O RADU DAKUJEM,,,,
    Choďte ihneď ku svojmu gynekológovi, ktorý vám Clostilbegyt predpísal, musí vás vyšetriť ultrazvukom.
  • dobry den chcel by som sa vas spytat ci moze priatelka othotniet ked som sa jej vystriekal na chrbat a zadok a ona mi povedala ze to stieklo dole ale nevie isto ci to voslo do posvy ale to na zadok som jej dal az nakonci dakujem za odpovd
    Ak sa ejakulát dostal do pošvy tak áno, v opačnom prípade nie.
  • Dobrý deň Chcela by som sa spýtať. Pred 10 rokmi som začala mať bolesti pri pohlavnom styku, aj som si našla výrastky , ktoré ma vlastne boleli. Chodila som po lekároch, ale každý mi hovoril, že sú to len výrastky a mám zaťať zuby. Ale to nešlo, kôli tomu som ani pohlavný styk nemohla mať a ani sa pokúšať o dieťa. Teraz keď je viac info na nete, som vydedukovala že mám genitálne bradavice a pán doktor so mnou súhlasil. Predpísal mi wartec , ktorý mi nezabral skôr sa to ešte rozšírilo. Tak mi povedal , že mám navštíviť laser centrum. Chcem sa spýtať, či by mi ešte vyskúšanie napr. Aldary alebo toho wartecu nemohlo pomôcť, či musím podstúpiť hneď ten zákrok. A aké dôsledky môže mať to, že to nebolo 10 rokov liečené. Pap test mi vyšiel II. Ale mám aj výtok stále, ktorý nevedeli z čoho mám, ale ja myslím že to je kôli tým kondylomom. A aký je rozdiel v tom, že väčšinou sú nebolestivé a mňa od začiatku veľmi na dotyk boleli. A či mám vôbec ešte nádej sa v budúcnosti pokúsiť mať dieťa. za odpoveď vopred ďakujem
    Najprv sa musíte vyliečiť, potom sa pokúšať o dieťa. Neviem pochopiť, ako je možné 10 rokov pestovať si genitálne bradavice. Aldara je účinný liek, pred laserovým zákrokom ho môžete vyskúšať, predpíše vám ho váš gynekológ.Výtok nemá nič spoločné s bradavicami, má iného pôvodcu, preto by vám váš gynekológ mal odobrať kultivácie z pošvy a podľa výsledkov vám predpísať liečbu.
  • Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, či užívanie chemoterapeutík Orfloxin znižuje účinnosť hormonálnej antikoncepcie. Ďakujem
    Počas užívania každých antibiotík treba počítať so zníženým účinkom antikoncepcie. Preto by ste mali počas ich užívania a týždeň po ukončení antibiotickej liečby používať aj kondóm.
  • Dobrý večer, chcem sa opýtať, čo môže byť dôvodom mojho prolému: v mesiaci august som mala dvakrát menzes po skončení prvého mi o týždeň začal ďalší - obidva mali trvanie 6 dní. odvtedy som mala párkrát špinenie a dnes už špinenie prechádza a mám pocit že sa to mení na ďalší menzes. S priateľom sa snažíme o dieťa, tabletky neberiem od februára a v júli mi bola robená konizácia. Na budúci týždeň idem k svojmu gynekologovi. Prosím skúste mi napísať čo môže byť dôvodom tohto mojho problému. ďakujem
    S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o hormonálnu poruchu. Váš gynekológ vás vyšetrí ultrazvukom a dá vám urobiť odber krvi na vyšetrenie hormonálneho profilu. Iba podľa výsledkov vám môže dať liečbu.
  • Dobry den .Chcem sa opytat ci mi mozu nejako ublizit zrasty ako pretrhnut creva .Kedze mam za sebou niekolko operacii cist ,bolesti naduvanie po vatsom mnozstve jedla a to sa neprejedam mam 58kg na 168cm 36r.Hlavne po cas menstruacie a tiez po menstruacii..a v krizoch tak ze som sa nemohla ani narovnat.Dakujem .
    Zrasty črevá nepretrhnú. Ak máte také silné bolesti, môže sa jednať o endometriózu, zájdite ku gynekológovi na vyšetrenie.
  • Dobry den, som mamicka trojmesacneho babatka a po sestonedeli som bola svojej gynekologicky a ta mi predpisala antikoncepciu LO LOESTRE brala som ju dva mesiace a potom som ju vysadila, a ja sa chcem opytat ci je normalne ze mi zacal vytok je slizky, priesvitny a vcera pri milovani ho mal moj manzel aj na seba a dokonca aj biely taky penisty. mam sa niecoho obavat? na kontrol mam ist o mesiac . moze to byt z vysadenia liekov? dakujem
    Hlienovitá sekrécia z pošvy je príznakom ovulácie. Penivý výtok spôsobuje zápal pošvy, takže potrebujete liečbu.
  • Dobry den p.DrSladicekova.Mam za sebou gynekolog.operacie asi 4 krat pravy vajecnik uz nemam pre cisty ,trapia ma vsak bolesti ktore sa siria od podbruska az po crevach taha to boli niekedy aj picha po teplom kupeli.Mam velke zrasty a bojim sa ci mi nepotrhaju creva .Dr.spominal endometriozu ale viac nezistovali .Teraz ma caka konzultacia s Dr.gastrologickou,ale mam strach ze pre zrasty nic nezisti.Co mi pomoze na tie zrasty aby mi nerobili take bolesti hore dole po celom bruchu ..a ako sa mam chranit pred zapalmi?pomozu mi kupele?Dakujem a prajem pekny den.Barbora
    Zrasty je možné odstrániť iba operačne, kúpele nepomôžu. Počas operácie je možné aplikovať do brucha špeciálny gél, ktorý ďalšej tvorbe zrastov zabráni. Po takejto operácii môžete požiadať o kúpeľnú liečbu.
  • Dobry den, pred par dnami som si vsimla, ze na konecniku mam tmavy vyrastok. Nevychadza to z vnutra, ale je to na povrchu , vyzera to ako pluzgier podbehnuty krvou, neboli ale svrbi a citim to pri sedeni. U lekara som este nebola ani neviem k akemu s tym mam ist. Dakujem za radu.
    Choďte na gastroenterológiu, je možné, že sa jedná o trombotizovaný hemoroid.
  • prajem pekný deň, bola som na preventívnej prehliadke u mojho gynekológa a pri vyšetrení mi zistil varixi na maternici, alebo tesne vedľa nej..na prehliadky chodím pravidelne každý rok no doteraz mi tam nič také nenašiel, mám dve dcérky 9 a 7 ročné , dočítala som,že sa to robí počas tehotenstva tak ma to zaskočilo keďže moje baby sú už veľké :) a doteraz som tento problém nemala . Chcela by som Vás poprosiť o radu čo s tým, liečba, lieky...vopred Vám ďakujem za odpoveď lucka
    Po dvoch graviditách sú varixy na hranách maternice normálne. Určite ste ich mali vždy, len vám to gynekológ nepovedal. Pokiaľ nemáte žiadne problémy, tak na ne zabudnite, liečba nie je potrebná.
  • dobry den po dvoch rokoch som vysadila antikoncepciu lindinette.mam taky cudny pocit v podbrusku citim sa viac unavena..mozu to byt priznaky toho ze uz neberiem antikoncepciu?
    Únava nie je príznakom vysadenia antikoncepcie, napätie v podbrušku môže znamenať ovuláciu, čo je po vysadení antikoncepcie prirodzené.
  • Dobry den, chcela by som vas poprosit o radau, kedze som momentalne v zahranici a nemam moznost navstivit mojho doktora na Slovensku. Mam 24rokov.Uzivala som antikoncepciu 7 rokov s prestavkami asi raz rocne na 2 mesiace. Uzivala som najskor Regulon, Triregol, a ukoncila som toto obdobie antikoncepciou YAZ ktoru som brala 1,5 roka vkuse. po vysadeni antikoncepcie to bolo minuly rok v january to je pred 21mesiacmi, nedostala som ale menstruaciu po obdobie 4,5mesiaca potom som zasla mna akupunkturu ktora mi menstruaciu spustila. Po dalasom cylkle som znovu zacala uzivat YAZ ale bola som velmi citovo a psychicky nestabilna a podrazdena tak som ju po dalsich 2ch cykloch vysadila..aj ked som vydata a zijem s pravidelnym sexualnym zivotom..teda neberiem ziadnu hormonalnu antikoncepciu 1rok aj 1 mesiac...a mam strasne nepravidelnu menstruaciu, pred uzivanim anitikoncepcie som som mala cyklus 28-29dni ale to som bola velmi mlada kedze som zacala uzivat anitkoncepciu ako 15rocna. teraz jedem mesiac 42den jeden mesiac 32 jeden mesiac 39 nikdy nie nacas...moje PMS su tiez nepravidelne obcas 2tyzdne pred zacatim menstruacie obcas 3 dni pred...aaaaa tehotna niesom testujem sa kazdy mesiac ked mi menstruacia meska viac nez 1 tyzden....Takze moja otazka znie je toto normalne? Myslite ze by to mohlo mat suvis s uzivanim anitikoncepcie po taky dlhy cas pred tym? Dakujem velmi pekne za vas cas a pomoc. Prajem krasny den.
    Váš problém nemá súvis s predošlým užívaním antikoncepcie. Máte hormonálnu poruchu a anovulačné cykly. Potrebujete riadne gynekologické vyšetrenie, vyšetrenie sliznice maternice ultrazvukom a vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi. Pravidelný cyklus vám zabezpečí užívanie gestagénu v druhej fáze cyklu- napr. Duphaston 15-24 deň cyklu v dávke 2x1.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať či môžem otehotnieť z toho keď som mala s partnerom chránený pohlavný styk ale po sexe ho do mňa iba zasunul ale už nič nebolo ..ďakujem
    Áno, môžete.
  • Dobrý deň. Uz dlhu dobu mam cystu bartholiniho zlazy. Najprv som ani nevedela co to je (nasla som si az na internete o co vlastne ide), moja gynekologicka mi povedala, ze je to nieco ako cysta a ze sa to zvykne zapalovat, a vraj ak by ma to bolelo, tak mam hned prist. Uz je to asi 2 roky, co to mam, zatial ma to vobec nebolelo, nejak mi to ani nezavadzia, nezvacsuje sa to, ani nezmensuje. Je to nieco ako opluchlina, makka, akoby naplnene tekutinou. Pani doktorka tomu nevenuje uz ziadnu pozornost pri preventivnych prehliadkach. Je to spravny pristup? Nemalo by sa mi to nejak riesit? Nemam s tym nejake problemy, najviac mi to vadi \"esteticky\". Da sa to nejak aspon zmensit? Je nieco co by mi pomohlo? Napr. Bioptron? Nechcela by som si to dat rezat, ked ma to neboli, aby sa mi tie zapaly, co nastastie nemavam, nezacali robit... Poslednu informaciu co som nasla ma dost znepokojila, vraj je aj velmi mala pravdepodobnost maligneho zvratu. Prosim poradte co mam robit.
    Prístup lekárky je správny, pokiaľ si neželáte operáciu, nemá s cystou čo urobiť. Odstránenie cysty je možné marsupializáciou, čo je malý operačný zákrok, iná možnosť zbavenia sa cysty neexistuje. Táto cysta sa malígne nezvrháva.
  • Dobrý deň, môže užívanie nízkodávkovej HAK (Natatya) spôsobiť zhoršenie výsledku PAP testu, ktorý bol pred rokom v norme ? Žiadne iné gynekologické problémy nemám, došlo iba k zhoršeniu výsledku PAP testu na stupeň II. Gynekologička odporučila kontrolné vyšetrenie o pol roka. Za odpoveď ďakujem.
    Užívanie Natalye váš nález na krčku maternice nezhoršilo, PAPII je normálny nález, nemusíte sa obávať. Ak sa bojíte rakoviny krčka maternice dajte sa vakcínovať štvorvalentnou vakcínou.
  • Dobrý deň, mám 48 rokov a 11 mesiacov nemám menštruáciu. Je to menopauza? Ďakujem za odpoveď a pekný deň
    Áno, jedná sa o menopauzu. Mali by ste navštíviť vášho gynekológa, aby vás vyšetril a ultrazvukom zmeral sliznicu maternice.
  • Dobry den ,chcela by som sa opytat ci musim este stale brat antikoncepciu ( mam taku co sa berie kazdy den a uz 2 roky som nemala menstruaciu,predtym rok som mala Mirenu ale nerobila mi dobre.) i ked som uz 2 roky po laparoskopii ,nasli mi len male nalezy endometriozy. Dakujem velmi pekne vopred za odpoved . :) Marketa
    Pokiaľ teraz neplánujete mať dieťa, tak nemať menštruáciu je pre vás z hľadiska šírenia endometriózy výhodné. O tejto otázke by ste sa mali poradiť s vaším gynekológom, ktorý pozná váš nález a sleduje vašu liečbu. Ak si to prajete, po dvoch rokoch liečby môžete antikoncepciu vynechať.
  • Dobry den, beriem antikoncepciu yasminelle a potrebovala by som oddialit menstruaciu... ak tomu spravne rozumiem tak mam pokracovat s dalsim (druhym) blistrom priamo po dokonceni prveho? a potom ked skoncim s tym druhym blistrom v Ne (posledny den vyznaceny) a urobim si prestavku mam zacat s dalsim (tretim) blistrom v aky den??? podla predchadzajuceho cyklu povedzme Pia alebo podla toho ako mi to vyjde. kedze skoncim v nedelu tak na 8 den by to vychadzalo na pondelok???
    Užívajte dva blistre bez prestávky a potom si urobte klasickú týždňovú pauzu.
  • Dobry den.uziwala som dalacin roztok na plet a popri tom som otehotnela.ako nahle som mala podozrenie na mozne teh liecbu som ukoncila.mohol tento liek v tak skorom stadia teh nejak poskodit plod?
    Lokálne podávaný Dalacin plod nepoškodil.
  • dobry den, asi 10 rokov sa nam nedari otehotniet, absolvovali sme snad uz vsetko co sa da, aj 2xivf a pred 2tyz.som absolvovala hysteroskopiu, pre istotu, ci nemoze byt problem v maternici. vysledky podla doktora boli v poriadku iba sliznicu maternice som mala nerovnomerne vysoku (miestami prilis nizku a inde dostatocne vysoku). viac mi ktomu nepovedal. Nerozumiem ale co to znamena a ci to moze sposobovat to, ze sa vo mne oplodnene vajicko nemoze uhniezdit. mozete mi to vysvetlit co to znamena, a ci to ze nemame doposial dieta moze byt aj v tom,....a ci sa da s tym nieco robit. dakujem.
    Kvalita sliznice určite môže ovplyvňovať schopnosť otehotnieť. Upraviť sliznicu maternice je možné pomocou hormonálnej liečby.
  • Dobrý den. po 1,5 roku som vysadila antikoncepciu, dostala som normalnu menstruáciu, trvala 6dní. potom 2-3 dni nič, nato sa mi objavilo slabé špinenie, občas krv alebo hnedý výtok. trvá to už týžden? je to normálny jav pri vysadení tabletiek? bola som medzitým aj prechladnutá a brala antibiotiká, neviem či to môže súvisieť aj stým. Dakujem za odpoved, Petra
    Po vysadení antikoncepcie sa to môže vyskytnúť, ku gynekológovi zájdite až vtedy, keď budete špiniť aj po ďalšej menštruácii.
  • Dobry den, uzivam antikoncepciu maitalon asi 1,5 roka. Nikdy som na ziadnu tabletku nezabudla, menstruaciu mam pravidelnu. 5 dni po skonceni menstruacie som mala pohlavny styk. O dva dni neskor ma pri moceni velmi silno pichlo v podbrusku a mala som slabe krvavanie, na dalsi den nic a potom len slabe spinenie. Ale pichnutie pri moceni pretrvava. Uz je to 3 den. Nie je to bolest ako pri zapalenom mechure. Obavam sa, ze to moze byt nejaky zapal. Dakujem za odpoved, pekny den :)
    Ak sa obávate zápalu, choďte ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril.
  • Zdravum. Chcem sa len opytat ci je problem ked zacinam spinit skor nez prebehne 28.dni? Menstruaciu som dostala nedavno. Teraz ju mam asi treti krat. Za odpoved vopred dakujem. :-)
    Mohlo by sa jednať o hormonálny problém, preto je potrebné navštíviť gynekológa.
  • Dobrý deň,chcela by som sa spýtať či je možné užívať v jednom čase Aktiferrin a antikoncepciu Yadine.Neznižuje sa účinok či už u jedného alebo druhého lieku ?
    Nie, pokojne užívajte oboje.
  • Dobry den pani doktorka. Potrebujem radu. Mam jednu dcerku, v januari bude mat tri roky, je zdrava, tehotenstvo prebehlo v poriadku, vsetko OK. Po porode mi zistili ochorenie stitnej zlazy, vraj to mohla zapricinit zmena hladiny hormonov. Beriem Euthyrox, teraz by som chcela znovu otehotniet, ale liecbu som par mesiacov vynechala. Teraz lekar endokr. vravi ze mam brat poctivo aspon 3 tyzdne tabletky a az potom sa snazit otehotniet, inak moze mat plod problemy. O ake problemy moze ist? Viete mi na to odpovedat? A este jedna otazka-manzel berie tieto tabletky tiez, ale teraz tiez prestal, vraj to nemoze poskodit plod, on tomu neveri. A keby som ja brala a on nie? Mohlo by to takto poskodit plod? Cez jeho spermie? A ked sa zeny lieci na stitnu zlazu, ma väcsi problem otehotniet? Trva snazenie dlhsie? Pri prvej dcerke sa nam to podarilo na druhykrat...dakujem za odpoved...
    Prečo prestávate brať hormóny štítnej žľazy, ak to máte špecialistom predpísané? Chýbanie hormónov štítnej žľazy ovplyvňuje metabolizmus aj u vás aj u manžela. Ak má plod nedostatok hormónu štítnej žľazy, tak sa mu nemusí správne vyvíjať centrálny nervový systém a v minulosti najhoršie prípady končili s diagnózou kreténizmus. Preto sa hladina hormónov štítnej žľazy u nás vyšetruje každej tehotnej na začiatku gravidity. Samozrejme, štítna žľazy ovplyvňuje aj menštruačný cyklus.
  • Dobry den! nedavno som polozila otazku,ci moze zena otehotniet ked sa chlap neurobil.Odpoved znela: teoreticky ano. a prakticky?Niekde som citala,ze pri pohl.styku sa uvolnuje u muza tekutina ktora moze obsahovat spermie.je to mozne?chcela bi som vediet o tom nieco viac. pred mesiacom mi vybrali danu a ja som od vtedy nemala menstruaciuu. Nechreneny pohlavny styk som mala nedavno. dakujem.
    Áno je to možné aj prakticky, v lubrikačnej tekutine vylučovanej pri vzrušení z močovej rúry u muža sa môžu nachádzať životaschopné spermie. Ak vám mešká menzes, urobte si baby test.
  • dobry den. mala som mestruaciu 2 dni( normalne krvacanie) no v ten den som mala nechraneny styk a na treti den som mala uz len spinenie. co sa mi nestava lebo menstraciu mam 5 dni. napina ma z cigariet a mam napnute brucho. stale chodim na wc a mam chut na sladke....mozem byt tehotna? vdaka za odpoved..
    Ak chcete vedieť, či ste tehotná, tak si urobte tehotenský test. Ak by som vedela diagnostikovať graviditu cez internet, tak by som bola veštica.
  • Dobry den. Chcela by som sa opytat, ci moze tetovanie v prvych tyzdnoch tehotenstva nejako ublizit plodu. Som objednana na tetovanie, len mam strach ci by to nemohlo nejako uskodit, ak este nebudem vediet ci som tehotna. Moze sa farba dostat az do krvneho obehu alebo priamo k plodu? Uz devat mesiacov sa snazime o babo. Dakujem za odpoved.
    Ak ste tehotná, nedajte sa tetovať.
  • dobrí den chcela som sa opítať či môžem mať pohlavní styk ked mi už končia krámy a beriem už mesiac antikoncepciu. ďakujem
    Pokiaľ vám to esteticky neprekáža, tak áno.
  • Dobry den, mam otazku, neviem sice celkom presne ako definivat moj problem,ale pokusim sa co najviac priblizit k mojim pocitom. Nedavno som mala neprijemny zazitok, robila som doma bezne veci okolo domacnosti ked ma v tom prepadla fakt ukrutna bodava bolest a miesto by som definovala asi v mieste velkych pyskov na lavej strane,ale ako keby to islo z vnutra, potom to preslo na par sekund a ptom znovu, musela som si tu oblast silna pritlacit,aby som ako tak utlmila tu ostru bolest.potom sa mi to stavalo tiez a skoro kazdy den ma to na par sekund, niekedy minut chyti znovu.Minulu noc som citila nieco medzi ostrou bolestou a pulzujucou bolestou pocaj spanku na tom istom mieste a momentalna ma tam tiez pobolieva tak pulzujuco,ale len mierne, niekedy je to vazne silna ostra bolest, nieco ako bodanie. mam za sebou. Jeden porod, moj syn uz ma dva a pol roka a tieto bolesti som prvy krat zaznamenala asi dva mesiace dozadu. chcem podotknut,aj ked neviem, ci to moze suvisiet, ze po porode a vpodstate este aj dnes mavam pri zaciatkumpohlavneho styku tiez osrte bolesti ale tie su akoby o vagine.celkom sa obavam co to moze byt.na cytologii som bola v januari a potom nasledne v juli, lebo v zime som mala zle vysledky,ale teraz to uz vrajmje dobre.zijem v anglicku a tu bezne gynekologicke vysetrenia nerobia. Mate nejake podozrenie, preco mavam tieto bolesti,alebo co by za tym mohlo byt? Velmi pekne dakujem za vas cas a skoru odpoved. Janka 28 rokov.
    Bez vyšetrenia vám nemôžem povedať, čo spôsobuje ostré bolesti vo veľkých pyskoch. Popisované ťažkosti nie sú také bežné a jediné, čo ma v tejto súvislosti napadá je cievny problém, ktorý by sa mohol takto prejavovať. Jednoznačne potrebujete dôkladné vyšetrenie.
  • Dobrý deň, Chcela by som sa Vás opýtať, stale mavam vytoky a svrbenie, už opakujuce sa, začína sa mi to tak, že najprv chodím často cikať a potom sa mi to prenesie na pohl.organy.už som z toho zufala, čo mám robiť? ďakujem krasne.Stella.
    Samozrejme, že potrebujete podrobné gynekologické vyšetrenie a kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie. Potom je potrebné navštíviť imunológa, aby vám vyšetril stav bunkovej imunity a tiež vás môže doporučiť na výrobu autovakcíny.
  • dobry den.chcem sa opytat,ci aj ked mi z krvi zistili ze niesom tehotna,ci mozem byt?kamaratke v 3.mesiaci zistili len sonom.no mne sono odmietol urobit.menzes som mala 5.8. A pohlavny styk 20.8.dodnes menzes nemam a mam velke bolesti krizov a zvraciam.dakujem za odpoved.a boli ma v okoli pupku.
    Nemali by ste byť tehotná, ale ultrazvukom by ste mali byť vyšetrená, aby sa zistila príčina meškania menzes. Zájdite na pohotovosť, alebo k inému lekárovi, pokiaľ vás váš odmieta vyšetriť.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať.. Po viac ako ročnom užívaní antikoncepcie Vreya mi nasadila gynekologička novú antikoncepciu KarHleight. užívam ju prvý mesiac 21 tabliet s hormonmy som už zjedla, už mám 2 placebo tabletku, kedy sa mi dostaví menštruácia? Bola som zvyknutá pri užívaní antikoncepcie Vreya že už druhý deň prišlo špinenie a následne menštruácia. Teraz mám už druhú placebo tabletku a nič. Mám strach či nie som tehotná.
    Tehotná nie ste, menzes sa dostaví niekedy počas užívania placebo tabliet.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať.. mam od 18 rokov zo sterou výsledky 2 a na posledy som mala výsledok 3a.. doktor mi robil ďalši ster a čakame na výsledky podla ktoreho sa rozhodne čo ďalej. Mám 25 a som bezdetná, v buducnosti by som chcela mať isto aspon jedno dieťa. Co by ste mi poradili ako postupovať. Čitala som,že aj bez krčka maternice mozem byt tehotna,ale je tam riziko predčasného pôrodu. V prípade odobratia krčka maternice je možne maternicu zošiť, aby nedošlo k predčasnému pôrodu?? ďakujem za odpoveď.
    Váš nález na krčku je potrené sledovať, o krčok neprídete. V prípade, že je potrebná operácia, robí sa konizácia, čo je iba odstránenie povrchu krčka, nie celého krčka.
  • Dobrý den.Chcem sa Vás opýtať, že chcem si ist predpísať antikoncepciu ale este som nikdy nebola u gynekologičky nebude s tým problém.A predpisu mi ich bez bratia krvi ????,Dakujem za odpoved .
    Gynekológ vás vyšetrí a odoberie celú podrobnú anamnézu. Odber krvi na predpis antikoncepcie nie je potrebný.
  • Dobrý den musi sa na gynekologii brat krv ??? mam len 15 a pojdem na vysetrenie ale mam strach z krvi a z injekcii tak sa chcem opytat ci je nutne aby mi brali krv. Dakujem a prosim ak mozte odpiste mi je to pre mna dolezite.
    Paušálne sa krv na gynekológii neodoberá, iba keď je na to dôvod.
  • pekný dobrý den, prosím Vás čo napomáha zvyšovat sliznicu endometria ? dakujem
    Sliznica narastá pod vplyvom estrogénov, pomôcť vám môže iba váš gynekológ, pokiaľ je to potrebné a predpísať vám estrogénnu substitúciu.
  • mám 19 a pravidelne navštevujem gynekológa. po nedávnom vyšetrení mi ,,diagnostikoval\" klasickú mykózu a brala som nato liek. výrazné príznaky odišli no ostalo svrbenie a biely výtok. pred cca dvoma týždňami mi nato gynekológ poradil akýsi gél na vyrovnanie PH plus odporúčil mi ďalej pokračovať v používaní prípravkov na intímnu hygienu s diagnózou ,,precitlivelosť\". prostredie vagíny mám kyslé ani žiadne ďalšie príznaky intímnych ochorení nemám. pravidelnú hygienu dodržiavam( samozrejme prípravky určené na intímnu hygienu) výtok sa upravil na normál, no svrbenie sa z času na čas objaví( ako samo príde tak samo odíde, je lokálne) a prednedávnom som spozorovala biele hrudky akoby výtoku, nemajú zápach ani chuť, su biele a nešpinia mi nohavičky s výtokom, len akoby ostávajú v okolí panenskej blany a hlbšie, napriek nim nemám žiaden pocit diskomfortu, o čo môže ísť?
    Aby sa dalo diagnostikovať o čo sa jedná, bude potrebné kultivačné vyšetrenie.
  • Dobrý deň...chcela by som Vás spýtať čo si o tom myslíte??? V marci som vysadila antikoncepciu od vtedy som mala cyklus pravidelný teda striedalo sa to 27,28,29 a menštruácia trvala vždy okolo 4-5 dní...poslednú menštruáciu som dostala 20.augusta (1 deň krvácanie, 4 dni ružový výtok)...zašla som k svojmu gynekológovi kt.mal podozrenie na graviditu sonom nič nevidel v krvi som mala hcg 0,20 (krv mi brali 4.9.2012)...asi od piatku 7.9.12 ma strašne bolia bradavky farba sa nezmenila prsia sa mi naliali, mám bolesti v krížoch, stále chodím cikať, a stále sa mi grgá...od toho piatka mám bolesti v podbrušku nie silné ale také pichanie a ďalšia vec čo som si všimla je že mám občas pocit akoby som cítila krv v ústach ale je to iba chuť. V stredu tento týždeň som si robila tehotenský test no vyšla mi na ňom slabo ružová druhá čiarka, hneď na druhý deň ráno ďalší taký istý a tam sa mi zdá že niečo vidím ale je to ešte menej ako na predchádzajúcom. Menštruácia mi má prísť v pondelok. Myslíte že by to mohla byť gravidita??? al.nejaká cysta kt.by si lekár pri sone nevšimol ??? Veľmi pekne Ďakujem za odpoveď
    Zájdite opakovane ku svojmu gynekológovi, môže sa jednať aj o mimomaternicové tehotenstvo, pokiaľ je tá druhá čiarka ozaj prítomná.
  • Mám otázku týkajúcu sa tehotenstva. Brala som antikon. tabletky 6 rokov teraz som sa rozhodla prestat. po vysadení nastúpila menstruácia a týžden po tom sme mali pohl styk, pri ktorom sa nám pretrhol kondom, akurat cez plodné dni. Je môzné že som naozaj tehotná. Este som sa v noci zobudila na bolest v podbruzku ale nebolo to nic hrozne.
    Čo sa ma vlastne pýtate? Vo vašom texte sú samé oznamovacie vety.
  • dobry den chcela by som sa spytat beriem antikoncepciu bez prestavky 8 rokov chcem ju brat nadalej len nemam viac tabletiek nakolko som v zahranici....co mam teraz spravit ked uz mam tabletky ale mala som zacat brat pred tyzdnom mam cakat na menstruaciu alebo mozem zacat brat kedykolvek dakujem za odpoved....
    Čakajte na menštruáciu a začnite s užívaním odznova.
  • Dobrý deň, viete mi prosím poradiť nejaký výrobok na zmiernenie výtoku? V poslednom čase je viac žltý ako obvykle, aj trocha zapácha. Bola som u gynekológa a ten tvrdí že som uplne v poriadku že jedine ak citím nejaký diskomfort tak ma môže preliečiť no nakoniec mi nič nepredpísal. S tým, že mam výtok stále som sa už zmierila ale teraz je to fakt nejaké horšie. Za každu radu vám vopred ďakujem.
    Váš gynekológ by vám mal odobrať kultivácie z pošvy a podľa výsledku dať liečbu. Sama si môžete urobiť výplach pošvy prípravkom Tantum rosalgin a použiť napr. Actigel, ale ja si myslím, že by bola potrebná cielená liečba.
  • Dobrý deň. V minulosti som viac krát prekonala infekciu spôsobenú chlamídiami, preliečila som sa. Mám sexuálneho partnera už 6 rokov a tiež mal po našom sexuálnom styku problém s infekciu. Preliečili sme sa spoločne a problém zmizol. Teraz sa objavil problém s chlamídiami u partnera, mne nič nie je. Je možné, že mal pohlavný styk s niekým kto má tiež chlamídie?
    Infekcia chlamydia trachomatis je pohlavná choroba, ktorá sa prenáša iba pohlavným stykom. Takže ak vy ste negatívna, niekde sa tie chlamýdie zobrať museli.
  • dobry den, mam za sebou opakovany vytok, kt. som za kazdym liecila, stale mam pocit ze sa mi ten vytok vracia, pri pohlavnom styku je sekret husty speneny, a partner vravi ze zapacha. pri liecbe som pouzivala vyplachy rosalgin a posvove tablety. vytok sa vracia a neviem co mam robit, pri poslednom vysetreni mi lekarka povedala ze mi nasla hrcku vzala vytery a tie su vraj v poriadku lekarka vravela ze sa to bude riesit az po prvom porode. Moze to mat suvislost? dakujem s pozdravom Stanka
    Výtok je spôsobený anaeróbnymi baktériami, hlavne Gardnerellou vaginalis. S pôrodom táto vaginálna infekcia nemá súvis. Potrebujete riadne kultivačné vyšetrenie a zmeranie pH pošvy. Po dokázaní bakteriálnej vaginózy potrebujete vaginálne antibiotiká Dalacin a po liečbe by ste mali užívať Gynoflor na obnovu kyslej vaginálnej flóry. Tento výtok sa zvykne pacientkám vracať, preto by bolo vhodné používať aj preventívne prípravok Multigyn Actigel.
  • chcela by som sa spytat mam priatela sme spolu 2roki a chceli by sme dieta ale nedari sa ako mozem zistit ci som plodna bez lekarskeho visetrenia doktorka my ho necgce spravit vraj som este mlada mam 18rokov poradili by ste my dakujem
    Bez lekára sa plodnosť vyšetriť nedá. Ak sa vám s partnerom nebude dariť otehotnieť cca 2 roky, potom môžete navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.
  • dobry den chcela by som sa vas opytat mam hrozne intezivne bolesti palenie svrbenie prsnikou a tiež su naliate ku tomu stmavli dvorce a robia sa mi okolo dvorcou take škvrnky.bradavky su tiež velmi citlive a trochu vypukle.My sa pokušame o babetko tak neviem mam to brat ako priznak tehotenstva alebo je to niečo ine?Pred menštruaciu mam tiež pobolievaju tak jemne ale toto ma začalo boliet 5-6dni od posledneho sexu a je to velmi intezivne.
    Nemôžu to byť ešte príznaky tehotenstva, musíte vydržať, či vám bude meškať menzes. Oplodnenému vajíčku trvá týždeň, pokiaľ sa dostane do maternice a tam ešte týždeň, pokiaľ sa zahniezdi.
  • moze zena otehotniet ak sa parter nurobil?
    Teoreticky áno.
  • Dobry den chcem sa opytať s priadelom sa snazime o babetko,menstruaciu som mala 21.8 o babetko sme sa snazili :-) 7-8 .9 posledne dni ma bolia prsia,kazdy den od pohl.styku mam vytok menstruaciu mam dostat 22-23.9,co myslite mozem byt tehotna? na tehotensky test je este skoro myslim:_)
    Na tehotenský test je skoro, musíte vydržať. Popisované príznaky sú veľmi nepriame a môžu súvisieť aj s normálnym cyklom.
  • dobry den,chcela by som sa spytat ci by wedel doktor zistit ci som bola niekedy w minulosti(presnejsie rok ci dva) tehotna a potratila som... respektive ani ja sama nie som si ista ci som tehotna naozaj bola a nechtiac o babatko prisla este na uplnom zaciatku kedze som robila letusku co pri tehotenstwe nieje odporucane...teda chcela by som wlastne zistit ci som wobec tehotna bola lebo ja si myslim ze ano.... dakujem vopred za odpoved...
    Spätne sa gravidita a následný spontánny potrat zistiť nedá. Lietanie plodu neublíži, práva letušky nie je príčinou potratu.
  • dobrý deň mám 15 rokov a ked mám menštruáciu tam ma často bolí v lavom podbrušku hlavne pri sadaní , a točí sa mi hlava je to normálne ??? a pri silnej menštruácii zo mna vytekaju ako keby neake krvne zrazeniny alebo čo .. dakujem vopred za odpoved
    Mala by si byť vyšetrená u detského gynekológa, povedz o svojich problémoch mamine a ku lekárovi sa vyberte spolu.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, beriem antikoncepciu Diane 35, vo štvrtok som zobrala poslednú tabletku, prešiel týždeň, zajtra (čiže v piatok) by som mala začať s novým balením antikoncepcie. No menštruácia sa nedostavila. Robila som si test, vyšiel negatívny. Počas užívania antikoncepcie som začala brať antibiotika a mali sme s priateľom nechranený pohlavný styk. Môžem byť tehotná? Môžem začať s užívaním antikoncepcie tak ako predtým aj keď sa menštruácia nedostaví?? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
    Pokračujete v užívaní v prípade, že je tehotenský test negatívny sa nemusíte obávať.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či dlhoročné užívanie antikoncepcie môže mať vplyv na moje zdravie a či budem môcť bez problémov otehotnieť? Ak by sme chceli s partnerom bábo bude potrebná aj nejaká doba na zotavenie po dobratí tabletiek? Nehrozilo by žiadne ochorenie bábetka? Patrím k tým zábudlivejším čiže tabletky sa mi moc často nepodarí užiť v presnú hodinu ale s odstupom možno hodiny. Mám 23 rokov a antikoncepciu užívam už asi 8 rokov. Nasadená mi bola aj vďaka nepravidelnej menštruácií. Za odpovede veľmi pekne ďakujem
    Prestávka po doužívaní antikoncepcie nie je potrebná. Užívanie antikoncepcie nemá vplyv na váš zdravotný stav, ani na vašu plodnosť v budúcnosti, neovplyvní ani zdravie budúceho plodu.
  • ANTIBIOTIKA. DOBRY DEN PROSIM VAS O RADU NARODILO SA MI BABETKO A PO PORODE MAM ZAPAL DOSTALA SOM 500MG ANTIBIOTIKA AMOXICILLIN .SU VOBEC VHODNE TIE TABLETKY KED KOJIM?
    Môžete ich užívať počas dojčenia.
  • Dobrý deň. užívala som Dalacin T roztok na pleť a zostala som tehotná.Liečbu som hneď prerušila,som na začiatku tehotenstva. Len sa trosku bojím či ten dalacin nemohol nejak poškodiť plod alebo nejak negatívne nevplíval na zacínajuce sa tehotenstvo. Myslíte že môžem byť kludná, že je všetko ok a liek nevplíval negatívne na začínajuce sa tehotenstvo?Ďakujem Vám za odpoveď.
    Povrchovo aplikovaný Dalacin plod nepoškodil.
  • Dobrý večer. Chcela by som sa informovať či lieky acnevac pripravok na akne zvysuje iminutu atd, posobi na znizenie ucinnosti hormonalnej antikoncepcie. dakujem
    Acnevac neznižuje účinnosť antikoncepcie.
  • Zdravím, mala by som jednu otázku. Neviem ako sa to mohlo stať, lebo v živote sa mi to nestalo, no po poslednej menštruácii som sa zabudla vytiahnuť posledný tampón. Krátko po tom som mala sex, tiež nechápem ako sme to mohli necítiť, no stalo sa a on zaliezol ešte.hlbšie bez toho aby som o ňom vedela. Našla sme si ho dnes.,a teda asi po ôsmich dňoch. Nič mi nie je, nič ma neboli, nepociťujem žiaden problém. Mám to nejako urgentne riešiť?
    Nie je potrebné žiadne urgentné riešenie. Urobte si výplach pošvy prípravkom Tantum rosalgin a použite vaginálnu tabletku s obsahom laktobacila.
  • Dobrý večer. Mám znižewnu funkciu stitnej zlazi po pôrode na sekciu som stratila menzes gynekológ má liečil dufastonom p roku mi ho vysadil že sa nedá brať dlhodobo a už som nedostala opäť menzes a mi na to povedal že si mám hľadať inú alternatyvu. Skúšala som lieky z lekárne čo niesu na predpis a nič. Veľmi by sme chceli 2 babo takže antikoncepcia neprichádza v úvahu. Poraďte mi o mám robit. Dakujem
    Duphaston môžete užívať dlhodobo, aj do prechodu. Sama žiadnu inú alternatívu spravidelnenia menštruačného cyklu nenájdete, nemôžem s vaším pánom doktorom súhlasiť. Ak vás váš gynekológ nebude liečiť a máte si sama hľadať iné alternatívy, tak je asi čas si nájsť iného gynekológa.
  • Dobrý deň pani doktorka. Chcela by som Vás požiadať o radu, aj keď si nie som istá, či je môj problém práve vo vašom obore. Mám 27 rokov, som bezdetná, pracujem ako účtovníčka a nemám žiadne vážne zdravotné problémy. No už dlhšie (viac ako rok) mávam každodenné neznesiteľné návaly tepla, hlavne ráno. Vždy spím len v tielku, pri úplne otvorenom okne, či je zima, či leto. Priateľ, ani iní členovia domácnosti nemajú pocit, žeby bolo v noci alebo ráno v izbe teplo, ale ja celá horím, mám telo horúce na dotyk, no zvýšenú teplotu nemám, ani problémy s nadmerným potením. Problémy so spaním počas noci taktiež nemávam. Zvyčajne po hodinke ten pocit prejde, aj keď niekedy úplne vymizne až poobede. Taktiež mávam často zmeny nálady, niekedy sa rýchlo rozčúlim a vybuchnem a po pár minútach už \"zhasnem\", inokedy som zasa veľmi precitlivená. A často (aj 2 krát - 3 krát denne) sa mi veľmi nafúkne brucho, ale je to také extremne, že vyzerám ako vo 4 mesiaci tehotenstva a je len veľmi ťažko to zakryť, kedže som štíhla. Rodičia mi pár mesiacov ani nechceli uveriť, že nebudú babka a dedko ;) To nafúknuté brucho trvá približne hodinku - dve a potom to prejde. Problémy so stolicou nemám, je pravidelná, minimálne raz denne. Skúšala som sa \"sledovať\" okolo obdobia menštruácie, ale žiadnu súvislosť som nezistila. Myslela som si, že tie návaly tepla a zmeny nálady môžu súvisieť s antikoncepciou, tak som ju už pred 9 mesiacmi vysadila, no bohužiaľ žiadne zmeny k lepšiemu nenastali. Bola som s tým u mnohých lekároch, štítnu žľazu mám v poriadku, po gynekologickej stránke je vraj tiež všetko ok, žalúdok mám tiež v poriadku a vraj iba troška podráždený žlčnik. Preto sa obraciam na Vás, lebo som už úplne bezradná. Chcela by som sa opýtať, či to môže byť spôsobené nejakou hormonálnou poruchou alebo niečim iným. Ja už fakt neviem, čo mám robiť a na koho sa mám obrátiť. Ďakujem veľmi pekne a prajem pekný deň. Lenka
    Ja si myslím, že vám treba vyšetriť hormonálny profil, môžete mať hormonálnu poruchu. Ak je v poriadku štítna žľaza, tak by ste mali mať vyšetrený ešte metabolizmus glukózy. Kvôli nafukovanie brucha by ste mali navštíviť gastroenterológa.
  • Dobry den pani doktorka, asi pred 8 rokmi som prekonala genitalny herpes/lnelieceny,resp.lieceny iba Zoviraxom/.Odvtedy sa vyskytuje ojedinele,ale predsa 1-2x do roka.Mam za sebou 2 potraty,velmi by som chcela babatko.Vsetky absolvovane vysetrenia vysli negat.Len ten herpes.Viem,ze niektore zeny uzivaju tbl.ako Herpesin pred planovanym tehotenstvom ako prevenciu herpesu v gravidite.Mne gynekolog tvrdi,ze problem je iba vysev v case porodu.Mozem planovat graviditu bez preliecenia?Nechcem nieco zanedbat a potratit tretikrat.Ak sa ten vysev ako naschval vyhodi napr. v prvom trimestri,moze poskodit plod?Velmi Vam dakujem za radu.
    Prevenciu výsevu herpesu neurobíte. Herpesvírus žije u vás pozdĺž sakrálneho nervu a od vašej imunity záleží, kedy vyjde na povrch. Je to ochorenie na celý život a bohužiaľ, počas gravidity je výsev častejší. V prvom trimestri akútne vírusové ochorenie môže plod poškodiť, predchádzať sa tomu nedá, váš gynekológ má pravdu.
  • Dobrý deň, po užiti tabletky \"po\" ma tri dni bolelo v podbrušku a teraz 4 deň pociťujem strašny tlak v bruchu a neskutočne ma bolí vaječník na ľavej strane. Je to všetko sposobene tou tabletkou? Tyzden pred uzitim tabletky som mala zapal močovych ciest. Ďakujem.
    Toto nie sú príznaky spojené s užitím tabletky \"po\". Zájdite ihneď na gynekologické vyšetrenie.
  • chcela by som sa spytat, ci mozem pocas uzivania antikoncepcie (daylette), uzivat alkohol , ci sa nejako neznizi ucinok lieku
    Môžete, ale s mierou, nemali by ste zvracať.
  • Dobrý deň! Mám 46 rokov, 20 rokov urobenú sterilizáciu a nedostala som menzes. Ďakujem
    Zájdite za gynekológom, potrebujete ultrazvukové vyšetrenie a vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • Dobrý deň. Chcela som sa opýtať, môj gynekológ mi prvý krát predpísal antikoncepciu (Triquilar) a povedal mi že ju môžem brať tak na 4-5 deň od začatia menštruácie no v príbalovom letáku som čítala že ak ju nezačnem užívať hneď prvý deň menštruácie, je potrebné sa ešte aspoň týždeň chrániť. Je to potrebné aby som ju brala až na ten 4-5 deň alebo môžem hneď prvý deň menštruácie? Ďakujem.
    Začnite v prvý deň menzes, ale chrániť sa prezervatívom počas prvého týždňa užívania je tak či tak potrebné.
  • dobry den.potrebovala by som poradit..mam 3rocnu dceru,v tehotenstve som prekonala vysoku trombozu v lavej nohe.teraz uz komplikacie nemam.uzivam detralex a anopyrin.teraz si myslim,ze som druhy krat tehotna,vzhladom na to,ze som mala s partnerom nechraneny pohlavny styk a dal to domna...test som si este nerobila.menzes som mala naposledy 19.8.a styk som mala 10.9 a menyes ocakavam 14 alebo 15.9.mavam pravidelnu kazdych 27 az 28 dni.mohla som v tom case otehotniet?dieta by som aj chcela,ale bojim sa,ze znova dostanem trombozu..aka je tam pravdepodobnost ,ze to znova dostanem?je to skor iste,ako by som mohla tomu predist?musela by som cele tehotenstvo leyat vnemocnici?pri prvom dietati som lezala od 35 t.t,lebo ay vtedz mi to zistili..dakujem za odpoved..
    Otehotnieť ste samozrejme mohli. V prípade, že budete tehotná vás váš gynekológ odošle na hematológiu, kde vás nastavia na Fraxiparine a budete sledovaná aj v cievnej ambulancii. Ležať v nemocnici nebude potrebné.
  • dobry den chcela by som sa spytat bola som u gynekologovi a povedal mi že mam bacil v pošve ale nepovedal akeho povodu a dal mi tabletky ale stale mam z pošvy taky husti biely zapachajuci vytok a mam danu može to sposobovat dana myslite si že by som ju mala vybrat a ešte sa chcem spytat partnera pri pohlavnom styku pali vrchna cast penisu žalud je to preto lebo ja mam danu alebo može mat niejaky problem an sam dakujem
    Nepíšete, akú baktériu z pošvy vám gynekológ vykultivoval, aní názov liekov, ktoré ste dostali. Ja týmto pádom nemôžem vedieť, čo je príčinou zápalu pošvy u vás. Mal by vám to všetko povedať váš gynekológ. Pálenie žaluďa u partnera určite nie je spôsobené vaším vnútromaternicovým telieskom, partner by mal s týmto problémom navštíviť kožného lekára.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať začala som užívať HAK DAYLETTE .Dočítala som sa však že pri tejto HAK sa neodporúča fajčiť. Je to problém ? Ja som fajčiarka. Vopred ďakujem za odpoveď
    fajčenie je problém počas užívania každej antikoncepcie. Zvyšuje sa tým riziko tromboembólie. Radšej sa rozhodnite prestať fajčiť.
  • dobry den. mam uz dlhsie problem s mykozami, prevuju sa velmi casto. navstevujem gynekologa ktory mi vzdycky predpise nieco napr. macmiror, uz som uzivala aj mycomax a fungolon . VZdy mi to pomohlo a po case ya tyzden , dva sa problemy znova vratili. aj po pohlavnom styku, ktory byva casto bolestivy. Dodrziavam hygienu presne ako mi kazal pan doktor ale vzdy sa mi to vratilo.. teraz sa objavili aj drobne vyrazticky a bojim sa, ci to nieje vaznejsie. nemyslite ze by som to mala aj nejako viac liecit? dakujem
    amozrejme, že je potrebné vám ododbrať kultivácie z pošvy, je možné predpísať vám na pol roka perorálne antimykotikum, ktoré užijete vždy v prvý deň menštruácie a ak to nepomôže, tak by ste mali navštíviť imunológa, aby vyšetril stav vašej bunkovej imunity. Tiež vás môže odoslať do laboratória na výrobu autovakcíny.
  • dobry den chcem sa opytat ked berem antikoncepciu ci je mozne ze my rapluje menstruacia??ze ne krvacam ale take hnede ide zomna!dakujem
    Váš gynekológ vám určite povedal, že počas užívania antikoncepcie bude menštruácia slabšia, niekedy je to iba špinenie. Nie je to raplujúca menštruácia.
  • Dobrý deň.Som po dvoch pôrodoch.Beriem antikoncepciu Mercilon.Teraz som koli dovolenke brala dve balenia po sebe,bez toho aby som mala menštruáciu.Predtým ked som brala tabletky tak mi menštruácia prišla tak po troch dnoch po dobratí balenia.Ale teraz mi ešte zostávalo 5 tabletiek na dobratie druhého balenia a prišla mi menštruácia.Ja som myslela,že ked sa berie antikoncepcia,pravidelne v kuse tak menštruácia príst nemože.Neviem či to nemože byt sposobené aj tým že som 6 dní popri antikoncepcii brala aj antibiotiká,ale tá menštruácia sa objavila týžden po dobratí antibiotík.Už trvá 5 dní a mávam občasné,celkom silné bolesti v podbrušku,ked som mávala predtým menštruáciu tak som bolesti nemávala vobec,alebo len slabšie aj to len tak v prvý alebo druhý den,no teraz to už trvá 5 dní.Krvácanie neni silné.Menštruáciu som predtým mávala tak 5-6 dní.
    Krvácanie mimo cyklus je spôsobené tým, že ste brali dve balenia za sebou, to sa stáva. Ak by ste mali besti v novom cykle, potom zájdite na vyšetrenie ku gynekológovi.
  • Dpbry den, chcem sa poradiť. Moze uzivanie antibiotik (penicilin) u muza pocas snazenia sa otehotniet mat vplyv na zdravie plodu v pripade pocatia? Manzel prave uziva natibiotika na doliecenie anginy a v najblizsich dnoch by som mala mat ovulaciu. Dakujem Sona
    Nie, nemôže.
  • Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať... že keď užívam antikoncepciu a objavili sa u mňa bolesti brucha... vačšinou na pravej strane pod rebrami... a bola som už na sone brucha a to bolo v poriadku tak mohlo by to byť aj z antikoncepcie?
    Myslím si, že bolesti nie sú spôsobené antikoncepciou, choďte ku internistovi, aby po príčine pátral.
  • Dobrý den.Chcem sa opytat nebola som este u gynekologycky a to z dovodu že sa bojim.Ale nie toho čo mi bude robit ale toho ze mi bude brat krv.Mam strasny strach z toho a chcem sa oyptat ci sa neda nejak inac spravit vysetrenie je potrebne bziat mi krv.Dakujem Vam
    Odber krvi nie je automatickou súčasťou preventívneho vyšetrenia u gynekológa.
  • Mam bolesti vagíny uz asi tak tri dni a prislo mi to tak zicoho.Mala som s priatelom pohlavny styk a na druhy den to zacalo.Bolestii ked som bola na wc pri dotykoch a po 5 dnoch to zmizlo ??Mozete mi povedat z čoho to može byt?Dakujem
    Pravdepodobne sa jedná o zápal pošvy, ale musíte ísť na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi, aby zistil z kultivácie, čo zápal spôsobilo. Potom vám môže dať liečbu.
  • dobry den chcela by som sa opitat . mam 21 rokou a ginekolok mi nasiel ranku na maternici. chcela bi som vediet ako vznika ranka a co sa s nou robiy deti nemam . na nete pisu len pre zeny ktore mali deti a tak neviem co je vhodne pre mna . za skoru odpoved dakujem.
    Diagnóza \"ranka na maternici\" neexistuje. Spýtajte sa vášho gynekológa, čo to vlastne našiel a čo s tým bude robiť.
  • Dobry den chcela by som sa opytat pred 3 mesiacami my meskala menstruacia 2 mesiace tak my dal gynekolog vyvolavacku dva mesiace po nej som mala menstruaciu a teraz my to znova meska 3 tyzdne vsetki vysledky som mala dobre co moze byt pricinou.dakujem
    Príčinou je hormonálna porucha, musíte sa vrátiť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril ultrazvukom a dal vám vyšetriť z krvi hormonálny profil.
  • Dobry den. Menstruacia mi prisla o 2 dni skor ako mala , pocas druheho dna menstruacie som mala pohlavny styk s priatelom aj s ejakulatom vo mne, na treti den som mala menstruaciu uplne slabucku. je mozne aby som bola tehotna....?
    Pravdepodobnosť otehotnenia je minimálna a gravidita by sa určite neprejavila tak skoro.
  • dobrý deň, už druhý mesiac po sebe mi menštruácia nastúpila až nejaký 34-35 deň, pričom vždy som mala pravidelný cyklus 28-29 dní- Oba razy bola menštruácia slabá, krv bola hustá a hnedá, bolesti som nemala takmer žiadne. Asi tak pred 2 týždňami som mala nejakú infekciu tak som užila Canesten vaginálnu tabletu, infekcia ustúpila a objavil sa ružový výtok ktorý po 3 dňoch prešiel a potom nastúpila už spomínaná oneskorená menštruácia. Je možné že by som bola tehotná alebo sa môže jednať o nejaké ochorenie? Ďakujem za odpoveď
    Aby ste odlíšili graviditu a hormonálnu poruchu, potrebujete gynekologické vyšetrenie a vyšetrenie ultrazvukom. Preto navštívte svojho gynekológa.
  • Dobrý deň, pani doktorka chcem spýtať viac ako pol roka ked mám dostať menštruáciu cítim hrozné pálenie zo spodu vtedy vie že mám dostať a moja krv je čierna a normálne suchá slabučko krvácam iné problémy ako s močení nemám bola som preliečená tabletkami na vkladanie lebo tam z vyšetrenia vyšla nejaká kvasinka ale citologiu mi nebrali až po preliečení takže čakám na oktober chcela by som vedieť čo to znamená tá čierna krv a prečo je suchá som matka dvoch detí mám 35 rokov .Dakujem
    Ak menzes začína slabým krvácaním, tak krv ešte v pošve oxiduje a tmavne. Priznám sa, že si neviem predstaviť krvácanie suchou krvou. mali by ste zájsť za svojím gynekológom, aby vás vyšetril ultrazvukom a zmeral vám sliznicu maternice.Nepíšete, či krvácanie je slabé počas celej menštruácie, alebo iba na začiatku menzes.
  • Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Od roku 2005 som mala časté a intenzívne bolesti v podbrušku. Ku gynekológovi som samozrejme chodila pod chvíľou, ale vždy po prehliadke mi povedal, že je všetko v poriadku. Na začiatku roka 2009 mi pri LSK (ktorú som podstúpila z dôvodu príchodu na pohotovosť s veľkou bolesťou v podbrušku) diagnostikovali endometriózu. Mala som endometrióznu cystu na pravom vaječníku a pár malých ložísk, ktoré mi vypálili. Po tejto operácii som 4 mesiace brala Zoladex a po dobratí som bola na diagnostickej operácii, pri ktorej mi bolo zistené, že je všetko v poriadku. Skoro rok som brala horm. antikoncepciu. Dva a pol roka som sa cítila celkom dobre, čo sa týka tohto ochorenia. V apríli 2011 som zistila, že som tehotná. V máji 2011 som potratila - missed abortion (9.týždeň). Gynekológ mi povedal, že je to časté a netreba sa kvôli jednému potratu znepokojovať. Takže sme sa s manželom pokúšali o bábätko znova po pol roku. Druhýkrát som otehotnela na začiatku novembra 2011 a znova som potratila v decembri 2011 - missed abortion (8. týždeň). To ma už na moje naliehanie gynekológ poslal na niekoľko vyšetrení. Genetické vyšetrenie - v poriadku, Infektologické vyšetrenie - v poriadku, Hematologické vyšetrenie - syndróm lepivých doštičiek II.st. a niejaká mutácia - neviem presne o čo išlo, ale hematológ povedal, že tá mutácia nie je nič dôležité, pretože je závažná iba v prípade výskytu aj niejakej inej mutácie, čo sa u mňa vylúčilo. Takže mi bol predpísaný Anopyrin 100 mg a kyselina listová. Všetko som začala užívať, ako mi kázali. Ibaže v roku 2012 - niekedy okolo februára, som začala mávať bolesti v krížoch, najskôr len občasné, ale postupom času dosť časté a veľmi výrazné a postupne sa k tomu pridružili aj bolesti v podbrušku. Najskôr som si myslela, že je to problém ortopéda, takže som ho aj navštívila. Bol mi zistený hypermobilný syndróm a ortopéd mal podozrenie na L5 (lýza). Napísal mi žiadanku na magnetickú rezonanciu, no odporučil mi znova vyšetrenie gynekológa. Keďže môj gynekológ mi stále tvrdil, že je všetko v poriadku aj napriek mojim bolestiam v podbrušku, vybavila som si cez mamu vyšetrenie v nemocnici Sv. Alžbety v Bratislave u lekára, u ktorého je ona pacientkou. Po jeho vyšetrení mi povedal, že sa mu zdá, že mám na maternici myóm, no nevedel to presne, ale povedal, že sa nemusím znepokojovať, ale mám povedať svojmu lekárovi, aby mi spravili naraz aj MR malej panvy. Výsledky MR nepotvrdili L5, ani myom, no zistili, že mám voľnú tekutinu v malej panve vo veľkosti 5 - 8mm. Ortopéd to uzavrel, že určite tam po ortopedickej stránke nie je žiadny dôležitý nález (okrem hypermob. syndrómu), ktorý by mi mohol spôsobovať takéto bolesti. Povedal, že mám znova navštíviť gynekológa a znova sa dať vyšetriť. Momentálne čakám na reumatolog. vyšetr. a výsledky s ORL steru. Bolesti sú stále horšie a častejšie. Pred mesiacom a pol mi brali výter na kultiváciu a zistili my staphyloccoca aureus, ktorý mi bol preliečovaný najskôr polygynaxom - alergická reakcia, potom Cyplox plus macmiror a manžel dalacin. Mávam menštruáciu na 30 - 34 deň, ale minulý mesiac mi 7 dní meškala (čo sa mi normálne nestáva) a na 4tý deň menštruácie som si musela kvôli mykóze dať krém Gynazol. Menštuáciu mi trocha zastavil. O 10 dní som dostala menštruačné bolesti a na dva dni silnejší krvavo - hnedý výtok. Išla som ku gynekologovi a ten mi povedal, že to zrejme bola ovulácia - no mne sa takto nikdy ovulácia neprejavovala. Skôr som si to vysvetlila tak, že zrejme mi gynazol pozastavil menštruáciu a keď sa celkom uvoľnil z tela, tak som mala ešte tú zvyšnú menštruáciu. Staphylococcus sa preliečil a opakovaný ster bol negatívny. No bolesti stále pretrvávajú, už som zúfalá, pretože gynekológ mi prisľúbil, že mi znova spraví LPS, či to nie je znova endometrióza, no teraz veľmi nechce, stále mi hovorí, že sa máme pokúšať o dieťa aj napriek bolestiam, ktoré mám, a ak to neprejde do 4 mesiacov, tak potom LPS. No ja mám obavu, či moje bolesti v podbrušku a v krížoch nesúvisia s voľnou tekutinou v malej panve, na ktorú ma upozorňuje môj všeobecný lekár aj ortopéd. Gynekológ povedal, že to nie je veľké množstvo, takže to nič nie je. No bolesti neustupujú a momentálne, keď som sa s manželom milovala, mala som 2krát hnedastý výtok. Veľmi sa bojím. Nie som si istá, či som v poriadku. S manželom sa pokúšame o dieťa, ale som na pochybách , či je to momentálne dobré rozhodnutie, napriek tomu, že ma moj gynekol. do toho \"tlačí\". Ak by to bola endometrioza, tak fajn, tehotenstvom sa stratí, ale, čo ak je to niejaký zápal v mojom bruchu? (je príznakom táto volna tekutina?) Pretože, ak mi on do brucha nepozrie operačne, tak na to asi inak nepríde alebo sa mýlim? Momentálne čakám ešte na výsledky krvi - onko marker, CRP, chlamýdie. Chlamýdie mi brali aj pred mesiacom a boli v poriadku. Keby som otehotnela, mohla by plodu ublížiť táto tekutina v mojom bruchu? Nehnevajte sa prosím, že som Vám napísala \"sloh\", ale už som zúfalá a neviem si rady. Vystriedala som už viacero doktorov a každí hovorí niečo iné. Ďakujem za odpoveď.
    Píšete, že tekutina je v množstve 5-8mm- to je naozaj zanedbateľné množstvo, nemusíte sa tým vôbec znepokojovať. Všetci vás a ňu upozorňujú, lebo nie je jasné, prečo máte bolesti. Málo tekutiny v malej panve sa nachádza pred aj po menzes, po ovulácii a samozrejme tiež aj pri zápale. Prítomnosť endometriózy je tiež chronickým dráždením okolitých seróznych blán a teda by tiež mohla byť príčinou voľnej tekutiny v Douglasovom priestore. Ako ste napísali, všetky odbery sú urobené a čakáte na výsledky. Ja si myslím, že príčinou bolesti je endometrióza a laparoskopia by bola vhodná.
  • zdravím...užívam antikoncepciu Belara a asi týždeň pred dobraním tabletiek mi začal hnedastý výtok..HAK beriem vždy v pravidelný čas, len teraz som bola 2 týždne na brigáde a tam mi začal výtok..mali sme aj týždeň nočné, preto sa chcem spýtať či môže byť výtok spôsobený zmenou prostredia alebo niečím..doteraz sa mi neobjavil...brala som len tabletky Dorsiflex na chrbticu, ale nie pravidelne..mohli by to spôsobiť aj tabletky? chcem vedieť či je účinnosť HAK znížená...výtok mi trvá asi 4 dni, ale je úplne slabučký, len tak raz za deň..ešte som chcelavedieť, že keď idem na veľkú potreba tak 2 hod po užití HAK, či je účinnosť oslabená...ďakujem veľmi pekne za odpoveď :)
    Špinenie sa počas užívania Belary môže vyskytnúť, kúpte si v lekárni Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2tbl. Krvácanie účinnosť antikoncepcie neznižuje.
  • Ešte chcem priložiť k otázke, že u gynekologičky som bola 7.9. 2012 a nič som nekrvácala mala som len hnedkastý výtok... A ,keď mi robila vyšetrenie tak nič potom po 2 dňoch som dostala krvácanie. Ďakujem.
    Ako som už napísala, gynekologička vás musí znova vyšetriť a zistiť príčinu krvácania.
  • Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, že som po šestonedelí a začala som krvácať no nie je to až také krvácanie ale skôr špinenie krvi môže to byť , že sa ešte čistím? Lebo kojím a nemala by som mať menzes aj gynekologička mi povedala, že menzes budem mať omnoho neskôr, lebo to videla ,keď som bola na vyšetrení... Ďakujem.
    Ak gynekológ ultrazvukom vidí nízku sliznicu, tak krvácať nebudete a nemali by ste ani špiniť. Mali by ste sa vrátiť ku gynekologičke, aby vás opäť vyšetrila a zistila príčinu krvácania.
  • Dobry den. zacala som uzivat antikoncepciu Dienorette,(uzivam treti blister) prvy krat menstruacia trvala asi tri tyzdnen teda skor take spinenie ale zevraj do troch mesiacoch sa vsetko upravi tak som to nechala tak dalsia menstruacia prisla ako mala bola slaba a trvala asi 7dni a teraz som od pondelka zacala brat 3blister a menstruacia bola slaba a uz mala koncit ale vcera rano prislo krvacanie ako v prvy den, co to moze znamenat,?dnes uz je to zase len spinenie ,mozem pokracovat normalne dalej alebo mam prestat z uzivanim,? nemam ziadne bolesti ani nic.a este jedna otazka asi posledne 2-3 tyzdne ma trapy nieco asi z crevami lebo po jedle (ci rano,na obed ci vecer) musim hned na wc,nieje to hnacka ale uz ma to nebavi,stale hladat wc a bojim sa ze sa strati ucinok antikoncepcie, (tabletku jem rano o 9,a na wc idem predtim a potom az okolo 12- 1(po tom co sa naobedujem),cize je tam tam ta 3hodinova pauza a tabletka by sa mala vstrebat,len hovorim ze to trva dlhsie ako den dva,ze co robit??endiex ani imodiu nezabera. ci to moze byt z antikoncepcie lebo nikdy predtim som toto nemala ale nenastalo to hned od zaciatku uzivania ale casom, ci ist k obvodnej lekarke alebo mam zmenit antiku a prestane to??? Dakujem za odpoved
    Antikoncepcia hnačku nespôsobuje, určite s týmto problémom navštívte lekárku. Ak vám takto pretrváva krvácanie, zájdite za gynekológom, aby vás vyšetril a zistil príčinu krvácania.
  • Dobry den. Prosim vas je mozne s uživania antikoncepcie vznik znamienok po tele a tvari ??? vopred dakujem
    Antikoncepcia nespôsobuje vznik znamienok na tele a tvári, môže však spôsobiť hyperpigmentáciu nad hornou perou.
  • Dobrý večer...pred 2 týždňami mi zistili na pravom vaječníku 5cm cystu pravdepodobne ide o endometriózu...niekedy ma strašne bolí podbruško a hlavne počas menštruácie a po pohlavnvom styku...o mesiac mam ísť na laparoskopiu...snažíme sa o dieťatko a ešte nič sice je to len 3 mesiace...ide o to že teraz b y som mala mať plodné dni myslíte že ak by som otehotnela nepoškodil by sa plod alebo nehrozilo by mi niečo zlé teda hlavne bábätku???Moja doktorka mi len povedala aby som sa teraz nesnažila o dieťa lebo by som nemohla isť na tu operaciu čo mi je jasné ale prednejšie mi je otehotnieť ako potom už nikdy...Myslite, že ak by sa podarilo kludne by som mohla otehotnie a nebude to mať žiadne zle nasledky na dieťatko??? Ďakujem Vá mveľmi krásne za odpoveď lebo moja doktorka mi nič bližšie nepovedala...
    Ak by ste otehotneli aj napriek diagnóze endometriózy, bolo by to pre vás výhodou, lebo gravidita je zároveň aj liečba. Ošetrenie vaječníka by sa v takom prípade robilo až po ukončení gravidity. Endometrióza nie je pre plod nebezpečná.
  • Dobrý deň pani MUDr. Radmila Sládičeková, MPH, chcela by som sa spýtať ohľadom HAK. Mám 20 rokov a stále mám nepravidelnú menštruáciu. Môj gynekológ mi odporučil ,aby som začala užívať HAk, že s ňou sa to všetko upraví. Chcela by som radu, akú antikoncepciu by som mala brať na začiatok,alebo to je úplne jedno akú si vyberiem? Chcela by som takú, čo sa od nej priberá, no gynekológ mi napiísal nech sa pozriem na Logest a Lindynette 20. Ja nemám o tom ani šajnu, ktorá by mohla byť lepšia, niekto priberá niekto nie.A ešte by som sa chcela spýtať ,či sa antikoncepcia má začať brať počas menštruácie?tak mi povedal gynekológ, že vtedy si ju mám prísť predpísať lenže ja mám teraz krvavý výtok nieje to normálna menštruácia,tak nvm či mám ísť alebo nie. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Ja vôbec nesúhlasím s názorom, že menštruácia sa upraví po užívaní antikoncepcie. Pravidelný cyklus budete mať iba počas užívania antikoncepcie, po jej vysadení sa cyklus vráti do starých koľají. Najsprávnejšie vo vašom prípade je vyšetriť vás ultrazvukom, odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu a podľa jeho výsledku vám treba dať liečbu, nie antikoncepciu.
  • DOBRY DEN PRAJEM..CHCELA BY SOM SA SPITAT MINULY ROK SOM BOLA NA GYN.PREHLIADKE A MALA SOM STER NEGATIVNY .TENTO ROK UZ SOM MALA VYSLEDOK STERU PAP 3B NALEZ ZODPOVEDAJUCI SOM ODOSLANA NA KONIZACIU CO ZNAMENA TO PAP 3B???MAM 37ROKOV DVE DETI DOSPIEVAJUCE A SOM AJ PO LIECBE A OPERACII UZ 7 ROKOV RAKOVINY PRSNIKA...MALA SOM 5 ROCNU HORMONALNU LIECBU BRALA SOM TAMOXIFEN +ZOLADEX NASLEDNE SOM MALA NA TYCH 5 ROKOV ZASTAVENY MENZESPO LIECBE SA MI NASPET VRATIL MENZES A LEN PROBLEMY STYM SILNO KRVACAM 2 DNI AZ VELKE KUSY IDU SOMNA ..SOM VELMI NA POCHYBACH NEMOZEM SPAVAT ABY SA TO ZAs nevratilo naspet..
    PAP IIIb je v 99% spôsobený papilomavírusom. Vývoj zhoršenej cytológie je dlhodobý proces, ktorý zodpovedá dĺžke vašej liečby. Skutočnosť, že ste prekonali rakovinu prsníka a jej liečbu znamená, že vaša imunita nie je v dobrom stave a tak umožnila rozvoj papilomavírusovej infekcie s jej následkami. Konizácia je dobrým riešením stavu krčka maternice. To že silne krvácate je ďalší problém, s ktorým by sa mal zaoberať váš gynekológ.
  • Dobrý deň chcem sa opýtať som momentálne tehotná 27 týždni a som prechladnutá a doktorka mi naordinovala kalciové injekcie -nemožu mi tieto injekcie vyvolať predčasné kontrakcie.
    Nie, nemôžu.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat, aka je pravdepodobnost, ze by som mohla byt tehotna, zacala som uzivat hormonalnu antikoncepciu pred 4 dnami, avsak nie v prvy den menstruacie ale az 5. tak ako mi povedala gynekologicka, kedze menstruacia mi uz zacala. S partnerom sme mali po tychto 4 dnoch pohlavny styk inak nechraneny, moja chyba, neprecitala som si ze ucinok sa dostavi az po 7. dnoch uzivania. Uzivam Bellaru a je to moja prva hormonalna antikoncepcia. Mozem byt tehotna? Ako zistim, ci som alebo nie pocas uzivania antikoncepcie? Musim tabletky vysadit aby bol tehotensky test spolahlivy? Po akej dobe mi ukaze spolahlivy vysledok? Kedy mi bude vediet gynekolog povedat ci som tehotna?
    Tabletky nevysadzujte, tehotenský test si urobte až v prípade, že by vám meškal menzes.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať. Doposiaľ som neužívala žiadnu antikoncepciu, a chcela by som začať s jej užívaním. Doktor mi predpísal antikoncepciu maitalon, a povedal, že pokiaľ chcem aby mala účinok okamžite, mám ju začať užívať v prvý deň cyklu. Chcela by som sa opýtať, prvý deň cyklu, sa berie aj deň, keď sa mi ešte nepustila riadne krv len kusok, len kus hnedý výtok, alebo na druhý deň, keď sa mi už pustí riadne krv? Ešte by som sa Vás chcela opýtať, má antikoncepcia účinok, aj vtedy pokiaľ by bol na močových cestách zápal? Ďakujem za odpoveď
    Antikoncepciu začnite užívať až v ten deň, keď sa začne riadne krvácanie. Účinnosť začne po týždni užívania. Zápal močových ciest účinnosť antikoncepcie neovplyvní.
  • Dobry vecer, chcela by som Vas poprosit o radu. Mam zavedeny 4. rok vnutromaternicove teliesko. Chcela by som sa spytat, ake je riziko otehotnenia, ked sa nam pritrafila \"nehoda\" v case asi 2 dni po skonceni menstruacie a pri spominanom zavedenom vnutromaternicovom teliesku. Kupila som si aj Escapelle a neviem ci si ho mam uzit alebo nie. Dakujem za skoru odpoved
    Ak máte zavedené vnútromaternicové teliesko, ste antikoncepčne chránená a nemusíte siahať po iných antikoncepčných prostriedkoch.
  • Dobrý deň. moja otázka znie, môže sa zavádzať vnútromaternicové teliesko aj ženám ktoré ešte nemali deti? mám 18 rokov, a takáto forma antikoncepcie by sa mi zišla. Nenarušila by sa plodnosť v neskoršom veku? ak by sa to teda zrealizovať?
    Vnútromaternicové teliesko môže mať aj žena, ktorá nerodila, nie je to však antikoncepcia prvej voľby. Plodnosť sa tým nenaruší.
  • dakujem za odpoved.doktor mi vsak povedal ze tehotna nie som,pichol mi druhu injekciu na rakovinu krcka maternice.mam vraj cakat do dalsieho mesica.sono mi nerobil,ze aj tak je to skoro.moze mi ta injekcia uskodit?kamaratka bola uz v 3.mesiaci,z krvi tehotna nebola ale az na sone to zistili.dakujem
    Nie, vakcinácia vám neuškodí.
  • dobry vecer p.doktorka.mam otazku.ak som mala menzes 5.8,nechraneny pohl.styk 19.8 a dodnes mi neprisla menzes.test bol negativny.gynekolog mi bral aj krv a tiez ze nizka hladina hcg.mozem byt aj napriek tomu tehotna.velmi by som chcela.dakujem
    Ak je hladina *HCG nízka, tak to znamená, že sa jedná o tehotenstvo. Ak žena nie je tehotná, neprodukuje žiadne HCG. Meškanie menzes v prípade, že nie ste gravidná spôsobuje hormonálna porucha.
  • Dobrý deň, pri skríningu v 31tt nasla doktorka cysticky utvar 3,24 cm v oblasti mezo-hypogastria plodu, inak vsetky vysetrenia doteraz boli v poriadku. Na kontrolu ideme az o 2 týzdne. Moze to byt pre babetko nebezpecne?
    Mali by ste absolvovať vyšetrenie u špecialistu. Nemôžem sa vyjadriť, či to bude pre plod nebezpečné, keďže neviem, na akom orgáne sa cysta nachádza.
  • Dobry den chcela by som sa opytat uz asi priblizne pr tyzdnom sa mi vyhodili vyrazky na posve a zacinaju sa mi robyt aj v nutri v posve nejake vyrazky a strasne to stipe . moze ist o daku pohlavne chorobu. Mam priatela uz skoro 2 roky . Bojim sa ze co to moze byt a teras akurat mam zaapaô mocovych ciest moze to byt aj stoho ? a berem antikoncepciu moze to byt aj stoho ze mi roby zle ? Dakujem
    Môže sa jednať o genitálny herpes, ale na stanovenie diagnózy je potrebné vyšetrenie u vášho gynekológa.
  • Dobrý deň, chela by som sa spýtať, čo môže byť príčinou napnutých pŕs (tiež na dotyk bolestivých) aj napriek tomu, že menzes som mal naposledy 19.8. (trval 6 dní a bolo riadne krvácanie) a aj ovuláciu som mala naposledy 2.9. Vždy som mala takéto prsia pred menzesom, počas neho príznaky zmizli a objavili sa opäť počas ovulácie ale potom skončili a opäť prišli pred menzesom. Tieto nepríjemné pocity mám však mám dlhodobo a neviem si vysvetliť ich príčinu. S manželom sme mali začiatkom augusta nechránený pohlavný styk, nakoľko sa pokúšame o druhé dieťatko. Už som si myslela, či nie som tehotná, no ako píšem, menzes mi prišiel načas, robila som si 2 x tehotenský test a vyšiel negatívne. Pred dvoma týždňami som mala pocit pichania v podbrušku a pri zohínaní v jednom uhle aj bolesti v krížoch no pripisovala som to chladným ránam, keďže do roboty chodím zavčas rána. Naozaj si neviem tieto moje stavy vysvetliť, nakoľko pri prvom dieťati všetko nasvedčovalo tomu, že som tehotná (test, nechutenstvo, únava...) Neviem či napnuté prsia môžu byť signálom tehotenstva aj napriek tomu ze mi test ukazoval opak. Za odpoveď vopred ďakujem. Zuzka
    Bolesti v prsníkoch môže zapríčiňovať zvýšená hladina estrogénov a prolaktínu, preto by ste s týmto problémom mali zájsť ku svojmu gynekológovi. dúfam, že preventívne ultrasonografické vyšetrenie prsníkov ste absolvovala.
  • Dobry den,chcem sa informovat ci je normalne u 21 rocnej zeny,ktora uziva antikopceciu mat mimomenstruacne krvacanie. DOTERAZ som nic podobne nemala. Moje problemy zacali pri poposlednej menstruacii 21-25 .aug.som mala normalnu menstruaciu,no po nej ma zacali velmi boliet prsniky,az tak,ze pri spani mam velke bolesti..Neskor ma.zacalo boliet v podbrusku na lavej strane,je to take silne picjanie ktore mi sposobuke silne krce.Lieky od bolesti mi nezabrali.Teraz 7.sept.som zacala k tomu krvacat. Nepride mi to ako menzes nakolko krv je cira cervena.Taktiez mavam bolesti hlavy, uvanu,dokonca niekedy naduvanie na zvracanie. Tehotensky test som si este nerobila,nepovazovala som to za potrebne..Asi pred 2Mesiacmi mi gynekologocka povedala,ze mam splastnutu cystu na lavom vajecniku ale ze si nemusim robit starosti.Prosim poradte mi ta bolestt mi neda spavat.Najhorsie ke,ze svoju dr.mam momentalne daleko,preto sa obraciam na vas.Vopred dakujem za odpoved
    Ihneď zájdite na gynekologickú pohotovosť, bolesti určite nespôsobila kolabovaná cysta spred dvoch mesiacov.
  • Menštruáciu nemám dlho, ale je nepravidelná. teraz ju mám už 12 dní s tým, že už prestávala a odrazu som začala krvácať hrozne silno. Neviem čo s tým robiť. Krv sa zo mňa akoby liala. Bojím sa čo by to mohlo byť...
    Keď takto silno krvácate, okamžite choďte na gynekologickú pohotovosť! Písať otázku na internet vám nepomôže.
  • Dobry den mam 10mesacnu dcerku ktoru stale kojim a mam problemy s menstruaciou mavala som kazdy tyzden ale teraz mam uz viac ako tyzden hnedy az cierny vytok niekedy je az taky hlienovy...moj gynekolok mi povedal ze pokial kojim tak somnou nemoze nic robit nemohli by ste mi povedat o co sa moze jednat? Dakujem :)
    Nepravidelné krvácanie spôsobuje hormón prolaktín, ktorý sa počas dojčenia vylučuje. Keďže krvácate každý týždeň, bolo by vhodné vás vyšetriť ultrazvukom a podľa nálezu bude možné dať vám aspoň čiastočnú liečbu.
  • Zdravím, mám menštruáciu už asi 13. deň, prvé 3-4 dni bola slabá a už vyzeralo, že končí, ale stále neskončila (pár kvapiek denne)... dosť sa bojím gynekologičky, pretože neviem čo mi bude robiť a hormonálnu liečbu veľmi nechcem. Čo mám podľa vás robiť? zastaví sa to aj samé? či mám predsa radšej zájsť k odborníčke?
    Samozrejme, že by ste mali ísť ku svojej gynekologičke! Na otázku, či sa to zastaví samé by vám mohla odpovedať iba veštica a vy potrebujete riadne gynekologické vyšetrenie a liečbu podľa nálezu.
  • Dobrý deň, beriem antikoncepciu pravidelne no teraz som začala brať až o 3 dni neskôr ako som mala , takže som brala stredu štvrtok a piatok a( piatok po užití som mala som nechranený styk , je možnosť že môžem otehotnieť???
    Áno, je to možné- to, čo ste urobili bola veľká chyba v užívaní.
  • Dobrý deň, po 10 rokoch by som si chcela dat prestávku v uzívaní antikoncepcie, uzívala som Triregol a neskor Artiziu. Otehotniet zatial neplánujeme, no chcela by som zistit ako sa spolahlivo chránit a ako dlho je dobré tú prestávku v uzivani HAK dodrzat aby sa telo preciistilo. Prípadne ak sa chystám otehotniet o také dva-tri roky ako postupovat. Dakujem.
    Očisťovanie tela od antikoncepcie je povera, nie je potrebné dodržiavať žiadne prestávky. Otehotnieť môžete hneď v ďalšom cykle po vysadení. Ak si hormonálnu antikoncepciu neprajete užívať, tak máte k dispozícii bariérovú antikoncepciu-prezervatív a chemickú antikoncepciu- spermicídny krém a čípky.
  • Dobrý deň, sú tomu takmer tri týždne čo som začala po prvý krát užívať antikoncepciu KarHla, zo začiatku som mala nepríjemné stavy keď ma oblieval horúci pot, menštruácia tvrala cca 17dní a počas celého tohto obdobia som mala menštr. bolesti, posledné 3 dni ma trápia bolesti hlavy, na ktoré nepomáhajú ani tabletky od bolesti. Mám ihneď navštíviť môjho gynekológa a zmeniť antikoncepciu alebo ešte počkať, dobrať balenie (3tabletky) a skúsiť brať ich ešte mesiac a prejde to? Mám skúsenosti s antik. tabletkami aj náplasťami, ale takéto nežiaduce účinky som nikdy nemala. Ďakujem
    Antikoncepciu vysaďte a s bolesťami hlavy navštívte neurológa.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aké lieky by ste mi odporúčali na prevenciu proti opakovaným kvasinkovým infekeciám? berem probiotiká, nosim bavlnenú spodnú bielizeň, mám stáleho partnera a nejako sa mi tá infekcia stále vracia... z infekcie sa vyliečim ale tak o 2 mesiace ju mám zase, troška slabší prejav ale aj tak... ďakujem za odpoveď
    Potrebujete imunologické vyšetrenie, podporu bunkovej imunity a imunológ vás môže odporučiť na výrobu autovakcíny.
  • Dobry den, ak beriem HAK(jeanine) pravidelne ako sa ma..každy den v rovnakom čase +-1-2 omeškania,ale stale ju beriem a pride mi niekdy cez den zle napri. od žaludka a vezmem si niektory z tychlo liekov: omeprazol, panadol, ibalgin, pankreolan,no-spa,rybi olej..či to može nejako znížit učinnost antikon. a možem otehotniet? alebo to namá žiadny vplyv na učinnost hak? dakujem
    Vymenované lieky účinnosť antikoncepcie neznižujú.
  • Dobry den, v 5tt som zacala krvacat a HCG mi zacalo klesat takze doslo k potratu, mam negativnu krvnu skupinu do kedy by mi mali pichnut protilatky ??
    Do 72 hodín od potratu.
  • dobri den...chcela by som sa opytat cim to je ze som mala len jeden den menstruaciu a mam slaby vytok hnedy na pravej strane ma pobolieva vajecnik a na tej strane aj mavam cistu na ktorej sa uz dlhsie liecim pred mesiacom mi praskla doktorka mi uz tam nic nenasla ziadnu ale ma to stale boli neviem cim to je a este mam pod prsnikom taku cervenu hrcku co to je?dakujem za odpoved
    Jednoznačne potrebujete gynekologické vyšetrenie! Cez internet sa diagnostika robiť nedá. Hnedé špinenie namiesto menštruácie a bolesť môže v najhoršom prípade znamenať aj mimomaternicové tehotenstvo, čo sa bez vyšetrenia nedá vylúčiť.
  • dobry den chcela bz som sa spytat...mam nepravidelnu menstruaciu teraz mi meska uz vyse 3 tyzdne...s priatelom mame pohlavny styk nijako sa nechranime...brala som aj lieky duphaston pred 3 mesiacmi som ich prestala brat nakolko mi nasli malicku cystu na pravom prsniku...menstruacia mi uz dlho takto nemeskala...bola som u gynekologa vysetril ma povedal mi ze mam krasne vajecniky,otocenu maternicu,zvacsenu maternicu a vysoku sliznicu...mam aj slaby biely vytok nepali nesvrbi je bez zapachu...dal mi vyvolavacku...a mam prist za dva tyzdne...mozem bit tehotna?dakujem za odpoved...
    Áno, môžete byť tehotná. Gravidita sa dá zistiť baby testom, cez internet vám ju nediagnostikujem. Duphaston nespôsobuje cysty prsnej žľazy, môžete ho pokojne užívať.
  • aké príznaky som mala ešte pred tým než som mala zápal vaječníkov?
    To, aké príznaky ste mali, musíte predsa vedieť vy.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, ci mozem otehotniet 8 hodin pred menstruaciou. V pondelok som dobrala poslednu antikoncepcnu tabletku a vo stvrtok sme mali s priatelom sex a urobil sa do mna. Hned na to v piatok rano som dostala menstruaciu. Aka je pravdepodobnost, ze som tehotna? Dakujem za odpoved.
    Ak užívate antikoncepciu, tak môžete mať nechránený pohlavný styk aj v dňoch pauzy, otehotnieť nemôžete.
  • DObry den, chcela by som sa informovat. Mala som pohlavny styk, chlraneny asi v 17/18 den cyklu, pravdepodobne posledny plodny den podla vypoctov, ochrana bola pouzita ale praskla, no partner sa na 100 % nespravil. Do 30 hodin som uzila tabletku po. Moja otazka znie ze ci by som mohla otehotneniet, za dva dni mam dostat normalne menzes, ale uz mam take tie specificke bolesti v podbrusku ako vzdy pred menzesom, no neviem sa dockat a bojim sa toho ze zosediviem za tie 3 dni. Dakujem za co najskorsiu odpoved.
    Existuje iba minimálna pravdepodobnosť, že ste otehotneli.
  • Dobry den chcela by som sa spytat mam nepravidelnu menstruaciu...s priatelom nepouzivame pri sexe ziadnu ochranu...teraz mi meska menstruaciu 3tyzdne..co uz dlhsiu dobu nebolo...brala som liek duphaston ale uz ich nebieriem nejak 3mesiace...bola som u gynekologa urobil mi ultrazvuk povedal mi ze mam pekne vajecniky zvacsenu maternicu otocenu a mam vysoku sliznicu...boleli ma prsia a mam biely vytok...zatial nic nevidel ci tam mam plod...mam prist o dva tyzdne ak mi nezaberie vyvolavacka...mozem bit tehotna?dakujem velmi pekne za odpoved
    Áno, môžete. Čo keby ste si urobili baby test?
  • Dobry den, chcem sa spytat moze vytok ovplyvnit cytologicke vysetrenie ? Na vytok mi bol predpisany Fluomizin. Vysledky cytologie mam III a, LSIL. Co to znamena ? Dalsie cytol.vysetrenie mam mat o 3 mesiace. Dakujem pekne za odpoved.
    Bakteriálna infekcia síce môže ovplyvniť výsledok cytológie, ale myslím si, že LSIL u vás bol spôsobený papilomavírusovou infekciou.
  • Dobrý den uz zruba týžden má bolí vaječník,mám zruba 10dní po menzese,ked som sa raz opýtala môjho gynekologa prečo ma bolí vaječník povedal,že poporodné zrasty(mala som cisársky).Teraz ma boli zas a aj sex ma bolel,naviac ked som manželovi ho chytila bol taký lepkavý zo mna až taky hrčkavo lepkavé a troška to zapáchalo ale necítim že by som mala niaku mikozu,pretože ma nepáli ani nič podobné prosím vás čo to môže byť?
    Ak máte bolesti v strede cyklu, môžu byť ovulačné. Potvrdiť to môže gynekológ ultrazvukovým vyšetrením. Ak sa vám zdá, že máte výtok, musíte ísť ku gynekológovi na vyšetrenie a kultivácie z pošvy.
  • dobry den chcela by som sa opytat,podstupila som 2 pokus umeleho oplodnenia,vlozili my dve na 4 den,4 dni som mala nefukle brucho,aj citlive prsa,a teraz je9 den a uz nemam ziadne priznaky.test som si robila na 6 den,negativny....mozem byt tehu??
    Nafúknuté brucho aj citlivé prsníky nemusia byť známkou tehotenstva, ale hormonálnej stimulácie pred vložením embryí. S tehotenským testom počkajte až do chvíle, keď vám bude meškať menzes.
  • Dobry chcem sa spytat ci mozem otehotniet ak som mala nechraneny pohlavny styk,no partner po vyvrcholeni len utrel svoj ud a pokracovali sme dalej.opakovalo sa to 3-4 krat!moze sa stat ze sa nedostatocne utrel a mohol neaku spermu este preniest do mna?
    Samozrejme, že po takejto praktike je možné otehotnieť. Medzi jednotlivými pohlavnými stykmi sa muž musí umyť a vymočiť, utrieť sa nestačí- váš partner o tom ešte nepočul?
  • Dobrý den , chcela by som sa spítať : či Ceroxim 500mg znižuje účinnosť antikoncepcie Lunytta a ak áno ako dlho ???? dakujem
    Netestuje sa každé antibiotikum zvlášť. Všeobecne platí, že počas užívania antibiotík a ešte týždeň po ukončení užívania používajte ešte aj prezervatív.
  • Dobrý den, rada by som sa informovala, bola som po spontánnom potrate / v 4 týždni / mala som krvácanie ako pri menštruácii 6 dní a potom som išla k lekárovi na prehliadku, robil mi cytologické vyšetrenie, tak že špajdlu s vatou zaviedol dovnutra a ked to vyberal, tak na vatičke bola krv, dne som si volala na výsledky a sestrička mi povedala že su v poriadku. ale na nete som sa dočítala, že takéto vyšetrenie treba robit až po ukončení krvácania. dakujem za vyjadrenie lucia
    Verte svojmu gynekológovi. Odberová štetôčka vždy poškodí pri odbere nejaké vlásočnice a môže na nej zostať krv. To neznamená, že sa odber nemohol robiť, lekár predsa vie, kedy odber môže a kedy nemôže urobiť, nepotrebuje na to informácie z internetu. V opačnom prípade by vás liečil \"doktor internet\" a nie váš gynekológ.
  • poradí mi niekto (budem veľmi vďačný) ako distingvovane (slušne) nájsť ženu s ozaj veľkým klitorisom?...Je to dilema...ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
    Táto otázka nepatrí do mojej gynekologickej poradne.
  • Dobry den ja by som sa chcela inf. snazime sa s partnerom o babatko skoro polroka a stale mi dosla menstruacia. Ale teraz mi meska mam napnute a citlive prsia, pobolievanie v podbrusku ako by som mala dosta menzes a stale chodim mocit uplne mi tlaci na mechur... Lenze mam aj ine problemy strasne mi padaju vlasy a mam problemy so zapchou a na lavej strane v bruchu si nahmatam akusi gulku tak neviem ci vsetko so vsetkym suvisi... A pred dvoma mesiacmi som bola u gynekologa a vsetko bolo ok. Dakujem
    Ak máte teraz takého problémy, navštívte opäť svojho gynekológa, cez internet sa diagnostika urobiť nedá. To, že ste boli pred dvoma mesiacmi v poriadku neznamená, že ste v poriadku aj teraz. Problémy so zápchou a nejaký tumor v ľavom podbrušku by mal riešiť gastroenterológ, takže ho navštívte tiež.
  • dobre rano,pai doktorka.lekarka mi potvrdila tehotnost,menzes som mala dvadsiateho jula tohro roku,hned po zisteni,ze som gravidna,mi nasadila duphaston,dvakrat denne jednu tabletku.neskutocne mi pri uzivani tohto lieku bolo zle tak od tejto nedele som si ho nedala,vcera som mala hnedaste spinenie,tak som si vecer dala po trojdnovom preruseni jednu tabl.vecer.mam ist na poradnu buduci tyzden.staci ak si budem davat iba jednu tabletku denne.nemohla som spavat,citila som napatie v hlave,nezniesla som ziaden dotyk ani krik,bola som ustavicne podrazdena.mam styridsatjeden rokov a uz mam sestnastrocnu dceru,teraz cakam s novym partnerom toto druhe babetko.vobec som s tehotenstvom neratala,ze to teraz vyjde,lebo som otehotnela po plodnych dnoch.a ten dupahston som uzivala sest mesiacov na upravu cyklu,ale predtym som nemala absolutne ziadne tazkosti s uzivanim.co mam urobit,mam si dat duphaston a uz viem,ze mi bude z neho velmi zle,ale porzim babetko,ci b ude lepsie pre mna vysadit ho,vsetky vysledky z krvy som pred desiatimi dnami mala ok.a este nebrala som kyselinu listovu tri dni,a ked som vysadila tieto lieky bolo mi ihned lepsie,len som zacala mat to spinenie,prosim poradite mi.dakujem
    Špinenie je vlastne slabé krvácanie a teda sa jedná o hroziaci potrat. Ak neznesiete Duphaston, choďte ihneď ku gynekologičke, lieky vám zmení trebárs na Utrogestan, ktorý je možno aplikovať aj vaginálne.
  • dobrý deň, chcela by som sa spýtať okolo vagíny a aj vo vagíne ma začalo v poslednej dobe hrozne páliť,štípať a svrbeť niekedy si to rozškrabnem až do krvy , taktiež mam aj bieli tvarohovitý vítok ktorý jemne zapácha a pri pohlavnom styku mam hrozné bolesti.moj gynekolog ma liecil aj na mikozu ktorej sa neviem zbaviť a necelý mesiac dozadu som prechodila zápal močových ciest,a predvčerom ma vo vagíne začalo aj pichať čo po nejakej chvílke prešlo a neviem čo by to mohlo byt prosím poraďte mi :( ďakujem Hana
    Popisované príznaky svedčia pre kvasinkovú infekciu pošvy. Mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi na kultivácie z pošvy, alebo zájdite do lekárne a kúpte si Mycomax, ktorý zjete a do pošvy si kúpte Canesten. Ak má aj partner príznaky zápalu, mal by tiež užiť Mycomax a potierať si penis Canesten krémom.
  • dobry den chcem sa opytat...ked som postupila interrupciu a mesiac alebo dva mesiace na to som zase otehotneela a uz cakam na termin a mam strach ci nebudem mat komplikovany porod alebo daco take...dakujem
    Predchádzajúca interrupcia nespôsobí ťažkosti pri pôrode.
  • DOBRY DEN, CHCEM VAS POZIADAT O RADU. Uz pol roka mam rovnake vysledky cytologickeho vysetrenia a to PAP IIIa, LSIL a pozitivny HPV virus. Moja gynekologicka navrhuje len sledovanie a dalsie vysetrenie po 3 mesiacoch. Je podla Vas tento postup spravny? Ako dlho moze HPV virus v tele pretrvavat aby nesposobil rakovinu krcka maternice? Pocas poslednych troch mesiacov som uzivala aj tablety Indonal partner, ale na vysledky to nemalo ziadny pozitivny vplyv. Dakujem LK
    Takýto nález sa dá sledovať v trojmesačných intervaloch až rok, pri nezlepšení nálezu, alebo pri zhoršovaní nálezu sa pristupuje ku operácii. Zväčša vlastná imunita HPV infekciu zvládne. Vo všeobecnosti trvá vývoj karcinómu krčka maternice od infekcie 10-15 rokov.
  • dobry den chcem sa spytat,mam priatela s ktorym sa mame rady a ja by som chcela uz s nim babo,aj on by chcel ale stael sa boji,vek nato uz ma.preto sa chcem spytat uzivam nuvaring,stalo by sa mi nieco alebo mohla by som otehotniet ak si kruzok vyberiem,odmenstruujem a znova si vlozim ten isty kruzok spat do vnutra?dalo by sa tomu takto pomoct?alebo ten kruzok ma stale fukciu ochrany?
    Použitý krúžok vás už antikoncepčne nebude chrániť. Nemáte pocit, že partnera zavádzate?
  • Dobry den chcela som sa opytat mam 46 rokov a zacinam ist do prechodu a neberiem ani antikoncepciu mala som pohlavny styk chraneny a po 8 hodinach od styku som si dala tabletku po je mozne po tyzdni zistit od pohlavneho styku ci som tehotna? tehotenske testy mi vysli negativne ale rozne boli testy od inych vyrobcov a v den robenia testov som vecer dostala menzes trval 4 dni dakujem vopred
    Ak ste dostali menzes, nie ste tehotná.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat na Vas nazor. Prvykrat som si posuvala menstruaciu tym, ze som zacala uzivat tabletky z noveho blistra bez pauzy. Po douzivani dvoch blistrov po sebe som dostala klasicky menstruaciu (sice slabsiu ale bola). Teraz pocas uzivania uz dalsieho blistra (cca 5 tabletiek pre koncom) mi zacalo spinenie (vacsinou mavam take den pred menstruaciou). Predpokladam, ze menzes nastupi po skonceni blistra normalne, avsak zaujma ma ci toto spinenie (cca tyzden pred menstruaciou) je v poriadku. Mohlo by som suvisiat s tym ze som si pred tym posunula cyklus? Povodne som myslela ze prva menstruaciu po dobrati dvoch blistrov bude sprevadzana spinenim a nie az ta dalsia. Resp. mohlo by byt za tym nieco ine? (mam staleho partnera). Dakujem
    Počas užívania nízkodávkovanej modernej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytnúť. Kúpte si lekárni Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2 až do ukončenia blistra. Až v prípade, že sa špinenie bude opakovať aj v ďalšom cykle, navštívte svojho gynekológa.
  • Dobrý deň! Chcem sa spýtať aké su príznaky ked si žena počas menštruácie zabudne vytiahnuť tampon. Nie som si ístá čí som si ho vytiahla nakoľko sme dost oslavovali... :( Je tomu už 5 dní myslíte že by som už mala nejaké poťiaže. Cítim sa v pohode a aj menštruácia pokračovala normálne. Ďakujem za odpoveď.
    Mali by ste teplotu, bolesti a zapáchajúci výtok. Na toalete si čupnite a zaveďte prst do pošvy a zistíte, či tam tampón je.
  • Dobrý deň, mám 23. Nikdy som nemala gynekologicky problém, ktorého by som si bola vedomá. Začala som však počas styku krvácať asi 5 sa situácia zopakovala, pociťujem občasné bolesti v krížoch.Tehotenstvo neprichádza do úvahy, HAK neužívam. Fungujem v stabilnom lesbickom vzťahu, partnerky nestriedam. Návšteva lekárky je samozrejmosťou, no momentálne som ešte mesiac v zahraničí a rada by som vedela, čo to asi môže byť za problém. Resp. či je niečo počas toho mesiaca, čo môžem urobiť pre svoje zdravie. Ďakujem
    Môže sa jednať o zápal, alebo dyspláziu krčka maternice, potrebné je gynekologické vyšetrenie a stanovenie diagnózy.
  • Dobrý večer.Chcela by som sa poinformovať,rada by som prešla z jednej hormonálnej antikoncepcie na druhú.Konkrétne z yasminelle na tri-regol..Chcem sa opýtať,či je tento prechod možný,či mám nový blister začať užívať prvý deň menzesu,alebo 8 deň po oddychovom týždni..A budem po prechode aj nadalej chránená,alebo mám používať aj iné ochranné prostriedky? Za odpoveď ďakujem :)
    Novú antikoncepciu si nasaďte v prvý deň menštruácie, antikoncepčne chránená budete stále.
  • Dobrý den, chcela by som sa opýtať...mám pravidelnú menštruáciu a pre týždnom som mala pohlavný styk no nechránenený, momentálne mam biely,nezapachajúci slabý výtok,môže to byť znak toho že dostanem menštráciu alebo niečo iné?
    Biely výtok nie je známkou dostavujúcej sa menštruácie.
  • Dobrý deň, na vchode do pošvy, v podstate na otvore močovej rúry som si nahmatala nejaku \"prekážku\" alebo hrčku, ťažko sa to takto identifikuje, ale môžem si to ako keby chytiť medzi dva prsty, je to malé, ale nejde o žiadnu guľku, skôr možno zväčšená sliznica, asi 1,5cm široká, 1cm dlhá. Neviem či ide o normálny stav? Zvyšky panenskej blany by to nemali byť, tie vidím inde, a tiahne sa to od otvoru močovej rúry smerom do pošvy. Bola som veľmi bolestivo cievkovaná (zbytočne, za preventívnym účelom u urológa) ešte v apríli, a mám pocit že pred cievkovaním to tam nebolo. Týmto úkonom mi urológ aj poškodil močovú rúru, roztiahol ju, a gynekologička mi dala vtedy na mesiac antibiotický krém. Mohlo by ísť aj o uretrálnu divertikulu? Alebo čo si mám o tom myslieť keď sa mi na dotyk zmenil pošový vchod? Môže ísť aj o \"zhrubnutú jazvu\" po cievkovaní? Dokonca mám aj iný pocit pri styku. Lekár tomu nevenoval pozornosť, nevedel o čo ide, a hlavne nepoznal predchádzajúci stav. Mám 22 rokov. Ďakujem za odpoveď:)
    Môže sa jednať o cystu močovej rúry, na jej diagnostikovanie potrebujete urologické vyšetrenie.
  • A konkrétne neviete mi povedať meno alebo kde to nájdem ?
    Čo chcete nájsť? Uvedomte si, že ak ste mi v minulosti napísali, ja o tom nemôžem vedieť, toto nie je chat.
  • Dobrý večer, prosím vás chcela by som sa opýtať, mávam mimo menštruáciu bolesti v bruchu také ako počas menštruácie posledné 2 mesiace. Pred mesiacom som mala menštruáciu, no tento mesiac mi mešká už 5 deň. Taktiež som 11ty mesiac po pôrode ( neviem či meškanie s tým ešte môže súvisieť), robila som si pre istotu aj tehotenský test a vyšiel mi negatíve. Sú tie bolesti normálne alebo sa mám báť, že by o mohlo byť niečo vážne ? Ďakujem vopred za radu.
    Bolesti normálne nie sú, mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi, potrebujete gynekologické a ultrazvukové vyšetrenie.
  • Dobry den, chcem sa spytat uplne primitivnou otazkou: ak sme mali s priatelom bez ochrany neda sa tomu povedat ani pohlavny styk lebo nebol vo mne celkom iba špičkou a ani sa \"nespravil\" mohla by som otehotniet? Mensštruaciu ešte len budem mat len by som sa chcela presvedčit
    S najväčšou pravdepodobnosťou nie, ale zaručiť vám to nikto nemôže.
  • Dobrý deň! Chcela by som sa opytať či viete mi poradiť či najdem v Bratislave takého gynekologa ktorý rozpráva aj po maďarsky? Mám priateľku,ktorá nevie dobre po slovensky a chcela by isť ku gynekologičky. Ďakujem za odpoveď.
    Určite niektorý kolega maďarsky hovorí, ja nie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či môžem otehotnieť ak som partnera spravila rukou a približne o 30 min možno viac ma prstoval ? Ruky mal suché, ale trochu sa utrel. Už je to 3. týždeň a ja pociťujem stále tlak v podbrušku a nutkanie na wc. Môžem byť tehotná ? Ďakujem.
    S najväčšou pravdepodobnosťou nie ste tehotná a nutkanie na močenie je príznakom zápalu močových ciest. Urobte si baby test a budete si istá.
  • Dobrý deň, začala som brať antikoncepciu softinelle v 4. dni menštruácie v piatok a v sobotu som svoju 2. požitú tabletku vyzvracala a ďalšiu som si dala až za cca 10 hodín. Teraz som si dala svoju 5. tabletku. V návode je napísané aby som po vyzvracaní tabletky hneď vzala ďalšiu, ale to som zistila až neskor. Tabletka by mala začať pôsobiť proti tehotenstvu po siedmich dňoch užívania. Chcela by som sa opýtať kedy presne antikoncepcia začne zaberať?
    ak ste už druhú tabletku vyzvracali, tak sa chráňte prezervatívom ešte dva týždne od zvracania.
  • Dobrý deň. Mam istý problém už asi dva dni pociťujem hrozné svrbenie a pálenie v intímnych častiach môjho tela. Na internete som čítala že zvláštny a tak čudne zapáchajúci výtok , svrbenie, pálenie a aj mierna bolesť pri močení môže byť spôsobená vaginálnou mykózou. A potrebovala bi som vedieť či je nutne navštíviť gynekológa lebo to vážne nechcem, viem že sa to lieči tabletkou a krémom lenže neviem či môžem keďže mám len 14 rokov a toto sa mi deje prvý krát. S mamou sa otom radiť nemôžem. Prosím poradte či je vhodné použiť voľne dostupne krémy a tabletku alebo či je naozaj nevyhnutné ísť ku gynekológovi. vopred Ďakujem.
    Ak vážne nechceš ísť ku gynekológovi, mama ti môže v lekárni kúpiť Mycomax kapsulu na užitie a Canesten vaginálnu tabletku a krém. Ku gynekológovi by si mala zájsť, keď sa to bude opakovať, budeš potrebovať kultivácie z pošvy.
  • Dobry den,som v 9 tyzdni tehotenstva a dr.mi predpisala tabletky candibene +mast na mykozu,v letaku je pisane ,ze v prvom trimestri sa nemaju brat tieto tabletky,ako mi to moze uskodit?mam radsej pouzivat mast a tabletky neskor?dakujem za odpoved.
    Poproste vašu gynekologičku, aby vám predpísala radšej Gynezol, alebo Dafnegyn.
  • Dobrý deň, pred 4 mesiacmi som vysadila antikoncepciu koli operácii. Menštruáciu som mala naposledy 31.mája. Pred vyše tromi týždnami som dostala vyvolávačku agolutin po týždni agolutin a neofollin avšak menštruaciu stale nemám. Bola som na kontrole a na ultrazvuku povedal doktoro že je sliznica stále nizka. Taktiež som aj schudla okolo 5 kg. Chcela by som znovu začať uživat antikoncepciu tak mi doktoro povedal že možem ju nasadit aj mimo menštruacie. Chcem sa spytat po kolkých dnoch budem chránená ? A či mi to nesposobí zdravotné problémy ak ju nasadim mimo menštruacie. Dakujem prajem pekný deň.
    To, či si antikoncepciu môžete nasadiť mimo menzes môže vedieť iba váš lekár, ktorý vás vyšetroval ultrazvukom a pozná váš nález. Ja by som doporučovala najskôr vyvolať menzes a vyšetriť hormonálny profil, a až potom nasadzovať antikoncepciu.
  • Dobry den.... pred cca mesiacom a pol som mala mykozu, kt som si uspesne preliecila rosalginom a canesten kremom ...ale ostala mi pri pochve akasa ranka, kt sa mi nie a nie zahojit, je to akoby otvorena rana, trhlinka kt ma dost boli, pri moceni stipe, pali....davala som si nato aloe aj cajovnikovy olejcek ale nepomaha....zaujimalo by ma co to moze byt.....dakujem krasne za odpoved..s pozdravom zuzana
    Trhlinky v pošvovom vchode bývajú zapríčinené mykózou, pravdepodobne vaša liečba nepostačovala a potrebovali by ste liečbu aj perorálnu aj lokálnu. Mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry Den,mam taku otazku.S priatelkou mame pravidelny sex,aj napriek tomu ze uziva antikoncepciu pravidelne (podla pribaloveho letaku)sa u nej objavili tehotenske priznaky(ranna nevolnost,zvysena chut do jedla a bolesti v podbrusku).Robili sme si aj 2x tehotensky test a oba boli negativne.Je pravdepodobnost ze by bola tehotna????
    Nie je tehotná, ranná nevoľnosť sa vyskytuje aj citlivejším ženám, ktoré užívajú antikoncepciu. Ak má tabletkovú formu antikoncepcie, tabletku doporučujem užívať večer.
  • Dobrý deň, Chcem poprosiť o radu ohľadom pohlavného styku počas tehotenstva. som v 7 tyždni tehotenstva, zatiaľ všetko ok. zaujíma ma ,či s manželom môžeme mať normálny nechránený styk, či sa môže urobiť vo mne.kedže ejakulát obsahuje látky ,ktore môžu vyvolať predčasný pôrod. dakujem.
    Počas normálnej zdravej gravidity môžete mať pokojne nechránený pohlavný styk.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať mám otočenú maternicu s priatelom skúšame všeličo a všeliako aká by mala tá správna poloha alebo iný zaručenejší spôsom ako otehotnieť :-)
    Maternica otočená dozadu nie je patológia, ani nie je dôvodom ťažkostí s otehotnením. Žiadnu neobvyklú polohu pri sexe nemusíte vyhľadávať.
  • Dobý den ..chcela by som sa opytat s priatelom som mala pohlavny styk on sa urobil dnuka uz rok a pol beriem antikoncepciu a a vten den ked sme mali pohlavny styk som si vecer vzala prvu tabletku antibiotik na druhy den som si na tabletkach precitala ze antikoncepcia nema take ucinky ked sa beru antibiotika je nejaka pravedepodobnost otehotnenia? Dakujem
    Nie, nie je. Počas užívania antibiotík používajte aj prezervatív.
  • Dobry den. Mam biely hrudkovity a nezapachajuci vytok. Obcas mam svrbenie. Mozu to byt kvasinky? Lebo na internete su pisane mnohe ine priznaky kvasiniek a ja mam iba tieto dva. Medzitym som spala s mojim priatelom. Je nutne aj jeho preliecit? Ak ano tak aky pripravok by ste odporucali? Za odpoved vam vopred dakujem.
    Aby ste si potvrdili diagnózu, mali by ste zájsť na kultiváciu z pošvy ku svojmu gynekológovi. Partnera je potrebné liečiť iba v prípade, že má ťažkosti.
  • Dobry den. Chcem sa spytat. Mozem byt tehotna ak som mala styk den po skonceni menstruacie? Dakujem
    S najväčšou pravdepodobnosťou nie.
  • Dobrý deň. Keďže sa už dlhšie zberám k lekárovi - (výhovorkou je práca) chcem sa len opýtať, ako môže byť ovplyvnená moja menštruácia keď mám bolesti len každý druhý mesiac - ale zato stačia aj na rok dopredu :-( Tento problém som dlho nemala ale za posledný polrok je to otras... naopak zas tie druhé mesiace mám menštruáciu slabučkú a bez náznakov - len slabé výtoky. čo mám od gynekológa žiadať, keď mi pri prehliadkach nič nezistil? Ale nekomunikovala som s ním presne o tomto probléme..
    Jednoznačne musíte gynekológovi o probléme povedať, musí vás vyšetriť ultrazvukom a podľa nálezu dať z krvi vyšetriť hormonálny profil a zápalové markery.
  • Dobrý deň. Beriem antikoncepciu dienorette už 9 mesiacov. Chcela by som vedieť kedy je odporúčaná pauza. Doteraz som z užívaním nemala žiadne problémy. Vopred ďakujem za odpoveď.
    Počas užívania antikoncepcie nie sú potrebné žiadne pauzy.
  • dobry den ja mam taky problem ze asi 5 mesiacou som nemala menzes potom mi prisiel a zas nie nakoniec mavam krvave vytoky kazdy den uz asi mesiac co by som to tak mohla mat a ako by som to mala liecit
    Takúto diagnózu a liečbu nemožno stanoviť cez internet! Choďte ku svojmu gynekológovi, potrebujete gynekologické vyšetrenie, ultrazvukové vyšetrenie a vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi.
  • Dobry den,uz 3 tyzdne mi meska menstruacia,v case menstruacie som mala 4-5 dni hnedokrvavy vytok,nebolo to klasicke krvacanie.S priatelom sme mali chraneny sex.Tento mesiac bol pre mna stresujuci.Robila som si 2 testy s odstupom tyzdna a obe vysli negativne.Mozem byt tehotna?Dakujem za odpoved
    Nezvykle slabé krvácanie môže mať aj iné príčiny. Mali by ste ísť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň.Majtalon užívam od mája.Strašne mi padaju vlasy. je treba HAK vymeniť ,alebo mam počkať. V marci som mala pôrod, Nezda sa mi že by to bol dôvod, lebo vtedy mi nepadali aspoň som to nepostrehla. Skôr si myslim že to bude robiť Majtalon, inak nemam žiadne problemy,ako druhe ženy ktoré ho berú.Teraz je koniec augusta a problem je rovnaký.ďakujem
    Zájdite na dermatológiu, tam vám lekár musí urobiť diagnostiku a zistiť, prečo vlasy padajú. Nemyslím si, že príčinou bude Maytalon, lebo obsahuje látku, ktorá pôsobí proti vypadávaniu vlasov.
  • dobrý deň,chcela by som sa spýtať čo znamená ak mi vo výsledkoch Výter z cervixu vyšlo : Gama-hemolytické streptokoky ++. inak mám všetko negatívne.musí sa to nejak liečiť? ak áno ako? ďakujem za odpoveď
    Liečiť je potrebné iba v prípade, že máte subjektívne ťažkosti a v pošve sa nenachádza laktobacil.
  • Dobry den dnes som zistila ,ze mi nieco vyteka z pupka nejaka ako vodicka neviem co to moze byt, co mam robit.Neviem ci to moze byt nejaky zapal.Dakujem
    S týmto problémom zájdite ku kožnému lekárovi, ja som gynekologička.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať užívam antikoncepciu Softinelle. Mala som si tabletku zobrať na osmy deň menštruácie, ale moja lekáreň bola zatvorená a ešte ju neotvorili tak som tabletku nezobrala tri dni môže sa stať niečo čo by som nechcela?. Za skorú odpoveď ďakujem
    Áno, môžete otehotnieť. Tento cyklus už antikoncepciu užívať nemôžete, musíte začať nanovo až v prvý deň menštruácie.
  • Dobrý deň, beriem HAK a mala som jeden deň žalúdočné problémy (hnačky), môžem mať deň po tom nechráneny styk bez následkov?
    Hnačka nie je žalúdočný problém, stolica odchádza z tela opačným \"koncom\" tráviaceho traktu. Týždeň po takýchto ťažkostiach používajte pri styku prezervatív.
  • Dobrý deň, za 3 mesiace idem mať 15 a ešte nemám menštruáciu. Je to normálne?
    Nástup menštruácie závisí od tvojej telesnej hmotnosti, takže je ešte možné rok počkať.
  • Dobry den chcem sa opytat ci mozu prejst spermie z povrchu posvy do vnutra posvy a tym aby nastalo oplodnenie za odpoved dakujem
    Z pošvového vchodu spermie môžu preputovať na miesto oplodnenia.
  • Dobrý deň Vám prajem. Mám tento problém mám krvácanie z pošvy a otváram sa na jeden palec. Čakám dieťatko som v prvom trimestri . Mám bolesti vaječníkov a cítim sa dosť slabá až malátna . Na bolesť užívam mig 400 a Ľubovníkový čaj a talcid na žalúdok . Prosím Vás o radu ako a čo by mi mohlo pomôcť . Ďakujem Vám za odpoveď .
    Prečo s ťažkosťami nezájdete ku svojmu gynekológovi? Ak krvácate a máte otvorený krčok maternice v prvom trimestri, je to hroziaci potrat a mali by ste byť hospitalizovaná!! Mig 400 sa v gravidite nesmie užívať-kto vám to odporučil? Ľubovníkový čaj piť nesmiete, má abortívne účinky. Jediné, čo vám pomôže je ihneď navštíviť vášho gynekológa, aby vás vyšetril a po stanovení diagnózy vás odoslal na hospitalizáciu, alebo vám dal liečbu.
  • dobri den. mala som normalnu mesacnu menstrulaciu a po tyzdni som zacala krvacat preco???
    Existuje mnoho príčin mimomenštruačného krvácania, preto by ste mali zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý večer. Prednedávnom som sa liečila na zápal pošvy. Stále ma však trápi, že pri tomto zápale sa mi potrhala pokožka pri vchode do pošvy(zhyby pri pyskoch, spraví sa ranka dlha asi 2-3 cm). Zatiaľ používam masť Canesten. Chcela by som sa opýtať, či existuje aj nejaký iný liek, pomocou ktorého by som sa tvoreniu raniek zbavila natrvalo. Ďakujem
    Trhlinky sú známkou kvasinkovej infekcie. Potrebujete celkové antimykotikum a lokálne estrogénnu mastičku., preto by ste mali zájsť ku svojmu gynekológovi, tieto lieky sú viazané na predpis.
  • dobry den,mam 24 rokov,jedno dieta(3roky) .po porode som zacala brat cilest.pres 8 mesiacmi som ho vysadila a zacali sme sa snazit o druhe dieta.problem je ale v tom ze som este ani raz od vysadenia hak nemala menstruaciu.iba dva krat a aj to len po vyvolavacke.lekar mi zobral iba krv na stitnu zlazu,to bolo v poriadku.nic viac nechce riesit.vraj sa mame snazit dalej.ale ma to vobec nejaky vyznam ked vobec nemenstruujem? ako dalej postupovat? dakujem
    Vráťte sa ku svojmu gynekológovi, potrebujete vyšetrenie hormonálneho profilu a ultrazvukové vyšetrenie.
  • Dobrý večer mám 17. Môže mi gynekológ zistiť že som s niekym spala v najbližšej dobe? ak áno tak ako dlho po akte? vopred Ďakujem :)
    Ak sa v pošve nachádza ejakulát, tak je to vidno a aj je to možné cítiť. Pokiaľ to nie je potrebné z diagnostických dôvodov, tak gynekológov čas vášho pohlavného styku nezaujíma a ani to nezisťujú.
  • Dobry den antikoncepciu beriem prvy mesiac a uz asi tyzden mam picha v trva to kratko a na nohavickach po moceni a pri pohlavnom vstiku mavam ruzovo hnedy asi vytok je to normalne??Dakujem
    Počas prvého mesiaca užívania sa to stať môže, skúste si v lekárni kúpiť Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2 tbl.
  • Dobrý večer, zabudla som zobrať antikoncepčnú tabletku Dienorette v treťom týždni. Zobrala som dve naraz ďalší deň. V takomto prípade sa odporúča nerobiť prestávku v užívaní antikoncepcie. Zaujíma ma, ak urobím 7 dňovú pauzu, po koľkých dňoch užívania nového balenia som plne chránená? Ďakujem
    V novom cykle budete antikoncepčne chránená.
  • Dobrý deň, som v 12tt. a mám strach, či je dieťatko v poriadku. Ked som ešte nevedela v prvých dvoch týždnoch, že som tehotná, občas som si zapálila a občas si dala nejaký ten pohárik červeného vína. Mohla som velmi dieťatku uškodiť? Nemám zatial počas tých 12 týždnov žiadny problém. Mám však strach či bude všetko ok.
    Alkohol a nikotín plodu škodia, dúfajme však, že ste nefajčili a nepili v takom množstve, aby ste plodu veľmi ublížili.
  • Dobry den, chcem sa spytat ja beriem antikoncepciu rok a pol a chcela by som vediet po akej dobe by som si mala dat prestavku a ci si ju mam dat a na kolko.Dakujem pekne za odpoved
    Počas užívania antikoncepcie nie je potrebné robiť prestávky v užívaní.
  • Dobry den, s priatelom sa pokusame o babatko a chcela by som sa spytat ci je normalne ,ze ked domna ejakuluje,tak ma to na druhy den strasne pali pri moceni a aj to zapacha cely druhy den az kym to zo mna nevytecie cele a sprcha nepomaha vobec..Za odpoved vopred dakujem
    Máte pravdepodobne postkoitálnu mechanickú cystitídu (zápal močového mechúra), z týchto dôvodov navštívte urológa.
  • Dobry den, mam taku otazku. Spala som s chlapcom pocas menstruacie a od vtedy sa mi zastavila menstruacia a uz druhy den ju nemam je mozne ze by som mohla otehotniet ? Vopred dakujem
    Nie, nie je to možné.
  • dobry deň.chcem sa opytať,či môžem otehotnieť z toho, ked sa priateľ urobil mimo mňa poutieral sa servitkou a potom vošiel naspat do mňa. ďakujem za odpoveď.
    Áno, môžete otehotnieť, v močovej rúre predsa zostal ejakulát! Po ejakulácii by sa mal váš partner umyť, vymočiť a až potom môžete mať opäť pohlavný styk.
  • Dobrý deň. Asi tak tri mesiace dozadu mi dal doktor klion na zápal, sú to vaginálne tablety a ja som pohlavný styk ešte nemala. Nešlo mi tie tablety tam dať a tak som si to len mastila a vrátilo sa mi to znova, čo robiť ? Keď som ešte nemala pohlavný styk, tak by mi nemal dávať také tablety či ?
    Zájdite ku svojmu gynekológovi a povedzte mu, že si vaginálne tabletky nedokážete zaviesť.
  • Dobry vecer, poprosim o radu. Je to normalne, ze pri sexe, vzdy len pri jednej polohe, ked mi priatel tlaci na prednu cast z vnutra, zo mna vyteka strasne vela cirej tekutiny. Nie je to pri orgazme. Mam 46 rokov a predtym sa to u mna nestavalo, az posldny rok. Neznamena to nejaky zdravotny problem? Dakujem velmi pekne za odpoved
    Predná pošvová stena susedí s močovým mechúrom, tak vám doporučujem presvedčiť sa, či spomínaná tekutina nie je náhodou moč.
  • Dobrý večer, asi týždeň mám výtok, ktorý je dosť silný, používala som tampóny no aj cez tampón my to pretieklo,výtok je slabo žltej farby a občas zapáchajúci. V stredu som mala dostať aj menštruáciu a nedostala som, potrebujem Vašu radu. Ďakujem
    Choďte na vyšetrenie ku gynekológovi, potrebujete kultivácie z pošvy a liečbu a vyšetrenie ultrazvukom.
  • Mam na Vás otázku...Mám takýto problém beriem už asi 2mesiace antikoncepciu zatiaľ som nemala žiadne problémy až teraz.Býva mi každý deň zle zvraciam mám závrate a bolieva ma pod bruškom a picháva ma od pupka asi 5cm,bolia ma prsia začali rásť sa sú tvrdé ako kameň...chcela by som preto vedieť na čom som pokiaľ nepôjdem k doktorovi.ĎAKUJEM VOPRED ZA ODPOVEĎ.
    Bez vyšetrenia sa nedá stanoviť diagnóza, choďte ku svojmu lekárovi ihneď.
  • Dobry den,chcela by som sa opytat na nizku sliznicu pred menzesom. co to znamena. bola som u dr. na kontrole a povedala mi,ze menzes mi bude meskat lebo mam nizku sliznicu. ako docielim toho aby som menzes dostala nacas. dakujem
    Nízka sliznica maternice znamená, že je málo estrogénov- môže sa u vás jednať o hormonálnu poruchu. &preto by ste sa mali vrátiť ku gynekológovi, aby vás vyšetril a liečil, sama hladinu estrogénov neovplyvníte.
  • Dobrý den,chcem sa spýtať,či môžem otehotnieť,aj keď beriem antikoncepciu a mešká mi menzes už 8dní a chcem sa ešte spýtať,či sa prípravok Multi-Gyn Actigel môže používať ako lubrikačný gél.ďakujem
    V príparavkoch Multi gyn je aj lubrikačný gél, ale ak chcete použite Actigel. Ak ste užívali antikoncepciu bez chýb, neotehotniete.
  • Dobrý deň, obraciam sa na Vás s otázočkou ohľadom plesní...som v 30. týždni tehotenstva a mám zápal močových ciest, pre ktorí mi lekár predpísal antibiotiká...v posledné dni však pociťujem vaginálne svrbenie....môže to byť pleseň spôsobená antibiotickou liečbou?...ak sa to potvrdí, môže to ublížiť miminku?...čo mám spraviť, aby som tomu zabránila?
    Potrebujete lokálnu antimykotickú liečbu. Kvasinky plodu neublížia,ale nie je vhodné aby v pošve pretrvával zápal.
  • EST SOM ZABUDLA ZE CASTO CHODIM MOCIT
    Zájdite ku svojmu lekárovi a požiadajte ho o vyšetrenie močového mechúra, môže sa jednať o jeho zápal.
  • dobry den chem sa este opytaat moj partner sa evokoval do mna ale vomne to nezostalo ... moze to byt tym ze mam zapal??,,aboli ma po brusku pri milovany amavam vytoky ... DAKUJM vam PEKNY DEN prajem :D:D:D:
    Každý ejakulát skvapanie a vytečie z pošvy. Bolesti v podbrušku by ste mali riešiť so svojím gynekológom, aby prišiel na príčinu, musí vás vyšetriť.
  • MAVAM vytoky BOLESTI HLAVY HLAVN RANO SA MI KRUTI .KED CITIM CIGARETOVY DYM NAPINA MA NA ZVARACNIE .. MENIA SA MI NALADY ..PRI MILOVANY SPARTNROM MA BOLI POD BRUKU .. MOZM MAT ZAPAL???:. ALBO BYT TEHOTNA .... VOPRED VELMI PKNE DAKUJM
    Zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi, mal by vás vyšetriť a zistiť príčinu vašich ťažkostí.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo si myslíte o lieku Gynazol 2% je dobrý? účinný?
    Je to výborné a rýchlo účinné antimykotikum.
  • Dobrý deň, chcela som sa spýtať ako dlho sa vstrebáva HAK, pretože mam v poslednej dobe hnačku a chcela som vedieť, že či je nejaké riziko, že sa nevstrebala a mohla by som otehotnieť
    Hnačka môže byť príčinou zlyhania antikoncepcie, preto počas ťažkostí používajte pri styku ešte aj prezervatív.
  • dobry den chcem sa spytat beriem antikoncepciu Dienorette uz asi 7 mesiacov predtym som brala Lyndinette 30 rok a pol a nikdy som nemala ziadne problemy, ale teraz 5 dni po skonceni menstruacie som zacala krvacat znova, mala som dost tazke obdobie,problemy vo vztahu moze to byt od nervov, stresu?mam navstivit lekara?
    Navštívte svojho lekára, potrebujete vyšetrenie.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať či by som si mohla spraviť tehotenský test ked beriem antikoncepciu.... neovplivní nejak ta antikoncepcia ten tehotenský test?
    Užívanie antikoncepcie neovlyvňuje výsledok tehotenského testu.
  • Dobry den.chcela by som sa opytat, pred dovolenkou som brala lieky lutenyl kvoli oddialeniu menzesu.po skonceni uzivania som menzes nedostala a boli 2pozitivne testy.Bola som u gynekologa a oznamil mi ze som tehotna 7tt. to znamena ze som brala lieky a uz som bola tehotna.moze LUTENYL uskodit plodu????asi som bolo v 3-4tt ked som ich uzivala.
    Lutenyl plodu neuškodil.
  • Dobry den, hned po sestonedeli som prestala na dva dni krvacat a dostala som menstruaciu, ktora trva uz vyse 10 dni a je dost intenzivna. Nepozdava sa mi, pretoze zo mna ide takmer cista krv a len trosku zrazeniny. Chcem sa opytat, ci je to normalne alebo ci je to nedostatkom zeleza v krvi? O tyzden idem na prehliadku k svojmu gynekologovi, dovtedy by som sa vsak chcela uistit, ci to je bezne u zien tak dlho a intenzivne krvacat pri prvom menzese po 6tonedeli. Dakujem.
    Nie je to normálne, ani nekrvácate vplyvom nízkej hladiny železa. Potrebujete ihneď gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry den, som po samovolnom potrate v 22 tt a teraz som uz doma na pn, chcem sa spytat ako mam pokracovat, ku komu mam ist na kontrolu, kto mi vystavi ukoncenie pnky? gynekolog alebo vseobecny lekar, dakujem Janka
    Na kontrolu musíte ísť samozrejme ku gynekológovi.
  • Dobrý deň, už som tu raz písala a nikto mi neodpovedal... prosím ak je to možné odpovedzte. Dva mesiace som užívala antikoncepciu Daylette. Prvý mesiac som začala na 19. den cyklu silno krvácať, presne ako pri menštruácii, tiež som mala bolesti v podbrušku a bola som precitlivená ako zvyčajne. Keď som začala brať tabletky bez účinnej latky krvácanie zoslablo a po dvoch dňoch úplne prestalo, ale menštruácia sa nedostavila (keďže moja lekárka mala dovolenku, bola som u zastupujúcej, ktorá mi povedala, že to je normálne, že tehotná nemôžem byť, a keby som aj bola tak to nie je možné zistiť). Pri druhom blistri začalo krvácanie 14. deň ale bolo to už len slabé špinenie, lenže potom mi začalo byť veľmi zle (dvojdnová migréna, vracanie), tak som 20. deň tabletky vysadila. Špinenie znova prestalo a menštruácia sa nedostavila a to je už šesť dní po vysadení. Je možné, aj keď som brala tabletky pravidelne, že som tehotná?
    Nie, nie je to možné. Na vyšetrenie by ste mali zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, som veľmi nešťastná, nakoľko včera večer mi ultrazvuku mi bolo zistené, že môjmu drobčekovi nebije srdiečko. Bola som v 11tt, plod meral asi 23mm. Hned večer mi urobili kyretáž, fyzicky sa cítim vcelku dobre. Mám však veľké obavy čo ďalej. Moja anamnéza je takáto - mám 33 rokov, som zdravá (aspon podľa toho čo viem, žiadne špeciálne vyšetrenia mi robené neboli), nikdy som nemala gynekologické zápaly, ani problémy. Menštruačný cyklus mám presný ako hodinky od 13rokov 27/5. Rodinnú anamnézu mám bez pozoruhodností (jeden spontánny potrat prekonala moja teta a jeden stará mama). Nemám alergie, neužívam lieky, drogy, alkohol. Čo sa týka tehotenstiev. Prvé sa končilo ako missed abort. v 8tt, ked som mala 22 rokov. Rok na to som otehotnela, tehotenstvo bolo bez problémov do 33tt, potom som sa začala otvárať, porodila som v 37tt, vaginálne, dieťa zdravé s peknou váhou. Druhé tehotensvo bolo 5 rokov na to - úplne bez problémov až na to, že som tiež rodila mierne predčasne 36-37tt, vaginálne, dieťa úplne zdravé, s váhou nad 3kg, bez akýchkoľvek zdr.komplikácií. Prešlo dalších 5 rokov - otehotnela som na prvýkrát, v 8tt meralo dieťatko 15mm, srdce bilo. Skončilo ako missed abort. Moje otázky sú nasledovné - 1. Z uvedeného je väčší predpoklad, že je vnútorná chyba vo mne alebo to bola proste náhoda a jednoducho bol problém v plode, prípadne nejaký vírus. Mám žiadať o špeciálne vyšetrenia?Ak áno, o aké? 2. Kedy najskôr sa môžeme pokúsiť o bábätko? 3. Budem považovaná za rizikovú pacientku? Čo môžem urobiť vopred, aby som urobila všetko pre donosenie zdravého bábätka? Nerozumiem tomu, prečo sa mi stalo 2x, ale medzitým som donosila 2 zdravé deti a žiadne zdravotné problémy nemám. Samozrejme som objednaná k svojmu gynekológovi, ktorý je aj špecialista na rozikové tehotenstvo, poradím sa aj s ním, ibaže to je až o týžden. Dovtedy mi by pomohla odborná rada, pretože sa zbláznim z toho rozmýšlania. Veľmi si ešte želáme tretie dieťatko. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
    Lekár vám môže dať odobrať krv na infekčné ochorenia a na trombofilné mutácie, ale skôr si myslím, že zamĺknuté potraty boli náhoda, keďže ste donosili dve zdravé deti.Otehotnieť by ste mohli za tri mesiace od posledného potratu. V gravidite bude potrebné sledovať dĺžku krčka maternice, keďže na konci gravidity ste mali ťažkosti s otváraním krčka maternice a donosením plodu.
  • dobry den chcem sa spytať na moju 88ročnu starku ukazuje sa jej slabšie krvacanie z pochvy vždy to zbada ked ide cikať a pri utreti pochvy ma na papiery krv čo by ste mi poradila ako liek?dakujem Alena
    Žiadny domáci liek! Ihneď starkú zoberte do nemocnice na gynekológiu, krvácanie u takto starých žien môže znamenať rakovinu!
  • Dobrý den, chcem sa opýtať asi pred viac než týždnom mi skončila menštruácia, hned po skonceni sme mali s parnerom pohlavný styk ale nespravil sa. K tomu este v den skoncenia menstruacie ma začali boliet prsia a nasledovalo to po celý dalši tyžden a aj teraz . Taktiež o tyzden po menstruacii ma začal strašne bolieť pravý vaječník a potom na dalši den ostrá bodavá bolest v podbrusku ( zrejme islo o ovuláciu, hoci ma takto nebolieva) . A teraz som začala mierne krvácat ( bolesti take iste ako pri normálnej menštruácii )... prosím poradte te mi, čo sa deje : Dakujem
    S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o ovulačné krvácanie. To môže trvať tak 2-3dni a je slabej intenzity. Ak však pokračuje, alebo sa opakuje každý cyklus, treba navštíviť gynekológa.
  • Dobry den, chcem sa spytat na Vas nazor. Napriek vsetkym tvrdeniam,ze sa z HAK nepribera mozem absolutne potvrdit, ze som dokazom toho, ze sa pribera. Kedze som fitnesska, poznam kazdy gram,ktory sa na mna nalepi. Za posledne roky mi narastli stehna, zadok a prsia. Prave z dovodu, ze sa fitnessom zivim, som HAK vysadila. Potrebujem,aby sa moje telo dostalo do povedneho stavu a ani napriek upornemu aerobnemu cviceniu to zatial nejde..HAK neberiem 3.tyzden. Niekde som citala, ze to tak uz ostane nastalo.. Prosim Vas pekne o Vas nazor. Dakujem
    Doporučujem vám, aby ste zašli za endokrinológom, aby vám vyšetril činnosť štítnej žľazy, ktorá ovplyvňuje metabolizmus a priberanie, alebo úbytky na váhe.
  • Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať - cca pred mesiacom som bola u gynekológa s príznakmi mykózy (výtok tvarohovitej konzistencie bez zápachu, svrbenie v pošve a štípanie pri močení). Lekár mi predpísal polygynax čípky na 12 dní s masťou fungicidín na vonkajšie použitie a urobil stery na vyšetrenie. Liečbu som poctivo vybrala a všetky príznaky boli preč. Po desiatich dňoch sa však výtok vrátil (už nebol hrudkovitý, ani štípanie som nemala). Nezdalo sa mi to v poriadku, ale keďže som do toho dostala menzes, tak som šla ku gynekológovi až po týždni. Ten mi povedal, že vo vyšetrení pred tým som mala zistený silný zápal, že mi odbery ešte zopakuje. Povedala som mu aj o mojom výtoku. Predpísal mi gynoflor tablety, ale iba každý druhý večer pred spaním teda na 24 dní 12 tabliet, že na obnovu mikroflóry. Obmedzovať že sa nejako nemusím (pohlavný styk už môžem mať) a môžem ten gynoflor doplniť aj výplachmi rosalginom (ale nie tesne pred zavedením tablety). Tak som si myslela, že ten výtok už nie je vážny, že do istej mieri môže byť aj prirodzený a gynoflor budem mať na posilnenie tej mikroflóry. Čo som začala užívať gynoflor, je to už týždeň a mne sa k výtoku pridalo aj štípanie, svrbenie a výtok je už tmavší. Môže to byť spôsobené pohl. stykom, ktorý som mala? (partner bol tiež preliečený) Neviem či mám počkať na výsledky vyšetrení (čo bude trvať ešte dva týždne) a gynoflor vybrať alebo opäť navštíviť gynekológa, že sa to zhoršilo. Môže byť to zhoršenie vedľajší účinok gynofloru? Ďakujem
    Ak sa ku sekrétu pridalo svrbenie, musíte zas navštíviť gynekológa.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať, keď mi lekár predpísal antibiotiká kvôli chorobe, ktoré beriem už vyše týždňa, no popritom beriem aj HAK, tak či je normálne keď sa mi asi po týždni užívania tejto kombinácie dostavilo slabé krvácanie... ďakujem za odpoveď
    Môže sa to stať, ale počas užívania antibiotík používajte pri sexe prezervatív.
  • Dobrý deň, mam 17 rokov a chcela by som sa spýtať ... Antikoncepciu užívam už skoro 2 roky nikdy som nemala problém s menštruáciou a s jej meškaním, minulý mesiac som vynechala 2 tabletky.. jednu v polke tabličky na antikoncepčné tabletky a druhú nakonci mesiaca. Menštruáciu som dostávala vždy po dvoch dňoch doužívania antikoncepčných tabletiek, a tento mesiac som dostala menštruáciu až po 4 dňoch doužívania tabletiek. Menštruáciu som mávala v pohode, trvala tak 5-6 dní. Teraz som menštruáciu mala 2-3 strašne slabú. Viete mi nejako poradť, či by som nemohla byť tehotná a podobne ? Ďakujem
    Tehotná pravdepodobne nie ste. Ak urobíte chybu v užívaní, tak by ste mali do konca cyklu pri styku používať prezervatív. Ak si chcete byť istá, či nie ste tehotná, tak si urobte tehotenský test.
  • Dobrý deň, Mám 21 rokov a antikoncepciu Nuvaring užívam už asi 3,5 roka. Nemala som žiaden extra problém , ale v poslednej dobe som si všimla že som unavená, a dosť podráždená. Asi tyzden pred menstruaciou mam bolesti v pravom prsniku . Neviem či to môže byť Nuvaringom? Móžem ho vysadiť? S priateľom sme sa dohodli a povedal ze mu to vobec neprekaza ze budeme pouzivat kondomy. Bojim sa len ze po vysadeni nastanu v mojom tele nejake zmeny , zevraj to zeny mávajúpo vysadeny antikoncepcie... CO by ste mi odporucila ? Ďakujem velmi pekne za odpoveď.
    Zájdite na ultrazvukové vyšetrenie prsníkov. Nemyslím si, že by ste po takto dlhom užívaní Nuvaringu práve teraz začala mať problémy. Je možné, že únavu spôsobuje niečo úplne iné.
  • Dobrý den...chcela by som sa spýtať na niečo čo som zabudla u svojho gynekologa..dala som si vybrať antikoncepciu MIRENA a neviem ekdy by ssa mal teraz dostavíť menzes...nakolko musím ísť na operáciu a potrebujem si dohonúť termín až po skončení menštruácie...ďakujem
    Menzes príde do 4-6 týždňov od vybratia Mireny.
  • Dobri deň. Chcela by som sa opýtať čo si mám pýtať v lekárni na bolesti v panvovom dne.
    Nemôžete si pýtať nič, choďte za vaším gynekológom, aby vás vyšetril a zistil príčinu bolestí, až potom môžete dostať liečbu.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je možné, aby sa oplodnené vajíčko zachytilo na sliznici maternice a následne došlo k potratu kvôli nízkej sliznici. Alebo je to tak, že ak sa už raz vajíčko na nízkej sliznici uchytí, nemalo už by dôjsť k potratu z dôvodu nízkej sliznice. Ďakujem
    K potratu môže dôjsť z akýchkoľvek príčin.
  • Dobrý deň,mám 27 rokov a čaká ma prvá gynekologická preventívna prehliadka a chcela by som sa spýtať čo ma čaká.A som ešte panna.Mám strach z prehliadky.Ešte sa chcem opýtať na to že v auguste som ešte nedostala menštruáciu či to môže byť nejaký problém.Doteraz som mala vždy pravidelnú menštruáciu.Ďakujem za odpoveď
    Na gynekologické vyšetrenie by ste nemali ísť počas menzes, meškanie menzes nie je problém. Gynekológovi pred vyšetrením oznámte, že ste ešte nemali pohlavný styk. Čaká vás jemné vyšetrenie cez konečník, ultrazvukové vyšetrenie cez brucho a vyšetrenie prsníkov pohmatom. Vôbec sa nemusíte báť.
  • Dobrý deň, od februára som užívala tabletky Duphaston, pretože som mala nepravidelnú menštruáciu. Tabletky som mala užívať 1 tbl. počas 5 dní od 20. dňa začatia cyklu. Posledné dva mesiace (jún, júl) som tieto tabletky brala od 25. dňa cyklu, pretože som sa poplietla. Od júla Duphaston neužívam. Gynekologička mi predpísala antikoncepciu, že ju mám začať užívať v auguste v prvý deň menštruácie. V júly mi menštruácia prišla 2 dni na to ako som dobrala tabletky Duphaston čiže 25. júla. Tento mesiac som menštruáciu vôbec nedostala, avšak pociťovala som bolesti akoby mala prísť, no napriek tomu vôbec nič iba hnedastý výtok a silné bolesti hlavy. Mohlo zlé užívanie tabletiek Duphaston spôsobiť takéto problémy? Tehotenský test som si spravila a vyšiel negatívne, keďže som nemala ani pohlavný styk len sme s partnerom o seba otierali pohlavné orgány. Ďakujem Vám za odpoveď.
    Potrebujete ultrazvukové vyšetrenie a podľa nálezu aj injekciu Agolutinu. Nesprávne užívanie Duphastonu nespôsobí bolesti hlavy.
  • dobry den som v 36, tyzdni tehotenstva a mam opakovany zapal posvy. mala som predpisane aj cipky ktore som brala 12 dni a presiel tyzden a mam to znova palenie, svrbenie, opuchnute rodidla a vnutri mam nieco biele. vo vysledkoch z vyteru som mala 3 kriziky kvasiniek. dakujem za radu
    Vráťte sa ku svojmu gynekológovi, potrebujete rozsiahlejšiu liečbu.
  • Dobrý večer. Chcem sa spýtať. Už 4 deň používam vaginálny krém Macmiror kvôli zápalu. Chcem sa spýtať prečo počas liečby nemôžem mať pohlavný styk? A aký to má vplyv na to? Ďakujem
    Počas zápalu pošvy predsa nemôžete mať pohlavný styk!
  • Dobrý deň, užila som tabletku po. Kedy dostanem menštruáciu? Do 5 dní užitia, alebo normálne ako mi vychádza? Ďakujem.
    Po užití Escapelle prichádza menzes v predpokladaný deň, ale závisí to aj od obdobia cyklu, kedy ste ho užili.
  • beriem triqilar a chcela by som si oddialit menstruaciu z dovodu dovolenky. ako mam brat dalsie balenie pisu tam ze len poslednych 10 dni ale to sa mi posunie celi ciklus. za radu dakujem
    Aby ste si odložili menštruáciu, musíte si nadkladať tabletky poslednej farby tak dlho, ako potrebujete. takto zničíte aj viacero balení Triquilaru.
  • Dobrý deň manželke bolo doporučené vyšetrenie : Laparoskopia (LSK = operačný výkon v celkovej anestézii) alebo hysterosalpingografia (HSG = ambulantný röntgenologický výkon s röntgen kontrastnou látkou) na posúdenie stavu vnútorných pohlavných orgánov (maternice, vaječníkov, vajíčkovodov, spolu s posúdením ich priechodnosti, prípadne odstránenia zrastov, ložísk endometriózy a pod.). Chcem sa opýtať ako dlho pred týmto zákrokom by sme nemali mať pohlavný styk a zároveň aká je najkratšia doba zistenia či nieje žena tehotná.
    V cykle, kedy je zákrok plánovaný by ste mali dodržať sexuálnu abstinenciu a pred zákrokom sa aj tak robí test na tehotenstvo z krvi.
  • Dobrý den, mám 22 rokov a mávam vždy pravidelnú menštruáciu. Tento mesiac mi mešká zatiaľ asi jeden den, už asi 5 dní mám typické príznaky, a vždy si myslím, že ju už už dostanem a nič. Mám bolesti prsníkov, bolesti v podbrušku, chuť na sladké a stále nič. K tomu mám už asi 3 dni silné výtoky, sú bud čisto biele a trošku žltkavé, alebo priesvitné, ale sú nadmerné. Pohlavný styk som nemala. Chcem sa opýtať, prečo mi mešká menšturácia a čo znamenajú tie výtoky? Ďakujem
    Kvôli výtoku vám gynekológ musí odobrať kultivácie z pošvy a podľa výsledku vám dať liečbu. Kvôli meškaniu menzes vás treba vyšetriť ultrazvukom a ošetriť vás podľa nálezu.
  • Dobry den po douzivani antikoncepcie som nespravila 7 dnovu pauzu, ale pokracovala som v dalsom bale a po tyzdni sa mi objavilo krvave spineie? Je to normalne pocas uzivania antikoncepsie? Za skoru odpoved Vam vopred dakujem.
    Pri predĺžených cykloch sa to môže stať, počas špinenia užívajte Ascorutin 3x2tbl denne.
  • dobry den chcem sa opytat ked mi zacala menstuacia hned som zacala prat NORETHISTERON aby som nemala taku silnu menstruaciu lebo som bola na dovolenke, ale mala som necharany sex, chcem sa spytat ci je tam riziko ci by som bola tehotna, dakujem
    Áno, je. Norethisteron nie je antikoncepcia.
  • Dobry den , boli sme sa s kamaratmi kupat na jazere a od vtedy ma svrbí intimna čast tela tam dole ale skorej tak z vnutra ... nemam tam nič žiadne vyražky ani podobne a vytok mam normalni tak ako obvikle ... neviete o čo ide ?? :/ Dakujem za info .
    Jedná sa o kvasinkovú infekciu pošvy, zájdite ku svojmu gynekológovi, odoberie vám kultiváciu z pošvy a dá vám liečbu.
  • Dobrý deň , mám takýto problém, v sobotu minuleho tyzdna som dostala menstruaciu a zaroven som zacala s uzivanim HAK(Gestodette) , v stredu som bola na gyn. zakrok ( odstranovanie kondylomov) , od stvrtka az do dnes mam tmavo cerveny az hnedy vytok a teraz neviem , ci to moze byt sposobene zakrokom, antikoncepciou alebo doznievajucou menstruaciou ( co sa mi velmi nezda kedze je to uz 10-tí deň). Môj gynekológ je momentálne na dovolenke tak sa skúšam obrátiť na vás, za skoru odpoveď vám vopred ďakujem.
    Špinenie je spôsobené novou antikoncepciu. Pokračujte ďalej v užívaní antikoncepcie, v lekárni si môžete kúpiť Ascorutin a užívať ho 3x2 až do ukončenia špinenia.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať s frajerom sme mali sex deň po skončení menštruácie minulý mesiac, teraz mi menštruácia mešká 15 dní ale posledne 4 dni ma pobolieva v podbrušku. Môžu mi až tak meškať krámy a prísť niekedy teraz?
    Menštruácia vám môže meškať a tiež môžete byť aj tehotná. Choďte ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie.
  • dobry den, chcem sa spytat na moj pripad. asi pred 2 mesiacmi som spala s kamaratom a vsimla som si, ze mam odvtedy zapachajuci vytok, ktory je dost citit a preto sa musim stale sprchovat, aby som zabranila tomu, aby to citili aj ostatni. z neho je to cicit tiez. ale nemam ziaden divny vytok ako pri mykoze, nic ma nesvrbi, nepali, neboli, len je to velmi citit a neviem co s tym mam spravit. momentalne som v zahranici a mam nejake vaginalne gulocky od mojho gynekologa, pre istotu, len neviem ci mi to pomoze. prosim vas poradte mi co mam spravit a ci to je nieco vazne alebo nie, chcem sa toho zapachu uz konecne zbavit. za odpoved vopred dakujem
    Jedná sa o bakteriálnu vaginózu. Na liečbu potrebujete antibiotický vaginálny krém s obsahom clindamycinu- u nás sa volá Dalacin, a po doužívaní dalacinu by ste mali používať vaginálne tabletky s obsahom laktobacila, aby sa obnovilo kyslé pH pošvy.
  • Dobrý deň, som na konci 31 tyzdna tehotenstva aa uz druhy den ma trapi vodnaty vytok bielej farby, ktory nezapacha nesvrbi a nepali ma nic pri moceni. Som 4 dni doma co som lezala v nemocnici na tvrdnutie brucha kde mi davali magnezium v infuziach a brala som aj gynipral neviem mozno ze ten vytok suvisi s tym ze som brala tolko infuzii ale preventivne sa radsej pytam, piatok mam poradnu a neviem ci mam ist skor ku gynekologovi alebo pockat do piatku. Len sa bojim toho ci to nieeje plodova voda, ci mi neodteka po castiach. Vopred Vam dakujem za odpoved :)
    S takýmito ťažkosťami treba ihneď zájsť ku gynekológovi, aby vás vyšetril. Ak výtok nie je plodová voda- gynekológ to dokáže Temešváryho skúškou- tak vám odoberie kultiváciu z pošvy, zmeria pH pošvy a dá vám liečbu.
  • dobry den chcem sa opytat ked mam velmi silmu menstruaciu od prveho dna momentalne niesu nejake lieky na zmiernenie krvacania? doteraz som mala pravidelne normalne krvacanie
    Lieky existujú, ale najprv vás musí váš gynekológ vyšetriť a zistiť príčinu krvácania a až potom vám podľa nálezu dať liečbu.
  • Dobré ráno chcela by som vedieť či je normalné že jeden deň dostanem menštruáciu a na druhý deň ju nemám alebo mám ale slábu je to niečo zlé poraďte mi prosím
    Potrebujete, aby vás vyšetril váš gynekológ a zmeral vám výšku sliznice maternice ultrazvukom.
  • Dobrý deň, mám taký zvláštny problém. Keď ma partner vzruší cítim bolesť. Postupne to povolí a ani pri vniknutí nemám problém. Je to normálne? Ďakujem.
    Nepíšete, kde cítite bolesť pri vzrušení, tak sa neviem vyjadriť, či je to normálne.
  • Dobry den, mam problem s ktorym mi moja gynekologicka nevie pomoct. V poslednych dvoch rokoch som prekonala viacere bakterialne infekcie. Viackrat gardnerelu vaginalis a niekolkokrat mi nasli ecoli. Bola som liecena casto antibiotikami. Prakticky kazde dva mesiace sa mi nieco objavilo. Pred pol rokom som zacala mat z nicoho nic bolesti pri styku zhodou okolnosti po dobrati antibiotik (nepamatam nazov, islo o takye zlte tobolky na vkladanie). Odvetdy mam palive bolesti pri kazdom styku preto som na isty cas aj opustila partnera ale aj po navrate k nemu bolesti zostali. Lekarka si mysli, ze byto mohlo byt psychickeho razu kedze s partnerom sme sa dost hadali, ale bolest pretrvava aj pri pouziti vibratora, ktory som si kupila, aby som vobec zistila ci nejde o nejake podvedome stiahnutie posvy, ale nejde. Paradoxne prave ked bolesti zacali tak kultivacia ukazala ze po dlhom case som konecne zdrava. Lekarka ani ja uz nevieme co robit. Citala som o zahadnej vulvodynii, ktora sa vraj lieci botoxom ale nie velmi uspesne. Prosim poradte mi. Poculi ste uz o takom pripade? Nepomohol by mi napriklad estriol?
    Napíšte mi ešte raz a popíšte presne, kde tie bolesti pri styku máte. S estriolom máte pravdu, ja bežne predpisujem svojim pacientkám Ovestin krém na doliečenie sliznice po zápale, ale aj pri bolestiach napr. v pošvovom vchode.
  • Mam 37 rokov, mam 7 rocne dieta a som anemicka,. Pracujem ako kucharka, opuchaju mi nohy. Zistila som, ze som tehotna. Je podla vas vzhladom na anemiu riziko interupcie vacsie ako riziko normalneho porodu, pripadne porodu cisarskym rezom ? Neviem sa rozhodnut kvoli obavam zo zdravotnych problemov. Dakujem
    Anémia nie je dôvod na interrupciu, ale dôvod na absolvovanie hematologického vyšetrenia a liečbu.
  • dobry den chcem sa spytat stalo sa mi uz asi 3-4 krat ze sa ma manzel pytal preco som niekedy viac a niekedy menej otvorena pocas pohlavneho styku. ako je to mozne. a skoro vzky som sucha , musim si pomahat so slinami , je to nieco zle?
    Suchosť vaginálnej sliznice môže spôsobovať zápal, nedostatok sexuálneho vzrušenia počas styku, alebo nedostatočná estrogenizácia vaginálnej sliznice. Aby sa zistila príčina, je potrebné, aby ste s týmto problémom zašli za vaším gynekológom. Lubrikáciu počas styku nemusíte zvyšovať slinami, kúpte si lubrikačný gél.
  • dobry vecer surne potrebujem a prosim o radu radu a rychlu tak sa obraciam na vas Pani doktorka....pocas menstruacie som mala pohlavny stik asi 4 krat za sebou skoncila mi ako obvikle po 6 dnoch....o tyzden na to som mala hnede az krvave vytoky a pred 4 dnami som zacala normalne krvacat ako pri menstruacii uz to trva 12 dni posledne tri dni citim akoby som mala teploty a stale aj tu menstuaciu mam ....mam strach ist ku gynekologovi lebo neviem co mi bude robit .... cim to moze byt a co mi tam budu robit? mozem byt tehotna? vopred pekne dakujem
    Príznaky skôr naznačujú, že sa môže jednať o zápal vnútra maternice, samozrejme, bez vyšetrenia nemôžem povedať diagnózu. Ihneď choďte ku svojmu gynekológovi.
  • tento mesiac mam menstruaciu druhy krat a trva uz 12 den a mam strasne bolesti brucha ....cim to je?
    Musí vás vyšetriť váš gynekológ a stanoviť diagnózu, cez internet sa to nedá.
  • Dobrý deň, dá sa zistiť polyp na maternici pri bežnej preventívnej prehliadke keď sa berie ster z krčka? už tretí mesiac ma trápi hnedý výtok po menštruácii. infekciu alebo zápal vylúčili tak isto som mala v poriadku aj cytológiu. pred mesiacom som mala mierne krvavý výtok počas celého obdobia medzi menštruáciami. moja lekárka tvrdí že nič zlé tam nevidí a stále mi predpisuje len ascorutin na cievky. ďakujem za odpoveď
    Počas preventívnej prehliadky by malo byť vykonané aj ultrazvukové vyšetrenie, pričom sa polyp sliznice maternice dá zistiť. Toto vyšetrenie potrebujete aj vzhľadom na príznaky. Potrebujete tiež aj vyšetrenie hormonálneho profilu a pokiaľ sa všetkými vyšetreniami nič nezistí a príznaky budú pretrvávať, potom by bolo vhodné absolvovať hysteroskopiu a kyretáž.
  • Dobry den chcela by som sa spytat asi pred tyzdnom som mala menstruaciu a znovu spinim ako keby som mala zas menstruaciu ale asi tak minuly utorok som mala nechraneny sex s manzelom a zjdela som tabletku escapelle neviete mi poradit co to moze byt dakujem
    Špinenie môže byť aj po užití Escapelle- prečítajte si po v príbalovom letáku.
  • Dobry den, mam manzela a pred 5 rokmi som mala HPV negativne. Viem, ze sa HPV prenasa pohlavnym stykom. Kedze sme nemali obaja s nikým iným pohlavný styk, moze sa HPV nejak pocas zivota zmenit ? Doteraz som mala aj dobru citologiu. A posledne: Dlhe roky mam ranku na krcku maternice, moze ta ranka sposobit rakovinu ? Tu ranku budem riesit po porode ( zmrazenim ) Dakujem za odpoved. Petra
    Ak HPV nemáte a nebudete mať vy, ani manžel s nikým iným pohlavný styk, tak ho nemôžete dostať. \"Ranka\" na krčku maternice nie je rana v pravom slova zmysle, je to obyčajný cylindrický epitel, ktorý má byť skrytý v kanáli krčka maternice. Na rakovinu sa cylindrický epitel nezvrhne.
  • Dobry den, som po biopsii krcka maternice stvrty tyzden, vysledok bol CIN 2 a moj doktor sa rozhodol pre konizaciu. Ja mu doverujem tak som suhlasila ale docitala som sa ze konizacia sa vykonava pri CIN 3. Aky je vas nazor? Tiez mi povedal ze sa to vykonava po menstruacii tak teraz musim mesiac cakat lebo mi prave skoncila. Myslite, ze mozem mat pohlavny styk s pratelom kym cakam na konizaciu? Dakujem moc za vasu odpoved.
    Rozhodnutie vášho gynekológa akceptujte, je na rozhodnutí lekára podľa vášho nálezu, kedy operáciu vykoná. Pohlavný styk mať môžete, ale nemali by ste otehotnieť.
  • Dobrý deň,mám 18 rokov chcela by som sa opýtať...pohlavný styk som mala 20.7., nemala som plodné dni a partner mal kondom, lenze bol roztrhnuty, ale neurobil sa do mna...menstruaciu som dostala normalne na 28 den(11.8.) bola normalna,taku ako mavam vzdy, robila som si dva tehotenske testy a boli NEGATIVNE...(casto mocim a bolia ma prsia, trochu mi aj narastli ) mozem byt tehotna z tzv. kvapôčok lásky?Momentalne mam plodne dni teda tahavy hlien priesvitny moze byt tento hlien (plodne dni)aj v tehotenstve?Alebo tie prsia mozu rast vzhladom na vek? Ďakujem za odpoveď.
    Ak ste mali normálnu menštruácie, tak tehotná nie ste. Počas plodných dní sa zvyšuje hladina estrogénov u ženy, teda aj prsníky môžu na túto hladinu reagovať. Nie je to známkou gravidity. Produkcia ovulačného hlienu v tehotenstve nie je prítomná.
  • dobry den chcem sa spytat som 3 mesiace po konizacii a mozem otehotniet? ci je to este skoro keby sa to nahodou postastilo dakujem
    Pokojne môžete otehotnieť.
  • Dobrý deň! Ako zastaviť viac dňové (cez 10 dní) krvácianie pri začiatku menopauzy. Dá sa to ovplyvniť starvou?
    V žiadnom prípade krvácanie stravou neovplyvníte. Musíte ísť ku svojmu gynekológovi, ten vás musí vyšetriť ultrazvukom a po vyšetrení vám môže dať liečbu. Možno bude potrebná aj kyretáž.
  • Môžem mať sex ešte predtým než by som mala prvú menštruáciu ???
    A koľko máte rokov? Ak ešte nemáte 15 rokov- a asi nemáte, keďže nemáte menzes, tak pohlavný styk mať nemôžete, je to trestný čin a váš partner by mohol byť obvinený. Myslím si, že vo vašom veku by ste mali rozmýšľať nad inými záležitosťami, ako nad sexom. Skúste sa o svojich zámeroch porozprávať s mamou.
  • Dobrí deň, chcela by som sa Vás opýtať čo môže byť dôsledkom že mi mešká menštruácia už týžden? Ale niesom tehotná, robila som si aj testy. Ďakujem
    Môže sa jednať o hormonálnu poruchu, alebo aj o hormonálne aktívnu cystu na vaječníku. Mali by ste navštíviť vášho gynekológa, aby vás vyšetril.
  • Dobrý den, rada by som sa Vás spýtala, či je možné otehotniet, ak som zabudla užiť tabletku v prvom týždni (prvé 4 tabletky som užila,ale 5 som zabudla a užila som ju po 16-tich hodinách) a v týždni pred zabudnutou tabletkou som mala pohlavný styk, pričom nedošlo k priamemu vyvrcholeniu vo mne. Užívam tabletky Daylette a užívam ich cca viac ako 6 mesiacov(bez prestavky). Dakujem
    Neotehotneli ste.
  • Dobrý deň, je možné, že ak by som náhodou už bola tehotná a užívala by som norethisteron 5 dní (kvôli oddialeniu menštruácie na dovolenke), dostala by som menštruáciu po prestaní užívania? Alebo ak by som bola tehotná, už by som aj napriek norethisternu menšturáciu dostať nemala? Pýtam sa kvôli tomu, že som sa až teraz dozvedela, že by sa tento liek nemal užívať počas tehotenstva, že je dosť nebezpečný... Ďakujem
    Ak by ste ho užívali v gravidite, menzes by ste už nedostali, otehotnieť však môžete aj počas užívania Norethisteronu. Stáva sa to často, Norethisteron plod nepoškodí.
  • dobrý deň môžem sa opytat je normalné keď jeden deň dostanem menštuáciu a a do poobeda už ju nemám a na druhý den dostanem zase ale strasne slabu a potom zase nemám poradite mi čo sa deje je to vážne alebo čo?
    Potrebujete ultrazvukové vyšetrenie sliznice maternice a vyšetrenie hormonálneho profilu, preto by ste mali navštíviť svojho gynekológa, aby vás vyšetril.
  • Dobrý deň, trápi ma bolestivý pohlavný styk po liečbe trichomoniázy. Liečila som sa aj ja, aj partner - poctivo a pohlavný styk sme mali 5 dní od doužívania Entizolu a 3 dni od doužívania vag. tabl. Klion D. Mám sa obávať niečoho vážneho alebo bolesti ustúpia? Inak nemám žiadne problémy, ani pri močení, ani výtok. Ďakujem za odpoveď.
    Podľa môjho názoru ešte nie je doliečený zápal, vráťte sa ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý den , chcela by som sa spytat , .. co ked po 7 dnovej pauze , uzijem prvu tabletku az na 3 den , ... ? .. bdudu aj tak tabletky posobit ? .. za odpoved dakujem
    Nie, nebudú. Nemôžete takto ledabolo užívať antikoncepciu!! Ak nemáte tablôetky, musíte začať s užívaním až v ďalšom cykle v prvý deň menzes.
  • Dobry den,mam jednu otazocku,beriem HAK a dnes /nedela, 14.den blistru/ som neuzila tabletku,pretoze mi kdesi z blistru vypadla, cize nemám čo užiť,tak sa pytam čo mám dalje robit,na pribalenom letaciku sa pise len o tom ze ked zabudnem mam si ju dat druhy den,alebo ked na to pridem,lenze ja nemám čo,takže mam douzivat blister dalej a chranit sa aj mechanicky 7 dnii este do konca balenia alebo tiez aj pocas 7 dnovej pauzy ? potom ked zacnem brat dalsie balenie budem uz chranena?
    Kondómom sa chráňte do konca cyklu a v ďalšom cykle už bude antikoncepčná ochrana zasa stopercentná.
  • Dobrý deň, pred 5 dňami som mala s priateľom prvý pohlavný styk a najprv sme ochranu nemali ale potom už áno a zdá sa že všetko skončilo ako malo ale dnes mi prišiel menzes presne na deň ako mal ale je slabší v porovnaní s tým aký som mávala. Môže to byť príznak tehotenstva ? Môžem s počas menštruácie urobiť test, bude výsledok spoľahlivý?
    Nie, počas menštruácie si test nerobte. Po menzes zájdite za svojím gynekológom, aby vás vyšetril ultrazvukom.
  • Dobry den chcela by som sa spýtať že či si môžem znovu nasadit antikoncepciu ,ak som ju pred 2 mesiacmi vylúčila a odvtedy som nemala menstruaciu?Dakujem vopred za odpoved,Veronika
    Zájdite za svojím gynekológom, aby vás vyšetril ultrazvukom a zistil príčinu meškania menzes. Znovu si antikoncepciu môžete nasadiť až v prvý deň menštruácie.
  • Dobry vecer chcela by som sa spytat ak vysadim HAK ci to moze pozmenit moj ciklus a ci tam moze byt aj meskanie.HAK som samozrejme dobrela cele balenie dakujem.J
    Menštruácia po vysadení antikoncepcie môže aj meškať, ale obvykle ženy nabehnú na svoj obvyklý cyklus.
  • Dobrý deň. Používam antikoncepčné náplaste Evra už 3 roky a posledné mesiace mávam medzi menštruáciou ( väčšinou 2. týždeň po menzese) krvácanie, niekedy aj dosť silné...chodím na pravidelné prehliadky a naposledy mi doktorka povedala že mám ranku na krču a treba ju zamraziť. Preto by som chcela vedieť či je to krvácanie kvôli tej ranke alebo to môže byť niečo iné a horšie, príp. rakovina. Bojím sa teraz ísť že čo mi povie. Ďakujem.
    Krvácanie nie je kvôli nálezu na krčku maternice- nie je to ranka v pravom slova zmysle. Potrebujete riadne gynekologické vyšetrenie, vyšetrenie ultrazvukom a možno po vyšetrení aj zmenu antikoncepcie.
  • dobry den chcela by som sa opytat ked som este vaginalny orgazmus nezazila je to mensia pravdepodobnost otehotnenie? dakujem za odpoved
    Nie, nie je.
  • Dobrý deň, mám chlapca som panna chceli by sme už niečo vyskúšať. Nikdy som ešte nemala pohlavný styk bojím sa toho že keď použijeme kondóm že otehotnie...ďakujem prajme pekný dník :)
    Ak sa bojíte kondómu, tak pred začiatkom pohlavného života zájdite ku gynekológovi a požiadajte ho o antikoncepciu.
  • Dobry den. Som druhy den po zakroku dysplazia krcka maternice. Chcem sa spytat ze ako dlho budem krvacat po tejto operacii? Alebo to ma byt len slabsie spinenie ci par dni po operacii moze byt krvacanie? Dakujem
    Dysplázia krčka maternice je diagnóza,nie typ zákroku. Ak ste absolvovali konizáciu s kyretážou, špinenie, alebo slabé krvácanie bude trvať asi týždeň. Je povinnosťou ošetrujúceho lekára vás oboznámiť s takýmito skutočnosťami.
  • Boli ma v bruchu ked mi ho tam partner da celeho, je to strasna bolest minule som az vracala. Doteraz som nemala ziadny taky problem, mohli by ste mi poradit co je so mnou ? Dakujem
    Potrebujete dôkladné gynekologické vyšetrenie, príčin bolesti môže byť viac. Ihneď zájdite ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň! Chcela by som sa vás spýtať s priateľom som po prvýkrát milovala asi pred jeden a pol týždňom . bez ochrany síce ho vždy vytiahol keď to už potreboval a prichádzalo naňho ale mne neprichádza menštruácia meška mi to jedne deň poradíte mi ci sa mam báť?
    Urobte si baby test a budete si istá, či nie ste tehotná.
  • Dobrý deň. Mám 17 rokov a moja gynekologička mi predpisala Duphaston na úpravu menštruačneho cyklu. No mne po dobratí tabletiek meška menštruácia už 6 dní. Je v tom nejaký problém?
    Niekedy sa to stáva, avšak treba počítať aj s graviditou, pokiaľ ste mali pohlavný styk.
  • Dobry den chcela by som sa opytat,ci je mozme ak berem antikoncepciu ktora ma 21 tabliet a na 3. den po dobrati mi pride menstuacia,ktora mi trva 5 dni a idem necakane na dovolenku a potrebovala by som ju v 3. den prerusit da sa to tak ze zoberem v ten den nove balenie tabletiek ktore normalne dobriem?moze sa to tak spravit,alebo tym nieco narusim?dakujem..
    Nie, nemôžete takto postupovať.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či sa môže do mňa môj priateľ urobiť,keď užívam antikoncepciu. (Resp. ju ešte neužívam,ale on chce,aby som ju začala brať... On nechce kondóm... a ja tiež nie som dáko na tú antikoncepciu ... Ale tak urobím to kvôli nemu a kvôli tomu,aby sme mali spolu sex kedykoľvek...) Nie je nejaká možnosť že otehotniem,keď ju budem brať pravidelne??
    Ak nebudete robiť chyby v užívaní, môžete mať nechránený pohlavný styk kedykoľvek, neotehotniete.
  • Dobry den, kupala som sa a potapala v studenom mori sice v neoprene.Bolesti prisli po par dnoch. Rada by som sa opytala, ci to prechladnutie sa mohlo prejavit az po 4 dnoch? Moze prechladnutie sposobit tupu bolest vajecnikov aj maternice a vytok po par dnoch od prvych bolesti biely,hrudkovity az do zlta a malinko od krvi? Dakujem
    Popisované príznaky mohli nastať po prechladnutí, ale vy nepátrajte, ako vznikli a ihneď navštívte gynekológa. Príčina ochorenia môže byť aj iná, ako prechladnutie.
  • Dobrý deň,chcem sa spýtať môže nález s cytológie 3 a b spôsobiť,že by som nemohla otehotnieť.Pretože sa snažím otehotnieť vyše roka a stále neúspešne. Ďakujem
    Ochorenie krčka maternice môže spôsobovať ťažkosti s otehotnením. Myslím si, že by bolo pre vás vhodné, aby ste najprv absolvovali konizáciu- ošetrenie krčka maternice- ak to uzná váš gynekológ za vhodné podľa vašich nálezov a až potom sa snažili otehotnieť.
  • Dobry den chcem sa opytat moze 46 rocna zena otehotniet ak sme mali chraneny pohlavny styk ale ona nebere antikoncepciu uz 2 roky a potom 7 hodin po pohlavnom styku si dala tabletku po a po tyzdni sme urobili 2 tehotenske testy a vysli negativne a v ten den vecer mala aj svoje dni cca 4-5 dni dakujem
    Ak po styku dostala menštruáciu, tak neotehotnela.
  • Dobrý deň, dnes mám posledný deň užívania antikoncepcie belara a od zajtra mi začína 7 dňová prestávka. Problém je taký, že som dnes aj našla pod stolíkom jednu tabletku antikoncepcie, neviem či je z aktuálneho balenia (pretože mi to vyšlo presne, ale tabletka mi mohla vypadnúť, naozaj neviem...predchádzajúce mesiace som nemala žiadny problém). Neviem ako mám postupovať, či mám hneď začať nové balenie bez 7 dňovej pauzy alebo čakať na menštruáciu. Mala som aj pohlavný styk, kedže som si myslela, že všetko je v poriadku. Bojím sa, že by mohli nastať komplikácie. Prosím o radu, ďakujem
    Žiadne komplikácie vás nečakajú. Pokračujte ďalej v užívaní aj s prestávkou.
  • Dobry den :) Som tehotna v 32 tyzdni .a po rannej toalete som si vsimla na toaletnom papieri krv s tym ked uz som sa poutierala ale ako na spodnom pradle som nenasla ziadnu krv. Neviem co mam robit a velmi sa bojim . Nemoze ist len o podrazdeniee? vsetky vysledky u lekara som mala v poriadku Dakujem
    Nepíšte na internet a rýchlo choďte na pohotovosť.
  • Dobrý deň, bola som na laserovej epilacii bruacha (iba časť pupku). No vtedy som ani len netusila ze som tehotna uz v 2 - 3 tyzd. Mohla som ohrozit dieta?
    Plod ste neohrozili.
  • Dobrý deň p. doktorka. Už dlhodobo cca asi 6 mesiacov beriem tabletky Parlodel 2,5 mg nakoľko z testov mi vyšiel zvýšený prolaktín. Tabletku beriem vždy 1/2 na noc, no aj napriek tomu mám menštruáciu nepravidelnú a to v rozmedzí 28 - 35. deň, pričom krvácanie mi trvá iba 5 dní. Teraz za posledné dva mesiace som mala nechránený pohl.styk, pričom ejakulát nešiel do pošvy, ale mimo nej. V júli som dostala menštruáciu na 35. den a styk som mala od menštruácie na 17.deň. V auguste sa mi menštruácia dostavila na 30.deň cyklu, kde som menštruáciu mala rovných 5 dní, pričom hneď dňa 13.8. som mala nechránený pohl.styk (ejakulát nebol daný do pošvy, ale mimo), pričom tabletky Parlodel užívam aj počas menštruácie a či je môžnosť alebo pravdepodobnosť nejakého otehotnenia? Ďakujem za odpoveď
    Otehotnieť je možné aj počas užívania Parlodelu.
  • po druhom porode mi menstruacia chodi pravidelne,co ma zaskocilo je ze po skonceni menstruacie som po 4dnoch mala take spinenie doteraz sa mi nic take nestalo.
    Môže sa jednať o nedostatočnú produkciu estrogénov, preto potrebujete vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi a vyšetrenie sliznice maternice ultrazvukom práve vtedy, keď máte špinenie.
  • dobry den chcem sa spytat poslednu ms som mala 8.8 pre tym v juli 9.7, v utorok 21.8 som si urobila tehotenske testy ktore mi vysli pozitivne trochu som zacala spinit.bola som u lekara ktory mi robil ultrazvuk ale nic tam nevidel.dnes som si urobila ten digitalny tehotensky test ktory bol tiez pozitivny a ukazoval ze som 2-3 tyzdne tehotna.buduci tyzden v utorok mam ist na krv, je mozne ze mam normalne tehotenstvo ale ste to nevedel zachytit na sone ? alebo moze byt mimo maternicove ci nieco take ? dakujem
    Na začiatku gravidity sa môže vyskytnúť jedno aj druhé. Je na vašom gynekológovi, aby stanovil správnu diagnózu.
  • Chcela by som sa spýtať, pred 3 dňami som dostala menštruáciu... a kedže priateľ prišiel práve v tento \"hodný čas\" zo zahraničia, a v nedelu sa vracia späť... začala som užívať tabletky norethisteron na zastavenie menštruácie.. Chcela by som sa spýtať, počas sexu s ním, môžem dostať menštruáciu naspäť, napriek tomu že užívam tieto tabletky?
    Ak ste už menštruáciu dostali, môže sa rozbehnúť.
  • od kolko rokov ma chalan vyvynute spermie ?
    Od puberty.
  • dobry den. chcela by som sa opytat preco po sexe s partnerom zacnem mierne krvacat.to krvacanie je len chvilkove. proste ked sa utriem mam ruzovkasty papier.nikdy sa mi to nestavalo ale teraz je to uz druhy krat po sebe.poradte mi prosim.Dakujem
    Môže sa jednať o zápal, ale aj o závažné ochorenie krčka maternice, preto ihneď zájdite za vaším gynekológom na vyšetrenie.
  • Dobry den prajem, pouzivam antikoncepciu EVRA. Ked som bola na dovolenke tak mi vyslo, ze by som mala dostat menstruaciu. Tak som vynechala povinnu tyzdnovu pauzu a pokracovala som v naplastiach dalej. No zacala som mierne krvacat, potom krvacanie prestalo a zacal taky hnedasty vytok, ktory trva uz asi tyzden. Mam si odlepit naplat alebo mam normalne pokracovat dalej a cakat na dalsiu tyzdennu pauzu? Nenarusila som si tym velmi cyklus? A dost ma to tam dole pali a svrbi, mozem pouziv Canesten alebo Tantumrosa vyplach, ked mam ten hnedy vytok? Moja gyn.je na dovolenke a nemam sa to koho kompetentneho opytat. Dakujem velmi pekne
    Pálenie v pošve je spôsobené kvasinkovou infekciou- kúpte si Canesten a užite jednorazový Mycomax. Pokračujte ďalej v nalepovaní Evry a do konca špinenia užívajte ešte Ascorutin 3x2 tbl.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať, bola som na dovolenke a som si chcela odložiť menštruáciu tak som ako obvykle neurobila prestávku a teraz som na začiatku druhého balenia antikoncepcie KARHLA a chcela by som otehotnieť veľmi rýchlo ako to mám urobiť? mám prestať v používaní antikoncepcie? Ďakujem
    Dokončite cyklus a potom sa snažte otehotnieť.
  • Dobrý deň Chcela by som Vás poprosiť o radu. Mám 41 rokov. Doteraz som mala bezproblémový menštruačný cyklus. Vždy na 28 deň (výnimočne odchýlky 1 až 2 dni). Nikdy som nemala žiadne nezvyčajné problémy, až tento posledný mesiac. Asi týždeň po menštruácii som pociťovala jeden deň mierne bolesti v pravom podbrušku a krížovej oblasti, potom sa to zopakovalo 3 dni po ovulácii. To som však cestovala na krátku dovolenku, kde hneď na druhý deň tieto bolesti zmizli. Po návrate sa však znovu objavili zasa na 2 dni. Nemala som žiaden výtok ani krvácanie. Včera presne na 28 deň menštruačného cyklu začalo mierne špinenie, v noci som sa zobudila asi o štvrtej na silné menštruačné kŕče (tie mávam len veľmi zriedka), dala som si tabletku od bolesti a po chvíli ustúpili. Keď som ráno vstala, bolesti som nemala takmer žiadne, no krvácanie sa ešte nerozbehlo. Stále je to len taký ružový výtok. Mám veľké obavy. Chcela som hneď po príchode z dovolenky navštíviť svojho gynekológa, ale práve teraz má voľno:-( Naposledy som bola uňho pred dvoma rokmi. Je možné, že sa za ten čas vyvinulo nejaké vážne ochorenie? ..takéto zdravotné problémy prežívam veľmi ťažko, som vo veľkom strese, tak Vás veľmi pekne prosím o Váš názor. Je mi jasné, že konkrétnu diagnózu mi môže určiť len vyšetrenie. Ďakujem za Váš čas a odpoveď.
    Za dva roky sa môže rozvinúť akékoľvek ochorenie- podľa vašich príznakov je možné uvažovať o polype sliznice maternice, pod sliznicou uloženom myóme, mimomaternicovom tehotenstve a aj o hormonálnej poruche a zápalovom ochorení. Diagnózu samozrejme určí až váš gynekológ po vyšetrení. Ak máte silné bolesti, zájdite na pohotovosť, na svojho gynekológa nečakajte.
  • Dobry deň chcela by som sa opytať aka je pravdepodobnosť otehotnieť počas menštruacie . počas sexu nam praskla ochrana . dakujem za odpoved
    Pri pravidelnom cykle existuje minimálna pravdepodobnosť otehotnenia počas menzes.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat, ci sa moze stat, ze by som mohla byt tehotna aj ked chodim na folikulimetriu a naposledy (27.7.) som mala nameranu velkost len 5,1 mm (na 14. den MC), este ma chcela doktorka pre istotu vidiet na 20.den MC 2.8.) vtedy nepovedala velkost len ze je tam vela drobnych folikul na oboch stranach. Teraz som mala dostat menstruaciu 11.8. ale doteraz nic, nic to pre mna neznamenalo pretoze moja menstruacia nie je pravidelna ale uz treti den pocitujem v podbrusku ako keby nafuknutost a spolu s tym meskanim by to mohlo znamenat tehotenstvo? je to vobec mozne ak zvazite tu folikulimetriu a jej hodnoty? Bola by som velmi stastna, len chcem este aspon tyzden pockat a az potom zajst k lekarke, bojim sa urobit si test, nechcem byt znovu sklamana, takto aspon chvilku zijem v nadeji, ze to mozno vyslo...Co myslite? Dakujem za odpoved.
    Príčinou meškania menzes môže byť aj hormonálna porucha. Zájdite na gynekológiu.
  • Dobry deň. Mala som nechraneny sex priateľ sa do mňa neurobil to viem určite,ale najprv ma vyprstil a prebil blanu. tehotensky test som si robila dva krat a bol negativny. nič by som si z toho nerobila ale 5dni mi meškaju kramy. čo to môže byť ?
    Ak bol tehotenský test negatívny, tak tehotná nie ste. Môže sa jednať o hormonálnu poruchu.
  • Dobrý deň. Začala som užívať anitkoncepciu Triquilar a pociťujem pri nej veľkú bolesť prsníkov. Chcela by som vedieť či je to normálne alebo mám navštíviť gynekológa. Ďakujem.
    Určite navštívte gynekológa.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat na Vas nazor a skusenosti. Dlhe roky ma trapi Streptococcus agalactiae v posve a moja gynekologicka ma lieci vzdy Macmirorom, lenze po nom je to vzdy este horsie, palenie, svrbenie...naozaj uz neexistuje nic ine, co by sa dalo proti tomu bacilovi pouzit? Som zufala...
    Streptococcus agalactiae žije v pošve každej ženy bez toho, aby robil problémy.Je potrebné vám z pošvy urobiť kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie a zmerať pH pošvy. Lieky je potrebné vám dávať iba v prípade, že máte ťažkosti a kultivácia je pozitívna. Liečbu je potrebné dávať vám cielene, vaginálne antibiotiká je možné aj namiešať podľa predpisu. A nakoniec, môžete navštíviť imunológa a v laboratóriu je možné urobiť vám autovakcínu.
  • Dobrý deň. Začala som užívať anitkoncepciu Triquilar a pociťujem pri nej veľkú bolesť prsníkov. Chcela by som vedieť či je to normálne alebo mám navštíviť gynekológa. Ďakujem.
    Môže sa to stať, počkajte ešte mesiac a ak sa to nezlepší, potom navštívte svojho gynekológa.
  • DOBRY DEN,CHCELA SOM SA OPYTAT,MAM PADNUTU MATERNICU NA MECHUR,TLAčI MA TO A CHODIM DOST čASTO NA ZACHOD.čO STIM,MAM 35 ROKOV.
    Zájdite ku svojmu gynekológovi, ten vás vyšetrí a odošle na operáciu.
  • Dobry den,chcela by som sa s vami poradit.Zistila som,ze som tehotna( asi tak v 6 tyzdni podla poslednej menstruacie) ale moj gynekolog je na dovolenke dalsie dva tyzdne tak nemozem na vysetrenie.Najviac sa bojim toho,ze mozem mat zvysenu cinnost stitnej zlazy(mama sa na to lieci) a ze po osmom tyzdni uz bude neskoro :( Moze mi moj obvodny lekar urobit testy z krvi na zistenie hormonov? Dakujem vam
    Zájdite ku endokrinológovi, u ktorého sa liečite.
  • Dobrý deň, prosím vás, chcem sa spýtať, berem antikoncepciu Yadine a idem na dovolenku, ale potrebujem oddialiť menzes, je to účinné? Sú z toho aj nejaké vedľajšie účinky? Potrebujem asi cca 12 tabletiek navyše zobrať, takže potom mám pokračovať normálne po 12tich tabletkách navyše so 7 dňovou pauzou? Ďakujem.
    Neberte naviac iba 12 tabliet, užite dva blistre bez prestávky.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať, po pohlavnom nechránenom styku, som užila tabletku escapelle. Mohlo sa stať že by mi narušila cyklus tak že menzes mi mešká už 12 dní? .. alebo by sa menštruácia mohla dostaviť až na ďalší mesiac? Po použití tabletky som mala o par dni špinenie. Mohla by som byť aj tehotná?
    Môže sa jednať aj o poruchu cyklu aj o graviditu. Neskúšali ste urobiť si tehotenský test?
  • Chcela by som sa opýtať , či je možné aby som bola tehotná.Zhruba pred dvomi týždňami som mala nechranený pohlavný styk.Bolo to v 13 deň môjho cyklu, kedže môj cyklus trvá 30 dní, nemala by som mať ešte plodné dni. Avšak na druhý deň potom som užila tabletku Escapelle. Zatiaľ sa nedostavili žiadne nežiaduce učinky až do týchto dní ,kedy mi mešká už 4 deň menŠtruácia. Mám to dávať za vinu môjmu požitiu tabletky? alebo by som mala uvažovať aj nad možnosťou otehotnenia?..Ďakujem
    Môžete byť tehotná. Čo keby ste si urobili baby test , dozvedeli by ste sa to hneď?
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ,či je možné že som tehotná keď sme mali s priateľom pohlavný styk (s prezervatívom), po pohlavnom styku sme ešte ležali a stalo sa že prezervatív praskol..mohlo sa stať že bol porušený už predtým?
    Samozrejme, že mohlo. Ak by som odpovedala na vašu otázku, musela by som byť veštica.
  • mozem vynechat na mesiac nuvaring?kedze dnes som ho vybrala von po 21 dnoch,a moj gynekolog ma dve tyzdne dovolenku??takze nemam kde predpisat do stredy buduceho tyzdna :/
    Pokojne na mesiac Nuvaring vynechajte a potom začnite od znova.
  • Dobry den,som po umelom oplodneni a chcela by som sa opytat,ci mozem mat pohlavny styk pocas utrogestanu.
    Vtedy, keď budete mať sex, utrogestan zjedzte. Nebojte sa, je to možné.
  • Moze mi opuchnut tvár z antikoncepcie Natalya ked ju uživam už pol roka a doteraz som nemala žiadne problemy ?
    Nemyslím si, že táto reakcia bola práve na antikoncepčnú tabletku. mali by ste pátrať po inom alergéne a určite by ste mali zájsť na alergologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň, rada by som sa informovala... Veľmi túžim po dieťatku (môj manžel však tvrdi, že ešte nie, aj keď viem, že by bol rád) keby som si jeho spermie nejakým spôsobom zaviedla dovnútra sama, napríklad rukou alebo injekčnou striekačkou, ohrozila by som tým zdravie seba alebo dieťatka? Neublížil by mi napr. ,,prebytočný,, vzduch zo striekačky, alebo podobne? Ďakujem za odpoveď na nie celkom tradičnú otázku.
    Zdravie seba, ani plodu tým neohrozíte. Ak manžel dieťa ešte nechce, nebude to tak trošku podvod? Ako chcete získať ejakulát do striekačky, keď manžel nechce mať nechránený styk dobrovoľne?
  • Dobry vecer pani doktorka ! Mam 44 rokov a problemy s menzesom. Nepravidelny alebo 2-krat do mesiaca.Uz som uzivala viacero liekov,naposledy Novofem-asi polroka to bolo v poriadku,potom zase....Teraz mi lekar predpisal liek Klimonorm. Vraj je silnejsi a malo by sa to upravit,rsp.dostat ako-tak do normalu. Uzivam ho teraz prve 3 dni a mam stale take slabe bolesti v podbrusku,ako keby som mala uz zase dostat menzes. Je mi z toho dost neprijemne ....
    Ja by som pre vás volila najprv iba gestagény v druhej fáze cyklu a až keby ste mali návaly by som prešla na hormonálnu substitučnú liečbu. Vhodné by bolo odobrať vám krv na vyšetrenie hormonálneho profilu a až potom sa rozhodnúť o liečbe.
  • Dobrý deň chcela by som prestať brať HAK. Treba to oznámiť gynekologičke alebo ho môžem svojvoľne vysadiť? Ďakujem
    Ukončite blister a ďalší už nezačnite. gynekologičke to oznamovať nemusíte.
  • Dobrý deň mám 13 rokov a objavila som si na nohavičkách hustý biely výtok pripomínajúci detskú krupicu či niaky hustý biely jogurt. Krče silné nemám iba občas pocítim miernu bolesť na ľavej alebo na pravej strane, ktorá netrvá dlho.Menštruáciu som ešte nemala.
    Mala by si s mamou zájsť na gynekologické vyšetrenie, detský gynekológ ti odoberie kultiváciu z pošvy a podľa výsledku ti dá liečbu.
  • Dobrý deň, rada by som sa opýtala na potrebný časový odstup od ďalšieho otehotnenia po potrate v 24tt. V 24tt som začala predčasne rodiť, predčasný pôrod bol spôsobený infekciou, ktorú mi zrejme spôsobilo kúpanie v mori. Bábätku nič nebolo, narodilo sa v podstate živé, ale bolo to príliš skoro na jeho záchranu. Pôrod prebehol bez komplikácii a bez čistenia, momentálne u mňa prebieha šestonedelie, mám však ešte mlieko v prsníkoch, neviem, či by nemohlo byť práve mlieko problémom s tehotenstvom. Rada by som vedela možné riziká pri otehotnení po najbližšom cykle, po bábätku veľmi túžime a fyzicky sa cítim veľmi dobre. Moj gynekolog mi zial na tuto otazku neodpoveda, navyse mi pri kontrole po sestonedeli zdelil, ze mam nizku sliznicu, ale neinformoval ma co to vlastne pre mna a mozne otehotnenie znamena. Ďakujem pekne za odpoveď.
    Ak máte nízku sliznicu, spôsobuje to práve zvýšená hladina prolaktínu. Dôkazom toho, že ju máte je produkcia mlieka. Potrebujete lieky na zastavenie laktácie a otehotnieť by ste mohli za 3-6mesiacov
  • dobry den chcem vas poprosit co to znamena ked ma tlaci bolest do konecnika a potom mam velke krce brucha a zalejema sdeny pot a trepnumi ruky aj nohy nemavam to stale len obcas dakujem.
    Prečo ste sa s takýmito ťažkosťami nezdôverili svojmu gynekológovi? Potrebujete dôkladné gynekologické vyšetrenie a pri podozrení na endometriózu aj laparoskopiu.
  • Dobrý deň, začnem tým že už 15 rokov beriem HAK, hlavne kvôli mojej nepravidelnej menzes. Keď mi minulý rok pani doktorka navrhla, aby som vysadila HAK, hneď som súhlasila a túžila som vedieť aké to vlastne je, nebrať lieky. Poviem vám len toľko, cítila som sa úžasne, žiadna podráždenosť, nervozita, kilá išli raketovou rýchlosťou dolu a vrátila sa mi chuť na sex. Problém nastal vtedy ked som začala mať menzes aj 2x do mesiaca a zase inokedy trvala aj 11 dní. Ani po 6 mesiacoch sa neupravil cyklus a pani doktorka mi navrhla HAK alebo DUPHASTON. Vraj inú možnosť nemám. Veľmi túžim po tom nebrať žiadne lieky a chcela by som počuť váš názor, mám inak 41 rokov a človek zavše zatúži po zmene. Čo by ste mi vy poradili? Ja vám veľmi pekne dakujem za radu ( ked ja tú HAK tak strašne nechcem brať a zase sa pohrávam s myšlienkou že ich vysadím)
    Užívajte Duphaston 15-24 deň cyklu 2x1 a menštruácia by mala chodiť pravidelne.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat. Uzivam tabletky triquilar takze su to 3 fabry tabletiek a chcem ist na dovolenku ale mam dostat menstruaciu tak ich chcem odialit tym ze zacnem uzivat dalsie balenie, ale neviem ktorou tabletkou ktorej farby ci tu istu farbu ktorou som skoncila, alebo normalne od prveho dna. Prosim vas dajte mi vediet. Dakujem
    Musíte nadkladať tabletky poslednej farby tak dlho, ako potrebujete. Preto miniete aj niekoľko balení.
  • Dobrý deň..posledné dni mam veľmi vysoký tep. bola som u karodiologičky ale žiadny problém nenašla..može to mať za následok užívanie antikocepcie. Beriem Minervu. Ďakujem za odpoveď
    O tomto probléme by ste sa mali poradiť so špecialistom - kardiológom. Ja si myslím, že antikoncepcia takéto ťažkosti nespôsobuje, ale konečné slovo musí mať špecialista. Pred začiatkom užívania antikoncepcie ste takéto ťažkosti nemali?
  • dobry den chcem sa spitat ci mozem bit tehu,lebo po menstruacii asi tyzden sme mali s mnzelom sex dost divoky a potom jeden den ma tak pichalo v podbrusku a mala som hnedoruzovy vytok len raz...uz ho nemam a stale ma sem tam picha co toje
    Pichanie v podbrušku nie je známka tehotenstva, zájdite na gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry den... chcela by som sa spytat.. ak masturbujem mozem byt tehotna..? Niekde som citala ze nie..tak to sa bojim.. pretoze by som rada mala male babatko..Dakujem vam za odpoved...
    Túto otázku myslíte vážne? Kde ste boli na hodinách biológie? Sám seba oplodniť môže iba hermafrodit. Ak si želáte dieťa, musíte mať nechránený pohlavný styk s mužom a vtedy môže dôjsť ku oplodneniu.
  • Dobry den, chcem zacat brat antikoncepciu len sa neviem rozhodnut ktoru. Mala by to byt moja prva antikoncepcia a kedze nemam ziadne problemi s menstruaciou chcem sa opytat ktoru by ste mi odporucili. Zije v zahranici a tam je kazdy druh antikoncepcie zadarmo ale doktori tam niesu natolko odbornici ako na slovensku. Preto by som sa chcela opytat prave vas ktoru mi odporucate. Mam 18 rokov preto je premna ochrana velmi dolezita. Dakujem za odpoved a prajem pekny den
    Antikoncepciu vám musí vybrať váš gynekológ, lebo pred nasadením antikoncepcie a rozhodnutím, či ju vôbec môžete užívať musíte absolvovať gynekologické vyšetrenie a lekár vám odoberie podrobnú anamnézu. Až podľa výsledok vyšetrenia a anamnézy je možné správne rozhodnúť o type antikoncepcie vhodnom pre vás.
  • Dobry den, nemala som pristup ku svojim tabletkam a teda som nemohla vybrat az 4 tablety v rade. Pouzivam antikoncepciu Yadin, vynechala som ich v prvom tyzdni ( takze tento mesiac som este nezacala). Mohli by ste mi, prosim, poradit, ci ich mam dobrat vsetky narazovo alebo zacat normalne az teraz? Dakujem pekne za pomoc.
    Začnite až ďalší cyklus nanovo.
  • Prosím Vás, je normálne že menštruácie nepríde aj napriek tomu, že mi pichli injekciu agolutín a tehotná nie som?
    Áno, je to možné, mali by ste zájsť ku vášmu gynekológovi, aby vás vyšetril ultrazvukom a zmeral sliznicu maternice.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať , bola som u gynekologičky 6t po pôrode, dala som si predpísať antikoncepciu, keďže kojim dala mi cerazette, povedala mi že ju mam užiť až po 8 t, ale v 7t som dostala menzes ,tabletku som užila až na 8 deň menzesu keď mi už skončila.volala som gynekologičke a povedala že môžem užiť tabletku . Môžem otehotnieť keď som tabletku neužila na začiatku menštruácie, viem že ďalšiu menštruáciu nemusím dostať o mesiac ale aj o pol roka. Ďakujem za odpoveď
    Po týždni užívania antikoncepcie budete antikoncepčne chránená.
  • Dobrý deň. Chcem odbornú odpoveď a preto sa obraciam na Vás. Som ešte panna a s priateľom som ešte nemala pohlavný styk. Iba sme sa hrali a svojím údom prechádzal po mojich pyskoch vagíny no k preniknutiu do pošvy nedošlo. Moja otázka znie či je možné nejako otehotnieť z tzv \"kvapôčiek lásky\" pri takomto hraní keď v ten deň onanoval ale asi pol dňa predtým a dôkladne sa pred tým osprchoval. Nemám s tým skúsenosti preto sa obraciam na Vás. Za odpoveď ďakujem.
    V kvapôčke lásky môžu byť prítomné spermie, takže je možné otehotnieť aj takýmto spôsobom, ibaže s malou pravdepodobnosťou.
  • Dobry den, som po 9 mesacnej liecbe endometriozy, kedy som bola v umelom prechode. Po vyvolani menzesu bol spraveny hormonalny profil. Tu sa ukazala velmi nizka hodnota anti mullerovho hormonu. Moze to byt sposobene tym, ze vajecniky neboli este dostatocne prebrate ku cinnosti, alebo je tato hodnota konecna? Dakujem
    Aby sa diagnóza potvrdila, bolo by vhodné vyšetrenie s odstupom mesiaca zopakovať.
  • dobry den chcem sa opytat uz treti den mam cerveny niekedy hnedy vytok ale menstruaciu mam dostat az 28 co to moze byt dakujem.taky vytok mam ked mam dostat menstruaciu ale len v prvi den a potom uz normalne ale teraz stale len vytok
    Môže sa jednať o polyp sliznice maternice, hormonálnu poruchu, myóm uložený pod sliznicou maternice, zápalové ochorenie krčka maternice a sliznice maternice. Na diagnostiku potrebujete gynekologické vyšetrenie, vyšetrenie ultrazvukom a podľa nálezu aj vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • dobry den chcem sa spytat mala som pohlavny styk asi pred tyzdnom a moj frajer sa urobil dnu a neberem ziadnu antikoncepciu ci je tam moznost ked este rychlo zacnem brat antikoncepciu ci tam bude este riziko otehotnenia...este jedna otazka ci musi vediet rodic ze si chcem nehat antykoncepciu..dakujem.
    Antikoncepciu si nemôžete nasadiť len tak, hociktorý deň cyklu. Máte možnosť použiť urgentnú antikoncepciu. Pokiaľ nie ste plnoletá, informovaný súhlas u lekára za vás podpisuje rodič, takže o tom bude vedieť.
  • Dobrý deň , chcela by som sa spýtať , ˇkeď idem ku gynekologovi , aby mi predpisal antikoncepciu , tak aké vyšetrenie robí ??? ešte som nebola u gynekologa a neviem čo sa tam presne deje ... ďakujem vopred :)
    Dôkladná anamnéza a preventívne gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry deň, začala som užívať prvý krát HAK začala som ich užívať v prvý den menzesu .Dobrala som všetky tabletky a ani raz som nezabudla užiť. V posledný den pauzy som mala poh.styk a spravil sa domna môžem biť tehotná ?
    Nie.
  • Dobrý večer, chcela by som sa poradiť ako oddialiť menštruáciu, pretože v piatok odchádzam na dovolenku, používam hormonálnu antikoncepciu Nuvaring. Chcem sa spýtať či si po vybratí krúžku múžem nasadiť hneď ďalší aby som oddialila menštruáciu..Vopred ďakujem.
    Po vybratí krúžku si nasadíte ihneď nový.
  • Dobry den chcem sa spytat na moje otehotnenie , nemam v tom jasno. Takze pekne po poriadku. Poslenu menzes som mala od 4.7.-do 8.7. cyklus mavam 28az 33dnovy plodne dni som teda mala niekedy v case od 16.7 do 23.7. vtom case som mala nechraneny styk s priatelom . Po tyzdni som si robila testy boli negativne. medzitym som ochorela ,teploty a brala antibiotika. 31.7. som mala chraneny pohlavny styk ale uz vten den som mala bolestive prsia a bolenie v podbrusku ako pri menzese.menzes sa vsak nedostavil . Po tyzdni meskania som si urobila test a bol pozitivny. pytam sa logicky tehotna som mohla zostat teda v case plodnych dni pri nechraneom styk ,ale preco testy boli negativne? alebo som mohla zostat tehotna pri neplodnych dnoch a chranenom pohl.styku? asi nie, ze? mam z toho mierny chaos . len neviem prco tie testy vychadzali negativne. Dakujem za odpoved.
    Oplodnenému vajíčku trvá týždeň, pokiaľ sa dostane do maternice a tam trvá ešte týždeň, pokiaľ sa zahniezdi. A Až keď sa zahniezdi, začne sa vylučovať tehotenský hormón, ktorý je pozitívny v teste. takže ste otehotneli v čase ovulácie po nechránenom styku.
  • Som nepočujúci.. Mala som menštruácie a skončím uzdravie neviem prečo mam bolelo hlava a bije brucho a tlači aj malo tlači obličky. Ja myslím že tehotná či ne. Odpoveď?
    S takýmto problémom zájdite ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie.
  • Dobry den.S manzelom sa usilovne snazime o babetko,spociatku som si myslela ze to bude jednoduchsie.4 roky som uzivala antikoncepiiu(naplast)prvy rok po vynechani sa nedarilo ale neprikladala som tomu az taku pozornost.Potom sa navstivila mojho gynekologa ktory sa specializuje na hormonalnu liecbu.Po vsetkych vysetreniach som ja aj manzel v poriadku ale stale nic.Zacala som uzivat Duphaston 10 mg po 3 mesiacoch som sla znova na vysetrenie s tym ze ma strasne boleli prsia pan Dr.mi predpisal Utrogesten 200 mg vecer tak isto ako Duphaston od 10 do 14 dna cyklu.Nikde na nete som sa ale nedocitala o bolesti prs po Utrogestane,vcera som dobrala poslednu tabletku,bolest prs ja neznesitelna a dokonca sa ja zvadsili.moze sa teda jednat o tehotenstvo alebo su za to zodpovedne lieky.Dakujem
    Pravdou môže byť jedno aj druhé, mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril ultrazvukom a odobral krv na vyšetrenie hladiny estrogénov a prolaktínu.
  • a chcem sa este opytat mozem mat bacil v moci z toho ze ho mam v pošve a z toho bacilu mam potom zapal moze prosim vas mohli by ste mi poradit odkial som chytila ten bacil ze by od partnera alebo ja nevie akeho je povodu ten bacil
    V pošve a v moči sa môže nachádzať tá istá baktéria. Ako mám vedieť odkiaľ ste chytili\"bacila\", keď ste mi nenapísali o akú baktériu sa jedná? Baktérií existuje ohromné množstvo, musíte byť konkrétna.
  • dobry den chcem sa opytat mam danu už skoro rok apol a potom som vyrazne pribrala može byt že jo danou a mam z nej velke bolestipred menzes neviem moze mi to skodit mam ju dat vybrat prosim vas poradte mi pekny den prajem
    Vnútromaternicové teliesko v žiadnom prípade nie je príčinou priberania. Môže byť príčinou bolestí v podbrušku, preto by ste mali zájsť na vyšetrenie ku gynekológovi.
  • dobry den ,chcela by som sa opytat ci mam zacat brat antikoncepciu aj ked mavam asi tak jeden ,dva krat do roka zapal mocovych ciest ..chcela by som vediet ci mi to nejako este viac nezhorsii..
    Užívanie antikoncepcie nebude mať vplyv na počet zápalov močových ciest. V prvom rade dodržujte pitný režim.
  • Dobrý deň, mám mesiac zavedenú mirenu a manžel ju cíti pichaním pri styku, musím si ju dať vybrať?
    Určite postačí zastrihnúť vlákna telieska a bude dobre. Požiadajte o to vášho gynekológa, je to bežná požiadavka.
  • dobrý deň, chcela by som sa opýtať. beriem antikoncepciu už rok ale na prázdniny som si chcela menštruáciu oddiialiť.. beriem druhé balenie bez prestávky. ale pred pár dňami sa mi začal objavovať krvavý výtok a mala som bolesti ako pri menštruácii. čo to môže byť? poraďte mi prosím čo mám robiť.. ďakujem
    Pri dlhých cykloch sa to môže stať. kúpte si lekárni Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2.
  • dobry den,uzivam nuvaring prvy mesiac...7-dnovu prvotnu ochranu som dodrzala, no teraz mam mesntruaciu a 7-dnovu prestavku bez kruzku. a s priatelom som mala nechraneny pohlavny styk. uvadza sa sice, ze som chranena aj pocas obdobia bez kruzku, mna len znepokojuje, ze to bol prvy mesiac uzivania, ci je to uz ucinne a ci nemozem byt tehotna.dakujem
    Je to účinné a boli ste antikoncepčne chránená.
  • Dobrý deň,chcela by som sa spýtať sestrička mi oznámila výsledok s cytológie 3 a b a že je odporúčaný malí zákrok.Chcela by som vedieť čo to presne znamená.Ďakujem za odpoveď.
    Neviem, aký zákrok myslela, existuje viacero variantov a je potrebné poznať váš nález. Prečo sa nespýtate svojho gynekológa?
  • Mám ešte len 13 :) menštruáciu mám pravidelne :) no môj cyklus je okolo 25 dní :) niekde som čítala že ak je cyklus menší ako 28 je to problém :) tak ako to je ? :)
    Nie, problém to nie je, môžeš byť spokojná.
  • dobry den chcela by som sa opytat ci mozem ostat tehotna al sa do mna priatel spravil a ja by som mala dostat menstruaciu vten alebo na druhy den???? dakujem
    V takomto prípade existuje iba minimálna pravdepodobnosť otehotnenia.
  • Dobrý deň, na intímnom mieste mám hrčku, pri dotyku nebolí ani z nej nič nevyteká, no neviem dôsledok čoho to môže byť, vytvorí sa (väčšinou pred menštruáciou) ale vždy zmizne, neviete mi poradiť čo to môže byť?
    Ak mi už píšete, mali by ste mi presne opísať, kde máte problém. Vaše otázky sú anonymné a ja ani nemám záujem pátrať, kto sa ma pýta. Ak to intímne miesto sú malé pysky, môže sa jednať o cystu Bartholiniho žľazy, ale na presnú diagnostiku by ste mali zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,že či môžem zostať tehotná po nechránenom pohlavnom styku. Ja beriem antikoncepciu niekoľko mesiacov,ale pri pohlavnom styku sme nepoužili kondóm a v tom čase som užívala antikoncepciu. Ďakujem za odpoveď.
    Ak užívate kombinovanú hormonálnu antikoncepciu bez chýb, môžete mať nechránený pohlavný styk a to aj v období týždňovej pauzy a nemôžete otehotnieť. To vám váš gynekológ nepovedal? Na čo by potom antikoncepcia slúžila?
  • Dobrý deň,prosím Vás o radu.Beriem pravidelne HAK ,momentálne mám hnedý výtok a menštruácia mi skončila pred 10 dňami.Výtok začal mi pred 6 dňami a trval len 2-3 dni a bol silnejší.No dnes sa objavil zase ,nieje taký silný ale dosť ma to znepokojuje. Čítala som ,že to môže byť kvôli nepravidelnému užívaniu HAK...ja ju užívam celkom pravidelne alebo... ,že mi antikoncepcia nesedí. Neviem čo mám robiť,myslíte že som tehotná?... cítim sa dobre,nemám žiadne bolesti ani nevoľnosti. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Ak antikoncepciu užívate pravidelne, nie ste tehotná. Počas užívania antikoncepcie občas v sliznici maternice praskajú drobné cievky a tie spôsobujú špinenie. Skúste užívať Ascorutin 3x2, alebo Cyclo-3 fort 1 denne a špinenie by malo prestať.
  • Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať či je vhodné ísť na festival? som v 5 mesiaci, festival je pod holým nebom, vo veľkých priestoroch. Nepijem, nefajčím a spať budeme u známich. ďakujem veĺmi krásne za Vašu odpoveď
    Môžete, ale uvedomte si, že by ste mali dbať na dostatočný oddych a vylúčiť možnosť zranenia, čo sa pri množstve ľudí môže stať.
  • dobrý. v druhý den menštruácie som začala uživať hak zoely pretoze v prvý ju nemali v lekárni a inú v meste nemáme. o 7 dní nato sme mali s partnerom nechránení pohlavný styk ale neurobil sa do mňa. o dva dni nato som dostala hnedý výtok a rozboleli ma prsia. nemohla som otehotnieť či áno? prosím vás poradte o čo ide.
    Nie, neotehotneli ste.
  • Mám 14 rokov. Nemám menštruáciu a bojím sa že ani nebudem mať . Výtok mám už niekoľko rokov . A ku gynekologičke sa bojím ísť . čo mám robiť ?
    Jenoznačne treba nabrať odvahu a s mamou zájsť ku gynekologičke. Iná pomoc neexistuje.
  • Mám 15 rokov. Ešte nemám menštruáciu. Môžem mať pohlavný styk ?
    Nie.
  • Chcela by som sa spytat,mám menštruaciu a mala som nechráneny pohl.styk....priatel sa do mna aele neurobil....Možem otehotniet?
    Pravdepodobnosť otehotnenia je v takomto prípade minimálna.
  • Dobrý deň, na vonkajších genitáliách som spozorovala tvrdu hrčku ktorá bolí. Skušala som si ju vytlačit a išiel stade hnis. Dosť to bolí aj pri chodení a sedení. Je to niečo vážne a mala by som naštívit gynekológa. Prosím poradte dakujem
    Gynekológa navštívte, pravdepodobne sa jedná o absces Bartholiniho žľazy, ale bez vyšetrenia to samozrejme nemôžem tvrdiť.
  • Dobrý deň, chela by som sa opýtať aký vplyv má antikoncepcia na mykózy. Pred 5 mesiacmi som začala užívať artiziu. Prvý mesaic som mala pokoj, no počas druhého ma začali trápiť mykózy, ktoré som dostávala zhruba každý druhý týždeň. A Od 3 mesiaca mám mykózy stále. Trápi ma pálenie, počas pohlavného styku, takisto nemôžem používať tampóny pretože ich zavádzanie ma veľmi bolí. U gynekológa som bola už asi 10 krát. Vždy mi napíše mastičky, tabletky, ktoré vôbec nepomôžu a keď sa opýtam či to môže byť z antikoncepcie odpovie že nie. Ale predtým ako som HAK začala užívať som takéto problémy nemala a sexuálne takisto žijem už dlhšie a s tým istým partnerom, preto si myslím že to môže byť práve antikoncepciou. Chcela by som vedieť či by pomohla zmena antikoncepcie alebo jej úplné vysadenie?
    Antikoncepcia zvyšuje počet opakovaní mykotického zápalu pošvy, bohužiaľ, zmena antikoncepcie vám nepomôže. Skúste na určitý čas antikoncepciu vysadiť, zájsť ku imunológovi, ktorý vám vyšetrí stav bunkovej imunity. Ak si neprajete antikoncepciu vysadiť, vám gynekológ vám môže predpísať perorálne antimykotikum, ktoré užijete vždy v prvý deň menštruácie a budete to takto robiť pol roka. To by mohlo opakovanie infekcií oddialiť.
  • dobrý deň.. chcela som sa opýtať, na dovolenke sa mi na zadku a vnutornej strane stehien vyhodili male pupaciky a tiez prisiel vytok s rybacím zapachom..pupaciky zmizli ked som si ich natierala imazol kremom..ale ten výtok ostal hlavne pri pohlavnom styku je velmi výrazny..a teraz som si na zadku našla fľak s cervenym okrajom, podobný sa priatelovi vyhodil na dovolenke na stehne len väcsi..moze to mat nejaky suvis? alebo ide o nieco vaznejsie? priatela mam dlhodobo len jedneho.. dakujem..
    Zapáchajúci výtok je príznakom bakteriálnej vaginózy, mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie. S fľakmi sa choďte ukázať obaja ku kožnému lekárovi, súvis s výtokom to nemá.
  • Dobrý deň, prosím Vás, čo sa stane,ak začnem užívať nové balenie antikoncepcie nie po 7 dňoch, ale až na 10.deň? Myslela som si, že mám nové balenie, ale nemala som. Ďakujem vopred za radu. Užívam Maitalon.
    Takto pokračovať nemôžete, nebudete antikoncepčne chránená. Musíte začať až o mesiac počas menzes.
  • Dobry den,ja by som sa chcela opytat,ze ked mam danu a bola by som tehotna ci by som si to dieta mohla nechat,lebo som pocula,ze sa robia zakroky no dufam,ze nie.Dakujem ..
    Pri otehotnení s telieskom môžete dieťa donosiť, nie je to žiadny problém.
  • Dobrý deň. mala som chlamýdiovú infekciu, asi tak pred vyše pol rokom sa vyliečila a bojím sa či sa to nevrátilo, ale chcem sa opýtať či sa to môže vrátiť aj keď som s nikým nemala pohlavný styk už zopár rokov? ďakujem
    Ak ste boli po liečbe na kultivačnej kontrole a výsledky boli negatívne, pohlavný styk ste nemali, tak sa infekcia nemôže vrátiť. Je to pohlavná choroba a jediný možný spôsob prenosu je pohlavný styk.
  • Dobrý deň . V mojích 18stich rokoch som začala brať antikoncepciu .Prvý mesiac bol v poriadku , dostala som menzes tak ako mám, druhý mesiac som dostla hnedý výtok s pár kvapkami krvy...pretí mesiac som dostala iba hnedý výtok a ked som volala sestricke do ambulancie, povedala že moje telo si este na to iba zvyka a že menzes dostanem v najbližších dnoch... no neprisli a ja som musela pokracovat v brani antikoncepcie... podla vás mám počkat este do dalsieho menzesu alebo mám ist ku svojej doktorke... dakujem za odpoved
    Nepíšete, akú antikoncepciu užívate, ale niektoré typy antikoncepciu vyvolávajú veľmi slabé krvácanie, a niekedy sa menštruácia nedostaví. Váš gynekológ vás o tomto jave určite poučil, nie je to prejav choroby.
  • Dobrý deň. Mám taký menší problém. Ked cikám bolí ma vagína. Najskor som si myslela , že mám znova zápal močových ciest , ale to neni ono. Viete mi poradiť čo to može byť ? . Ďakujem
    Ak vás bolí pošva, jedná sa pravdepodobne o jej zápal.Zájdite za svojím gynekológom, aby vás vyšetril.
  • Dobrý deň, užívam svoju prvú HAK - KarHleight. V súčasnosti sa liečim na zápal močových ciest, ktorý je však len v ľahkom štádiu. Užívam antibiotiká Ceroxim. Je možné, aby antibiotiká nejako ovplyvnili účinok HAK? Ďakujem za odpoveď.
    Každé antibiotikum môže znižovať účinnosť antikoncepciu, preto počas jeho užívania a týždeň po ukončení užívania používajte ešte prezervatív.
  • Dobry vecer. Ja mam 16 rokov a uz 3 dni ma bolia krize a taktiez aj oblast vajecnikov ale to len take steklenie a len parkrat za den. bola som aj u obvodnej lekarky ale z mocu mi nic nezistili. Nemoze to byt njaky zapal vajecnikov alebo nieco podobne? Dakujem za odpoved
    Bolesť v podbrušku môže znamenať čokoľvek, mali by ste zájsť ku gynekológovi, aby vás vyšetril a stanovil správnu diagnózu.
  • Dobrý večer chcela by som sa informovat´aký máte názor na Decolen.Dost´velkým stresom som schudla 7kg asi za dva mesiace a ovisli mi prsia.Predtým boli vačšie a o dost´pevnejšie a preto by som to chcela vyskušat´.Velmi pekne dákujem za radu.
    Bohužiaľ, s týmto preparátom nemám skúsenosti.
  • dobry den chcela by som sa opytat ak s mojim partnerom sa snazime o babetko,,mame castejsie pohlavny styk asi pol roka stale ale ne jak sa nam nedari,,som v poriadku ne mam zapali a mam menstruaciu pravidelne,,,,,mam sa necoho obavat ze som neplodna?
    Zájdite za vaším gynekológom, aby vás vyšetril a po stanovení diagnózy vám dal liečbu.
  • Dobry den chcela by som sa spytat.mam 16 rokov som panna nemala som nikdy pohlavny styk bola som so svojim priatelom a pohlavny styk nebol lenže on ma spravil a ja jeho si nepametame že či mu vytiekla spermia ale tak ma palcol ešte raz chcela by som sa spytat či by som mohla otehotniet menzes som mala pred 1O dnami talo sa to včera a neviem či mam brat radšej tu tabletku do 72 hodin mam len 1ž rokov preto sme sa dohodli že pohlavny styk nebude a strašne sa bojim či mi nahodou nedal hlboko ked mal niečo na ruke dakujem strašne si to važim že mi odpišete
    Existuje minimálna pravdepodobnosť, že otehotniete, nepotrebujete Escapelle. Ak mi budete ešte písať, používajte normálne interpunkčné znamienka, aby sa vo vašej otázke dalo vyznať.
  • Dobrý deň, s priatelom sme deň pred menštruáciou mali pohlavný styk. menštruácia mi prišla na druhý deň. Týždeň na to mi začalo bývať zle. Mám nechuť do jedla a som unavená. Chcela by som sa opýtať kedy by som si mala spraviť tehotenský test. Či je dostačujúci čas 2 týždne po pohlavnom styku. alebo mám počkať do ďalšej menštruácie? Za radu vopred ďakujem
    Ak vám prišla menštruácia a bola primeranej intenzity, tak ste neotehotneli. Vaše nevoľnosti môžu mať inú príčinu ako tehotenstvo, preto by ste mali zájsť ku lekárovi na vyšetrenie.
  • Dobry den, asi 10 rokov som brala antikoncepciu (Logest, Belara) na zaciatku tohoto roka som ju vysadila, lebo by som chcela teraz na jesen otehotniet. Cyklus mi \"nabehol\" relativne dobre, 29-31 dni, prve mesiace vsetko ok. Posledne 4 mesiace mam ale pri menzese strasne bolesti, brucho a krize dokazem v pohode utlmit jednym MIG 400, ale v konecniku mam strasne tlaky, take ze sa mi podlamuju kolena, je mi na vracanie a prelezim dva dni v posteli. Aj na vykonanie malej potreby musim sediet 15 minut na wc...Trochu mi pomoze ked si dam glycerinovy cipok a idem na velku potrebu ale musim si ho dat aj druhy den. Mimo tych 2 dni pocas menzes mi vsak vobec nic nie je, na potrebu chodim pravidelne, nic ma neboli, ani pri sexe, nemam stres, nemam nadvahu, nijake ochorenie, neberiem nijake lieky. Obcas sme mali analny sex, ale vsetko bolo v poriadku, mam jedneho partnera, dodrziavame hygienu a po prvom takto bolestivom menzes sme s tym uplne prestali aj ked mimo to nemam problem... Bola som aj na kompletnej prehliadke u gyn., robil mi ultrazvuk, cytologiu (PAPII), krvne testy, vsetko mam ok. Hovorila som mu aj o mojom probleme, prehmatal mi aj anal.otvor, spytal sa ma ci nemam krv v stolici, to som nemala niikdy, ani na tolaetnom papiery. Nemyslim si, ze su to hemoroidy, lebo praveze miimo menzes mi nic nie je a pomaha mi prave ked sedim a tlacim si na to...Povedal mi, ze to bude len taka silna zapcha a mam si dat gutalax, ale podla mna to nie je riesenie...Pytala som sa aj ci nemozem mat endometriazu, ale vraj by som mala bolesti stale, co teda nemam vobec... Pocas tychto problemov mam take vypukle, stvrdnute miesto na hradzi pri konecniku, ktore ked si zatlacim, tak tlak trosku povoli.... Chcem ist aj na vysetrenie k mojej obvodnej lekarke, asi ma posle na rektalnu sondu, ale rada by som pocula aj Vas nazor, ci nemate s takymto pripadom nejaku skusenost...Lebo chcela by som otehotniet a to si neviem predstavit, co by to bolo potom ake tlaky :-( Dakujem pekne! :-)
    Rektoskopia bude vhodným vyšetrením. Ak máte však bolesti pri menzes, tiež usudzujem o možnej prítomnosti endometriózy. Na diagnostiku je vhodná iba laparoskopia.
  • dobry den, pred pol rokom(novembri 2011) som bola na preventivnej prehliadke a doktorka mi zistila zmeny na krcku maternici,kazala mi prist na prehliadku o dalšieho pol roka(jun 2012), z vysetrenia zistila, ze na krcku tie zmeny pretrvavaju, cytologia bola IIIa L- SIL, robili mi test aj na HPV a bol vysoko pozitivny. Doktorka ma chce poslat na konizaciu. mam 26 rokov a este som nerodila, je nutna operacia? Vysledky u gynekologa&(jun2012) boli: endocervikALNE B./B.TZ pritomne hormonalny stav :zodpoveda Skvamozne bunkove abnormality: H-SIL PAP IIIa Glandularne bunkove abnormality: Negativne v zmysle intraepiteliálnej lézie alebo malignity PAP II test na hpv typy dopadol: pozitivne na vysokorizikove typy RLU/CO: 873,93 vyrazna pozitivita
    Konizácia v takomto prípade je vhodným postupom, vašu schopnosť otehotnenia a donosenia plodu to neohrozí. Horšie pre vás by bol prechod do rakoviny krčka maternice. Po konizácii by som vám doporučovala vakcináciu štvorvalentnou vakcínou.
  • Dobry den, chcela by som vas velmi pekne poprosit vas nazor, ci moje terajsie zdravotne problemy mozu suvisiet s vysadenim HAK. MAm 31 rokov. HAK som brala 10 rokov bez nejakych vaznejsich problemov ako posledny typ som brala Qlairu cca 2 roky .... Pred 3 mesiacmi som sa rozhodla HAK vysadit, ci uz natrvalo alebo nacas, nakolko som zacala citit zhorsovanie krcovych zil na nohach + absolutnu stratu libita. Po vysadeni HAK som na 10 den dostala neskutocne silnu ovulaciu v tom zmysle, ze ma tak velmi bolelo v podbrusku, ze som pri chodzi dokonca az krivala, bolesti mam pri ovulacii dodnes, ale miernejsie. Cyklus mam pravidelny. Na preventivnej prehliadke ( mesiac po vysadeni HAK ) som mala vysetrenia OK aj sono a cytologiu aj mikrobiologiu. Vysetrenie krvi a hormonalny profil mi vsak nebol robeny. A teraz k mojmu problemu cca pred 1 a pol mesiacom som sa v noci zobudila ne neprijemne navaly horucavy, pocit mdloby, trpnutie koncatin, palenie celeho tela, hlavne zahlavia a naslednej hnacky. Od vtedy sa mi tieto stavy opakuju skoro kazdy den hocikedy pocas dna. Dokonca som bola aj 2x na pohotovosti, nakolko to bolo az take silne ze som mala pocit ze uz to nevydrzim a uz odpadnem. Chodim po lekaroch a zatial mi nebolo zistene ziadne vyznamne ochorenie. MR mozgu a chrbtice ok, interne, ok, kardio ok, endokrinologia ok, .... cievne ok, gastro ok, az som zasla k psychiatrovi. Nakolko sa moje priznaky podobaju na panicku poruchu, alebo uzkostne stavy boli mi nasadene antidepresiva Coaxil. Beriem ho uz 3 tyzden + xanax 3x denne a aj MAGNE B6 Ale aj sam psychiater tvrdil ze tieto stavy su mozno len druhotnou pricinou nejakej zmeny v mojom tele a mam nadalej patrat. Lieky od neho mi vraj neuskodia, len mi pomozu zbavit sa uzkosti. Preto sa Vas chcem spytat, moholi tieto moje problemy vyvolat vysadenie HAK ktoru som brala nepretrzite 10 rokov ? Bude stacit k tomu zisteniu len hormonalny profil ? cakam na 3 den cyklu, aby mi u mojho gyn. bola odobrata krv, ale bude to az cca o 3 tyzdne a ja som uz z toho uplne zufala, pretoze odkedy mi byva nevolno nedokazem normalne fungovat... Vedela by ste mi dat nejaku radu na co by som sa mala este zamerat, aby som mohla najst pricinu mojich tazkosti ? V minulosti som v podstate bola uplne zdrava a nemam za sebou ziadne vyznamnejsie ochorenia. Dakujem Vam velmi pekne za odpoved a rady. J.
    Vyšetrenie hormonálneho profilu nie je súčasťou preventívnej gynekologickej prehliadky, preto by ste s týmito ťažkosťami mali zájsť za vaším gynekológom. Ťažkosti môžu súvisieť s hormonálnymi zmenami, ktoré nastali po vysadení antikoncepcie, ale môže to byť spojené aj s depresívnym syndrómom, na ktorý sa už liečite. Netreba čakať na tretí deň cyklu, v takomto prípade je možné odobrať hormonálny profil kedykoľvek, vhodné je aj ultrasonografické vyšetrenie vnútorných genitálií.
  • chcem sa opytat beriem uz dva mesiace antikoncepcne tabletky najprv to boli regulon teraz vreya od 26 juna som mala menzes a krvacala som cely mesaic no v july som menzes nedostala a dnes je4 den po vysadeni a menzes nedosiel nevite cim je to sposobene?:-((
    Menzes môžete dostať kedykoľvek v týždni pauzy, no keďže ste dlho krvácali, je možné, že tento cyklus sa nedostaví. Pokračujte ďalej v užívaní antikoncepcie.
  • Dobrý deň. Chcel by som sa Vás spýtať, keď som po zákroku - odstraňovaní condylomov a lekári ma už nechcú vidieť na žiadnej kontrole, tak aký je postup, keď sa chcem zaočkovať proti HPV?
    zájdite za svojím gynekológom a požiadajte o vakcináciu Silgardom.
  • DOBRY ,DEN ..PRI ODBERE VZORKY Z KRCKA MATERNICE SOM SLABO KRVACALA LEKAR MI VRAVEL ZE MAM CITLIVY CIPOK ,,CHCEM SA SPYTAT ,,CI TO JE BEZNE ALEBO STYM ALEBO TAM JE NEJAKA ZMENA ,,MOJ LEKAR SA KTOMU NEVYJADRIL,,,PRED POL ROKOM SOM MALA VYSLEDKY CITOLOGIE2-3 PAPILOVIRUS NEBOL PRITOMNY ,,PEKNE DAKUJEM
    Na odber cytológie z krčka maternice sa používa taká štetôčka, ktorá spôsobí slabšie krvácanie viac-menej u každej ženy. Je to bežné a nemusíte sa obávať.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať či môžem byť tehotná ak mi mešká 8 deň menštruácia. Môj menštruačný cyklus trvá zvyčajne 35 dní / pozerala som si zápisky za posledného pol roka/, naposledy som mala menzes 6.7.2012 a mala som teraz dostať 10.8.2012 menštruáciu a nič. O bábatko sa snažíme už od začiatku roka, ale zatial mi vždy menzes prisiel. Teraz je to prvýkrát čo mi meškajú. Stále chodím močiť, motáva sa mi hlava/ nie nejako moc/ a bolesti mám ako keby som mala dostať menzes a mám aj v bruchu také divné pocity a nafúknutie. Tak teraz neviem, že či sa to podarilo alebo budem zasa sklamaná..budem rada, keď mi nejako poradíte. ďakujem Naďa
    Nepýtajte sa na internete a urobte si baby test, alebo zájdite na ultrazvukové vyšetrenie ku svojmu gynekológovi. Bez vyšetrenia by bola moja odpoveď na úrovni veštenia.
  • Dobrý deň, kvôli nepravidelnej menštruácii a špineniu som prešla z antikoncepcie Maithalon na Zoely. Pán doktor mi povedal, že mám začať brať Zoely v prvý deň menštruácie. Po dobratí poslednej tabličky Mailthalonu som začala špiniť a tak som si na druhý deň vzala tabletku z novej antikoncepcie(tzn ze nebola ani jednodňová pauza medzi zmenou antikoncepcie). No na druhý deň som špiniť prestala a mám dojem, že to začiatok menštruácie nebol pretože už tretí deň neprišla. Chcem sa opýtať ako mám ďalej postupovať a či som chránená. A ešte sa chcem opýtať či som takto mohla menštuáciu oddialiť. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem
    Menzes ste si pravdepodobne oddialili. Pokračujte ďalej v užívaní, antikoncepčne ste chránená.
  • Dobeý deň,mám taký problém.V nedelu som mala začať užívať tabletku po 7 dňovej pauze,avšak dnes som si išla pre recept a mali dovolenku a ja nemám odkiaľ zohnať recept.čo mám spraviť?Bude vadiť ak si dám tabletku až oo týždeň?Alebo mám počkať na daľšie krvácanie a začať odznova?Prosím poradťe.Dakujem pekne.
    Vadiť to určite bude. Kde ste zobrali tú tabletku, keď nemáte cely blister? musíte počkať do ďalšej menzes a potom si antikoncepciu nasadiť znova.
  • dobry den, chcela by som sa opytat či po doužívaní norethisteronu možem začat hned ako mi začne menzes uživat antikoncepciu yadine?dakujem
    Áno, môžete.
  • Dobrý večer chcem sa informovat či sa da otehotnieť ked mám zavedené vnutromaternicové zeliesko DANU.A ešte sa chcem opýtať ako si mám ratať menštruaciu ked som mala normalne a o dvanásť dní som mala asi 4 dni len výtok dakujem
    Existuje mále percento možnosti otehotnenia aj s vnútromaternicovým telieskom. Menštruáciu si počítajte tak, ako obvykle, bez ohľadu na mimomenštruačné krvácanie.
  • Dobrý deň, čo mám robiť ak manžel po zavedení Mireny cíti vo vnútri pichanie. Ďakujem za odpoveď
    Zájdite ku svojmu gynekológovi, aby skrátil vlákna telieska.
  • Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o radu. Chcem vysadiť HAK, ktorú beriem 8 rokov v kuse (momentálne asi 5 rokov Chloe, predtým asi 2 roky Diane 35 a spočiatku cca 1 rok Cilest). Nechcem ešte otehotnieť, ale rada by som už telo nechala oddýchnuť a pripravila sa na otehotnenie cca v horizonte dvoch rokov. Problém je v tom, že pred nasadením HAK som nikdy nemala pravidelný cyklus, menštruácia sa oneskorovala alebo prišlo len špinenie. Trpela som silnejším akné a hirsutizmom. Endokrinologička vyslovila podozrenie na polycystické vaječníky, ale na sono ma v tom čase môj vtedajší gynekológ neposlal. Nasadil HAK a keď som po cca troch rokoch prešla k inému gynekológovi, sono bolo v poriadku, bez cýst - možno tam nikdy neboli a možno sa už vstrebali vďaka HAK. Momentalne môj lekár vraví, že ak vysadím, budeme problém riešiť, až keď nastane, ak vôbec nastane. Ja by som však problému rada predišla, veľmi sa bojím, že sa mi vrátia všetky dovtedajšie problémy vrátane ochlpenia a akné atď., bola to pre mňa dosť traumatizujúca skúsenosť, ktorú si netúžim zopakovať v takom rozsahu. Je rozumné hneď po vysadení začať preventívne užívať bylinné preparáty typu Gynex, Femigard, J.V Femi? A hneď od prvého dňa, alebo až po sedemdňovej pauze v užívaní, po ktorej už nebude nasledovať nové balenie HAK? Alebo najprv počkať, ako sa telo samé rozbehne a podľa toho potom začať - povedzme až keď sa nedostaví prvá normálna menštruácia? Neustále si prezerám charakteristiky všetkých troch prípravkov a neviem sa rozhodnúť, ktorý by bol pre mňa najvhodnejší, účinky sú podobné, ale zloženie rôzne. Vedeli by ste mi prosím poradiť aj v tomto? Ďakujem veľmi pekne.
    Ak máte polycystické vaječníky, je to diagnóza na celý život a ťažkosti s nepravidelnou menštruáciou a akné sa vrátia. Neznamená to však, že máte cysty na vaječníkoch. Polycystické vaječníky charakterizuje zmena veľkosti, zmena počtu a veľkosti folikulov a samozrejme, zmeny hormonálnej produkcie, od čoho sa odvíjajú vaše ťažkosti. Keď vysadíte antikoncepciu, môžete skúsiť ktorýkoľvek z rastlinných preparátov, ja najčastejšie odporúčam kvapky Mastodynon.
  • Dobrý deň,ďakujem za Vašu radu.Zároveň Vám odpovedám na Váš dotaz ,jedná sa o lieky Duphaston,zatial návali nemávam žiadne.Teraz som dostala menzes 12.8.2012 čo je presne dva mesiace keď som mala menzes 12.6.2012Takže toľko k Vašej otázke.S úctou PhDr.Zuzana Kúdelková.
    OK
  • Dobry deň, chcela by som sa spytať meška mi 2 dni menštruacia a mam stale nutkanie isť na wc-ko. mala som pohlavný styk ale bol chraneny. Čo to môže byť?
    Nutkanie na močenie môže byť príznakom zápalu močových ciest. Zájdite ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril.
  • Dobrý deň, pred štyrmi mesiacmi ma pri sone ľadvín upozornili aj na cystu na vaječníku o veľkosti cca 40 mm, čo mi následne potvrdila aj moja gynekologička pri vaginálnom sone. Po mesiaci sa to nezmenilo a po ďalších troch mesiacoch sa to zväčšilo o 3 mm. Mám prísť zase o tri mesiace a keď sa to nezmení, že mi to budú musieť odstrániť laparoskopicky. Mám 48 rokov, užívam Marvelon viac ako 15 rokov. Dá sa nejako predísť operačnému zákroku? Ďakujem.
    Laparoskopii sa nevyhnete, pokiaľ cysta na vaječníku bude pretrvávať. Ak máte 48 rokov, bolo by vhodné zmeniť antikoncepciu na takú, ktorá obsahuje 20 mikrogramov etynilestradiolu.
  • Dobry deň, zacala som uzívat svoju prvu HAK - v prvý den mestruácie. Chcem sa informovat. Po zacati uzivania HAK dôjde k zastaveniu krvacania alebo menstruacia prebehne normalne (rovnaka dlzka, intenzita a podobne)? Beriem tabletky druhy den a stale mam menzes a netusim ci je to v normale.
    Menštruácia pokračuje ako obyčajne ďalej.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať často mávam problémy s výtokmi raz sú zelenkasté so zápachom inokedy hlienovité s prímesov krvi , zvyknem mať aj taký jemný kyslí výtok.Bolesti v podbrušku a časté problémy s mechúrom trvá to už viac rokov a neviem si s tým dať rady. Už osem mesiacov som mala pokoj a teraz znova zelenkastý svrbí a časté cikanie. Už mám za sebou strašne veľa antibiotických preliečení a bývalo to takmer každý mesiac a niekedy aj viackrát do mesiaca. Mám problémy s menštruáciou nechodí mi načas a mávam veľké bolesti a býva mi na zvracanie. Dozvedela som sa že mal partner aj popri mne niekoho ale nikomu nič nebolo len mne tak ja už neviem. Dakujem
    S týmto problémom by ste mali ísť ku svojmu gynekológovi, aby vám urobil kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie, tiež kultiváciu moča a ultrasonografické vyšetrenie vnútorných genitálií. Až podľa výsledkov je možné dať vám liečbu.
  • Dobry den, chcem sa spytat, v ktory den mam zacat uzivat antikoncepciu, ked nemam menzes. Neupravilo mi ho ani uzivanie antik. A nechcem si dat pichat vyvolavacky. Dakujem
    Menštruačný cyklus vám užívanie antikoncepcie upraví iba na dobu, pokiaľ antikoncepciu užívate. Po ukončení užívania sa cyklus vráti do starých koľají. Mali by ste zájsť za svojím gynekológom, aby vás vyšetril ultrazvukom, zmeral sliznicu maternice a ak si neprajete injekciu, tak vám menzes môže vyvolať aj pomocou tabliet. Antikoncepciu môžete začať užívať iba 1.-5. deň menštruácie.
  • Dobry den. Chcela by som Vas poprosit o radu. Asi o tyzden by som mala mat menstruaciu, ale vcera som mala take zvlastne krvacanie, ktore trvalo len jeden den. Mala som jemnu bolest v podbrusku, ale dnes az na slabost sa citim ok a krvacanie preslo. Mam navstivit mojho gynekologa, alebo toto krvacanie moze byt priznakom tehotenstva. (je pravda, ze s priatelom sa uz nejaky cas o babatko pokusame, ale zatial sa nam nedarilo). Dakujem za odpoved, Zuzana
    Samotné krvácanie nie je príznakom tehotenstva, takže zájdite ku gynekológovi na vyšetrenie.
  • Dobry den, uzivam antikoncepciu Mirelle dlhodobo cca 12 rokov, posledne balenie som dobrala v piatok 3.8. a od stredy 8.8. som mala zacat uzivat nove balenie. Bola som vsak odcestovana a nemala som k dispozicii tabletky. Preto sa chcem spytat, ci mozem zacat s dalsim balenim neskor, t.j. dnes, zajtra... a posunut tak cely cyklus, alebo radsej tento mesiac vynechat a nasledne pokracovat akoby som nemala vobec prestavku. S tym suvisi aj druha otazka, vacsinou vsade citam, ze ak zabudneme uzit jednu tabletku, hned po zisteni ju mam uzit, t.j. chapem to tak, ze aj dve naraz. Co v pripade, ze zabudnem uzit dva dni po sebe, t.j. naraz mam uzit tri tabletky alebo ich uplne vynechat? Vopred dakujem za odpoved. S pozdravom andrea
    Musíte vynechať celý cyklus a začať užívať až v prvý deň menštruácie. Ak vynecháte dva a viac dní, tak pokračujete v užívaní jednej tabletky denne, ale nespoliehate sa už na antikoncepčnú účinnosť. Určite v takom prípade nastane aj špinenie.
  • Pekný deň. Mám taký problém pred mesiacom som spala s chalanom. O pár dní som dostala menštruáciu mozem byt tehotná aj ked som po pohlavnom styku dostala menstruáciu?? Ďakujem
    Ak bola menštruácia obvyklej intenzity, tak nie.
  • Dobrý deň . Začala som s používaním Nuvaringu od nedele min. týždňa . Predtým som bola u gynekológa ktorý mi dal aj tabletku po ešte pred používaním krúžku. Lebo som mala nechránený pohlavný styk . Krúžok mám aj teraz ale začala som vytekať s pošvy. Je to žltkastý mazľavý výtok pošva ma páli a svrbí . Môže to byť aj od prechladnutia? alebo nejaký herpes? mám si krúžok vybrať?... alebo to súvisí aj s tým že som narušila menštruačný cyklus s tabletkou po a takto sa to prejavuje?
    Krúžok si nevyberajte a choďte ku gynekológovi na odber kultivácií z pošvy.
  • Dobrý deň,rodila som 17 februára 2012,kojila som do 3 mesiacov,menštruáciu som po pôrode dostala 11 mája a trvala iba 2 dni,odvtedy sa menštruácia nedostavila,mám biely výtok z pošvy a sem tam pociťujem svrbenie a pálenie pošvy niekedy aj pri močení,chcem sa opýtať čoho príznaky to môžu byť? Tehotná byť nemôžem pretože sme s priateľom vždy pri pohlavnom styku použili kondóm...vopred dakujem za odpoved
    Výtok z pošvy môže byť známkou zápalu pošvy, meškanie menzes môže byť príznakom ešte stále zvýšenej hladiny prolaktínu. Preto by ste mali zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, mám 22 rokov a HAK beriem už asi 6 rokov, teraz asi rok beriem Vreyu. Chcem sa spýtať, či by som už nemala úplne vysadiť HAK, pretože ma častejšie bolieva hlava ako predtým a aj libido je malé, alebo mám skúsiť opäť nejakú inú HAK? (užívala som už Triquilar a potom Minervu). Vopred ďakujem za odpoveď.
    Požiadajte vášho gynekológa o zmenu antikoncepcie. Minerva , Vreya aj Diane 35 majú to isté zloženie, potrebujete iný typ antikoncepcie.
  • Dobry den zacala som brat antikoncepciu prvy mesiac ,a odvtedy mam denne hnedy vytok chcem sa opitat ci mam zmenit antikoncepciu?dakujem
    Užívajte súčasnú antikoncepciu aspoň tri mesiace, aby ste zistili, či vám sedí. V lekárni si kúpte Ascorutin 3x2 a užívajte ho tak do ukončenia špinenia.
  • dobrý deň chcela by som sa poradiť, brala som antikoncepciu karhla no pred operaciou som ju vysadila teraz ju chcem brať opať.V utorok mi začala menštruacia a ja som vzala prvu tabletku, no potom som zistila že mam len krvavo hnede vytoky a to uz druhy den no bolesti mam ako pri menstruaciii. Viete ja mam v prvy den len vytoky a na druh den normalnu silnu menstruaciiu no teraz mam len vytoky neviem mam pokracovat dalej v liekoch vysadit ich bude asi chyba? ked som vzala vcera prvu tabletku??dakujem za odpoved
    Už pokračujte, hoci teraz už nikto nevie, či vám to začala menštruácia. Nemôžete byť tehotná? Ak si nie ste istá, budete musieť zájsť ku gynekológovi.
  • Dobrý deň,môže sa ísť po sexe na druhý deň na gyn.prehliadku ? Dakujem
    Áno, môže.
  • Dobrý deň, ak užijem antikoncepčnú tabletku o 3h neskôr ako zvyčajne, môže mať menší účinok? ďakujem za odpoveď
    Nie, antikoncepčná účinnosť bude zachovaná.
  • Dobrý večer, chcem sa Vás spítať, moja manželka neberie antikoncepciu. Počas manželkinej menštruácii, sme mali pohlavný styk a urobil som sa dnu. Môže byť tehotná? Vopred d´akujem!!!
    Existuje minimálna pravdepodobnosť otehotnenia počas menzes.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, dlhšiu dobu ma pobolieva na pravej strane v podbrušku, skor by som povedala vaječník, taká občasná bolesť ako tupé pichnutie. Vacsinov dvakrát pichne a koniec. V priebehu dňa to je viackrát.. Menštruácia mi prišla o dva dni skor, no trvala len tri dni, tretí deň som mala slabé špinenie.Minulý mesiac som mala menštruáciu tiež skor o dva dni, trvala klasicky štyri dni.Minulý rok som absolvovala cisársky rez. V priebehu tehotenstva sa mi objavila cysta, ako bruško rástlo, cysta zmizla. Teplotu nemám, iné bolesti tiež nie. Po operácii slepého čreva ešte nie som. Vedeli by ste mi takto poradiť, čo by to mohlo byť ? Alebo lepšie navštíviť lekára? Vopred Vám ďakujem za odpoveď.
    S bolesťami brucha musíte navštíviť vášho gynekológa, aby vás vyšetril a stanoviť diagnózu.
  • Dobrý deň Pani doktorka, mám takýto problém chceli by sme s parterom mať dieťatko ale nedarí sa nám. Menštruácia mi meškala týždeň aj pol.Dnes mi prišla ale zatial len ako slabý hnedkastý výtok. Test som si robila vyšiel negatívny. Minulý týždeň som mala trošku také divné chute bielu čokoládu s paprikovými čipsami alebo pečené zemiaky s jahaodovým lekvárom, pociťovala som aj únavu bruško mi trošku zašpicatelo. Gynekológ povedal,že je všetko v poriadku,že plodná som tak neviem kde je problém. S priateľom sa o dieťatko snažíme už rok. Môžem byť tehotná alebo nie? Za akúkoľvek odpoveď Vám veľmi pekne ďakujem.
    Ak sa už rok snažíte otehotnieť bez úspechu, mali by ste absolvovať gynekologické vyšetrenie, odber krvi na vyšetrenie hormonálneho profilu, na protilátky proti spermiám a diagnostickú laparoskopiu s chromopertubáciou. Partner by mal absolvovať urologické vyšetrenie a vyšetrenie spermiogramu. Až s výsledkami týchto vyšetrení by ste mali navštíviť centrum pre asistovanú reprodukciu.
  • Dobrý deň, užívam antikoncepciu Daylette. Dňa 8.8.2012 (streda) som začala brať nové balenie Daylette - 1. blister. 12.8. večer som mala s priateľom pohlavný styk, pričom to pustil do mňa. V pondelok 13.8. som ale zabudla užiť tabletku (šiesta tabletka prvého radu blistra) a spomenula som si na to a užila som ju až 14.8. (utorok) spolu s ďalšou tabletkou, ktorú som mala normálne užiť, podľa toho ako som sa dočítala v príbal. letáku, teda užila som dve tabletky naraz. Po pohl. styku som sa hneď osprchovala. Chcem sa teda spýtať aká veľká je pravdepodobnosť, že by som mohla otehotnieť? Alebo teda aké veľké je riziko otehotnenia? Je vôbec možné že by som za takýchto okolností mohla otehotnieť? Ďakujem a čakám na skorú odpoveď.
    Neotehotneite. Do konca cyklu používajte aj prezervatív.
  • dobry den, mam 18 rokov a beriem antikoncepciu rok a pol...chcela by som sa spytat ci je povinna nejaka kontrola u gynekologa ked nemam ziadny problem...citala som ze ked je zena zdrava tak niesu potrebne ani pecenove testy...je to pravda?
    Je to pravda, krvné testy sa už nerobia, povinná je raz ročne preventívna prehliadka a ultrazvukové vyšetrenie prsníkov.
  • Dobry den, v prvy den mensturacneho cyklu som zacala uzivat HAK ZOELY. Menstruacia mi skoncila do niekolkych hodiny od podania. Je to normalne? Dakujem
    Nie je to obvyklé, možno vám nezačala normálna menštruácia. Mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • dobry den.chcem sa Vas spytat na Vas nazor v com vidite pricinu mojej neplodnosti.mam25 rokov priatel tiez.uz rok a pol sa snazime o babatko udajne sme obaja plodny zdravy ludia a ja nemozem otehotniet..Som vybusnej povahy vsetko analizujem kazdy den stresujem koli niecomu a nedokazem sa ukludnit...studujem na narocnej vysokej skole,mam narocnu robotu kde som neutale pod tlakom...domacnost proste som vystresovana..strasne sa bojim chceme mat veli babatko a nevychadza nam to...dakujem za odpoved.
    Bohužiaľ, podľa popisu vašej povahy diagnózu stanoviť nemôžem. Aby sa dala stanoviť príčina neplodnosti, musíte absolvovať nasledujúce vyšetrenia: onkocytológia, kultivácie na aeroby+anaeroby, ureaplazmy+mykoplazmy a chlamýdie, vyšetrenie hormonálneho profilu a AMH druhý deň cyklu, vyšetrenie protilátok proti spermiám, ultrazvukové vyšetrenie vnútorných genitálií a laparoskopiu s chromopertubáciou. Váš partner by mal absolvovať urologické vyšetrenie a vyšetrenie spermiogramu.
  • Dobrý deň , chcela by som sa Vás opýtať či sa môže používať súčasne gynazol 2% a Fluomizin. Predpísal mi ho doktor. Ďakujem.
    Nie, nie je to vhodné, treba ich používať postupne.
  • pani doktorka-chcela by som sa spýtať aký druh antikoncepčnej tabletky by som mala si dať predpísať? už vyše 2rokov nemám žiadne tabletky ale priateľ by chcel aby som ich užívala má problémy aby mohol mať dieťa ale vraj pre istotu potrebovala by som nejaké slabé tabletky a chcem sa spýtať či neexistujú tabletky ktoré môžem užiť aj teraz a nemusím čakať na prvý deň menzesu prosím napíšte mi a aký druh tabletky by som si mala dať predpísať a sú tabletky aj bez lekárskeho predpisu? aby som nemusela ísť za doktorom ďakujem jana bartošová
    Samozrejme, že bez lekárskeho predpisu antikoncepciu užívať nesmiete! Ak by ste nemohli mať žiadne komplikácie, tak by si ich ženy kupovali v potravinách, nie? Antikoncepciu by vám mal vybrať váš gynekológ podľa vašej anamnézy, veku, váhy a výsledkov vyšetrení. Ak nemáte žiadne kontraindikácie, skúste Nuvaring, alebo najmodernejšie antikoncepčné tabletky Zoely.
  • Dobrý deň, chela by som sa spýtať, že už asi štyri dni chodím veľmi často močiť, a mám bolesti v podbrušku, som tesne po menštruácii, aj počas nej som to mala, dnes som bola na vyšetrenie moču u obvodného lekára, tam je všetko v poriadku, zápal močových ciest nemám, tak sa chem spýtať, či to môže byť nejaké prechladnutie vaječníkov, aj keď bolesti nepociťujem.
    Zájdite za urológom, zápal vaječníkov sa neprejavuje nutkaním na močenie.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať či je možné, aby som otehotnela, ak už skoro rok kojím a nemám vôbec menštruáciu. Radi by sme chceli druhé bábätko, no nechcem sa vzdať kojenia. Ďakujem za odpoveď.
    Je to možné, ale je nižšia pravdepodobnosť, prolaktín môže blokovať ovuláciu.
  • Chcem si dať vybrať vnútromaternicové teliesko DANU ,kedy je to najlepšie?Pri silnom krvácaní,čiže na začiatku , alebo pri konci menštruácie.Dakujem
    Najvhodnejšie je to počas silnejšieho krvácania.
  • dobrý deň, potrebovala by som radu. už asi 3 krát za sebou prvý deň keď mi začína menzes mám bolesti, hnačky a potom cítim nával zimnice., musím si dať ibalgin 200 a behom hodiny to prejde, čím to môže súvisieť?, pitný režim dodržiavam, neviem, či sa tak rapídne zníži tlak, alebo zmena hormónov, alebo čo? mám 30 rok a doteraz som nemávala skoro žiadne problémy.
    Jedná sa o premenštruačný syndróm. Tri dni pred očakávanou menštruáciou užite Ibalgin 400 1 tbl denne.
  • Dobrý deň prajem, po desiatich rokoch som znova začala užívať HK, som v desiatom dni od prvého dňa menzes a takisto desiaty deň znovuzačatia užívania HK, avšak stále krvácam. Krvácanie je silné, ako v druhý deň obyčajného menzes - tento jav trvá už desať dní. Je to normálne? Mám prestať užívať HK, alebo pokračovať ďalej - možno to prejde? Vopred ďakujem za odpoveď.
    Krvácanie nie je normálne, musíte zájsť na gynekologické vyšetrenie, potom môžete dostať liečbu.
  • Dobry den, chcela by som sa opytat ako mam odialit menstruaciu ked beriem Hak(triregol) su to trojfazove tabletky. Mam vynechat 7dnovu pauzu a zacat brat hned nove balenie? A mam brat ktore tabletky? Vsetky od zaciatku alebo len tolko kolko potrebujem oddialit ?A nenarusi mi to menstruacny cyklus potom?
    Nadkladajte si tabletky poslednej farby tak dlho, ako potrebujete. Zničíte však ďalšie balenia.
  • Dobrý deň, chcela som sa spýtať otázku - beriem HAK Yadine a chcem si oddialiť menštruáciu o niekoľko dní. To znamená, že začnem brať nový blister a v ňom počet tabletiek, resp. dní o ktoré si to chcem oddialiť, potom bude 7-dňová pauza, počas ktorej sa dostaví menštruácia. Po tejto menštrucii, t.j. 8. deň začnem užívať tabletky ako zvyčajne, a musím začať úplne nový blister alebo môžem pokračovať v tom začatom.Dakujem za odpoved
    Nesprávne. užívajte dva blistre spolu a potom si urobte 7 dňovú pauzu.
  • dobrý den chcela by som sa vás opýtať či je možne aby žena otehotnela z ejakulátu ktorý je rozotretý na gauči (úplne vpitý) a je tam tak hodinu len ešte úplne nevyschol ten vlhký flak. Je možné že aj by si tam žena sadla nahá, prípadne ked sa potom postaví tak si prešla rukou pošvu pri vchode, aby z toho otehotnela? dakujem za odpoved
    Ak sa ejakulát dostal do pošvy, tak áno.
  • Dobrý deň, dnes mi na gynekologickom vyšetrení našiel pán doktor cystu na ľavom vaječníku. povedal že je mala a že sa takéto cysty zvyknú vstrebať samé. on by to nijak teraz neriešil, nechal to tak a o 3 mesiace mám prísť na ultrazvuk. Po ošetrení ma napadlo že ma v ľavom boku pred časom pichalo, môže to byť tá cysta? Nedá sa nejako tej cyste ,,pomôcť,, aby sa skôr vstrebala? Mám strach, nikdy mi nič nebolo. Ďakujem za odpoveď
    Cysty môžu byť rozličného charakteru a preto sa ku vašej cyste nemôžem vyjadrovať. Ak váš gynekológ predpokladá, že sa cysta sama praskne, je to pravdepodobne funkčná cysta. Pomôcť si nemôžete nijako, cysta môže spôsobovať aj pichanie v podbrušku, záleží to od jej veľkosti.
  • dobrý deň.chcem sa opýtať či môžem byť tehotná.pretože menštruácia mi meská 5 dni čo inokedy sa nestáva.bolí ma v podbrušku niekedy.test som si spravila bol negatívny. 20.7 som mala s parterom sex čo bolo 7 dní po tamtej menštruácii ale nevystriekal sa do mňa.a cítim bolesť prsníkov ked sa ich dotknem.nemôže to byť tým že som na ňu veľmi čakala až stresovala ale aj dosť som schudla. a otázka pomimo aký je krčok maternice pred meštruáciou?
    Ak ste mali negatívny baby test, tehotná nie ste. Meškanie menzes môže spôsobiť aj hormonálna porucha- tú mohol vyvolať úbytok na váhe. Mali by ste zájsť na vyšetrenie ku gynekológovi. Krčok maternice pred menzes je taký istý, ako vždy.
  • dobrý deň. prosím Vás o radu. Mám problém s menštruáciou v marci som bola na kyretáž lebo som dlho krvácala, potom som užívala norethisteron. preto že som začala krvácať aj krátko po kyretáži. v júni som zase dostala menzes ktorý trval dlho a gynekologyčka mi dala injekciu a znovu norethisteron. nechala som si predpisat antikoncepciu aby sa mi upravila menštruacia. Piatok som dostala menstruaciu a nasadila som si antikoncepciu CHLOE. teraz je utorok 5 den a ja stale krvacam. a uz mam pocit ze sa mi to neupraví uzivanim antikoncepcie. chcem sa vas opytat ako dlho pri antikoncepcii trva menstruacia ci je mozne ze sa mi neupraví cyklus a budem zase dlho krvacat. mam 38 rokov . dakujem za odpoved. eva.
    Prvý krát po nasadení antikoncepcie môže trvať menštruačné krvácanie dlhšie- týždeň a niekedy aj 10 dní. Neviem, aký bol výsledok histológie po kyretáži, ani aký máte hormonálny profil, takže sa nemôžem vyjadriť, čo vám môže pomôcť.
  • dobry den. prosim vas moze sa gynazol vagin. krem aplikovat pocas menstruacie? dakujem krasne za odpoved
    Áno, môže.
  • dobry den chcem sa opytat ak som zabudla zobrat tabletku a mala som pohlavny styk je mozne zeby som otehotnela?ale inac ju berem pravydelne.za odpoved dakujem
    Ak beriete tabletky pravidelne, po jednej chybe neotehotniete.
  • MOZE SA MI NIECO STAT AK SOM OMYLOM PREHLTLA FLUOMIZIN???? :(((
    Ak nie ste alergická na jeho zložky, tak pravdepodobne nie.
  • RYCHLO MI POMOZTE PROSIIIIM VAAAS STANE SA MI NIECO AK SOM OMYLOM ZJEDLA VAGINALNU TABLETKU???? :(((((
    Pravdepodobne nie, ak nie ste alergická na jej zložky.
  • Dobrý deň prajem, zaujímalo by ma, či môžem užívať Fluco Sandoz keď ešte dojčím? Môj gynekológ mi to odporučil raz týždenne po 1 tab.Na internete som sa dočítrala že nie je možne tablutky užívať!!!!! Ďakujem za skorú odpoveď. Ivana
    Nie, nemôžete, látka sa dostane do mlieka.
  • Dobry vecer chcela by som sa spytat na intímnom mieste na jednej strane pozorujem vzdy bud ked som von alebo ked sa idem vecer sprchovat navretie laveho velkeho pysku ked to chytim citim taku velku gulku ale potom to po case zase zmizne.
    Tento nález musí vidieť gynekológ, aby sa dala stanoviť diagnóza.
  • Dobry deň, chcela som sa spýtať, čo znamená ked mam slaby výtok krvy aj po dvoch dňoch od prvého pohlavného styku, a zároveň mam pri tom slabe pocity menštruacie, ale nezdá sami to byť menzes...nevedeli by sme mi prosim poradiť? Dakujem.
    Môže sa jednať o ochorenie krčka maternice, alebo zápalové ochorenie kanála krčka, alebo aj sliznice maternice. možné sú aj iné diagnózy, musíte zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den p. doktorka, mala by som otazku tykajucu sa vyberu vhodnej antikoncepcie. V minulosti som uzivala tabletovu formu aj naplaste, pri ziadnom som nemala negativne reakcie, len z dovodu diagnostilkovania pecenoveho ochorenia (presne ochorenie mi doposial nebolo stanovene, ziadne vysetrenie doposial nic nepreuzkazalo, len mam trvalo zvysene pecenove testy) vraj tieto druhy antikoncepcie uz nie su pre mna vhodne. Zvazujem teda vnutromaternicove teliesko (kedze mam za sebou dva porody sekciou vo velmi kratkom casovom slede a rada by som sa vyhla dalsiemu tehotenstvu min. najblizsie tri roky, resp. v buducnosti uz dalsie babo velmi neplanujeme). Je tento druh antikoncepcie vhodnejsi a menej rizikovy? Moj gynekolog mi ho odobril, hepatolog tiez nemal pri tejto forme vyhrady, bol len proti forme metabolizujucej v peceni. Osobne by som aj napriek vyssim nakladom dala prednost uz overenej naplasti. Precitala som si na tuto temu aj dost diskusnych prispevkov (velmi pozitivnych, no aj velmi negativnych). Rada by som vsak pozanala fundovany nazor (ake mate Vy skusenosti, ako na tuto antikoncepciu reagovali Vase pacientky?). Vopred Vam velmi pekne dakujem za Vas nazor. S pozdravom Kasanicka
    Vo vašom prípade by som volila vnútromaternicové teliesko, nie náplasť, lebo aj keď prvú pasáž pečeňou hormóny z náplaste obchádzajú, druhá pasáž pečeňou normálne prebieha. Pre vás to teda nie je vhodné.
  • Dobry den,chcela by som sa spytat ci mozem zacat brat prvu tabletku antikoncepcie ZOELY aj na 8 den menstruacie,cize uplny koniec krvacania.Viem ze ak sa tabletka zacina brat neskorej ako prvy den cyklu, musim sa minim.tyzden chranit inou ochranou,ale plati to aj tu?nieje to prilis neskoro? Dakujem za skoru odpoved.
    Nie nemôžete, musíte počkať na menzes a začať 1-5. deň menštruácie.
  • Dobry den. chcela by som sa opytat.brala som 2 tyzdne tabletky na oddialenie menstruacie a mala som v tom case pohlavny styk.je mozne zeby som mohla otehotiet??dakujem pekny den
    Zabudli ste napísať, aké tabletky ste to brali.Ak to nebola antikoncepcia, tak ste otehotnieť mohli.
  • Dobrý deň. Užívam hormonálnu antikoncepciu v tabletách už 3. mesiac. Doposiaľ som nemala žiadne problémy, no posledné dva týždne pociťujem bolesť a pálenie pri styku, už niekoľko dní aj intenzívnu bolesť v podbrušku a nepríjemné svrbenie. Môže to byť spôsobené tým, že si moje telo stále nezvyklo na tú antikoncepciu alebo to môže byť nejaký zápal či iný problém? Moja doktorka má ešte dlhšiu dobu dovolenku, tak by som sa chcela opýtať, či by som mala navštíviť zastupujúceho lekára alebo môžem pokojne počkať? Za odpoveď vopred ďakujem.
    Navštívte zastupujúceho lekára, jedná sa o zápalové ochorenie , potrebujete liečbu.
  • Dobrý deň, asi 2 týždne ma trápi zápach pošvy. Pričom nemám žiadne bolesti ani som si nevšimla silnejšie výtoky a pod. Ide len o ten zápach. Moja gynekologička je momentálne na dovolenke, ale akonáhle príde, budem to s ňou konzultovať.. Chcela by som len poradiť, o čo asi môže ísť..
    Jedná sa o bakteriálnu vaginózu. Pokiaľ vás vaša lekárka nemôže vyšetriť, kúpte si v lekárni Multigyn Actigel a používajte ho každý deň. Keď bude lekárka dostupná, navštívte ju.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať či je možné, žeby som otehotnela ked berem penicilin lebo som bola chora a zaroveň berem aj HAK Karhla a včera sme mali s priatelom pohlavný styk a spravil sa dnu :(..
    Nie , neotehotneli ste.
  • Dobrý deň,rada by som sa spýtala,či môže odo mňa pýtať doktorka peniaze za to,že mi predpíše antikoncepciu. Nedávno som u nej bola,ale bola na dovolenke a tak som sestričku aspoň poprosila,nech mi dá recept na tabletky a tá mi povedala,že nadobudol platnosť nejaký nový zákon a za každý mesiac, na ktorý budem mať tie tabletky predpísané,musím zaplatiť 1 euro. V tomto prípade 12 mesiacov=12 eur,ale ešte nikdy som sa s týmto nestretla a známi tiež o tom nepočuli.
    O žiadnom takomto zákone som nepočula.
  • Dobry den,chcem sa este spytat mala som endometricku cystu na vajecniku ktora bola odstranena nechcem uzivat visanne ale nejake homeopatika mohli by mi pomoct?
    Nie, homeopatia vám nepomôže.
  • Dobry den,mozem mat ovulaciu pri uzivani visanne aj ked nemam menstruaciu?
    Počas užívania Visanne sa to môže stať.
  • Dobrý deň,mala som dva pôrody-oba cisárským rezom,pri druhej sekcii mi bola urobená sterilizácia.uplynuli od nej tri roky a teraz mi meškal 5 dní menzes.Doktor mi pichol vyvolávačku,na vyšetrení sonom nevidel nič,od pichnutia vyvolávačky uplynulo 5 dní a menzes mi ešte neprišiel.Býva mi aj nevoľno a mam slabé bolesti v podbruší.Robila som si teh.test no bol negatívny....chcem sa spýtať ,či tam aj napriek tomu môže byť tehotnosť.....alebo čo tam môže byť.........ďakujem za odpoveď.....
    Ak bol test negatívny, tak ste neotehotneli. Po podaní Agolutinu menzes príde do 7-10 dní.
  • Dobrý večer, prosím Vás chcela by som sa infomovať prestala som brať tabletky a s priateľom sme mali pohlavný styk spravil sa do mňa a na druhý deň som začala krvácať a mám menšie bolesti v podbrušku. Čo to môže byť? Môže byť, že som tehotná alebo to sa tak skoro nedá? Už naozaj neviem čo to môže byť. Ďakujem
    Tehotenstvo sa neprejavuje krvácaním po styku. Mali by ste zájsť na vyšetrenie ku gynekológovi.
  • Dobrý deň. Chcem sa spýtať, 14.6. som bola na čistení po spontánnom potrate (pred tým som potratila v januári tiež tohto roku, ale nebolo nutné vtedy čistenie) a doteraz som nedostala menštruáciu.Aká je normálna časová lehota, kedy by mala prísť menštruácia po čistení? Je lepšie s manželom nežiť intímne, pokiaľ nemám normálny cyklus? Toto bol môj tretí spontánny potrat a dva krát z toho som na čistení bola a raz nie. Ďakujem.
    Po potrate by ste mali dostať menzes 4-6 týždňov od kyretáže. Po toľkýchto potratoch by ste mali zájsť ku svojmu gynekológovi, aby začal celý cyklus vyšetrení, ktorými sa zisťuje príčina opakovaného potrácania.
  • Zdravim. Chcela by som vediet, ci by bolo moje dieta ohrozene, keby som ostala tehotna s partnerom, ktory je prenosca zltacky typu c. Vlastne mu zltacku c zistili pred operaciou, preliecili ho, ale vraj ju ani neprekonal, len ma v sebe gen, ktory prenasa zltacku. Moze to tehotenstvo nejako ohrozit? Vdaka za odpoved.
    Hepatitída C môže ohroziť vás, pokiaľ je partner schopný vás infikovať- to by mal povedať jeho infektológ.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať 3 týždne som po konizácii krčka a kyretáži maternice. Výsledky sú dobré. Doktor mi povedal, že 6 týždňov nemám mať pohlavný styk ... čomu rozumiem kvôli infekcií ,,, no chcem sa opýtať či môžem mať orgazmus ? Môj manžel tvrdí, že nie lebo sa mi tá rana vraj otvorí (roztrhne, poškodí) a ja budem krvácať ...chcela by som vedieť či je to naozaj tak . Ďakujem za odpoveď .
    Orgazmus mať môžete.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať či počas užívania Fluomizinu môžem mať pohlavný styk
    Nie.
  • dobrý deň, chcela by som sa opýtať že či môžem byť tehotna ak som dostala krámy ale sú veľmi slabé , zjedla som aj tabletku escapelle . môžem byť ťehotná ?? vopred ďakujem za odpoveď
    Krámy= menštruácia. Ak je menštruačné krvácanie inej intenzity, ako obvykle, môžete byť tehotná, alebo sa môže jednať aj o mimomaternicové tehotenstvo. Zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den mam taky problem ze mi opuchol klitoris ale tak velmi ze nemozem ani chodit ani sediet iba lezat velmi to boli , Cely klitoris mam vonku je riadne napuchnuty aj po lavom boku bola som pri gynekologovi a on mi poradil octanovu mast a ze mam ist na urologiu ze asi mam abces tak som si dala octanovu mast a napuchol mi na lavej strane aj lavy pysk je to horsie a horsie na urologii mi nezistili nic ze to vobec nrsuvisi z mocovou rurou tak mi predpisal antibiotika berem ich druhy den a nic neviete mi poradit cim by som si to mala potierat aby sa ten opuch stratil alebo aby trocha odpuchol. Dakujem
    Jednoznačne potrebujete navštíviť gynekologickú pohotovosť! Lieky vám možno odporučiť až po vyšetrení a ja vás nevidím, takže liečbu vám nedám. Treba vám odobrať odbery, kultivácie a urobiť aj vyšetrenie ultrazvukom. tak sa zistí príčina toho opuchu a bolesti.
  • Dobrý deň mám taký problém, že keď masturbujem (len dráždim prstami klitoris) a dosiahnem orgazmu mam mokré spodné prádlo a niekedy tam mám take biele mazľavé...neviem či to je normláne, alebo sa jedná o niečo víážne...a niekedy cez deň mám mokré gaťky a pritom ani niesom vzrušená...je to normálne? som ešte panna.
    Problém nemáte. Pri sexuálnom vzrušení sa vylučuje zo žliaz pošvovej predsiene lubrikačná tekutina, aby sa umožnil pohlavný styk bez bolesti. Je to úplne fyziologické. Mokrá spodná bielizeň bez sexuálnej stimulácie môže znamenať výtok, vtedy treba zájsť ku gynekológovi na kultivácie z pošvy.
  • Dobrý deň, minulý mesiac som začala brať antikoncepciu daylette a 19. deň cyklu som začala krvácať, úplne rovnako ako pri menštruácii, s rovnakou intenzitou, aj s mojimi typickými bolesťami v podbrušku a precitlivenosťou v prvý deň. Keďže moja gynekologička má dovolenku bola som u zastupujúcej lekárky, ktorá mi len povedala, že špinenie je normálne prvé mesiace užívania HAK. Tento stav trval 12 dní a skončil, keď som užila prvú placebo tabletku, potom som už menštruáciu nedostala. Tak sa chcem opýtať, či je možné, že došlo k ovulácii počas užívania HAK a či vôbec budem chránená počas užívania ďalšieho blistra? Za odpoveď ďakujem.
    Pokiaľ ste aj počas krvácania užívali antikoncepciu, tak ku ovulácii nedošlo a ste chránená aj v ďalšom cykle užívania antikoncepcie.
  • proste mal som pohlavny styk a odvtedi dostavam počas dna krče do penisu prečo ? :(
    Zájdite na urologické vyšetrenie.
  • dobry den,nemam skusenosti so sexom,chcem sa spytat,pri pohlavnom styku sme pouzili kondom,ale partnerovi pri vytahovani penisu sa zosunul kondom a spermie vytiekli vonku,je tam nejake riziko ???dakujem za odpoved,som mladucka a nemam sa s kym poradit
    Áno, riziko otehotnenia pri zlyhaní bariérovej antikoncepcie existuje.
  • Užívam antikoncepciu triqiular ale zabudla som si ich vziať na dovolenku. Chcem sa spýtať či po návrate mám pokračovať v užívaní alebo začať odznovu.
    Musíte počkať na menštruáciu a začať užívanie odznova.
  • ZABUDLA SOM DOPISAT ZE TO BOLA TABLETKA S TRETIEHO TYZDNA. DAKUJEM
    OK.
  • Dobry den uzivam antikoncepciu chloe a zabudla som uzit tabletku v stredu ale prisla som na to az dnes cize v stvrtok piatok som brala tabletky normalne v riadnom case a aZ dnes ked som prisla na vynechanu tabletku som vzala dve. Mam pokracovat v uzivani? alebo zacat hned po uzivani aktivnych tabliet uzivat nove balenie? kedy si mozem byt znova ista ze som pred otehotnenim chranena? Velmi pekne dakujem
    Pokračujte ďalej v užívaní a pre istotu používajte pri styku aj prezervatív.
  • Kedy po UPT je bezpecne obnovit pohlavny zivot zeny?
    Až po prvej menštruácii, ktorá sa dostaví 4-6 týždňov po zákroku. Doporučujem nasadenie nasadenie antikoncepcie.
  • Dobrý deň, mám antikoncepciu prvý mesiac (je v nej 28 tabletiek s tým, že posledných 7 sú len biele - nečinné). Menštruáciu som teraz dostala o 4 dní skôr. - t.j. v blistri mi zostali ešte 4 biele tabletky. Avšak spanikárila som a užila som tabletku z ďalšieho blistra, pretože som myslela že musím počas menštruácie užívať hormonálne tabletky. Ako mám teraz postupovať? Mám normálne dobrať další blister alebo sa vrátiť ku pôvodnému kde sú ešte nečinné tabletky? Ďakujem
    Počas menštruácie začínate užívať antikoncepčné tabletky iba prvý krát, keď s antikoncepciou začínate. Urobili ste chybu, už sa nevracajte k neúčinným tabletkám, pokračujte ďalej v užívaní účinných tabliet.
  • Dobry den chcela by som sa opytat ci mozem pouzit cipky na vkladanie proti mykoze ked som otvorena na 2 cm?som v 38 tyzdni tehotenstva.Pocitujem svrbenie a vyplachy rosalginom nezaberaju.Dakujem Katarina
    Ak máte mykózu, treba ju liečiť, takže čípky použite.
  • dobry den, chcela by som sa spytat ci sa da s kruzkom nuvaring navstevovat termalne kupalisko, reps. ci sa da kupat v mori ( ci to neznizi antikonc. ucinok)...dakujem
    Môžete sa kúpať, kde chcete, antikoncepčná účinnosť bude zachovaná.
  • Dobrý deň, trápi ma nepríjemný zápach z pošvy. Som šesť týždňov po pôrode, a asi mám aj číry výtok, neviem to definovať, no nohavičky mám vždy mokré, a ten zápach je strašne nepríjemný. Aj keď sa osprchujem, stále je to rovnaké. Keď som bola pred dvomi týždňami na prehliadku, všetko bolo v poriadku. Až tento týždeň to začalo byť veľmi nepríjemné. Môžete mi poradiť, čo s tým? Ďakujem
    Zájdite za svojím gynekológom, aby vám odobral kultiváciu z pošvy a dal vám liečbu. Keďže ste už boli na vyšetrení a všetko bolo v poriadku, tak na tampón zabudnutý v pošve po pôrode už myslieť nemusíme.
  • Dobry den pri pohlavnom styku s partnerom som začala mierne krvacať. Potom som mala ešte nejaky krvavy výtok, Uživam antikoncepciu už 3 roky Novinette. a do menštruacie mi ešte treba 2 tyždne , viete mi poradiť?
    Môže sa jednať len o bežné špinenie, ktoré sa občas vyskytne počas užívania antikoncepcie, ale taktiež sa môže jednať o ochorenie krčka maternice. Preto bude potrebné, aby ste navštívili svojho gynekológa.
  • Dobrý deň,už mesiac neberiem antikoncepciu Chloe...5.8.2012 som mala pohlavný styk s mojim priatelom,ktorý sa do mna urobil...9.8.2012 som mala dostať mensštruáciu ale som ju nedostala mešká mi 1 den ,pričom ju mám stále pravidelnu...Mám aj take pichanie v podbrušku...Chcela by som vedieť či možem byť tehotná...Moja Gynekologička mi povedala že ak by som chcela mať dieťa tak nemám brať antikoncepciu 3 mesiace a potom sa mám prisť k nej poradiť...No i tak sa bojim či niesom tehotná....Poradte mi prosim,ďakujem
    Ak ste neurobili chybu v užívaní, nemôžete byť tehotná. Ak si už budete želať dieťa, nemusíte mať pauzu po užívaní, proste prestanete užívať antikoncepciu a v ďalšom cykle môžete otehotnieť.
  • Dobrý deň prajem. Už vyše 7 mesiadcov beriem antikoncepčnô tabletky Daylette. Predvčerom som mala pohlavný styk s mojim priateľom. Avšak včera som zabudla užiť večer tabletku. Užila som ju až dnes popoludní, spolu s tou dnešnou. Zabudla som spomenúť, že som zabudla užiť poslednú tabletku z 1. radu. Je riziko, že otehotniem? Ďakujem za odpoveď
    Po vynechaní jednej tabletky neotehotniete, avšak do konca cyklu používajte pre istotu ešte aj prezervatív.
  • Dobrý deň, včera večer (štvrtok) som mala užiť antikoncepciu približne o 20.30hod. Zabudla som a užila som ju dnes (piatok) o 10.00hod. Pohlavný styk sme s partnerom mali minulú sobotu. Balenie začínam vždy užívať vo štvrtok. Mám brať tú včerajšiu zabudnutú štvrtkovú tabletku ako koniec prvého týždňa alebo začiatok druhého týždňa? Keby som totiž na ňu zabudla až v druhom týždni, podľa príbalového letáka sa nemusím sa obávať. Na letáku je tiež napísané, že doba, keď môžem ešte zabudnutú tabletku užiť bez rizika, je 12hodín. Môžem otehotnieť, aj keď som ju užila \"len\" s oneskorením 1 a pol hodiny? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
    Ak ste sa oneskorili len o 1,5hodiny, tak antikoncepčná účinnosť nebola narušená.
  • Dobrý deň robila som si tehotensky test a neviem co to znamena ci som teehotna alebo niesom...ukazalo mi tak ze jedna ciarka zruzovela ako vzdy a na druhej strane je to cele ruzove a taka uplne slabulinka ciarocka tak neviem rada by som vedela ako to je Dakujem.
    Zájdite za vaším gynekológom, aby vás vyšetril.
  • Dobry den, chcel by som sa opytat, moja priatelka ma dlhsiu menstruaciu nez by mala mat, zvycajne ma 5 dni ale uz jej to taha na 7. Je to nejaky problem? Dakujem
    Mohlo by sa jednať o problém, priateľka potrebuje gynekologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Mám po menštruácii, a asi týždeň po nej som začala krvácať ( neberiem ani antikoncepiciu) bolí ma dosť brucho. Neviem či je to aj kvôli tomu že brigádujem v zelovoci a zdvíham tam ťažké bedne. Teraz už krvácanie nemám ale brucho ma bolí. Mám ísť ku gynekológovi?
    Ak máte ešte bolesti, tak gynekológa navštívte.
  • Dobrý deň chcem sa opýtať či môžem byť tehotná ak sa do mňa priateľ \"spravil\" . Hneď som sa šla osprchovať. Po akom dlhom čase viem zistiť či som tehotná? Naposledy to bolo včera. Ďakujem za skorú odpoveď.
    Áno, môžete. Graviditu môžete potvrdiť, až keď vám bude meškať menzes. Osprchovanie ako antikoncepcia určite nestačí.
  • dobry den. 25.7. sme mali s priatelom chraneny (durex extra safe) a zaroven prerusovany pohl styk. po nom prisla menstruacia o 9 dni (na 22.den cyklu, ale nebyva stale pravidelna) trvala standardne 4-5 dni, ale bola slabsia ako zvycajne. od skoncenia menstruacie (cca od 6.8.) si kazdy den rano robim tehotensky test (citlivost 10mIU/mol) a vsetky boli doposial negativne. nemam ani ziadne klasicke priznaky (nevolnost, citlive prsia, nafuknute brucho, bolesti v podbrusku, unava, nic), ale nerozumiem preco bol menzes skorsi a slabsi a preto sa obavam. v obdobi tyzden po styku som vsst bola na sportovom kurze, kde som mala zvysenu fyzicku namahu 7 dni vkuse (neviem, ci to moze nieco ovplyvnit) a takisto sme tam viaceri prekonali zaludocne problemy a hnacky (asi 2-3dni) viem, ze cez internet sa to urcit neda, ale co by ste z tychto informacii vyvodili vy? dakujem za odpoved
    Môže sa jednať o hormonálnu poruchu, mali by ste zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobryden, som tehotna a presne viem kedy som otehotnela 21.maja2012, no moja posledna menstruacia bola1.maja, pretoze mam dlhsi cyklus-40dni. ako vypocitat pribl.termin porodu.
    Termín pôrodu stanoví lekár podľa ultrazvukového vyšetrenia.
  • Dobrý deň. Mám 18 rokov.Otázka sa bude týkať mojej menštruácie. Mám 23-dňový men. cyklus, menštruácia trvá cca 5-6 dní. Veľkým problémov však je, že počas nej mám neznesiteľné ťažkosti akými sú hnačky, zvracanie, závraty, kŕče, dokonca sa mi stalo, že som niekoľkokrát odpadla. Takého ťažkosti mám každú druhú menštruáciu. Raz je takáto, na druhý mesiac je miernejšia, nepociťujem tieto príznaky, mám len znesiteľné bolesti v podbrušku. Môžte mi prosím povedať, čím to môže byť spôsobené?..môže to byť niečo vážnejšie?..Najbližšiu dobu sa chystám k lekárovi, no chcela by som vedieť aj váš názor..prípadne, aké lieky sa pri takých prípadoch predpisujú. Ďakujem za odpoveď.
    Všetky popísané príznaky sú príznakmi premenštruačného syndrómu. Tento syndróm býva spôsobený prostaglandínmi, ktoré sa uvoľňujú zo sliznice maternice na začiatku menštruácie. Impulzom ku tvorbe prostaglandínov je ovulácia, preto vhodnou liečbou, pokiaľ neexistuje kontraindikácia, je antikoncepcia.
  • Dobrý deň, mám 23 rokov, začala som užívať prvú antikoncepciu dienorette (kvoli nepravidelnému menzesu a akné) začala som prvý deň menzesu, teraz je dvanásty deň a stále krvácam. Je to normálne?
    Počas prvého mesiaca užívania sa to môže stať, ak sa to bude opakovať aj v druhom cykle, musíte sa vrátiť ku svojmu gynekológovi.
  • dobrý den chcela som sa spytat...s priatelom som mala pohlavny styk....ale pred vyvrcholenim sa vyvliekol kondom .... ale nespravil sa do mna....ale mimo...ale urcita cast zasiahla aj moje okolie vaginy.... mohlo by to mat nejake nasledky? hned som sa ocistila aj umyla.... mám zobrať tabletku po? nemam totiz antikoncepciu
    Určité riziko otehotnenia pri zlyhaní bariérovej antikoncepcie existuje, preto je vhodné užiť Escapelle.
  • dobrý deň, v pondelok 06.08. som dobrala antib. CLACID a mám pocit že pociťujem zatial len mierne pálenie v pošve. Moja gynekol. ma dovolenku tak som rozmýšlala že si kupim CANESTEN, ale v sobotu 11.08. mám (predpokladám) plodné dni a chcem otehotnieť. Môžem použiť ten canesten alebo nie? Ak ano tak v lekárni mi raz ponukli bud 6x tabletove alebo 1 tabletku (asi silnejšiu).... môže tá zmena v pošve to pálenie potlačiť našu snahu o bábo? ďakujem
    Ak máte zápal v pošve, je potrebné ho riešiť. Môžete pokojne použiť jednorazovú tabletku. Zmena vaginálneho prostredia môže ovplyvniť kvalitu ejakulátu a neviem, či počas zápalu vôbec chcete mať pohlavný styk. Ja by som to nedoporučovala.
  • som 8t tehotná ešte pred tehotenstvom mi moja lekárka našla na ľavom vaječníku 7cm tenkostennú cystu plnenú vodou a vyšetrila krv na onkomarkery CA125 boli zvýšené na 40 .odber opakovala po2 mesiacoch a už boli zvýšené na 340 .Chcem sa Vás opítať či to môže byť preto že som tehotná a do akej hodnoty to môže byť normále som zúfala lebo moja lekárka ma veľmi vystrašila za dopoveď ďakujem
    Hladina onkomarkerov môže byť mierne skreslená graviditou, avšak netreba sa na to spoliehať. Potrebujete podrobné onkogynekologické vyšetrenie a ešte odber onkomarkera HE-4.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, že keď mám dlhé roky problémy so Streptococcus agalactiae v pošve, či by to mohlo spôsobovať aj reumatoidnú artritídu, pretože už asi mesiac a pol ma pobolievajú kĺby a ASLO mám v norme, tak je to také zvláštne. Tiež by ma zaujímalo, či náhodou Streptococcus agalactiae nemôže spôsobovať anémiu, keďže som sa dočítala, že ide o hemolytického streptokoka a na anémiu som bola pred tromi mesiacmi liečená. Ďakujem za odpoveď.
    Streptococcus agalactiae nespôsobuje ani reumatoidnú artritídu, ani anémiu.
  • Dobry den. Mam 26 rokov. Vzdy ked mam pohlavny styk s mojim priatelom vyhodia sa mi vyrazky podobne stipancom od komara v poslednej dobe sa mi robia po celom tele ale uz nie len po sexe ale stale v noci nemozem spavat lebo ma to strasne svrbi. Viete mi pomoct alebo poradit o co ide ? vopred dakujem za odpoved
    Navštívte imunoalergológa a kožného lekára, aby sa k nálezu vyjadrili.
  • Dobrý deň mala som chránený ale aj nechránený pohlavný styk s partnerom,lenže neurobil sa domňa.mešká mi menštrulácia,nemávam ju pravidelnú,mám žltý výtok v hustejšej konzistencii robila som si test a bol pozitívny lenže ja nemám žiadne príznaky,necítim sa na to byť tehotná .Mohol mi výsť test pozitívne a meškať mi menzes aj kôli nejake infekcii ktorá súvisí s tým výtokom? dakujem za odpowed
    Ste tehotná. Zápal pošvy a výtok môžete mať aj v tehotenstve.
  • Dobrý deň.chcem sa spýtať, mám 2 dni pred menštruáciou a mám bolesti v podbrušku, pred tým sme sa s priateľom o seba obtierali uplne nahy ale nemali sme pohlavný styk môže sa stať že som tehotná? alebo klasické príznaky pred menštruáciou. Ďakujem.
    Ak sa ejakulát dostal do pošvy, tak tehotná byť môžete.
  • chcem sa spytat preco sa nemoze pouzivat clomatrizum v priebehu menstruacie,,,
    Vaginálna tabletka sa menštruačnou krvou vyplaví a nemá účinok. Váš gynekológ vás nepoučil? Počas menzes sa môže použiť vaginálne antimykotikum Gynazol, ktorý je upravený zvláštnou technikou a krvou sa nevypláchne.
  • Dobry den, minuly tyzden som mala po pohlavnom styku neuveritelne krcovite bolesti v podbrusku. Neuveritelne sa to stupnovalo zacalo mi byt aj na vracanie a mala som pocit, ze ma prezenie (hnacka) ale, len som trosku vracala a asi mala znizeny tlak. Tato bolest a nevolnost bola neuveritelna a nevydrzatelna musela som si lahnut a priatel mi dvyhol nohy do vzduchu. Bolesti po 10 minutach presli. Teraz mam menstruaciu takze ku gynekologicke je asi zbytocne ist. Prosim neviete co to moze byt? Doteraz som take bolesti nemavala. Dakujem
    Príčina týchto bolestí môže byť rôzna, po menzes navštívte svojho gynekológa, aby vás vyšetril.
  • Dobry den, chcela by som sa spytat, kedze ked som volala pre termin k mojej pani doktorke bolo mi povedane ze ma dovollenku a zastupujuca nema cas... Zmenila som partnera a ku vsetkej vasni doslo, kym mi este nestihla uplne skoncit mensturacia, nikdy som s tym nemala problem, takze som to nepovazovala za nieco zle. odvtedy sme spolu boli skoro kazdy den, cele to trvalo asi 6 dni, vcera sme spolu boli celu noc a akosi ma to cele bolelo, vravel mi ze za tych 6 dni som mala strasne stiahnute svaly vnutri, to som si myslela ze je zo stresu a tuto poslednu noc ma to aj dost bolelo, aj ked som bola vlhka. Toto som si myslela, ze je tymi 6 dnami, kedze predtym som sex tak casto (ani s vacsim penisom) dlho nemala. lenze vcera vecer sa mi ibjavil problem strasne ma bolelo v podbrsku stale som mala nutkanie na mocenie a stale to bud neslo alebo malo, dost som na to tlacila ale aj tak to neslo, nakoniec som zaspala a dnes rano bolo vsetko fajn prvy krat, ale o chvilu som zas potrebovala na toaletu, a znovu tak malo mocu s primesou krvi a este to aj stipalo. Dakujem za odpoved :(
    Máte zápal močového mechúra, zájdite na urológiu, aby vás urológ vyšetril a dal vám liečbu.
  • Dorbý vecer chtela jsem se zeptat mam cukrovku detskou prvniho stupne a potrebovala bych antikoncepci je nejaka v hodna a je nutna prvni prohlidka k tomu? dekuju.
    Pred nasadením antikoncepcie je nutné gynekologické vyšetrenie. Gynekológ by vám mal podľa vašej anamnézy vybrať vhodnú antikonceoiu, ja by som pre vás volila vaginálny krúžok.
  • Dobrý deň, mám 22 rokov a chcela by som znova začať brať antikoncepciu, niekedy som brala Tri-regol a nemala som žiadny problém, len som na dlhší čas odcestovala, tak som ich vysadila. Na internete som sa dočítala aj o vaginálnych krúžkoch, tak by som sa Vás chcela spýtať, čo by ste mi odporučili. Pravdaže sa chystám ku svojmu gynekológovi, no až po menštruácii. Menštruáciu mávam pravidelne, no budúci mesiac by som ju potrebovala posunúť, tak by som sa Vás tiež chcela spýtať, či by ste mi skôr poradili nejaké tabletky na oddialenie, alebo naopak či by som ich mohla dostať skôr. A ešte posledná otázka, či mám potom radšej začať s tou antikoncepciou až od toho ďalšieho mesiaca, alebo by to nevadilo aj teraz pri tom posune. Za všetky rady Vám vopred ďakujem.
    Antikoncepciu môžete zodpovedne začať užívať až po gynekologickom vyšetrení. Ja by som vám doporučovala vaginálny krúžok, moje pacientky sú s týmto typom antikoncepcie veľmi spokojné. Lieky na odloženie menštruácie vám musí predpísať váš gynekológ, voľne vám ich v lekárni nepredajú.
  • Dobry den. Lekar mi zistil vaginalnu mikozu, prespisal mi lieky. ktore si mam vkladat do posvy a aj lieky ktore mam uzivat ustami. O prelieceni partnera nic nespominal. Na roznych forach som citala ze by to bolo dobre preliecit sucastne. Teraz mam dilemu...
    Partner sa lieči v prípade, že má ťažkosti- môže navštíviť dermatovenerológa, alebo urológa.
  • dobry den minuly mesiac som vynechala menstruaciu tym ze som zacala brat bez prestavky nove balenie HAK je problem ak by som to spravila 2 mesiace za sebou? ake su rizika? nikde to neviem najst, za odpoved vopred dakujem
    Žiadne riziko pri dlhých cykloch neexistuje. Vždy užite celé dva blistre antikoncepcie a až potom si urobte pauzu na menzes.
  • Dobry den, mam vyoperovane slepe crevo po tom, ako prasklo. Je mozne, ze by som z toho dovodu nejake zrasty na vajickovodoch? Da sa to nejako zistit? ovplyvni to nejako sancu otehotniet? alebo to zistim az ked sa mi nebude darit otehotniet? A este jedna otazka, vysadila som antikoncepciu este v aprili, nasledne na to som mala velmi dlhy az cez tridsatdnovy cyklus, no tento mesiac mi prisla menstruacia uz po necelych dvoch tyzdnoch. Moze to suvisiet este s hormonalnymi vykyvmi po vysadeni HAK? Dakujem
    Po operácii appendixu s komplikáciami mohli vzniknúť zrasty, dajú sa zistiť len laparoskopicky. Laparoskopia sa však nerobí bez indikácie, preto sa vykonáva vtedy, ke´d žena nemôže otehotnieť. Nepravidelnosť menzes znamená hormonálnu nerovnováhu, keď sa to bude opakovať, zájdite za svojím gynekológom.
  • Dobri den, na velkych pyskoch ohambia vedla klitorisu sa mi objavila hrcka, ktora ma na dotyk boli. Co by to mohlo byt nejaky vred alebo nieco zdurene .. Dakujem za vasu odpoved .
    Môže to byť absces, zájdite na vyšetrenie ku gynekológovi.
  • Dobry den, samozrejme doverujem svojmu gynekologovi. Bola som vsak napochybach hlavne preto, ze v pribalovom letaku k antikoncepcii Mercilon je uvedene ze vyssie riziko otehotnenia je najma vtedy ak sa vynecha tableta na zaciatku v 1. tyzdni z balenia (a v tyzdni pred vynechanim bol pohl. styk) a na konci balenia. Pochybila som vsak iba s jednou tabletkou ako uvadzate, takze som uz kludnejsia. Dakujem za prechadzajucu odpoved aj vysvetlenie.
    Rada som pomohla.
  • Dobry den, moj manzel ma hepatitidu c, zatial sa na nu nelieci. Cakame na schvalenie liecby poistovnou. Zaujimalo by ma, ci mozem otehotniet prirodzenym sposobom pokial parner nezacne liecbu? Je tam riziko prenosu virusu na mna alebo na plod? Dakujem, E.
    Hepatitída C sa pohlavným stykom prenáša.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať bola som u gynekológa a zistil mi, že mám viac filikul ako normálne bežné ženy, da sa to nejak liečiť alebo nie? je možné že tieto folikuly mi možu robiť akné? Dá sa pri takejto diagnoze normálne otehotnieť? Dakujem
    Mať folikuly nie je diagnóza, folikuly drobné dutinky obsahujúce vajíčka. Diagnózou je syndróm polycystických ovárií, kedy sa vylučuje viac testosterónu- mužského pohlavného hormónu, ktorý môže spôsobovať akné. Otehotnieť môžete.
  • Dobry vecer chcela by som sa Vas spytat ze mi doktorka pedpisala Fluomizin a som v 18 tyzdni tehotenstva či to nemoze poškodiť plod.Pani doktorku som vymenila za lekara lebo som jej nedoverovala ani v mojom okoli jej vela zien nedoverovalo tak sa radsej informujem ci tie tablety mozem vkladat.Predpisala mi ich preto lebo mam stale vytok-bielej farby,niekedy tvarohovity.Velmi pekne dakujem za odpoved..Dobru noc.S pozdravom Lucia
    Fluomozin plod nepoškodí, môžete vašej lekárke dôverovať. Fluomizin lieči bakteriálnu vaginózu, ktorá môže spôsobiť aj potrat.
  • Dobry den. Beriem hormonalnu antikoncepciu (Mercilon), ale vynechala som jednu tabletku v 1. tyzdni z balenia, konkretne piatu (sobota). Zjedla som ju s 11 hodinovym omeskanim (v nedelu rano), podla letacika je do 12 hodin omeskania este stale zabezpecena ochrana. Dalsiu som uz brala podla planu (nedelu vecer). Nechraneny pohlavny styk som mala v utorok poobede (vtedy som vlasne zacala nove balenie 1. tabletkou) a potom aj stvrtok rano (asi 8:00) ten istý tyzden, pricom sa ejakulat dostal do posvy. Tabletky beriem dalej ako by som mala, zjedla som v nedelu rano tu vynechanu (po 11 hodinach), dalsiu v nedelu vecer, v normalnom case ako som mala. Kontaktovala som svojho gynekologa, ktory tvrdi ze na zaklade takehoto postupu na 99 percent nemozem byt tehotna, ale najblizsich asi 10 dni mam mat chraneny pohlavny styk resp. ziadny ak nechcem otehotniet. Mna vsak skor zaujima ci na tehotenstvo moze mat vplyv ten stvrtkovy pohl. styk predtym. Podla dostupnych informacii vraj spermie v tele zeny preziju par dni, aktivne a schopne oplodnenia su vsak 48 hodin. Tehotensky test si mozem robit asi az 10-14 dni po styku aby bol hodnoverny, pokial viem. Chcem sa teda spytat ci je mozne gynekologickym vysetrenim zistit ci som tehotna, resp. ci je moznost otehotnenia pri horeuvedenom postupe a nedodrzania presneho terminu tabletky. Dakujem za odpoved!
    Gynekologickým vyšetrením sa dá zistiť gravidita 5-6 týždňová,takže je úplne nemožné zistiť graviditu týždeň po pohlavnom styku. Fyziologicky oplodnenému vajíčku trvá týždeň, pokiaľ sa zahniezdi v maternici. Ak ste pochybili iba s jednou tabletkou, nemôžete otehotnieť. Prečo neveríte svojmu gynekológovi?
  • Dobrý deň! Obraciam sa na Vás s prosbou o radu. Môj problém sa týka akné. Mám 25 rokov a vyskúšala som všetko, čo sa len dalo, no nič môj problém nevyriešilo. Brala som aj antikoncepciu, no tá má účinok, len pokiaľ ju beriem. Po vysadení sa hormóny zase dajú do pôvodného stavu. Existuje v súčasnosti nejaká účinná forma liečby? Ako sa dá napraviť hormonálna nerovnováha? Na akého odborníka sa mám obrátiť? Na gynekológa, endokrinológia či dermatológa, Dermatológ dáva len mastičky a vodičky, prípadne nejaké lieky, ktoré nenapravia hormonálnu nerovnováhu.. Neverím, že v 21. storočí neexistuje liečba na akné... Ďakujem za radu!
    Ja by som vám doporučovala liečbu u dermatológa, antikoncepcia vážne účinkuje iba počas jej užívania a problém nerieši. Užívali ste už Roacutane?
  • Dobrý deň chcem sa spýtať či je normálne že keď som užila Escapelle ( tabletku po..) dostala som menštruáciu na čas a aj bola normálna ale stále mám nejaký ten krvavý výtok skoro ako menštruáciu a trvá to už 2 týždne ... je to normálne po tejto tabletke ?
    Nie je to zvyčajné po užití Escapelle, musíte zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý den, prosim Vás chcela by som sa Vás opýtať, som tehotná v siedmom týždni, pred týždnom som bola v nemocnici, hospitalizovana ako hroziaci potrat,vcera bol týžden co som doma a v noci som dostala bolesti v podbrusku, nie moc silne a pocula som puk puk a potom som dostala bolesti ako keby mi zacinala menstruacia. ale dnes mi už nic nie je, Mohli by ste mi prosim poradit ci ide o potrat alebo nie? lebo k lekarovi mam ist až 16.8. na dalsiu prehliadku. V minulosti sa mi to stalo uz dva krat, ale predtým sa nam narodila kraSNA DCERKA Petronelka, zdrava a vsetko bolo bez komplikácii. po nej tie dva potraty a teraz toto, Prosim co si o tom myslite? Je sanca že to žije? Ked to tam puklo? Za vsetky rady vam vopred dakujem.Dovidenia
    Potrat sa nikdy neprejavuje zvukom pukania! Choďte ihneď ku svojmu gynekológovi, žiadne presviedčanie cez internet vám nepomôže.
  • dobrý den ,moja priatelka má problem s nepravidelnou menštruáciou,má dlhé cykly niekedy nemá menzes aj pol roka,užíva HAK ,no chcela by to vysadiť, čo na prirodnej báze by ste odporučila pripadne aká uprava životosprávy je vhodná dakujem
    Životospráva nenapraví nepravidelný cyklus, ktorý je pravdepodobne spôsobený hormonálnou poruchou. Je potrebné gynekologické vyšetrenie, vyšetrenie hormonálneho profilu a podľa nálezu je možné dať liečbu- nie antikoncepciu.
  • Dobrý deň, 3 roky som užívala anitkoncepciu Jeamine (môj gynekológ mi ju predpísal, nakoľko som mala hormonálnu poruchu a silno som krvácala). Momentálne som vysadila tabletky, keďže by som chcela otehotnieť. Menštruácia mi trvala 6 dni, potom už po 10 dňoch som mala opäť menštruáciu ale táto mi trvá už 14 deň, čo ma veľmi znepokojuje.
    Musíte ísť na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi, je to dysfunkčné krvácanie.
  • Dobry den. Uz 10 rokov uzivam antikoncepciu,poslednych 6 rokov Minervu. Mám pocit ako keby som vobec nemala chut na sexualny styk s manzelom a pritom ho velmi chcem a lubim. Ja si myslim ze za to moze antikoncepcia lebo to tiez je vedlajsi ucinok. myslite si ze by som ju mohla vysadit uplne? Zijem v Holandsku a tu nemozem ist ku gynekologovi preto by som rada prijala Vasu odpoved. Pekny den! Zuzi
    Skúste túto antikoncepciu vysadiť a zistíte, aké máte libido bez nej. Potom je možná aj zmena antikoncepcie, t.č. už je k dispozícii antikoncepcia s prirodzeným estrogénom aj gestagénom- volá sa Zoely.
  • Dobry den, na preventivnej prehliadke mi moj lekar predpisal Fluconazol 150mg 1 tabletu kvoli slabej infekcii, pokusame sa s manzelom o babatko a tak sa chcem spytat, ci to nevadi, ze som tuto jednu tabletu uzila ak by som otehotnela. Dakujem.
    Je to antimykotikum a v prípade gravidity je nevhodné.
  • Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Mala som nechránený análny pohlavný styk, a do 30 hodín som užila escapelle, žiadne vedľajšie účinky sa nedostavili. Po 5 dňoch od užitia som začala špiniť na hnedo a trvalo to až do termínu menštruácie, ktorá mala prísť 18.7. Prišla načas, ale trvala iba 3 dni a zvyčajne mi trvá 5 dní, ale po týchto 3 dňoch opäť špiním.Inak sa cítim normálne. Môžem byť aj po užití tabletky tehotná aj ak nemám žiadne príznaky, Lebo viete, mala som menštruáciu iba 3 dni a niekde sa uvádza že ženy otehotneli aj po podaní tablety. A menštruácia im prišla v čas. A ešte sa chcem opýtať, či záleží na čase, kedy si žena urobí tehotenský test? Je jedno či ráno, alebo cez deň a koľko krát treba test opakovať, ? dakujem.
    Krvácanie môže byť zmenené užitím Escapelle. Jeho účinok nie je 100%, záleží na dobe užitia tabletky od nechráneného pohlavného styku. Ak ste mali iba análny styk a ejakulát sa nedostal do pošvy, nemôžete byť tehotná.
  • Dobrý deň pani doktorka,chcem sa opýtať na môj problém.Mám nepravidelnú menštruáciu,dostala som ju po 53 dńoch a potom som krvácala asi 17 dni,krvácanie nebolo silné,skončilo mi ,a ďalšiu menšruáciu som nedostala.mala som dostať 9.7.2012 ale dodnes som nedostala.Mám 47 rokov.Bola som na vyšetrení,mam len velmi malu cistu,lekár mi dal hormonálne lieky ale nerobili mi dobre ako mam postupovať dalej.Dakujem.
    Mali ste mi napísať, aké lieky vám dal váš gynekológ, aby sme sa mali od čoho odraziť. Vo vašom veku sa jedná s najväčšou pravdepodobnosťou o anovulačné cykly, kedy žena potrebuje doplniť hormón druhej fázy cyklu. Preto by vám stačilo užívať 15-24-tý deň cyklu nejaký gestagén- napr. Norethisteron, duphaston,Utrogestan, Lutenyl a p. a menzes bude pravidelný. Ak už začínate mať návaly, treba vám odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu a nasadiť vám hormonálnu substitučnú liečbu.
  • Dobry den. Chcem sa opytat na moju zmenu co sa tyka menstruacie. Meska mi 10 dni. Pobolieva ma v podrusku. Mam biely vytok ktory nezapacha ani nesvrbi nepali. Mam naliate posledne tri dni prsia a velmi citlive bradavky. Robila som si tehotenske testy ale vysli negativne. Chodim casto na malu potrebu ale myslim ze to je skor tym ze pijem viac vody. Priatel mi povedal ze citi zmenu v mojej posve. Okolo krcka maternice akoby nejakr napuchnutie alebo nejake stiahnutie. Moja bolest v podbrusku nieje v oblasti vajecnikov ale maternice. Taka tupa bolest. Neboli to moc ale citim to skoro stale. Pred tym som brala 5 dni antibiotila pretoze som mala zapal mocovych ciest. Mozr to sposobit tieto moje problemi? Prosim poradte mi pretoze som v zahranici a k lekarke sa nedostanem tak rychlo. Vopred dakujem!!!
    Potrebujete gynekologické vyšetrenie, bez neho sa diagnóza nedá stanoviť.
  • Dobrý deň. Pred dvoma týždňami som bola u gynekológa a on mi zistil mykózu. Predpísal mi Fungicidín masť a ešte Medoflucon 2 krát( užíval sa 1 krát do týždňa). Teraz mám 5 dní do menštruácie a včera som mala styk s priateľom a potom som si našla na nohavičkách malé množstvo krvi. Môže to byť skoršia menštruácia, alebo to môže byť iný problém?..Ďakujem za odpoveď.
    Choďte ku svojmu gynekológovi, môže to byť menzes, aj iný problém, ktorý sa bez vyšetrenia diagnostikovať nedá.
  • ahoj, mam taky mensi problem no asi aj vacsi, tak je to taky ze uz asi 4 mesiace len pocas menstruacie krvacam aj zo stolice, teda ja si to myslim sestre som sa zdoverila a ona nemaj stracjh asi si utrela dalej a utrela si si aj vaginalny vchod.. no to ma nejak neukludnuje. k doktorovi som chcela ist len ma prave dovolenku a ja som odcestovana teda zijem v anglicku. ked som si dala tampon nic som nenasla ziadnu krv ..prosim o radu ...dakujem
    Okrem gynekologického potrebujete aj gastroenterologické vyšetrenie.
  • Dobry den ja by som chcela vediet, ze ci mozem ocakavat nejake zlepsenie pri androgennej alopecie, ak uzivam tabletky chloe? Dakujem za Vasu odpoved!
    Antikoncepcia Chloe obsahuje antiandrogén, takže počas jej užívania by sa mala znížiť hladina androgénov u vás a tým pádom by sa malo zmierniť vypadávanie vlasov.
  • dobri den chcem sa spitat mala som nechraneni stik.a uz je od toho 7 dni a pobolievaju ma vajecniki co to znamena dakujem.
    Bolesť v oblasti vaječníkov nie je známkou gravidity.
  • ešte som zabudla dodať,že neberiem antikoncepciu.dakujem
    OK
  • Dobrý deň. Už viac ako 2 týždne pozorujem,že mám bolesti v prsníkoch,a presne po celu tu dobu mam aj zmenené ph v pošve,je ešte kyslejšie ako normálne.Mám 32 rokov,svoj cyklus mám pravidelne ako hodinky,o týždeň by som to mala dostať.Bolesti v pošve nepociťujem a výtoky tiež nemám.Za odpoed vám vopred dakujem.
    Musím podotknúť, že ste nepoložili otázku.
  • Dobry den, chcem sa opytat, mam 47 rokov, ci sa pri pripadnom zacati prechodu moze zmenit aj tvar vajecnikov? Dakujem za odpoved.
    Po prechode sa zmenšuje objem vaječníkov, tvar sa nemení.
  • Dobrý deň, 23.7. mi začala menštruácia a okolo 28meho mi skončila. no včera 2.8. sa mi spustila znovu krv, za posledne 4 hodiny okolo 9 ml. používam ladycup takže si to viem celkom dobre zmerať. neviem či to može byť dačo akútne. len prednedávnom som sa presťahovala do ineho mesta a nemam tu gynekologa, neviem či mam počkať lebo čo. Dakujem
    Ak bude krvácanie pokračovať, zájdite na gynekologické vyšetrenie. Ak nemáte gynekológa, navštívte pohotovosť.
  • Dobrý deň chcela by som sa Vás opýtať či je pravda , že v tehotenstve sa od určitého týždňa tehotenstva nesmú dvíhať ruky nad hlavu , kôli riziku obtočenia pupočnej šnúry dieťatku okolo krku, alebo to má aj nejaké iné príčiny ? Ďakujem Vám za odpoveď.
    Toto tvrdenie je úplná hlúposť a nezakladá sa na pravde.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať či je normálne, že 9 mesiacov po interupcii mám stále slabú menštruáciu (trvá 5 dni, ale je veľmi slabá). Mám 29 r. Je to normálne, alebo mám isť na vyšetrenie k lekárovii? Bolesti nemám. S priateľom by sme chceli malé, no nedarí sa mi otehotnieť. Ďakujem za odpoveď.
    Zájdite ku svojmu gynekológovi. Pokiaľ pred interrupciou menštruácia nebola takáto slabá, tak je potrebné vyšetriť, prečo nastala zmena.
  • Dobrý deň, mám problém s HAK (Lyndynette 30). Teraz mám 22 rokov. V minulosti som túto HAK už brala 4 roky a všetko bolo bez problémov. Na rok a pol som ju vysadila a opäť pred troma mesiacmi začala užívať. Prvé dva mesiace som mala špinenie a pod., bola som aj u lekára,ale povedal, že to je v poriadku. Teraz je tretí mesiac, čo ju beriem a po 7-im tabletkách som dostala opäť menštruáciu a trvá už 8 dní. Tabletky však beriem normálne, neprestala som ich užívať. Vedeli by ste mi prosím poradiť, čo mám robiť alebo ako ju mám zastaviť?...nechcem isť opäť lekárovi, lebo mi určite povie, že to je normalne, ale v týchto letných mesiacoch by som ju naozaj nechcela mať tak často.:) ďakujem za odpoveď
    Takéto opakované krvácanie nie je v poriadku. Skúste užívať Ascorutin v dávke 3x2, ale ak krvácanie neprestane po týždni užívania, budete musieť zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • dobry den chcem sa spytat ...som v 28 tyzdni tehotenstva a ked som cikala tak som si utrela krv...sla som do nemocnice a nasadili mi ascorutin a povedali ze to nic nieje vazne...lenze odvtedy co jem tie pirule som mala taky trochu silnejsi vytok biely priesvitny a teraz zakazdym ked sa idem vycikat tak si utrem take hnedkaste az krvave co to moze byt mam hned utekat do nemocnice alebo ja neviem ...bojim sa o svoju malu aby sa nic nestalo...doteraz bolo vsetko v poriadku nechapem....mam slabu placentu ze mi praskla zilka ale doktor nevidel na sone ziadnu modrinku ani nic...a nenamaham sa poradte prosim dakujem velmi pekne
    Akonáhle uvidíte krvácanie, choďte na vyšetrenie, môže sa jednať o hroziaci potrat.
  • Dobrý deň. Užívam antikoncepciu Triquilar 7. mesiac. Mám 17 rokov. Všimla som si, že moja menštruácia sa veľmi zmenila, ale viem, že to je normálne. No táto je veľmi slabá, až tak , že mi stačí jedna vložka denne. Obávam sa, či nemôžem byť tehotná. Nevynechala som žiadnu tabletku, len take 2 hodinove rozdiely brania, viac nie. Mala som nechránený pohl. styk, no nedošlo k ejakulácíí dnu. dakujem
    Počas užívania antikoncepcie môže byť menštruácia veľmi slabej intenzity, ak ste neurobili chybu v užívaní, gravidity sa nemusíte báť.
  • Dobrý deň, už vyše pol roka mám bolesti pri styku najma pri hlbšom vniknutí.V posledných mesiacoch sa k tomu pridružilo časté močenie a nutkavý pocit sa isť vymočiť.Pálenie pri močení necítim.Urologické vyšetreniania su v poriadku moč sterilny -sono ok. aj po gynekologickej stránke dr nič nenašla, aj ked kultivacia z posvy mi nebola robena. kde moze byt problem? dakujem za odpoved
    Môže sa jednať o endometriózu , alebo zrasty v malej panve. Ja by som vám doporučovala absolvovať laparoskopické vyšetrenie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa vas opytat na vaginálnu mykozu....zase sa mi vratila toto leto, bola som na jednom hudobnom festivale a verte mi na hygiene si davam zalezat aby bolo vsetko ok ale kedze bolo velmi teplo tak sme sa cely den oblievali vodou a ja som chodila cely den v mokrych plavkach...takze predpokladam ze si za to mozem tento raz sama, ale tentokrat to bolo naozaj na nevydrzanie a este k tomu som brala dva blistre antikoncepcie po sebe aby som nemala na dovolenku menstruaciu tak teraz neviem ci som to tym este viac nezhorsila, lebo ked uz som potom mala pauzu pred menzesom tak som spinila. Moja otazka znie ci mam vymenit antikoncepciu alebo radsej nebrat dve balenia po sebe ked chcem oddialit menstruaciu. Dakujem
    Pokojne si menzes odkladajte nadkladaním blistrov antikoncepcie. Antikoncepcia sama o sebe zvyšuje pravdepodobnosť rozvoja mykózy a to svojím obsahom hormónov. Zmena značky antikoncepcie vám nepomôže.
  • Dobry den.Chcem sa spytat,ci sa laparoskopia,alebo hysteroskopia moze robit aj v pripade,ze nieje zistena pricina potratov..Ci to moze dopomoct k zisteniu priciny.4x som potratila a zatial nezistili ziadnu pricinu..komplet vysetrenia su v poriadku..Dakujem za odpoved.
    Áno, tieto diagnostické metódy môžu pomôcť nájsť príčinu potratov.
  • Dobry den ..chcela by som sa spytat ..pred pol rokom som zacala mat problemy s zkrvavym vytokom mimo cyklu a aj po pohl. styku,,tak som navstivila gynekologa ,,,,,vysledky boli vela streptokokoch ,,papilovirus bol neg ..vysledky citologie boli 2-3 ,,nasledne som sa od partnera dozvedela ze posledny rok mi bol viac krat neverny a striedal partnerky ,,moja otazka znie ,,ci som tie streeptokoky nemohla dostat od mojho muza ,,aj ked moj lekar mi tvrdil ze pohl. ochorenie nie je ziadne ,,a este by som sa chcela spytat ci zmenu citologie mi mohli ovplyvnit,,streptokoky,,moj lekar mi tvrdi ze nie ,,Dakujem za vas nazor
    Streptokoky ste od partnera nedostali, ani neovplyvňujú výsledok onkocytológie. Nepíšete, či ste absolvovali vyšetrenie na chlamýdie a ureaplazmy+mykoplazmy, to by mohlo spôsobiť ťažkosti.
  • dobry den chcela by som sa opytat brala som mesiac antikoncepciu Softine momentalne mam tyzdennu prestavku vcera som zobrala prvu tabletku antibiotik Azitromycin tak sa chcem opytat ci dostanem menstruaciu ked beriem antibiotika dakujem za radu
    Áno, dostanete.
  • Dobrý deň, pani doktorka, mám za sebou dva potraty, prvý 2/2012 v 4tt (islo o spontanny potrat bez kyret), druhý 5/2012 v 9tt s naslednou kyretazou 10.5.2012. Odvtedy mam uz tretiu menstruaciu, v presnom pravidelnom cykle, robila som si aj ovulacne testy, boli pozitivne. Chcem sa ale spytat, ci, ake a kde v BA nam mozu s partnerom spravit vysetrenia, ktorymi sa da prist na pricinu dvoch za sebou nasledujucich potratov? Moj gynekolog na to reagoval, ze podobne vysetrenia sa robia az po tretom potrate, ale my by sme tomu radi predisli, kedze mam uz 34 rokov. Druha vec, na ktoru sa chcem opytat - po kyrete som sa snazila vyhybat fyzickej namahe, ale minuly tyzden som dvihala a tahala velmi tazke veci, pocas coho som citila silny tlak v podbrusku. Ked mi prisla menstruacia, mam silne bolesti, nie klasicke menstruacne, ale pocitujem to ako vyslovenu bolest maternice. Mohla som si nejako mechanicky poskodit, natrhnut, proste spravit nieco s maternicou? Naozaj nerada by som si svojou prehnanou aktivitou sposobila este aj taketo problemy :( Dakujem velmi pekne za odpoved a za vas cas
    Fyzickou námahou ste si maternicu nepoškodili. Neviem, aké testy máte na mysli, pravdepodobne genetické vyšetrenie a hematologické vyšetrenie. Na tieto vyšetrenia vás môže odoslať váš gynekológ, robia sa na oddelení klinickej genetiky a na hematológii. Nie vždy vám však tieto vyšetrenia dajú odpoveď na otázku, prečo nastali potraty. Odbery na infekčné príčiny potratov vám môže gynekológ urobiť v ambulancii.
  • Dobrý deň, mala by som otázočku. Je možné, aby mi krátko pred dvadsiatkou začali rásť prsia ? antikoncepciu neberiem, nepriberám a prvú menštruaciu som mala v 12 rokoch. Za odpoveď vopred ďakujem.
    rast prsnej žľazy závisí od vašej hormonálnej situácie, ak sa práve teraz mení, tak sa prsníky môžu zväčšovať.
  • Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať či je 21 dňový cyklus príliš krátky, ak áno tak čo by mohlo byť príčinou a či je vhodné zájsť ku gynekológovi a požiadať o hormonálne vyšetrenie.Ďakujem
    Samozrejme, mali by ste zájsť ku gynekológovi a opísať mu svoj problém. On sám rozhodne, aké vyšetrenia vám urobí.
  • Dobrý deň, začala som po prvý krát s užívaním antikoncepcie KarHleight, môj problém spočíva v tom, že som sa pomýlila s užívaním 2.týždňa, neužila som tabletku podľa šípky (namiesto \"stredy som užila utorok\"), dnes som už pokračovala normálne, neviem, čí pokračovať s užívaním ďalej alebo začať nové balenie. MUsím sa záväzne orientovať podľa šípky? Ďakujem
    Žiadnu chybu ste neurobili, tabletky rovnakej farby obsahujú tú istú hormonálnu dávku, takže podľa šípky sa nemusíte orientovať.
  • Dobrý deň chcela by som sa opýtať doposiaľ som mala menzes vždy po dobu 8 až 9 dní.Ale tento mesiac sa mi to skrátilo o polovicu a menzes som mala len 4 dni čo je u mňa nezvyčajné,preto sa chcem opýtať či by to nemohlo byť signálom toho žeby som mohla byť tehotná.Ďakujem za odpoveď
    Zmena intenzity a dĺžky trvania menštruácie je signálom, že sa niečo môže diať. Preto by ste mali navštíviť vášho gynekológa.
  • Dobrý deň, ja sa potrebujem opýtať na možné tehotenstvo. Pred 12 dňami som mala síce chránený pohlavný styk, bolo to však s najvyššou pravdepodobnosťou v čase mojej ovulácie. Uprostred cyklu, 14. deň. Samozrejme, po tom som očakávala príchod menštruácie, ktorá podľa môjho menštruačného kalendára mala doraziť zajtra - piatok. No dnes sa ráno u mňa objavilo krvácanie, ale bolo slabé a nepociťovala som bolesti, ktoré sa u mňa prejavujú pri a pred menštruáciou, no za posledné dni som namiesto toho mala žalúdočné problémy a bolelo ma brucho najmä okolo pupka (trvalo to 5 - 6 dní od štvrtku do utorka). Dnes večer som však zistila, že menštruácia mi akosi sama skončila, pričom ide o prvý deň (!) a neviem či toto teda naznačuje, že by som mohla byť tehotná alebo či je to psychologické, a moje obavy z tehotenstva sa pretransformovali do vystresovaného organizmu? Zároveň som čítala, že až by došlo k otehotneniu, 11- 12 dní po oplodnení sa presne takéto krvácanie môže objaviť. Rovnako som zabudla spomenúť, že išlo o prvý pohlavný styk, je normálne, že môj organizmus zažíva spomínané? Veľmi ďakujem za skorú odpoveď. L. M.
    Nič z popisovaného nie je normálne, preto zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobrý deň môžem sa vás opýtať ked som zobrala tabletku escapele 21.7 tak mi prišli krámy o 7 dni potom a mala som ich take nie silne .. ale vyskytol sa mi problém pretože som dostala zase krámy dneska 1.8. ... čo to može byť ? ... a keby som nevrala tuto tabletku tak dostanem krámy 4.8. ...ďakumem za pochopenie
    Môže sa jednať o nepravidelnosť spôsobenú užitím Escapelle, ale aj o hormonálnu poruchu. Preto by ste mali zájsť na gynekologické vyšetrenie.
  • dobry den chcela by som sa vas opytat ze preco mam take jemne krvacanie uzivam hormonalnu antikoncepciu uz asi tak dva roky a nikdy sa mi to nestalo zeby som skor zacala menstruovat ako som mala vzdy som mala v tej sedemdnovej pauze pravidelnu menstruciu uzivam antikoncepciu mercilon neviem ci to moze byt tym ze som v poslednej dobe schudla asi tak 10 kil dakujem vopred dovidenia
    Počas dlhodobého užívania nízkodávkovanej antikoncepcie sa občas stane, že sliznica maternice je taká nízka, že v nej praskajú drobné cievky a krvácajú. Kúpte si Ascorutin a užívajte ho v dávke 3x2. Ak sa krvácanie bude opakovať v ďalšom cykle, zájdite na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako dlho sa môže uživat Jeanine? Beriem to už 9 mesiacov bez prestavky a nebola som ani raz na odber krvi, na pečenove testy či je všetko v poriadku. Vopred ďakujem za odpoveď.
    Počas užívania antikoncepcie už niekoľko rokov nie je potrebné robiť vyšetrenie pečeňových transamináz. Antikoncepciu môžete užívať tak dlho, ako to potrebujete.
  • dobri ja by som sa chcela opitat mam sesternicu v nemocnici a je operovana na rakovinu vajecniku bol jej vyprany ale nejake zostatky ostali a maju jej robit sonda prosim vas co to znamena ma nejaku sancu sa dostat stoho dakujem.
    Bohužiaľ, na takúto závažnú diagnózu nemám dosť informácií. Mali by ste sa spýtať onkogynekológa, ktorý vašu sesternicu operoval.
  • Dobrý deň, obraciam sa na Vás s jednou otázkou. Nedávno som začala s užívaním antikoncepčných tabletiek Yasminelle. V nedeľu som užila poslenú (21.) tabletku. Od pondelka mám tzv. oddychový týždeň, počas ktorého by mala prísť menštruácia. Je streda a ešte ju stále nemám. Je to obvyklé, alebo s tým mám ísť ku svojmu gynekológovi? Počas prvého mesiaca sme s priateľom nemali nechránený pohlavný styk, takže tehotná by som nemala byť. Hlavným dôvodom môjho dopisu je to, že začiatkom septembra ideme na dovolenku. Ak mi menzes mešká tento týždeň a dostanem ho až napr. piatok, nabudúce by mal prísť v oddychovom týždni normálne bez meškania (utorok alebo streda) alebo podľa toho, ako teraz prišiel (piatok)?
    Menzes vám nemešká, príde v ktorýkoľvek deň v týždni bez tabliet.
  • Dobrý den chcela by som sa opýtať,či by som mohla brať antikoncepciu ked som chora na obličky?,máme to v rodine je to dedične..Ja by som to len preto brala,lebo chcem pribrať,som dosť chuda mám 22rokou a wážim 39kg,neviete mi niečo poradiť nato?Dakujem
    Nepíšete, aké ochorenie obličiek máte, ako ste vysoká a pokiaľ ste správne napísali vašu váhu, trpíte asi aj mentálnou anorexiou. Aby som sa mohla zodpovedne vyjadriť, musela by som o vás vedieť viac.
  • DObry den chcela by som sa opytat ze chcela by som mat pohlavny styk ale momentalne beriem lieky NORETHISTERON na posunutie menstruacie ci ho mozem mat .Dakujem
    Pohlavný styk môžete mať, Norethisteron však slúži na odloženie menzes, nie je to antikoncepcia.
  • Dobry den, som tehotna 16.tt a dr.mi na preventivnom odbere kultivacie nasiel streptokoka B a mozno aj kvasinky, ale tie velmi nespominal tak si niesom ista ci ich mam a predpisal mi fluomizin. Inac mam vriedok na cipku. Ja ale nemam vobec ziadne problemy, vytok, svrbenie, zapach atd.... Myslite ze je potrebne tieto tablety uzivat? Nerada pouzivam lieky a hlavne nie v tehotenstve a hlavne nie ked naozaj nepocitujem problemy,tak neviem co teraz. Alebo nedalo by sa pouzit nieco ine, prirodnejsie? Dakujem
    Fluomizin je vhodný na predchádzanie bakteriálnej vaginózy- premnoženiu anaeróbnych baktérií, ktoré by mohli spôsobovať ťažkosti v tehotenstve. Doporučujem vám ho užívať.
  • Dobrý deň, 2 mesiace úžívam bez prestávky antikoncepciu aby som si vynechala menštruáciu, teraz som však dostala slabšiu menštruáciu napriek nepretržitému užívaniu antikoncepcie. Mám ďalej pokračovať v užívaní alebo ju mám hneď vysadiť (7 dňová pauza)? Problém je to pre mňa veľký, lebo za 7 dní mám ísť k moru. Vopred ďakujem za odpoveď.
    Užívajte ďalej a v lekárni si kúpte Ascorutin, ktorý užívajte v dávke 3x2, krvácanie by malo prestať.
  • Dobry den normalne som vzdy mavala 28dnovy menstruacny cyklus ale neviem co sa stalo,zacala som mat 21dnovy.tak som zacala uzivat antiku kvoli uprave.uzivam uz druhy mesiac a z druheho blistra by som mala uzit este 5tabletiek ale dostala som menzes.je to normalne?dakujem
    Nie je to normálne, mal by vás vyšetriť váš gynekológ.Užívanie antikoncepcie hormonálnu poruchu nenapraví, menzes bude upravený iba počas užívania antikoncepcie.
  • Dobrý deň, som v 1.mesiaci tehotenstva (moja gyn.má dovolenku) a sme v Turecku na dovolenke. Gyn.potvrdila z krvi tehotenstvo, avšak na sone ešte nebolo nič vidno. Podľa hodnoty z krvi určila cca 2TT. Dostala som tu hnačky (tečie zo mňa len voda) a začalo mi mierne špinenie - svetlo hnedočervené. Čím to môžem zastaviť? ďakujem za radu, momentálne nie je na koho iného sa obrátiť...
    Krvácanie v gravidite môže byť hroziaci potrat a vo vašom prípade, keď nebolo ešte nič vidno ultrazvukom , sa môže jednať aj o mimomaternicové tehotenstvo. Hnačku zastavíte užívaním Smecty a diétou, pomôže aj čierne uhlie, ak ho máte. Nepredpokladám, že by ste so sebou mali Duphaston, ale aj tak je najprv potrebné gynekologické vyšetrenie.
  • dobry den chcela by som sa spytat ze ked som tehotna ako sa da tomu zabranit?je to asi tyzden co ma pocit ze som tehotna existuju neake tabletky ked sa to stalo asi 7 dni do zadu? dakujem za odpoved
    Aby ste sa presvedčili, či ste naozaj tehotná, mali by ste si urobiť tehotenský test. Ak už ste tehotná, nemôžete tomu zabrániť, možná je iba interrupcia v zákonnej lehote. Zabrániť otehotneniu sa predsa dá iba pred otehotnením!!
  • dobry den chcela by som sa spytat ze ked som tehotna ako sa da tomu zabranit?je to asi tyzden co ma pocit ze som tehotna existuju neake tabletky ked sa to stalo asi 7 dni do zadu? dakujem za odpoved
    Zabrániť sa dá otehotneniu a to užívaním antikoncepcie. Ak už ste tehotná, nedá sa nič robiť.
  • Dobry den.Chcem sa vas spytat,dnes som si vsimla na piskoch tmavsie sfarbenie.Neviem ci som to mala aj pred tym,ale vyzera to akoby som to mala spinave,je to v poriadku? a este sa vas chcem spytat,ukoncila som uzivanie antikoncepcie a ze aka je pravdepodobnost otehotnenia v prvom tyzdni vysadenia antikoncepcie.Za odpoved vopred dakujem
    Sfarbenie vašich pyskov by mal posúdiť váš gynekológ, ktorý vás pravidelne vyšetruje. Antikoncepčne ste chránená do menštruácie, potom v ďalšom cykle už nie.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať mám 17 rokov a dostala som skôr menštruáciu o 5 dní chcela by som sa spýtať že či to je normálne alebo či nie je nejaký problém..Pohlavný styk som nemala s nikým ale nechápem tomu
    Môže sa to stať, jedná sa pravdepodobne o hormonálnu nerovnováhu. Ku gynekológovi treba zájsť, ak sa skoršie krvácanie bude opakovať.
  • Dobry den prosim vas o radu ..mam podviazane vajecniky a posledne dva roky som nevedela dosiahnut orgazmus s musom viem to len ked si spravym sam ..mam priatela ktoreho to mrzy a mna este viac prosim vas poradte mi nieco napriklad aj lieky ale dobru radu dakujem co mam stym robit
    Mali by ste navštíviť sexuológa, problém bude podľa mňa psychického charakteru. Ak by ste mali telesný problém, nemohli by ste dosiahnuť orgazmus ani masturbáciou.
  • Chcela by som sa spýtať, mám už 5 deň silné krvácanie (cyklus)..no zvyčajne mávam 3 dní a potom len špinenie...čo to môže byť? Dá sa krvácanie nejako zastaviť bez návštevy lekára? Myslím nejaké babské rady.. ďakujem
    Bez návštevy lekára sa krvácanie zastaviť nedá.
  • Dobrý deň,chcela by som sa spýtať odkedy platí zákon a či je to teda zo zákona,že pacient si hradí sám krvné testy pri užívaní antikoncepcie.Ďakujem za odpoveď.Pekný deň prajem.
    Podľa WHO biochemické testy počas užívania antikoncepcie nie je potrebné robiť, platí to už niekoľko rokov, neviem presne koľko-cca 5.Tieto testy poisťovne gynekológom v tejto indikácii ani nepreplácajú, preto ak si ich želáte, možno vám ich urobiť ako samoplatcovi. Biochemické vyšetrenie vám v rámci preventívnej prehliadky robí všeobecný lekár a vtedy vám ich prepláca poisťovňa.
  • Dobrý deň. Doktor mi zistil t. vaginalis . Chcela som sa spýtať, ako a kde som sa mohla nakaziť. Je popr. možné, že to môžem mať z toho, že sedím niekedy po sprche v uteráku, aj keď je vlhký? S priateľom som mala vždy chránený sex s kondómom. Tak neviem, že ak by bol on nakazený,či by ma aj tak mohol nakaziť. A ešte by som sa chcela spýtať,či môže len žena nakaziť muža alebo aj muž ženu, lebo som čítala, že sa majú liečiť partnerka ale aj jej sexuálni partneri, ale nikde nie opačne (teda muž a jeho partnerky). Ďakujem veľmi pekne.
    Prenos nákazy je možný iba sexuálnym kontaktom a to obojstranne. Nie je možné preniesť nákazu mokrým uterákom.
  • Dobry den, uz 10 mesiacov sa snazime o babo a stale nic. Spermiogram v poriadku, moj hormonalny profit vysiel tiez v poriadku (3 DC) a stale nic.... Nepomohla ani dovolenka, ani \"triafanie\" podla merania velkosti vajicka.... ani nic. Viem treba trpezlivost, ale tazke to je.... Uz nevieme co mame este skusit... Doktor mi povedal, ze pockame co prinesie dovolenka, no nepriniesli sme si z nej nic :-( . Takze povedal, ze ak nic, ze skusime este tie prefuky vajecnikov. Myslite si, ze to moze pomoct??? Co by ste navrhla este vy?? Dakujem za Vas nazor.
    Ja by som vám doporučila laparoskopiu s chromopertubáciou. Je to operácia, kedy sa operatér pozrie do brucha a tiež sa zistí priechodnosť vajíčkovodov. Výhodou je, že pacientka spí a nemá bolesti.
  • dobry den mam 20 rokov a pred rokom som podstupila gynekologicku defloraciu v nemocnici. sex som este nemala nakolko som sa so svojim priatelom tesne po zakroku rozisla. teraz mam druheho a ked sme skusali pohlavni styk bolelo to tak ze sme museli styk preruzit, moze to byt koli tomu ze sa za ten rok moja posva opat stiahla??,alebo v co to moze byt a da sa s tym daco robit???vlhka som bola dost nechapem a uz som zufla z toho najskor defloracia a teraz ani sex mat nebudem moct mat??poradte prosim. som vadna?
    Doporučovala by som vám navštíviť sexuológa. Myslím, že príčinou vašej bolesti je strach a psychické napätie, ktoré vám odborník pomôže odstrániť.
  • Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu už sa cítim akosi rezignovane. Približne 11 rokov takmer bez prestávky užívam rôzne druhy antikoncepcie. Vždy sa mi jej nežiadúce účinky asi rok neobjaviujú a potom zrazu áno. Lenže nám už akosi došli možnosti a v poslednom polroku je to naozaj hrozné. Asi rok som užívala qlairu, potom sa začali objavovať nežiadúce účinky a pribrala som asi 4 kilá, potom sme to zmenili ale už si nepamätám na akú, no tam som priebehu dvoch týž. pribrala tri kilá, tak sme to zmenili a vrátili sme sa k yadine (ktorý bol v minulosti výborný, schudla som pri ňom, zlepšila sa mi pleť až kým prišla ročná hranica a objavili sa nežiadúce účinky a všetko bolo naopak), prvý mesiac som schudla dve kilá no už ten druhý som tri pribrala. Tak sme to opäť zmenili na lindinette 20 no a v priebehu prvého mesiaca som znova pribrala 2 kg. Prosím pomôžte, som z toho naozaj veľmi nešťastná, moje brucho vizerá ako po pôrode a v zrkadle sa vôbec nespoznávam. Už som aj rozmýšľala, že by som úplne vysadila HAK, ale nesmiem si dovoliť otehotnieť a ešte aj k tomu moja gynekologička odišla na dôchodok.
    Bolo by vhodné, aby ste šli na vyšetrenie ku endokrinológovi, aby vyšetril funkciu vašej štítnej žľazy a váš metabolizmus.
  • Dobry den! HAK som nebrala uz takmer 3 roky...lenze chystame sa na dovolenku a akurat v tom case mi vychadzal cyklus, tak som sa rozhodla ze HAK znova zacnem brat. beriem Lindynette 30 a bude to prvy mesiac, cize na dovolenke to bude druhy mesiac. Nebudem mat problemy ak si neurobim prestavku hned v prvy mesiac uzivana HAK? navyse po cely cas uzivania spinim tak sa bojim ze budem nakoniec spinit aj cez dovolenku kedze budem HAK stale uzivat...Dakujem za odpoved!
    Pokojne si môžete spojiť dva cykly, ale špiniť môžete. Skúste počas špinenia užívať Ascorutin 3x2. Antikoncepciu by ste si nemali nasadzovať sama, mali ste zájsť na gynekologické vyšetrenie.
  • dobry den velmi chceme s partnerom babatko ale nedari sa nam. skusame to už 9 mesiacov a nic. ja som bola na vysetreni a som v poriadku. priatel nebol avsak chce ist aj on ale nevie kam. a este jedna otazka ked ma partner prstuje hlbsie tak citi niaku hrudku alebo nieco ako zrazeninu a po chvilke ma krvavu ruku. co to je? dakujem pekne za skoru odpoved. pekný deň
    Partner by mal ísť na urologické vyšetrenie a vyšetrenie spermiogramu. Bez vyšetrenia vám nemôžem povedať, akú \"hrudku\" cíti váš partner vo vašej pošve, ani prečo krvácate. Mali by ste ihneď absolvovať gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry den, chcem sa opytat ci je mozne ze moja Mudr.mi predpise recept na HAK a da ho mojmu priatelovi aj ked nebude mat moju zdrav. karticku a ja jej dopredu nezavolam, pretoze som v zahranici. alebo je to individualne? Dakujem
    U mňa takéto niečo nie je možné. Každý lekár zodpovedá za to, čo píše a komu to píše a vy chcete bez dohody poslať ku gynekológovi cudzieho muža!! Podľa zákona o zachovaní osobných údajov sa lekár s cudzím chlapom nemá čo vybavovať!
  • Dobrý deň. Mám takýto problém. V sobotu som mala pohlavný styk a priateľovi sa zošmykol prezervatív a nenašli sme ho. Mohlo sa stať, že mi uviazol vo vagíne? Ja si osobne nemyslím, že je vo mne, pretože nemám žiadne bolesti v bruchu ani v podbrušku. Musím navštíviť gynekológa, (viete je to dosť trápne, ale mám obavy) či je nepravdepodobné, že je tento prezervatív ešte vo mne?
    Ak ste prezervatív nenašli, zostal určite v pošve( nie v bruchu!!). Uviaznutie prezervatívu v pošve sa neprejavuje bolesťami. Máte dve možnosti- buď si prezervatív vytiahnete sama, alebo navštívite gynekológa. Nebojte sa, nebudete prvá.
  • Dobry den 4.den mi meska menstruacia, robila som si tehotensky test, vysledok mal byt do 3 minut, do 3 minut vysiel test negativne, avsak po 4 a pol minute sa zacala ukazovat aj druha ciarka ale bola velmi slaba, boli ma pravy vajecnik a lavy prsnik, niekedy ma boli v podbrusku, chcem sa spytat ci mozem byt tehotna a ako mam teraz brat test bol potitivny alebo negativny? dakujem za odpoved
    Zájdite na gynekologické vyšetrenie, test z krvi a ultrazvukové vyšetrenie objasnia vašu diagnózu.
  • Dobry den. uzivam HAK a koli dovolenke som si posunula menstruaciu o 10 dni. takze som brala tabletky 21+ 10. potom som si dala 7 dnovu pauzu, normalne som dostala menzes. zacala som uzivat dalsi balícek a asi pri tretej tabletke som zacala znova krvacat. takto to uz trva 9 dni, mam si dat znova 7 dni pauzu, alebo douzivat tabletky do 21? dakujem
    Doužívajte celý blister. Ak si chcete menzes odkladať, tak užívajte vždy dva blistre za sebou, nie len určitý počet tabliet.
  • Dobry den,mam 37 rokov a jedno 11 rocne dieta,s manzelom sme zdravi a chceli by sme aj druhe dieta,zial sa nam nedari uz vyse 1,5 roka,neviete mi poradit co by sme mali robit?
    V prvom rade je potrebné zájsť ku vášmu gynekológovi, on už vie, ktoré vyšetrenia má urobiť.
  • Dobrý deň. Pred 4 dňami som zjedla poslednú tabletu na posunutie menštruácie Norethisteron, no menštruácia sa stále nedostavila. Už aj minulý cyklus som jedla tieto tablety, keďže sme išli na dovolenku, ale vtedy mi menštruácia prišla bez problémov. Je možné, že som si tým, že som 2 cykly za sebou jedla túto tabletku nejako ohlúpila organizmus a preto mi menštruácia ešte neprišla? Od doby, čo som mala menštruáciu naposledy som mala s partnerom pohlavný styk, avšak dávali sme si pozor a mali sme ochranu. Robila som si aj 2 krát tehotenský test, ktorý bol negatívny. Viete mi prosím vás povedať, prečo mi menštruácia stále neprišla? Ďakujem za skorú odpoveď.
    Môže sa jednať o hormonálnu poruchu, zájdite ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den už asi 2 tyždne ma pali pri močeni a svrbi a štipe pošva myslela som ze ma to prejde lebo obcas ma palilo a stipalo aj predtym.S manželom sa snažime o dieťa už vyše 3 rokoch. robila som si však tehotenský test Rapid clear viem že je to skoro po 1 dni vynechanej menstuacii ale bola tam slabsia ale viditeľná druha ciarka tak by som chcela vediet ci je mozne ze mam nejaky zapal a test mi ukazal falošnu pozitivitu alebo by som mohla byt tehotna. brucho ma boli ako keby som mala dostat menzes a picha ma v podbusku. Viem ze mi odporucite obratit sa na moju gynekologicku ale ma teraz 2 tyzdne dovolenku a potom este tyzden trva dokial vas objedna
    Môžete byť tehotná aj mať zároveň zápal pošvy. gynekologické vyšetrenie potrebujete, váš gynekológ má určite zastupovanie a existuje aj pohotovosť.
  • dobrý deň chcem sa spýtať či je vhodné používať rosalgin výplach počas menštruácie a či su potrebné pri používaní rosalginu aj nejaké tabletky pre obnovenie flory a či to veľmi vadí ked ich nepoužívam . dakujem pekne Dana
    Výplach pošvy počas menzes nemá význam. Potreba vaginálnych tabliet sa určuje podľa výsledku kultivácie z pošvy. Ak máte problémy, zájdite ku svojmu gynekológovi.
  • dobri den chcem sa opitat,po menstruacii som mala 1a pol dna a mala som nechraneni stik. a pustil trosku do mna mozem bit tehotna poradtmi prosim dakujem.
    Áno, môžete.
  • menstruacia mi skoncila 26teho a na druhi den som mala nechraneni stik.nieco do mna pustil a nieco nie. a ked som sa postavila tak to zo mna take rietke trochu krvou vitieklo poradite mi? prosim.dakujem
    A čo vám mám poradiť?
  • aj kebi som si urobila tehotenski test,este sa ton neda zistit?
    Nie, nedá.
  • dobri den mala som nechraneni pohlavni stik a nedali sme si pozor.je od toho uz 3 dne a bojim sa ci niesom tehotna a po menstruacii mam 4 den prosim poradte mi.dakujem.
    Zájdite za svojím gynekológom, ktorý vám môže predpísať urgentnú antikoncepciu použiteľnú do 5 dní po nechránenom pohlavnom styku. Ak sa takto bojíte gravidity, prečo si nedáte predpísať antikoncepciu?
  • Dobry den, chcela by som sa opytat, co by ste mi poradili na zoslabenie menstruacie. Idem na dovolenku a akurat v tomto terimne by som ju mala dostat, no nechcem uzivat lieky na oddialenie a ani si dat pichnut vyvolavacku. Pocula som nieco o ascorutine. Moze trocha pomoct? Dakujem
    Nie, nepomôže.
  • Dobry den,mam vmt teliesko MULTILOAD uz rok a pol,doteraz som nemala problemi,teraz mi meska menzes (posledny den 22.6.)robila som si teh.test no vysiel negativny.mam bolesti v podbrusku,byvam viac unavena ale ziadne ine tazkosti,ani citlive prsia.
    Musíte zájsť ku svojmu gynekológovi, existujú aj iné príčiny meškania menzes, ako gravidita.
  • Dobry den Chcela by som sa informovat. Pred mesiacom som bola u gynekologicky na cytologicky ster. Vysledok mi lekarka povedala ze je PAP II. Docitala som sa ze je vtedy ak na krcku prebehly zapalove zmeny. Mam 35 rokov a este nemam ziadne dieta a samozrejme v blizkej buducnosti by sme chceli. Nebude to mat negativny dopad - vysledok na otehotnenie. Neviem ake zapalove zmeny som mohla prekonat. Minuly rok som prekonala po sebe vag. mykozu, mohlo to ovplyvnit vysledok testu? Dakujem za odpoved
    Mykóza výsledky onkocytológie neovplyvní, PAPII je dobrý výsledok a nebude mať vplyv na možnosť otehotnenia. Po zápale by mala pátrať vaša gynekologička.
  • dobrý deň poprosila by som o radu, som v 5tt tehotentstva, poslednú menstraciu som mala 24.6.2012 môj cyklus trva 30 dni a menstracia 7 dní. robila som si 2 digitálne tehu testy obidva mi vysli 2+3 od počatia čiže 4-5 týždnov tehotenstva jeden som si urobila 28.7.2012 a druhy 30.07.2012 29.7.2012 som bola na ultrazvuku ale lekar tam este vôbec nič nevidel ani plodový vačok. Toto je moja lekárska správa: TVS - uterus 7.4x5.2, myometrium bpn, endom. hyperplastické, adnexa bilat. v norme, cd bez voľnej tekutiny, gv nevidím nikde. Záver Amenorhoe 5 týž. - graviditas susp. Prosím viete mi poradiť či je možné že sa ešte tehotenstvo začína vyvíjať a som tehotná alebo nie. Bábatko veľmi chceme asi pred pol rokom som mala aj ranku na krčku maternice tá mi bola odstránená a výsledky boli v poriadku.
    Môžete byť tehotná a tehotenstvo bude viditeľné neskôr, ale môže sa jednať aj o mimomaternicové tehotenstvo.
  • dobrý deň poprosila by som o radu, som v 5tt tehotentstva, poslednú menstraciu som mala 24.6.2012 môj cyklus trva 30 dni a menstracia 7 dní. robila som si 2 digitálne tehu testy obidva mi vysli 2+3 od počatia čiže 4-5 týždnov tehotenstva jeden som si urobila 28.7.2012 a druhy 30.07.2012 29.7.2012 som bola na ultrazvuku ale lekar tam este vôbec nič nevidel ani plodový vačok. Toto je moja lekárska správa: TVS - uterus 7.4x5.2, myometrium bpn, endom. hyperplastické, adnexa bilat. v norme, cd bez voľnej tekutiny, gv nevidím nikde. Záver Amenorhoe 5 týž. - graviditas susp. Prosím viete mi poradiť či je možné že sa ešte tehotenstvo začína vyvíjať a som tehotná alebo nie. Bábatko veľmi chceme asi pred pol rokom som mala aj ranku na krčku maternice tá mi bola odstránená a výsledky boli v poriadku.
    Stále je ešte možné, že ste otehotneli neskôr a lekár teda neskôr graviditu uvidí. Ak je však pozitívny tehotenský test a nič nevidno v maternici, treba počítať aj s mimomaternicovou graviditou.
  • Dobrý deň pani doktorka, prosím Vás o radu. Posledné dva cykly som mala neobvyklu menštruáciu s veľkými kusmi krvi.Prišla načas, bolesti som mala silné,najma prvý deň,ale tie su u mna obvykle.Užívam Duphaston od 16 po 25 den cyklu.Su tie krvné zrazeniny normálne?Dakujem
    Výskyt krvných zrazením nie je normálny, môže sa jednať o polyp sliznice maternice, alebo pod sliznicou uložený myóm. Preto by ste mali absolvovať gynekologické vyšetrenie, potrebujete aj dôkladné ultrazvukové vyšetrenie.
  • Dobrý deň. Vopred sa ospravedlňujem za komplikovanejšiu otázku. Menštruáciu som mala skoro vždy nepravidelnú, no so silnými bolesťami prvý deň. Posledný krát som mala menštruáciu 28.6.aj to bola vyvolaná tabletkami, ktoré mi predpísal gynekológ, dôvodom je, že mi menštruácia nedochádzala a mala som krvavé výtoky, ktoré trebalo hneď zastaviť a privolať normálnu menštruáciu.Táto menštruácia bola slabá. Skôr by som povedala, že pozostávala z výtokov. Stačila mi aj 1 vložka denne.No hodinu som mala silné bolesti,potom to však ustúpilo.Teraz užívam kvapky mastodynon,pretože mám len trošku zvýšený nejaký hormón,tak aby sa mi to upravilo a takisto som dobrala mastičku,aby som už výtoky nemala.Teraz som mala dostať menšt.24.7.2012. No zase nedošla a to už dnes je 29.7. No asi tak od stredy sa mi zase objavil krvavý výtok,ktorý mam 1-2x do dňa spolu s hnedým výtokom. Môj gynekológ mi pred 2 týždňami povedal, že ak sa nedostaví mám prísť na vyvolávačku, a že už bude potrebné kompletné vyšetrenie,lebo doteraz to bolo len ultrazvukom, kde nič nezistil.Tehotenstvo nebolo zistené ani cysty apod...mala som už 2x robený ultrazvuk,nebolo nič vidieť. Nakoľko čítam na internete o mimomaternicovom tehotenstve, tak sa začínam naozaj báť, aj keď som pohlavný styk s partnerom dosť dlho nemala. Bojím sa, či sa niečo nemohlo stať nejakou menšou nepatrnosťou. Bojím sa, lebo stále ju mám nepravidelnú, neviem kedy ju mám čakať a najmä neviem , kde je chyba keď mi stále mešká a posledné 2-3 mesiace mám krvavé výtoky. Bolesti nejako nepociťujem,len mi je niekedy zle a trápi ma časté močenie.Prosím poraďte mi a za odpoveď Vám vopred ďakujem.
    Ak ste nemali pohlavný styk, nemôžete byť tehotná a nemôže sa teda jednať ani o mimomaternicové tehotenstvo. S najväčšou pravdepodobnosťou u vás nepravidelnosti cyklu spôsobuje hormonálna porucha, preto by ste mali zájsť ku svojmu gynekológovi, aby vás vyšetril a dal vám odobrať krv na vyšetrenie hormonálneho profilu.
  • Dobrý deň, beriem Yasminelle, 16.tabletu (začiatok 3.týždňa) som užila s viac ako 12hod oneskorením. 8 dní pred zabudnutou tabletkou som pohlavný styk nemala a ani do ukončenia tohto balenia (resp. nástupu menštruácie v prípade ukončenia tohto balenia) ho nebudem mať. Budem v nasledujúcom mesiaci chránená, keď si urobím pauzu a 1.tabletku si zoberiem v 1.deň nástupu menštruácie? Ďalej by som Vás chcela poprosiť o radu užívania HA ohľadom letu a časového posunu 5 hodín. Vopred ďakujem za odpoveď!
    V ďalšom cykle budete normálne chránená. Netrápte sa s časovým posunom, užívajte tabletku stále v tú istú hodinu.
  • dobry den, 3 den mi meska menstruacia, urobila som si tehotensky test, vysledok na teste mal byt do 3 minut , pockala som 3 minuty a test vysiel negativne ale po 4 minutach sa zacala ukazovat aj druha ciarka ale bola velmi slaba, mam to tak brat ze test bol negativny alebo pozitivny, menstruaciu som este nedostala a vcera vecer ma zacal boliet pravy vajecnik.... ako to mam teraz brat som tehotna alebo niesom? dakujem za odpoved
    Zájdite ku svojmu gynekológovi, okrem skorej normálnej gravidity sa môže jednať aj o mimomaternicové tehotenstvo. Treba vás dôkladne vyšetriť.
  • Dobrý deň, užívam Nuvaring. Je to mja prvá antikoncepcia, práve mám prvý krúžok. Zaujímalo by ma, či je v poriadku mimocyklové krvácanie a z čoho to vlastne je (kedže v príbalovom nie su bližšie informácie).
    Občas sa takéto krvácanie môže vyskytnúť, hlavne, keď ste iba začali s užívaním. V ďalšom cykle by ste už nemali mimo cyklus krvácať.
  • Dobrý deň,mám 30r.za sebou jednu interupciu a užívam horm.ant.Novynette chcem sa spýtať či by som si mohla dať zaviesť nejaké vnútromaternicové teliesko.Nakolko na tabl.dosť často zabudnem.Dakujem
    Áno, môžete.
  • pocas menstruacie som vylucila asi 6 cm nieco . Vizeralo to ako biele kuracie meso posiate jemnimy zilkami. Neviem co to znamena lebo zivote sa mi to nestalo. Dakujem
    Bolo vhodné zobrať ten útvar a zaniesť ho vášmu gynekológovi, aby to odoslal na histologické vyšetrenie.
  • Dobrý deň beriem antikoncepciu minerva..v poslednom období mam stále pocit že mam plný mechur a chodim častom močiť.može to mať za príčunu antikoncepcia ? urologické výsledky mam všetky v poriadku. ďakujem za odpoveď
    Zájdite ešte raz za urológom, môže sa jednať o syndróm dráždivého mechúra.Rozhodne vás treba podrobne vyšetriť a nájsť príčinu častého nutkania na močenie.
  • Dobry den pani doktorka, chcela by som sa opytat ze ci moze mat polycysticky syndrom nejaky vplyv na pohlavny styk. Pocitujem totizto vzdy bolest pri vstupe a chcela by som vediet este ze ci sa s tym da nieco robit. Bola som u doktorky ta mi urobila vyter ktory dopadol dobre a odbyla ma bez vysvetlenia. Dakujem vam velmi pekne za odpoved a prajem pekny den =)
    Syndróm polycystických vaječníkov nemá vplyv na priebeh pohlavného styku, po príčine bolesti treba pátrať.
  • Dobry den chcela by som sa spytat co sa stane ak zostane tampon vo mne dala som si tampon a nepamatam si ci som ho vecer vytiahla alebo nie snazila som sa ho nahmatat ale ako keby tam nebol nie som si ista dakujem
    Ak tampón zostane v pošve, môže dojsť ku zápalu a následným komplikáciám. Musíte zájsť ku gynekológovi.
  • dobry den,chcela by som vas poprosit o radu,je mozne otehotniet z prvotneho vytoku partnera,a ked sa sex opakuje?
    Áno, v lubrikačnej tekutine sa môžu nachádzať spermie.
  • Dobry den,chcela by som sa poradit.V poslednom case mavam bolesti v podbrusku na pravej strane,ta bolest nie je stala.napriklad jeden den je dobre a na druhy den boli,ako keby mi tam nieco pichalo.Na vysetreni som bola vo februari nakolko mi p.doktorka zistila myomi a teraz by som mala ist v auguste.Mam 49 rokov a menzes uz nemam dva roky..Vlani mi este zisila aj cystu a po injekcii to preslo.Neviem ci to moze byt gynekologicke alebo ist na ine vysetrenie.Dakujem za odpoved.
    Okrem gynekologického vyšetrenia je potrebné aj gastroenterologické vyšetrenie, môže sa jednať aj o bolesti spôsobené črevným ochorením.
  • dobry den. potrebovala by som vysvetlit nalez z MR vysetrenia. asymetricky rozsirene cavum uteri v prechode do cervixu s asymetrickym postrkontrasnym sytenim endometria v cervixe. nasledne doporucene gynek. vysetrenie, konkretne cytologia. MR vysetrenie bolo absolvovane za ucelom hladania priciny bolesti v podbrusku-lava cast, problemove travenie (crohm ani ine podobne chronicke ochorenie criev nebolo doposial potvrdne) bolest v konecniku a bolest vystrelujuca do nohy. gyn.vysetrenie - prevent.prehliadka som sbsolvovala 02/2012 s vysledkom cyt.vysetrenia pap II. bolesti pretrvavaju viac ako jeden a pol roka. s nalezom sa chystam ku gyn tento tyzden. napriek tomu by som vas poprosila o vysvetlenie nalezu. dakujem
    Nález popisuje asymetricky rozšírenú dutinu maternice v oblasti prechodu do krčka maternice. Po príčine bolesti bude musieť pátrať váš gynekológ.
  • Dobrý den.S priatelom sa pokusame o dieta je to 2.mesiac co som po vysadeni antikoncepcie a dnes mi meska 6.den menstruacia.Mam velmi citlive bradavky a jemne pobolievanie krizov.Taktiez som naladova a sem tam ma zaboli v podbrusku.Robila som si 2.testy z TESCA a vsak obe boli negativne.Mozem byt predsa tehotna??
    Aby ste si boli istá výsledkom, zájdite za svojím gynekológom. Je možné, že sa jedná o hormonálnu poruchu, ale aj testy sa môžu niekedy mýliť.
  • Dobry den, mam 20 rokov a s mojim partnerom zijeme intimne cca 3 mesiace. avsak odkedy sme zacali takto zit, kazdy mesiac mi meska menstruacia, posledny mesiac som mala namiesto menstruacie hnedy vytok, miestami krvavy, a uplne som stratila chut na sex. Neviete mi poradit nejake tabletky na prirodnej baze, ktore by tuto, podla mna , hormonalnu nerovnovahu upravili ? Resp. moze sa jednat aj o nieco ine ako o hormonalnu nerovnovahu? Co ju mohlo sposobit? Dakujem za skoru odpoved.
    Aby sa dala stanoviť diagnóza, mali by ste absolvovať vyšetrenie. Až potom je možné doporučiť vám liečbu.
  • Dobry den ja mam tiez take zmiesane pocity a rada by som sa vas opytala na nazor. Menstruacia mi meskala 4 dni, potom som to dostala, ale mala som len 2 dni a aj to len take slabe. Mam velmi nafuknute brusko, vyzeram ako tehotna a rano mi byva nevolno. Poviete mi svoj nazor? Dakujem, velmi pekne. Babo by sme si s priaelom velmi zelali
    Zájdite na gynekologické vyšetrenie. Keď je menštruácia zmenenej intenzity, ako býva obvykle, je potrebné uvažovať o gravidite a aj o mimomaternicovom tehotenstve.
  • Dobry den,mam 42 rokov,doteraz som neuzivala ziadnu antikoncepciu.Momentalne zijem a pracujem v zahranici,mam dve deti,uvazujem zacat uzivat antikoncepciu.Absolvovala som u lekara vysetrenie,bolo mi odporucene vnutromaternicove teliesko,al.v injekcna antikoncepcia/kazde tri mesiace/.Neviem sa rozhodnut,nakolko nemam ziadne skusennosti.Som fajciarka.dakujem za Vasu odpoved.
    Ak ste fajčiarka, zvoľte si vnútromaternicové teliesko.
  • Dobry den chcela by som sa opytat mam 21rokov a skoncila mi menstrulacia po 7 dnoch hned po 2dnoch mam opat slabe krvacanie po skonceny menstrulacia co trvala 7dni som mala pohlavny vstik mam navstivit lekara ? Dakujem...
    Ak krvácate mimo cyklus, je potrebné gynekologické vyšetrenie.
  • Dobry vecer. Mam na vas prosbu o zodpovedanie otazok. Som v 10 tyzdni tehotenstva a mam kondylomy, ktore mam pocit, ze sa mi rozsiruju. Vysledky na HPV vysli negativne. Moje otazky: 1. - bola som iba u gynekologa, mam ist aj k inemu odbornikovi, ak ano k akemu? 2. - ako sa daju kondylomy liecit ked som tehotna? 3. - mozu ublizit nenarodenemu dietatu v tehotenstve alebo pri porode? 4. - ake maju nasledky? 5. - Preco vlastne vznikaju? 6. - mozem s partnerom mat pohlavny styk? Za odpovede velmi pekne dakujem.
    Choďte ešte ku dermatovenerológovi. Ak sú to naozaj kondylómy, sú spôsobené papilomavírusom a teda HPV bude pozitívne. V gravidite sa dajú kondylómy odstraňovať mechanickými metódami. Ak sú kondylómy rozsiahle, sú dôvodom na vedenie pôrodu cisárskym rezom, aby sa dieťa neinfikovalo.
  • Dobrý den-Chcela by som sa opýtať na bolesti hlavy počas menštruácie.Mám 38 rokov a pred rokom počas menzes ma začala silno bolieť hlava,až som opuchla popod oči.Nebolieva ma to pravidelne tak raz za 3 mesiace ale bolesť je v oblasti spánkov a oči,ked užijem ibalgin prejde to ,ale po niekolkých hodinách sa to vráti a prestane až ked konči menzes. Ďakujem.
    Mali by ste zájsť na neurologické vyšetrenie.
  • Dobry den chcela by som sa spytat, ked som kojila mala som pravidelne menstruaciu a teraz ked som prestala kojit tak menstruacia meska uz mesiac. Neviem ci to ma niejaky suvis alebo to bude niejaka porucha. za odpoved vopred dakujem
    Môže sa jednať o hormonálnu poruchu, alebo aj o graviditu. mali by ste zájsť ku svojmu gynekológovi.
  • Dobry den.Chcem sa opytat,uzivam antikoncepciu maytalon uz 4 mesiace a vynechala som jeden den a mala som pohlavny styk,ale nevedela som tabletku uzit do 12 hodin,moze sa stat ze otehotniem ?alebo si mam radsej kupit 72 hodinovku ale to sa smie pouzit ked beriem tabletky ?
    Pokračujte ďalej v užívaní a do konca cyklu používajte ešte prezervatív.
  • Dobrý deň, prosím Vás, mám taký problém... už 3 roky beriem antikoncepciu EVRA (náplasť) a momentálne som si presunula menštruáciu druhy mesiac. Prvý bolo všetko v pohode, presne ako ma byť, žiadne špinenie. Ale teraz, mam druhú náplasť z druhého mesiaca a začala som najprv špiniť a popri tom sem tam aj krvácať. Neviem ako teraz ďalej, mam dobrať aj tu poslednú náplasť budúci týždeň ako vždy? Môj gynekológ je práve zrovna na dovolenke, tak sa obraciam na Vás. Ďakujem Vám za odpoveď
    Doberte celý cyklus, do konca cyklu môžete užívať Ascorutin 3x2 tbl denne.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať... beriem antikoncepciu Yasminelle, ale mala som črevnú chrípku hnačky a tak, v pondelok som spala s priatelom spravil sa do mna a neskor ma napadlo že som mohla mať oslabený účinok antikoncepcie kvoli tým hnačkám, tak v utorok na dalsi den som si dala escapelle núdzovú tabletku... menštruáciu som mala dostať dnes podla antikoncepcie a mojho cyklu pri nej.. ale nedostavil sa bojím sa že som tehotná čo mám robiť ked sa mi menštruácia nedostaví počas tohto oddychového týždna vobec?možem byt tehotna? :( prosím pomožte mi
    Zájdite na vyšetrenie ku vášmu gynekológovi.
  • Dobrý deň. Mám 16 a prvú menštruáciu som dostala začiatkom tohto roku. Vôbec mi doteraz nevychádza pravidelne, mešká aj tri mesiace, ako aj teraz. Mala som nechránený pohl.styk s priatelom ale dával si pozor a vie že sto percentne do mňa nič nepustil. Ale aj tak mám trošku obavu či nie som tehotná. Môžem otehotnieť aj keď mám takú nepravidelnú menštruáciu? A čo s ňou mám vlastne robiť, aby vychádzala pravidelne? Asi návšteva gynekológa.
    Áno, mohli ste otehotnieť. Mali by ste navštíviť gynekológa, aby vás vyšetril a dal vám liečbu, alebo antikoncepciu.
  • Dobry den , mam 28 rokov a hormonalnu antikoncepciu uzivam od roku 2003 samozrejme s prestavkami uživania v rozpäti od 3 do 6 mesiacov. Chcela by som sa opytat či mi antikoncepcia neuškodi ak budem chciet babätko tak za 2 roky, počula som že nove vyskumy dokazali že vela žien čo uzivalo antikoncepciu maju problemy s otehotnenim. Chcela by som prestat uzivat antikoncepciu ale niesom si ista, chcela by som od vas radu pretože si myslim že hormonalna antikoncepcia skodi môjmu telu a určite su aj nejake ine spôsoby ochrany, Dakujem za odpoved Andrea
    Antikoncepcia vášmu telu neškodí. Problémy s otehotnením majú aj ženy, ktoré nikdy antikoncepciu neužívali. Je možné, že ženy, ktoré sú neplodné boli neplodné aj pred nasadením antikoncepcie, ale vyšetrenie na plodnosť sa predsa pred nasadením antikoncepcie nerobí.
  • dobry den.chcela by som sa informovat ohladom mojho problemu.uz druhy krat som pouzila hormonalnu injekciu na oddialenie periody.ale po prvy krat bolo vsetko da sa povedat v normale az na nejake male priznaky,po druhom raze sa vsak dostavili bolesti podbruska a slabe priznaky periody ktore netrvali len par dni.prislo az k nahlemu krvacaniu.a to len v priebehu prveho mesiaca po vpichnuti danej injekcie.dnes som mala tak isto naval pri ktorom som musela utekat na toaletu.ine dni zase slabe ukazy periody,a bolesti v podbrusi su stale.Je to normalne alebo ???dakujem za skoru odpoved ...
    Akú injekciu ste to dostali? O príznakoch by ste mali informovať lekára, ktorý vám injekciu podal.
  • Dobry den, som HPV pozitivna, 3 dni po LEEP konizacii ( moj nalez bol LSIL a), mala som dysplaziu 5x5mm a este cakam na histologiu. Gynekolog mi doporucuje ockovanie proti HPV, vraj sa mi tak moze nastartovat imunita a mozem sa virusu zbavit. Lenze ja som citala, ze v pripade pozitivity uz nema ockovanie vyznam (mala som pozitivne p16 a p18). Ak predpokladam, ze histogia bude v poriadku, mam uvazovat o ockovani? Dakujem
    Jednoznačne sa očkovať dajte, nevyrieši to vašu súčasnú infekciu, ale ochráni vás pred HPV infekciou do budúcnosti. Prekonaná HPV infekcia totiž nevytvára protilátky, ktoré by vás v budúcnosti mohli chrániť.
  • ak zena po 1 mesacnom brani antikoncepcie vynecha uzivani antykoncepcie ca sa stane moze otohotnet ale co sa s nou bude diat moze behom tie doby mat nechraneny sex a potazmo ked znova zacne znova uzivat antikoncepci trebars az po polke mesiaca bude znova chranena alebo co ma robit alebo kedy zas zacat kedy moze mat nechraneny sex
    Antikoncepčné tabletky nie sú lentilky a preto ich máte užívať tak, ako vám lekár doporučil. Nemôžete ich vynechávať a znovu začať užívať v polovici cyklu! Ak mi budete ešte písať, buďte tak láskavá a používajte interpunkciu a text si po sebe prečítajte!
  • DOBRY DEN CHCELA BI SOM SA SPITAT ZE PRED 3 DNAMI SOM NASLA NA VAGINE TAKU MALU HRCKU ALE NIEVIEM PRECO TO MAM, MOZTE MI PORADIT PROSSIM VAS VOPRED DAKUJEM
    Bohužiaľ, bez vyšetrenia nemôžem stanoviť diagnózu, som gynekologička, nie veštica. Takže musíte zájsť na vyšetrenie ku svojmu gynekológovi.
  • dobrý den...chcela by som sa spýtat na môj problém...beriem hormonálnu antikoncepciu už viac ako rok a pol z dôvodu toho že som mávala bolestivú menštruáciu a bývalo mi zle, po začatí užívania antikoncepcie sa tieto problémy stratili no asi pred 3 mesiacmi sa objavili problémy pri pohlavnom styku.vniknutie bolo velmi bolestivé no počas styku sa bolesti stratili teraz bolesti neustupujú vôbec, začínam mať pocit že už na sex ani nemam chut co mojho priatela dost trapi. bolesti v podbrušku mam občas aj ked nemam pohlavny styk- napr. počas dna,okrem toho mavam dost často aj vysušené bradavky no menštruáciu mávam v poriadku. dúfam že mi budete vediet odpovedat. dakujem
    Zájdite ku svojmu gynekológovi, myslím si, že bude potrebná laparoskopia, aby sa vylúčila endometrióza.
  • Dobry den,prosim vas o radu, som dva mesiace po kyretazi,potratila som v 11 tyzdni...bola som na kontrole u gynekol a vsetko by som mala mat v poriadku,no az teraz po dvoch mesiacoch od kyretaze,som dostala menstruaciu...ziadne bolesti nemam,aj krvacanie je v norme,len jedine co nemozem pochopit,je, ze mam strasne opuchnute brucho,a brucho ani tak nie,ale ako uz mam normalne vaginu,tak v tej oblasti mam tie opuchy najvacie,normalne ako keby uz ta koza zacala previsat,tazko sa to opisuje,dufam ze ma pochopite,len skutocne nemam ziadne bolesti,ale taketo opuchy,to som este v zivote nemala,viem ze pri menstruacii sa zvacsuje maternica,ale ze by to malo az taketo nasledky???prosim o radu,ci je to normalne,a ci ste sa s tym nahodou nestretli...velmi pekne dakujem
    Takýto opuch nie je normálny a ani nesúvisí s prekonaným potratom. Choďte ihneď ku svojmu gynekológovi na vyšetrenie.
  • Dobrý deň, dá sa povedať, že mám celkom pravidelnú menštruáciu 27-28 dní. Poslednú som mala 20.6. a 6. 7. sme z manželom mali nechránený styk. Takže ďalšiu menštruáciu som mala dostať 17. alebo 18.7. ale nič. 19. som si robila test a ten bol negatívny.Včera som si robila ďalší test a bol tiež negatívny. Dnes ráno som bola u môjho gynekológa, urobil mi ultrazvuk a povedal, že tehotná nie som. Že najskôr som nemala ovuláciu a preto som nedostala menštruáciu, že sa to stáva a poslal ma domov, že je všetko ok.Ale mne sa to zatiaľ nestalo. Keď mi nedošla menštruácia (2x) som vždy bola tehotná. Tak by som sa chcela opýtať či môžem byť predsa len tehotná a ak nie, aká je pravdepodobnosť, že som nemala ovuláciu a následne menštruáciu práve vtedy, keď sme s manželom mali nechránený styk. Ďakujem
    Ak máte meškanie menzes a nie ste tehotná, môže sa jednať o hormonálnu poruchu. Váš gynekológ vám môže dať liečbu.
  • Dobry den prajem.Mam 34 rokov a po nasadeni ATB (Penicilin) na hnisavu anginu sa mi asi po druhom dni utvorili vo vagine hrčky.Prvu som si vsimla hned pri vchode do vaginy.Bolela ma a svrbela a druhu som si nahmatala vo vnutri vaginy,tiez asi velkosti fazule.Mala som pocas liecby ATB aj menstruaciu a este k tomu som bola aj na termalnom kupalisku-voda mala asi 40 stupnov.Pouzivala som tampony,ktore som si po kupani hned vymenila.Po nasadeni Femigelu-Tea Tree Oilu mi bolesti a svrbenie v pošve ustupili,ale hrčky su tam stale.Mam aj slabsie vytoky.Chcela by som sa vas opytat,ci moze byt ta bolest a hrcky v pošve vyvolana tymi antibiotikami.aj ked alergiu na ATB nemam.Čitala som totiz,ze pri liečbe ATB sa vo vagine moze poskodit prirodzena mikroflora.Taktiez som mala horucky a oslabeny organizmus.Dakujem
    Názov mikroflóra vám hovorí, že mikróby nie sú viditeľné voľným okom a nedajú sa ani nahmatať. Antibiotiká nespôsobujú výskyt žiadnych hrčiek v pošve a porucha mikroflóry sa neprejavuje výskytom hrčiek v pošve. Jednoznačne zájdite ku svojmu gynekológovi, musí vás vyšetriť a údajné hrčky vidieť.
  • dobry vecer ja sa chcem opytat som tehotna 35tyzden a urobila sa mi hrcka pri stehne ako sa mi koncia nohavicky neviem ci je to vred alebo nieco ine dakujem
    Ja to bez vyšetrenia taktiež neviem, to by som musela byť veštica. Takže by ste mali zájsť ku svojmu gynekológovi, alebo ku kožnému lekárovi.
  • Dobrý deň, mám komplikovanú otázku... Antikoncepciu (Lindynette 30) užívam 4. rok. Po dobu asi 3 rokov som mala cyklus nastavený tak, že som vždy prvú tabletku užila v pondelok. Po týchto troch rokoch som mala mesačnú prestávku, úplne bez antikoncepcie. Po tejto prestávke som HAK nasadila znova, ale začiatok mi už vyšiel na nedeľu, nie na pondelok, ako som bola zvyknutá. Od tej nedele som to teda brala zhruba pol roka a teraz, pri aktuálnom balení som sa zmýlila a prvú tabletku som nasadila \"po starom\", teda v pondelok. Zaujíma ma, či som tento mesiac ohrozená a či by som si to nemohla vrátiť znova na pondelok, lebo ako som spomínala, mám to tak zažité,a obávam sa, že by som sa aj tak často mýlila. Dúfam, že som to vysvetlila jasne, ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň.
    Týždeň po chybe sa nespoliehajte na antikoncepčný účinok a používajte ešte aj prezervatív.
  • Dobrý deň, potrebovala by som oddialiť menštruáciu, beriem tabletky Triquilar. Dočítala som sa že stačí začať užívať hned nové balenie, ale ze je to nejako rozdelene podla druhu antikoncepcie a nakolko Triqular su trojfarebne a je to rozdelene, ci zacat uzivat od prvej tabletky alebo od siedmej podla farby? Dakujem
    Ak si chcete oddialiť menzes s Triquilarom, musíte nadkladať iba tabletky poslednej farby, takže zničíte viac balení.
  • dobry den ,chcela by som sa spytat ,pred dvomi mesiacmi mi nasli cystu na pravom vajecniku ,po menstruacii mi zmizla,..teraz mam momentalne menstruaciu a mam rovnake bolesti v pravom vejecniku ako predtym ked som ju mala,su to silne krce ,ani algifenove kvapky nezaberaju ,.mala by som znovu navstivit gynekologa ? je mozne zeby sa zas tak rychlo vytvorila ? dakujem ..
    Určite gynekológa navštívte, cysta sa môže opakovať.
  • Dobrý deň. chcela by som sa opýtať či môžem byt tehotná keď som brala HAK a mala som nechránený pohlavný styk po ukončený HAK. V sobotu som ukončila a zvyčajne dostávam menzes v stredu. tentokrát od pondelka mam taký hnedý výtok nemám normálnu menštruáciu.Podla vás keď nedostanem normálne menštruáciu môžem byť aj tehotná? mam navštívit gynekológa? ďakujem za odpoveď
    Počas užívania hormonálnej antikoncepcie môžete mať nechránený pohlavný styk, aj počas pauzy. Slabá menštruácia je počas užívania antikoncepcie normálna, nie ste tehotná.
  • Dobrý deň, mám 44 rokov, posledné dva roky mávam pred menštruáciou asi 5 dní hnedé špinenie.Menštruáciiu mávám 24,28,24,28 cyklus, v júli som mala 6.7. a skončila skoro, po 3 dňoch, 17.a18 júla som malá slabé hnedé špinenie, a dnes 24.7., na 18 deň som dostala menštruáciu znova. Volala som ráno k lekárke, ale je na dovolenke. Veľmi ma to rozhodilo psychicky. Mám sa veľmi obávať? Ďakujem za odpoved
    Neobávajte sa, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o hormonálnu poruchu. Keď bude vaša gynekologička ambulovať, zájdite ku nej na vyšetrenie.
  • Dobrý deň mám 21 rokov a ešte som nemala pohlavný styk a počula som o vyoperovani panennskej blany chcela by som vedieť že či mi to lekár vyoperuje či je to možné?ZA ODPOVEĎ VOPRED ĎAKUJEM.
    Panenskú blanu možno inštrumentálne prerušiť, pokiaľ na to máte závažné dôvody, vek 21 rokov určite ten dôvod nie je.
  • dobry den. uzivala som lieky na odialenie menstruacie.ked som ich douzivala,mala mi do 7 dni prist menstruacia,ale neprisla.tak som si teraz spravila tehotensky test a vysiel pozitivny,mozu mat na tom podiel tie lieky,ktore obsahuju hormony?
    Nie, otehotnieť sa dá aj počas užívania liekov na oddialenie menzes, váš gynekológ vás o tom určite poučil.
  • Dobrý deň, potrebujem pomôcť. Včera sme mali s partnerom pohlavný styk a prezervatív nám praskol. Chcem si kúpiť Escapelle ale idem onedlho na Leep konizáciu pre zlé histologické výsledky. Môžem lieky užiť? Neovplyvní to priebeh operáciea po nej? Za odpoveď Vám ďakujem
    Môžete ho použiť, ale môže sa vám stať, že začnete špiniť, alebo krvácať.
  • Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, moja kamarátka začala užívať anitku Karhleigt a užívajú len tri týždne a teraz užíva placebo tablety a vôbec jej neprišla menštruácia pričom nemala žiadny pohlav. styk. Je v tomto začiatočník. Prosím o radu. Ďakujem
    Kamarátka nech pokračuje v užívaní ďalej, menštruácia príde v ďalšom cykle.
  • dobry den uz som vam raz pisala a odporucili ste mi aby som s mamou navstivila detskeho gynekologa a mamina sa pyta ci je to nutne alebo mozme este pockat
    Nečakajte, ku gynekológovi treba ísť.
  • Dobrý deň,rada by som sa opýtala na jednu vec...používam HAK softine a včera som na ňu zabudla a dala som si ju presne o 12 hodin neskor ako som si ju mala dat. dneska som si ju dala nacas,tak chcem vediet ci som chranena alebo nie.S partnerom pouzivame zatal kondom aby sme si boli isty. Za odpoved vopred dakujem.
    Mali by ste byť chránená, ale pre istotu týždeň po tejto chybe používajte kondóm.
  • Dobrý deň. Mám 18 rokov a intímne žijem s priateľom pol roka. Približne pred polrokom sa mi začala zhoršovať menštruácia z mesiaca na mesiac. Naposledy, pred tromi týždňami, bola najhoršia. Prvé tri dni som preležala v obrovských kŕčoch, v teplých zábaloch, vracala som, bolo mi na odpadnutie, prešla som len pár krokov. Prvý deň bola menštruácia normálna, ďalšie dva dni bola krv jasnočervená, avšak stačila mi jedna vložka denne. Najsilnejšie to bolo štvrtý deň, so zrazeninami, ktoré mám už odjakživa. Menštruácia trvala presne 5 dní. Mávam biely, akoby tvarohový výtok, ktorý sladko zapácha. Pred 3 mesiacmi mi našla pani gynekologička dermoidnú cystu 3x4 cm na ľavom vaječníku, o mesiac na to tam už vraj nebola, takže predpokladá, že to bola krvná zrazenina, ktorú vsiakla, približne tri dni pred prehliadkou som mala silné kŕče v podbrušku. Najväčší problém sa týka pohlavného styku. Pri prvom ma nič nebolelo ani som nekrvácala. Ale veľmi ma bolelo počas toho brucho. Posledné mesiace však pri tom krvácam, veľmi tmavá krv, skoro až hnedá, špiním aj na druhý deň. Zrazu to začína bolieť, má problém sa do mňa aj dostať. Niekedy ma picháva aj v podbrušku. Tehotenstvo nepredpokladám, kedže sa vždy chránime. Prosím Vás, čo to môže byť? (Teta mala endometriózu a zväčšené vaječníky, jej dcéra berie hormóny kvôli menštruácii, pri ktorej odpadávala) Ďakujem za odpoveď.
    Všetky príznaky nahrávajú nálezu endometriózy, mali by ste absolvovať diagnostickú laparoskopiu. Mykóza nemá vplyv na menštruačný cyklus. Krvácanie pri pohlavnom styku môže hovoriť o ochorení krčka maternice. Mali by ste znovu zájsť na gynekologické vyšetrenie, aby sa váš problém riešil.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo mám robiť keď som stratila jednu tabletku antikoncepcie (Belara). Išla som si ju dať v meste a vypadla mi z ruky niekam na zem. Niekde som tuším čítala že si mám zobrať jednu od konca a potom pokračovať normálne ďalej v užívaní ale neviem či mám mať potom normálne 7 dnovú pauzu a vlastne sa mi cyklus o jeden deň posunie ale mám mať pauzu tento krát 8 dní a potom pokračovať normálne v užívaní. Môžte mi prosím pomôcť? Vopred ďakujem za odpoveď
    Pokračujte ďalej, v každej tabletke Belary je rovnaká dávka hormónov.
  • dobry den, chcela by som sa opytat ci sa mozem opalovat ak mam este po porode hnedu pigmentovu ciaru na bruchu..som mesiac po porode a od znamej som pocula, ze by sa nemalo...dakujem za odpoved.
    Opaľovať sa síce môžete, ale pigmentová čiara bude tmavnúť.
  • Dobrý deň, chcem sa opýtať :partner mal ejakuláciu ešte pred tým ako sme mali styk......asi tak po 5 minútach ho do mňa zasunul, mám obavy že ostanem tehotná, lebo akurát som mala plodné dni.........asi 9 hodin od toho som užila escapelle...........mám sa obávať????
    Ak ste užili escapelle, tak čakajte na menštruáciu, viac urobiť nemôžete.
  • Dobrý den mám 23 rokov a užívam lieky na štítnu žľazu L-thyroxin 75, a chcela by som začať užívať antikoncepciu, može sa to kombinovať dvojo hormonálnych liekov neovplyvnuje sa to nejako?Niekedy dávno cca 3-4 roky do zadu som užívala antikoncepciu........
    L-thyroxin a antikoncepciu môžete užívať spolu.
  • Co vsetko sa zistuje na pomocou kultivacie?
    Akými baktériami je daná oblasť, z ktorej odoberáme kultiváciu infikovaná.
  • dobry vecer chchem sa spytat moze zapl posvy vyvolat aj anginu a zapl oka taktiez moj partner dostal zapal na mocove cesty zapal oka
    Všetko závisí od infekčného agens, ktorý zápal vyvolal a ako sa jednotlivé sliznice dostali do kontaktu.
  • Dobrý deň pani doktorka, chcem sa Vás opýtať nemala som mensštruáciu skoro 2 roky v januáry som dostala potom v juni myslela som si, že zas enebudem mať dlhšiu dobu, no menzes som dostala dnes v piatok máme isť na dovolenku môžem menzes zastaviť Norethisteronom ktorý mám k dispozícií? ďakujem veľmi pekne za odpoved
    Môžete, ale po dovolenke by ste mali navštíviť gynekológa, aby skontroloval vašu sliznicu maternice ultrazvukom a dal vám liečbu.
  • Dobrý deň mám problém. Užívam antikoncepciu Chloe beriem tabletky z 3.týždňa každý deň o 22:00. V piatok som tabletku zabudla užiť užila som ju až na druhý deň okolo 19:00 a potom ďalšiu vo zvyčajnom čase. V ten večer som mala pohlavný styk. Na druhý deň som tabletku užila okolo 14:00. Aké je riziko tehotenstva? Čo by som mala urobiť aby som zabránila tehotenstvu?
    Užívajte ďalej, neotehotniete.
  • Dobrý deň, tento mesiac som vysadila HAK Chloé. Všímam si zhoršenie pleti a najmä rapídne padanie vlasov. Poraďte mi prosím niečo, čo to zmierni. Aj zhoršenie pleti i padanie vlasov. Mám 21 rokov a Chloé som užívala 6 mesiacov. Za odpoveď vopred ďakujem.
    Mal by vás vyšetriť dermatológ a aj gynekológ, ktorý vám vyšetrí hormonálny profil. Pravdepodobne máte zvýšenú hladinu mužských pohlavných hormónov a po vysadení antiandrogénneho kontraceptíva, ktorým Chloe je, sa hladina opäť zvýšila.
  • Dobrý deň, užívam antikoncepciu Yasminelle a mala som oddialenú menštruáciu kvôli dovolenke, druhýkrát za sebou, chcela by som sa spýtať či je nejako oslabený účinok antikoncepcie. Spala som s priateľom tak sa bojím, pretože s tým nemám ešte skúsenosti. Za odpoveď ďakujem
    Odďaľovanie menštruácie neznižuje účinnosť antikoncepcie.
  • Dobrý deň, môžem používať tampóny aj keď som ešte panna? Nepretrhnem si panenskú blanu alebo si niečo nemôžem poškodiť?
    V panenskej blane je otvor, kadiaľ sa mini tampón pohodlne zmestí. Tampóny si často meňte, aby sa veľmi nezväčšili, pri zavádzaní si nič nepoškodíte.
  • Dobrý den , potrebovala by som poradiť presne minulu nedelu bolo 6 týždnov oc som po porode nekojim maleho už asi 3 týždne boal som na kontrole po šestonedlei gynekolog mi povedla že možem ocakavať aj menzes ked som prestala kojiť . Dnes som však začala krvacať ta krv je skor tmavá povedla by som že až čierna ide o to či je ot menzes alebo s amoje telo stale čistí po porode lebo kvacať po porode osm prestala už asi pred týždnom ... a tera neviem či je to menzes alebo nie repspektive neviem či si teda možem zobrať prvú antikoncepčnú tabletku alebo nie ? teda už som si ju zobrla ale či som sprvaila dobre ot neviem žaidne boelsti ani nič ma nesprevadzali ako pri menštruaci je ot zlé asi som ju nai nemal si zobrťa ked osm si není istá či je to naozaj menštruacia čo teraz mam sprvaiť prosím vas ? zajtra si teda nemám radšej brať už tabletku a počkať či je to naozaj menštruacia alebo s alen telo stale prečistuje ? ďakujem za odpoved .
    Mali by ste skôr zavolať vášmu gynekológovi, lebo on vás vyšetroval a pozná vás ultrazvukový nález. Ja sa k intenzite vašej menštruácie vyjadriť nemôžem.
  • Dobry den, zacinam s používanim kruzka Nuvaring. jeho pouzivanie mi vysvetlila gynekologicka, no nezhoduje sa moc s navodom / ak si dobre pametam /. V navode som to pochopila tak ze ak si dam kruzok v pondelok napr. o 22.00, tak vyberiem ho o 3 tyzdne tiez v pondelok o 22.00 , tyzden pauza , no a vlozim si ho tiez v pondelok po tyzdni okolo 22.00. / co je siedemy den pauzy/ alebo v utorok / co je 8 den pauzy ./ ? alebo sa jedna vzdy o ten isty den /cize vzdy si stary vyberam v pondelok a novy vkladam o tyzden v pondelok /
    Pauza má trvať 7 dní a krúžok si vkladáte na 8-my deň pauzy, čo je vlastne prvý deň ďalšieho cyklu.
  • Dobry den prajem, mam 26 rokov a pred troma rokmi som bola operovana laparoskopyckym vysetrenim , pri kt. mi zistili nalez : POLYCYSTICKE VAJECNIKY . Beriem taktiez antikoncepciu : Jasminelle tabletky uz niekolko rokov. Ja by som potrebovala vediet ci ma vobec zmysel brat antikoncepciu ak mam tuto diagnozu? Momentalne nemam v plane otehotniet ale v buducnosti by som chcela mat dieta. Neberiem ziadne lieky ani ine druhy vitaminov a pod. Moj cyklus bol pravidelny aj bez antikoncepcie a taky je aj teraz. Moze sposobit neplodnost moja diagnoza? A branie antikoncepcie to este zhorsuje alebo ako? A na aky dlhy cas by som mala prestat uzivat antikoncepciu ak chcem otehotniet? Prosim, poradte mi do buducna ako postupovat...... Za odpoved vopred dakujem.
    Nález polycystických vaječníkov môže plodnosť ovplyvňovať, ale otehotnieť môžete. Užívanie hormonálnej antikoncepcie plodnosť neovplyvňuje, otehotnieť môžete hneď ďalší cyklus po ukončení užívania antikoncepcie.
  • Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ...na posledný deň mojej menštruácie som začala pociťovať v pošve silné pálenie a svrbenie a z pošvy mi vyteká žltkastý silno zapáchajúci výtok...čo to je ? a ako to môžem liečiť ?veľmi pekne ďakujem ...
    Je to kvasinková infekcia pošvy, zájdite ku svojmu gynekológovi, aby vám odobral kultiváciu z pošvy a dal vám liečbu.
  • dobry den chcem sa spytat ako dlho sa po biopsii knipsu nesmie kupat alebo kupat sa v mori....a kolko sa nesmie mat pohlavny styk.....co je dobre pouzivat pri kupani v mori aby sa predosli infekciam?dakujem za info
    Týždeň po vykonaní Knipsu môžete mať pohlavný styk aj sa kúpať v mori, pri kúpaní v mori infekciu nedostanete.
  • Dobrý deň, už vyše roka sa snažím otehotnieť. Druhy cyklus beriem Clostilbegyt. Naneštastie som dostala vaginálnu mykózu. Príznaky sa objavili až po dobratí Clostilbegytu. Gynekológ mi predpísal Fluomizin. Ešte počas liečby mam mat plodne dni. Maju tieto antibiotiká vplyv na otehotnenie? ďakujem.
    Prostredie v pošve môže ovplyvniť kvalitu ejakulátu. Podľa môjho názoru Fluomizin mykózu nevylieči, je vhodný, iba ak by bola infekcia zmiešaná.
  • Dobrý deň, pani doktorka mám zdravotný problém, som ,hambím sa o tom rozprávať, bolia ma prsné bradavky moj gynekológ mi najprv povedal, že tam nič nevidí, pri druhej návšteve mi povedal, že tam môže byť zapálená nejaká cievka a to on nevie ktorá, odbil ma. Ako to môžem riešiť? Bradavky sú mierne začervenané a pobolievajú,
    Choďte na dermatológiu (kožný lekár) a ja by som vám určite odobrala krv na stanovenie hladiny prolaktínu a estrogénov a poslala vás na ultrazvukové vyšetrenie prsníkov.
  • .....dobry den chcela by som sa spytat ako dalej pokračovat ked som od nedele do stredy zabudla užit tabletky ....hak maitalon.menštruacia mi skončila vo štvrtok .Chybajuce tabletky som dobrala po dvoch do piatku . V piatok sme mali s priatelom nechraneny pohlavny styk je tam nejake riziko?....za odpoved dakujem
    Riziko otehotnenia existuje, veď ste porušili režim užívania. Do konca cyklu používajte ešte aj prezervatív.
  • Dobrý deň, beriem antikoncepciu ARTIZIA už takmer rok a nemám s ňou žiadne problémy. O pár týždňov ideme s priateľom na dovolenku do Maroka, kde doporučujú kúpiť si preventívne tabletky na hnačku kvôli miestnym baktériam. Chcela by som sa opýtať, či tieto lieky na hnačku nejako ovplyvňujú účinnosť antikoncepcie a mám sa im vyhnúť, alebo ich môžem s kľudom celú dovolenku preventívne užívať? Ďakujem vopred za odpoveď.
    Neviem, čo chcete preventívne užívať, tak sa k účinku na antikoncepciu nemôžem vyjadriť. Je však málo liekov, ktoré účinky antikoncepcie znižujú, takže pokojne to užívajte, aby ste dovolenku nestrávili na toalete.
  • Dobrý deň chcela by som sa spýtať ak prechladnem a popri tom krvácam môže byť s toho väčší problém ?? alebo to prejde ?
    Zájdite na vyšetrenie ku gynekológovi, je to problém.
  • Dobrý deň ja som išla kupat do aguaparku .Išla som ta tobogan a ked som sa s toho tobogánu spustila a spadla som do vody zarezali sa mi gatky do vagini a rozrezali mi tie gatky jaziček v medzinoži a ja neviem teraz čo s tým .Prosím poradte mi .
    Zájdite na gynekológiu, aby vás lekár vyšetril.
  • Dobrý deň ...chcela by som sa opýtať ...mala som nechránený pohlavný styk a bolo to prvýkrát.....na druhý deň som však dostala menštruáciu (aj som ju mala dostať a cyklus mám pravidelný) no užila som pre istotu aj tabletku escapelle do nejakých 16 hodín ale už počas menštruácie....aké je riziko že by som bola tehotná ? prosím o odpoveď a vopred ďakujem
    Ak ste dostali menzes, nie ste tehotná.
  • Dobrý deň, chcem sa spýtať, som v 5 týždni tehotenstva a asi 3 dni ma trápila riedka stolica.. Nemyslím si že by to bolo z jedla, mohlo by to byť aj z tehotenstva - ako nejaký príznak? Bola som aj u obvodného lekára, robili mi pre istotu výter.. vysledok ešte nemám, ale lekár povedal že keby tam bol nejaký vírus, tak sa to dá preliečit jedine nejakým liekom čo tehotné ženy uživať nemůžu... Existujú aj nejaké náhrady liekov pre tehotné? Veľmi sa bojím o bábatko, či mu to nejako neublíži... Ďakujem za odpoveď. Pekný zvyšok dňa.
    Smectu užívať môžete, tá zastaví hnačku a vyviaže aj patogény. Taktiež môžete užívať čierne uhlie.
  • Mám 16 rokov a mávam pravidelnúú silnú menštruáciu. Tento mesiac ju mám strašne slabú ibataké špinenie. Bojím sa či nemôžem byť ethotá používam ochranu ale raz ked som mala krámy sme ju nepoužili môžem byť tehotná ? alebo je to z niečoho inéého ? ?
    Môžete, zájdite ku gynekológovi.
  • Dobrý deň, mala som dnes dostať menštruáciu ale neprišla a taktiež mi dnes zistili mykozu, chcela som sa spýtať či môže mykoza oneskoriť menštruáciu, ďakujem
    Nie, nemôže. Nie ste náhodou tehotná?
  • Dobry den,prosim Vás chcela by som sa opýtat na jednu vec.Pracujem v zahraničí v turnusoch dva tyždne.Momentalen som tu dlhsie a menštruacia mi vychadza prave,ked pridem domov : /.Ked prestanem uživat antikoncepciu skor o tyzden, dostavia sa mi aj skor moje dni?Prosim o radu.Dakujem
    Užívajte dva blistre za sebou, tak si menzes odložíte.
  • Dobrý den, prosím cchela by som sa opýtať, či možem bez problémov vysadiť antikoncepciu a po mesiacu ju znovu začať brať v prvý den menštruácie, dakujem :)
    Áno, môžete.
  • Dobrý deň. Mám 34 rokov. Začala som s antikonc. náplasťami Evra.. Prvú som si nasadila ako mi prišiel menzes. Trval cca týždeň. Na 8. deň som bola čistá. Ale potom sa